Allt-i-ett med torsk

Att få till rolig mat i veckorna är inte det enklaste. Ofta hamnar man i samma handlingsmönster som vanligt vilket innebär att det blir i stort sett samma rätter vecka efter vecka. För att hotta upp vardagsmaten tig jag tidningen buffé till hjälp, mest för att få lite inspiration. Här ska göras lite roligare mat! Moa undrade varför jag handlade så konstiga saker sist... 


Igår testade vi "allt-i-ett med torsk". Riktigt gott! Och faktiskt uppskattat av såväl vuxna som små.



Du behöver, 4 pers;

500 g småpotatis, halverade
2 röda paprikor, i klyftor 
1 rödlök i klyftor
250 g champinjoner, halverade

2 msk olivolja, salt och timjan

Blanda ovanstående i en ugnsfastform, in i ugnen i 225 grader i 20 min.

400 g torsk i lagom stora kuber (jag använde ryggfile)
Salt
Svartpeppar

Rivet skal av en citron, skär sedan bort det vita och hacka fruktköttet. Blanda med 
3 msk olivolja
2 msk kapris
Klippt färsk timjan

Lägg i torkbitarna i formen, ringla över och blanda med såsen. Låt stå i ugnen i ca 15-20 min.

Tadaaa!

Vill man kan man servera med en fetaostcreme till!

Idag blir det något så exotiskt som korvstroganoff och ris...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0