Jag blir så less...

Va, ska det vara så här!? Imorse åkte jag hemifrån halv sju för att "slänga" in Moa på dagis, parkera bilen och ila till bussen. Resan tog nästan två timmar till St Görans med all trafik dörr till dörr. Väl där träffar jag min kära läkare som är bra, men jag tror vi pratade i ca 10-15 minuter. Och tillbaka hela vägen hem.... Eller till jobbet... Hallå, vi hade kunnat ta det hela via telefonen.

Jag fick reda på att jag kommer att få leva med detta resten av livet och ska hitta ett bra sätt att leva för att klara av det och minska smärtan... Ja tack, I know... Men hur lätt är det att minska smärtan när man jobbar, har familj och barn, ska hinna träna för att det är bra för kroppen och smärtan, läkarbesök, sjukgymnastik, akupunktur 1 gång i veckan som han rekommenderade. Någon som har några timmar att låna ut till mig för jag inser att mitt dygn behöver mer än 24 timmar...

Jag är ju nöjd med mitt liv som det är förutom värken och smärtan. Jag vill inte ändra på någonting av det mitt liv annars innehåller. MEN, det jag vill ändra på går inte, dvs den äckliga och vedervärdiga smärtan, resten som jag är nöjd med och inte vill ändra det går att ändra... Bra logik va!?

Ja ja, resan tog mig fyra och en halv timma och jag fick reda på att mitt liv kommer se ut så här, med bättre perioder då det är värme och fukt, att jag kan lära mig leva på ett sätt där jag kan hantera en del av smärtan och att jag efter sommaren ska prova akupunktur. Hallå, håll med om att det hade räckt med ett telefonsamtal...

Whieeee, akupunktur... Jag!? Som är så sjuk sjukhusrädd och nålrädd!? Japp, jag gör vad som helst för att slippa värken som bombarderar min kropp!

Kommentarer
Postat av: Ullis

Hej Tjejen!

Åh, vad hopplöst. Så mycket energ som går åt och så mycket extra värk av dessa resor. Sen att få svar som du redan visste... Lider med dig och förstår dig fullständigt. Ekvationen att lära sig hantera situationen, hinna med familj, jobb, hem, vänner, fritid och sig själv är inte lätt.

Det gäller att pova sig fram, lyssna på kroppen, göra det man mår bra av och skippa det och dem som tar för mycket av en. Svår och klurig balansgång, men det gäller att inte ge upp vilket är lättare sagt än gjort.

Jag har provat akupunktur och jag gillar inte nålar, men det är som du säger man är villig att prova ALLT för att må bättre.

Men jag kansek kan rekomondera dig en bättre grej som motsvarar akupunktur. Jag fick en spikmatta igår, den ska tydligen vara bra för det mesta bla fibromyalgi och migrän. Har du provat det?

Jag återkommer när jag använt den ett tag. jag HOPPAS att den kan göra lite gott, det vore guld!!!



Ha en jätte bra eftermiddag, och njut av allt bra du har runtomkring dig.

KRAM KRAM

2009-06-10 @ 16:06:31
URL: http://ulrikasjoblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0