Dags för mys!!!

Nice! Efter en bra dag med en massa plugg, fika och nästan 7000 meter i bassängen, rikare eller fattigare beror på hur man ser det, en massa nyårsfix sitter jag och min älskade mr Right nu och tittar på en Irene Huss-film.


Äntligen

Äntligen med en iPhone igen!!! Jag klarade mig tre veckor och inser hur mycket jag saknat den!!!
Men oxå att man faktiskt skapar ett behov...


Sjuk

FXN. Har inte tid och vill inte. Kände känslan komma smygande igår, ville inte riktigt ta in det, men faktum är att jag nu sitter här med feber och halsont. Skit. Dagen skulle spenderas med plugg och sedan 60 års fest, men nu har de andra åkt och jag sitter under en filt i soffan med Hugo. Han fick stanna hemma med mig så kan Moa och Mr Right förlusta sig själva... Så tråkigt. Åhhh, vill med. Men samtidigt vill jag inte smitta de andra, jag vill bli frisk snabbast möjligt (helst igår). Skit vad besviken jag är. Jag byter alltså en trevlig kväll med god mat och roligt sällskap till en kväll med feber, frossa, svettningar och filtar och inte tillstymmelse till mat här hemma... Gah.

Grattis på 60-årsdagen!!!

Dagens pass

Simmad och klar. Gick helt ok och ett pass som inte såg så roligt ut på pappret avklarades på 1 1/2 timma. Bara ett pass kvar detta år...

12*50 medley
12*25 sprint

4 (400+200+100)
Varv 1 & 2 frisim ss, varv 3 arm, varv 4 ben

Plus lite annat gjorde nästan 5000 meter. Imorgon väntar styrketräning i nya träningsbrallor... Och ska ta upp jakten på min iphone som nu varit på lagning i tre veckor, vilket skulle ta 10 dagar... Hata 3.


Nyårsklänning???



Gillade denna klänning från Nelly.com, kan kanske vara något till den annars lilla svarta???


Rasande fart

Jisses vad dagarna går. Antar att det beror på att vi har en massa roliga saker att göra:-) Besök som ideligen avlöser varandra med god mat och en massa fika... Tack snälla för alla fina julklappar vi fått!!! Dessutom var det hur kul som helst att träffa kära syster yster idag!

Middagen "avnjöts" med två kompisar till Moa till bords. Busigt värre:-) Riktigt roligt att de fortfarande leker och har så roligt tillsammans trots att de inte längre ses dagligen. Jag hoppas att dessa goa dagiskompisar kommer vara vänner länge även fast de nu inte går i samma skola. Än så länge är det väl upp till oss föräldrar att "orka med" att ha kompisar hemma osv, men jag verkligen älskar att ha huset fullt.

Hugo had eockså en kompis här idag, men han var väldigt noga med att försöka berätta för oss att XXXXX hade åkt hem för att äta mat och sova... Söt nöt!

Kvällen har gått åt till att leta litteratur... Orka med att alla kursböcker är tillfälligt slut...

Dagens pass

Efter att ha sovit som en kratta, värk och blåst: ingen bra kombination, var det jur skönt som helst att sitta i mörkret och äta frukost innan det bar av till träningen. Ett lagom jobbigt pass på 1 1/2 timma.

Insim och en massa 25:or följdes av huvudserien:

10*50 ben spec/fritt

8 (25+50+75+100) Special/Frisim

8*150 arm

Lagom:-)

Annandag jul

Gårdagen bara flög iväg. Vi sov länge, (tänk att vår lilla tuss sover så bra. Idag vaknade Hugo nio och nu sover han igen efter att ha käkat ett lass med köttbullar och makaroner...) började med en mysig frukost och gav mig sedan ut på en löptur. Hur skönt som helst. Sedan blev det lite lek med barnen och plugg när Hugo sov. På eftermiddagen kom Mr Rights syster med familj hit och hans mamma. Lite julmat, klappar och fika och en aning mättare sjönk vi ner i soffan till Jägarna 2. Riktigt bra, och jag spanade rätt direkt. Efter en kvart visste jag vem som var boven i dramat och kunde lätt lägga pusselbitarna. Ha ha! Den analytiska förmågan:-)

Nu ska jag ta tag i lite psykologiplugg medan Hugo sover och Moa är hos en kompis liksom Mr Right, sedan är det dags att fara till mamma och pappa för lite mat och mys!!!

Tomtebesök nr 2

Efter en underbar eftermiddag med mys med Moa när Hugo sov, fika med svärfar+fru , mamma och pappa kom lagom till Kalle Anka, som för övrigt är obligatorisk kom äntligen "den riktiga tomten" med säcken full av klappar. Stora ögon på båda barnen som satt som små ljus!



Hugo var väldigt avvaktande och vägrade krama tomten men en liten klapp på tomtens hand gick an, om än väldigt tveksamt...



God mat så att magen är smockfull hör julen till, och tänk fast man är så mätt går det alltid i lite till...



GOD JUL!

Tomtebesök



Det årliga besöket av tomtarna här i byn... I år blev det fyrhjuling istället för snöskoter... Moa tycker att det är VÄÄÄÄLDIGT synd att pappan i huset aldrig får träffa dessa tomtar...



De besöker alla hus och bjuder de vuxna på glögg och peppearkakor medans barnen får godispåsar.
Jag lovar, detta uppskattas mycket av oss i byn, tack Mr Right, nu väntar vi bara hem dig oxå så att julen även kan börja på riktigt här!

Adventsmys!



Lite mys med saffransbullar och julgodis framför en sprakande brasa. Och lite spex:-)

En helt vanlig frukost här hemma!



Färsk pressad juice, ägg, FinnCrisp med ost och grönsaker samt en kaffelatte med lite julsmak av kanel och kardemumma!

Julgran 2011



Nu är det jul även i vårt hus!!!

Saffransmuffins

Med till jobbet igår fick dessa läckra saffransmuffins följa med! Riktigt saftiga och goda och ett roligt alternativ till vanliga hederliga lussebullar!



2 ägg
1 1/2 dl socker
1 dl mjölk
50 g smör
1 pkt saffran
2 tslk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3,5 dl mjöl
pärlsocker

Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner smält smör och mjölk och saffran. Blanda de övriga torra ingredienserna och rör samman allt.

Häll upp i muffinsformar. Jag hade sedan en klick smör-vanlijsocker kräm i varje muffins och lite pärlsocker ovanpå. In i ugnen i 175 grader i ca 15 min.

Mummmmma!

Moas först jullov!



Idag går Moa sin sista skoldag på hennes första termin. Galet fort det gått. Så nu väntas hon hem och ska få jullov på riktigt! Blir till att hämta lillgrodan, fixa lite ärenden och sedan ska vi fika med lussebullar och glögg. Hoppas på att någr avänner vill komma och joina oss!

Jag älskar julen och ingen jul utan allt som hör till. Vilket innebär folk hemma varje dag, ljus och värme från hjärtat för att alla sak må bra. Saknar dock mina syskon som verkar vara för upptagna för att komma hit i år:-) Men det ska vi nog få till på ett eller annat sätt. Liksom pappa är jag även förtjust i tomten. Kanske inte riktigt lika mycket, men jag kommer vilja ha tomte även när jag är 50 år och barnen är utflugna... Ingen jul utan mat, ljus, gran, gröt och tomte!


Trött

Fattar inte, har svårt att förstå, att jag är så fruktansvärt trött. Undra om min kropp saknar någonting? Jag vet att värken påverkar en hel del och alla sömnlösa nätter av plugg och värk sätter sina spår, men jisses. Inte ens kaffe verkar hjälpa... Illa.

I alla fall så sitter jag och råpluggar inför tentan den 16 januari, jag vet, låååångt kvar, men barnen ska få jullov och jag jobbar ett par dagar under jul och nyår, och det är över 750 sidor på engelska som ska tenteras... Jag har läst allt och ska nu börja få det att fastna. Skrivit sammanfattningar på vissa saker och ska ta tag i resten. Denna form av tentor är inte min favorit, flervalsfrågor, tidsbegränsat och man måste kunna allt för att ens ha en chans att svara rätt. Även om det är svarsalternativ så går det inte att gissa på frågorna. Tiden är knapp och jag har redan ont i magen... Ha ha... 

Det som är sjukt skönt iaf är att allt annat är klart och godkänt, så nu har jag faktiskt bevisat att det går att läsa 225% på en termin och klara det!!! Visst, hårt jobb och mycket slit, men jag har rott i land det och måste faktiskt säga att jag är nöjd, sjukt nöjd!!! Så till alla er som sa att jag tog mig vatten över huvudet, HAHA, jag har till och med fått bra betyg i allt, här görs inget halvdant, och jag känner att jag kan det teoretiskt, men också omsätta det i praktiken.

Så nästa termin blir det också 225%... Skratta ni, men sedan är jag klar, och det har varit värt det. Kommer dock at vara tvungen att läsa en kurs i höst, kanske bara 100% då!? Fast då antar jag att ingenting kommer bli gjort. Bäst under press... Fast skulle ju vara ganska soft att kunna glida omkring på stan och fika istället för att expandera hjärnan... Eller inte.


Gahhh

Färdigtränad och en söndersparkad arm... F*ck! Överarmen är knallröd, stor (jippie, musklerna växer) och ömmar något förskräckligt. Där får man för att man simmar ordentligt och tar i... Vi körde en sjukt rolig serie faktiskt och skulle simma om en kille som jag ansåg simmade för sakta för att jag skulle trivas i hans kölvatten. Dpck låg han mitt i banan och en annan skulle precis vända och jag fick den briljanta ideén NOT att simma om på insidan... Tyvärr så såg han att den andra killen vände och fick för sig att dra åt höger och vips så träffade hans bröstbentag rakt på min vänstra överarm. Tårarna fullkomligt översvämmade mina glasögon. Satan i gatan vad ont det gjorde. Man kan ju säga att passet gick vidare utan större engagemang från mig...

Så det som kändes så bra fick ett inte allt för roligt slut. Gör sjukt ont, hoppas attd et inte är någon spricka, antar att den kommer anta en fin lila/blå färg snart.

Kanske dags för "dagens pass" då:

12*25 fart 1-4 st 30

10*50 fenor teknik

12 ( fj/ry/br+50 fritt)

8*150 frisim, st 2.15

Riktigt roligt pass.

Söndag

Värken har invarderat min kropp. Lyckats med att tappa fem tallrikar och fyra glas i olika omgångar... Känns verkligen superbra måste jag säga. Var riktigt sänkt i morse, men bara att kliva upp och sätta fart med dagens bestyr. Födelsedagskalas X 2. Moa och Mr Right firades samtidigt här hemma. Inte optimalt efetersom de ville ha olika ärbart att bjuda på. Men vaddå, det blev en mix... Ha ha! Så på med masken och låta kalaset avklaras. Trist att man ibland mår så sjukt dåligt att man knappt orkar stå på benen. Träningen hanns inte med, skönt på ett sätt, vedervärdigt på ett annat, eftersom jag vet att natten kommer bli olidlig. Nya tag imorgon.

Tack alla som kom och firade med oss...

Välkommen sköna fredag!!!

Härligt med fredag igen:-) Imorgon vankas jobb, men tills dess ska jag njuta.

Idag har Hugo varit ledig och vi spenderade förmiddagen på Arlanda! En överlycklig liten kille som fick titta på flygplan.


Fruktstund i stolen och njöt av alla plan, hans dag var uppenbarligen räddad! På väg hem passade vi på att hälsa på mormor, vilket gjorde honom ännu gladare... Tänk att så lite kan betyda så mycket. Nu sover han, alldeles utmattad och jag väntar på att Moa och Mr Right ska komma. Lite mellisfika, taccos och träning står på kvällens agenda.

Eftersom träningen även kallar imorgon innan jobb blir det inget vin idag, men imorgon kväll ser jag verkligen fram mot att krypa upp i soffan med Mr Right när charmtrollen somnat och bara va... Det var riktigt länge sedan, så jag hoppas att han inte bokat in något annat...

I vår kommer jag läsa en spännande kurs, samtidigt som jag förhoppningsvis ska ta mig an examensarbetet... Kursen var inställd på distans, mycket mycket synd, men ges vid Uppsala och Stockholm, vet dock inte om jag kommer in än, eftersom jag var tvungen att göra en sen anmälan. Jag vill egentligen läsa den på distans, men går det inte så är det så. Och att bli klar väger nog tyngre än att vänta tills i höst... Den kurs som jag mest ser fram mot att läsa är faktiskt:

Psykologisk testning i skolan, vården, socialtjänsten, arbetslivet och rättsväsendet. 

Behörighet

Grundläggande behörighet samt Statistik och forskningsmetodik, 7,5 hp och 52,5 hp i psykologi, pedagogik, socionom-, P/A- eller sjuksköterskeprogram eller motsvarande, alternativt minst ett års yrkesverksamhet med relevanta arbetsuppgifter.

Information

 

Psykologiska tester blir allt vanligare inom skolan och vården, men även på arbetsplatsen (särskilt rekrytering) och inom socialtjänsten och rättsväsendet. Vi testar t.ex. för diagnostiseringar såsom posttraumatisk stress, utbrändhet, depression, utvecklingssvårigheter, socialanpassningssvårigheter, men även för bedömning av individens ansvarsförmåga, trovärdighet, eller personlighetsegenskaper i samband med rekrytering av lämplig personal. Kursen ger kunskaper om hur sådana tester konstrueras och tolkas, samt tar upp en rad frågor om testers validitet, reliabilitet och trovärdighet. Kursen är således intressant för studerande inom psykologi, pedagogik och specialpedagogik, socionom-, P/A- samt sjuksköterskeprogram, men även för yrkesverksamma såsom socionomer, poliser och sjuksköterskor med arbetsuppgifter relaterade till utredning av individuella egenskaper, färdigheter, svårigheter och symptom.

Litteraturen är i huvudsak på engelska.

Ska bli grymt kul!!!


Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Moas födelsedag!!!

Grattis världens finaste unge! Vi älskar våran stora lilla tjej av hela våra hjärtan och önskar hon sig ett lila rum så ska hon också få det... I ett halvår har hon pratat om det och äntligen fick hon ett färdigt rum när hon kom från skolan. Mycket slit varenda kväll, in på natten, men oj vad glad hon var!



Hade vi byggt samma hus idag som vi bor i så had evi garanterat gjort Moas och Hugos rumm en meter längre och en meter bredare. De är sjukt svåra att möblera eftersom det är fönster på två vääggar, dörr på en och garderob på den återstående... Men jag tycker vi hittade en bra lösning, även om det egentligen är mot mina principer att ha sängen framför fönstret... Men detta gjorde att rummet kändes så mycket större.


Skridskor



Igår masade jag mig upp till IP för att åka lite skridskor med Moa. Hon tog med en kompis och jag fick en upplevelse... Tänk att jag för si så där 20 år sedan åkte konståkning... I den äckligt kalla och kyliga ishallen... Det värsta jag vet är att vara ute när det är kallt. Ja, jag vet, kläder, men det hjälper int eom man har Fibromyalgi. Men vad gör man inte för sina barn... Hade sjukt ont i kroppen efter det, tur att det blev lite simträning, men frös och hade värk så Mr Right hittade mig sittandes i bastun medan jag borstade tänderna...

Ja ja, hur som helst så var Moa superduktig. Mycket duktigare än vad jag trodde. Och faktiskt tyckte jag att det var kul. Men som sagt inget jag gör frivilligt. Idag åker de med skolan hela dagen. Stackarna... Men det gäller att hålla masken och inte överföra sin egen åsikt och känsla inför det där. Masäck skulle med. Oj, hon kommer bli mätt kan jag lova. Antar att det var mysigt att vara med och fixa inför sin allra första riktiga skolutflykt. Min lilla plutt.

Tack för at jag slipper vara där idag...

Klar!

Uppsatsen godkänd och jag är nu en kurs rikare på pappret och en kurs fattigare av återstående tid på året!!! Nu är det "bara" 100% studier som gäller fram till och  med januari. Riktig skön känsla och helt sjukt att det gick så smidigt att skriva uppsats... Kan det vara sant? Men ja, jag antar det eftersom den är bedömd och klar och betyget satt!


Äntligen!

Första gympasset på över två veckor. Grymt skönt. Äntligen börjar jag känna mig HELT FRI från den jäkla förkylningen som intagit min kropp. Även om det fortfarande är jobbigt att simma, kände mig inte 100 igår, så är orken i alla fall lite bättre. Hoppas att det INTE kommer tillbaka. har liksom nog med den vanliga värken. Det får gärna stanna där om jag säger så. Behöver inte mer skit.


Världens bästa och trötta Hugo!

img_9545 (MMS)

Världens bästa och trötta Hugo!


Äntligen

Skönt, äntligen känne rjag mig frisk!!! Hesheten består, men annars är det tipp topp. Härligt!

Besökte läkaren för ryggen igår, vilket gick himlans bra. Har inte haft jätteont sista tiden, men känner av det till och från och i vissa lägen gör det bara så sjukt ont, eller om jag drycker där eller drar skinnet. Hur som helst så var det en underbar läkare som visste vad han sysslade med (tack och lov för det). Det visade sig att röntgenbilderna inte var helt fullständiga, fattades ca 5%... (Säger inte mig så mycket) men att det varit en stooooooor inflammation i mjukdelarna kring kota 12. Vilket de tydligen borde kunnat ha sett. Och det innebar även att rygglyft eller styrkeövningar med ryggen inte var bra för läkningen. Alltså precis tvärtom mot vad sjukgymnasten sa... Ja ja, hur som så trodde han att det kommer klinga av helt och att det inte var något farligt.
Hade helt enkelt en stark och frisk rygg, även om den fortfarande gör ont.



Masade mig hem och skrev uppsats i sammanlagt nio timmar igår. Lite i natt och lite nu. Och den är klar!!! Har lämnat in den, och kanske kan man våga lämna tillbaka de 14 böcker som jag använt mig av. Skulle verkligen utgöra plats i hyllan i alla fall. Men, vågar inte riktigt, vill gärna ha den bedömd först om jag måste göra om eller ändra. Vill inte skirva en ny tack, så snälla håll tummarna för att den blir godkänd... Även om det varit kul så orkar jag inte med mer metoder och teorier just nu. Inte heller analyser och skit. Det får vänta till våren hoppas jag.

Nu ska jag ta tag i nästa kurs och städa lite här hemma. Bombnedslag kan jag lova och jag antar att dte främst är jag och Hugo som är boven i dramat. Han står för kladdet och jag har stått för alla utspridda böcker och papper.


RSS 2.0