För er som undrar...

Fredagens besök på avdelning Q84 trodde jag skulle vara överstökat på ett kick. Men icke. Tre läkare. Vad betyder det? Ju fler med vita och blåa rockar, desto sämre... Hur som, mycket tumör kvar. Sitter illa till, går ej att ta bort mer. Strålning tydligen helt uteslutet just nu. De berättade att det finns medicinsk behandling. Åh tänkte jag, kanske ett litet piller som kan hjälpa min lilla Hugo. När de mer ingående började berätta hur de tänker så är det något sv det sista jag vill. De överväger cellgiftsbehandling. På riktigt nu. Nej nej nej. Vill inte. Men så klart om det hjälper Hugo så. Dock är vi ju väl informerade om att de kommer behövas i senare skede. Är vi där nu? 

Hur som så blev det direkt till att ta prover, ultraljud på urinblåsa, sjukgymnast och arbetsterapeutbedömning, besök hos neurologläkare och ett antal tester. Hugo var ganska pigg under första undersökningen, men blev tröttare och tröttare. Visade nedsatt känsel i båda underbenen och fötterna. Inga direkt naturliga reaktioner då de kollade honom under fötterna när han lekte. Kan inte stå på ett ben. Men ok balans. Proverna var bra. Febertoppar inte bra. 

Den sammanlagda bedömningen är just nu att han ska gå på täta och noggranna kontroller, avvaktar med cellgifter till i augusti minst. Skönt. Om tumören visar sig ha växt vid nästa Mr blir det aktuellt med en ny operation för att ta bort det som vuxit och sedan cellgifter. Visar det sig att de symptom han har tilltar görs en akut bedömning. 

Tyvärr har han sedan igår kväll sagt att huset flyger, att det gungar under fötterna. Inte bra. Det har han inte sagt sedan innan operationen. Så samtal till onkologmottagningen väntar. Blä. Kan det inte bara få vara nog nu?! Liksom få leva som vanligt, under normala förhållanden?!

Dock måste jag lovorda de vi träffat på onkologmottagningen. Vilka underbara människor! Tack för att de finns!



Kommentarer
Postat av: Jessica Gjertz

Vad kan jag säga? Det var så roligt att träffa dig och Hugo vid Lommaren, han är en så fin liten kille!!!! Önskar av hela mitt hjärta att läkarna kan hjälpa honom! Kram

2014-07-07 @ 21:33:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0