Kalas

Idag ska vi ha ett litet kalas för Moa som snart fyller 4 år. Vi har fått dela upp det på tre (?!) dagar, varav ett är med släkten. Så idag blir det sex söta små barn som ska äta mums och leka! Just ja fiskdammen var ju det viktigaste. Så nu ska vi ta och fixa iordning lite godispåsar. Inget kalas utan godis när man är i den åldern... Men jag tror bestämt att det håller i sig ända upp i vuxen ålder...

Moa trodde däremot att hon fyller fyra idag och nästa helg då hon har kalas för sina dagiskompisar fyller fem... SÅ jag antar att hon fyller sex eller till och med sju innan året är slut...

Uhhhhgah. tycker inte riktigt om december med allt som ska hinnas med och tycker lite synd om Moa som ska fylla år mitt i allt och liksom aldrig ha tid i lugn och ro att få ha sitt kalas... Bra planering av oss kalas det...

Klart!


Nu är sängen bäddad och grodan sitter på plats! Eftersom vi inte vet om det är en liten tjej eller en liten kille som just nu bor i min mage så fick det bli lite grönt och gult tills bebben ploppar ut. Och jag vet att en hel del säkert reagerar på att vi fixat och så och jag är fullt medveten om att det kan hända vad som helst, men som ni säkert vet så vill jag ha koll på allt och att allt är klart. Det vill vi båda förresten. Just nu sover Moas dockor mest i sängen...

Perfekt med wallies på väggen. Lätta att sätta dit och jättelätta att ta bort och byta ut mot andra! Är ni intresserade kan ni kolla in på www.inreda.com där finns det massor!

Appropå bebben så vaknade jag två gånger i natt och var på vippen att väcka Mr Right. Hade riktigt ont vid värkarna, men han var ju som sagt ute och jag tror inte att han hade varit till ett bra sällskap i ett förlossningsrum... Men det var bra nära och hade han inte varit ute så hade jag definitivt väckt honom i alla fall. Det känns inte 100 nu heller men betydligt bättre. Oj, man blir ju ganska tålig av detta. Jag undrar hur jag kommer att reagera då det verkligen sätter igång, undra om jag ens kommer tillåta mig att åka in!? Jag vet ju liksom inte riktigt hur ont det gör eftersom smärttröskeln liksom ökar och vänjer sig hela tiden... Tur att de har bra koll på mig!

Börjar dock längta enormt mycket nu! Men tror att Mr Right väntar och längtar ännu mer. På något sätt så längtar man mer andra gången. Man vet vad man har att vänta sig och detta lilla liv är verkligen efterlängtat! Av oss alla!


1:a Advent

Åhhh, det är så mysigt med första advent och liksom första morgonen man kommer upp och får tända all mysig julbelysning. Idag var det dock strålande sol ute, vilket inte är fy skam och det ser ut att bli en härlig höst/vinterdag (det är väl vinter nu!?).

Jag och Moa fixade i alla fall lite julmysigt här hemma igår. Måste erkänna att jag kände mig mega stressad innan, men egentligen, varför ska man stressa...  Jag är sådan, vill att allt ska vara klart och det blir alltid klart! Hade dock så ont i magen med värkar och sammandragningar att jag fick svimningskänslor titt som tätt, insåg att jag tillslut grinade bara för att jag är så envis och måste klara allt själv... Men så här blev det i alla fall:


Moa är en riktig liten hjälpreda och älskar att fixa, kan hon brås på mamma tro!?


Pinsamt värre...

Godmorgon!

Måste bara berätta en sak som hände igår när jag skulle handla lite saker till bland annat Moas kalas, julbak och middagsmat. Brukar ALDRIG gå in på Willys för att handla, men tänkte att det bara var en snabbis... Tok mycket folk överallt. Plockade ihop allt vi skulle ha med Moa i hasorna. Stod i kassan i ca 40 min och mådde allmänt piss mellan värkarna... Hur som helst lassar jag upp allt på bandet och ska betala. Vad står det då... Jo, köp medges ej... Hallå, jag visste verkligen att vi hade pengar på kortet. hade ju kollat allt och lagt in räkningar osv. Men det funkade inte. Åhhh, vad pinsamt. Höll på att dö inför alla en miljard människor som skulle vara där just då....

Gissa om tankarna på att någon änsat hela kontot snurrade runt bra i huvudet... Jag fick helt enkelt lämna alla saker där och åka hem utan en enda vara... Det visade sig att lilla söta Mr Right hade varit in på kontot och på något sätt glömt logga ut så det vatr typ spärrat... Jättebra verkligen! Tur att man har ork att göra om proceduren idag...

Ha ha! Och jag verkligen bedyrade för kassörskan att det fanns en massa pengar.... Ha ha. Jag ber om ursäkt:-)

Sim SM

Denne helg med start igår började Sim SM i Göteborg, närmare bestämt på Valhallabadet. SKulle gärna vara där och titta, men följer tävlingen via nätet! Härligt jämt i många grenar i toppen, kul!


Therese Alshammar vann som väntat 50 m fjäril. Tror ingen hade tippat någon annan som segrare heller!

Kväll hos mamma och pappa

Mys mys! Soffan intagen och Moa sover. Mr Right är ute på de sju haven och roar sig! Antar att ni som följt bloggen förstår att jag inte vågar sova ensam hemma just nu, och det är ett bra tillfälle att mysa hemma hos mina älskade föräldrar! God mat, bakad potatis med röror, synd att vi hade ätit den delikata middagen bestående av köttbullar och makaroner innan vi åkte hemifrån... Ständigt stående fredagsmys med frukt, grönskaer och dipp framför Idol!

Längtar efte min lilla Mr Right, känns lite jobbigt utan honom just nu, tänk om man måste bege sig till förlossningen... Ähhh, det händer säkert ingenting just nu!

Home sweet home

Japp, nu är jag hemma. OK, har varit hemma några timmar, men nu är jag hemma, riktigt hemma. Inget jobb mer. Känns oerhört tomt och konstigt att inte gå till jobbet. Men efter dagens arbete så känns det trots allt väldigt behövligt. Mådde inte alls bra i magen och det gjorde ont. När jag kom hem mådde jag jättekonstigt. Fick riktiga svimningskänslor och blev alldeles kallsvettig och illamående. Var tvungen att lägga mig, annars hade jag nog ramlat. Såg nog ganska skakig och konstig ut när Mr Right kom hem. Och jag undrar om jag inte var borta ett tag, vaknade i alla fall och visste inte riktigt var jag var... Kan ha berott på lågt blodtryck kanske!? Ingen aning och inget jag brukar lida av. Alla sådana värden har ju varit perfekta.

Nu känns det bättre och är ganska trött så jag ska hoppa (överdrivet en aning) i säng med min bok.

Imorgon ska vi på utvecklingssamtal för Moa. Jag tycker det är ganska spännande och kul att höra deras bild av henne då vi inte är med!

 

Sussa gott!

 

kram


Bad day...

Idag ska jag alltså jobba min sista dag. Uhhh, vad trist. Men idag mår jag inget bra alls. Vaknade i natt och hade mega värkar, men kunde som tur var somna om. Nu mår jag mest illa och skulle vilja ha ett mörkt rum med en filt över huvudet... Har dock massor att göra på jobbet och försöka hinna avsluta innan dagens slut.

Hoppas att ni alla får en underbar dag!

Inbjudan...


Ett litet smakprov av vad en snart fyraåring åstadkommer med sin kreativitet. Nu FÅR MAN INTE SKRIVA utan det ska hon göra själv... Men kul att hon vill och tycker attd et är roligt!


Godnatt!

Inget vidare på Tv:n, Efterlyst står på, men ingen kollar. Så det är väl lika bra att krypa ner i sängen och sussa kudde!

Har varit hemma hos päronen och fått lite nybakta bullar i magen, det var mumma!!! Annars har jag fixat en massa ärenden på nätet. Inte direkt sådana ärenden som lyfter humöret som shopping eller liknande utan betalat räkningar, fixat en massa med skolval (wow shit vad stor Moa blir snart...), tider på dagis från den 1 januari, inkomst, BVC och 4-års kontroll, försäkringskassan mm. Men himlans skönt att ha fixat allt sammans. Det är trist och jag skjuter gärna upp det, men så otroligt skönt när det är klart.

Ha ha, vandrade runt i morgonrock tills klockan slog tolv... Vilken dag, kände mig nästan som en slusk, men ändå var det skönt att vara en levande zoombie för ett tag.

Tog ett riktigt hett bad på kvällen med Moa och upptäckte att mottagningen på min telefon inte funkat så bra på hela dagen. Såg det först nu, så imorgonkväll blir det att ringa runt till alla...

God natt på er, zoombien ska nu lägga sig i sängen!

Morning!

Halloj alla där ute!

Nu ligger jag åter i soffan och myser med min skiva "Kärlekssånger till ett barn, vol 2". Helt klart en underbar skiva enligt mig! Kunde inte hitta den till beställning någonstans så det fick bli en egengjord skiva ala burning... Men nu har jag den och kan njuta i fulla drag! Till och med blev det två stycken... Håller på med ettan nu, men vad jag minns så är den inte riktigt lika bra...

Sååååå vad har dagen att bjuda på? Regn och grått och trist, alltså mycket mysigt att vara hemma och inomhus! Lite ljus och eld i spisen blir det garanterat! Moa ska få göra klart sina inbjudningskort till sina dagiskompisar. Hon verkligen älskar att skriva och det är i stort sett det enda hon gör, kommer en bild senare!

I eftermiddag blir det en sväng till vännen min som flyttat in i ett hus. Shit vad hon samlar vuxenpoäng nu!!! De drar ut i vida världen på fredag och nu måste vi ju bara ses innan de åker. Gissa om jag åter är avis på de som står mig nära som åker på solsemester!? Har aldrig känt mig så blek och glåmig som jag gör nu. Lite sol skulle få mig att känna mig otroligt mycket snyggare. Men solarium med en bebis i magen, nja, jag tror inte det. Visst, brun utan sol finns ju, men nej, det gillar jag inte. Och framför allt vill jag ha värmen som den riktiga solen utstrålar!!!

Har redan hunnit prata med min underbara vän nu på morgonen, skönt att höra att stämingen på hennes jobb ändå är ok trots det som händer. Kan inte vara ett eftersträvansvärt klimat att jobba i just nu. Men så otroligt skönt att hon får vara kvar!

Ha en underbar dag så länge!

Kommer ni ihåg dessa produkter!? De finns ej mer kvar, jag fick pengarna tillbaka och ansiktet är nu återställt...

Shop until you drop


Bara tvungen att visa en liten bild på det enda som hamnade i min egen ägo efter dagens lilla besök på stadens gator... Hittade många snygga armband på Edblad & Co. Gillar smycken och armband kan man ju aldrig få för lite av... Kanske tomten kommer med armband till någon i min närhet till julen!?


Ryggläge=bästa läget!

Idag var jag min näst sista dag på jobbet och enbart för ett kort morgonmöte. Känns nästa som om jag skulle kunna flytta in där tills jag nu jobbar min sista dag på torsdag... Vill verkligen inte att den dagen ska komma. Jag är inte redo för att gå hem än... Men å andra sidan om jag ska vara Ärlig (och det ska man för det uppskattar jag) så tror jag att det behövs.

Igår hade jag sååååå ont av värkar att jag inte kunde stå. Efter ca tre timmar kändes det dock någorlunda då jag befann mig i ryggläge, men så snart jag kom upp på benen var det kört. Det var till och med så att Mr Right såg en aning nervös och skärrad ut. Inte vanligt med tanke på att han är lugnet själv. Men han såg riktigt orolig ut när vi kröp (bokstavligen från min sida) i säng.

Men i morse kändes det ok. Men inte nu. Efter morgonmötet tvingade jag mig ner på stan för att uträtta några ärenden i snigelfart. Ha ha. Folk kan inte tro att jag är klok. Magen är inte så stor så jag tror inte att det är någon som tar mig för höggravid, snarare ett psyko som ser allmänt plågad ut och som grimaserar då och då samtidigt som allt går i snigelfart...
Jag ordnade i alla fall några få ärenden av listan som skulle avklaras. Fika hos vännen mäktade jag dock inte med. Det hade inte gått, utan det blev raka spåret hem till soffan.

Hittade i alla fall några julklappar, tur att jag visste vad jag skulle ha. Ska nog ta och ägna mig åt lite nätshopping inför denna jul...

Funderar på om jag orkar ta tag i middagen eller om det blir hämtmat. Det sistnämnda lät som ett bra alternativ, men det är bara det att sådan mat inte tilltalar mig så mycket. Det har blivit en del av det senaste tiden...

Ligger och lyssnar på Sara Löfgrens skiva. Inte den nya utan den är nog ett par år.
Blandade Artister - Kärlekssånger Till Ett Barn
Men gillar hennes låtar starkt! En skiva som tyvärr kom bort när vi flyttade är "Kärleks sånger till ett barn". Det är min absoluta favvoskiva. Kanske har något med att vara gravid att göra för det var samma sak när jag var ett preggo sist...

TACK

Först vill jag tacka Dig för att du är så omtänksam. Fler borde vara som du i sina tankar och handlingar:-) DU vet vem du är om du läser detta! Det värmer starkt.

Tänk att man ibland kan undra vem som bryr sig och vad som betyder mest, vilka vänner står en närmast, är det de man tror eller borde man "rensa" ibland!? Usch det låter hårt, men man har på något sätt olika typer av vänner som finns där i olika situationer. Men egentligen borde man kanske lägga mer krut på vissa och verkligen värna om dem istället för att göra allt man kan för att behålla alla sina "ytliga" vänner. Vilka är egentligen ens riktiga vänner och hur vet man det!? Jag tror att jag vet och känner vilka som är mina riktiga vänner och då menar jag verkligen de som bryr sig lika mycket om mig eller vår relation som jag. Jag skulle i alla fall slippa slösa en väldigt massa energi på att försöka ta hand om alla. Men vi är olika som personer och jag skulle aldrig strunta i någon på denna jord...

Hmmm, hör att det låter väldigt svamligt men det är en viktig aspekt som jag funderat på mycket det senaste året. Inte många som vet hur jag egentligen mår. OK, man kan läsa en del här men oftast skriver man på något sätt inte av sig allt eftersom man vill bespara er läsare en del. Ändå tycker jag att det från min sida varit mycket gnäll... Men det är ju så jag lever just nu och har egentligen levt med konstant smärta i snart fyra år. Kanske till och med innan det, men då var det inte lika påtagligt och jag skyllde mycket på att jag tränade så pass mycket att min kropp var trött... Hur som helst så är det inte meningen att gnälla, men för er som tycker så så behöver ni inte läsa. Jag har i ett tidigare inlägg skrivit att bloggen ofta är som en slags dagbok för mig där jag på något sätt sätter ord på vad jag känner och den oron jag ofta lever med, som en slags dagbok, men likväl för att jag ska kunna dokumentera hur jag mår om det skulle bli nödvändigt för att "bevis" för en läkare eller minnas hur det egentligen var. Inte minst för någon myndighet...

Men vänner är såklart bra att ha och gärna många, men frågan är om man vill ha kvalitet eller kvantitet...


Paniken växer

Ja, urk, jag mår verkligen dåligt över att jag bara får jobba en vecka till, endast två dagar. Jag är verkligen inte det minsta redo för att sluta jobba än. Jag vill verkligen jobba! Fatta, två ynka dagar kvar, plus ett morgonmöte. Sedan ska jag vakna och VARA HEMMA och ta det lugnt!? Hallå, jag!? Kommer få panik så det ryker ur öronen. Men, det bästa är väl att det liksom inte går att göra någonting heller. Det är ju inte direkt så jag tar på mig kläderna och tar en promenad eller tur på stan... Fasen vad BORING. Nu vet jag hur det känns för de stackarna som kanske dagligen, år ut och år in, är sjukskrivna och inte kan/får jobba på grund av sjukdom. Känner mig redan ganska värdelös (fast jag vet att detta är tidsbegränsat), precis som man inte klarar av någonting. Kommer ju bli helt förslappad och dö av tristess.

Det finns inga ord för hur jag känner, men är livrädd för att gå hemma... Vem ska då bry mig om vad jag gör:-) Vaknar upp varje morgon och är liksom inte till någon nytta alls... (OK, då, för barnet i min mage...).

Shit, jag visste inte att det skulle kännas så här. När är det killarnas tur att drabbas av detta?

Ja ja, det blir som det blir, ingen idé att oroa sig nu...

Jag hoppas ni haft en bra och mysig helg!


Tjocka släkten!

Som ni vet så fyllde ju Mr Right år i fredags och idag var det dags för hela tjocka släkten att komma. Tyvärr hände en tråkig sak på förmiddagen vilket gjorde att vissa inte kunde komma och fira Mr Right. Mina tankar finns med er alla och jag lider med er:-)

Hur som helst så var de vita chokladkladdkakorna en succé. Vi gjorde dem som tårtor och hade en massa smarrig frukt till.


Tårtorna i sig är söta på grund av den vita chokladen så frukt passade bra till.

Det blev även lite nybakade Kärleksmums och misslyckade Hallongrottor samt sedvanliga goda Singoalla- och Ballerinakakor!

Och en god och smarrig kaffelatte till är ju aldrig fel.


En liten seglats!

Det blev snabba puckar i fredags och vi höll på att missa båten... Min Älskade Mr Right fyllde år och som födelsedagspresent fick han en liten tripp till Åland. På grund av att vi blev kvar så länge på sjukan så kom vi precis i tid till att båten skulle avgå. Hur som helst så hann vi me doch jag tillbringade hela båtresan sittande. Visste först inte om jag skulle våga åka, men läkaren sa att det var ok om jag tog det mycket lugnt.

Väl framme tog vi en taxi till hotellet (enbart drygt 1 km från hamnen, men att ens tänka tanken på att gå var lönlöst). Väl framme så hade jag bokat bastu och poolen samt ett smarrigt fat med frukt. Så den närmsta timmen slappade vi bara där. Käkade sedan på hotellet och det var den godaste nachotallriken jag någonsin ätit. Super duper god! Sedan blev det bara Idol på rummet och mys.

Vaknade upp till ett strålande väder på lördagen och njöt av frukosten samtidigt som solens strålar värmde bra! Hade väl tänkt att gå en runda i mariehmn, men det blev tyvärr inget av det. Tog taxi (igen) till Mariebad där vi tillbringade dagen med att bada med Moa. Ungen badade i nästan fem timmar!!! Snacka om att hon älskar det. Perfekt planerat badhus som var lagom stort och man kunde sitta och fika samtidigt som hon badade och hade ändå uppsikt på henne hela tiden.

Kan verkligen varmt rekommenderas! Både sommar och vintertid. Dessutom mycket rent och fräscht, jag har ju sett en hel del badhus genom tiderna... Men detta var bra! Ingen stort eller så, men alldeles lagom:-)

Lagom trötta och sega tog vi åter igen taxi till färjeterminalen och åt ett gott julbord! Som vanligt blev det mest lax, potais, ost och bröd för min del. Tyckte inte att det fanns så mycket gott i varmrättsväg. Men vi hade trevligt och Moa fick träffa Ville Viking vilket var resans höjdpunkt:-)

Mycket taxiåkande blev det, hade mer än gärna gått och promenerat och eftersom det inte är några avstånd direkt i Mariehamn så hade det varit trevligt, men inte den här gången... 

Händelserik fredag

Jag börjar där, det har hänt en del sedan jag skrev sist, men börjar med fredagen.

Skulle in och bara göra en kolla på magen. Skulle vara där 8.15 och visste då att min ordinarie barnmorska inte skulle vara där eftersom hon hade semester. Skulle med andra ord träffa en annan. Gjorde det och hon tog lite prover som visade sig vara mycket bra. Hade ett järnvärde på 140 utan äta äta järntabletter och vad jag förstod så var det mycket bra! Vi samtalade lite om hur jag mår, hur det är med värkar och sammandragningar osv. Sedan fick hon helt plötsligt ett telefonsamtal och är borta i ca 20 minuter, kommer tillbaka och gråter och en annan barnmorska kommer in och tar hand om mig... Mäter magen och tar vikt. Ett väldigt bekymrat uttryck i ansiktet som sedan visade sig vara helt rätt. Magen hade inte växt som den skulle och vikten var inte bra. Inte gått upp mer än ett halvt kilo sedan sist (ca tre-fyra veckor sedan). Ytterliggare tre barnmorskor mäter magen och alla är de lika bekymrade. Beslut om akut ultraljud och läkarbesök beslutas därför, samt flera olika prover. Hur som helst så var värkarna värda att ta på allvar och blev direkt beordrad att VILA och fick inte jobba ens en dag till. Lyckades tjata mig till att jobba ännu en vecka, har massor kvar att göra och känner mig inte redo att sluta än... Men lyssnar jag inte på dem riskerar jag att bli inlagd, och så mycket gillar jag inte sjukhus att det är ett alternativ.

Ultraljudet gick hur som helst bra. Barnet var litet, men allt såg normalt ut. Uppskattades väga ca 1300 gram, vilket är under "Svensson bebisen" med ca 18 % men allt inom en avvikelse på 22% ansågs vara ok. Sönt så långt i alla fall.

Ett besök jag trodde skulle ta runt en halvtimme visade sig ta ca fem timmar... Helt färdig efter alla undersökningar hit och dit så var det skönt att höra att bebisen i alla fall erkade ta det den behöver och att det inte såg ut som några avvikelser!

Däremot tycker jag att värkarna gör mer och mer ont. Så jag lovar, nu blir det vila av. Jag måste tillåta mig själv till det och märker att jag inte ens orkar protestera mot kroppen utan måste vila.


Nästan dags

Igår kväll, ganska sent kändes det som att det faktiskt var dags att åka in till BB. Jag tyckte jag hade tagit det extremt lugnt, men jag vet inte vad det berodde på. Hade vi inte haft ett barn till så hade jag definitivt velat åka in igår. Istället blev det två alvedon och till att försöka sova. Det har inte känts hundra idag heller, men inte heller som det kändes igår. Är jäkligt less på dessa värkar nu.

Liten får gärna stanna kvar ett liiiitet tag till där inne i tryggheten!


Passerat Halv Åtta...

Och snart är Halv Åtta hos Mig slut! Jag älskar fortfarande Helge Skog som fäller sina härliga kommentarer! Han är så skön!

Dagen har lidit mot sitt slut för mig med. Helt slut trots att jag inte gjort någonting idag. Moa har gjort lite födelsedagskort som vi ska skicka ut till hennes kompisar. Förra året hade vi kalas i januari, men i år känns det inte riktigt som vi vågar satsa på att ha det i januari. Istället blir det sista helgen i november och även första helgen i december. Svårt att få in alla ungar på ett enda kalas, därför blir det dagis en dag och "övriga" kompisar en dag. Hade varit skönt med ett och samma kalas, men kommer alla så blir det ju för 17 över 15 barn... Inte när de är 3-4 år, men sedan kan man ju ha dem samtidigt.

Bakat en liten kaka till jobbet som jag ska bjuda på imorgon. Ska bara dekorera den lite, men det blir väl imorgonbitti... eller kanske inte för det skulle jag aldrig ställa mig med då. Det bidde en vit chokladkladdkaka för det har jag aldrig gjort till jobbet förrut.

Annars har jag bara grottat ner mig i soffan. Tyvärr hade Moa feber när hon vaknade, så det var faktiskt helt tillåtet!!! Imorgon får hon vara hemma med farmor Carin. Inte för att det verkar vara någon större fara med henne, men det känns fel att skicka henne till dagis om hon varit hängig och hon hade faktiskt feber nu innan hon somnade med.


Köttbullar och makaroner

Tänk att så enkel mat kan vara så extremt gott! Det var längesedan vi åt det, men oj så gott det var idag! Kanske för att vi alla tre var sugna på det!?

Kakan jag bakade tidigare idag var utsökt, mmmm, men har nu fåt betala priset, risig i magen... Jag får skylla mig själv:-) Hade en kompis på besök och hennes sällskap gjorde kakan om möjligt ännu godare!

Hur som helst så längtar jag verkligen efter att få ta en promenad. Gud så härligt det skulle vara, men det får vänta tills jag kan gå längre än 100 meter... Istället får jag nöja mig med att simma inne i en simhall och avverka längd efter längd! Idag simmade vi 800 meter fritt på tid. Trots att jag inte tog i så mycket och med en mage som jag flyter på (det är ju i alla fall x antal kg mer än vad jag är van vid...) så simmade jag på strax över 10 minuter. Det kändes helt ok med omständigheterna!

Nu ska jag bara slöa, som om jag inte gör det de dagarna då jag inte jobbar... Kväll är ju kväll!


Rose Gloss

Har hittat en ny skön färg på naglack. faktiskt från Nivea, ett märke som jag personligen inte är så förtjust i, men denna färg gillade jag verkligen. Krävdes två stykningar för att det skulle täcka ordentligt.

Calcium Power Gloss
Dessutom sägs det ge starka naglar och hålla länge! Vilket jag aldrig lyckas med när det gäller målade naglar. Jag antar attd et beror på att jag simmar ganska ofta och kloret liksom torkar ut naglarna så att lacket liksom lossnar....

Nr 92, Rose Gloss! I like!

Smarrig kaka!

OK, jag är ledig idag och kan ju inte hålla mig ifrån att baka lite. Det är ju så smarrigt och doftar så gott. Och faktiskt ett stort intresse jag har... Idag fick jag för mig att baka en vit chokladkladdkaka. Frågan är omk jag tål den, vilket jag vet att jag inte gör, men är man sugen och framför allt när man är gravid så vill man gärna ha det som frestar just då... Hur som helst så tar jag lite tabletter och hoppas på att inte magen strejkar sedan (vilket jag vet attd en kommer att göra...)

Hur som helst så kan jag varmt rekommendera detta recept.

Vit chokladkaka Receptbild - Allt om Mat

200g smält smör
250g vit choklad (rörs ut i smälta smöret)
3 ägg
2,5dl socker
2dl vetemjöl

Glasyr
150g vit choklad
1/2dl grädde

Rör samman alla ingredienser till kakan och grädda ca 40 min i 175 grader i ugnen. Låt svalna.
Värm grädden och smält ner chokladen. Bred över kakan och låt stelna.
Servera med physalis, hallon eller blåbär och kanske en klick grädde till.

(kakan på bilden är inte riktigt som den jag gjorde...)

Blandat

God förmiddag på er!

Idag trodde jag att Moa vaknade jättetidigt och hon kröp upp hos mig och jag tror att jag mumlade svagt att hon skulle försöka somna om... Utan att titta på klockan. Och jag har verkligen ingen aning om vad klockan var, men mörkt var det och det kändes som att det var mitt i natten... (det var det inte eftersom Mr Right hade åkt till jobbet...) Tittade efter en stund på klockan och då visade den sig vara halv tio...!!! Oj oj, kom på att jag nog inte kan tvinga Moa att somna om. Jag känner mig inte ens pigg, trots att jag i natt sovit hela natten utan att ha varit uppe en enda gång och kräkts. Däremot så var natten innan ingen höjdare. Var så skakig igår morse att jag inte visste hur jag skulle orka plocka fram frukost. Men med ny energi jobbade jag.

Slötittade på Ullared igårkväll. Ha h, att de kan göra program om allting. Men kan tänka mig att programmet är betydligt roligare om man själv besökt Ullared och vet hur det ser ut och liksom upplevt det själv, in real life. Men vilka pundare det finns. Party i Ullared... You wish... Campa i tält 14 dagar och shoppa varje dag... Gå och handla på Ullared (Gekås) den enda dagen man är ledig från jobbet, och då jobbar man dessutom där... WHHHIOOOOOOHIHI!

Sedan råkade jag slå på Paradise Hotell, inte för att jag bryr mig, men ojoj, att de bara orkar. Inget jag kommer att följa med intresse direkt.


Måndag igen och en ny underbar vecka väntar!

Äntligen måndag, eller hur!? Jag gillar faktiskt måndagar och det är skönt att veta att veckan startar igen:-) Men som alla andra så längtar jag alltid efter helgen. Men jag har faktiskt ingen "hatdag" vilket känns mycket skönt eftersom jag aldrig behöver frukta inför en ny dag... Bla bla bla...

Igår hade vi en mysig dag, dock utan bio. Jag kom inte iväg utan jag och Moa låg i soffan hela dagen och läste böcker. Fick liksom inse att jag inte skulle orka både bio och middag. Så valde såklart middagen. Gott gott var det, tyvärr hade de inte så mycket att välja på för de som är laktosallergiker. Vilket jag inte förstår mig på i dagens läge. Hur svårt kan det vara med alla dagens produkter som finns!? Tycker att det är riktigt dåligt. Mycket var slut eftersom de skulle få leverans idag!? Ja, men vaddå, folk går väl ut och äter även på söndagarna ELLER!?

Hur som helst så var det supertrevligt och maten var mycket god så mätta blev vi i alla fall.

Tyvärr fick jag så ont i magen av sammandragningar senare under kvällen att jag bara kräktes och kräktes. Kändes som om magen vände sig ut och in. Då var det ganska nära att jag beslöt mig för att åka in. Hade vi inte haft Moa så hade vi nog gjort det, men nu drar man sig för det en extra gång, både bra och dåligt.

Detta är säkert orsken till att jag känner mig mycket konstig idag i kroppen. Liksom lite skakis och svag, ungefär som när man är bakis...

Sitter och väntar på sotarn, men än har han inte dykt upp och snart bär det av till jobbet.

Ha en bra måndag!


Annars då!?

Vad bjuder denna gråregninga söndag på!? Jo, ska fixa lite i barnrummet och sedan tänkte jag och Moa gå på bio, ha ha, Nicke Nyfiken. Säkert väldigt bra....

Efter det ska vi ut och äta med Mr Rights mamma och hans systers familj. Mysigt och gott. Perfekt väder för sånt idag!

Hoppas att ni alla får en underbar söndag trots att det mest är grått!


Träningsmorgon!

Efter lite filmkväll igår med chips, päronklyftor och dipp, vatten till det, så har jag faktiskt inte sovit så mycket i natt. Vet inte varför, men det gick liksom inte. Mycket tankar i huvudet och oro om det skulle bli en tur till BB... OOOOPS, än är ingen väska packad, ska ta och ödsla lite energi på det idag tror jag!

Hur som heslt så somnade jag till slut och vaknade av klockan som ringde sju (!). Gick frivilligt upp då för att bli upphämtad halv åtta och masa sig till badhuset igen. ETt skönt träningspass, men som gjorde mig ganska slut.

Serien idag var på 3000 meter och det vi simmade var
100 ben
200 medley
300 frisim
400 fr arm med pddal och dolme

i 3 varv.

Skön serie men ändå ganska jobbigt.

Ska nu kolla lite resultat från Världscupen som denna helg går i Berlin och där det blev många fina resultat igår för svenskarnas del. Hejja!

Det är även Sum-Sim denna helg (SvenskaUngdomsMästerskapen) som jag själv deltagit i massor av gånger under yngre år:-) Alltså finns det en del resultat att kolla in!


Trevlig middag!

Idag har jag haft en riktigt bra dag, men känner mig helst slut och ligger ni i soffan och kämpar med sammandragningar/värkarvar femte minut. Jobbigt.

Men som sagt, dagen har varit kanon och den började med att vi alla sov ganska länge, typ till halv nio och åt en mumsig frukost. Iväg till jobbet där det stundtals var lugnt och stundtals massor att göra. Kul att jobba var det i alla fall. Vidare till apoteket och sedan till JYSK för att köpa en ny baensängsmadrass och sedan till badhuset för att träna.

Det var kul! Körde inte hårt men något mer fart än igår var det.

Byta om snabbt som 17 eftersom jag hade bråttom hem. Men tyvärr hade någon blivit inlåst i källaren så vi fick leka detektiver för att lista ut hur man skulle släppa ut personen ifråga samt veta hur vi skulle larma...

Hem sedan fort som 17 för att förbereda middag till några vänner. Det blec Tacco´s, mest för att det är trevlig mat att sitta och plocka med länge och bra för barnen. Hur trevligt som helst var det.

Såååå, nu vill jag bara att natten ska gå fort så jag kan vakna utan värkar imorgonbitti. Men först är det dags för Wallander, den nyaste, Prästen och lite chips till!

Wallander 19 - Prästen

Nice med min lilla Mr Right (som för övrigt fortfarande väger nästan dubbelt så mycket som mig så så liten är han inte:-) Love Him!

Ha en underbar kväll!

Svårt läge

Just nu finns det någonting som jag verkligen skulle vilja skriva av mig lite om, men med hänsyn till personen det berör så väljer jag att avstå innan jag tagit det med vederbörande själv.

Jag är i alla fall ganska irriterad och grymt besviken... Även om saker kan hända så känns det lite fel.

Lugn och ro en fredag!

Här ligger jag alldeles ensam och trodde nästan att jag skulle tycka det var tråkigt, men det gör jag inte. Jag har det underbart skönt. Idol började precis, brukar inte se det så ofta, eftersom det oftast är simträning mellan 19-21. Men inte idag.

Mr Right och Moa är på hockey så jag skulle få lite lugn och ro, gulligt, men det brukar vi väl ha på kvällarna... Ha ha ha! Men omtänksamt och faktiskt riktigt mysigt att bara ligga på rygg och zappa som jag vill och äta en och annan godisbit, trots att det inte är lördag:-) Tuggar i mig en och annan pepparkaka, prova Ballerinas nya med pepparkakssmak. Och jag kan äta dem, så goda!

Idag har jag varit med några kompisar och deras sötisar och Moa på Lekrymden. Perfekt för barnen att leka på och de hade verkligen roligt, samtidigt som vi vuxna kan sitta och snackka och fika! Underbart! Väl därifrån så blev det ett bra tag på soffan innan väskan packades för attfå följa med till badhuset och där blev det ett riktigt glidarpass med mycket ben. Har fortfarande grymt ont i armen sedan sprutan så att få runt den i hög fart var inte att tänka på. Skönt i alla fall att glida lite och under den tiden inte ha och få några sammandragningar! Däremot tror jag inte att det blir så fasligt många fler simpass, men det är hur som helst underbart skönt att kunna röra på sig lite!

Hem och käka middag och sedan bara softa i soffan.

Jag hoppas bara att Mr Right har sin mobil på och att han har mottagning där han är för jag är allvarligt orolig att det snart sätter igång med allt vad barnafödande heter...

Jag hoppas att ni alla haft en underbar fredag!

Gravid, inte mitt element direkt

Jag önskar så att jag kunde tillhöra den lyckliga gravida skara som verkligen njuter av sin graviditet och gillar att vara gravida. Men så är inte fallet. Visst jag älskar min mage som växer och njuter av den lilla krabat som sparkar och bökar där inne. Det vill säga när jag inte rör mig, inte kräks på grund av illamåendet, måste göra en massa jobbiga undersökningar och inte oroar mig varje kväll för att i natt kanske det är dags att åka till BB...

Jag har bestämt mig för att aldrig mer vara gravid. Skulle vi vilja ha fler barn så lär det bli en skitunge av Mr Right eller så får vi adoptera. Detta är inte mitt tillstånd alls. Jag känner mig inte speciellt klumpig, men det gör så ont på grund av kraftiga sammandragningar/värkar så fort jag går ens 50 meter att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det tar enormt lång tid att gå en liten sträcka och det är inte kul att oroa sig för att barnet ska komma NU. Än så länge får det gärna stanna några veckor till.

Det skulle vara underbart att åka till IKEA och inhandla det vi behöver och framför allt kunna ta sig runt där ett helt varv utan att få ont så maninte kan ta ett steg till. Eller gå ner på stan och shoppa loss eller bara strosa runt med magen i vädret... Eller kanske ta en lång och skön promenad i det vackra höstvädret.

Men det får allt vänta och visst är väl våren vackrare än hösten!?

Ser ni en vaggande anka lika långsam som en snigel så är det nog mig ni ser:-)


Skulle gärna njuta lite av att vara gravid:-)

 


Tankar om varför

Jag har kommit på mig själv flera gånger att jag är något av ett kontrollfreak. Vissa saker bara måste jag ha stenkoll på. Väldigt banala och enkla saker som egentligen inte behövs...

Ett starkt exempel är att jag alltid måste ha saker hemma i kylskåpet så att jag vet att det räcker om vi till exempel skulle råka få folk... Jag HATAR, och har alltid gjort, om kylskåpet gapar tomt. Vi brukar storhandla en gång i veckan och oftast räcker det tills vi handlar nästa gång... (hmmm, så är det väl typ jämt...) Men redan dagen innan som vi egentligen behöver handla kan jag känna att gud nu måste jag handla... Jag vill ha allt hemma så att jag själv har koll på att det finns... Samma sak när det gäller tvättmedel, sköljmedel eller städmedel, eller toarullar. Har nog fobi för att jag en dag skulle sitta på toaletten och pappret var helt slut... Ja då finns det säkert en servett, tidning eller dusch om det nu skulle vara så... Ha ha, hemska tanke:-)


Men hallå, egentligen, vad är detta för problem!? Verkligen ingenting, men jag är sådan som person och det är verkligen inget problem, bara att jag kommit på mig själv ibland med att tänka på att vi i stort sett alltid har det mesta hemma. Eller också är det kanske så man funkar när man har blivit mamma och vill ha det så smidigt som möjligt!?

Och skulle det vara ett problem om tomaterna var slut i tre dagar!? Nej, verkligen inte, men tänk om man nu vill ha en tomat då är det bättre att veta att de finns hemma så att man kan ta en om man vill... En frukost utan tomat, gurka och paprika går knappt...♥

Frukostmacka med äggröra Receptbild - Allt om Mat

Likaså så måste jag bara bädda sängarna innan jag åker till jobbet eller hemifrån för dagen. Eller städa upp det som ligger framme, diska/plocka in i diskmaskinen eller vad det nu kan vara. Jag hatar att komma hem och det är stökigt eller smutsigt. Jag vill komma hem till ett hem att trivas i och som är inbjudande. 

Det är tur att jag lever med min Mr Right som tycker lika i alla dessa saker (ok, kanske inte att man MÅSTE köpa nya toarullar när det bara är sex kvar...). Vi är likadana båda två och vill gärna mötas av lite ordning då vi vaknar på morgonen eller när vi kommer hem efter att ha varit borta!

Undra hur mycket man präglar sina barn!? Med tanke på att vår lilla ängel gärna städar efter alla på dagis och ställer iordning alla skor i hallen så att det inte ska vara så stökigt... 


Försvunnet inlägg

Skrev just ett Låååångt inlägg om att vara gravid, men tyvärr försvann det i cyberrymden och orkar inte lägga någon energi på att skriva ett igen just nu, kanske för att det inte var så positivt... Kommer en annan dag istället...

Pizza

För ett tag sedan gjorde vi egen pizza. Inte så märkvärdigt, men så enkelt och så gott! Som ni ser gillar jag ost på pizzan! Annars kan man ta vad man har, på denna är det skinka, annanas, champinjoner, paprika, färska tomater och chevreost samt vanlig ost ovanpå.

 

Vad det är för botten, jo, bara vanligt tortillabröd med lite tomatsås på! Snabbt, enkelt och supergott!


Rekordtid

Här är Stina in action på nya svenska rekordet 2.08.99 på 200 meter medley

Ikväll är det 400 meter medley som hon ska simma. Hoppas på ännu en kanonsimning av henne!

Lycka Till!

Vaccinerad

Ja, igår tog jag alltså vaccinationssprutan mot svininfluensan, mot min vilja. Jag tycker att det är bättre att kanska få influensan och sedan vara immun mot den, men då vill jag ju inte smitta någon... På grund av att inte föra smittan vidare så bestämde jag mig för att ta den. Men jag är emot att man inte heller vet vad det kan vara för biverkningar. SÅ jag hoppas att de inte kommer om fem år och säger att alla som var gravida och tog vaccination har nu fött barn med ditten och datten....

En biverkning som jag i alla fall kan meddela att jag märkt av är en fruktansvärd smärta i överarmen. Det GÅR INTE att lyfta armen 90 grader. Hörde av henne som tog sprutan att de med mycket muskler i armen kan märka av det mer eftersom man sticker in i dem... Om det är sant vet jag inte, men jag lär väl i alla fall ha en och annan muskel där i och med många års simträning (och annan träning). En släng av feber har jag med, dock inte så farligt, ca 38 grader.

Moa är hur som helst än så länge frisk som en nötkärna. Jag hoppas innerligt att hon inte drabbas av feber tills imorgon, för jag både vill och måste verkligen jobba imorgon, de få timmar jag är där vill man gärna inte missa. Däremot var det en pers att få henne att ta sprutan. Tyvärr ser jag mig själv i henne och i hennes skräck för läkare och sprutor. Det slutade med att två sjuksköterskor plus jag fick hålla i henne. Det skar bra i hjärtat då... Men liksom med mig så går det inte att dalta med henne. Och sedan märker hon direkt att det faktiskt inte var så farligt. Nu är hon i alla fall vaccinerad och vet att om tre veckor cirka ska nästa tas... Inte min uppgift då hoppas jag!:-)

Känns lite småläskigt att de sprutat in något i min kropp som jag inte har full koll på vad det kan ge för biverkningar...


Grattis Stina!!!

Hurra för Stina som åter igen satte ett nytt svenskt rekord på 200 meter medley. Det andra för dagen och nu under 2.09! Vilken tjej!


World Cup i Stockholm

Hade gärna befunnit mig där, gärna simmat, ha ha, men framför allt hade jag velat sitta på läktarplats och det hade även varit spännande under försöken där det presterades många bra tider och rekord. Jag får nöja mig med att glo på Tv och kommer att sitta klistrad mellan 19-21! Äntligen visar de lite simning på svensk Tv!!!

Ett specielt stort grattis till Stina Gardell som idag satte svenskt rekord på 200 meter medley och var således första svenska under 2.10! Jag håller tummarna att hon simmar ännu bättre i finalen och får en bra placering!!!

Hejja hejja!


Vaccination

Vem har undgått svininfluensan!? Ingen antar jag. Jag blir bara så trött på allt tjat om allt som rör den. Jag har ännu inte vaccinerat mig, trots att jag är gravid. Kanske är det dumdristigt, men ingen kan ju för 17 svara på vilka biverkningar det finns. I Schweiz fick nu senast inte bla gravida ens vaccinera sig... Man vet varken ut eller in. Vad händer om det kommer en ny influensa som är hundra gånger värre och vaccinet inte biter om man redan har vaccinerat sig!? Samtidigt vill jag absolut inte riskera att smitta någon och framför allt inte bebisen då den kommer. Samma sak känner vi vad det gäller att vaccinera Moa. Vi vill ju inte att hon ska åka på eller dra hem någonting från dagis som kan orsaka dels att hon blir sjuk liksom bebisen senare.

Efter många diskussioner har vi nu kommit fram till att hon ska vaccinera sig och det får bli imorgon efter dagis. Åhh, grttis till mig som måste ta dit henne eftersom Mr Right inte hinner hem för att göra det innan de stänger. Jag bävar för det utbrott hon kommer att få där. Hon är lika feg för sjukvård och sjukhus som jag är. Och för mig gäller det att bita ihop så att hon inte ser att jag HATAR det. Hur ska detta gå egentligen!?

Och ja, jag har kanske, men bara kanske kommit fram till att jag antagligen också bör vaccinera mig mot min vilja. Bara för att jag inte ska smitta någon annan och framför allt inte den lilla bebisen som kommer. Jag brukar inte tveka inför sådana här saker, men just i detta fall så är jag fruktansvärt kluven på grund av att allt känns så luddigt och attd et ändå saknas en del forskning angående biverkningarna. Jag ska ta ett ordentligt prat med en läkare imorgon. Men alla säger olika så det beror ju på vem jag får prata med...

Märker ni att jag är en aning kluven i frågan... Ska ta och sova på saken...

ha ha!


God natt på er!


God kväll i stugorna!

Jag ber om ursäkt för det korta och lite konstiga inlägget tidigare, men mamma och pappa kom på besök precis när jag loggat in. Men det var så klart kul att se dem och pappa fick sin farsdagpresent. En massa lotter att skrapa i en jättefinburk tillsammans med hans favorit kolor, Rollo! Röda så klart. Jag hoppas han blev nöjd:-) (tror det och som alla vet så är det obligatoriskt att dela vinsten på lotterna med en man fick de av...)

Annars har dagen enbart bjudit på handling och att fxa några få ärenden för att snabbt lägga mig på rygg och vänta på att dessa förbaskade värkar ska klinga av när man varit upprätt för länge, dvs ca 30-40 min... Bakade en smarrig kladdkaka för pappa med färska hallon och en supergod chokladglasyr på. Kanske blir en likadan till jobbet på torsdag:-)

Vilade ännu en gång innan jag begav mig till badhuset för att simma ett lätt träningspass.
Huvudserien bestod endast av 50*50 meter med start 50´. Tyckte att det kändes riktigt bra och behövde inte ta i alls för att ändå hinna vila ca 15 sek. Så det var ett riktigt lugnt pass för min del!
Det är riktigt skönt, för simma kan jag göra utan att det sätter fart på några värkar och ärligt talat känner jag ingenting i magen när jag simmar relativt lugnt. Tar jag dock i och sätter fart på benen så kan jag tänka mig att det skulle kännas betydligt sämre. Vågar dock inte utsätta mig för det efter doktorernas stränga order att ta det lugnt. Men det var de som rekomenderade simning, vilken tur för min del:-)

Jag tänker inte sysselsätta mig med att skriva och er med att läsa det som hänt sedan mitt senaste seriösa inlägg. Eftersom det dock är måndag så kan jag bara säga att vi hade en underbar helg tillsammans som var extremt lugn. Åkte upp till Leksand i fredags och mös i vår hyrda stuga hela helgen för att hinna med ett besök i Orsa och i Mora för att se på hockey. I Orsa besökte vi Björnparken och såg en massa söta björnar som man verkligen bara vill krama och gosa med... Tror dock inte att det rekomenderas:-) Såg fyra tigrar, shit, vad stora de är och en massa äckliga vargar. Isbjörnar, ugglor, lodjur och rävar fick vi med se. Och vargar, gillar inte riktigt dem alltså. Inte fina på något sätt, bara en ganska läskig blick...

Leksand vann med 6-2 mor Mora efter en riktigt rolig match. Moa är helt fascinerad av ishockey! Satt still hela matchen. Ganska bra av en treåring!

På väg hem besökte vi badet i Borlänge, jag satt mest och kollade på, kunde liksom inte direkt röra mig utan att jag trodde förlossningen skulle starta. Men Mr Right och moa hade hur kul som helst. Badade och lekte i alla olika bassänger samt åkte vattenrutschkanor som såg otroligt roliga ut... Vill med:-)


Back, BAck, BACk, BACK!

Hej på er igen... Nästan en hel månad sedan...

Men det finns orsaker till det mesta och just nu känns det som det finns tusen orsaker och ursäkter till att jag inte skrivit på så länge. Ska dra dem lite kort...

Först och främst kom jag inte in på den här JXKLA skitdatorn på flera dagar, ja säkert två veckor. Nätet bara stod och snurrade tillslut tappade jag motivationen fast att jag verkligen hade en massa tankar jag ville skriva av mig om.

Sedan så har magen varit med om en helrad smärtsamma sammandragningar vilket inte direkt leder hjärnan till att vilja skriva och sitta vid datorn.

Jag har haft ont i min lilla, eller nu stora kropp...

Ha ha, nu kom min kära mamma och pappa så jag får fortsätta senare idag och jag LOVAR att det blir lite updates!

Kram till er alla som haft tålamod med att invända uppdateringar!

RSS 2.0