Nattinatt

Tänkte bara säga godnatt! Ja, jag vet klockan är bara barnet, men jag är jättetrött och därför ska jag krypa ner i min sköna säng. Vilken tur att vi inte åkte på kryssning, hade inte varit så kul att upptäcka imorgon att vi sovit bort syftet med resan, vilket skulle vara att festa och ha kul tillsammans!

Kram Godnatt!

Hejja Agnes!



Tyckte att Agnes var bäst idag! Grattis till final platsen!

Melodifestivalen

Ohhhhh, uttråkad! Jag brukar tycka det är kul med Melodifestivalen, men inte o år, det är för många moment och lite för rörigt, även om jag har kläm på det nu. Tacka vet jag finalen. Där finns de bästa låtarna (hoppas jag) och det är då det avgörs. Det var helt enkelt bättre förr... med bara en tävling!

Hej Bloggen!

Äntligen har vi fått tillbaka vår dator... Låter som den varit utlånad väldigt lääänge, men bara sedan i torsdags, men det känna som om den är en medlem i vår vardag, såklart! Men nu är den i alla fall här!!! Min sambo var så snäll och lånade ut den till våra grannar som var tvugna att betala sina räkningar. Hmmm, de måste ha haft många eftersom den inte kom tillbaka förrens nu.-)

Jag hade fel häromdagen, våren kom inte utan det har varit ca tre snöstormar sedan dess. Mysigt vårväder... Jag som ville ha sol och fågelkvitter. Istället blir himlen grå och temperaturen sjönk igen, men nu borde det väl i alla fall vara nog med snö... Hejja våren!

Egentligen skulle jag inte ha suttit här och skrivit idag. Skulle just nu fotat en massa roliga bilder på mig och min favorit vän när vi borde vara i full färd med att göra oss iordning i en hytt på Birka. Eller kanske virvlat våra lurviga med en drink i handen... Åhhh vad kul det hade varit. Men hon blev sjuk, och jag lovar hon såg inte speciellt pigg ut. Jag är inte heller 100, men jag fick passera jobbet en snabbis och styra upp det hela så att vi alla fall bokat om den. Here we come, soon! Känns bra mycket roligare och åka om man orkar hålla igång än om man ska tillbringa 24 timmar i hytten...

Nu blev det god mat hemma, ugnsbakade rotfrukter och entrecote med beasås! Riktigt gott.

See U!

Snön smälter!

Nu längtar jag till våren! Snön börjar smälta och jag hoppas verkligen inte att det kommer någon mer snö. Idag ör det 4 plusgrader, jätteskönt!

Kanske ska jag börja klä på mig jobbets dresscode, börjar få lite små bråttom, ska tillbringa resten av dagen med att fixa lite resor! Kul!!!

Kram kram så länge!

Vårt A-hus



Här ska målas i vår!

Ledig dag!

Då var det onsdag igen vilket betyder att jag är ledig tillsammans med Moa! Veckans mysdag och inga måsten. Oftast brukar Moa få bestämma vad vi ska hitta på (jag vet, lite bortskämd) men det fick hon inte idag. Vi hade möte med banken kl 10.00 för att kolla över lånen och lite försäkringar. Dock gjorde vi inte så mycket mer än konstaterade att vi ska fortsätta ha rörlig ränta ett tag till för att binda dem då de enligt banken kommer att gå ner ännu mer. Det tackar vi för! Har verkligen fått ett bra "pris" i månaden på vårt nybyggda hus! Bor betydligt billigare än vad vi gjorde i lägenheten. Och så klart ett hus, precis som vi vill ha det, rikare! Nice!

Från banken hem till mamma och pappa för att fika lite. Tur att båda var lediga idag så jag kunde passa på att mysa med dem. Bulle och coola mitt i veckan, mumma.

Så klart hann vi med ett besök hos Moas blivande man Lukaz. De säger båda två att de är kära i varandra och han är så söt! Vi har redan planerat allting. De gifter sig och brudens far betalar så att det går riktigt kungligt till. Förhoppningsvis så får vi lite publicitet för vår lilla prinsessa... Skojade bara, men ingen brydde sig om mig när jag förlovade mig. Å andra sidan hade jag velat det? Nej tror inte det. Stackars Sveriges Prinsessa.

Bokrean är i full gång och jag har inte ens besökt den. Jag älskar att läsa! Måste ta mig i kragen och göra det. Tycker egentligen bäst om pocketböcker, men ibland är det kul att ha "riktiga" böcker och det känns faktiskt lite lyxigare. Har fått låna två böcker av ma&pa, Khaled Hosseins "Flyga Drake" och "Tusen strålande solar". Ska tydligen vara bra.

Kvällen avslutades med ett bastubad tillsammans med hela familjen. Det är tur att det går in tre personer...-)

En kall vinterdag



som slutade med 2 plus grader! Min äggmössa gillar jag och den är dessutom varm och skön!!!

Inte en enda semla har jag ätit och jag som är ett semlafan. De var slut när jag skulle handla. Ha ha, den som spar han har!

Idag har jag träffat lilla Emma, världens sötis och jag har fått en liten dos av behovet av bebis! Hon är för go och fattade direkt hur man skulla använda kassapparaten, och boken hon fick av oss blev hon stormförtjust i!

Dags för ytterliggare ett avsnitt av Andra Avenyn. Lika skön serie fortfarande. Mästarnas Mästare är också bra! Hejja Emma Igelström!!! Hon var på hugget idag och var urstark. Synd att den gamle räven Wassberg åkte ut. Han är en segis men rådde inte på Per Elofsson! Ett bra program som inte går ut på att vara elaka mot varandra och inte heller att förnedra varandra.

Oj oj, jag är verkligen inget Tv-freak, men det har blivit ganska mycket av den varan senaste veckorna. Soffan är ju bra skön och en mysig plats i årt hus där vi kan slappa tillsammans.
Bättring, jag lovar, men mysa det ska jag!

Egengjord tavla




Inte så bra bild, men denna tavla har jag gjort med tyget som jag faktiskt gillar riktigt mycket. Det enda vi har på väggen i stort sett. Ett tyg i turkosa nyanser blir nog fint till våren och sommaren tror jag! Vi har ett annat i gröna nyanser, men det känns lite mer snsommar/höst.

Turkost i mina tankar



Skulle vilja byta ut lite detaljer till våren och turkost känns som en pigg och glad färg. Just nu har vi röda lampskärmar, filtar och ljus. Även mattan ä röd och en tavla som jag gjort själv med tyg går i rött (olika nyanser) beige och vitt. Skulle gärna klä om den till turkost om jag hittar ett fint mönster. Känns bara som att vi inte haft det röda så länge. Det har varit rött sedan vi flyttade in, men det är ju bara tre månader sedan. Om vi tar bort det nu så kommer vi längta efter det röda i höst, ja så får det nog bli. Det blir perfekt!

Tv-kväll i soffan

Även denna dag lider mot sitt slut. Efter jobbet hem som en vessla för att mysa med Moa. Just nu är hon inne i en period där hon är supermysig. Hon kramas och pussas och säger hela tiden ja till allt man ber om. Jag Älskar Dig är också något hon säger hela tiden. Faktiskt med mycket känsla så det känns verkligen som om hon menar det fast hon bara är tre. jag lever ganska länge på de orden och kramarna hon ger. Så mysigt. Idag har hon skrivit alfabetet på datorn två gånger och rabblade det muntligt innan hon somnade. Lite svårt för att komma ihåg Ä av någon anledning.

Fastnade framför Tv 4:as Familjen Annorlunda. Men hallå, varför skaffar man typ ett dussin ungar om man tycker att det är jobbigt och kladdigt!? Jag tycker att trillingarna åt bra och stackars dem som måste äta INNAN resten av familjen äter. Taskigt. Säkert skulle de äta bättre om de fick sitta tillsammans med de andra. Jag resonerar så, men alla gör ju såklart på sitt sätt och så som man själv tycker är bäst. Men hur kul skulle det vara om jag åt innan alla andra och sedan sitter de andra tillsammans och har mysigt... Nä nä, inte min stil.

Och alla dessa reseprogram. Eller resedokusåpor. Måste alla kanaler ha det? Dom tänker jag bojkotta. Det är så det ser ut när svenskar åker på semester, alla hämningar släpper och man är fri på ett sätt som man inte är hemma. Måste det överdrivas ännu mer? Borde inte guiderna ha bättre språkkunskap än att beställa koriander på svenska i Thailand!?

Låter jag arg!? Nej det är jag inte men lite irriterad över att det är såååå mycket strunt på Tv.

Nu är det ännu ett program om hur det ser ut för Advokaterna på deras jobb. Betydligt bättre än andra dokuprogram. Så det ska jag se nu!

Tjingeling


Måndag igen!

Japp, då var det dags för en ny vecka! En vecka närmare 31 år. Fyller år den 7 mars så det är bara två veckor kvar tills jag är gammal... Tyckte inte att det var jobbigt att fylla 30 år och har hört att det var 2008-års fest. Ja, det var kanonkul! Men 31, ohhhh my God, jag blir ju gammal. Men å andra sidan så blir man inte äldre än vad man gör sig och jag har en stor del av barnasinnet kvar. Eller vad sägs om att jag just nu sitter och lyssnar på Mora Träsk och har Moa bredvid mig som har fullt upp med att klappa händerna och stampa med fötterna... Ganska bra morgongymnastik om man vill ha sig ett pass men inte orkar ta sig till träningslokalen. Ha ha!

Nu har vi ÄNTLIGEN satt upp rullgardinerna och vips så sover vi alla längre. I lördags skulle vi på barngympa, men vaknade halv tio. Det har vi nog inte gjort sedan vi bodde i lägenheten. Man kan nu säga att vårt nybggda hus är så komplett det kan bli invändigt. Det är ingenting som vi måste fixa och inga fler saker vi behöver inhandla. Känns egendomligt skönt inför våren då vi måste sätta fart med tomten och altanbygge, för att inte tala om att måla huset. Min käre far ska få den stora äran att hjälpa till. Generöst av oss va?! Längtar lite efter att våren ska komma så att man kan få fixa med lite blommor och så ute. Ha ha tänker alla mina vänner som verkligen vet vilka gröna fingrar jag har. Kan nämligen inte hålla en enda blomma vid liv. Det spelar ingen som helst roll hur jag sköter dem, de överlever inte sin 1 månadsdag i vilket fall som helst. Den enda blomma som överlevt var den jag fick av min vän Marie och som på grund av att vi flyttade fick stå i ett källarförråd i ca fem månader. Utan vatten eller mina kärleksfulla blickar. Kan tänka mig att blommorna känner det som att jag blänger på dem bara för att de ska förstå att deras tid att dö inte är inne än. Men de dör väl av rädsla då...
Till och med en kaktus har jag dödat... För att inte tala om det bonosaiträd jag skulle sköta när en före detta pojkvän var på semester. Det hade jag kål på och tänkte att jag skulle klippa det lite, men det såg verkligen förfärligt ut. Växtmisshandel.

Har sovit riktigt gott i natt, vaknade upp som en klubbad säl men är nu på fötter redo för att ta mig an det dagen har att bjuda på; jobb!

Ses sedan!

Kvällen är räddad!

Sista inlägget för idag för nu ska jag mysa i soffan med en kopp te och Tv4:s Beck -film för kvällen Advokaten. Har redan sett den tidigare, men jag är ett fan av både Beck och Wallander. Kanske att Beck är lite roligare, gillar Persbrandt. Så nu ska jag förpassa mig till soffan så ses vi imorgon!





Så här mysigt brinner det just ni i vår kamin! Varmt och skönt!

Ut i snön!

Det blev en tur med skotern idag. OK, ärligt talat så var det kanske lite för lite snö på vägen, men det gick med full fart på sjön och över åkrarna! Riktigt roligt. Vi hade med oss varm choklad och limpmackor med ost. Smaskens och det är faktiskt lite nostalgi från skolan när man hade matsäck med sig för si så där 15-20 år sedan! Tänk om skogsmulle skulle kommit med, vilken fullträff!







Kolla in schyssta overallen... Värsta rymddräkten, a la modell från 1988! Mr Right hade den på sig då han var 8 år!!! Varm var den i alla fall, men tror inte att jag skulle ha på mig den i annat fall än på landet





Fikapaus med varm choklad och supergoda limpmackor. Jag kan lova att det blåste bra därav våra snygga outfits!






Den supergoda annanaspajen med en klick grädde satt fint i magen när vi kom in. Vilken tur att det finns en bit kvar så man kan svulla lite till.-)

En outhärdlig värk...

har jag idag. Det känns fruktansvärt, ska bli så skönt att komma till läkaren och nu är det ju inte ens en månad kvar. Jag har så klart varit hos läkaren många gånger och gjort oändliga undersökningar i alla former, men nu ska jag i alla fall få komma till en specialist. Jag längtar verkligen.

Det känns som om jag är fullproppad med värktabletter idag och ändå minskar inte värken speciellt mycket, kanske att tabletterna tar bort toppen, men hela tiden finns den där och gnager. Antar att det blir en dag i soffan. Men det är så tråkigt och det är inte jag som bara är...

Var allt upp i morse och åkte som vanligt till badhuset för att simma. Insåg ganska snabbt att det var lönlöst eftersom mjölksyran kom efter ca 50 meters insim. Och då tar man inte ens i det minsta... Kämpade mig dock igenom passet men på en väldigt lugn nivå. Inte alls nöjd med det.

Jag är så JXXXA trött på detta, jag som älskar att vara i farten och umgås med mina vänner och träna till max. men som sagt snart snart snart ska jag till läkaren.

Har en paj i ugnen, ooops, kom på att den är ju faktiskt klar! Den kan man ju trösta sig med om man inte gör något annat... I alla fall så är det en annanaspaj och den tillhör mina favoriter.
Så enkel att göra och det går av bara farten!

150 g smält smör
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver

Rör ihop allt och tryck ut i en pajform

1 burk krossad annanas med lite spad
1 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

1 ägg


Rör ihop allt och häll i pajformen.


Grädda mitt i ugnen i 200 grader med en plåt över i ca 30 min.


Bjud in alla dina vänner och servera med grädde eller vaniljglass! 
NJUUUUT!

Smarrigt värre!


Det gör ont, det gör ont...

Nu är jag helt slut. Har extremt ont i kroppen, vilken smärta, men det löser sig som allt annat.

Har tillbringat dagen/kvällen i Solna tillsammans med mina underbara och kära vänner. lagade en supergod middag. I och för sig bara tacos, men det var nog det godaste jag har ätit. Nacho de luxe, släng dig i väggen!

Tog ett varav i Solna Centrum och Moa (hon fick ju faktiskt vara med eftersom hon är tjej:-) var lovad att vi skulle gå och kolla på en dator till henne. Ja, ingen riktig förstås, men en hon kan ha att lära sig blogga på. Lite bokstäver och siffror, det är allt som behövs. Hur som helst så kikade vi lite igår i leksaksaffären och hittade fyra modeller som fungerade lite olika. Tänkte då att vi skulle köpa en av dem idag, men den fanns inte i den här affären. Stackars lilla Moa, men duktig och drillad som hon är så var vi i affären utan att hon fick någonting... jag tycker nämligen inte att man kan köpa saker till sina barn bara för att göra det. De ska lära sig att man kan vara i en affär utan att behöva ha något. Jag skulle med vilja ha alla kläder i alla affärer jag går in i...

Nu är vi hemma och hon somnade i bilen och jag bar in henne i sängen utan att hon vaknade och det är nog enda gången.

Själv ska jag hoppa bums i sängen och hoppas på att må bättre imorgon och att lite av värken är borta!

Nattinatt

Jag överlevde!!!

Då har jag besökt tandläkaren!!! Jag är faktiskt lite stolt över mig själv. Dock var jag upp och kräktes i natt på grund av att jag var så in i bängen nervös... Töntigt, jag vet att ni tänker så, men jag kan inte rå för det. Inte ett enda hål. Tyvärr var deras datasystem ur funktion liksom mobilnär och annat. En kabel avgrävd precis utanför vårt hus. Har precis fått igång internet och det är fyra tält uppställda där det sitter små gubbar och försöker få ihop en fiberkabel... Så jag kommer att vara tvungen att gå dit igen och ta röntgenbilder på mina tänder. Lite som terapi, typ.

Efter arbetsdagen slut och dagens prestation satt en kaffelatte som pricken över i:et. Gissa om den var god!? Den bästa jag druckit faktiskt. Så klart gjord på soyamjölk eftersom jag inte tål laktos.






Då var det snart dags... Hugahhhh, vill inte men tänderna är i alla fall rena!





Bara att öppna dörren och gå in...





Bara att följa pilen så är man snart framme vid dörren...





Bilen parkerad. Snart är jag framme, stapplandes på mina ben. Skakig som sjutton.

Det första jag gjorde i morse var att kräkas av nervositet. Den här dagen kommer inte att bli lätt. Fy sjutton.

Svimfärdig...

Hjälp! Jag vet inte vart jag ska ta vägen, imorgon klockan 11.30 ligger jag i tandläkarstolen. Första gången på tre år. Dess förinnan var jag 18 år då jag besökte dem. "Slapp" sedan tills jag var 27... Hallå, hur dum får man vara... Tänkte att nu ska jag verkligen gå en gång om året, men jag har en fruktansvärd skräck för detta. Det är ju så lätt att bara skjuta upp tiden och vips så har det gått ett år till... Men nu är det alltså dags. Snälla sänd en liten tanke till mig och be vid gud att jag inte behöver vistas i deras lokaler på ett år... Jag lovar att gå då. Jag vet ju att det inte gör ont och jag har en tandläkare som är specialist på rädda små kryp som jag och han är verkligen bra. Förlåt för mina synder, men jag ska bättra mig, bara jag överlever morgon dagen.

Har tillbringat kvällen med ett härligt enhetsrådsmöte. Engagerad förälder kallas det:-) Nåja, lite lagom sådär. Det diskuterades mycket mat om hur den är tillagad och vad den innehåller. Säkert jättebra att tänka på men jag vet att på Moas dagis lagar de all mat i stort sett och jag vet inte om jag skulle ifrågasätta om de har köttbullar som de bara värmer någon gång då och då eller om de är handrullade. Stackars Monika, inte kan hon rulla köttbullar hela natten för att barnen ska få det. Tycker att man i så fall får göra det hemma, då vet man ju att ens lilla ängel får ett hellagat mål mat om dagen. Huvudsaken är väl att barnen äter och att de får varrierad och god mat. Ja ja, jag tyckte inte att diskussionen var så givande, men förstår de som är oroliga att barnen bara äter halvfabrikat som tappat näringsvärdet. Påverka ska man men det måste ändå finnas gränser.

Nu ska jag försöka andas lite så att jag inte får panik inför morgondagens besök.

Skulle kunna tänka mig


att ha denna på mig i vår!

Härligt väder!


Härligt väder med utsikt från vårt hus!

GE-Galan

Sport! Jag älskar sport! Ikväll är det GE-galan i Globen. Friidrott och det är kul att kolla på! Det händer hela tiden någonting. Världsrekord för damer, 5000 meter. Dessa Ethiopier är oslagbara. Men gud, att springa 25 varv på detta 200 meters varv... Runt runt... Kul... Men shit vad fort det gick.
Svenskt rekord i stav. Bra där! Jag följer med nöje alla grenar som ännu inte är avslutade.

Om jag hade en mysig ledig dag? Självklart! Pyssla lite hemma, hälsa på mamma och pappa, träffa kompisar över en fika, Moa somnar tidigt och min kära andra hälf är på hockey och kommer hem sent. Alltså har jag haft lite välbehövlig tid att ta hand om mig själv och huset. Mesta tiden spenderades dock i soffan där jag fortfarande sitter.

På fredag är det dags för tandläkarbesök. Det är verkligen det värsta som finns. Jag har redan nu hjärtklappning inför det. Fobi kallas det... Jag skulle hellre föda 20 barn till än att gå till tandläkaren. Lovar att jag kommer att svimma, det gör jag varje gång. Den söta lilla Nalle Puh-bilden i taket snurrar fortare och fortare tills den inte syns mer. Drömde mardröm om det i natt, jag tappade en hel tand och kom utan den till tandläkaren. UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuhi. Det är dock de enda mardrömmarna jag har, de som innehåller tänder och tandläkarbesök. Har dock hört att om man tappar sina tänder i drömmen så betyder det att man står inför en stor förändring. Undrar vad det kan vara!? Väntar med stor spänning!

Solen skiner

Idag har jag vaknat till en strålande sol och gnistrande åkrar! Det ser kallt men härligt ut!

Jag ska ta en liten tur till mina kära föräldrar, de allra bästa föräldrarna som finns!

Jag blir galen!

Idag är verkligen inte mitt mobila bredband vän med mig. Det tar en enorm tid och jag har blivit utslängd en gång för mycket! det gäller att vara snabb och jag har inte riktigt den tiden nu så det får helt enkelt bli senare!

En tråkig vanlig dag

Dagen har varit alldeles för vanlig. Ingenting speciellt har hänt, inte ens med mina tankar. Det har bara varit helt vanligt, allting. Tråkigt kan jag känna, men egentligen varför ska det hela tiden hända saker? Är det ändå inte ganska skönt med en vanlig dag där allt, verkligen allt, går precis som det ska? Nja, lite för tråkigt för mig. Någonting kan väl sticka ut, men nej inte idag. Kanske är det därför jag sedan går och lägger mig med en alldeles vanlig känsla av just ingenting... Men vad är egentligen en vanlig dag? Vad vill jag egentligen ska hända? Ja egentligen ingenting annorlunda än hur den här dagen har varit. En orsak till att den känns mer vanlig än andra kan vara att jag har fruktansvärt ont idag, det är en pina.

Nya tag imorgon. Skulle inte förvåna mig om morgondagen blir desto mer händelserik.
Drömscenariot skulle ungefär vara:

Vakna utan värk och med håret redan färdigplattat. Skjortan struken och klar, skorna putsade, bilen startar utan att jag behöver oroa mig för om den verkligen ska starta idag. Slippa skrapa rutorna, jobba en hel dag, åka och träna ordentligt, komma hem och äta middag utan att ha ont i kroppen, leka och busa med Moa och koppla av med en kopp te i soffan framåt kvällen... Fast det är ju i och för sig en ganska vanlig dag utom att värken ständigt finns där och den skulle jag mer än gärna vara utan.

Fondvägg i sovrummet!

                       

En liten vy över vårt sovrum med den hemmagjorda sängen som min favvopappa gjort! Han gjorde gaveln efter våra önskemål med hylla och allt. We love it! Den blev precis så bra som vi ville! Tack pappa, du är bäst! Tapeten gillar vi med.

Helt enkelt gillar vi vårt sovrum och varandra! Hmm, bra där, förutsättningarna finns!

Fondtapet i vardagsrum!


Söndag

Japp, då var det upp imorse igen klockan kvart över sju för att hoppa i bassängen klockan åtta. Mysigt en söndagsmorgon när det är grått och mulet ute... Vad säger ni? Kanske inte riktigt när man hellre kan ligga kvar i en varm och skön säng och kanske höra brasan spraka... Alltså NOT!!! Men efter en och en halv timme så va man klar och pigg i huvudet i alla fall. Kroppen är som den är, men det lever jag med.

Hem för ännu en frukost, eller en riktig buffe snarare. Mums! Men det blir ju ändå alltid det vanliga, the eller varm choklad med macka, flingor och massor av frukt! Ett ägg slinker gärna ner.

Stockholm here we come! Inpackade i bilen begav vi oss in till city för att hälsa på min älsklingssyster i deras nya lägenhet. Supermysig! Vi försökte ännu en gång lura på dem lite tapeter som blev kvar från vår tapetsering, men inte heller idag lyckades vi... Kanske har vi bättre tur med min arbetskompis!? Känns trist att kasta när vi har två rullar kvar av en dyr tapet. Jag älskar dem, men det betyder inte att alla gör det. Jo det måste man nästan göra, de gör sig så bra som fondvägg!

Jag är totalt slut så nu blir det rodel i soffan. Måste ju träna extra hårt på det:-) jag lovar extremt jobbigt och man kan faktiskt pilla sig i naveln samtidigt om man inte har något bättre för sig!

Alla Hjärtans Dag

Ja då var det Alla Hjärtans igen! Denna dag som alltid ska vara så speciell... Kan man inte bara vara snälla mot varandra och sända en fin tanke till sin älskade alla andra dagar också!? Det tycker jag. Jag går hellre och köper en fin present till min mr Right vilken dag som helst, men just för att jag bara vill det så mycket just då. Allt är så uppstyltat denna dag, hysteri skulle jag kalla det! Men namnet på denna dag är ju ganska sött... Så något sa oss att vi borde göra någonting... Så vi lagar en god middag alla tre tillsammans och myset med god mat. Som vi inte gör det varje dag!?

Innan det var vi och badade efter att jag jobbat. Oj vad mycket vi hade att göra på jobbet. Alla ville tydligen åka bort och valde just denna lördag att komma in till oss. Alla är såklart välkomna och jag har gärna mycket att göra, hellre det än att det inte finns någonting att göra. Mycket charter var det idag, vilket är ganska skönt om det är mycket folk. Det går betydligt fortare och är mycket enklare att boka än reguljärt. För att inte tala om jorden- runt biljetter som kräver lite extra tankemässigt. Men att skicka någon jorden runt och trixa med dessa biljetter är mycket roligare!

Vidare till badhuset där alla som inte var hos oss uppenberligen var. Hallå, ska alla vara där jag är idag!? Nej nej, jag är inte folkskygg, tvärtom men det kändes så eftersom det även var mycket folk i affären när vi handlade.

Hem med påsarna och vips så var vår kära kompis Buhre med flickvän här. Gissa om det var kul att se honom!!!! Det var så länge sedan! Och vilken supertrevlig tjej! För oss blir nästa resa efter Kreta Mexico, vi blev sugna efter att de berättat om alla häftiga utflykter man kan göra!

Mmmmmm, pasta med pesto, ruccola, körsbärstomater,kräftstjärtar och parmesan, mumma en dag som denna!

Nattinatt



På fredagar får vår dotter sova i soffan, faktiskt ganska mysigt och jag tror att hon uppskattar det! Vi Älskar Dig gumman!

Endast tomten är vaken



Efter ett skönt bastubad och med Let´s Dance på Tv:n somnade min kära sambo liksom dotter i soffan! Endast tomten är vaken...

Äntligen åkte Kitty ut, MEN jag tyckte faktiskt inte att hon var sämst denna vecka. Jag hade hellre sett att Carl.Jan eller Elisabeth åkt ut. Stackars Kitty, när hon äntligen lyckas prestera så åker hon ut. Tuff värld vi lever i.

Fredag den 13:onde



Min fredag var helt ok, jag råkade inte ut för något skrämmande däremot välkomnades jag av lite vin oh tilltugg när jag kom hem från jobbet! Gott!

Mauritius



För ganska exakt ett år sedan kom vi hem från en underbar semester på Mauritius! Har ni chansen så åk dit! Fascinerande natur, underbara stränder, bra snorkling och man kan simma med delfiner. Dessa underbara djur! Och vad inte många vet så är det faktiskt billigt att leva där. Ja det vill säga om man håller sig utanför turisthotellen. Ät lunch på stranden eller en lokal restaurang så tjänar ni ca 165 kronor. Eller vad sägs om en god wook med otroligt mycket mat och smak för ca 15 kronor mot en soppa på en stel hotellrestaurang för 18 Euro exkl dryck och bröd!

Så beställ en resa, packa väskan och åk!

Fredagen den 13:e

Uhhhhi, idag är det fredagen den 13:e februari!
Egentligen vill jag inte påstå att jag är speciellt skrockfull, men måste erkänna att just fredagar med 13 känns lite sådär. Har ingen aning om varför, men det är som om jag hela tiden går och väntar på att någonting hemskt ska hända. Lite som tvångstankar eftersom jag hela tiden tänker på saker jag INTE ska göra just denna dag. Kan jag skjuta upp det så gör jag det. Hmmmm, låter lite psyko, men så är det. Till exempel skulle jag aldrig lägga en bokning på min så kallade kö till fredag den 13:onde... Men hallå, vad kan hända!? Gå under en stege, nej du tack och spottar över axeln tre gånger om jag ser en svart katt gå över vägen, inga nycklar på bordet... ja det var nog allt, så kanske är jag lite skrockfull... Men det inkräktar dock inte på mitt vardagliga liv så jag kallar mig normal:-)

Idag, som så många andra dagar vaknade jag av en enorm värk i kroppen. Det känns ungefär som att jag inte sovit en blund på hela natten samtidigt som jag har gjort ett enormt jobbigt träningspass, med syraträning. Fy, det är en hemsk känsla. Varje morgon är så här och jag kommer inte upp ur sängen om jag inte får ta lite Alvedon och Ipren. Det tar bort det värsta, men smärtan finns ständigt kvar. Låter lite underligt, men den flyttar på sig och just nu är det som värst i ländryggen. En krampaktig smärta som gnager sönder mig. Handlederna och fotlederna, där det hela började, känns som ständigt ihop pressade med lite sockerdricka i. Det är en liten del av det som hindrar mig från att göra allt jag vill. Jag vill inte ha ont längre. Har nu gått 3 år med detta och det har blivit värre. Som tur är så har jag äntligen fått en tid till smärtkliniken, men detta efter att ha gjort hur många undersökningar som helst. Den ena värre än den andra. Tänk vad man ska gå igenom.
Hallå, jag är faktiskt "bara" 30år och känner mig redan som en gammal tant!

Det jag helst av allt vill är att kunna göra samma saker i samma utsträckning som jag kunde förrut, dvs jobba mera, simma, vilket är den sport jag verkligen brinner för. Tänk känslan att få hoppa ner i bassängen och köra ett riktigt hårt träningpass och vara så där riktigt skönt trött efteråt. Nej, det går inte för då har jag så ont att jag ligger och grinar. Det är ganska påfrestande att inte kunna träna mycket när man är van vid det. Nu har det visat sig att min kropp producerar mjölksyra efter knappt 2 sekunder, så tänk själva känslan av att inte ens orka gå uppför en trapp utan att få en enorm mjölksyra så att det känns som om kropen brinner upp inifrån... Jag hoppas hur som helst att jag snart ska få ett slut på detta!

Hoppet är ju det sista som överger:-)

Gårdagens fråga

När vi satt och åt mellis säger Moa tre år på största allvar:
-Mamma, kommer jag från Afrika?

De har två stycken på hennes avdelning på dagis som kommer från Afrika och jag antar att de har pratat om det och diskuterat varifrån de kommer. Så söööött så man smälter. Tänk vilka underbara små tankar som virvlar runt i de små hjärnorna!

Gottigottgott!



Så här gott blev det! Det var riktigt gott och alla blev mätta! Lyckos sambon som fick en matlåda!

Mat



Efter en hektisk dag på jobbet så ska det nu lagas mat. Idag kommer våra vänner Stini och Micke för att låta sig smakas. Det blir en wook med kyckling och mycket grönsaker och en massa olika såser till. Smarrigt. Tillbehören sätter lite sting på det hela och man kan varriera i all oändlighet. Får se om det blir till att äta med pinnar. Jag har faktiskt lärt mig det. Men det krävdes en resa till Kina för att förstå hur enkelt det var! Och maten smakar faktiskt godare när man äter med pinnar.

Dagen började dock inte så bra, sov endast ca 2 timmar inatt på grund av en enorm värk i kroppen (det förklarar jag vid ett annat tillfälle) och hade inte alls någon lust att gå upp imorse, men vem har egentligen det!? Väl uppe och i ordning gjord var det dags för frukost som tyvärr till en början blev en kamp mellan mor och dotter. Typiskt trots. Jag frågar men får inget svar och ena sekunden ska hon ha det och nästa det andra... Inte alls kul på morgonen när man verkligen måste iväg och det är ju inte direkt så att man har hela dagen på sig. Det blev till slut mjölk, smörgås och frukt efter en kompromiss som gick ut på att hon slapp gröten idag och fick mjölk och smörgås om hon åt lite frukt till... Ja, jag vet, inte det nyttigaste, men idag blev det så.

Väl på dagis inser jag att jag endast har fem minuter tills jag börjar jobba. Kändes som att jag kastade in tösen... Men otroligt skönt att komma till jobbet och ta itu med det som ska göras. Hann fixa undan allt som var tänkt och alla nya tidtabeller och ändringar hos flygbolagen, som en följd av finanskrisen, är nu gjorda. Skönt. Ser fram emot nya friska tag på torsdag, för jag är LEDIG imorgon! Skönt.

Till affären för att handla mat mat och mera mat. Det är inte klokt vad man handlar. Tänk om man kunde få lön för det istället för att betala det man handlar. Jag menar det är ju en bedrift att orka göra det och det måste ju göras, man kan liksom inte bara skita i det för att man inte vill... Dock hade jag med mig en solstråle som tyckte det var såååå roligt och hon bedyrade flera gånger att hon älskade sin mamma! Skönt att höra.

Eftermiddagen har sedan tillbringats med mys. Inte många knop har gjorts men nu ska det lagas mat!
Börjar dessutom bli lite hungrig! Snart kommer den käre mannen hem och det känns skönt och roligt. Alltid skönt att ha honom hemma, det är ju min vän och lite sällskap är det bästa som finns!

Favoriter...



...just nu är dessa härliga produkter som jag inte kan leva en dag utan för tillfället.
Från vänster är det:

Method, green tea+aloe, en tvål som doftar underbart för att enbart tvätta händerna med. Ursnygg flaska och den härligt gröna tvålen gör hela designen. Ett tryck och du har handen full av fräscht skum! Finns att köpa i New York, men antar att den går att köpa på fler ställen, men jag har inte hittat den.

Paul Mitchell Smoothing Super Skinny Relaxing Balm är ett måste för er som fönar eller plattar håret. Jag gör det varje dag och har än så länge inte hittat någon lika bra!

Victoria´s Secret Refreshing Body Mist, Romantic Wish. sprayas på kroppen och lämnar en otroligt fräsch doft hela dagen. Underbart. Finns inte att köpa i Sverige så passa på att köpa om ni är ute och reser!

Bed Head, Headrush från TIGI är en glansspray som enligt mig är 100 gånger bättre än serum av olika slag! Love it!

Hej igen!

Hej på er igen!

Efter en tid som kantats av sjukdomar börjar vi nu komma på benen. Det började med att vår dotter kräktes, såklart rakt över mig som har otroligt svårt för spyor. Det hamnade i håret och i nacken. Egentligen hade jag bara velat skrika rakt ut men det kan man liksom inte. Utan det var bara att gå upp och slänga in sängkläder i tvättdmaskinen. Hade gärna hoppat in själv, men först fick man ta hand om henne såklart. Snäll som jag var lät jag sambon sova eftersom han går upp srax efter fyra... Lilla Moa tre år satt på golvet och tittade på mig när jag duschade och frågade om jag ändå inte skulle ta och basta... Dessa små tankar är så söta. Men nej, jag kände att halv två på natten har jag ingen lust med det. Sedan fick hon ligga mellan oss och sova. Tack och lov hände inget mer utan hon var pigg som en nötkärna dagen efter.

Sedan kom det halsont och feber och sedan åkte jag på magsjuka. Fy, jag spyr nästan av spyorna... Det är vidrigt. Har hört att vissa människor bär på en gen som innebär att de inte kan bli magsjuka, den skulle jag gärna vilja ha. Men vi har ändå haft tur, en enda VAB-dag sedan Moa började på dagis. Det är inte dåligt det. Vår lilla skit är nästan alltid glad!

Igår var en riktigt seg dag. Var uppe och simtränade på morgonen. Så kul och så skönt. Vi simmade i och för sig bara 4000 meter, men jag var helt slut efter det. Det var ett tag sedan jag simmade så hårt. Fasen, jag vill ju träna mer om bara kroppen kunde hålla!  Var hemma strax efter tio och sedan låg vi i soffan tills jag fick ett ryck att baka en kladdkaka och bjuda min kära vän med familj på. Den var riktigt smarrig och superenkel att göra.

4 ägg
200g smält margarin
200g mörk choklad
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Rör ner chokladen i det smälta smöret. Vispa ägg och socker lagom pösigt. Häll ner chokladsmeten och tillslätt mjöl och bakpulver. Vispa ihop och häll smeten i en bröadkakform (springform) och grädda i ca 15-20 minuter i ugnen beroende på hur kladdig kakan ska vara.
Servera med grädde och citrussallad. MMMMMMMmmmmmm så smarrigt!
Om man vill lyxa till det lite kan man smälta lite choklad, gott med Marabous mjölkchoklad, och breda ovanpå kakan. Låt stelna och vips så har ni en superlyxig kaka!

Kvällen kantades av ett raseriutbrott som bara 3-åringar kan få. Ingen orsak, men arg var hon. Så småningom så insåg hon antagligen att det inte var någon ide att bråka mer för jag fick en kram och hon sa
-Mamma, jag älskar dig!
Sedan läste vi Pettsson och hon somnade med ett leende på läpparna.

I lördags hade vi tacco-middag för vänner. Gott, men godast var nog rödvinet till. Tacco är mysigt att äta och man kan äta lääänge vilket jag tycker om. Dock går det lite i perioder hur ofta man äter det och nu var det ett tag sedan, men mmm så gott det var.

Vilket väder det är idag! Strålande sol och snön gnistrar! Snart hägrar dock jobbet. Känner att jag har en väldigt massa att göra idag! Jobbade i lördags och hann inte riktigt med allt. Har bland annat en jordenruntresa att fixa och sedan en lite mindre sak som en bonuskryssning... En liten dam i norr ska åka ner i Europa. Och hon är så stressad.... Ja just det, jag jobbar på resebyrå, verkligen det roligaste jobba jag just nu kan tänka mig. Oerhört varrierande. Men även psykologi och sociologi intresserar mig så det lägger jag nere lite tid på då och då. 

Denna vecka hoppas jag ska gå fort, ja egentligen ända fram till den 17 mars när jag äntligen ska på komma till en specialistläkare, men det tar vi en annan gång!

Ha en bra dag så länge!

RSS 2.0