Sol och bad!

Nu har vi tillbringat två dagar tillsammans med underbara vännen och barn på stranden. Solen värmer så skönt och det är verkligen underbart att få njuta av solen. Vilken härlig tid att vara mammaledig! Och vet ni, den sommaren då Moa var ett halvår, det vill säga 2006 så var det precis lika fint väder och vi njöt lika mycket av solen då! Perfekt att Hugo än så länge inte ränner omkring i full fart! Man kan sitta och prata medan Moa leker i vattnet eller njuta av en god bok! Nice!

Idag är det det dock lite sämre väder, fortfarande otroligt varmt, lite tryckande, men jag antar att det blir en liten sväng ner till sjön. Kanske lite mellis för tjejerna där.

Bullarna är färdiga, ett helt lass och det är dags att ta itu med lunchen snart! Blir köttbullar och makaroner idag, snabbt, enkelt och gott!


Ha en bra dag så länge!


Utveckling i rasande fart!

Jag tror Hugo, mammas lilla lilla gubbe, är inne i en utvecklingsfas just nu. Förra veckan var knepig med sömn osv. Han som i stort sett ALLTID sovit hela nätterna vaknade ett par gånger och ville äta och leka... OK att äta på natten men kanske inte att leka klockan tre... Mycket har också hänt sedan dess.

Han äter en hel portion gröt med lite fruktpure (oftast katrinplommonpure, vilket verkar vara favoriten... urk...) till frukost sedan blir det även en smakportion då vi äter middag av någon "smarrig" mat. Igår åt han en hel burk för första gången. Han gapar och sväljer och ska just nu ha tag i allt som står på bordet. Armarna blir långa...

Han rullar dit han vill, börjar skjuta ifrån med fötterna så snart kommer han väl åla. Han ställer sig på alla fyra och är verkligen med hela tiden. Han skrattar åt allt, särskilt mig, antar att jag är hans idol, mycket bra för mitt självförtroende:-) Sitta gör han alldeles själv, inte sålänge men en stund och han verkligen älskar det, för att inte tala om hur mycket han tycker om att stå upp mellan våra ben när vi ligger ner och hoppa. Han fullkomligt bubblar och tjuter av skratt!

Han har alltså från att vara en pytteliten bebis blivit stor och en alldeles egen person med egen vilja och mycket bus på bara några dagar. Nej jag vet att dte inte är så, men det känns så just nu. Han som skulle förbli alldeles nyfödd...

Nädå, detta är en underbar tid och jag tycker nästan att jag märker varje steg i utvecklingen betydligt mer än avd jag gjorde med Moa, eller också så vet jag bara mer vad det handlar om.


Tisdagens träning

Igår var det ett låååångt pass! Så armarna idag är ganska möra kan jag lova och axlarna är riktigt ömma!

Huvudserien var kort och gott

5*800 frisim (ss, ss, fenor, fenor + paddel + paddel)

Lite insim, ben, 25:or och avbad så blev det 6000 meter. Bra jobbat på 1 1/2 timma.


Måndagens träning

Ja, då var man lite igång igen då med simningen. Efter en veckas uppehåll och ändå inte 100 % frisk (bara liiite ont i halsen och mega ont i huvudet  och ja jag vet att man inte ska träna med halsont, men det skiter jag i nu. Jag blir ju varken bättre ller sämre...) Så hur som helst så var passet ganska hårt, men kul och jag tycker att det gick hyfsat fort även om kroppen gärna strejkade... Men tryckte på bra och snittade bättre än i början då jag blev sjuk. Rätt väg kanske...

4 (3*125 frisim st 1.50 + 2*75 spec st 1.20 + 25 bad)

4(150 frisimsarm med paddel + 50 valfri arm med paddel)

Godmorgon!

Redan onsdag och jag är vaken... Idag ska jag vara barnvakt åt två charmtroll och de kommer redan strax innan sju... Tänkte börja baka bullar för de är slut i frysen och jag bara måste ha det hemma som ni vet. Perfekt att ta tag i det nu alltså... Till och med Moa är vaken, hon har ju sovit länge sista tiden, typ till nio.

Nej. jag får fortsätta sedan, ska försöka lägga in lite bilder med.

Kram så länge!

Måndag...

Då var helgen över! Vilken underbar midsommarhelg det varit. Ganska lugn men ett strålande väder som lyfter allas humör. Jag vet att jag varit usel på att skriva, men jag har varit sjuk. Känns något bättre idag, men fortfarande inte bra. Trodde jag skulle gå sönder i huvudet dagen före midsommarafton. Vaknade tilll och med och grinade mitt i natten, ett under att jag ens stod på benen på självaste midsommarafton... Men det kändes lite bättre på morgonen om än inte bra. Hur som helst så hade jag det underbart bra och hur kul och trevligt som helst. Hugo skötte sig exemplariskt genom att i vanlig ordning sova då vi åt... Han somande sedan för kvällen vid halv åtta i sin vagn. Vajmade dock vid halv ett och efter en stund knatade vi hem eftersom Moa tyckte vi skulle det och det kändes faktiskt väldigt lagom att bryta upp då. Moa slocknade innan huvudet hade nått kudden och Hugo likaså. Hugo vaknade vid halv nio och Moa vid tio... Så skönt!!! Sedan kändes det som Hugo var bakis eftersom han sov hela dagen... Ha ha.

Igår tyckte jag att jag mådde någorlunda, men idag är halsen lite tjock igen om jag känner efter, vilket jag helt enkelt skiter i att göra nu. Nu vill jag bli frisk och verkligen kunna träna fullt ut... Känns ju inte så motiverande att simma VM snart...

Igår tillbringade vi dagen på Gröna Lund med Moa. Hugo-boy fick stanna hemma hos mormor och morfar. Vi hade det hur kul som helst även om jag gick runt och frös... Men shit vilket rån det är att gå där inne med barn. Man kan ju lugnt säga att pengarna rullar... Men igår var det värt det och det gjorde Moa så glad att hon fick glass, fiska fiskdamm, köpa ballong och godisnapp, kasta bollar och åka karuseller. Men oj vad harig hon har blivit... Stackarn, tyckte bäst om små bilar som körde runt... Ja ja, hon hade det underbart kul och vi med.

När vi skulle hämta Hugo bjöds vi på grillpartaj hoc mamma och pappa. Hur gott som helst och tårtan till efterrätt var super duper god!

GRATTIS MIN ÄLSKADE PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN♥

Ja, det var helgen i korthet. Nu ska jag ta mig i kragen och verkligen försöka skriva mer och bli frisk!!!

Saknade midsommarfirandet på Fejjan dock, åhhh vad jag hade velat vara där. Vi kommer nästa år, om vi får:-)


Det här med rutiner

Det känns som Hugo är full med rutiner som rätt som det är svänger ganska fort...

Han har ju som ni vet alltid sovit klockrent hela nätterna och man tror att det alltid kommer vara så. Enda gångerna han vaknat förrut är när han varit sjuk. Men så är han frisk och man tror att han ska sova som han brukar. Men icke... Helt plötsligt har han vaknat två nätter vid 2 och varit tvärpigg. Ligger och snackar en hel massa och verkar allmänt njuta av livet... Vilket jag INTE gör den tiden. Kanske sovandes men inte i vaket tillstånd. Sedan har han i och för sig somnat om, men sovit så ytligt att han mest vaknar till hela tiden.

Dags rutinerna har också ändrats nu. Just nu så blir det gröt vid nio vilket han nu äter med en väldigt god aptit sedan brukar (brukar... två dagar) sova från kvart i tio till kvart över tolv ungefär för att sedan äta och somna om tills halv fyra-fyra cirka. Äta och vara vaken tills det är dags för nattning vid sju... Han har de senaste dagarn ätit ett mål mindre med ersättning, kanske är det därför han vaknar på natten och egentligen är hungrig!? kanske får försöka trycka in det där "mellanmålet" vid fem igen!? Hellre det så att han sover hela nätterna igen.

Men faktiskt så njöt jag av att höra honom snacka i natt. Så gulligt. Tänk vad mycket han hade att berätta, lite tokig tid att göra det bara.




Skillnad!? Snart fyller han 5 månader!


Snart är det midsommar

Åhhhh, jag älskar sommaren och snart är det midsommar, sedan vänder det... Ja det är sant, men så vill man verkligen inte tänka.

Midsommar kommer som vanligt firas med goda vänner. I år blir vi antagligen några fler familjer, kommer bli ca 9 par plus barn. Och nu för tiden så är det verkligen många barn. Då det hela började var det inte mer än tre barn... Det har dock utökats en annnnnning, kan man säga. Vet inte ens hur många barn det blir nu. Det blir i alla fall en helspäckad dag med god mat och aktiviteter. Dans runt stången ska vi hinna med och så klart en massa gott att dricka. Hoppas vädret håller i sig så att det blir varmt och skönt. Myggen får gärna dra iväg någon annanstans, bara de inte är där där jag är så är jag nöjd. Så långt norr ut som möjligt tack!

Lite ska väl försöka inhandlas innan vi väl är där. Antar att det blir att ta bussen in imorgon och handla det som är viktigast. Vagnen får lastas till bredden. Kanske kan vi låna en bil, skulle bespara mig ganska många timmar om man kunde åka in och handla och sedan hem istället för att åka in halv tio och vara hemma tre... Även om det ofta tar lång tid att handla så tar det inte sååå lång tid. Men det funkar med bussen också!



Kommer med ens ihåg förra midsommarafton och hur illa jag mådde. Kom inte till festen förrens efter lunch och kräktes en massa. DÅ var det lilla Hugo som låg där inne och busade med mig, nu finns han här livs levande och i år ska jag vara med hela tiden, först dit och sist hem:-)


Mitt lilla troll

Igår cyklade Moa rakt in i brännässlor. Stackars henne. Jag kommer verkligen ihåg hur himlans ont det gör att bränna sig på dessa vackra gröna nässlor. Och vilket tjut hon gav till. Inte av glädje direkt. Hela armarna och benen var fulla av utslag. Men hon var bra tapperändå, även om det var lite gnäll till och från.


Huskurer om du bränt dig på brännässlor

Om du bränt dig på en brännässla och ser ett Groblad i närheten, ska du pressa saften
ur stjälken och dra bladet i stjälkens riktning över det svidande hudområdet. Klådan
försvinner med detsamma.

Skär en skiva av en slanggurka och gnid huden för att få svedan att försvinna.

Löksaft lindrar många hudirritationer och är även effektivt om du bränt dig på brännässlor.

Gnid huden med ett maskrosblad, det lindrar en aning.

Häll mjölk på huden där du bränt dig på brännässlor, så går smärtan snart över.

Gnid huden med en rå tomat där du bränt dig. Tomat hjälper även vid soleksem och getingstick.

Gnid huden med saften från ett vitkålsblad. Det ska lindra.


Vi hade ett långt samtal om när jag var liten och brände mig, gud så hon lyssnade och sedan sa hon att " Jag tror nog inte jag vill cykla in i dem igen mamma, det är bättre att jag cyklar på vägen..."

Ja, det tror jag med!


Härliga väder

och härliga dag! Idag känner jag mig lite starkare än tidigare dagar! Så skönt att i alla fall få vakna utan att ha frossa och vara allmänt död men ändå tvingas gå upp och köra race hela dagen. De senaste dagarna har jag bara räknat timmarna som är kvar tills klockan närmar sig sju på kvällen så att man kan sjunka ner i offan i lugn och ro. Galet att man kan räkna timmarna från typ åtta på morgonen.

Ja ja, hur som helst så skiner solen även idag och idag ska jag försöka sitta i solen lite. Mina älskade päron kommer troligen hit! Kul. Nu var det ett tag sedan jag såg dem och eftersom jag är ganska låst här så får de komma hit... Hoppas de har med sig lite fika för här hemma börjar det bli tomt i frys och skåp... Enda positiva med att vi inte har någon bil är att jag inte gör av med några pengar... Men nu börjar jag ruttna. Så lite fikabröd för att få en sockerkick och så att jag inte ruttnar på allvar skulle helt enkelt sitta fint!

Skulle inte sitta fel med en pool på tomten...


Värsta sovmorgonen!

Nice att vakna klockan 8... Känns som det var ett tag sedan... Egentligen vaknade jag sju, av Hugo, men han åt lite och somnade sedan om till nio. Moa vaknade åtta. Då var det dags att stiga upp och göra frukost. Vi har även hunnit med att göra en "Kråke-kaka"... Isglass och leka sångstund... Nu har vi hämtat tidningen och det ser ut som det håller på att klarna upp ute. Hoppas det, för det är verkligen ingen värme ute.

Om jag känner mig pigg!? Nope. Fortfarande risig. Skit, har inte tid eller ork till det. Vm är om en dryg månad och jag behöver träna... Sedan kan jag vara sjuk utan att känna mig stressad över det. Och att ta det lugnt lär man väl ändå aldrig få göra när man har småbarn, såvida man inte är kille eller ligger på sjukhus... Jag skulle vilja se min kära Mr Right hålla på här hemma och må som jag gör just nu. Tror nog att han skulle ligga i sängen och skita i allt annat. Manligt och kvinnligt!?

Vill bli frisk

Så då har det varit min tur att vara sjuk. Är fortfarabde rätt risig. Feber och ont i halsen och kroppen. Så täning har det ju inte blivit sedan i torsdags. Kanske var därför det kändes så fruktansvärt jobbigt då...

Annars så har man inte direkt legat och sovit... Har verkligen längtat till klockan ska bli sju så vi stoppar barnen i sängen både igår och idag. Men i fredags åkte vi buss in till stan... Ha ha, vilket tar en hel dag eftersom vi ju inte har någon bil... Men det blev en utflykt, om än regnig sådan med lite shopping och mysig fika med Moa. Skulle egentligen åkt till Gönan, men vädret kändes lite för ostabilt och så var det ju bröllop som alla vet... Ingen har väl kunnat undgå det, jag tänker inte skriva ett dyft om det.

Jobbade lördagen med feber. Inte kul och inte roligt att cykla in till jobbet med alvedon i kroppen, var ganska svettig sedan... Men det var bara att trampa hem då jag slutat. <såg framför mig hur skönt det skulle vara at bara få krypa ner i soffan eller sängen. Men nej ni, det gick inte, huset var fullt av barn. Och dom var verkligen överallt... Sedan blev det grillning och lite öl med grannarna... Dock orkade inte jag så länge...

Mådde inte direkt bättre idag men orkade med en cykeltur med Moa för att hon skulle göra premiär på minigolfbanan. Ha ha, så söööööt hon var.

Nu är jag totalt död och sur för att jag inte kunde träna idag heller...

Årets händelse!

Häromdagen var det åretshändelse här i lilla byn där vi bor. Vet ni vad... Jo GLASSBILEN kom! Fatta, det var precis som ingen hade sett den tidigare. Alla bara rusade ut, vuxna och barn... Som flugor kring en sockerbit.... Och hur det handlades. Ja vi handlade också måste jag erkänna, men det var verkligen årets händelse!


När kommer Hemglassbilen
Så om två veckor är det dags igen! Man slipper ju i alla fall bära hem det från affären och vara orolig för att det ska smälta!


Sjukt igen



Då var det klippt igen för Hugos del. Det började natten till igår. Sov någon timma och vaknade titt som tätt och bara var gnällig. Inte likt honom. Väldigt snorig. Men det kan vara tänderna. Drar och sliter samtidigt som han biter i ALLT. Han hade feber igår och idag vet jag inte. Men det löser sig!

Visst är det konstigt med barn att de är så olika. Moa var verkligen aldrig sjuk och vi bara såg en tand helt plötsligt utan någon som helst förvarning, kanske något kinkigare, men inte så här om det nu är tänder på G. Deras humör är också raka motsatsen. Hugo blir stört förbannad om han tappar någonting och inte får tag på det själv. Han är envis som en åsna och tar sig dit han vill. Han kravlar på ett konstigt sätt ut Babysittern och slår och hänger i babygymmet som en galning. Vilket Moa aldrig gjorde, hon låg mest och bara kikade. För att inte tala om morgonhumöret. Moa har ärvt Mr Rights, medan Hugo ärvt mitt. Vilket innebär att Hugo alltid vaknar med ett leende och Moa måste man passa sig för i ca 20 minuter annars får man ändå inge svar eller så blir allt fel...

Ha ha!




Värsta passet -ever-

Hur trött kan man vara efter ett träningspass!? Jag har svaret nu. Körde ett tröskelpass igår, vilket innebä att man ligger precis under syra. Man tar i dödsmycket men man ska ändå klara av att simma allt. Serien är längre än om det varit ett syrapass, men man blir bara sååååå trött. Igår körde vi

16*50 frisim st ´50 fart 1-4

3 (4*100 + 200) frisim tröskel Start 1.25 på 100 ingarna

4*125 frisimsarm med paddel s 1.45

Skitajobbigt. Lägg till att jag cyklade dit och sedan hem... Så slut att jag knappt orkade borsta tänderna...

Dagens pass

Så då var det kväll och träningen åter avslutad. Ett roligt pass som var ganska tugnt, antar att det satt kvar lite sedan igår i armarna... Hur som helst så körde vi idag tre serier

8*125 frisim start 1.50 fart 3

300+2*200+3*100 frisimsarm med paddel

3 (25 max 50 löst 25 max) ben

Så, nu väntar sängen och ännu ett lååååångpass imorgon.

Moas smarta tankar får mig att le!

När vi var och badade i lördags dök ett sött litet ansikte upp och tittade på mig med stora ögon och så sa den lilla munnen:

-Mamma, har jag tagit något märke nu?
-Nej. Nästa märke måste du kunna simma från den här kanten till den, tio meter. (Silvergrodan)

Efter en liten stund och mycket ihärdigt tränande, hon kommer ca sju meter:

-Men mamma, jag har funderat lite, om jag börjar lite närmare så går det nog bra...

Värsta natten ever

Hellluuu!

I natt har min lilla tuss bökat precis hela tiden. Från att jag gick och lade mig tills nu... Nu fick jag nog och orkade inte hänga över spjälsängskanten längre. Chansar på att lite mat kan få honom att somna om...

Men hela dagen igår var konstig med hans sömn. Han brukar sova nästan två timmar när han sover på dagarna, minst två gånger men ibland tre... Igår max 20 minuter och sedan pigg en stund för att sova några få minuter igen... Tror jag tillbringade ca fyra timmar med att bara försöka få honom att somna om sammanlagt... Kul... Eller inte kanske...

Undrar om det är tänder på g, för så här brukar han inte hålla på... Trött är jag nu i alla fall... Fattas väl bara att Moa vaknar i samma ögonblick som jag lyckas få Hugo att somna... Härligt positiv jag låter...

Igång igen

Så, totsat huvudvärken och kört ett ganska tufft simpass igen... Nu är det ju bara sex veckor kvar till VM... Huvudet sprängs men skit samma. Idag körde vi ett pass som såg ut så här:

6*(200 frisim start 3´+ 100 medley s 1.45´+ 50 special s 1´)

Tyckte det gick med ganska bra fart trots att det inte var max utan mer konditionsfart.

Efter denna serie körde vi en massa 50:or arm och ben... Imorgon är det dags igen, och faktiskt så längtar jag grymt mycket. Skönt att vara tillbaka i vattnet, bara huvudvärken kunde slöppa lite med så skulle jag vara nöjd.


Jag lever!

Usch, igår var jag med om något riktigt läskigt och är väl nästan lite smått chockad fortfarande... Tror jag, i alla fall när jag tänker på det och hur det hade kunnat gå.

Hur som helst så var jag och Moa och badade i Fyrishov, hade hur kul som helst!!! Hon skrattade konstant hela tiden, och jag med. Det gäller att verkligen ta vara på de där stunderna där det bara är vi och man får egentid med henne. Underbart!

Badade i över tre timmar. Satte oss i bilen och körde hemåt. moa käkade glass och sedan somnade hon när det inte var alltför långt kvar hem. Jag sänkte farten till 70 km/h och hann tänka att nu är det snart 50 km/h (vägarbete på infarten...) och satt och körde med ena handen på ratten, avslappnad, så där som man brukar sitta.

Men så pang! Bara så där. Jag hörde typ en smäll eller vad det var och fattade inte riktigt vad som hände, men helt plötsligt skrapade bilen i vajjerräcket... Tänk att några sekunder kan kännas som en evighet. Det gick så snabbt och bilen drog liksom bara åt vänster och jag hann inte ens tänka vad jag skulle göra... Tillslut så fattade jag att jag måste bromsa och stanna... Vet inte om jag körde på någonting, men jag var helt enkelt inte det minsta beredd på vad som hände. Ut ur bilen och då är både fram- och bakdäcket platta på vänster sida. Bilen repig och jag alldeles darrig. Shit. Förmodligen måste jag ha kört på någonting eller fått punktering...

Tack snälla du bärgningsbil som låg bakom mig och hjälpte mig! och så klart Mr Rights far och nya fru som hjälpte mig hem!!! Vilken tur att det inte blev värre, tanken på vad som kunde hänt får mig att bli illamående och vilja kräkas...

Tack även den skyddande hand jag måste haft vid detta tillfället!

Jag kommer alltid köra med 10 i 2 fattning, den är nog inte så underskattad ändå. Om jag vågar mig på att köra igen...

Läkaren igen...

Nu har jag dragit på det över en vecka, men insåg att huvudvärken inte blir bättre av vad jag än gör och alvedon+ipre verkar inte hjälpa det minsta. Jag somnar med den i hopp om att den ska försvinna under natten, men icke. Så idag ringde jag och kollade om det fanns något jag kunde göra och fick en tid ganska omgående. Hatar att gå till dokorn, men åkte dit. Han var bra, riktigt bra. Hade läst min journal och allt om fibromyalgin noga. Verkade även kunna en hel del om det. Så jag fick min dom att huvudvärken troligen beror på fibromyalgin. Att värken i kroppen gör att jag går omkring och spänner mig och att "elstötarna, stickningarna" i huvudet troligtvis är muskelfästena som gör ont... Himlans kul att det blir värre... Trodde jag hittat min nivå för sjukdomen och ett sätt att hantera smärtan. Men det var kortvarigt och måste väl nu lära mig hantera detta med.

JIPPIE!

Jag hatar Fibromyalgi. Tur som sjutton att det inte syns utanpå för då hade ingen människa i världen vågat titta på mig... Man blir hur som helst väldigt duktig på att dra på sig en mask då man lämnar hemmet. Utan den hade jag inte varit mycket till människa. Och så länge barnen är vakna så måste måste måste man hålla kvar masken så att de inte ska märka av det som finns där under. Sedan efter det då kan jag släppa taget lite, men måste ändå försöka lite till, så att Mr Right inte bara ser värken... Under nattens timmar kan jag släppa taget, men det är också då det gör som ondast. Man bara vill sova, läääääänge, för att hoppas vakna upp utan smärta, men även om jag hoppas på samma sak varje natt så händer det inte... Hoppet är ju det sista som sviker och eftersom det är sommar nu så finns det hopp kvar...

Stackars stackars alla som tar studenten idag

Fy, vilket väder det är idag. Jag lider verkligen med dem som tar studenten idag. Tänk, det har varit fint väder hela veckan, men inte idag då man verkligen kan önska sig sol, eller i alla fall uppehåll... Kul att stå med en vit fin studentklänning slickandes runt kroppen och alldeles dyblöt. Och inte går det att sitta ute heller... Nej, idag är jag glad över att jag inte tar studenten, även om det är en dag jag verkligen vill återuppleva.

Vägen in i friheten, in i vuxenlivet. Allt var så enkelt och allt var så underbart roligt den dagen. (Det är det fortfranade, men studentdagen var något alldeles särskilt). Oj vad kul jag hade tillsammans med alla mina vänner! Då sken solen och det var hur varmt som helst! Alla var glada, skålade i champagne och fick en massa fina presenter:-). Om två år blir det studentfirande för oss då Mr Rights halvsyster tar studenten. Gud, jag känner redan hur kul det ska bli.

Men ändå, regn och student går inte riktigt ihop...


Hellluuu!

Hoppas ni haft en bra dag! Det har jag. Jag börjar vänja mig vid den envisa huvudvärken nu. Antar att jag har någonting i kroppen som inte vill ge med sig, snälla XXX får jag komma till dig så att du kan "dra ut det onda!? Vore ju minst sagt underbart. Stressar även upp mig över att jag inte hinner/kan träna nu. Försökte, men huvudet sa verkligen NEJ, men ni som känner mig vet att jag inte ger upp, men å andra sidan så blev det inte värre, gör bara lika ont...

Min lilla tös, som nu börjar bli riktigt stor, har nu sommarlov! Hon tyckte verkligen det var mysigt att få säga att hon har SOMMARLOV!!! Vi firade med jordgubbar och glass när vi kom från dagis. Det var mumma det! Annars har jag väl tillbringat dagen i solen med vänner, ok, torsdagsstädningen fixade jag i morse så nu är det klart. Så nu är helgen välkommen... Nice!!! Fullt ös som vanligt.

♥GRATTIS ALLA UNDERBARA VÄNNER SOM NU FÖTT BARN!!!♥

Ibland slås jag av en sådan enormt stark känsla då jag ser på mina egna barn. Vilken kärlek. Den gör mig rörd och att det kan finnas så starka känslor. Jag älskar dem så klart hela tiden, men ibland så kommer den där riktigt starka vågen av kärlek över mig och gör mig så fruktansvärt lycklig!!! Jag ser mig själv i dem och vet att de är skapade från något alldeles äkta, av kärlek. Jag vill ge dem allt jag kan och hoppas de lär sig vad kärlek är så att de i sin tur kan föra den vidare. Det finns inget som är mer underbart än att drunkna i de blå av de blåaste ögonen som ger mig sin fulla tillit. Jag skulle verkligen göra precis vad som helst för dem. Jag som för fem månader sedan inte visste om jag skulle kunna älska ett barn till lika mycket som jag älskar Moa. Mamma gav mig svaret att det kan man. Men det var stora tvivel på att jag skulle kunna känna så mycket för den lilla i min mage. Men vips, då han var ute, i exakt samma ögonblick så var han precis lika älskad som sin syster! Och familjen kändes mer hel. Kanske låter konstigt, men det är faktiskt så. Ja, jag är verkligen lycklig att jag har min underbara familj!

                                                              


Ont så in i norden

Orkar inte skriva nu heller. I en veckas tid har jag nu haft för benat ont i skallen. Det är en konstant huvudvärk, molande och dov som hela tiden förstärks av stickningar, likt elstötar i vänstra delen av skallen. Jag som ALDRIG har ont i huvudet. Men detta är galet. Ser typ inte vad jag skriver....

Gröt igen...

Vi tragglar på med smakportioner. Kommit på att Hugo får ersättning då han vaknar på morgonen (någon gång mellan 6.30-7.30) och sedan brukar han somna om en liten stund och får sedan gröt runt nio halv tio. Det går mycket bättre, han käkade 2 stora matskedar idag. gapar och anfaller skeden och sedan SVÄLJER han ner det! Duktiga pojken!

Blir faktiskt mindre och mindre kladd hela tiden. Var haklappen är... Ingen ide han sliter av sig den så fort han får tillfälle!


Sorry

Jag ber om ursäkt för en dålig uppdatering, ser ju att det varit måååånga inne och som inte fått något nytt att gotta sig åt... Ha ha, skämt å sido, men jag hade varken ork eller tid igår. Först var min älskade vän med barn här nästan hela dagen. Stackarn, blev bjuden på en paj som faktiskt blev paj... Inte så god, men glassen till var god:-(

Efter det kom en granne över på fika i solen och jag fick världens huvudvärk. Kände mig ganska dassig så det blev ingen träning utan sängen istället... Har ju gått en vecka nu och mått skit fram och tillbaka. Ska man bli sjuk kan det ju lika gärna bryta ut så att det sedan försvinner, för att gå så här är värdelöst. Idag sränger huvudet fortfarande, men jag har ingen feber i alla fall. Blir det träning idag tro!? Man kan ju gå och simma och ta det väldigt lugnt, men det är inte riktigt jag... Får se får se, den som lever får veta...

Hur som så började jag dagen med att måla lite plank som ska spikas upp på garaget. Ganska kul och rofyllt, men tyvärr tog färgen slut, och jag som inte har någon bil idag kan ju inte heller åka och köpa ny... Väldigt väldigt synd...

Så nu kan jag gotta mig med en burk cola på altanen i solen (som faktiskt tittar fram mer och mer) under tiden Hugo sover. Om en timma kommer Moa hem, då ska jag gosa med henne!

 


Lördagens morgonsimpass

Kändes verkligen inget vidare idag att träna. Frös som sjutton och var allmänt seg. Alltså inte hundra, men jag måste få bevisat för mig att jag inte är fullt frisk för att strunta i en träning...

Jag klarade starttiderna gott och väl även om jag inte ens tog i utan mer körde genom. Undra om det egentligen hade någon effekt!?

Huvudserien var

10*150 (75 spec och 75 fritt) start 2.30

 

armstege och benstege gjorde ett pass på ca 4000 meter


Helllluuu!

Då har halva lördagen gått, hunnit med ett träningspass (var dock inte så smart, mår fortfarande inte bra och huvudet känns som en boll stoppad med bomull...) varit ute vid en badplats med Moa och en kompis till henne och nu har solen gått i moln. Snart ska vi hoppa in i duschen och duscha (hmmm, såklart) för att sedan åka iväg på grillmiddag! Nice och gott! Ska bli mysigt, dock tror jag kanske inte vi blir sååå länge där med tanke på hur jag mår.


Grrrr, vill inte bli sjuk.

Hoppas hur som helst att ni alla har en underbar lördag!

Tröttmössa

Men vad är detta kan man fråga sig, herregud, fredag kväll och jag gnetar inte i bassängen!? Men det är sant, jag är hemma och har så varit hela kvällen. Är inte riktigt pigg, ont i skallen och seg i kroppen. Kände inte ens för att träna och Mr Right är och jobbar. Skulle kommit hem tills jag skulle åka, men jag såg ingen anledning till att han skulle avbryta eftersom jag som sagt inte är så pigg. Blir eventuellt ett pass imorgon på morgonen, beroende på hur jag mår.

Det kan ju kanske tänkas att jag är trött sedan igår... Var hemma runt halv ett från kvällen med golf, middag, prat, vin och en miljon mygg... Hur kul som helst att slå lite golfbollar, kommer garanterat göra det igen, men kunde varit utan myggorna. Satan i gatan vad mycket det var. Cyklade hem vid tolv. Riktigt kul var det! Men man blir ju seg dagen efter. Inte direkt så man kan sova ut och sova en djup sömn natten igenom. Men är man småbarnsförälder så är man.

Hade jag dock enbart haft ett barn hade jag kunnat somna om. Hugo somnade om efter att han ätit vid kvart över sju och vaknade strax innan 10. han som aldrig brukar somna om... Var väl för att vi inte behövde gå upp och han fick mysa bredvid mig i sängen...

Tyvärr vaknade Moa halv åtta... Men hon kom och mös med mig så det var underbart att ligga mellan två mysbollar!

Ha ha, nu sover de igen och jag ska också knoppa snart! Läsa lite, men antar att jag inte kommer många sidor innan ögonen strejkar.

Hoppas ni haft en underbar dag!


En tur till sjön på eftermiddagen


När Moa kom från dagis packade jag ihop lite fikamellis och tog med henne och granntjejen (såklart...) ner till sjön. Riktigt mysigt och härligt i det vackra vädret! Vilken underbar dag det var igår!

Gårdagens alla klädslar...


Ute i förmiddagssolen! Nice! Varmt och skönt kan jag lova!


Färgen på naglarna lika som pålinnet insåg jag. Den färgen gör mig glad, sommar tänker jag!


På väg ner till sjön!


Nu ska det spelas golf med jobbet! Ok, har och kommer inte skaffa några golfskor...

Morgonen så här långt i bilder

Idag fick Moa skjuts till dagis, har tyvärr ingen bil idag, men ganska skönt att kunna vara hemma och slippa ut och åka. Jag tränade under tiden Hugo sov och sedan har vi myst i solen... Vilket jag fortfarande gör och kommer att göra idag.

Laddar med lite bränna inför golf - och middagskvällen med jobbet! Inser att jag borde skaffa ett par golfskor, för det är nog det enda som saknas i mina skosamling:-)


God afton!

Satan i gatan vad jag är trött. Ja ja, men gå och lägg dig då... jag ska, har bara så svårt att göra det tidigt...

Hur som helst så åt vi en superdupergod pastagratäng när Mr Right kom hem. Efter middagen stack jag iväg på en löptur och såg inte mindre än TRE (!!!) ormar. Är helt säker på att minst en var en stooor huggorm.
Låg väll och solade sig i den sköna eftermiddags- kvällssolen.

Detta är enligt mig såklart en huggorm de andra såg ut så här


Vet inte om det var snok eller huggorm (den till vänster är en huggorm och den andra är en snok)

Hur som helst så måste jag nu erkänna att jag inte är så förtjust i ormar heller... Inga djur passar mig alltså.

Hur som heslt så blev det ett mysigt bad med Moa och Hugo när jag kom in. Fort som 17 med dem i säng och sedan kvällsstädracet... Att ingen talat om för mig att en 4-årig tjej tycker om att byta kläder och skor typ 100 gånger per dag. Hur kan denna lilla varelse som tillbringat halva dagen på dagis dra fram 7 par skor på några timmar!? 4 byten med kläder  (klänningar, tights, kofta...) plus tre bikinitrosor och en baddräkt... Dessutom hur kan man gå från att bada i poolen till att sätta på sig en toppluva när man springer iväg...

När allt var uppstädat, dammsugarn hade luftats och allt annat inplockat satt e jag mig på altanen med en kall öl och en påse chips och bara njöt av fågelkvitter. Ända tills myggen började äta upp mig... Mr Right höll på att måla garaget, men fick också ge upp på grund av myggen. Galet stora och galet mycket.

Imrogon hoppas jag på ännu mera sol och sedan ska jag ut med jobbet. Spela golf och dricka vin, säkert en bit god mat! Perfekt avrundning innan helgen!

Bara så ni vet, kroppen värker, men det är bättre än vad det var för tre dagar sedan. Jag ÄLSKAR SOL OCH VÄRME!!!!





Hallå där!!!!

Jag finns kvar, har inte övergivit min dagbok än... Har bara inte fått tiden till att räcka till för att skriva ner tankar och allt jag gjort... Såg dessutom att jag inte lagt in några bilder senaste inläggen. Men lugn bara lugn, det kommer!!!

Hur som helst så avslutade jag måndagen med en underbart god måltid hemma hos min kära vän tillsammans med mina underbara kompisar! Tänk att få komma direkt från träningen till dukat bord där jag serverades

bruschetta med tomat och avokado
torn av aubergine, tomat och fetaost med myntabiffar.... (det var supergott även om jag personligen inte är ett fan av mynta i mat)
chokladtiramisu

Tack för en underbar måndagsmiddag!!! Och underbart sällskap!

Igår tog jag kidsen med mig och begav mig in till Junibacken. Road, nej, men Moa hade kul och vi hade en mysig dag!

Idag har jag precis avslutat en fika och innan dess ett BVC-besök. Min lilla tuss har blivit stora killen. Hela 65 centimeter och 7100 gram.... Vart tog bebisen vägen!?
Han har precis sovit drygt två timmar, perfekt att ha altan där man kan sola, bada och fika medan han sover. Gissa om jag njuter!?

Nu blir det lite matlagning, pastagratäng bjuds det på idag.

Hörs sedan!!!

Måndagspasset

Japp, på´t igen. Kort och gott var dagens serie "bara"

2*1500 frisim

Lägg till insim, lite ar och avbad så varpasset ganska lånngt:-)

Lite smått seg i armarna efter det och helgens pass kan jag lova. Nu ska det bli skönt med lite annan träning än simning. Ska inte göra entre i bassängen före fredag nu. Då kör vi hårt igen. Antar att det blir lite styrka och löpning. Men idag ska jag bara vila!

RSS 2.0