Amningshysteri

Tänk att det råder sådan amningshysteri i Sverige. Jag vet mycket väl att det bästa för ett spädbarn är bröstmjölk upp tills dess att de är ca 6 månader. Men vad gör man om man har en bebis som sover ca 7 timmar i sträck på natten och mjölken börjar sina... Han blir inte riktigt mätt och som BVC säger så ska vi väcka honom och ge honom oftare. Men hallå, vem vill äta när man är trött och bara vill sova!? Inte jag i alla fall och inte Hugo heller. Han tar två sug och somnar om sedan. Klart han äter något oftare på dagarna, ca var 4 timme. Och ja, vi kan försöka ge honom oftare även då, men han vill ju inte ha utan är nöjd och glad med att äta då han är hungrig, så bara orka hålla på att tänka på detta.

Vi har kommit fram till att vi hellre ger honom lite tillägg om han verkar behöva det och låter honom sova på natten. Han har ju gått upp precis som han ska och äter väl då han är hungrig. Och vad vi kommer ihåg så var Moa exakt fem veckor då hon första gången sov en hel natt i egen säng utan att behöva äta på natten. Och Hugo är nu sex veckor imorgon. Klart att om han vaknar och vill äta så får han det, men han är som sagt nöjd och glad när han är vaken och sover på nätterna.

Igår åt han vid halv tio och vaknade vid tjugo över fyra för att äta och hade fram tills dess sovit som en stock. Åt sedan vid åtta igen och sedan tolv och senast kl 16. Så nätterna vill han nog helst sova som det verkar och varför väcka den björn som sover!?

Dessutom är det ganska skönt för oss med... Ha ha.

Jag tror mer på att man känner sitt barn bäst och han får ju så mycket han vill, men verkar han mer hungrig så är det klart att han då får lite extra. Jag skäms inte för att vi ger honom lite tillägg då och då (kanske hänt tre gånger) och vill absolut inte känna dåligt samvete för det. Klart jag vill amma, men anser inte att jag ska och behöver stressa uåå mig över detta. Annars är det tillräckligt många som hetsar upp sig över amningen. Man har nog med saker ändå att tänka på som nybliven mamma.

 


Kommentarer
Postat av: Pia Granat

Det viktigaste är väl ändå att barnet får mat. Nicklas ammades i två veckor, och inte verkar det som om han har nmått så dåligt av det. Växt har han i alla fall gjort :)

2010-03-06 @ 17:57:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0