Ensamsdag med Hugo

Moa hos kompis innebär en dag med mys med min lilla gosplutt. Ok, kanske inte alltid så pluttig, ibland är humöret hiskeligt, men ändå, det är smällar man får ta. Njuter dock varenda minut då jag har lite ensamtid med respektive barn. Nu sussas det i vagnen efter en lunch ute. Och då tänkte mamman läsa en rad eller två...

Regn Regn Regn

Åhhhh, vad trist. Regnet öser ner och det verkar inte finnas en enda ljusglimt på himlen... Hugo kom upp tio (!!!) idag, jag och Moa hade då gosat ner oss i soffan och redan ätit frukost. Bulldeg som stod på jäsning och som nu har bakats ut och ett berg av bullar svalnar för att sedan få landa i våra magar. Ja, sådant väder är det idag. Småfix inne, kanske ge sig på de stora fönstren invändigt... Men så enormt tråkigt...

Jag vill ha soooool, och sommar, på riktigt!

Och lite bad...

 
Givetvis, för vad vore sommaren annars!?

Midsommaraftons underbara morgon

 
Första frukosten ute för i år, hur underbart är inte det!? Tårtbak i pyjamas med två förväntansfulla troll. Tårtan blev faktiskt hur god som helst!

Hugos högsta önskan nu uppfylld!

 
Min första dag som mammaledig, Moa på CampRoslagen, så frågade jag Hugo vad han helst ville göra. Lite försynt la han huvudet på sned och sa att han ville åka buss junt junt junt och sedan fika med klaboll... Sagt och gjort, en tur runt runt runt i staden med påföljande fika och han var lycklig resten av dagen! Faktiskt riktigt mysigt!!

Middag på Frasses!

 
För att avsluta Moas CampRoslagen vecka fick det bli en middag på nya haket Frasses. Rent och fräscht och smakade väl som snabbmat brukar, enligt mig ingen succé.... Men

En trött tuss på akuten...

Tänk att ett mammahjärta kan värka så när ens barn har ont eller är sjuka... Stackars stackars Hugo som råkar ut för allt... Men gud vad jag älskar denna lilla varelse, alltid vad han än hittar på...

Midsommarafton

Dagen till ära var det strålande sol, vi började dagen med frukost ute, tårtbak och jag drog iväg på en skön löprunda innan ett glas bubbel avnjöts. Iväg till grannar, tillika vänner, för lunch, femkamp, dans runt midsommar stång och grillning med efterföljande tårta! Alldeles perfekt! Gårdagen spenderades på akuten, med Hugo och alla stanare som också hittat dit. Min lilla tuss hade fått en fästing, I ÖGAT. Hur bär han sig åt med allt han råkar ut för... Många många försök resulterade i att läkaren fick bort kroppen, men huvudet var kvar. Han somnade och efter ytterligare försök pratades det om att söva honom, i väntan så tänkte jag att jag provar genom att dra ögat åt sidan istället för att spärra upp det. Tänkte att reflexerna minskar och det funkade på första försöket. En liten käke sitter kvar, men ska inte vara någon fara. Så dagens tips, få inga fästingar i ögonen... Idag har jag sprungit igen, två minuter snabbare än sist på samma runda!!! Nu bär det av till mamma och pappa för att fira att han blir gubbe!!!

App som inte funkar

där av dålig uppdatering. Har inte direkt prioriterat datorn, inte heller haft tid. Inte ens slagit på den sedan resultatet av tentan kom. Gick superbra, nöjd!

Tränad

Tränad och påläst:-) Sitter med en kopp kaffe och känner att jag är förberedd för morgondagen. Tänker att jag ska hämta Hugo Boy lite tidigare, men just nu sover han på dagis. Så jag tar, mot mina principer, och njuter av lugnet här hemma medan jag plockar och fixar i LUGN och RO... Inte vanligt, men ganska nice!!!

I eftermiddag blir det familjekväll på CampRoslagen för Moa. Såg allt att de hoppade längd idag. Får se hur långt hon hoppar idag, igår hade hon hoppat häck, 2,20 m... Inte dåligt det inte. Men som hon sa så rev hon varje gång... Ha ha!


Kan solen titta fram tro?


Var är värmen?


Juni, elleeeer?

En riktigt gråmulen dag med regnet som öser ner. Så här ska väl ändå inte en söndag i juni vara!? Så tråkigt. Hade tänkt ta tag i poolrengöring och putsa fönstren, men icke. I och för sig blir de ju i stort sett rena av sig själva just nu... Men det är liksom inte riktigt tillräckligt...

Ja ja, uppe med tuppen för att lämna av en glad fis till CampRoslagen-veckan! Ungefär som dåtidens fotbollsskola, fast man väljer en huvudsport. Moa har valt friidrott så här ska hoppas höjd och längd, enligt henne så var det bara att ta ett litet skutt... Hon är för go och jag blir många gånger imponerad av henne. Hur detta lilla liv har byggt upp sin egen identitet och framför allt integritet. Hon står för vad hon själv tycker, gör det hon själv vill göra utan att bry sig om vad hennes vänner väljer. En styrka som hon kommer komma långt med. Men så klart kommer även stunder då hon kommer välja som sina vänner, men att våga stå för vad man tycker, tänker och vill känns som att det gör henne till en trygg person!

Lekar i regnet, brrrrr, kanske ska hon få tina upp med varm choklad och grädde när hon kommer hem... Det vore något det en sådan här dag. Så det får det bli, mums.

Lite kaffe och en bok medan Hugo sover skulle sitta fint. Har precis börjat med Eldvittnet av Lars Kepler och måste säga att första intrycket är att jag kommer läsa den med spänning! Sånt gillas. Dessutom första skönlitterära boken på mycket mycket länge.

10*400

Igår var ett enligt mig, helt ok pass. Eftersom jag varit sjuk så var det ett tag sedan jag simmade (lite lätt i söndags bara) så igår kändes huvudserien på 10*400 frisim lite lätt omotiverande, men det gick bra! Orkade köra på utan att bli helt slut.

Kändes ganska ok med 5500 meter på 1 och 1/2 timme.  

Underbart!

Dagarna rullar på, varvar det jag inte hunnit med, med plugg inför den sista muntliga examinationen nästa vecka, för den här terminen. Idag då barnen lämnats till dagis respektive fritids så spenderades en timma med plugg, varvat med en timmas rensande i rabatten. Nu återstår en timmes plugg igen, varvat med något annat för att fortsätta så. Hoppas på att hinna hämta Moa tidigare.

Varför då varva? Jo, för har man läst en kurs i minnespsykologi så är det bäst så. Många små korta intensiva pluggperioder med direkta "förhör" efter för att sedan göra samma sak igen ska tydligen ge bästa resultatet. Känns väl inte så nervöst inför denna muntliga examination eftersom det är på samma litteratur som vi tenterade i fredas... Ja ja, det går som det går, jag känner mig i alla fall fri och det är så skönt att hitta små luckor till annat som också måste fixas.


Skolavslutning för Moa 2012

Tänk vad fort ett år går. Mitt lilla hjärta har redan gått ett helt år i skolan. Lärt sig massor, tappat sin första tand, som hon tyvärr svalde, vilken tur att tandfen kom ändå! Nu väntar sommarlov, hennes alldeles första, och jag hoppas det kommer att ha mycket att erbjuda!


Njuter av livets goda!

Sommarens intåg med goda frukter är underbar!


Studentfirande

Fredagskvällen spenderades med nära och kära för att fira studenten! En mycket trevlig tillställning där Hugo körde all in...


Sommarlov!!!!

Nu är tentan överstökad, bra mycket fortare än vad jag räknat med. Hade tid till 12, men jag är klar. Första delen gick sjukt bra, ett fel, där fick man resultaten direkt eftersom det var en form av kryssfrågor. Där endast ETT svar kunde vara rätt, lite skillnad från den jag gjorde i måndags. Ja ja, den var lätt, och den fråga jag hade fel på visste jag att jag skulle missa, för jag kunde den helt enkelt inte... Andra delen bestod av essäfrågor. Ingen aning hur det gick, men jag tyckte att jag fick med det mestvesäntliga... Återstår att se. Men å, jag bara vill ha ett A...

Så nu ska jag ta och göra mig redo för jobb, är iof redo eftresom jag trodde tiden skulle bli knapp. Håret fick jag nu tillfälle att fixa så det ska jag göra och ta en välförtjänt kaffe.

Fatta, jag har sommarlov, eller mammaledig eller vad fasen man nu vill kalla det! Underbart. En muntlig grej kvar, men det är en piece of cake! Vilken underbar känsla! Jag har rott terminen i land! WOW!

MEN, jag är sjuk. Inte bra. Febern kom efter en liten PW med Moa cyklandes igår. Var helt borta och hostade heeeela natten.

Efter jobb väntar ett studentfirande jag ser fram emot mycket!

Ha en bra dag!

Redo

Så, dagen har grytt, en natt med hosta och utan sömn, men nu är jag redo för tenta, jobb och studentfirande.


New in

Ny kavaj som jag gillar grymt mycket!


Tror ni det sitter nu????

Färre och färre papper.... Snurrigare och snurrigare.


En liten petitess...

Asså, jag döööör. Häromkvällen var vi över till grannarna på et glas vin och bus för barnen. Hugo och hans lilla lovergirl är ju bara så söta. Som ett gammalt pensionärspar.

Priset tog Hugo då vi skulle gå hem.
Han skulle puss den lilla söta donnan, tog tag om kinderna och båda lägger huvudet lite så där sött på sned. Men då får Hugo se att hon är lite snorig, varpå han poängeterar detta och säger att hon måste torla sig. Hon blev nog lite ställd så Hugo gick och hämtade en liten bit papper och torkade hennes näsa. Då gick det med ens bra att pussa henne sedan:-)Min lilla tuss ger mig flera goa skratt varje dag, han är underbar och så full av liv, liksom hans syster!


The Day before

Sjuk. Fortfarande. Inget roligt. Jag hoppades på att jag skulle må bättre idag, men inte då. Yttepyttelite feber och hostig. Halsen är bättre men inte orken. Åh, jag som hade tänkt avsulta dagen med ett efterlängtat simpass. Får se hur det blir med den saken. Kanske lite glid bara för att... Skulle ju onekligen behöva rensa huvudet.

Dagarna har bestått i plugg, enbart i stort sett. Idag är det alltså dagen före. Ångest på hög nivå och det verkar inte bättre än att jag gör allt utom att plugga mellan varven... Kanske inte riktigt, men var tvungen att ta en liten paus. Jag vet inte om jag kan det eller inte, vet inte hur mycket jag MÅSTE kunna. Just nu är motivationen hög för att få ett bra betyg, men mycket låg för att plugga sådant som inte kommer att komma på tentan... Så jag antar att det liksom bara är att kunna allt.

MEN FATTA; DENNA TID IMORGON ÄR JAG FRI I TRE MÅNADER FRÅN MÅSTE-PLUGG. Sommarkursen är som en bisyssla som jag inte lägger så stor vikt vid men som är bra att ha till X-jobbet. Shit, det är något som inspirerar mig i alla fall. Har samlat en stor mängd material så jag kan liksom bara sätta igång både på sociologi och psykologiuppsatsen... Nice.

Hmmm, inte fara iväg, ett hinder på vägen kvar, tentan imorgon. På ett sätt är jag så oförberedd man kan vara på den, men samtidigt är jag liksom förberedd. Kan inte förklara...

Efter tentan imorgon väntar jobb och sedan studentfirande! Åh så kul det ska bli! Hoppas hon är kvar när jag kommer bara... Please!


Middagsmums

Idag står paj på schemat, ruccola, tomat och chèvre, kan det vara något tro?! Ser ganska gott ut i alla fall. På med ost och äggstamning så får vi se hur resultatet blir!


Genomgång

Har tillbringat förmiddagen med att gå igenom en bok till tentan... Försökte mig på att ta ut det viktigaste, skulle inte börjat, för nu ser det ut då här och har fyra kapitel kvar... Vad var det nu som jag verkligen måste ha koll på??? ALLT


Väntar...

Väntar in Moa och erkänner att jag inte alls är pigg. Vill inte alls göra en massa ärenden och gå på dagispicknick idag. Fryser, ont i huvudet och halsen, fick i alla fall ett uppiggande samtal från pappa, alltid lika kul.

Fortsätter att vänta då... Ibland kommer bussen halv två, ibland efter två...


En kvar!

Åh, jag räknar ner. Dagens tenta "avnjöts" på de maximalt 45 minutrarna för att besvara 35 underbara frågor... NOT. Från början var den maximala tiden tänkt att vara 30 minuter, jag tackar och bugar för att det var 45 minuter. DET var knappt om tid. Han inte läsa en del frågor ordentligt. Mycket text, sex svarsalternativ där alla kunde vara rätt, en del eller ett... Så utformande mässigt så var detta den klart svåraste hittills och väldigt långa och kluriga frågor. Men klarade mig med ett poäng, tack och lov. Hade antagligen varit hur missnöjd som helst, men vet ni, det är jag inte, för den var svår, riktigt svår, knappt om tid och jag har feber. Feber och ont i halsen, varför då liksom? Det sköna är att nu är det bara en tenta kvar, på fredag smäller det sedan är denna helvetiska termin över... Så antar att det är därför jag börjar bli sjuk. Kroppen slappnar av och blir plötsligt mottglig för allt. Grrr. Ja ja, bara att ta tag i minnespsykologin nu. Fatta, 225% är snart till ända!!! Trodde inte att jag skulle palla, men nu är det gjort, snart då...

Egentligen vill jag krypa ner i sängen och sova bort det som sitter i kroppen, men riktigt den tiden finns inte just nu.

Memory in Mind and Culture  Memory

Blir till att plöja, tänkte väl ta en kaffe snart och bara sjunka ner i dessa två. Lyxigt va... Om en vecka kan jag byta fakta till skönlitteratur, jäkligt nice!

Hur som så blir det plugg till två, då kommer Moa och vi ska packa matsäck för att bege oss till Hugos dagisfest. Mys, hoppas på regnfritt... För barnfritt lär det ju inte bli...

Egentligen skulle jag till läkaren nu 11, men på grund av sjukdom så får jag inte utföra testerna så man kan ju nästan säga att jag tjänade tre timmar idag:-)Bakartagen...

Eftermiddagen gjorde intåg med barn och bak. Fredagen firades in med en äppelpaj som stod på bordet då alla familjemedlemmar kom hem. Mys fika resulterade i bullbak och snart väntar avhämtning av kinamat. ... ... ... Hm, sedan, sist men inte minst väntar ett träningspass som vanligt à la fredagkväll. Sista inför sommaren! Yahha, gött!

Medan mamman bakade passade Hugo på att diska, jättekul ända tills HELA köksgolvet var täckt av en bunke med vatten, den stora också...

Väntar med spänning att få svar på sista deluppgiften i psykologisk testning, är den godkänd är jag klar med den svåraste kursen ever, vore ju nice att ha det med in i denna annars rätt gråa helg... Om inte, lär helgen bli ännu mer grå...


Regn och rusk

1 juni och det spöregnar ute samtidigt som det är mörkt och trist. Vill ha sooool!

image description

Denna fredag startades med en "förtenta" (så kallad dugga) till nästkommande fredags sluttentamen i minnepsykologi. Färdig och godkänd, asaskönt. Nu laddar jag om för ytterligare en tenta på måndag, i föräldra- och familjepsykologi. Ett intressant ämne som väcker många tankar och funderingar kring hur svårt och vilken överväldigande uppgift det är att bli/vara förälder. Så en stor eloge till alla föräldrar, ni, de flesta, gör ett fantastiskt jobb, men för det får vi inte glömma bort de barn som inte har de rätta förutsättningarna för att klara sig så bra som de borde kunna göra. Vilket gör enormt ont i mig. Tänk att hela 67% misshandlar sina barn mer än fyra gånger per år... Ofta i tron om att de gör rätt eller för att de är stressade över sin ekonomiska situation eller trassliga parrelation.Åhh, tanken på att göra illa dessa små liv, som är så nyfikna och redo för livet, vare sig det är fysiskt eller psykiskt finns inte i min värld. Det ser jag som en av de svåraste aspekterna med att vara förälder. Alla (nästan) föräldrar vill ju sina barns bästa och man gör det man tror är rätt, hur det i nuet påverkar dem senare i livet är svårt att veta. Och det är svårt att veta, kan man veta, att man gör rätt...


Soffbord från Mio

Fick en fråga var soffbordet heter: Det är från Mio Möbler och heter Smile, finns även i runt och ovalt, allt beroende på vad man tycker passar bäst in i sin helhet! Jag gillar det skarpt och perfekt med facket/hyllan under så att man kan ha själva bordsytan fri från lösa attiraljer:-)

RSS 2.0