Vansbro i år igen!

Åhhh, det trodde ni aldrig va!? Nu är det bokat i år igen, men känner redan lite ångest för det.Det värsta jag gjort och verkligen inte alls som att simma i bassäng... Kommer ni ihåg hur hemskt jag tyckte det var förra gången? Vill jag verkligen simma i det där kalla och läskiga vattnet i år igen!? Ja, för tusan, det är bara att bita ihop. Nu ska ju min tokiga lilla Mr Right simma också. Ha ha... Han tror nog att han kommer att vinna och har nog inte insett hur jobbigt och tufft det faktiskt är. Men det kommer han minnsann att få veta den 11 juli!

Nu ska vi bara hitta boende också, verkar inte helt lätt så jag lär väl ringa runt imorgon!


Hur kunde det bli så här?

Ha ha, garvar ihjäl mig! Tänkte baka en liten vit kladdkaka med mintchoklad bitar i. Mamma och pappa kommer snart på en fika men jag tror kakan helt enkelt blev paj...

Ser ju verkligen inte speciellt aptitlig ut, men det kanske den är!? Ska ha på lite glasyr som är kvar sedan Cupcakesen igår så ser de inte hur den ser ut... Receptet kommer om den smakar ok...

Ha en underbar dag så länge, nu är det dags för Kaffe och fika!


Ny rutin?

Undra om Hugo har kommit på en ny liten rutin? Om så vore fallet så är ingen gladare än jag. Både igår och idag så har han sovit mycket bra på förmiddagen. Nu ligger han fortfarande och sussar och har gjort det i två timmar. Annars brukar han ju vara vaken i stort sett hela dagarna, utom när vi åker bil. Men behåller han denna rytm så är jag mer än nöjd, bara han fortsätter sova på nätterna så!

Hoppas han snart vaknar utvilad och glad!


Tränad

Nu har jag kört i nästan en timma på crosstrainern, så skönt och kroppen värker inte lika mycket nu som innan.  Sååå konstigt att när jag tränar och ett tag efter mår jag hyfsat och värken är mer diffus än vad den annars är. Tänk att träning är så bra:-) Känner dock att inför VM som snart kommer så skulle jag behöva ta i mer på träningarna, men det varken går och jag vågar inte, för då får jag mera ont. Hellre må bra än prestera bra och lida.


Dagens klocka och nagellack



Hallonrött nagellack gör mig glad idag och denna underbara vita klocka jag fått av pappa gillar jag skarpt! Har sett att Regal har massor av härliga färger i liknande modell som denna. Vill ha:-)

Dagens klädsel


Gamla jeans från Fornarina, underbart sköna, linne från BikBok och tröja från Gina Tricot!

Vårkänslor i hela kroppen!

Igår passade Moa på att vara ute medans middagen blev klar. Jag tror hon hade drabbats av äkta vårkänslor...


Det var hela 10 plusgrader ute och solen sken som bara den. På vår altan var det dessutom lä och helt underbart. men jag rekommenderar nog inte denna klädsel riktigt än...

Mamma jag vill inte.... jag vill sova!



Idag orkade Hugo verkligen inte gymma, men jag var tvungen att plocka in matvarorna och han var inte gnällig bara trött och vips så sov han i gymmet. Jag som tyckte att han skulle leka lite, det tyckte tydligen inte han!

Pluttskrutt!

Dagen i stort

Vaknade sju, Moa med, hon var sur. Tur att det gick över. Hugo vaknade runt halv åtta och gjorde stora nr 2. Det resulterade i att vi alla tre låg i badet och mös en stund. Egentligen skulle Moa vara ledig idag, men det var påsklunch på dagis så en liten sovmorgon med långfrukost blev det innan det bar iväg.

Jag åkte upp och handlade efter att jag lämnat henne och kommer hem och börjar packa upp och inser att jag glömt en hel del grejer. men jag orkar inte bry mig om det idag, för jag är TRÖTT och har ONT i HELA KROPPEN. Vill egentligen bara lägga mig ner och skrika. Till och med de berömda punkterna under fötterna gör ont. Det var ett tag sedan jag hade ont just där, det var innan graviditeten, men nu finns smärtan där och den är outhärdlig. Fasen vad jag hatar Fibromyalgin, min ständiga följeslagare. Skulle bra gärna vilja lämna den i en soptunna, men det verkar svårt. Jag är tacksam över natten till igår då jag sov bra, för hade jag inte gjort det vete sjutton om jag ens kommit upp ur sängen idag. Det som drar är ju självklart barnen, utan dem hade jag garanterat tillåtit mig själv att må så mycket sämre. Nu måste jag orka för deras skull. Längtar till Cypern, 1 månad kvar sedan drar vi. Hoppas på en lika underbar resa som den förra året till Kreta. Värken försvann där, men det hade ju mycket att göra med att ett litet frö just då började växa inuti mig, min lilla goa Hugo! Men man kan ju alltid hoppas:-)


Sjukan med Moa

Jag skrev ju igår att vi hade ett läkarbesök. Det var med Moa för att hon håller på att harkla sig som 17 och låter mer eller mindre som en gris. Har varit så sedan i december då hon var lite förkyld, men inget mer. Hur som helst så gillar hon sjukhus lika mycket som jag, alltså finns det ingen värre plats att vara på än just där. Trodde hon skulle skrika rätt ut, men hon var så duktig. gapade och sa Ahhhhh högt och ljudligt. Andades in och ut med en väldig kraft, kanske till och med lite väl mycket... Ha ha! Hur som helst så lät allt bra, men hon fortsätter låta som en gris... Fick en remiss till en barnläkare som är specialist på näsa, öron hals hos barn. Det var hur som helst skönt att veta att det inte fanns någon bakterie eller virus i halsen så att hon är sjuk. Tydligen kan det vara mandlarna eller något med öronen. Vi får se. Inget akut i alla fall.


I väntan på att doktorn ska ropa upp min favorittjej!

OBS!!! Jag tror faktiskt att hon tyckte det var lite kul att HON fick bli undersökt och inte Hugo denna gång. det har ju som ni vet varit en hel del turer med den lilla mannen sista tiden.

Myskväll med mina älsklingar

Efter det att jag kom hem från träningen struntade jag i att äta direkt (inte så smart...). Jag mös med Moa och vi gjorde fina kort med stämplar samtidigt som Hugo fick mat. Efter det läöste jag två sagor för Moa och jag kände hur hon njöt av det samtidigt som Hugo låg på hennes arm. Det är helt fantastiskt att känna den kärlek hon har till honom och hur mycket hon verkligen gillar honom. Jag riktigt känner det i hela mig när jag tittar på de underbara barn vi har. Båda barnen sov vid halv nio och jag rent ut sagt vräkte i mig mat... till Top Modell dessutom. Ha ha. Avslutade med torkad Mango som vi fått av pappa, direkt importerad från Japan. Hur gott som helst.

Nu har även Mr Right hittat hem, vi mer eller mindre möttes i dörren då jag kom från träningen och han skulle iväg.

Just ja, hade en underbar fikastund med underbara vännen. Och vilken fin mage hon har. Hugo kommer få ytterliggare en liten lekkompis snart! Så roligt och helt underbart att se henne igen! Tusen tack för de fina födelsedagspresenterna med:-)


Tränad, igen

Ännu ett pass avklarat. Trodde det skulle bli relativt lugnt, men icke. Vi körde på riktigt bra och det var jobbigt idag igen. Jobbigast var nog 5*100 bröstsim med fart, 10 vila. Jag känner att min kropp kanske inte riktigt återhämtat sig från förlossningen just för bröstsim, men vi körde även 10*100 frisim, st ´1.30. Det gick riktigt bra idag och kändes ganska lätt.

Nu blir det ingen simningen innan fredag. Då är det långfredag och kommer bli ett roligt pass tror jag! Längtar redan dit:-) Ha ha!

Klickat hem

Arkiv Portfolio för teckningar Slott, Sebra
Arkiv Portfolio för teckningar Bilar, Sebra
Dessa ursöta portfolios finns snart i Moas och Hugos ägo. Fick tipset av en vän (tack) och det finns 10 fack för förvaring av teckningar, kort, vykort osv. Perfekt förvaring och fin prydnad!

Hängare med 5 krokar NYCKLAR, Aluminium, Exmez
Snygg hängare för nyclar, nu ska vi äntligen hålla koll på dem! Inget mer letande.

Allt från Inreda.com

Gårdagens träning

Körde ett riktigt skönt pass igår. Kände mig lite sliten sedan fredagens och lördagens rätt så tuffa pass. Men man körde sitt eget pass igår och det blev ändå ganska hårt för mig.

Huvudserien var

2*400 frisim
2*300 frisim med fenor (asjobbigt)
2*200 frisim med paddel och dolme, alltså arm
2*100 frisims ben

20*25 medley max 12,5 st´30

Sedan var jag lagom trött när jag kom hem. Konstigt att man kan längta till nästa simträning... Men det är sjukt kul just nu!

Sötaste!


Min lilla tuss börjar bli stor och skrattar åt allt. Helst åt syrran, men när hon inte är hemma så går det bra med mamma!

Kolla in dressen, visst är den bara så söt!?

Nu ska vi ut på en promenix innan min favvotjej kommer på fika och efter det ska jag hämta Moa, till läkaren och till sist simträna innan jag dör i soffan till Saltön!


Tjejdag!

Igår var ju jag som ni vet med min lilla älskilingstjej till Plask och lek! Det blev en tjejdag med en massa mysprat och gos!

Några bilder på vår lilla badtjej!

Hon är såååå duktig och vill gärna simma utan armpuffar vilket hon faktiskt kan några tag! I sommar ska jag köra simskola och då ska hon minsann få lära sig:-) Billig livförsäkring! Men det där är svårt, att ha sin förälder som ledare, jag minns själv hur det var så vi får väl se hur det slutar. Hur som helst så kommer jag köra simskola och simlekis två-tre veckor i sjön här i byn för alla barn! Hoppas innerligt att Hugo inte lärt sig krypa då... Men det löser sig säkert! Kul ska det bli, det är ganska många år sedan som jag körde just simskola. Läääängtar!

Utsövd

Godmorgon kära vänner!

Vaknade strax efter sex imorse och kände mig pigg och utvilad!!! Tänk att vakna av sig själv och inte på grund av värk eller på grund av barnen. Jag tog mig en lyxstund låg kvar och segade i sängen och läste ut boken jag fick i födelsedagspresent. Fyrvaktaren. Den var bra!!!

Moa vaknade vid halv åtta och Hugo har jag precis väckt. Det är inte klokt, men han somnade vid nio igår och jag har inte hört honom på hela natten. Jag kan ju lova att jag själv kände det som brösten skulle sprängas, men ingen var nog gladare än Hugo som möttes av dessa sprängfyllda bomber:-)

Nu är det snart dags att bege sig till dagis så snart lilltussen ätit klart och fått på sig kläder istället för pyjamas!!!

Ha en underbar dag!

Fick sovmorgon, men är förbannad!

Vad är en söndagsmorgon utan simning? Idag har vi i alla fall ändrat för MIN skull eftersom Mr Right skulle jobba i garaget så därför är det träning ikväll. Alla var nog i och för sig glada för en sovmorgon, MEN, vad händer? Jo Mr Right ställer inte klockan och när han väl är i garaget så är klockan halv tio vilket innebär att jag lugnt hade kunnat träna på morgonen. Så har alla i gruppen liksom ändrat bara för min skull. Känns kanske inte helt ok... Hur som helst så sov knattarna mycket bra och vaknade efter åtta!!! Nice!

Nu har minstingen somnat om i min famn och den stora strosar omkring i nattlinne och leker mammapappa barn... Annars är det Plask och Lek mitt på dagen och sedan träning, sen är dagen slut....

Ha en underbar dag!!!

Nytränad

Det blev ett pass idag! Utan större förhoppningar om att få/kunna träna ordentligt så packade jag in Hugo i bilen som stod för skjutsen idag och drog till badhuset. Tänkte att det blir som det blir. Men det gick fantastiskt bra. Hugo var vaken hela tiden, men satt som ett ljus i bilstolen och höll koll på att vi simmade ordentligt. Hur duktig som helst och mamma blev stolt som en tupp.

Simmade idag ett pass där huvudserien var
800 fritt ss
600 fritt ss med fenor
400 fritt ss med paddlar
200 fritt ben

Hugo redo för avfärd till badhuset för att coacha från kanten!

Nu ska jag ta en promenad innan det blir mörkt!


Dagens klädsel

Under

Över




Dagens fikakopp

Hann med en snabb fika innan jag drog till träningen. Kom på att jag hade denna fina kopp som jag fått av världens mest underbara lillasyster:


Visst är den fin!?

Planering inför Dop

Att det ska vara så svårt att bara ta tag i en del saker. Men nu har vi lyckats enas om en helg att ha dop för Hugo. Vi har enats med kyrkan, bygdegården och våra egna "scheman". Den 22 maj blir det dop för det lilla gossebarnet. Lite väl sent tycker vi egentligen, men det fanns inga andra tider där allt klaffade. Tyvärr har jag hört att min alldeles underbara Klara Kluck ev inte kan komma, vilket gör mig lite ledsen, men så är det ibland. (Förlåt för att jag sagt den 1 maj tidigare och ni hunnit boka biljetter, jag hoppas det löste sig med dem....)

Nu MÅSTE vi bara få ut inbjudningarna. Ska försöka ta ett bra kort på den lilla och fixa med detta i veckan. Det blir dock inget stort dop, bara släkten, det är så vi vill ha det och både jag och Mr Right anser att det är en familjehögtid samtidigt som skulle vi bjuda in kompisar så hade kyrkan varit överfull...

Hur som helst så ska vi ha två stycken sånger (bara vi hittar någon som kan sjunga dem...). De två låtarna är "Det är Du" med Shirley Clamp, den hade vi till Moa med och vill därför ha den även till Hugo, sedan blir det "Lilla Ängel" med Angelita Nooni. Den sistnämnda ÄLSKAR jag verkligen, hur fin som helst och precis så det var!


Dopklänningen fick jag med från farmor så den finns här den med. Alltså i stort sett bara inbjudningar och mat kvar...





Träna eller inte träna - det är frågan

Igår var det ett riktigt roligt pass! Tiden gick megafort och heltplötsligt hade vi simmat i en och en halv timma och var väldigt trötta...
Det var ett tufft pass och man tog i det där lilla extra.

Huvudserien var

4*50
2*100
200

i tre varv. Start ´50, ´1.30, ´2.50. Inte så svåra starttider, men syftet var att simma i snitt lika fort på alla 50:or, splitta samma tid rakt igenom. Så 200:ingen ska alltså gå lika fort som de fyra 50:orna.

Efter det körde vi 12*50 rullande medley. Av någon anledning så är det riktigt jobbigt och man tar verkligen i hela tiden.

Frågan är om jag ska simma idag!? Vill självklart göra det, men Mr Right och Moa är och kollar på Hockey så då får jag ta med hugo. Inga problem egentligen, men han kanske bestämmer sig för att totalvägra och bara skriker då känns det liksom inte som någon ide, men jag har några timmar kvar innan jag måste bestämma mig.

Sprattel på skötbordet

En av Hugos absoluta favoritplatser är helt klart skötbordet. Han gillar verkligen att ligga där. Både att få ny och torr blöja, men även att ligga där och prata och leka med den otroligt roliga mobilen som hänger där...

Dock får det inte bli alltför långa stunder eftersom han får så svårt att andas när han sprattlar och anstränger sig. Men han verkar inte lida av det utan sprattlar på som 17!

Fattar bara inte att han orkar på dagarna. Igår var han i stort sett vaken hela dagen, bara små power naps i bilen och i vagnen. Han är ju bara 2 månader, men sover i och för sig hela nätterna och man kanske inte kan begära mer sömn!? Så länge han är pigg och glad får han gärna vara vaken, men blir lätt övertrött på kvällen.

Nu har han hur som helst somnat om och sover. Jag tänker inte flytta på honom utan han får ligga där han ligger med motiveringen "Väck inte den björn som sover".


Ha ha...


Inte så snygg bild direkt, men så här glad är man när man sovit en hel natt och även fått frukost!

Cupcakes med smak av apelsin och viol


Dessa goda Cupcakes a la moi var avsedda för mitt väntande fikabesök och Moas kompis, men det blev Öppna Förskolan med sång och lek istället. Fikat tar vi på tisdag. Men de var goda och satt som en smäck i magen när Mr Right kom hem. Efter det var vi ute en lång stund i det härliga vädret. Moa åkte pulka och stjärtlapp i snöhögen på tomten ut i lervällingen och var helt underbart ren och torr när hon kom in... Men vi hade kul och faktiskt första gången hon själv säger att hon nog ska ta en varm och skön dusch!!! Hon duschade helt själv och satte på pyjamas efter det, klockan var väl cirka fem då. Käkade middag i pyjamas och sedan fram med fredagsmyset som bestod av gurk- och morotsstavar och lite dipp. Jag hann till och med borsta hennes tänder innan jag for iväg för att träna. Inte dåligt en fredag. När jag kom hem ca två timmar senare så sov hon som en stock sedan jag åkt... Den andra lillatussen, Hugo, sov däremot inte... Han gallskrek och jag hittade en uppgiven och tafatt Mr Right... Så fort jag tog honom och tankade i honom ännu mera mat så blev han tyst och somnade som en stock han med... Vaknade sedan kvart i åtta imorse och var hur glad som helst... Tänk att mamma är så bra:-)

Godmorgon fredag!


Idag var mina små telingar morgonpigga. Båda vaknade redan halv sju, skillnad mot igår då Hugo vaknade halv åtta och vi fick väcka Moa åtta... Men idag ville de visst upp och jag hade ju redan varit vaken i en och en halv timme... Hade precis nästan lyckats somna om i en sådan där skön dvala, men det tyckte inte dessa små var så kul...

Hör nu att Moa har disco till Sommartider påm sitt rum... Ok om det var halv åtta på kvällen... Tur att hon är glad och pigg!

Annars bjuder dagen på besök av min kära kompis och hennes två goa och söta barn! Moa längtar redan. Bakade lite Cupcakes som vi ska garnera och fika med. Antar att tjejerna kommer racea bra, hoppas vi kan dricka kaffe i lugn och ro!!!

Sedan blir det mys och simträning såklart. Efter det det fantastiska programmet Solsidan och en glutt på vem som vinner finalen av Let´s Dance!!! Har ingen favorit faktiskt, tycker både Mattias och Claudia är duktiga och värdiga vinnare!

Hoppas ni alla får en underbar fredag inför den stundande helgen!!!

Nu blir det frukost, bara så ni vet!

Gårdagens...

Ingen dagens, men igår så var detta klädseln...Mina riktiga favvojeans från Fornarina som är typ sju år gamla. Finns inga skönare!


Mellisfika


Mums efter en skön dusch och med ny energi efter träningspaset!

Skor till träningen!

När jag fyllde år fick jag dessa ursnygga skor av mamma och pappa! Lite lustigt eftersom jag inte sagt något om att jag skulle behöva ett par nya, men dagen innan satt jag på spinningcykeln pch tänkte att jag faktiskt behöver ett par nya dojjor att ha vid inomhusträning!

Jag fattar inte hur min u8nderbara pappa kan hitta saker som jag tycker är snyggt och alltid i rätt storlek!!!

Här är den!!!

Skorna var perfekta för ändamålet. Det blev 45 minuter under tiden som filmen "Underbara Älskade" rullade. Perfekt!!!


Mycket att göra och fixa - stressad

Fy, jag känner mig verkligen stressad. Vet egentligen inte varför, men jag antar att det dels är att jag sover för lite, vill göra så mycket och tar på mig alldeles för mycket... Längtar verkligen efter att bara få vara en hel dag. Men jag har så svårt för det om jag inte fixat allt innan. Nu har jag i alla fall handlat och fått in det i kylen, börjat städa och ger Hugo mat. Samt hälsat på en jättesöt liten bebis!!! Nu sitter jag här samtidigt som jag ger Hugo mat. Ska sedan städa och vila lite innan Moa ska hämtas. Vill ju oxå prova trampmaskinen som nu är ihop monterad av älsklingen!!!

Take it easy!

Morgongymnastik


Så här så vi ut i morse!!! Undrar vem som såg mest road ut?!


Trött

Just nu är jag så trött att jag nästan gråter... Har nog aldrig varit så här trött. Saken blir inte bättre av att Hugo verkligen gallskriker, säkerligen för att han har ont i magen. Han somnar och sover ca 4 minuter och sedan gallskriker igen...

Så nu slänger jag in handduken och går och lägger mig med honom... Kul...

Middagstips!!!

Kan behövas ibland, från mig idag får ni någonting så avancerat som korv och mos. Inte vidare rolig mat, men det var längesedan vi åt det och jag är faktiskt sugen på det.

Korv med mos och räksallad

Ingen "Halv åtta"-meny här idag inte, men jag kollar gärna på programmet!!!

Trånga luftrör

Besöket hos läkaren idag gick bra. Hugo har tydligen väldigt trånga luftrör där brosket fortfarande är väldigt mjukt vilket medför att ju starkare andetag han tar desto mer låter han. När han är i vila låter det ingenting, men ju mer han rör sig detso mer låter det. Ingenting farligt, kommer troligen att växa bort, men vi måste vara väldigt observanta på det. Lite fler kontakter med BVC, men just nu ingenting alarmerande.

Skönt!!!

Crosstrainer

Ha ha, tantvarning tycker Mr Right som säger att hans tankar går till filmen "Mimmi och Reine i fjällen"... Själv tycker jag att det är en genial ide att ha en hemma. Bara att träna när man känner för det, till och med med barnen hemma. Är ju till och med enklare än att ge sig ut och springa. Dock inte lika kul, men träning som träning... Helt perfekt att träna framför Tv:n. Mr Right kan vara i garaget och jag kan trampa där när kidsen somnat... OK, väldigt ful "möbel", det håller jag med om, men om han får ha ett asfult kassaskåp som kostade multum så kan jag gott få ha denna...

Han skulle i alla fall köpa den på vägen hem från jobbet... Han är bra söt han och kan inte säga nej när jag verkligen vill ha något sååååå mycket:-) Skämt!!!

Så ikväll ser ni mig på en crosstrainer samtidigt som jag kollar på Mästarnas Mästare. Där drar det ju ihop sig till final, hejja gamla simmaren Louise Karlsson!!!


Saken i egna händer - det enda som funkar

Det där jag skrev igår om angående att komma i kontakt med min läkare var inte alls svårt! Ett mail och några timmar senare så har jag kontakt med henne. Hon är i Kiruna hela veckan (vilket de på läkarstation tydligen inte kunde informera mig om...) och skulle boka in en tid åt mig och höra av sig nästa måndag... Tänka att de som svarar i telefon inte kan hjälpa mig... Jag som inte ens jobbar där fixar det... Sjukt system! Och det känns som en liten seger för mig, och bekräftelse på att de är sopprötter allihop!

Dagen

Snö igen... Tydligen skulle det övergå till regn senare under dagen. Inte direkt vad jag vill, och säkert inte så många med mig heller. Varför!? Ja det kan man fråga sig, tänk snart är vi på Cypern, bara drygt en månad kvar och där hoppas jag verkligen inte att vi ska behöva skotta snö:-) På tal om resa, vi måste ta oss till Polisstationen och göra ett pass till Hugo. Kan vara på tiden att ta itu med det snart. Det tar väl i och för sig bara cirka en vecka, men nu är det snart påsk och sedan bara en månad kvar. Tycker det är lite konstigt att barns pass gäller så länge som de gör. Vi tog på Moa när hon var cirka 4 månader och man ser ju knappt att det är Moa nu...

Annars så bjuder denna dag på läkarbesök, som jag skrev om igår. På ett sätt hoppas jag verkligen inte att de hittar något tok på lilltussen, men samtidigt så VILL jag att de ska hitta NÅGONTING så att vi får en förklaring och i så fall vet vad det är för någonting som gör att han låter så när han andas då han rör på sig.

Det lär ju visa sig om några timmar...

Kanske blir det en sväng till mamma och pappa innan det är dags att åka hem och laga mat. Jag känner verkligen för att vara en riktig hemmamamma idag:-). Oj, kom de orden från mig... Nä, men käka middag ihop, sitta länge och prata och efter det spela spel eller leka med Moa och Hugo, bada och fixa dem och mysa med frukt i soffan innan vi stoppar dem i säng. Sedan kan jag inte sticka under stol med att jag bara skulle vilja sitta i soffan med min Mr Right och ta ett glas vin, fast att det bara är tisdag... Men varför inte... Hugo äter inte på natten, men Mr Right går ju upp fyra så jag tror att han hellre vill dricka te eller kaffe, så det blr säkert så. Men att bara ha den här vuxentiden när BÅDA barnen sover, det är riktig vardagslyx det!

Jag hoppas hur som helst att ni får en underbar dag, trots det trista vädret!

Mysstund med Moa

♥♥♥

Nu har jag och Moa myst med frukost i soffan på en tisdag!!! Hon tyckte det var riktigt mysigt och Hugo somnade om efter att han ätit vid halv sju. Man får ta tillfällena i akt även om jag hellre (som alla småbarnsföräldrar önskar)legat kvar i sängen och slumrat lite till jag med. Lyckades i alla fall sova två timmar i natt utan att vakna av värken. Kan vara träningen igår som spelade in...

Hur som helst, tänk att en frukost i soffan kan få en fyraåring så nöjd!!! Det är så skönt, hon är sitt gamla vanliga jag igen och det känns som hon landat i rollen som storasyster. Nu får vi åter höra hennes härliga pärlande och bubblande skratt. Det värkte i hjärtat av att se henne så sorgsen ett tag. Glimten i ögat har kommit tillbaka och jag hoppas att den är där för att stanna. Visst hon har fortfarande sina små trotsutbrott när det gäller kläder och knölighet under overallen... Men det känns ganska naturligt och vanligt. Min lilla docka ser ut att må bra igen!

Tänk vad maktlös man är när man ser att allt inte riktigt står rätt till med de små. De vet ju oftast inte själva vad som är fel och kan ju inte riktigt förklara känslor och det som de går igenom.

Denna lilla stund var även mycket värt för mig. Vips så är hon borta och skrotar i sitt rum. Mitt hjärta svämmar över av kärlek...


♥♥♥


När en bebis fiser luktar det inte gott:-)

Nä, vår lilla tuss fiser som en redig karl... Å andra sidan har han fortfarande inte gjort nr 2 på fyra dygn... Finns väl en del gammalt där som luktar... Ha ha! Wiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeee.

Fick dock råd från BVC att ge lite ersättning med någonslags laktulos i. Har aldrig hört talas om det innan, men det kan vara värt att testa så att han inte har så ont i magen, för nu ser man verkligen att han är lite påverkad av att inte få ut det som finns i magen.

Annars gick besöket bra, vi har nu en 5 kilos klump som är 58 cm lång! Han ligger precis på kurvan, jag hatar kurvor på allt som anses NORMALT, för vad är normalt!? Fick i alla fall ingen bassning för att han sover hela nätterna eftersom han gått upp som han ska! Hon tyckte dock att det var lite ovanligt att så små sover en hel natt, men han gör verkligen det. Har gjort det i en vecka nu i alla fall.

Läkarbesöket gick också bra, allt verkar vara som det ska, utom hans andning. Vi har ju besökt akuten 2 gånger för att vi tycker det låter så konstigt, men de har ju sagt att det kan vara astma eller så och att då de lyssnar tycker de att det låter normalt... Men idag hörde läkaren precis samma som vi hört. Hon reagerade ungefär med att det inte låter normalt och att hans andning är något snabb. Vi hade rätt!!! Föräldrar vet bäst!!! Så nu blev det lite fart. Hon tyckte vi skulle vidare till sjukhuset idag men det fanns ingen tid så det blev imorgon förmiddag. Jag är faktikskt ganska nervös inför det. Man vill ju inte att det ska vara något tok på tussen. Men lungorna och hjärtat låter bra så det är skönt.

Håll tummarna för vår Älskade lilla Hugo imorgon!


Galen på sjukvården

Nu är jag ARG! Fasen vad jag hatar den sjukvård vi erbjuds när det gäller vårdcentraler osv. Jag har i tre, TRE!!!, veckor nu försökt få kontakt med min husläkare, alldeles för intet. Det svar jag får varje gång är att man endast kan boka en tid 14 dagar framåt och att det är fullt hos den jag går hos och har valt. Jag fattar inte att man ska välja en husläkare och sedan är det stört omöjligt att få kontakt med personen. Och vilket sjukt tidbokningssystem sen...

Sista gången jag var hos min läkare var i september 2009 och eftersom jag var gravid och mådde relativt bra från Fibromyalgin bestämde vi oss för att jag skulle återkomma om det kom tillbaka då bebisen var född och att vi inte skulle hålla på och experimentera med mediciner osv då jag var gravid och kunde hantera smärtan. Nu har värken som ni vet slagit ut mig totalt igen. Sover jag 45 minuter per natt är det bra annars ligger man och vrider och vänder sig för att ens kunna ligga i fem minuter utan att börja grina av smärtan. Och nu går det inte att få kontakt med henne. Hon är hur bra som helst och jag vill ju inte ha en akuttid till någon annan och börja om igen som jag gjorde förrut innan jag kom till henne, i tre år höll jag på och fick höra de mest sjuka saker jag kunde tänkas lida av... Så varför väljer man en husläkare som man aldrig kan träffa och komma i kontakt med!? Ska idag leta reda på hennes mailadress och funkar inte det ska jag ta kontakt med patientnämnden för nu har jag fått nog.

Jag måste få någon tablett som hjälper och som jag inte blir ett vrak av. Man ska amma och ta hand om barn och orka träna för att hålla fibromyalgin i schak så gott det går, men hur kommer man orka och hur lång tid tar det innan jag inte orkar mer!?

ARG!


Ny vecka igen...

Ja herregud vad tiden bara rusar iväg. Det känns som tiden går fortare och fortare varje vecka. Swich så är det en ny vecka.

Moa är lämnad på dagis, alla morgonsysslorna gjorda och snart ska jag traska ut på en promenad i det underbara vädret. Det är sol idag igen. Konstigt väder, igår snöade det massor, drygt en decimeter och idag känns det åter som vår. Låt det vara så nu, tack.

Efter promenaden blir det lite fika här hos mig och sedan ska Hugo till BVC både för vanlig kontroll och på läkarkontroll. Kommer inte riktigt ihåg vad det är de kollar vid 2 månader, men blir väl klokare i eftermiddag. Skönt att gå dit, han har inte gjort nr 2 i blöjan på snart en vecka och börjar se lite tjock ut om magen och lite besvärad av det... Konstigt!?Från 11 gånger per dag till 0 gånger på en vecka.... Pax för att inte byta nästa bajsblöja....

Dagen ska avslutas med ett träningspass i bassängen, känner för att köra lite 50:or idag. Lite mer tempo och eftersom träningen är eget pass idag så blir det nog det för min del.
Sedan blir det antagligen ingen simning före fredag, ev lite styrketräning på onsdag.

På torsdag ska jag på efterkontroll, redan har det gått 2 månader och man får domen hur illa tilltygad man blev där nere efter förlossningen...

Ha en underbar dag!!! Njut av varje dag, de kommer aldrig åter...


Lek och bad

Igår lekte Moa och Hugo i gymmet som han äntligen börjar uppskatta och tycker nu att det är riktigt roligt. Ler som bara den då han träffar de små figurerna. Och det är klart att man blir svettig av att gymma så det var skönt med ett bad efter det.




Ren och fin, mätt och blåten, somnade han klockan nio och sov till halv sju. Moa var dödstrött efter Plask och Lek och somnade redan kvart över sju. Ganska nice en söndagkväll!

Man och kvinna

Nu är halva familjen på Plask och Lek och jag har tre timmar för mig själv med Hugo. Plask och Lek är deras egen grej och båda verkar gilla det. Jag tycker det är urkul att vara med och hade gärna åkt, men ibland får man stå tillbaka för att de ska få far-dotter tid. Och Moa är verkligen pappas lilla flicka lika mycket som hon är min.

Såååå vad ska jag nu göra!? Mr Right tyckte jag skulle vila... Ha ha eller hur? Jag har massor att göra, men ska se till att ringa lite vänner först och främst. Och sedan förbereda middag, vika tvätt (bläh), kolla lite på nätet, maila viktiga saker och kanske ta en kaffe till... Vila i ryggläge vad är det för en tvåbarnsmorsa?! Jag lovar att Mr Right skulle ta tillfället i akt och slängt sig raklång på rygg i soffan så fort dörren stängdes. Jag skulle med vilja kunna göra det, men kan inte riktigt tillåta mig själv det innan allt annat är fixat... Varför!?

Jo jag är kvinna och han är man och även om jag inte behöver göra allt så fort det finns tid så tar jag på mig det ändå. Något att jobba på kanske... Men jag är sådan och kommer alltid att vara det.



Världens snällaste lilla bebis

Vår lilla kille är sååå snäll. Alla barn är snälla, men han ger så mycket till oss och han låter oss sova om natten. Ända sedan i måndags har han somnat runt nio och sovit ända till halv sju-halv åtta på morgonen!Lyxigt va!? Känns ganska skönt att vi får sova, herregud, han är ju inte ens två månader lillplutten. Synd bara att jag inte kan sova på grund av äckelvärken...

Antar även att jag kommer få lite bassning från BVC imorgon... De anser ju att barnen SKA äta på natten... Men jag väcker inte den björn som sover och han verkar vilja sova och om han varit hungrig hade han ju vaknat... Nackdelen är ju så klart att mjölken sinar och min lilla tuss inte alltid blir mätt, men man kan inte få allt och han mår bra och får lite tillägg. Punkt!


Träning en söndagsmorgon

Såååå var det söndag igen, innebär simträning 8-9.30. Vet att jag tyckte åtta var tidigt förut, men nu är det en baggis... Börjar jag mån tro bli gammal?!

Hur som helst så hade jag ändå varit vaken sedan halv fem med värk så det var nästan en befrielse att "få" kliva upp.

Armarna var riktigt sega sedan i fredags. Det kändes att passet då varit ganska tufft.

Idag blev det jobbigt och slitsamt. Vi simmade en huvudserie på

8*100 fritt st´1.30
6*100 medley 15 vila
4*100 fritt st´1.30
2*100 medley 15 vila

Lägg där till en benserie och lite snabba 25:or och insim och avbad så har man ett skapligt pass.

Imorgon blir det nya tag, träning igen, dock bara en timma så det känns ganska lätt just nu.


Vill ha

Jag är less på vårt soffbord och tv-möbel i ek. Vill ha vitt!!! Vi har från Mio både bord och bänk, vilket innebär att det inte var jättebilligt, så Mr Right är måttligt intresserad.

Level Sofatable walnutSlope Sideboard 180Ovan bord och bänk från Kant, tycker de är urfina och lite annorlunda.

Kan även tänka mig dessa som är något billigare från Mio och Ikea

BESTÅ BURS Tv-bänk
Nu har vi detta
Samsö
Hittade ingen Tv-bänk, men den finns till salu, ny pris 19000:-.... Självklart billigare nu:-)

Tillbaka i bassängen

Fasen vad kul det var att simma igår, även om det var jobbigt som 17. Insåg att gymmandet jag kört varit positivt. Dragen känns bra, orkar trycka genom hela simtaget vilket är bra!

Vi körde en testserie som huvudserie. Dock ej på tid, haha, hade nog kanske inte varit jättenöjd med den, men var hur nöjd som helst!

Serien var

4*100
2*200
400
2*200
4*100

med 15 sekunders vila rakt igenom.

Imorgon är det på´t igen!!!

Back in town

Nu är jag hemma igen! Har varit en liten minisemester känns det som. Min underbara farmor fixar med mat och allt. Båda barnen var som änglar i bilen både dit och hem!!! Inget gråt och skrik. Likaså under ca fem timmar som vi tillbringade inne på Ullared! Vilka guldklimpar jag har!

Ska fira fredagens hemkomst med pizza, simträning och solsidan! Och just det ja, med min vän fibromyalgin med. Den har verkligen naglat sig fast nu. Blähhhh.

Hoppas ni har det bra!

Tänk vad ett bebisleende kan göra

Åhhh, jag möttes av världens bredaste leende av Hugo nu när han vaknade. Det är första gången som jag går in till honom och han lägger av världens smile! Det har varit många leenden men då har man fått locka fram dem då han är vaken osv. Men nu kom det av sig själv då han såg och hörde mig. Så mysigt och verkligen någonting som värmer hjärtat. Han kan le!!!

Promenaden i solen var underbar, kaffet (och bullen såklart) likaså. Jag har hunnit rensa hans garderob, han har redan vuxit ur storlek 50, eller de sitter som korvskinn och jag gissar mig till att det inte är så skönt.

Nu ska jag byta blöja och sedan hämta min älskade Moa!!!

Kram på er!

I en annan del av Sverige

Bor min älskade farmor... Nu har jag bestämt att imorgon packar jag in mig och kidsen i bilen och åker dit! Jag längtar efter att träffa henne och känner att denna vecka passar bra in i tiden. Dock långt att köra, 55 mil, men det går som det går med två barn.

OK, ska erkänna att ett besök på Ullared också dra i mig lite!!!


Ny dag nya tag

Gårdagen bara försvann i en rasande fart. Vart tar tiden vägen egentligen? Gårdagen var fullspäckad från morgon till kväll. Hämtade Moa och for till Plask och Lek där min älskade Mr Right mötte upp. Jag insåg att jag faktiskt saknat honom♥. Moa hade hur kul som helst på Plask och Lek och är verkligen superduktig. Hem, stannade och käkade på Donken. Gott, nej, inte det minsta, men mätt blev man.

Körde några varv i skidspåret, men det hade blåst igen så det var inget spår kvar. Nu finns det däremot ett där. Det som blev efter mig...

Efter allt kvällsfix var jag megatrött och somnade strax efter nio. Hallå, börjar man bli gammal kanske...

Var dock pigg imorse och insåg att det är ganska skönt att somna tidigt. Har nu klarat av alla morgonbestyr och lämnat Moa på dagis. Ska ta en låååångpromenad i solen och sedan njuta av en kaffe.

Funderar starkt på att simma ikväll, men känner dock fortfarande av halsen. Sjuk eller inte, jag är inte 100 i alla fall.

Sedan har denna dag gått... Optimistisk va...


Babyrutiner

Det känns verkligen som lilltussen har kommit in i lite rutiner. I alla fall har mönstret varit det samma ganska länge nu. Utom att han verkligen verkar vilja sova vid strax efter åtta. Det har kommit de senaste fyra dagarna. Men annars så brukar han vakna vid halv åtta åtta på morgonen. Alldeles perfekt för att passa in i det vanliga schemat med frukost med Moa och dagis för henne. Sedan brukar han vara vaken en stund och sova till cirka halv tolv då han så klart får mat runt tolv, vi kan nästan kalla det för lunch. Är oftast vaken till cirka två för att sova till fyra cirka. Vill sedan gärna vara med ända fram tills han säger ifrån och man märker att han vill ha mat och sova vid halv åtta åtta.

Vi försöker få lite rutin på kvällarna med honom med lite lek och mys och sedan bad för att varva ner. Han verkligen älskar att bada. Ser överlycklig ut i badet.

Dessa rutiner passar bra ihop med Moas. Hon brukar somna vid halv åtta och innan dess efter middagen brukar det bli lite lek, spel, mys och fruktstund framför Tv:n. Och bad då och då.

Jag är nog en rutinmänniska vad det gäller barn. Men jag har fått för mig och tror benhårt på att barn behöver just kvällsrutiner för att må bra och för att komma till ro.

Men en viktig sak är att de rutiner jag har är till för att ruckas på om det skulle vara något specielt. det är absolut inte så att vi bara sitter hemma och inte hälsar på folk för att vi har våra rutiner, då är de till för att kunna ändras. Men är vi bara hemma en vardagskväll så insisterar jag gärna på att rutinerna sitter.


Träna eller inte träna

För en vecka sedan körde jag mitt första simpass. Åhhh vad jag egentligen ville simma idag igen. Vi kör ju egentligen två pass på söndagar så chansen finns ju egentligen att jag ändå kommer att kunna träna idag. MEN jag börjar känna av halsen lite. Och då ska man ju INTE träna som bekant. Envis som jag är så måste jag oftast prova för att få bevisat för mig att det kanske inte var/är så smart. Ja ja vi får väl se. Det är ju tio timmar kvar som kan avgöra saken åt mig!

Godmorgon underbara dag!

Ännu en strålande dag går vi till mötes!!! Solen strålar från en klarblå himmel och jag känner mig hur pigg som helst, redo för dagen helt enkelt!!!

Moa sov hos sina kusiner i natt, men gud så jag saknar henne... Det är inte klokt vad tomt det blir när man är helt ensam hemma. OK, Hugo är hemma, tack och lov verkar han betydligt bättre idag och var på ett strålande humör när han vaknade. Behövde bara hosta lite sedan låg vi bara och mös!!!! Natten var hur bra och skön som helst. Låg och slötittade på Melodifestivalen, inga kommentarer, är egentligen inte det minsta intresserad då jag tycker det blir för mycket med alla deltävlingar. Hugo åt och somnade strax efter åtta. Jag somnade som en stck strax efter tio. Så klart lilltussen behöver lite mat på natten fortfarande så vid två snuttade han lite i typ sömnen. Vi vaknade sedan vid halv åtta och hade den mysigaste morgonen ihop sedan han föddes. Lugnt och skönt. Nu har han tydligen bestämt sig för att sova igen... Bäst att passa på innan syrran kommer hem.

Men gud så jag saknar henne. Ska bli underbart att se henne men om jag har rätt så lär det inte dröja länge innan det är fel på något, men det tar jag så gärna idag. Konstigt hur det bara kan svänga, från att vara på äg att spy på allt till att sakna det:-)

Vi får väl se om det blir någon Plask och lek idag. Skulle gärna vilja vara ute, men det är Moas aktivitet så hon får bestämma.

Den sista delen och pusselbitan av vår lilla familj kommer också idag, tänk då är den komplett igen!!!

Jag tror verkligen att man behöver längta efter alla sina kära då och då för att verkligen uppskatta det man har och jag är verkligen lycklig i min familj!

Ang förra inlägget

Jag VET att spädbarn inte ska sova på mage, men just nu då Hugo inte mår så bra så sover han bättre på mage och han gör det bara i soffan då vi är bredvid. Alltså inte i sängen eller när vi inte är närvarande. Han andas mycket bättre på mage och slemmet verkar inte stocka sig på samma sätt.

Svar på tal:-)

Söta sovandes...


Tänk vad söta barn är när de sover, men tänk vad det kan ändras då man vaknar upp till en argbiga som tycker att allt bara är fel. Hon som alltid vaknat upp med ett leende på läpparna har nu insett att alla dagar inte är så underbara som man tror när man är mindre...


Måste bara visa detta, gissa om vi skrattade då vi kom in i Moas rum och skulle släcka lampan och ser henne ligga där med båda sina gosedjursapor instoppade under tröjan... På morgonen kom hon så glatt och talade om att nu hade hon minnsann fött sina två barn, det var tvillingar, på Danderyds BB...

Hon har mycket tankar i huvudet hon. Skulle ge vad som helst för att få ta del av dem.

Älskar dig gumman!

TRÖTT

Ord och kommentarer är överflödiga! Säger bara, vilken natt, en till? Nej tack.

Grattis!!!

Igår föddes ännu ett litet gossebarn till vår jord!!! Jag är så glad för min väns skull och att allt är bra med dem. Hugo har äntligen fått sin lekkamrat!!!

Grattis världens bästa föräldrar till er son!!!


Maktlös

Usch vad man känner sig maktlös när ens barn är sjuka. Denna lilla skrutt som man bara vill ska må bra, och så är det inte så. Igår blev det några vändor till läkaren för inhalation. Verkligen en stor eloge till dem som jobbar på barnmottagningen. Vilka underbara personer och inte alls så nonchiga som på vårdcentralen eller akuten. Det kändes verkligen som att de fanns där för oss!

Fick bli en sväng imorse med, så skönt att höra att Hugo inte hade så mycket slem i lungorna utan att det lät bättre än igår. Tredje och fjärde dygnet ska ju vara värst, men de sa att det kan vara för att vi sökte så snabbt som han redan låter bättre. Hoppas hoppas.

Blir tyvärr själv hela helgen med honom. Vi skulle på partaj fredag-söndag och Moa ska vara hos sina kusiner, men läkaren tyckte inte att det var värt att släpa dit Hugo. Ca 30 mil att åka och sedan multum med folk. Men jag VILL, hade varit så kul. Får väl se det positiva att klänningen jag tänkt ha säkert skulle varit för liten över brösten eftersom de är sprängfyllda med mjölk och antagligen kommer passa bättre nästa år... Lyckos Mr Right som får åka, bo på hotell med middagar och för att inte tala om hotellfrukost som jag älskar. Jag ska dock passa på att njuta av ensamheten med Hugo och verkligen ge honom all min tid! Myspys!!!

Mina 2 barn, fatta jag är 2 barnsmorsa... Det känner jag mig inte som... Kommer ihåg när jag var typ tonåring och tyckte att alla som hade barn var lastgamla, nu är man där själv, och 2 dessutom.

Kamerapaj...

Nu tror jag vår kamera verkligen fått krupp. Den står liksom bara och surrar och skakar, försöker man ta en bild blir den suddig som 17, så jag tror den sett sina bästa dagar, å andra sidan så är den ca fem år gammal, kanske på tiden att införskaffa en ny... Men jag vill ha en kamera NU... Önska kan man ju, svårare att få det uppfyllt. Kanske man ska ta och lära sig att lägga över bilderna från telefonen till datorn. Det borde ju vara lätt som en plätt, men orka ta tag i det...


Mycket ska man hinna med

En helt vanlig dag just nu:

* vakna och fixa iordning mig själv
* plocka fram frukost. Här börjar oftast första utbrottet från Moa...
* äta, plocka undan, torka av osv
* amma Hugo samtidigt som jag lyssnar på ännu ett utbrott av Moa för att hon inte har en enda tröja hon kan ha eller att alla strumpor åker ner, skaver... eller att byxorna/tightsen korvar sig...
* byta och klä på Hugo
* Borsta Moas tänder, sätta upp håret, diskutera VARFÖR man ska göra det, stoppa i nappen på Hugo 200 gånger
* Bädda och plocka upp alla kläder Moa har rivit ut ur garderoben i sin ilska
* Byta bajsblöja på Hugo medan Moa har ännu ett hysteriskt utbrott om att det inte går att ha overall på sig och att kläderna hon äntligen accepterat att ha på sig inte är bra...
* Få in dem i bilen och se till att allt är med, skidor, stavar, vantar, apor, skötväska och jag själv...
* Lämna på dagis
* Till sjukhuset med Hugo och få¨inhalation
* Amma och byta blöja...
* Städa huset (i alla fall torsdagar) och tvätta, maskinen börjar snart brinna av överanvändning...
* Tänka på middagen, vad ska vi ha idag...
* ta en liten stund av mys med Hugo, där är jag just nu...
* hämta Moa på dagis
* få i henne mellis
* handla
* till sjukhuset för ännu en inhalation
* amma
* hem och laga mat, middag, ta diskussion om vilken gaffel Moa ska äta med...
* Familjetid tillsammans med mat, prat, spel saga osv
* få Moa i säng
* dö i soffan...

OK, alla dagar ser inte ut så här, jag far omkring väldigt mycket och fikar med vänner och så, men just nu har jag spunk och överdriver lite... Skulle vara bra skönt att vakna en morgon och gå upp innan alla andra och äta frukost i lugn och ro, fixa sig och åka till jobbet. Komma hem och äta färdiggjord mat och sedan mysa med familjen...

Men jag klagar inte annars älskar jag mitt liv just nu:-)

Har i alla fall en plan på att ut och skida lite medansmaten står i ugnen om nu Mr Right hinner hem i tid.

Hoppas ni har en underbar dag!

RS-virus

Nej nej, vår lilla tuss har fått RS, en virussjukdom. Plutten då... Stackarn har jättesvårt att andas. Vaknade vid ett-tiden i natt av att han kippade efter luft. Blev alldeled kall då jag tog upp honom och verkligen hörde hur han kämpade för att få luft. Sedan kom världens kaskad av segt slem över hela mig. Slemmandet fortsatte och han gallskrek och rosslade om vartannat. Somnade om, men samma sak hände typ varannan timme. Stackars de som vaknar så ofta varje natt... Vid fem tiden ringde vi dock sjukvårdsupplysningen, goddag yxskaft säger jag... Hon tyckte att han lät konstig i luftrören... jo tack jag vet... men sedan att vi skulle ringa BVC på morgonen...

Sagt och gjort ringde jag min BVC-sköterska, jag gillar henne skarpt, såklart blev hon uppmärksam och vi ringde vidare till barnläkaren. Fick en tid några timmar senare och fick efter att han lyssnat på Hugo att det var typ RS. Nu sökte vi ju i ett tidigt skede och tydligen blir det värst efter 4 dygn (4-6 dygn efter insjuknandet nås kulmen...). Lilltussen fick andas i en mask, såg ut som lustgasmasken nästan, i nästan fem minuter. Någon koksaltlösning som ska hjälpa till att lösa upp slemmet. Moa tyckte väldigt synd om brorsan och fick en tår i ögat. ♥kärlek♥

Ska tillbaka imorgonbitti och göra om samma procedur... Nu åt han i alla fall ordentligt vid åtta av två SPRÄNGFYLLDA bröst. Shit, det kändes som att de skulle explodera. Ändå hade jad smitit in på toaletten hos läkaren för att trycka ut flera dl kändes det som.... HaHa!!!!

Jag hoppas verkligen inte att det blir värre. Antar att jag kommer sitta upp med Hugo i en upprätt position och sova i natt. Det var tydligen bästa sätt för att hjälpa dem. Tur att han åt nu så han kan kissa lite, vilket tyder på att det inte är så allvarligt!


Vår VÅr VÅR!!!!

Idag känns det som om det är vår ute! termometern stod på +4 grader i bilen och alldeles vindstilla. Jisses vad snön smälter snabbt också. Alldeles underbart. Väntar på att huga ska få bli lite tankad och sedan ska vi gå ut i det fina vädret. Perfekt att han sovit massor nu för då han jag tvätta, vika tvätt, hänga tvätt, dammsuga och röja undan. Sitter med en smarrig kaffelatte och leker med Moa i väntan på att han ska vakna.

Jag vill ut i solen!


Dagens klädsel

Halloj!

Dagens klädsel då vi begav oss till Kyrkans Barntimmar. Första gången för Moa och hon verkade tycka väldigt mycket om det. Gjorde två fina böcker idag. Gullfian!


Bra avslutning av dagen!

Dagen avslutades med några varv i det nypreppade skidspåret! Kul och bra spår. Sedan blev det familjemys i badrummet, alla duschade och badade innan våra söta grannar kom över på en liten fika.

Nu är jag ganska död i soffan så jag ska sega mig till badrummet för att borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen!

Åhhh, skönt!

Nytt i garderoben!

Idag blev det lite randig shopping till mig själv först och främst!

Mellangrå randig tröja, ganska stor, från BikBok


Vitt och röd - randigt linne från BikBok



Ännu en vit och grå randig tröja men från VeroModa!

Lite nya plagg till Hugo, mycket randigt även här som ni ser!


Ursöt tunika från Lindex till Moa!


Pingus Babygym gillades starkt från vår minsta och yngsta familjemedlem!


Hoppas denna blir lika poppis!


Redo att möta dagen!!!


Dags att bege sig av till Täby Centrum för lite shopping och inlämning av telefon som bara dog...

Hugo redo!!!


Två av mina älsklingar!!!


Love till max ♥

Cupcakes

Hittade på egna... glasyr med smak av lime och viol! Lite mäktiga, men det är väl å andra sidan meningen...

Tänkte bjussa jobbet på ett smakprov imorgon!

Annars har jag haft en underbar födelsedag som avslutades med ett besök på "Ett glas", god mat och barnen skötte sig exemplariskt!!!


Oj oj oj

vad trött jag är efter dagens simpass. Det var verkligen hur kul som helst, men ack så jobbigt. Det kändes som att jag hade ett vattenläge på ungefär en decimeter under vattenytan... Att simma max var tvärjobbigt, hade mest bara en fart och det var fart 1... inte direkt 4 som är maxfart. Men det kommer väl... Ha ha, hur länge det nu komme ta. Simma är verkligen jobbigt, att hitta vattenläget känns som det viktigaste just nu. Men jag är stolt att jag pallade hela passet ut, 90 minuter!

Passet var:

10*100 insim valfritt
8*25 skovling, vila 10
4*50 accelererande mot max st´1

3(200 medley+4*50+100 medlet+2*50) fokus 50:or fart 1-4

200, 150, 100, 50 ben

avbad

Ganska kul pass!

Bak!

Efter träningen ska jag baka i massor, det blir bullar, vanilj och kanel, sedan lite Cupcakes! Hoppas allt blir bra och klart till två, då får vi besök och jag får öppna presenter!!!


Hmmm, kommer nog inte att kunna åstadkomma så här fina... Bild kommer kanske sedan!

Vasaloppet!

Lycka till alla som idag åker Vasaloppet! Perfekt förhållanden vad det gäller träning och förberedelser. Ska minnsann också åka det någon gång, men så länge får jag nöja mig med Tv:n!!!

Heje heja!

Äntligen ska jag simma!!!

ÅÅÅÅHHHH, om en liten stund, när Hugo ätit klart ska jag åka in och simma mitt första pass sedan november! Yes!!!!

Kommer vara helt död, särskilt efter en natt som denna med en massa värk och lite sömn, men shit vad kul det ska bli!!!

Igår var jag på spinning, kul, varmt, svettigt och jobbigt! Nu så, uppstarten mot VMhar börjat!

Amningshysteri

Tänk att det råder sådan amningshysteri i Sverige. Jag vet mycket väl att det bästa för ett spädbarn är bröstmjölk upp tills dess att de är ca 6 månader. Men vad gör man om man har en bebis som sover ca 7 timmar i sträck på natten och mjölken börjar sina... Han blir inte riktigt mätt och som BVC säger så ska vi väcka honom och ge honom oftare. Men hallå, vem vill äta när man är trött och bara vill sova!? Inte jag i alla fall och inte Hugo heller. Han tar två sug och somnar om sedan. Klart han äter något oftare på dagarna, ca var 4 timme. Och ja, vi kan försöka ge honom oftare även då, men han vill ju inte ha utan är nöjd och glad med att äta då han är hungrig, så bara orka hålla på att tänka på detta.

Vi har kommit fram till att vi hellre ger honom lite tillägg om han verkar behöva det och låter honom sova på natten. Han har ju gått upp precis som han ska och äter väl då han är hungrig. Och vad vi kommer ihåg så var Moa exakt fem veckor då hon första gången sov en hel natt i egen säng utan att behöva äta på natten. Och Hugo är nu sex veckor imorgon. Klart att om han vaknar och vill äta så får han det, men han är som sagt nöjd och glad när han är vaken och sover på nätterna.

Igår åt han vid halv tio och vaknade vid tjugo över fyra för att äta och hade fram tills dess sovit som en stock. Åt sedan vid åtta igen och sedan tolv och senast kl 16. Så nätterna vill han nog helst sova som det verkar och varför väcka den björn som sover!?

Dessutom är det ganska skönt för oss med... Ha ha.

Jag tror mer på att man känner sitt barn bäst och han får ju så mycket han vill, men verkar han mer hungrig så är det klart att han då får lite extra. Jag skäms inte för att vi ger honom lite tillägg då och då (kanske hänt tre gånger) och vill absolut inte känna dåligt samvete för det. Klart jag vill amma, men anser inte att jag ska och behöver stressa uåå mig över detta. Annars är det tillräckligt många som hetsar upp sig över amningen. Man har nog med saker ändå att tänka på som nybliven mamma.

 


Coola tjejen!

Alla ni som levt med en 4-årig tjej vet att det är svårt med kläder. De sitter för löst, för tight, är för korta eller för långa, sitter snett, tån går inte i strumpan ordentligt, känns konstigt osv... Listan kan göras lång och 12 par strumpor kan lätt avverkas i hopp om att hitta ett par som passar för dagen... Vi har börjat lägga alla plagg i en påse som Moa säger att hon inte kan ha. Tillslut kommer hon inse att det inte finns några kläder kvar i garderoben. Trist när man köper dyra och fina kläder som aldrig används men som hon mer än gärna vill ha i affären...

Name It - Yline Denim Leggings
Alfons Åberg - Milla Pattern Dress
Name It - Stripe Kids Ls Top
Elle - Periode Bleue Pull Tricot
Converse - All Star Canvas Hi
Esprit - High Collar Sweatshirt
Name It - Myliva Sweat Dress


Så sött!

Var inte detta sött så säg!
Minymo - Junior Bodysuit
Fixoni - Jaylo Body
Louie Louis - Gaute Pants
Minymo - Junior Pants
Alfons Åberg - Striped Baby Pant
Fransa - Cosy Bodystocking
Fransa - Cosy Bodystocking
Som ni ser, mycket randigt faller mig i smaken och ganska likartade färger just till vår lille Hugo. Färger han passar i. Annars tycker jag det finns så mycket mer roliga och söta tjejkläder, men killkläder där är det så mycket märken och allt är marinblått med rött på... Eller bilar, flygplan och motorcyklar eller djur på allt. Det är jag inte så mycket för. Tycker det är ganska schysst med vita bodies och ett par coola brallor till.

Turkost kan jag ana mig till att det kommer bli på en hel del kläder till den lille mannen i vår.

Shit han har nästan, på gränsen nu, vuxit ur storlek 50. Så nu är det 56 som vi använder. Kul att lämna 50 som man nött på ett tag nu och övergå till de nya högarna!. Tänk vad tussen vuxit ändå...


Dille på randigt

jag har dille på randiga tröjor och toppar just nu. det känns så fräscht, rent och stilfullt. Men orkaq gå i affärer... Jättekul, men inte in och ut i alla med varma kläder, in i provrum för att testa och så denna barnvagn man ska dra med sig överallt. Det blir mest det väsentliga som handlas, typ apoteket när man är på stan. Ska ta en riktig shoppingdag framöver när alla fina vårnyheter finns på plats i affärerna, snön är borta och verkligen strosa omkring. Under tiden kan man ju lika gärna ligga på rygg i soffan och klicka hem allt fint man vill ha. Tänk, ett enda litet klick och det är ditt!

Enkelt, smidigt och alldeles farligt...

Vila - Denna Top
Vill ha! Gärna rödvitrandig tack!

Serious Sally by Rut m.fl. - Franklin Top
Only - Magic Stripe Tee
Only - Oversize 3/4 Stripe Top
om sanningen ska fram så finns redan fyra olika randiga tröjor/toppar i min ägo, men ingen av ovan... Däremot väldigt lika... Men man kan inte ha för många...

SPA

Ha ha! Idag har Moa som jag skrev förrut sin kusin här och de skulle absolut bada och basta. Då kom jag på den briljanta ideén att vi skulle ha tjejmys med lite spa... Fram med grejer och fixade som 17. Rena blev de i alla fall och nu har de fina händer och fötter med vackert lack!!! Söta små liv. Tanken var att de skulle bli så trötta som möjligt och jag tror att det funkade för nu sover de gott med magen full av pizza och popcorn!

Själv så är det Let´s Dance i väntan på mitt absoluta favvoprogram "Solsidan". Det är ju bara för bra! Längtar, bara 25 minuter kvar.

Imorgon blir det spinning det första jag gör efter frukosten och sedan kommer min kära vän hit. Mys mys!

Ha en underbar kväll!


SPA

Ha ha! Idag har Moa som jag skrev förrut sin kusin här och de skulle absolut bada och basta. Då kom jag på den briljanta ideén att vi skulle ha tjejmys med lite spa... Fram med grejer och fixade som 17. Rena blev de i alla fall och nu har de fina händer och fötter med vackert lack!!! Söta små liv. Tanken var att de skulle bli så trötta som möjligt och jag tror att det funkade för nu sover de gott med magen full av pizza och popcorn!

Själv så är det Let´s Dance i väntan på mitt absoluta favvoprogram "Solsidan". Det är ju bara för bra! Längtar, bara 25 minuter kvar.

Imorgon blir det spinning det första jag gör efter frukosten och sedan kommer min kära vän hit. Mys mys!

Ha en underbar kväll!


Fastfruset...

Hur kan så många faryg som blivit varnade innan de gav sig av från hamnen ändå frysa fast i isen och i snön? Idioti. Vad tror de, att man bara kan skita i att ta varningar på allvar?! Konstigt att det händer... Sådana saker gör mig ganska irriterad. Det är ju liksom inte bara sig själva de ansvarar för utan X antal andra med.

Och det lär ju kosta betydligt mer att vidta alla de åtgärder som nu vidtagits än att ställa in avgången...



Idioti!

Ny dag, nya tag

Oj shit vilken värk jag har i kroppen, jag orkar inte ens träna... Borde göra ett försök, men vete17 om det ens skulle vara lönt...

Jag ser hellre fram mot lunchen med min kollega idag! Åhhh, så kul och gott det ska bli. Synd att jag åt frukost precis, lär ju inte vara så hungrig då kanske... Men sällskapet väger upp allt!

Annars så ska det bakas i helgen. Firar födelsedag på söndag och kom fram till at jag är så less på fika att jag inte ens orkar angagera mig så mycket. Men i alla fall så blir det BULLAR. Ska göra massor så att folk kan frossa i fyra olika sorter. Jag verkligen älskar bullar. Det är något jag aldrig skulle kunna få nog av.

Ikväll kommer Moas kusin och ska sova över. Vi får se vad det blir för mat, funderar på pizza eller kina, allt för att slippa laga mat. De röjer rätt bra, men har också väldigt kul.

Imorgon blir det i alla fall spinning på morgonen med en vän, kommer dö men det är det värt! Sedan en annan vän som kommer för att ses. Ok, säkert fika... Roligast av allt är att hon gift sig. Helt utan vår vetskap. Så kan man väl inte göra!? Jag vill ju gå på bröllop och framför allt festen. Bröllop är helt underbara. Alla är glada och positiva. Får kanske övertala henne att i alla fall ordna en fest för oss... Ha ha! Kanske tanken var att slippa det!?

Snart fullt i kylen!

Japp, ni som känner mig vet att jag njuter och stortrivs när kylen är välfylld och allt man kan behöva finns hemma! Snart kommer Mr Right hem med flera härliga påsar att packa upp!!! Välfylld kyl, nystädat och en massa ljus samtidigt som brasan sprakar får mig att njuta!!! Vilket inträffar snart!

Tills han kommer hem njuter jag av "Halv åtta hos mig", Helge Skogh är ju råskön!!!

Fullt ös medvetslös!!!

Shit, har återigen insett att jag inte vill ha mer än 2 barn, det räcker lugnt med att ha en hel armé här några timmar. Fra stycken 4-åringar, alla med järnvilja, det kan väcka döda...

Dagens kommentar vid mellanmålet; Min gammla farmor Lilly är minst 150 år och hon är begravd under snön. Då måste man gräva fram henne så att vi kan stoppa in hennes hjärna genom örat så att hon kan ha den uppe i himmlen, annars blir hon död igen....

Ha ha!

Sköna tankar de har...

De försökte även lura i mig att de dricker mjölk ur tallrikar hemma... Visste inte vad jag skulle tro men kom fram till att jag inte riktigt tror på det då de började berätta om att deras mamma och pappa drack kaffe ur tallrikar.

Hej mitt vinterland!


Galet mycket snö och vaddå insnöade:-)

Jag undrar seriöst om snön kommer ligga kvar till midsommar, skulle vara något, sitta och sola på altanen och se snön smälta i juni... Undrar var all snö kommer ta vägen sedan.


Ho ho, ännu mera snö.

Shit alltså vad det snöar ute och det bara yr runt huset. Vet ärligt talat inte om jag sett så här mycket snö förr. Nu har det varit vitt på marken sedan innan lucia, tre månadet snart.... Urk. Jag gillar när det är riktig vinter men gärna att det får komma lite vår nu.

Igår provade jag på hur det är att vara fembarnsmamma... Hade grannens barn med till dagis, känns liiite onödigt att vi alltid åker samma tid för att lämna och hämta. Jättesöta ungar, men skillnad från att bara ha två. Bara lämningen tog ju megamycket längre tid än annars. Så imorse tog de med Moa till dagis och jag slapp väcka Hugo. Den lilla rackarn sov till tio och jag hann städa innan han vaknade. Skönt och så mysigt att kunna ägna full fokus på honom nu på dagen!

Har hunnit en bra bit på min To do-lista. Ser ett slut på den och gud så skönt!!! Jag tror jag blivit lite vuxen.

Gårdagen var kanon. Träning, shopping, träffa en massa vänner och en lugn och skön kväll. Stupade dock i säng vid tio och åde jag och Hugo somnade som stockar.

Laddar nu inför stormen som drar in här vid ett... Moa ska ha kompisar med hem från dagis, tvillingar, jag laddar för att orka:-)


Rädd för natten

För er som undrar eller bryr er så mår  in kropp just nu pest och pina. Ser verkligen inte fram mot nattens timmar då jag vet att det kommer bli en jobbig sådan. Men det är bara att ta, jag tycker i alla fall att jag hanterar det bättre nu än vad jag gjorde förra året.

Vet i alla fall att träningen imorgon kommer få mig att känna mig lite bättre. Ser fram mot det!

Hoppas ni alla haft en bra dag och får sova gott i natt.

Tipås, nu är det äntligen Mästarnas Mästare igen på Tv, alltså inga OS repriser, ganska skönt. Nog för att jag älskar sport och kollar på allt nästan, men inte när de visar en och samma Curlingmatch fyra gånger efter varandra...

Fullspäckad dag imorgon

Längtar, imorgon blir en fullspäckad, härligt! Det ska bli superkul även om jag faktiskt är i behov av en heldag hemma. Hur som helst så blir det lite träning när jag lämnat Moa på dagis, ner på stan för att fixa lite ärenden och handla lite förnödenheter för att sedan ta en lunch med min kära vän och sedan hämta Moa på dagis för att sedan fara hem och fixa lite fika för att träffa världens bästa -I- och hennes son samt farbror eller morbror eller vad det nu är... Har ju redan bestämt att Moa ska gifta sig med hennes son, så söt, och tänk vilka underbart söta barn de skulle få... Ha ha!

Hade tänkt fixa en supergod Äppelpaj men insåg att jag inte har ingredienser till det och orkar inte åka och handla nu, känns lite onödigt, men det finns ju annat i frysen så det funkar nog ändå! Men kul ska det i alla fall bli!


En smak av Grekland

Idag serverades en grekisk sallad och något så exotiskt som vatten till... Lagom mycket till lunch och fräscht!
Som vanligt kul att ses, det blir inte så ofta som man vill, men tycker ändå att vi blivit bättre på att verkligen ses senaste tiden.

Efter att de åkt hem så gick jag och Moa en promenad i det underbara vädret, eller not... Inte speciellt skönt direkt men tidningen satt som en smäck till eftermiddagsamningen... Och så klart blev det en massa skottning och jag kan lova att snön var TUNG!!!! Bläääh, vill inte ha mer snö nu!


Godmorgon, redan den 2:a mars

Oj oj, vad det blåste i natt, nu kan verkligen säga att det är lugnet efter stormen...

Idag kommer två av mina allra bästa vänner på lunch och fika! Vad står på menyn från köket idag då? Jo, det blir en Grekisk sallad, kanske inte så mycket, men jag älskar det och det är vad som bjuds. Kaffe och the med bulle... såklart.


Vet dock inte hur jag själv och Moa ska få i oss något eftersom vi inte ätit frukost än... Det löser sig säkert...

Jag undrar så när den ena ska få sitt barn?! Jag tycker det vore på tiden nu, Hugo vill ju ha en liten kompis!!!

Redo att möta dagen!

Idag blev det en sväng till gymmet efter det att Moa lämnats på dagis. Hugo satt och betraktade alla människor som rörde på sig innan han somnade och sover fortfarande. man blir ju ganska trött av att bara vistas där... Men det ska börjas i tid.

Själv har jag hunnit duscha, mailat lite viktiga saker och ska ta tag i att läsa tidningen och ta min vanliga fika... Mycket viktigt. Sedan ska jag börja med att beta av min lilla "To do list". En massa saker som ska fixas och ringas. Varför är det bara så svårt att komma till skott med sådant som ät trist, typ hemförsäkringar, boka läkartider osv... Blä, men oftast brukar det kännas så otroligt skönt efteråt och liksom lite vuxet också!


Färdig tränad, duschad, kammad men osminkad; orka eller inte orka...
Ha en underbar dag så länge!

Datanörd...

Tydligen är jag så här snygg och social på kvällen... Tur att man är kvinna och kan göra många saker samtidigt!

 

Men lilltussen är nöjd av att få ligga så där och fullkomligt skiter i vad som händer runt omkring♥
Hade även avnjutit en kopp varm choklad under tiden med.


Det blev en låååång promenad igår

Ja herregud vad vi gick. Kom inte in igen förrens klockan var tjugo i fyra... nästan tre timmar. Men oj så trevligt och skönt det var, vädret till trots.


Tur att mössan och tjocka tröjan var på, även om det var 1 plusgrad så var det inte vidare skönt vädermässigt. Men med mitt trevliga sällskap så kunde det inte bli annat än bra!

RSS 2.0