Grattis Sarah!

En 15-årig tjej har fått Svenska Dagbladets Lilla Bragd-Guld!

Sarah Sjöström får Lilla Bragdguldet

Sarah Sjöström belönas med Svenska Dagbladets "Lilla Bragdguldet" för att hon är en värdig vinnare och den mest talangfulla svenska simmaren på många år, säger Ola Billger, SvD:s sportchef som är med i bragdjuryn.
 
Lilla Bragdguldet är den finaste utmärkelse som en ung svensk idrottare kan få och Sarah tillhör nu en exklusiv grupp med 15 andra stora idrottare däribland Carolina Klüft, Christian Olsson och Charlotte Kalla. De är några av dem som tilldelats priset sedan det instiftades 1994.

Om Sarah säger förbundskaptenen Thomas Jansson till Svenska Dagbladet: - Jag tror att det bara funnits en handfull talanger som hon i Sverige. Therese Alshammar är ett exempel, Gunnar Larsson, Anders Holmertz och Lasse Frölander är några andra.

Vid SvD:s utdelning av Lilla Bragdguldet i Torvalla simhall blir Sarah först tyst i ungefär en kvarts sekund när hon öppnat paketet med prischecken där det står 75 000 kronor. Sedan kommer ett pärlande skratt och Sarah  lyser upp:

- Hahaha. My God! Vad kul, det var verkligen roligt. Tack så hemskt mycket! Nu blir man glad.

På frågan vad hon ska göra med alla pengarna svarar Sarah:

- Ja, jag vet inte. Det här är mycket pengar för mig. Jag ska spara en hel del. De går till simsatsningen. Och kanske köpa lite annat.

Sarah tog EM-guld på 100 m fjärilsim som 14-åring och simmade OS-final på 4x100 medley.  Idag ligger hon ca 1½ sekund efter de allra bästa i världen på 100 m fjärilsim. Sarah har målet att i år bli bland de tre bästa européerna på 100 m fjärilsim. Hon ska delta på VM i sommar och har förstås siktet inställt på OS i London 2012.


Så skriver Svenska Simförbundet om bragden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0