Finns det ens ett slut?!

Oj, rubriken var väl kanske inte den bästa, klart det finns ett slut, ett slut vi inte vill ha. Då befinner vi oss hellre i att det aldrig tar slut, slut med oro, hopp, dalar, toppar, sjukhus, ilfart, provtagning, operationer, undersökningar osv... allt i en salig blandning.


Det som såg så bra ut blev inom loppet av ett par timmar riktigt jobbigt. Återigen blev det verkligen allting av ingenting... för att i samma veva bli ingenting av allting... tack för att Hugo har en fantastisk faster så blev det ett bra slut i alla fall.

Första veckan i skolan för Hugo kan summeras med glädje, trötthet och vedervärdig. Så glad att vara tillbaka i skolan med kompisar och frihet att få leka, inte bara med mamma... torsdagen var jobbig, total trötthet och smärta. Något bättre på fredag morgon. Fredag eftermiddag sa han själv att han trodde att stagen lossnat... ve och fasa. Vi tänkte att vi avvaktar, klart han är trött och mosig efter första veckan i skolan. På natten ökade smärtan och svullnaden var inte så kul på ryggen. Tidig morgon kunde han inte gå. Sjukhus och väntan. Pina och utsatthet. Under förbandet vittnade blåsor, blå-svart-lila svullnad i ett stort område att det inte stod rätt till. Febern kom snabbt. 

Tack för att hans underbara läkare tog sig från Huddinge sjukhus till akuten på KS bara för att titta på Hugo. Ingen som inte är inne i sjukhusträsket och barncancer kan ana hur skönt det är att få träffa den som kan historien, som varit med på operationer, som känner Hugo, som kan han beteende och framför allt någon som Hugo känner, kan veta hur befriande det är att ett välbekant ansikte dyker upp. Prisa🙏🏻!

Efter många långa timmar kunde det ändå inte konstateras var infektionen sitter, troligtvis ytligt och inte inne under huden efter operation. Om stagen är loss vet vi inte heller. Först måste de se vd svullnaden kommer från. Troligtvis har han fått en jättekraftig infektion under förbandet samtidigt som risken är stor att stagen lossnat... 

Är läget så så är det inte så kul. Ny operation som de inte vet om den ger resultat på grund av sargad rygg. Går det ens att fästa igen? Kanske bra ruckats lite, och då får det väl antagligen vara så tills det inte går längre.

Ja vi får se. I väntan på läkarbesök avnjuter vi ännu en sjukhusfika... skönt är att ryggen ser 'bra' ut rent infektionsmässigt. Blåsorna har torkat och färgen är lite mer normal om än röd. Svullnaden kring fästet är kvar, vi håller tummarna och hoppas på det bästa 🙏🏻


RSS 2.0