Här skulle bussen parkeras, jag tog bort d...

img_6229 (MMS)

Här skulle bussen parkeras, jag tog bort den, men den kom tillbaka... Huuuugo.


Moa leker att hon är blind... Haha.

img_1630 (MMS)

Moa leker att hon är blind... Haha.


Happy Halloween!

img_4775 (MMS)

Happy Halloween!


Lördag 29/10

Härligt att vakna 5.44 en lördagsmorgon... Lilla underbara Hugo, sov bort dina vattkoppor... Han somnade om med Mr Right och jag och Moa drog till badhuset. Där väntade ett teknikpass, ganska jobbigt och är sjukt trött nu. I alla fall drog vi vidare till Willys och handlade en massa godis och en stor pumpa... Ha ha. Inte bra att handla godis på tom mage, har en tendens att bli lite föööör mycket då. Nu sover Hugo och Moa är på Cosmonova. Så en kaffe och en hel del plugg ska det bli nu. Sedan väntar en mysig eftermiddag och kväll hos kära vänner som inte är rädda för vattkoppor...

Tack!

Tack för ett kul pass och en kul tränare på kanten:-) Jobbigt men väbehövligt att ta i lite! Dagen har bara bestått av råplugg och fika/lunch med goa vännen! Tack för det med! Hugo är ännu mer prickig... Ha ha, der ju faktiskt ganska roligt ut.

Daaaada!

Härligt! Nu tar vi nya tag! Äntligen kan vi stoltsera med att ha sjuka barn igen... Verkligen perfekt läge och alldeles särskilt välkommet eftersom vi planerat en underbar och mysig helg med våra vänner. Men hej kära VATTKOPPOR!!! Yezzzz! Hugo verkar dock oberörd, än så länge, men antar att det kanske var därför han var bökig i natt!? Kom i alla fall hem från dagis som en liten prickikorv... Till och med på pillevippen. Och några riktigt stora, hoppas han slipper i ansiktet, tror dock inte det eftersom jag såg på både halsen och kinden precis inna vi lade honom. Så antar att även armar och ben är fulla imorgon då det i stort sett alltid sprider sig från bålen och utåt. JIPPIE!!! (Antar att Moa smittat honom från sin bältros, stämmer väääldigt bra in tidsmässigt) Så kära vänner, räkna med att era barn har vattkoppor snart:-) Sorry.

Började dagen så här!

Efter att jag lämnat Hugo på dagis och Moa klivit på buseen (fast i omvänd ordning) satte jag mig och läste frenetiskt i två timmar. Tills orden inte fastnade längre. Då beslöt jag mig för att ta en löprunda. Jisses, det var inte igår. Och så skönt det var. Trot att regnet hängde i luften, gråmulet och bara höst så var det dagens bästa initiativ... Kroppen svarade bra, men jag frös som fasiken om fötter och rumpa.

Dagens glimt

Tror verkligen att ögonen ska hoppa ur sina hålor. Är så sjukt trött att det är olidligt. Sömnbristen tär på mig nu. Att ständigt vara orolig över om jag ens kommer att somna eller om jag får sova mer än 30 min i sträck finns där. I natt sov jag dock av utmattning tror jag. Vaknade bara tre gånger, av Hugo, men kunde tack och lov somna om igen. Välbehövligt. Tyvärr var jag typ ännu tröttare då jag vaknade och har så varit hela dagen... Men kaffe räddar mig från att somna i boken.

Hågurt

Min lilla gosegubbe börjar snacka för fullt. Imorse skulla han absolut inta ha göt utan hågurt. Såklart bör vi gröten mot yoghurt, allt för att morgonen ska flyta så problemfritt som möjligt... Däremot är tandborstning någonting jag inte viker en tum på... Tur att både gapar i alla fall!

Tv-mys


Livsets goda - parmesan på mat


Finn ett fel...

Senaste veckan har i stort sett spenderats med psykologiboken, överallt. Min ständiga skugga just nu. Åhhh vad jag längtar tills på måndag då den är över (...eller inte:-))

God varm sallad i en underbar skål!

Perfekt storlek och form för att ha i handen, uppkrupen i soffan, efter ett hårt träningspass!!!

Urmysiga skålar


Nya fina fräscha koppar

Hmmm, undra om Mr Right bleb nöjd över detta köp... Alla fick i alla fall plats i skåpet, så det måste ju varit bra eftersom det fanns plats kvar där som behövde fyllas ut...

Till båda badrummen


Till världens finaste Hugo


Till världens finaste Moa


Backat in på en parkering...

OK, vet, töntigt, men här har ni beviset!

Ullared

En kul och mysig helg med bästa vännerna i en tom bil på ditresan som var desto fullare på vägen hem... Tur att bilen var stor!!! Och tack för en underbar helg!

Massa pass

Hunnit avklara ett antal simpass sedan jag delgav er det senaste här... Igår var det et tufft benpass: 5 ( 200 medley teknik + 10*25 ben MAX st 30 ) 50+100+150+200+150+100+50 ARM Orkar inte skriva alla pass, men det har varit bra pass:-)

Fredagsfikat kirrat! Nu väntar vi bara hem...

img_7859 (MMS)

Fredagsfikat kirrat! Nu väntar vi bara hem den sista pusselbiten av familjen, sedan är det komplett!


Min älskade lilla mysboll! Idag är Hugo le...

img_3602 (MMS)

Min älskade lilla mysboll! Idag är Hugo ledig eftersom tentan skickades in idag så idag ska vi bara mysa!


30*100

Igår simmade vi 30*100 10*100 frisim 10*100 frisimsarm 10*100 frisim med fenor inte så jobbigt och inte heller så kul.

30*100

Igår simmade vi 30*100 10*100 frisim 10*100 frisimsarm 10*100 frisim med fenor inte så jobbigt och inte heller så kul.

Såå sjukt dålig uppdatering

Jag vet jag vet jag vet. Just nu finns inte motivationen på¨grund av en ständig värk som inte är så kul, börjar bli smått förkyld, blogg.se funkar inte som den ska och tentamensfrågan är runt mig hela tiden. Men klaga, nej det ska jag försöka att inte göra. Jag hoppas jag hinner klart med denna sociologitentamen idag så min lilla prins kan vara ledig med mig imorgon. Går lite som i en bubbla just nu. Laddar dessutom för den enormt stora psykologitentan om en vecka. Den blir inte rolig kan jag lova.

Dags att ta tag i kapitel 4, bara 13 kvar ...

img_6414 (MMS)

Dags att ta tag i kapitel 4, bara 13 kvar sedan då... Skönt när denna tenta är gjord!


Guldlocken

Hmmm, kom på Moa med att klippa Hugo... Eller hon var nog klar för där låg en hög av fina små lockar som definitivt inte tillhörde någon annan än Hugo. Och saxen var en aning för högt upp för att han själv skulle kunna ha lagt den där...

Gårdagen...

... blev väl kanske inte riktigt som planerat. En vacker själ har lämnat oss, men får nu vila i frid och återse andra kära. Det är aldrig lätt, men lidandet är slut och efter ett långt och frsikt liv är det ändå ganska naturligt, även om det är hårt. Tack snälla snälla pappa för att du ställde upp med kidesn:-) Kvällen bjöd på tacco´s, tvmys och bara häng i soffan till Fångarna på Fortet. Alla var trötta efter dagens händelse och det var skönt att krypa ner i sängen. Hörde tjejerna vid sju, Hugo vid halv åtta, alltså helt ok en söndagmorgon. Sedan har det varitr Handboll och lunch. Städdag här hemma, men Hugo sover och jag ska passa på att plugga för att sedan dra iväg till badhuset där Moa bestämt ska simma alla 25:or (försöker avleda henen från 25 fjäril (har inte ens anmält henne på det) men som den optimist hon är så tycker hon att hon klarar det... NOT). Själv blir det till att simma 100 frisim, kändes kul, men är halvt risig idag. Kroppen är inte på min sida, men det ska bli lite kul iaf! Hemma sent ikväll så då lär man väl stupa i säng efter denna helg... Tacka vet jag vardagen!

Ännu en vecka...

... lider mot sitt slut. Imorgon är det dock jobb för min del. Kul, men stressande eftersom jag har en del plugga att ta igen eftersom Moa varit dålig och hemma hela veckan utom idag, tandläkarbesök, föräldramöten och allt vad det nu varit som gjort att skolan fått lida... Fördelen är att jag själv kan välja min prioritering av min tid, nackdelen är att det är svårt att ta igen förlorad tid vid oförutsedda händelser... Men jag har en plan. Planen verkar bra. För mig. Jag har ett mål. Jag har "valt" kurser för nästa termin, det ser överkomligt ut och dessutom har jag lyckats bra på alla tentor hittills. Två stora inom två veckor nu, lite skrämmande. Känns så skönt att på ett ungefär veta vad jag ska läsa, vad jag behöver läsa, och att det sedan leder till något bra är ju en befrielse i den annars så skyddande studentvärlden. Tids nog släpps man ut och vet kanske inte riktigt vart man ska ta vägen. Men jag vet. Två vägar att gå, det känns grymt just nu! Men som sagt, imorgon jobb, sdan lite barnvakteri för att möta söndagen med diverse aktiviteter och avsluta med simtävling för både mig och Moa. Ska försöka mig på en för mig lite ovan distans, 100 frisim, Klubbmästerskap, och även 50 frisim och 100 medley för att späda på med lite distans (vilket ALDRIG händer annars).

Första "skoldansen"!

img_2473 (MMS)

Första "skoldansen"!


SOVA!

Skulle minst sagt behöva sova, och det läääänge. Värken, barn som vaknar på nätterna, sjukdomar och skolan komemr ta kål på mig... Helt ärligt är jag så där trött så att det liksom kryper i kroppen på mig. Försöker verkligen plugga just nu, inte lätt med Moa hemma och att samtidigt försöka hålla upp ögonen med två fingrar. Skulle kunna somna rakt ner i boken. Sant.

Bältros, trodde inte barn kunde ha det!?

Men det kan de visst det! Moa har fått bältros. Ingen rolig sjukdom och jag ser verkligen på henne att hon har ont. För att klara ut begreppen: Har man tidigare haft vattkoppor kan man smittas av bältros av någon som har vattkoppor. Men en som har bältros kan inte smitta någon som haft vattkoppor med bältros. Bältros får man av att det egna viruset från vattkoppor som finns i kroppen aktiveras. Däremot kan en person med bältros smitta en person som inte haft vattkoppor med vattkoppor... Men hur i hela friden kan man då säga att ett barn som haft vattkoppor kan leka med ett barn med vattkoppor utan att smittas... OK, man kan inte få vattkoppor två gånger, men man kan alltså smittas med bältros då... Glasklart, hmmm, javisst! Hur som helst så kallas det ju även för helveteseld. Brännade, svidande och smärtande som sitter i nerverna och kan finnas kvar länge efter att utslagen försvunnit. Just ka, detta kom ju verkligen perfekt som ett litet brev på posten... Innebär fler vakna nätter tillsammans med den avskyvärda smärtan, MEN nu ska man försöka behandla och trösta barn med...

En till


Fika

Såklart passade jag och sjuklingen på att fika innan lilleman hämtades på dagis!

Dagens lunch

Moa käkade till sin förtjusning på sin prinsess tallrik idag:-) Klart man får det när man är sjuk ju!

Städning! Min älskade lilla hjälpreda!

img_0217 (MMS)

Städning! Min älskade lilla hjälpreda!


Ännu ett ganska jobbigt men roligt pass

6*400 frisim lite ben, insim och avbad. Kändes sjukt bra och börjar kanske kanske få till vändningarna... Konstigt att det gick bra idag efter en natt med avsaknad sömn...

Efter ca 1 timmas sömn i natt försöker jag...

img_0388 (MMS)

Efter ca 1 timmas sömn i natt försöker jag tvinga upp ögonen för att plugga. Inte lätt och måste se till att dra mig mot träningen så att jag piggnar till. Men det tar emot från alla håll just nu.


Jaha...

Och så var Moa sjuk. Fick hämta henne från skolan precis då jag skrivit att jag hoppades på en pluggfri helg... Tji fick jag och inget bebissnozande blir det heller. Pluttan hade 39,5 när vi kom hem och var såååå ynklig. That´s life.

Distans

Lite distanssimning genom ett pass som såg ut så här 1500 frisim 800 frisim 400 frisim, arm 200 frisim arm 100 frisim

Lycka till

Lycka på till alla simpolare idag på Lemans/50manna! Hejar på er!

Äntligen fredag!

Godmorgon världen! Äntligen fredag! Veckan har rusat förbi, har knappt hunnit med känns det som. Helgen är fri från jobb! Hade tänkt försöka plugga på ordentligt idag innan jobb väntar för att vara LEDIG hela helgen! Det känns som en bra deal just nu. Trot att jag behöver en ledig helg, men det är svårt att vara ledig då pluggandet alltid hänger över. Snart stundar en STOR tentamen, hur fasen ska jag få in över 1000 sidor psykologi på engelska? Tror att jag koncentrerar mig på föreläsningarna och utgår från dem. Har snart kommit igenom alla kapitel i boken i alla fall. Flervalsalternativ kommer vara formen på tentan. SVårt tycker jag. Men först ska jag ta tag i en uppgift i Sociologin, har kommit en bit på vägen men ska nu försöka knyta ihop det på något sätt. Och lit einlägg om kvalitativa studier. Inte så kul, men tycker nog att det börjar bli intressant, antagligen för att jag vet och kan mer om det nu. Eller som subjekt-subjektrelationen kontra subjekt-objektrelationen... Vilket jag redan benat ut och fått ok på! Annars lär väl helgen spenderas med värk och att göra allt för att lindra den. Igår bastade vi hela familjen (lätt; fyra pers på typ 2,5 kvadrat...) mend et gjorde in kropp gott och kunde i alla fall sova liiiite bättre i natt än natten innan. Tack!

Köttfärsfyllda paprikor

Köttfärsröra med lök, majs, basilika och Holiday-dipmixpulver i färska halverade paprikor fick pryda våra tallrikar idag för att sedan mätta hungriga magar. Gott!

Buzzar Allas...

Som ni vet så har jag fått äran att som Buzzadör Buzza Allas veckotidning (!?). Utkommer en gång i veckan och dimper snällt ner på onsdagar. Torsdagar brukar vara vår "städdag" och nu är det avklarat så jag tänkte ta och sjunka ner i soffan och bläddra lite i den och se vad jag tycker. Mamma får den såklart sedan och jag vet att hon blir glad:-)

Beviset

Fick en fråga via mail hur det egentligen fick på NM. Beviset ovan, dock grymt besviken på 400 frisim. Kände av kramp/sendrag redan i första vändningen (skönt att veta att man då har 375 m kvar) och vågade inte ta i en enda vändning eftersom det låg smygande där hela tiden. Tog tvärslut på sista 100-ingen och hade sex sekunder sämre än vad jag brukar på den. 200 frisim var ok, men syran sprutade i hela kroppen.

Får ta nya tag nu!


Varför?

Varför står det mig så dyrt att försöka leva ett normalt liv och göra sådant som andra bara tar för givet? Varför är mitt pris så högt? Vad får mig att förtjäna detta helvete? Man gör det lilla lilla men det står en dyrt, för dyrt, till ingen glädje alls.


Myskillen

Hmmm, 30 sekunder hann vi väl mysa i sängen innan kuddkriget och hoppandets i sängen var i full gång... Men ändå, så himlans mysigt att bara få rå om Hugo en stund. Han har så mycket att säga, det är bara så svårt att förstå än...:-)

Marknad

Vet inte vad jag ska säga... Ingenting för en värkande kropp. Bara att bita ihop med ett fejkat leende. Vilken jXXXa dag. Ont som in i bängen. Varje steg är en pina, kroppen känns så tung att det känns som den är på väg att braka igenom asfalten. Men ändå, så lyder den nätt och jämt mina malande tankar om att förflytta sig framåt, inte stanna upp, bara fortsätta och inte tänka. Jeansen känns som en en tvångströja som gör ont, trots att de inte ens sitter tight. Men strumpbyxor är ännu värre. Ingenting som smiter åt vill min kropp ha idag. Känns till och med lite obehagligt att ha täcket på sig. Men jag vet, värmen från det gör mig gott, så det får vara på... Jag hade en himlans tur att Hugo sov drygt två timmar idag innan Moa kom hem. Ett litet andhål, men också den tiden på dagen då jag hinner känna efter, hinner landa, vilket inte är bra. Höra hur handtaget på ytterdörren trycks ned och en sprudlande glad liten tjej som kryper upp hos mig. Det gör sjukt ont, men bara att bita ihop. Skulle kunna skrika rakt ut då hon landar med sin tyngd mot mig. Men de små glittrande ögonen som ser på mig och munnen som pratar, i början kan jag knappt förstå vad hon säger, bara koncentrera mig på att inte av ren reflex av smärta knuffa bort henne, men så inser jag att det är dags att vakna från "värkkoman" och vara mamma igen. Tack älskade fina flicka för att du finns i mitt liv. Du räddar mig varje dag med din glädje för att få mig att fortsätta framåt! Innerst inne vet jag nog att även Moa kommer få känna av herr Fibromyalgi, känner igen mig själv i vissa saker. Men än är hon för liten för att behöva veta vad det är. Hoppas hoppas hoppas att det den dagen då hon eventuellt får diagnosen finns ett botemedel. Just nu får jag frågor om alla känner si och så, om alla barn har ont på vissa ställen... Jag trodde ALLA hade ont, att alla kände samma smärta som jag, men vet nu att så inte var fallet. Ja ja, man ska inte ta ut någonting i förskott, för vem vet, det kan ju trots allt "bara vara växtvärk"...

Senaste simpassen

Har inte orkat blogga så mycket på grund av värk, så inläggen har blivit därefter. Simmat fyra pass av varierande innehåll. I lördags var det ett rent teknikpass. Sååå skönt och sååå kul! Vi som oftast inte har någon tränare på kanten suger åt oss alla tips vi kan få! Tack! Söndagen bestod av 8*100 frisim st 1.30 8*75 frisims arm st 1.10 8*50 ben st 1´ 8*25 max med styrkeövning I måndags visade det sig vara 6*400 4 ss och 2 arm st 6´ Simmade 1 snabbare än vad jag gjorde i Köpenhamn... Ett tecken på att jag verkligen hade sendrag/kramp då... Idag simmade vi 16*50 st 50´ 8*100 fenben st 1.45 4*200 arm Shit, styrketräningen har gett bra resultat när det gäller min armstyrka som i och för sig i stort sett är obefintlig fortfarande, men så mycket bättre! Att kroppen inte mårbra visar sig genom att syran sätter in väldigt fort. Räcker med några kraftfulla kickar under vattnet så är det kört. Hatar denna årstid vi nu går mot något fruktansvärt. Ge mig sol, ge mig värme!

Vad ska detta bli?

Det får ni se imorgon! Det luktar underbart!


Godmorgon!

Ljuvligt väder, men kan tänka mig att det är kallt, inte i min smak kan jag lova! Nu ska jag och Hugo krypa ner under täcket innan vi tar tag i dagen med städning och marknad! Och detta med gott samvete eftersom jag hann plugga klart igår! Ha en underbar dag!


Kanske ska man ta tag i resterande 20 sidor...

Har ca 20 sidor kvar att gå igenom idag innan jag är nöjd. Orkar verkligen inte, men måste. Är bara så sjukt trött och kroppen börjar ge vika för värken, men men, jag måste hur som helst igenom sidorna, vare sig jag gör det idag eller imorgon. MEN, imorgon är Hugo ledig från dagis. Mysdag! Ska blir så mysigt och jag planerar starkt att vi ska krypa ner i sängen efter att Moa kommit iväg till skolan och bara busa. Sedan väntar trevligheter med min kära vän och Hugos kompis innan Moa kommer hem. Marknaden stundar här på orten. Ni som känner mig vet att jag HATAR marknader. Bara en massa skit och trångt... Men alltid kul att träffa lite folk så det blir väl en sväng där innan träningen med hela lilla familjen. Skulle hellre sitta hemma i bastun för att lindra värken än att vara ute i snålblåst och göra den värre. Kanske en bidragande orsak till varför jag inte gillar marknader!? Det är alltid kallt och jag mår skit sen... Och är jag hemma kan jag ju trycka i mig lite bullar med... Nej, lite plugg och umgås lite med min andra hälft kanske vore dags nu.

Kanelbullensdag

Såklart måste jag, som bullfantast fira kanelbullens dag (vad sjutton är det för dag egentligen, tänk att en bulle kan få en dag uppkallad efter sig) med att vaka typ 100 kanelbullar tillsammans med Moa och Hugo så här på kvällskvisten. Kladdigt kan jag lova men nu ska det bli så gott med nybakta bullar och kall mjölk!


Träning

Nu blir det lite styrketräning, var typ två veckor sedan och lär väl inte kunna röra mig sedan, men min kropp behöver det just nu! Sedan hem för att stoppa näsan i böckerna:-)


Världens stoltaste nyblivna och gladaste faster!

Igår blev jag faster till världens sötaste lilla flicketroll! Glädjen är enorm och ett stort GRATTIS till er mina kära! Snart kommer jag och hälsar på! Love!


Provar

Måste ju prova blogg.se nya app! Får väl se hur det går!


Lääängtar!

Gäller att vara produktiv, klarade tentan imorse, med nöd och näppe, hade exakt det antal poäng som krävdes för att bli godkänd. Skönt såklart, men samtidigt så hade jag velat ha fler poäng, hade alla rätt på förra, men men, man kunde i alla fall bara få icke godkänt och godkänt... Men ibland är mina krav på mig själv orimliga och efter att ha jobbat i lördags och inte pluggat mer än 40 minuter igår så får det väl vara ok då. Men ändå, det svider...

Hur som så fortsatte jag plugga som en raket idag och har helt plötsligt suttuit från åtta... Nu väntar jag hem Moa. Längtar riktigt efter henne. En mysig stund innan vi åker och hämtar Hugo. Det är så sällan hon får all tid, och kunna käka mellis med henne utan en ett och ett halvt åring är ganska nice. Dessutom var hon så ledsen igår och hade somnat då jag kom hem, så nu blir det kvalitetstid.


Love U!

Värken...

.. är inte min bästa vän just nu. Vilken pina. Det är galet hur ont det kan göra, man börjar ju starkt fundera på om det verkligen kan göra mer ont och HUR ont det då kommer göra???? Brukar inte låta värken ta över mitt liv, men nu har det hänt och jag bara väntar på att någon ska komma och rädda mig... Vilket jag vet är omöjligt, för ingen kan tyvärr göra det.

Ska ta och bita ihop, plugga inför tentan imorgon om det ens är möjligt att hålla upp ögonen då de bara vill knipas ihop och aldrig mer öppnas igen, bege mig till badhuset för att hålla i nybörjarträningen, men inann dess bör man väl utfordra barnen... Tack för att de inte är hemma nu och jag inte behöver låtsas, vet inte om jag hade klarat det just nu.

Blä....

RSS 2.0