Röda naglar

Mina naglar är klarröda för tillfället. Brukar inte direkt gilla röda naglar på mig själv men tycker att det är ursnyggt på andra, därför gav jag det ett försök häromdagen och börjar förlika mig med dem. Men föredrar nog typ a la fransk manikyr!!!


Det växer...



Ha ha, kolla in vilken kula det är idag. Jag ljuger inte om jag säger att jag inte känner mig specielt smidig...

Halsbandet gillar jag grymt mycket,faktiskt innehåller det ett litet USB-minne! Från Caelum. Ni kan själva kolla vilka fina smycken tjejen gör på www.caelum.se!

Morgonbild

Frost och kallt ute förbyttes efter några timmar till regn och rusk och inte alls lika fint



Men man kan vara inne och tända en massa mysiga ljus! Jag gillar verkligen ljus och det mys de sprider.

Har hunnit med en fika med min kära vän. Kul att se henne och supergott som den lilla fikagris jag är!

Helst slut efter att ha städat huset och magen mår inget vidare. Jag sa till Mr Right att jag har nästan samma känsla i kroppen som den dagen då Moa föddes, bådar inte så gott utan nu blir det vila vila vila.


Inte så bra på det här...


När vi vaknade imorse vad det minus grader ute och jag skulle för första (!) gången göra en brasa i spisen på egen hand. Tänkte jag i alla fall. Tidningarna brann som 17, men inte vill veden börja brinna. Den blev bara sotig... Lilla söta Moa tyckte det var bättre pappa gjorde det där... Hmmm, måttligt kul och inspirerande att höra.

Men alla ni som känner mig vet att jag är envis som få och satt där, först med Mr Right i telefonen och var skit sur för att jag inte klarar det på egen hand... Tänkte att jag ger upp och sa hej då väldigt vresigt. Men ge upp är inte min melodi så efter en timme och hur många vedklabbar som helst så fick jag fyr på eländet...

Skam den som ger sig! Och det brinner fortfarande!!!

Varmt och skönt och lite lyckligare för att jag klarade det utan någons hjälp!!!

Ledig imorgon!!!

Ha ha! Visst känns det bra att börja jobba efter semestern en dag för att sedan ha en dag ledigt!? Jobbar i och för sig på lördag, men det är då det.

Var i alla fall kul att vara tillbaka på jobbet och jag hade riktigt mycket att göra vilket gjorde att dagen bara försvann. Tittade på klockan halv två och insåg att jag för länge sedan borde gått på lunch. Men jag var ändå inte hungrig... Kan ju bara bero på en sak att magen fylls av någonting helt annat än mat just nu. Köpte i alla fall min specialare; grekisk sallad utan lök men med avokado... Like it. Tyvärr fick jag i mig avokadon och ett bröd sedan var jag tvärmätt. Har inte fått i mig så mycket mer heller, en macka naturell och en halv kopp te... Känns inte som någon nyttig dag, tur att frukosten som vanligt bestod av en held del!!!

fattar inte, borde man inte vara mer hungrig när man är gravid!? Men å andra sidan så har jag känt mig stor som ett hus idag. Kanske att den lilla krabaten ligger på något specielt sätt!? Gillar inte riktigt den där känslan av att känna sig proppmätt jämt.

Hur som heslt så skulle vi städa ikväll, men det funkade inte efter en dag på jobbet utan det blev lite mys med Moa och sdan hamnade jag framför "mammas pojkar".

Mouhahahhha, vilket jXkla program. Att de kan göra Tv av precis allt. Herregud säger jag, ord är överflödiga. Att man kan sänka sig till den där nivån... Och ens tänka tanken att ställa upp... Alla gör ju ioch för sig som de vill, men det känns som att det måste finnas bra mycket viktigare saker att ägna sin tid till.

Ja ha, så ledig dag imorgon vad betyder det!? Jo, läkarbesök, såklart, vad trodde ni!? Sedan blir det en fika med vännen på stan för att åka hem och slappa och vila! Nice day!

Ha en underbar dag imorgon, men först sov trött och dröm sött!

Kram Kram!

Oj oj oj

Help meeee!
Idag har jag bara varit hemma men haft en hel del besök under dagen. Först var min kära kompis här med sina barn och åt lite enkel lunch, pasta och korv till kidsen och vi åt macka med sallad. Gott och mycket kul och trevligt att se och umgås med henne!

När hon hade begett sig hemåt kom mamma och pappa som skulle hjälpa oss med att såga till en bänk till tvättstugan. Det har bara tagit oss ett år att fixa till den... Och nu är det väl mer eller mindre nödvändigt eftersom vi har tänkt att ha skötbordet där till det som komma skall. Hur som helst så fick de lite fika, bestående av gårdagens rester av äppelkakan och vaniljsås med lite kaffe! Helt plötsligt var klockan middagsdags och det var bara att fixa iordning lite köttfärssås och spaghetti. Det blev gott och mamma och pappa var kvar och åt.

Efter maten sjönk jag och Moa ner i ett varmt och skönt bad, riktigt skönt och det kändes som om sammandragningarna minskade. Men jag har fortfarande väldigt ont i magen och i ryggen. Så nu är det ryggläge och jag vilar ögonen på Bonde söker fru och Stockholm-Arlanda om vart annat.

Hallå, lilla söta Roger, försök att vara lite artig... Ha ha! Jag skulle börja asgarva om jag satt mitt emot honom!

Hoppas ni alla haft en bra dag!

Kram kram!

Nya Bröstvändningar

Oj, det lät ju, men det jag syftar på är att det tydligen (helt utan min vetskap) har kommit nya regler för vändningar i bröstsimmet. Kanske inte direkt det simsätt jag prioriterar mest, men tycker att det är kul att simma det och en av anledningarna är väl att man ofta persar på det som man inte simmar så ofta... ha ha!

hur som helst så får man nu göra ännu en kick under vattnet och detta var dagens huvudträning. Lite insim och lite sim för att bli varm, men sedan vändningsträning. Faktiskt kul och jag tycker att det gick bra trots att man kanske inte är så smidig med magen i vägen i momentet som man drar sig runt, men det funkar!!!

Kommer ihåg mitt första DM-guld som hör och häpna var på 100 meter bröstsim och då tror jag att jag persade ca 5-6 sekunder. Vem hade kunnat ana det!? SOm sagt så tycker jag att det är kul att simma bröstsim, men det är inte mitt favoritsimsätt. DIt hör frisim och fjäril och såklart medley för att det är så blandat och omväxlande!

Annars riktigt skönt att simma och idag har jag inte haft en enda sammadragning, so nice!!!!

http://www1.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=308520&epslanguage=sv


Mumma


Idag bakade jag och Moa lite Äppelpaj och hon har två egna former som ni ser på den understa bilden. Det blev en äppelkaka och en blåbärspaj. Hon har faktiskt fått göra allt själv. Till och med skära äpplen med min övervakning! Duktig hon är min lilla flicka!!!

Gott var det med och grannarna var över på en snabbfika! Trevligt med kaffe, kaka och sällskap i det annars ganska konstiga vädret idag. Ena sekunden skiner solen och i nästa regn för att sedan övergå till snöande så marken nästan blir lite vit...

Höstrusk alltså! Ljuset i lyktan som vi tände i morse brinner fortfarande lika fint. Fast kanske lyser den upp på ett lite annat sätt nu när det är mörkt.


Imorse såg det ut så här...


Ha ha, kanske inte syns så bra men det ser fruktansvärt ut, utan att överdriva och nu är det dessutom ännu värre. Till och med Mr Right tycker attd et ser "äckligt" ut. Kul att höra va!?

Pratade i alla fall med en vän som håller på mycket med ansiktsvård och olika produkter. Fick dock höra att det faktiskt kan bli en reaktion på detta viset när man byter produkter helt och hållet och då kör liksom alla steg med tvätt, rengöring och kräm. Det rensar tydligen ut från djupet och vet ni vad, det kan ta fyra veckor innan huden är NORMAL igen. Shit... Ska jag se ut så här i fyra veckor!? Hade jag nu använt någon av hennes produkter skulle hon ha rått mig till att fortsätta, men fasen, jag vågar inte för det gör ju svinont i hela ansiktet.

Tur att inte utseendet betyder allt... Får se hur många jag lyckas skrämma på jobbet på torsdag...


Regnet det öser ner


Idag är det ett riktigt höstrusk väder, men jag gillar det! Så mysigt att kunna vara inne och tända ljus mitt på ljusa (!?) dagen... Så skönt att bara vara hemma och njuta hela dagen idag! Vi har inget planerat och hoppas på att mamma och pappa tittar ut en sväng. Ha ha en mycket bra anledning till att fika... Kanske, men bara kanske, ska jag ta tag i att packa upp lite som inhandlades på IKEA, men vet inte om jag vill ha på hälsning av sammandragningar idag igen.

Och ansiktet känns något bättre idag, men det ser fruktansvärt ut, men den där brinnande känslan finns inte just nu, SKÖNT!

Nu ska jag mysa med Moa och en bok i soffan! Nice!!!!

Ha en riktigt bra dag så länge!

Tänkte bara säga...

GOD NATT OCH SOV SÅ GOTT!!!



Dagens pass

Ha ha, idag blir det inge dagens klädsel utan en dagens pass. Inte ett pass som man reser med utan ett träningspass. det var ett skönt och roligt pass som passade mig perfekt eftersom det var mycket frisim. Just nu är det svårt att simma fjäril, rygg och bröst på ett tekniskt bra sätt. Men frisimmet känns fortfarande obehindrat, torts den "lilla" magen som växer...

Hur som helst så var det dett insim med lite blandat och dagens huvuduppgift var

8*100 ben, bra tryck
8*100 arm, bra drag under vattnet
400 paddel, 300, 200, 100, 200, 300, 400 paddel
2*400 paddel och fenor

Allt i frisim

Lite annat simmades med, men som sagt det var ett skönt pass och jag verkligen njuter av att simma. Känner inte av sammandragningarna och man blir lätt i vattnet och känner sig liksom " som vanligt "...



Kan inte stå upp utan sammandragningar

Hmmm, känner visst att jag varit för mycket på benen igår och idag. Fasen, kan inte ställa mig upp utan att få skita ont i magen och ut i ryggen. Magen blir hård som ett bowlingklot och det trycker på bra neråt. Läskigt faktiskt.

Tycker själv inte att jag gjort speciellt mycket. Igår firade vi minkära syster yster och hennes trevliga sambo som båda fyllt år. De hade gjort en supergod äppelkaka efter höstens skörd... (eller inhandlade äpplen skulle jag tro...). Fikade en stund i deras mysiga lägenhet i trevligt sällskap. Innan vi kom hem till dem var vi så klart tvugna att ta ett varv på IKEA i Kungens Kurva, vilket jag aldrig mer tänker göra om... Kändes väldigt rörigt och detvar ungefär en miljon människor där. Jag tyckte vi skulle skita i att betala och bara lämna vagnen och ta det där någon annan dag... Men min kära Mr Right skulle aldrig lämna vagnen bara så där, så han stod snällt i kö i 45 minuter medans jag och Moa käkade korv, sittandes med täta sammandragningar. Moa tyckte jag såg lite konstig ut ibland och frågade om korven smakade äckligt... Ha ha, finns ju för övrigt ingen godare korv än den på IKEA!!!

När vi åkte hem igår kväll så hade jag ca tre minuter mellan sammandragningarna och det var faktiskt riktigt läskigt och det gjorde sjukt ont. Detta innebar att träningen blev inställd för min del och horisontalläge i soffan. De försvan efter ca tre timmar, men fasen jag blir ganska skrämd av det.

Idag var jag och Moa och badade en sväng och sedan då vi ätit blev det lite simning. bara skönt glid. Tyvärr fick jag ett ryck och kom på att jag lika gärna kunde handla när jag ändå var i närheten... Inte bra tjejen... Sammandragningarna kom med besked och jag kan faktiskt inte stå upp just nu utan att det smärtar otroligt. Ligger jag ner gör de i alla fall inte ont... Jag hade tänkt fixa här hemma och byta ut det lila till lite höstigt grönt, men det får vänta... Just nu går det verkligen inte.

Så jag ska försöka förflytta mig till sängen och sova bort dem... Hoppas på att vakna utan en sammandragning och imorgon ska jag bara vara hemma och njuta av att ligga på soffan och läsa en bok!!!

Don´t like

Hej på er!

Jag gillar inte mina svindyra produkter med ansiktstvätt, ansiktsvatten och ansiktskräm från Clinique. Jag har fått världens reaktion av dem. Jag antar i alla fall att det är av dem som mitt ansikte ömmar och ser ut som det gör. Jag har faktiskt aldrig haft problem (peppar peppar ta i trä) med finnar eller plitor. Men nu ser jag inte klok ut. Ser ungefär ut som tonårsacne eller någonting liknande. Inte direkt finnar men röda blemmor och svullnader i HELA ansiktet och det gör fruktansvärt ont. Känns som om huden brinner och är torr på samma gång.

Och jag vet inte hur eller vad jag ska göra för att bli av med det. Vågar knappt visa mig och känner inte igen mig själv...

Och det värsta av allt, jag som var så himlans nöjd med mitt köp av dessa produkter. Vad har jag då lärt mig, jo, aldrig testa nya saker, hålla fast vid det invanda gamla som är ett säkert kort... Trist men sant.

Till råga på allt så känns det som att jag slängde typ tusen spänn i sjön...

Tjii fick i alla fall jag för att jag ville vara fin:-)

Träning

Godmorgon!

Idag, lördag, har jag avrit och simmat! Gillar dessa morgonträningar starkt! Jobbigt att gå upp men ack så skönt när det är klart. Dagens träning var mycket teknik sedan en serie som såg ut så här

12*25 fritt accelererande
8*100 fen ben
6*200 frisims arm

Det var huvudserien, innand et en massa sköna teknik övningar! Kul att lite "gamla" simmare var där. Kul att ses och snacka lite skit i duschen!

Måste dock erkänna att mina armar är sega efter veckans träningar. Så de där 200:ingarna arm på slutet var ganska jobbigt. Men det gick bra ändå! Imorgon är det träning igen, men inte på morgonen utan på kvällen. Kan ju vara skönt med en söndagmorgon hemma, sovmorgon alltså, kan ju behövas efter denna vecka där jag inte gått upp före nio någon dag:-) utom idag då.... Ha ha!

Hur som helst så måste jag påpeka att jag faktiskt inte känner några sammandragningar alls när jag simmar. Däremot räcker det med en promenad till postlådan så kommer de direkt. Konstigt, men jag antar attd et beror på att i vattnet är man ganska tyngdlös och har ett horisontalläga...

Nu ska jag träffa en kompis och äta frukost på stan. Moa får följa med och Mr Right har lovat henne att hon ska få välja någonting på leksaksaffären... Kan bli dyrt det...

Ha en trevlig dag så länge!

Kram

Vecka 26

Graviditetsvecka 26

Du kan få graviditetsstrimmor. Dessa strimmor uppstår på grund av att huden sträcks ut för fort. Tre av fem kvinnor drabbas av detta.

Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln.

Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp!

Barnmorskan lyssnar alltid på barnets hjärtat och räknar hjärtslagen, numer med doptone. Det gör att både du och blivande pappan själv kan höra hjärtljuden.

I vecka 26-27 slår barnets hjärta i medeltal omkring 170 slag per minut.? I vecka 38-40 slår barnets hjärta i medeltal omkring 130 slag per minut, vilket således beror på olika tidpunkter för utvecklingen av olika nervsystem. Skillnaden mellan olika barn är stor.

Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?


I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner. Läs mer om Fostrets utveckling!

Ditt barns hicka uppfattar du som små rytmiska kittlingar.


Nu kan du få din nattsömn störd. Barnet har vuxit och kan ge värk i ryggen hos den blivande mamman, det blir jobbigt att hitta en skön sovställning. Använd kuddar på lämpliga ställen till exempel mellan knäna då hon ligger på sidan. Prova er fram!


Såååå vad händer idag då?

Vet inte alls vad vi ska göra. Ska packa upp resväskan som ännu bara står... Sedan vet jag faktiskt inte vad som händer, kanske slänger ihop en äppelkaka eller så. Vet i alla fall att det inte blir någon promenad idag även om vädret är på topp idag med. Men min lilla bebis mår nog inte så bra av att drabbas av smärtsamma sammandragningar.

Approppå det så är det fredag idag vilket innebär att vi går in i vecka 26. Oj oj oj, vad fort det går. Med tanke på att Moa kom ca tre veckor tidigt innebär det att det snart bara är tio veckor kvar. Enligt barnmorskan så är det mycket som talar för att denna krabat också vill komma ut tidigare, så som sagt är det inte såååå lång tid kvar nu... Hjälp, läskigt. Då ska vi få möta den som sparkar så enormt mycket i min mage. En riktig liten kickboxer tror jag!

Namn frågar alla oss om, och vi vet inte riktigt men om det blir en liten kille så blir det troligtvis en liten Hugo. Och om det är en tjej så kanske Freja (jag har inte sett Rederiet...) eller Molly eller Miranda. Kan ev kännas som lite mycket M, men på något sätt sdå vet man inte före barnet tittar ut och får se vilket namn som passar.

Snart är det väl också dags att kräva in alla saker som vi har utlånade till gud och alla människor. Ska faktikst bli kul att börja fixa iordning vårt gästrum till ett barnrum. Men inte än, det får allt vänta ett tag!


Gårdagen i bilder!

Ja, idag fungerade det att ladda upp bilderna och det tog inte en timma per bild:-)
Jag och Moa hade en skön dag igår med ett förträffligt höstväder, bilderna talar för sig själva ang vädret!


Gårdagens kläder! Linne under lång tröja/topp och svarta strumpbyxor, allt från Gina Tricot!

Härlig höstväg från postlådorna och hemåt!

Moa kör sin docka i vagnen... Lite väl stor vagn för en docka...

Höstlöv på marken.

Härliga färger!

Och klarblå himmel!

Kom igen nu mamma...

Jag ÄLskar dessa gröna goda äpplen, Granny Smith, därför en bild...!?

Inga bilder idag...

Näpp, jag, som aldrig ger upp, ger upp nu. Har försökt med en bild i ca 1 timma utan att den vill laddas upp här... Så det blev bara en från dagens lilla promenad till postlådan... Ca 700 meter och sammandragningarna kom som ett brev på posten...

Inte så jättekul bild, men så såg dagens klädsel ut...

Försöker nu stilla dessa hemska och smärtsamma sammandragningar på bästa sätt. Finns inte så mycket att göra åt det mer än att ta det ännu mer lugnt...

Fasen vad trist!

Sov gott det ska jag göra när kvällens avsnitt av Lyxfällan är slut!

Sovmorgon

Idag ni, sov även jag till kvart över nio. Det var riktigt länge sedan det hände, men ack så skönt. Vaknade nog bara någon minut innan Moa.

Tyvärr börjar vädret bli bra mycket kallare vilket i sin tur så klart påverkar min värk i leder och muskler. Jag känner att det börjar komma som förra hösten och nu går det i stort sett inte en enda dag utan en massa tabletter... Kan ju i och för sig ha att göra med att jag inte bhar tränat någonting heller. Därför ska jag ta och åka och simma i eftermiddag en liten stund. DOck inget hårt utan bara lite glid i vattnet. Men det är 17 gubbar inget roligt att ständigt ha denna värk. Jag vet att jag inte skrivit så mycket om det på sista tiden, men det är dels för att inte tråka ut er och dels för att det varit andra saker att skriva om. Men vissa dagar så är det bara för djälvligt, men man försöker ändå göra något bra av det. Och än så länge så har jag klarat det ganska bra genom att det är jag som bestämmer att det tusan ska gå.

Idag ska vi bara vara hemma, ska en sväng med lite blommor till min kollega som ju inte mår så bra. Men annars ska jag bara ta det lugnt med Moa idag. En skön dag i det vakra höstvädret alltså!

Ha en bra dag allesammans!

Fräsch shopping!

Hej på er!

Jag hoppas att ni haft en underbar dag.
Jag har haft en kanondag tillsammans med Moa och min mamma! Åkte ju till mamma och pappa igår för att mysa med dem. Vi satt uppe och pratade ända till ett nästan. Sååå mysigt!

Imorse bar det av till Junibacken. Moa tyckte det var hur kul som helst, mamma med, jag tyckte det var måttligt kul, men drack en mycket god caffelatte!!! Visst var det mysigt, men mina sammandragningar gillar inte en hel dag på benen och de blev värre och värre. Imorgon blir det en dag hemma med nada att göra.

Hur som helst så var vi bara tvugna att stanna i Täby Centrum på vägen hem... Vad vore en dag utan shopping!?  HA HA!

Har tänkt hur länge som helst att jag ska städa bland gammalt smink och borstar, ansiktskrämer osv, men av någon anledning så blir det aldrig av. Därför var detta ett mycket bra tillfälle att inhandla nytt (bara väldigt dyrt...). Jag hatar egentligen att handla smink. Tycker att det är skittråkigt och är inte ett dugg intresserad av det egentligen. Men som sagt, mitt smink hemma var gammalt, möjligtvis mascaran som förnyas då den tar slut. För att inte tala om borstar... Rouge borsten är nog, håll i er, ca fem år gammal... Fräscht...


En massa roliga saker! Och fick dessutom mycket prover!!! Min favorit mascara är Masterpiece, Max Factor. Har provat många och dyra, men denna gillar jag bäst! Rimmel är ett annat märke jag tycker om, finns tyvärr inte på så många ställen, men hittade det idag! Köpte som ni ser också nya produkter från Clinique, åhhh, vad fräscht det känns!
Tack mamma för tålamodet då jag samlade ihop allt detta!


Fint på hyllan i badrummet!

 


Tusen tankar

sänder jag idag till min kollega som inte har det så lätt just nu. Jag önskar verkligen att jag kunde hjälpa henne på något sätt, men vet inte riktigt hur. Ska ta och köpa lite blommor och åka hem till henne med imorgon kväll, så får det bli. Men egentligen hur mycket är lite blommor till hjälp när man önskar att man kunde göra så mycket mer... Men å andra sidan så är det tanken som räknas, men i detta fall så hjälper inte mina tankar henne. Åhhh, vad jag skulle vilja hjälpa henne på något sätt.

http://www.kohchang.se/imagechang/pages/blommor-chang.htmlhttp://prettyinpink.bloggspace.se/158806/Till-mina-sanna-vanner/http://blogg.vk.se/lillabloggen/2009/05/28/mamma-har-blivit-galen-vad-ar-hon-i-for-kris-95421


Äppelträd

I helgen när vi åt frukost frågade vi Moa vad hon önskar sig när hon fyller fyra år (drygt två månader kvar, men det gäller att vara ute i god tid...) och efter en stunds betänketid så säger hon:

-Det jag helst av allt vill ha är ett alldeles eget äppelträd som jag kan plocka mina egna äpplen ifrån...

Vet inte riktigt om det var det svaret vi för väntade oss, men ibland så kan barn verkligen säga saker som man inte räknar med. Hur det ska gå att plantera ett äppelträd i slutet av december vet jag inte...

Klicka för stor bild

Grattis Älskade Syster!

Grattis min kära syster yster som idag fyller 25 år! Hoppas att presenten kom fram på posten i tid och att du gillar det! Önskar jag kunde ge dig en super duper stor kram idag, men jag sänder en miljon tankar till dig istället!

http://tinas.webbop.fi/post/52817

Hoppas du får en bra dag trots jobb och svullen tå:-)

Kram på dig!

Härligt höstväder!

Idag blev det inget IKEA. Orkade verkligen inte bege mig dit. Vi har i alla fall inhandlat mat så att det räcker en vecka... Varför är mat så tråkigt att handla? Man äter ju liksom upp sina pengar känns det bokstavligt talat som... Ja ja.

Det är ett underbart väder ute, kallt, soligt och det börjar komma in moln, undra om det är snö på G? Det ser nästan ut som det även om jag tycker att det är på tok för tidigt. Jag hatar hösten och vintern. Mmen skiner solen så kan jag tycka att det är ganska ok...
http://www.thorgun.se/serendipity/categories/9-Traedgard-Natur
Vackra färger är det hur som helst ute nu.

Imorgon blir det Junibacken

med mamma, pappa och Moa. Jag har ingen lust att åka dit, men det var Moas önskan så imorgon blir det en sväng dit som sagt. Får väl trösta mig med att det finns supergod fika där och bra lunch, men ganska dyrt. Kanelbullarna är bland det godaste jag ätit, så det lär bli minst en sådan imorgon.

Så var snart första dagen av semestern till ända, tänkte åka hem till mamma och pappa och mysa ikväll och sova där med Moa. Mr Right ska ändå hålla på med garaget och då kan jag likaväl passa på att ha en helkväll med dem.

Innan dess blir det till att göra lite kycklingsallad till middag. Mums! Och, jag höll på att glömma, det är möte i badhuset och det var tydligen obligatoriskt. Tar med Moa dit och drar vidare till mina päron sedan! (Oj oj, hur ska vi kunna vara i badhuset utan att bada!? Återstår att se!)




Jag vill flyga flygplan nu!

Jag vet, man ska inte tänka på det som man inte kom iväg på, men hur underbart hade det inte varit att få sitta högt uppe i det blå och titta ner på molnen? Jag älskar verkligen den känslan. Och dessutom veta att man är på väg mot värme och sol... Ja ja, livet ter sig inte riktigt som man vill alla gånger.
 
Så vad ska vi hitta på idag då!? Kanske blir det en sväng till IKEA men en sak som i alla fall är 100% säkert är att vi måste handla mat. Kylskåpet var så där ekande tomt eftersom vi inte räknat med att stanna hemma. ¨å till frukost blev det macka och vatten... Inte direkt likt mina vanliga frukostar.

Jag önskar alla en trevlig dag så länge!

Bye bye Egypt...

Idag hade jag hoppats på att kunna säga Bye Bye Sweden, men icke. Det blev inte så denna gång. Läkaren har nekat mig att åka så jag får vackert finna mig i att stanna hemma. Min första tanke var " Det skiter jag i, säg och skriv vad du vill, men jag åker ändå..." Men när jag satt i bilen på väg till jobbet och tänkte igenom saker och ting så insåg jag att de har nog rätt. Det är inte värt att riskera mitt, Moas och bebisens liv på grund av att jag så gärna vill till solen och sola. Det finns kvar och kommer inte att försvinna. Så med mycket vemod och förfäran fick jag så vackert boka av min resa. Inte roligt. Väskan som står packad kommer att bli uppackad imorgon igen. Fasen vad trist! Åhhhhh, jag blir så less. Men jag ska vara hemma och bara mysa med Moa och mr Right. Jag får ju även lite pengar tillbaka på resan som jag kan shoppa för....

Om man nu ska se positivt på det och det ska man ju:-)

Hur som helst så hade jag, jag som jobbar i resebranchen, nu fått erfara hur det går till att boka av en resa utan avbeställningsskydd via researrangören. Lite krångligare, lite bökigare, tar lite längre tid att få ersättning, men jag är evigt tacksam för att vi i alla fall hade avbeställningsskydd via banken!!! Så nu får jag vackert vänta på lite pengar som jag kan inkassera... Man lär så länge man lever och kanske är det värt att ta avbeställningsskydd nästa gång... Ha ha, som pricken över i:et så hat vi bokat resa till i maj, och då har vi såklart inte heller något avbeställningsskydd... Bra jobbat tjejen!!! Men jag lovar att jag kommer att lura på ALLA avbeställningsskydd nu. Av egen erfarenhet.

Nu ska jag lägga mig och läsa en av böckerna som jag köpt för att ta med mig på resan... i hemmets lugna vrå och försöka njuta av vetskapen om att jag i alla fall har semester nu:-)

Kram Kram

http://www.freewebs.com/gingacrazy/mirandanallar.htm

Vecka 25

Magen är inte så så bra. Men bättre nu när jag verkligen har tillåtit mig själv att  vila. Ett varv i affären räcker för att sammandragningarna ska dra igång och det räcker även ibland med att jag bara står. Lägger jag mig ner så känns det genast bättre.

Så vad händer i vecka 25 då!? I fredags gick jag in i vecka 25, men måste erkänna att jag inte har någon riktig koll på själva graviditeten som förra gången...

Graviditetsvecka 25

Allt eftersom magen växer och blir tyngre kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck emot bäckenet.

Från och med denna vecka följer din barnmorska livmoderns tillväxt genom att mäta avståndet från blygdbenet till livmoderns högsta punkt, symfys-fundus-måttet (förkortas i din journal SF-mått). Måtten kryssas in på en kurva i din journal, man får ett så kallat gravidogram.

I denna vecka är SF omkring 23 cm. Det skiljer en hel del kvinnor emellan och en mätning säger väldigt lite. Det är ökningen av upprepade mätningar som ger en god uppfattning av barnets tillväxt

Graviditetskalender Teckning: Bodil Knutsson

Graviditetskalendern visar hur fostret växer under graviditeten samt vilka besök och kontroller du går på. Siffrorna i ringarna visar graviditetsveckorna.  "BM-besök" står för besök på barnmorskemottagningen.


I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Den snabba tillväxten avtar.

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger.

Till för tidig förlossning, prematur, räknas alla som föder före 37 fullgångna veckor. En normal graviditet är 40 fullgångna veckor.

Överlevnaden hos mycket för tidigt födda barn, det vill säga under 28 fullgångna veckor har förbättrats radikalt under de senaste åren. Idag räknar man med att gränsen för att barnet ska kunna överleva utanför livmodern ligger mellan 22-23 fullgångna veckor. Därefter ökar chansen för barnet att överleva för varje dag och dramatiskt från vecka till vecka. Läs mer om fostrets utveckling!


Om ni inte gjort det tidigare, anmäl er till en föräldragrupp, de brukar börja någon gång mellan vecka 20-30. Ni anmäler er på mödravårdcentralen. Att träffas i grupp ger ett bra stöd. Den ger dig som blivande pappa hjälp att förstå din roll vid förlossningen. På många platser finns det även pappagrupper.

Kontroller och undersökningar

Det är dags för nästa besök hos barnmorskan. Hon kontrollerar hur livmodern och barnet växer. Med ett måttband mäter hon symfys-fundus-måttet. Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck, din urin och ditt blodvärde.


Va, ingen träning!?

Tänkte väl det att ni måste undra eftersom jag vareviga söndagmorgon brukar tillbringa ca 2 timmar i bassängen. Men inte idag. Det är tävling och då var morgonträningen inställd. Så ikväll blir det simma av. Jag ska bara ta det lugnt och verkligen känna efter hur det känns. Bara glida och hitta ett bra vattenläge. Sedan blir det vila i en vecka med mycket sol och slappande:-) Det känns som vi ska åka!!! Jehooooo!

Kanelbullensdag är det tydligen idag!

Måste erkänna att jag inte alls har koll på detta och jag bryr mig inte heller om jag ska vara ärlig... Hörde på nyheterna att det var Kanelbullensdag idag. Tänk att bulle ska ha en egen dag... Jag tycker nog att det finns viktigare saker att uppmärksamma än just kanelbullar... Men det är i och för sig himlans gott. Jag verkligen ÄLSKAR bullar och har redan frysen full. Så alltså behöver jag inte baka utan kan bara njuta av dessa godsaker!

http://vegankitsch.blogspot.com/2008/10/mer-kanelbullar-t-folket.html

Däremot så fick vår lilla familj ett ryck och bakade urgoda scones till frukost. För att göra dem lite mer frukostvänliga så hade vi i russin, pumpafrön, papaya och annanas bitar (torkad) och solroskärnor. Och gissa hur goda de blev!? Hur goda som helst! Enda nackdelen är att de är som godast med en gång man tar ut dem ur ugnen och sedan tyckare jag att de blir torra på ett kick... Tur att det finns micro så man kan mjuka upp dem... Till detta drack vi såklart te och åt ost och marmelad! Lite grönskaer för säkerhetsskull.


Smarrig Äppelkaka

3 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
100 g smält smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

2 äpplen, skalade och skivade
75 g smält smör
2 msk kanel
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl mjöl

Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken. Häll i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop allt. Häll hälften av smeten i en smord och bröad springform. Rör ihopsmält smör med övriga ingredienser och "bred" över smeten. Häll på resterande smet. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 40 min.

Verkligen hur god som helst. Ät så fort den svalnad liiiite och NJJJJUUUUUUUT!


Dagen i korta drag...

Började dagen med en mysig frukost som stod framdukad när jag klev upp, ägg, grönsaker och bröd. Smakade alldeles utmärkt och elden sparkade fint i spisen.

Åkte och klippte mig, skönt att få det lite fräscht för, håll i er, jag har inte kommit mig för att klippa mig sedan i februari... Ohhhhh. Men som tur är har jag bra kvalitet så det var faktiskt inte så slitet som jag trodde.

Tillbringade en stund på café med Moa medans Mr Right var och städade i "byn". Vaddå manligt och kvinnligt!? Åkte dit en snabbis och stod för korvgrillningen. Efter det var vi lagom frusna så vi begav oss hem och hoppade i badkaret. Så skönt, men blev helt plötsligt avbrutna av granntjejen som stod där rakt upp och ner... Inte så kul och inte så uppskattande då man liogger helt näck i badet... Men vi är vana, men ändå tror man liksom inte att man ska behöva låsa dörren så fort man är hemma. Det finns en ringklocka och man kan knacka om man inte vill plinga, men det verkar inte gå in... Ja, jag är något irreterad, senast var igår då hon helt plötsligt stod inne hos oss och vi var i andra änden av huset... Grrrrrrr.

Sedan beställde vi pizza och nu sover både Moa och Mr Right så jag har ganska tråkigt, men men, jag förstår att min andra hälft är trött. Det skulle jag med vara om jag gick upp fyra varje morgon och sliter både på jobbet och hemma med garaget just nu. Så jag låter honom sova...

Hoppas ni har en bra och trevlig helg!

Vi fångade en mus!

Vaknade i natt efter ett fasligt väsen på vinden. Trodde råttorna käkade upp alla mina skor och kläder... Såg framför mig hur det skulle ligga alldeles sönder tuggat, men skickade upp Mr Right för att kolla eftersom jag inte vågade...

Och han hittade denna lilla mus i fällan. Bläääääh. Jag som inte är någon djurvän alls tyckte att vi borde döda den, men som den gentleman han är släppte han ut den...

Tänk att en liten liten mus kan föra ett sådant oväsen när den är fångad i fällan!

 


Mys med ljus!

Många ljus skulle placeras ut i huset...


Mysigt blev det! Tillsammans med brasan värmde det riktigt bra efter att ha varit ute en svnäng i rusket!


Dagens klädsel

Har idag rotat fram vinterkläderna och tvättat dem. Hittade en stor polotröja som är hur skön som helst att ha till leggine/strump


Mysmorgon

Vår lilla tjej vaknade nio i morse och tog filten och gick och lade sig på "pallen" framför Tv-n

Lunchtime

tidigare idag. En smarrig sallad med nyttiga saker!

Man tager liksom vad man haver!


Sol och bad var da!

Fredag
VXL 2 m/s. +31 / +24°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Fredag eftermiddag
VXL 2 m/s. +31 / +25°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Lördag
N 3 m/s. +33 / +18°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Söndag
N 4 m/s. +34 / +19°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Måndag
N 4 m/s. +33 / +20°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Tisdag
NV 6 m/s. +31 / +19°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
 
Skulle sitta fint med varm sol och salta bad just nu! Lääängtar och hoppas verkligen att jag kan åka!

Resa eller inte...

Jag brottas fortfarande med om jag ska åka eller inte på tisdag. Jag har fått läkarintyg om jag nu väljer att inte åka, men jag vill ju så gärna... Jag har gjort åtskilliga besök hos läkaren där de har kollat livmodern. De kollar så att den inte är på väg att öppna sig. Sist såg det bra ut och den var inte förändrad mot några dagar innan, vilket kändes såååå skönt. Inte heller idag. Så de sa att de inte trodde att det var risk för att föda nu om jag fortsätter att ta det lugnt. De kallade det ofarliga sammandragningar just idag. Och idag har jag bara haft en enda sammandragning, vilken skillnad mot igår då jag jobbade och hade riktigt täta under eftermiddagen med ca 5 minuter emellan och de gjorde riktigt ont dessutom. Så vila vila vila så verkar man hålla dem borta!!!

Hmmm, tänk att läkarna har rätt...

I´m in

Hej igen kära läsare!

Jag har inte kommit in på min blogg på flera dagar. Lite jobbigt när man bara känner för att få skriva av sig lite. Ett tag funderade jag på att ta fram en dagbok och skriva på vanligt gammalt hederligt sätt, men det blev inget av det. Men så helt otippat så gick det att komma in idag!!! Det hade jag inte räknat med så riktigt vad jag ska skriva om vet jag faktiskt inte...

Hur som helst så har jag en kaka i ugnen och väntar på fika besök! Trevligt. SKa bli mysigt att träffa min vän igen Det är säkert fyre-fem veckor sedan vi sågs över en fika senast så det ska bli riktigt kul! Vilket även innebär att Moas kille och blivande man kommer... Ha ha, här väljer man åt sina barn, men jag lovar vatt deras barn skulle bli alldeles bedårande!!!

I ugnen gräddas just nu en äppelkaka. Recptet har jag snott av min bästa vän, men jag tror att jag lyckas lika bra som hon gjorde. Säkert blev det ett lite annorlunda recept. Bild på kakan och recept kommer sedan när den är klar och uppäten... Måste ju veta att den blev god!!!


Klädsel häromdagen...

 
En frukost i veckan. Te, hembakat bröd, grönsaker, kiwi, russin och nötter, juice och ägg... Frukost är det bästa mål mat jag vet!


RSS 2.0