Nya känslostormar

Ja, morgonen började exakt 7.20 genom att göra Hugos framtid mer verklig.

Nu vet vi, med säkerhet, att läkarna beslutat att operera in stag för den kraftiga skolios tumören i ryggmörgskanalen orsakat i samband med operationen för att, om det går, ta bort den elaka tumören. Men vi ska inte tro att det görs i samma operation. Troligtvis inte i alla fall.
De räknar med att ena dagen ta bort tumören, en operation på ca tio-tolv timmar. Låta Hugo vara i stort sett nedsövd till dagen efter för att då, i samm snitt gå in och operera in stag. Ytterligare en riskfylld och lång operation. Vi har också blivit varse om att de inte kan operera in stag som går att förlänga med magneter på utsidan eftersom han kommer göra upprepade magnetröntgenundersökningar och då får man inte ha magnetfält i kroppen. De stag man använder ska förlängas var femte/sjätte månad och bytas ut ca vartannat pr. Genom kirurgi. Så småningom stundar en steloperation. Lägg där till behandling för tumören. Men han kommer förhoppningsvis slippa korsetten. Han är en hjälte som kämpar och som kommer kämpa tillsammans med oss.

Mitt hjärta värker. Vår älskade Hugo, ingen, ingen, ingen, ska behöva genomgå detta. 

Fan, ta vara på tiden som är, ta inget för givet och skit i om det ligger ett par strumpor i ett hörn. Ta vara på stunderna i nuet, lev, älska och uppskatta allt ni har. Hur mycket vi än inte vill utsätta vår son för detta har vi inget val. Det har aldrig funnits ett 'om' vid läkarnas tal om operation utan bara 'att' och 'när'. 


Världens gladaste, alltid!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Läser din blogg och önskar er all lycka. Jag har en fyraåring och en ettåring och njuter av att de mår bra och är friska även om det stundtals är kaos.

2014-04-10 @ 23:09:35
Postat av: Lina

♥♥♥♥

2014-04-11 @ 09:02:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0