Nattinatt!

Ja, då har Mr Right kommit hem hunnit slänga i sig mat och stupat i säng! Men ändå så är jag kär i honom!

Här ligger jag i soffan och kikar på Diagnos Okänd. Tycker det programmet är riktigt bra och intressant. Annars har jag haft en riktigt bra kväll och det var inte så farligt tråkigt som jag trodde...

Önskar er en fortsatt bra kväll och att ni får drömma söta drömmar. Appropå drömmar så var det riktigt länge sedan jag drömde. I alla fall en dröm som jag kommer ihåg när jag vaknar. Jag hoppas jag får drömma något bra i natt!


Sov gott allihopa!

Snart Valborgsmässoafton

Jaha ni, då var det snart Valborg igen.

För precis ett år sedan togs första grävtaget på vår tomt. Jag minns det som igår. Och tänk, nu står ett hus här med gräs på baksidan och altan... Gud så underbart och vad fort tiden gått.

Vad ska ni hitta på imorgon då?

Vi ska troligtvis ha lite folk här och grilla lite hamburgare innan vi går till bybrasan och intilliggande pub. Annars blir det nog lugnt. Det känns på något sätt som hysterin med Valborg har avtagit de senaste åren.
Undra om det beror på att man blivit äldre???? Ha ha!

Lugnt och skönt, men såååå tråkigt!

Jag som ville ha en lugn kväll har verkligen fått det. Moa somnade vid sju och Mr Right jobbar över. Säkert inte hemma före tio. Så trist. Jag har ingenting att göra. Inte för att jag ens orkar det, men det brukar liksom alltid vara rörelse hos oss. Alltid någon att prata med eller några vänner som är här.

Men jag klagar verkligen inte. Det är hur skönt som helst på samma gång som det är trist... Hmmm, vilken bra kombination. Tror jag kanske fortfarande är lite besviken över att inte få träffa läkaren idag...


Pyssel och fruktansvärd värk...Vi inhandlade ju lite lera idag och har åstadkommit alla vackra figurer nedan. Det roligaste var nog Moas förklaringar till vad hon skapade. Den lilla bruna klutten med svart och rosa är en buss som kört fast på en busshållplats så att polisen var tvungn att komma. Sedan åt dom ett äpple där...

Ha ha, tänk om man kunde skapa det själv...

När vi satt och åt mellis så kom verkligen alla barn från vår lilla väg hit och sa att deras mammor sagt att de skulle komma hit och fika.... Jag tror att jag tar det med en nypa salt...
Hur som helst så var det på sätt och vis bra att de kom. Jag kände klockan ticka och vips så var jag riktigt risig. Värken lamslog mig totalt.

Nu längtar jag bara tills jag får lägga mig ner ikväll. Det är helt sjukt, men det är som en tving som någon tvingat runt min kropp riktigt hårt och sedan tänt eld på något material vilket gör så att det glöder runt kroppen samtidigt som någon trycker in en kniv på vissa ställen. Kul va!? Att laga middag är inte att tänka på, tur att man är lite förutseende så att vi har hela frysen full med matlådor!!!

Här ska njutas med det bästa av allt!

Tänkte att vi ska ha en riktig myseftermiddag så jag har nu inhandlat lite naturgodis (ja, jag inbillar mig att det är lite nyttigare i alla fall) och en inredningstidning!Det som fick mig att köpa just denna tidning idag var attd et är ett reportage om pooler. Jag håller på att bearbeta Mr Right att vi ska fixa det tils nästa sommar. Det går sådär, men jag kan tjata jag!

Nu ska jag mysa med lite lyx! Och visst är nötter och torkad frukt bra mycket nyttigare och lyxigare än vanligt smågodis!

Massa roliga saker till halva priset!

Som sagt, det var rea, halva priset på allt i leksaksaffären. Tyvärr vard et ganska urplockat, men vi hittade en hel del saker som kan vara bra att ha till tråkiga dagr. Ungefär som denna dag:-)Cernitlera i massor, spel, bok- och klistermärken, film, ritblock och så klart en modell till Mr Right. Han har aldrig byggt med små modeller och sa vid ett tillfälle att han skulle vilja testa, så jag tog tillfället i akt  och inhandlade en Titanic modell. Hoppas han blir glad!

Perfekt när det är halva påriset på sådana här saker. Kanon att ha på lager om man har sjuka barn och jag själv älskar att pyssla. Har en hel del grejer, men altid kul med lite förnyelse.

Som Moa sa, "Men mamma, varför ska vi köpa allt detta? Är det till mig? Varför får jag så mycket?" Hon är ganska van att gå in i leksaksaffären för att endast titta och blev verkligen glad idag! När vi gick ut sa hon " Åhhh, mamma jag älskar dig, min lilla söta mamma"!

Så söt!

Dåliga matvanor!?Ja, jag vet. Men idag blev det Mc Donald´s till lunch. Jag tror inte att barn mår dåligt av det om det enbart är någon enstaka gång. Dessutom hade vi supermysigt när vi satt och åt. Jag lovat att Moa uppskattade det enormt mycket. Eftersom det inte blev något läkarbesök och inga av hennes kompisar som haft vattkoppor är hemma så beslöt vi oss för att åka in till stan en sväng och käka lite onyttigt! Mätta och belåtna har vi nu landat i soffan framför en film. "Lilla prinsessan". De hade rea, halva priset i leksaksaffären, så då passade vi på att inhandla lite.

Sommarfrukost!Idag, och som vanligt, blev det ett fat med frukt och grönt till frkost. Och så självklart mörkt bröd och en varm och god kopp the!

Fan vad arg jag blir!

God morgon ljuva dag....

Eller inte! Fick ett samtal från min läkare nu och han sa att de varit tvugna att ändra min tid till 8.00 på morgonen istället för 14.30... Jaha, tack då. Men tydligen har inte brevet kommit fram vilket i sin tur innebär att jag missade min tid idag.

Fan, och jag som verkligen hade sett fram emot läkarbesöket. Åhhhh, jag blir så argggghhhhh! Hur som helst så fick jag nu en ny tid, måndag. Bara att vänta några dagar till då.

Ja ja, nu får vi vara hemma hela dagen och hoppas på att solens strålar ska tränga genom molntäcket... Ser kanske dock inte så lovande ut just nu... Man kan ju hoppas!

Hoppas att er dag börjat bättre än min!

Kram på er så länge!

Hittade detta, nu säger jag i alla fall nattinatt!

Hittade detta på en sida på nätet för er som vill läsa lite mer om just Fibromyalgi!


Fibromyalgi

Med tryck ömma punkter i muskler efter ett viss typiskt mönster.
En onormal trötthet, ytlig sömn med flera uppvaknanden nattetid, morgonstelhet ingår i sjukdomsbilden.
Musklerna tröttas redan av ganska lindrig belastning.
Upprepade rörelser( repetitivt arbete) liksom statiska belastningar förvärrar.

En rad symtom som hänger samman med obalans i nerv och hormonsystemen är t ex orolig tarm, oroligt hjärta, andningsproblem, yrsel, huvudvärk samt domningar och myrkrypningar.
Andra symtom kan vara:
Stresskänslighet, nedstämdhet, irritabilitet samt svårigheter med minnet och koncentrationsförmåga.
Svängande förlopp med försämring vid väderleksförändringar och oftast vid kyla och fukt. Tillfälligt svår värk lokalt i muskelfästen, t ex handleder, fotleder och fotsulor.
Allergi och symtom från kroppens slemhinnor, t ex ögonen är vanliga.
Besvären startar ofta i en ond axel, en nackvärk, en långdragen ryggvärk, en bäckensmärta (t ex en foglossning vid en graviditet) ,eller vid en svår infektion, efter en operation och vid en livskris.


Värk, ömhet och stelhet i någon del av kroppen kan i en del fall bero på en arbetsskada. Man kan ha en arbetsskada och fibromyalgi samtidigt, och det kan ibland vara svårt att skilja det ena från det andra.
Sjukdomen drabbar mest kvinnor i alla åldrar. Förekommer ofta familjevis. Möjligen finns ärftliga faktorer.
Påfallande ofta är patienten en mycket ambitiös person som lider av att inte "orka som förr", och som nu tvingas möta en oförstående omgivning, blir betraktad som "lat" och "inbillat sjuk".

Patienten har ibland dröjt men att söka vård för sin smärta, de har ibland mött oförståelse i sjukvården och sedan prövat olika behandlingar utanför sjukvården.
Eftersom sjukdomen inte "syns utanpå" kan det vara svårt för omvärlden- anhöriga, arbetskamrater och andra- att inse svårighetsgraden av patientens besvär.
Den sjuka är handikappad av tröttheten, kraftlösheten och av smärtan som förvärras vid belastning.

I vissa fall och periodvis även av ömhet i fotsulorna( svårt att gå), ömhet i svansområdet( svårt att sitta) ,ömhet i huden (svårt att ha åtsittande kläder), ögonmuskeltrötthet( lässvårigheter) nedsatt koncentrations och minnes funktion (svårt att inhämta information och att utföra krävande intellektuellt arbete) ,nedsatt stresstolerans( svårighet att klara komplicerade situationer ), morgonstelhet (svårt att komma igång med göromål i arbetet i "vanlig" tid) ,svullnads känsla och svaghet i händerna (fumlighet, tappar saker, svårt med precisions arbete)Ljudkänslohet
Det är uppenbart att det ovan nämnda utgör att hinder såväl i privat - som arbetslivet. Därför är det viktigt att arbetsledning , vårdgivare och försäkringskassans handläggare har kunskap om fibromyalgi och förstår
Att patienten inte är fullt arbetsför.

De flesta av dessa patienter vill inget hellre än arbeta. Helt uppenbart är många av dem dock arbetshandikappade.
En kraftfull rehabiliteringsinsats är nödvändigt om patienten ska kunna vara kvar i arbetet. I många fall lyckas även detta. Men vissa patienter är dock så handikappade att rehabilitering till arbete är utesluten.

 

Nattinatt

Imorgon är min domedag

Ja, då har vi äntligen kommit fram till dagen före den 29 april. Imorgon har jag mitt "slutliga" läkarbesök och ska få reda på vad alla prover och tester visat. Det känns verkligen skönt att äntligen stå där. Jag vet inte vad jag förväntar mig mer än att de ska kunna bota min värk... Vilket jag i och för sig vet att de inte kommer att kunna göra, MEN hoppas att de ska kunna vägleda mig så att den blir lindrigare.


Har inte skrivit så mycket om min värk senaste veckan. Dels för att jag ibland själv känner att det blir lite tjatigt, men å andra sidan så är det ju så det är. Det har faktiskt varit något lite bättre senaste dagarna. Men det har då varit strålande sol och jag har inte jobbat så mycket i och med röda dagar och för att Moa har varit hemma. Säkerligen en kombination av båda delarna. Men värken finns som sagt ständigt där och jag kan oftast ställa en klocka efter hur den kommer sig smygande ju längre dagen går. Jag behöver i regel inte titta på klockan för att veta att den är runt ett. Då börjar det bli outhärdligt för att verkligen kulminera vid fyra-fem tiden. Sista timmarna av dagen går på ren vilja och vetskapen att man snart kan slänga sig i soffan och inte behöva göra några fler sysslor.


Hur som helst så får ni väl veta imorgon hur det gått.


Så länge säger jag som vanligt nattinatt!Kvällsaktivitet

Oj, det lät ju, kan tolkas på vilket sätt man vill, men jag menade i alla fall att efter middagen begav vi oss ut på promenad/löprunda. Jag försöker få igång Mr Right. Tycker att det är dags att han använder sina löparskor som legat oanvända i förpackningen i 3 år nu...

Så vi (mest jag:-) har bestämt att på tisdagar ska vi ut en runda. Tanken är att vi går en bit och sedan springer han en runda tills vi möts och sedan är det min tur, men jag brukar springa åt motsatt håll, så det blir liksom en och en halv runda... Ja ja, bara för att jag springer fortare än honom...

Hur som helst så var det första gången han skulle springa och han var helt övertygad om att han skulle slå min tid från förra veckan. Men icke! Dessutom var han helt slut och erkände för första gången att han nog var ganska otränad och hur han inte fattade att jag orkade...  Det finns något som kallas för träna... och inte köra gärnet från början. Även om vi båda är tävlingsmänniksor när det gäller all idrott!
Senaste nytt inom motion
Jag tycker det är underbart skönt att vara ute och springa. Så skönt med frisk luft och man rensar tankarna väldigt bra. Efteråt känner jag mig som ny. Av min värk i kroppen känner jag som vanligt mig ganska bra i ca 2 timmar innan den åter fångar mig... Jag vet inte vad det beror på, men tänkte fråga läkaren imorgon, men det känns bättre att springa än att gå samma runda. Skulle jag gå så skulle jag ha så ont att efter ca 1 km skulle jag inte kunna ta mig hem. Antagligen beror det på hur man belastar olika delar av kroppen.

Det värsta jag någonsin gjort var när jag förra sommaren skulle ut och springa med min fasters man på Smögen. Han frågade om jag ville med ut och springa i bergen. Ja klart jag hänger på. Men hallå, för någon som aldrig sprungit i bergen så var det fruktansvärt jobbigt. En stor skillnad från att springa spår eller på asfalt. Jag höll allvarligt på att dö... Men att ge upp det finns inte i min värld. Så jag tog mig genom det passet med, men har aldrig varit så slut efter någonting. Och vilken träningsvärk jag hade dagen efter. Det låter säkert inte så jobbigt, testa så får ni se! Hur som helst så var det samtidigt oerhört vackert att springa bland klipporna och havet i kvällssolen.Min Älskade Dotter...

Ha ha!
Jag satt och pratade med min farmor i telefonen ute på altanen efter att vi ätit lite mellis. Moa sa att hon skulle gå in och tvätta sig. Sedan hörde jag hur hon satte på Tv:n (trodde jag). När jag kom in i vardagsrummet så har hon bäddat till sig och dockan på pallen som är till soffan... Och satt på klassisk musik... Vet inte hur hon hittade just den skivan, men där ligger hon och sussar skönhetssömn!Så jag kan sitta här på altanen och skriva i lugn och ro!!! Vaddå jobbigt att vara mamma!? Inte det minsta, hur mycket egen tid som helst!

Ska ta en sväng in och pussa på henne lite, känner att jag måste tanka lite barnakärlek!


Njut av det fina vädret!


Vad ska vi göra idag?

God förmiddag!

Hoppas ni alla haft en skön natt och en bra start på dagen!

Jag har nu klarat av dagens inplanerade möte med farfar som barnvakt. Vi har inget mer planerat på hela dagen, vilket är ganska skönt. Det är inte heller direkt så att jag kan ta med Moa ut på stan, folk skulle väl mer eller mindre svimma om de fick se henne... Jag hoppas verkligen att prickarna snart försvinner, natten har varit ganska jobbig för henne. Men hon är tapper och klagar inte och hur glad ändå!


Det får helt enkelt bli en mysdag här hemma.


Det skulle ju vara varmt idag, ujpp till 23 grader, men solen lyser med sin frånvaro. Kanske spricker det upp senare, men just nu kommer det till och med några regnstänk!


På lördag är det bara två veckor tills vi åker till Kreta! Så nice! Åhhh, vad härligt det ska bli. Hoppas bara att det kommer vara bra väder där. Känner jag mig själv rätt så blir jag ganska sur om det skulle vara mulet. Då ska man nte korsa min väg om jag säger så!
Här kommer vi snart att sola och bada i en hel vecka!

Kanske ska vi ta och plocka fram lite fika, känns som en kaffelatte skulle sitta helt perfekt nu!

Ha en bra dag så länge!


Pizzamiddag efter några ensamma timmar på jobbet!

Då har jag kommit hem från jobbet och tryckt i mig en pizza tillsammans med Mr Right. Blev kvar nästan till åtta och då kändes det bekvämt med en pizza. Vet dock inte om det är så bekvämt i magen nu...

Jag fick i alla fall gjort det jag skulle och lite mer därtill, vilket innebär att jag tar min andra VAB-dag imorgon. Vi har morgonmöte så det ska jag gå på för vi har lyckats trixa till det med barnvakt på morgonen. Åhhh, jag börjar tycka riktigt synd om Lillplutten. Alla prickar verkar klia och göra ont nu. Hon ser ut som en liten tonåring med kraftig acne i ansiktet... Fy, man lider med sina barn och det är nästan så man får ont själv när man tittar på henne.

Hmmm, har tänkt en massa på om jag har ångest, men kommit fram till samma svar som jag gav på sjukhuset idag, NEJ, det har jag inte. OK, över dessa eländiga rådjuren som redan varit framme och nosat på mina blommor. Grrrr. Jag blir galen bara jag ser dem. Året runt var eviga dag ser vi dem. Undra om vi ska sätta upp ett elstängsel runt tomten eller kanske ett Gunnebostängsel, snyggt!

Känner mig ganska slut efter dagen så jag säger god natt till er alla! Hoppas att ni får sova sött med en massa söta drömmar!


Blommor på altanen!Nu på eftermiddagen fick jag äntligen tummen ur att plantera ner lite blommor i två zinkhinkar. Har nu blandat i lite blodmjöl för att försök att hålla rådjuren borta. Hoppas innerligt att det fungerar. Men visst ser det lite mysigt och sommrigt ut?!

Nu måste jag till jobbet!

Hej så länge!


Vattkoppsinvation

Oj oj oj, nu har lilla fröken definitivt vattkoppor! Herregud vad många prickar hon har. Vi räknade till 32 i ansiktet... Inklusive två i örat... Så det var tydligen inte så lindrigt som vi trodde.

Idag har jag varit hos doktorn, men jag vet egentligen inte vad jag gjorde där. Träffade en smärtpsykolog. Mötet skulle ta ca 1 1/2 timma. Hon ställde en del frågor, men var mest tyst, precis som hon väntade på att jag skulle börja prata. Mycket frågor om ångest och om jag verkligen var säker på att jag inte fick panikångestattacker... Jag har ingen ångest och visste inte riktigt vad jag skulle svara mer än nej... Och att jag borde börja ta sömntabletter för att sova... Men jag vill inte ta massa tabletter, jag vill må bra och orka allt jag tidigare gjort. Inte lullig i huvudet när jag vaknar och åker till jobbet... Efter ca 20 minuter så frågade hon om jag ansåg att vi behövde träffas igen, hon ansåg inte det utan att mitt problem var just smärtan... Grattis! Mitt i prick!

Ska träffa min läkare på onsdag och det känns fruktansvärt skönt. Då ska jag även få svar på ALLA prover och ALLA underökningar jag gjort.ö Det känns som att det verkligen kommer att ge någonting och om det inte gör det blir jag grymt besviken...

Sitter nu och väntar på att Mr Right ska komma hem så jag kan åka in och jobba. Orkar verkligen för jag har grymt ont efter denna dag med flängande hit och dit. Man ska vara frisk för att orka ta sig till sjukhuset!
Men tydligen kunde ingen annan stänga och det är min dag så det är bara att pallra sig dit. Har lite annat att göra med så jag hoppas jag hinner det.


 Moas mellisbricka som vi åt på altanen!

Soliga härliga dag!

Efter jag varit och simmat tillbringade jag hela förmiddagen i en solstol på altanen med att pressa under solens strålar! Så härligt! Jag mår så mycket bättre i solen att jag orkade med att ha folk här och även gå iväg till ett par grannar och fika. Det känns som vi har fikat hela dagen.

Ha ha, det har vi också! Det är husliv det!

Nu ska jag kolla runt på nätet och titta in på de vanliga sidorna jag brukar besöka! Bland annat simma.nu Kolla in den om ni är intresserade av simning! Alla nyheter på en sida!

Sedan ska jag sova, tidigt sängläge! Måste åka hemifrån klockan halv sju imorgon för att hinna vara framme hos läkaren halv nio! Wish me luck!
Nattinatt!

Vilken rolig ördag det blev!

Japp, vi kom iväg på festen. Meddelade värdinnan och födelsedagsbarnet endast 1 1/2 timma innan festens start. Men där var vi och hade superduper kul.

Hur det löste sig med barnvakt, jo, Moas farmor fick omprogrameras från mormor till farmor för kvällen... Hon skulle varit barnvakt åt Mr Rights systers barn. Men helt plötsligt kom deras farmor dit och Moas farmor kom hit... Ja ja, låter lite rörigt, men så var det.

Under kvällen bjöds vi på god mat och dryck samt dansade till musik. Jag fick dock ge upp efter ett par timmar, vi var kvar till ett i alla fall så jag fick min vilja igenom och vann över fibromyalgin i alla fall en liten stund.

Klart det var simning imorse. Så upp med tuppen för att simma! Skönt, men jag var bra trött, men att ge upp det finns inte i min värld!

Mys på altanen i solnedgångenFörsta fredagen på altanen. Och vad satt bättre än ett glas vin? Ja, ingenting idag. Så mysigt att sitta här och se solen sjunka ned bakom träden, alldeles i lä.

Rådjuren har ännu en gång lyckats äta upp alla knoppar på blommorna i våra urnor. Jag tycker inte om Bambi längre. Någon som vet hur man blir av med dem? Och då menar jag inte att skjuta dem...

Vet ni, vi har eventuellt lyckats skaffa barnvakt! Våra underbara grannar sa att de mer än gärna är barnvakt åt lilla Moa! Hon stormtrivs där och leker bra med deras barn! Nu ska de bort klockan fyra, så vi får se när de kommer hem, men man hoppas i alla fall eftersom vi verkligen vill gå på en superrolig 30-års fest. Jag vet att den kommer att bli så kul. Inbjudningskortet var ett av de bästa jag sett. Roligt sätt att skriva det på liksom. Man blev fängslad av det och festen blir säkert lika bra! Vi hoppas och håller tummarna!

Appropå våra grannar så ska de gifta sig i sommar. Lyckos dem! Eftersom de är några av våra bäsra vänner så ska vi så klart gå. Möhippan och svensexan ska vi försöka fixa till det bästa. Åhhh, hon hade köpt så fina grejer till inbjudningskorten! hur fint som helst. Jag lovar att ta en bild när vi får det! Jag antar att jag kanske kommer att göra några av dem...

Ha en mysig kväll så länge! Njut till Berg flyttar in!


Kraaaam!

Vackert väder!

Idag är det strålande sol och en klarblå himmel! Det ser allstå ut som att väderprognosen stämmer för en gångs skull! Jag slutar tidigt idag och ser framför mig hur jag sitter på altanen i solen och njuter!

Tydligen ska det bli 18-20 grader hela helgen, wow! Jag jobbar imorgon, men sedan är det bara att njuta!

Tänk om sommaren är på väg nu!

Ha en superbra dag!

Barnvakt sökes!

Japp! det är nog första gången vi står utan barnvakt. Vi ska/skulle nämligen på 30-årsfest i helgen, men nu har min syster blivit sjuk och kan inte sitta barnvakt. Åhhhh, så tråkigt. Och det verkar som att verkligen alla är borta denna helg. Vi som så gärna ville gå. Hur ska vi lösa detta nu då? Hur som helst så har vi en dag till på oss, men det är så trist att inte kunna komma.Så, någon frivillig själ!?

Kom på en rolig sak Moa sa idag. Vi satt och kikade på tv och det handlade om ett par som skulle hämta den lilla flickan de adopterat från Thailand. jag sa till Moa att nu ska de äntligen få hämta hem sin lilla flicka som de har väntat på så länge. Moa svarar:
-Mamma, glömde de henne där? Åkte de hem utan henne? Ni får inte glömma mig när vi ska åka hem från Grekland.

Kameran ja, nu är den fixad och batteriet fungerar superbra! Äntligen kan vi (jag) ta en massa kort igen!

Är verkligen trött så jag tror jag ska krypa till kojs och se om jag somnar, vore ju superskönt!Nattinatt!

Snacka om kvällssol!Nu är altanen så gott som klar! Bara lite räcke som saknas! Och kolla in vilken grym kvällssol vi har!

Gissa om här ska grillas och njuta av lite vin i sommar!?

Fan, vad less jag blir!

Och tur är väl det! Vaknade imorse och kände usch, detta går inte. Men det gjorde det och efter en varm och skön dusch så kände jag mig riktigt bra!

Yehooooo! here I come! Det kändes väldigt bra i kroppen och jag mådde inte alls så dåligt som jag brukar eller som jag gjort de senaste dagarna. Hela dagen ända till klockan 14, då kom min vän Fibromyalgin tillbaka med besked för att slå ut mig totalt. FAN Fan fan! Jag besvärades inte ens så mycket av det på jobbet, klart det gjorde ont, men inte så att jag tänkte på det.

Jag hade precis pratat med Mr Right och sagt att det känts otroligt bra i kroppen idag, till och med så att jag beredde honom på att jag skulle träna. Men sen, nu är jag helt död. Det värker enormt. Så goodbye till räningen kan jag lova.

Jag får vara hemma och mysa med mina två favoriter i alla fall och det är inte fy skam! Och solen skiner!

Hade så enormt mycket att göra på jobbet så jag hoppas att jag inte glömt någonting. Men det tror jag inte att jag ska ha gjort...:-)

Åhhh, hittade två par sjukt snygga pumps på ellos.se (av alla ställen) igår. Jag var bara tvungen att köpa dem eftersom de nästan kostade gratis!

 
Helt i min smak!

Än så länge är Mr Right lyckligt ovetande, och jag gör en fuling och bara har dem helt plötsligt i garderoben. SMART!
han har nämligen sagt att ett par skor til så blir det ett par in och två par ut... Inte helt rättvist tycker jag. Men å andra sidan så när vi flyttade hade han typ fyra par och jag hade 43....

Nu måste jag laga lite mat! Moussakaliknande tänkte jag idag, men hallå, orka....

Tack för maten!

Åhhh, har varit på middag (som jag tidigare skrev att jag skulle). Vilken tur att jag var ledig idag och kände att jag orkade, även om jag hade ont. Men det kändes ok! Så himlans skönt. Vilan på eftermiddagen gjorde susen. Ha ha, låter som en gammal tant!

Vi blev bjudna på supergod mat och det kändes nästan som jag skulle spricka, så mätt blev jag! 

Menyn:
Gaspacchio
Vegetariska Canneloni
Budapest-tårta

Supergott! Tusen tack för maten vännen!

Moa åt väldans mycket så det verkade som om hon tyckte det var gptt med. Hon sa så i alla fall!

Nu ska jag i alla fall slappa lite till min vanliga Tv-stund på kvällen. Idag är det "Diagnos Okänd". Ganska intressant tycker jag!

Sov gott allihopa!Så här mätt är jag, men inte lika söt:-)

Och detta, stämmer så bra!

Vad du kan göra för att underlätta för mig:

Tro på mig!
Smek mig gärna, men dunka mig inte i ryggen!
Acceptera att jag ibland måste säga nej!
Låt mig kunna säga att jag inte orkar mer idag, att jag måste få vila.
Låt oss njuta av de små stunder tillsammans.
Ta till dig mina bra sidor och ha förståelse för de dåliga!
Fortfarande klarar jag ganska mycket.
Ta gärna kontakt med mig!
Fråga mig och jag skall försöka förklara hur jag känner det.
Hjälp mig ta tillvara de bra dagarna, det positiva i tillvaron
och acceptera mig som jag är.
Tyck om mig när jag är som värst!
Det är då jag behöver det som bäst.
För det mesta är jag glad, positiv och ambitiös.
Ofta ser jag piggare ut än vad jag är.

Min sjukdom syns ju inte utanpå.
Jag lider av att inte orka som förr och av att möta en oförstående omgivning.
Det är svårt att bli betraktad som lat och inbillningssjuk.

Hittade detta på nätet! Bra!

Hej!

Mitt namn är Fibromyalgi.
Jag är en Osynlig Kronisk sjukdom och jag är nu din följeslagare för resten av livet.
Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig,
men DIN kropp kan känna mig.
Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill.
Jag kan orsaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör,
orsaka dig värk överallt.
Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och hade kul.
Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället.

Försök att ha kul nu!

Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibro-Dimma i utbyte.
Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa
eller svettas medan alla andra känner behag.
Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också.
Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag,
så kan jag ta det ifrån dig med.
Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar,
t ex det där viruset du aldrig blev fri från,
eller den där bilolyckan eller kanske var det de där åren
av förödmjukelse och trauman?

Hur som helst, jag är här för att stanna.

Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig.
Jag skrattar så jag kiknar.
Försök du bara.
Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare
innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt.
Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller,
tillsagd att du lider av ångest eller depression,
rekommenderad att prova TNS, bli masserad,
tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet
kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt,
förnedrad, uppmanad att rycka upp dig,

och MEST AV ALLT,

aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig,
när du klagar till läkaren om hur utmattandet livet är varje dag.
Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig
ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må
och om vilken utmattande sjukdom jag är.
En del av dom kommer att säga saker som-
"Äh, du har bara en dålig dag!"
eller "Ja jag kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 ÅR sedan."
utan att höra att du faktiskt sa 20 DAGAR sedan,
en del kommer att börja prata bakom din rygg,
medan du sakta känner att du håller på att förlora din värdighet
i dina försök att få dem att förstå.
Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa
och har glömt vad det var du skulle säga härnäst..

Avslutningsvis, ( jag hoppades kunna hålla denna del hemlig,
men jag antar att du redan listat ut det).
Den enda plats du kan få någon support eller förståelse från, angående mig,
är ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYLAGI.

Högaktningsfullt

Din Osynliga Kroniska Sjukdom

Författare okänd..


EmG, usch, EmNg, ännu mera usch!

Fy, inga mer sådana här undersökningar tack! Jag vill ha mina muskler och nerver för mig själv! Det är inte skönt och det gör ganska ont i efterhand.

EMG

Klinisk neurofysiologi Vid denna sektion undersöks perifera nerver och muskler för att kartlägga skador och sjukdomar i dessa organ. Vid Elektroneurografi (ENeG) stimuleras nerver med små elektriska stötar och vid nål-elektromyografi (EMG) registreras den elektriska aktiviteten i muskelfibrerna med en tunn nål som sticks in i muskeln.

Lika kallt igår som idag. Tur att jag har en vinterjacka som inte är på vinden.

Nu ska jag ladda för en middag ikväll. Mr Right måste jobba över, varför just idag? Moa får följa med så jag ska packa lite saker till henne så att hon inte blir sysslolös!Hej so long!

Gnällig, JAG?

Ja, kanske låter jag gnällig ibland när jag skriver här. Läste genom en del inlägg och håller med om att det kan vara så. Det beror ju på hur man ser det. Ändå skriver jag endast en bråkdel av hur jag känner det. Oftast är det även så att jag skulle aldrig i hela mitt liv erkänna face to face för mina vänner hur jag egentligen mår. Kanske mina närmsta vänner, men de känner mig så otroligt bra.

Jag vill ju INTE vara gnällig, därför är det enklast att svar något flyktigt på frågan hur jag mår och sedan erkänna lite genom att skriva av mig här. Jag tror inte heller att jag uppfattas som gnällig. Skulle aldrig låta min värk gå ut över någon annan eller erkänna inför andra att jag inte klarar av en uppgift. Då gör jag det som jag egentligen kanske inte borde göra trots att det knappt går och trots att jag får superont sedan.

Deprimerad då? Nej, verkligen inte. Jag kan inte önska mig ett annat liv, utom att ta bort värken då. Men den gör mig inte direkt deppig, endast så jäkla förbannad eftersom jag vill vara som jag tidigare varit. Jag trotsar den till max, vilket jag vet inte är så smart, men det får jag väl inse framöver med läkarens hjälp.

Jag vill inte heller att någon ska tycka synd om mig. Inte det minsta. Det är det sista jag vill. Jag hatar när folk är medlidsamma och ska göra saker ÅT MIG. Jag vill ju inte bli betraktad som sjuk eller blir daltad med.

Trots detta så finns ju min vän (eller egentligen den värsta ovän man kan tänka sig) Fibromyalgin där precis hela tiden. Den borrar sig djupare och djupare, längre och längre in, ju längre av dagen som går. Ingen som inte känt av den eller som känner vännen Fibromyalgin vet eller kan tänka sig hur det känns när varenda del av kroppen bara skriker och värker. Det är inte heller lätt att förklara att en dag har jag ont i fötterna, nästa i ryggen, sedan i armarna osv. Man kan aldrig riktigt veta. Jag tänker hela tiden att varje ställe är värst och värre kan det inte bli.

Visst kan det det! Det är inget svårt alls. Just nu måste jag säga att fötterna är det värsta som finns, men det tänkte jag om ryggen för ca två veckor sedan... Men att ha ont i fötterna är inget kul. de ska liksom bära upp kroppen, hela tyngden och även om jag sitter, ligger eller hänger i luften så värker det. Något fruktansvärt. Jag skrev igår att det känns som om någon dragit åt en tving så hårt det går, sticker genom en kniv och vrider om och samtidigt tänder eld på fötterna för att få den där riktigt brännande och svidande smärtan, ja jag kan inte hitta en bättre förklaring än så.

Sedan då mölksyran och den enorma trötthet och stelhet jag upplever i kroppen är helt outhärdlig. Tänk att inte orka borsta tänderna utan att vila, inte kunna stå och laga mat eller att inte orka hänga mer än två-tre plagg av tvätten utan att vila, ja det är min vardag.

En fråga jag ofta får är vad har du gjort i helgen? eller vad har du gjort på din lediga dag? Ja vad FxN tror ni? Inte mycket, det orkar eller kan jag inte eftersom jag har ett jobb att sköta och jag är hellre där och lägger min energi än att Fibromyalgin även ska ta det ifrån mig.

Men jag tvingar mig att göra allt detta. Jag måste för att få ordning i mitt hem, jag måste borsta tänderna, kamma håret, laga mat, ta hand om Moa.

Hur skulle det annars se ut?

Annars mår jag hur bra som helst! Och nu ska jag göra mig iordning och hoppas på en underbar dag av massor med ork!Massor av kramar till er alla!

(om ni inte vet och förstått så ÄLSKAR jag Miranda-nallarna! De är ju så himlans söta!)

Dagen till ära...

... ska Moa få följa med dagis till Färsna. Trots att det är onsdag och innebär ledig dag för mig så ville de att hon ska följa med. De är så gulliga på hennes avdelning och tänker på allt. Passar ju perfekt eftersom hon då inte behöver vara inne med dem utan endast ute om det nu skulle finnas en mikroskopisk chans att hon skulle smitta med sina sista koppor...

Efter det ska jag bums till läkaren. Ska göra ännu ett EMG. Fy, inte direkt vad jag önskar, men det är väl utredningens gång. Man testar aktiviteten i muskulaturen genom att de sticker i nålar och liksom ruckar på. Jag är fruktansvärt nål- och sjukhus rädd, men just nu så gör jag vad som helst för att få må bra.

Ikväll blir det middag med bästa vänner! Bara jag orkar. Jag älskar ju mina vänner och vill ju umgås med dem, men hur kul är det när det enda man tänker på är att man egentligen inte orkar sitta där och gör allt vad man kan för att det inte ska synas att man har så ont...

Jaa, jaa, dumt att oroa sig nu, det är ju flera timmar kvar!

Have A Nice Day = H.A.N.D

Hugahh, vad kallt det varit idag!

Idag har jag och Moa i stort sett varite inne hela dagen och bara myst! Kollat på film, ritat och läst böcker! Riktigt mysigt. Fick för oss att gå ut och plocka tussilago (som tydligen är Moas favorit blomma) och vitsippor. Vi hittade massor, men jisses vad kallt det var! Vi höll på att frysa ihjäl. (Hmm kanske inte riktigt, men nästintill)

Nu står de så fint i en liten ljuslykta på bordet! Man blir glad av att titta på dem!

När Mr Right kom hem åt vi en riktigt god korvstroganoff och ris. Efter det tog vi en promenad och sedan duschade jag och Moa medan Mr Right lekte pyroman i trädgården. Allt ska tydligen eldas upp nu mer. Har även hört att han ska få äran att tända på bybrasan på Valborgsmässoafton. Ha ha! Vilken ära! Men han tar det med stort allvar. Moaaaho.

Hittade en ny thesort (för mig) från Lipton, Grönt the med Mintsmak. Pyramidpåsar som tydligen ska vara av samma kvalité som lösvikts the! Men mycket smidigare!

Green with Mandarin Orange

Faktiskt riktigt gott och uppfriskande! Testa!

Nu är jag halvvägs in i Andra Avenyn, så jag önskar er en supermysig kväll!

http://christofferolsson.blogspot.com/2009/01/jag-nskar-jag-kunde-glmma.html

Kram Kram

Samvetet gnager hela tiden.

Ja, det är säkert. Jag skämdes då jag ringde till jobbet och sa att jag faktiskt inte kan komma idag eftersom Moa fortfarande har kopporna kvar. Varför känner jag så? Jo, för jobbet är min plikt och där ska man liksom bara vara! Idag funkade det dock inte. Vi har provat med alla vi känner, men alla jobbar eller är sjuka. Vi brukar absolut inte ha problem med barnvakt, det finns så många som vill umgås med Moa, vår lilla ängel. Därför piggar jag upp med ett foto!Mr Right och Moa på den underbara stranden i Flic n Flac, Mauritius för drygt ett år sedan. Så härligt! Inte så lika varandra va!?

Nu ska jag kramas med Moa och läsa en Kråkebok....!

Ballar av stål!

Shit vad roligt det är! Att de kommer på alla saker! Jag tyckte det var löjligt först men är nu helt frälst! Vilka lirare!

Ligger i soffan och är varm och go efter ett skönt bad! Tänkte jag skulle göra en kopp te, men vet inte om jag orkar. Latmasken har slagit till efter en stressig dag på jobbet. Vi hade otroligt mycket att göra och jag har tre jordenruntare som jag måste fixa och trixa lite med. Jättekul och det är en liten utmaning att få till dem bra! Jag vet i alla fall vad jag ska göra om jag säger så!

Men imorgon kan jag tyvärr inte gå till jobbet. Vi har ingen barnvakt till Moa. det är första gången det händer och jag har typ dåligt samvete för det. Jag vet, jag ska och borde inte ha det. Jag är nog ibland för lojal mot jobbet, men jag vill ju jobba. Fast å andra sidan så har jag ju barn för att jag vill ha det och för att ta hand om det djälv, inte för att någon annan ska göra det. Och vaddå, en VAB-dag sedan hon föddes 2005 är inte direkt mycket:-)Fick en jättekonstig kommentar av en person som inte förstod hur man kunde ha ont under fötterna... Nej du, det förstod inte jag heller innan jag blev sjuk. Skulle inte ens ha förstått hur ont det kunde göra om jag ens ansträngde mig för att försöka förstå. Jag kan inte beskriva smärtan så att du ska förstå, men begär inte det heller.

Ta en tving och tvinga så mycket det går, med foten emellan, samtidigt som du kör en kniv igenom foten som du nyss använt till att springa ett maraton med... Tänd gärna eld på den för att få den där riktigt brinnande känslan...

Ja ungefär så!

Godnatt på er och sov sött!

http://www.retrohouse.se/index.php?cPath=124

Orkar inte gå upp idag...

Oj, vilken helg det varit. Min "vän" Fibromyalgi, har hängt över mig som en dimma, konstant. Somnade nog inte före halv fem imorse, när Mr Right åkte till jobbet. Det spelade ingen roll alls hur jag låg, det gjorde bara fruktansvärt ont, överallt. Mest under fötterna. Jag vet, helt sjukt, men nu sitter värken främst där även om det gör ont överallt så är det där den är som mest uttalad just nu. Trodde i en liten förhoppning när jag kröp ner i sängen igår att "får jag bara sova i natt så kommer det kännas bättre imorgon när jag vaknar". Ja, tjena.

Det gör så ont att jag gråtit en massa tårar i natt. Just när man ligger där i mörkret och hör någon annans sköna sovande andning så känner man sig fruktansvärt ensam. Måste hur som helst ha slumrat till en aning eftersom jag vaknade av en ännu mer intensiv värk. Första tanken var att jag ska ju jobba idag, hur ska det gå? Jag vet inte, känns som det kommer bli en underbar dag där jag får gå in på toaletten och grina lite mellan varven.

Avundsjuk? Nä, var inte det, det är ändå inget roligt!

Sååå skönt att jag ska till läkaren snart, mycket snart!

Ni som vill se mig när jag mår som sämst, varsegod, dörren står öppen, det är bara att kliva in. Fika får ni fixa själva idag. Ring mig inte i förväg bara, då hinner jag fixa till mig och huset och allt är som vanligt...

Tur i allt detta att jag har Moa som går före allt. Det kommer min "vän" Fibromyalgin aldrig att kunna bestämma över. Är det så mina sista krafter jag har kvar då kommer jag göra allt för att hon ska ha det bra och inte behöva se med sina vackra ögon att jag är dålig.

Hur som helst så ser jag på sätt och vis fram mot att gå till jobbet. Det får mig att känna att jag behövs och ingen ser hur jag mår av de kunder jag har under dagen. Det ger mig liksom ett värde och ett välbehag att utföra mitt yrke. Men eftersom jag vet att jag kommer att må sämre ju längre dagen går så känns det som att dagens slut ligger flera mil bort...

Men som vanligt så är Det jag som bestämmer!!!

Just ja, barnvakten är fixad och klar! Moas underbara farmor kommer hit och är med henne idag! Vad skulle vi göra utan våra föräldrar?

Ha en fortsatt bra dag ute i det vackra vädret!


Kram på er så länge!

Jabadabado...

Idag har jag varit helt i min "vän" Fibromyalgins våld. Helt sanslöst. Ändå har jag tvingat mig att göra vissa saker. Fasen vad risig jag är nu. Har som jag redan skrivit inte sovit någonting direkt på hela helgen. Och jag tvingade mig att vara med på middagen igår och får nu sota för bland annat det. Jag kan inte förklara denna smärta jag känner nu, något liknande har jag inte varit med om. Ja ja, det blir säkert bra!

Nu är i alla fall altanen klar! Jehooo! Det ska bli ett litet räcke med, men det blir väl till nästa helg.

medan de fixade det sista på altanen målade jag klart den lilla biten som var kvar av ändträet på huset. Sedan fick jag i stort sett krypa in i huset... Men kände mig ganska duktig att jag målade klart i alla fall. Moa stod och sov i vagnen, i hela två timmar! Skönt för henne (och för mig!!!).

Det såg ut att vara så varmt och skönt ute idag, men det var det verkligen inte. En riktig nordanvind utan desslike. Inte konstigt att lillpluttan var iskall när hon vaknade trots att hon hade vinterkläder och filt på sig...

Till middag blev det grillat! Jag fick för mig att göra en vitlökssås, och den var asstark. Jag som inte riktigt gillar stark smak av vitlök, så nu stinker vi alla och det enda som smakar i munnen är vitlök...
Så inget besök här nu! Maten var dock supergod!

Måste verkligen fixa i ordning kameran nu, jag älskar att ta kort och nu har den varit trasig i snart en vecka. Det får bli onsdagens projekt när jag är ledig.

Appropå jobb, måste ju se om vi kan hitta barnvakt tills imorgon eftersom Moa fortfarande inte får gå till dagis, och det tar nog ett par dagar för idag hade det ploppat upp två små koppor till...Hoppas ni får en fortsatt mysig söndag och sov sött!

Söndagssimmet var jobbigt!

Shit, vad dåligt jag mpår, men jag klarade av middagen igår! Yehoooo! Det var så kul, men också så otroligt jobbigt. I alla fall så är jag glad att jag inte bangade, att inte Fibromyalgin bestämde över mig utan jag över den.

Sov max 50 minuter i natt. Sista gången jag kollade på klockan var 05.16. Klockan ringde vid sju eftersom jag lovat att hämta en träningskompis vid tjugo i åtta. Inte nog med att jag var totalt slut redan när jag klev upp, jag var tvungen att skrapa rutorna på bilen med... Nu har jag simmat och det var verkligen urjobbigt. Höll på att ge upp, men jag ger aldrig upp. När jag kom hem åt jag nästan en hel färsk annanas. Det är så gott!!!

Jag hoppas att dagen ska bli bra!

http://medlem.spray.se/teddymilo/newpage5.html

Kram så länge!

Vädergudarna är arga idag! Vad har vi gjort?

Fy bubblan vilket väder det är. Ena sekunden är det strålande sol för att det i nästa sekund är snöstorm som övergår i hagel eller regn. Usch! Våren har inte riktigt kommit än! Måtte det bli stabilt snart!

Toningen är i håret, men kom på att jag har inte ens hunnit kolla i spegeln hur det ser ut än... Har varit inne i stan med Moa och ett grannbarn där vi käkade lunch, fikade och gick i leksaksaffären. De fick välja varsin sak och valde varsin målarbok. Tur för mig, hade kunnat bli bra dyrt det där... Så nu är vi hemma igen och barnen sitter och målar vid bordet. Här ligger jag i soffan och läser en bok. Ingen bra utan bara en enkel bok som man inte behöver hänga med i. Kom på att jag inte ens vet vad den heter, så den kan ju inte vara värd att läsa ens...

Ska snart börja läsa "Sanningen om Gömda" som står i hyllan och väntar på att bli läst.

Hur det går med altanen, jo, den ser ut att snart börja bli klar! Yehooo, om det inte vore för ett lager av hagel skulle man kunna sitta och njuta av solen i lä...

Vet ni vad jag gjort? Den totalt ointresserade Johanna av bilar har lyckats blåsa i lite luft i däcken på bilen. Höll nästa på att börja grina när Mr Right hävdade att jag inte kunde åka med bilen då hjulen i stort sett var tomma. Jag kan ingenting om bilar, mer än att de har fyra hjul och behöver bensin då och då. Ha ha. Men jag lyckades och är lite stolt över mig själv. Men insåg att jag hade alldeles fel kläder för att krypa runt på alla fyra runt bilen... Måste verkligen lyst långt väg om mig att det var första gången eftersom det kom fram en kille och frågade om jag ville ha hjälp... Stolt och envis som man är så tackade jag vänligt nej och fortsatte själv. Ha ha!

Skam den som ger sig!


Dax att färga håret igen!

Ja, det är det sannerligen. Det var ca tre veckor sedan det började behövas och toningen köptes, men den har liksom bara stått där och stirrat på mig. Jag har inte orkat, men jag lovar, nu är det verkligen dax!Såååå,det är väl bara att masa sig in i badrummet.

Kram så länge!

Grattis Sarah!

En 15-årig tjej har fått Svenska Dagbladets Lilla Bragd-Guld!

Sarah Sjöström får Lilla Bragdguldet

Sarah Sjöström belönas med Svenska Dagbladets "Lilla Bragdguldet" för att hon är en värdig vinnare och den mest talangfulla svenska simmaren på många år, säger Ola Billger, SvD:s sportchef som är med i bragdjuryn.
 
Lilla Bragdguldet är den finaste utmärkelse som en ung svensk idrottare kan få och Sarah tillhör nu en exklusiv grupp med 15 andra stora idrottare däribland Carolina Klüft, Christian Olsson och Charlotte Kalla. De är några av dem som tilldelats priset sedan det instiftades 1994.

Om Sarah säger förbundskaptenen Thomas Jansson till Svenska Dagbladet: - Jag tror att det bara funnits en handfull talanger som hon i Sverige. Therese Alshammar är ett exempel, Gunnar Larsson, Anders Holmertz och Lasse Frölander är några andra.

Vid SvD:s utdelning av Lilla Bragdguldet i Torvalla simhall blir Sarah först tyst i ungefär en kvarts sekund när hon öppnat paketet med prischecken där det står 75 000 kronor. Sedan kommer ett pärlande skratt och Sarah  lyser upp:

- Hahaha. My God! Vad kul, det var verkligen roligt. Tack så hemskt mycket! Nu blir man glad.

På frågan vad hon ska göra med alla pengarna svarar Sarah:

- Ja, jag vet inte. Det här är mycket pengar för mig. Jag ska spara en hel del. De går till simsatsningen. Och kanske köpa lite annat.

Sarah tog EM-guld på 100 m fjärilsim som 14-åring och simmade OS-final på 4x100 medley.  Idag ligger hon ca 1½ sekund efter de allra bästa i världen på 100 m fjärilsim. Sarah har målet att i år bli bland de tre bästa européerna på 100 m fjärilsim. Hon ska delta på VM i sommar och har förstås siktet inställt på OS i London 2012.


Så skriver Svenska Simförbundet om bragden!


Morgonmys!Så här ser det ut en lördagsmorgon hemma hos oss. Gammal bild från november.

Lördagsmorgonmys!

Godmorgon på er!

Hoppas ni har det bra!

Igår orkade jag verkligen inte skriva någonting. Jag var totalt slut efter att jag kom hem från jobbet. Hade så ont i kroppen att jag inte ens orkade sitta upp. Ironiskt nog frågade min chef mig hur jag mådde igår och jag svarade att jag mådde bra, men det kändes bra då... Ja ja, shit happens.

Hur som helst så låg vi alla tre i en hög i soffan och kollade på film. Moa sov som en stock och jag och Mr Right såg "Flightplan". Vi har sett den förrut, på bio, men ingen av oss kom ihåg exakt hur den var. Ganska bra handling och poäng. Oftast brukar jag inte komma ihåg vilka filmer jag sett före slutet av filmen. Då kan ljuset gå upp och jag inser att jag faktiskt sett den tidigare.

Efter jobbet åkte jag och solade. Så skönt. Brukar inte sola solarium så ofta, men det är skönt och man känner sig lite fräschare efteråt. Framför allt är det skönt att känna värmen.

Hur jag mår idag? Idag är en perfekt dag för att besöka mig för att förstå. OBS! Oanmäld, annars hinne rjag fixa till mig och vet jag att någon kommer så träder jag i min lilla mask!

Vi ska ju på middag ikväll, jag vet inte alls hur det kommer att gå. jag har som vanligt erbjudit min hjälp. Vet inte varför, men det är liksom jag. I samma stund orden hoppar ur munnen vet jag att jag inte borde göra det och kroppen skriker nej. Ansiktsutrycket och orden som kommer ur munnen säger, "Självklart hjälper jag till, vad ska jag fixa, det är bara att säga till..." Dumbom!

Att komma upp ur sängen gick knappt. Masade mig in i den varma sköna duschen för att mjukas upp lite. Och fick komma till ett inbjudande frukostbord! So nice!
Sedan hoppade vi in i sängen igen och mös, alla tre, såklart med Moa i mitten, men nu är det altanbygge för hela slanten.
Vad vet jag?

Ännu en dag med strålande sol, men kallt. Jag kände det när jag hämtade tidningen och tydligen skulle det bara vara runt fyra grader. Det är i alla fall sol! Nice!

En tanke slog mig från ingenstans när jag hämtade tidningen. Hur vet jag att jag vet/kan någonting?

Tål att tänkas på. Vad vet jag egentligen, vad har jag kunskap om? Jag kan nog anse att då jag kan förklara någonting för en person på ett sådant sätt så att denne i sin tur förstår då kan jag och vet jag nog den saken... Men vissa saker vet man liksom bara, men på något sätt har jag ju lärt mig det och på så sätt fått kunskap om det... Vilken tur att man lär så länge man lever. Viken process egentligen. Tur är väl det, att man aldrig blir fullärd utan hela tiden kan utvecklas som människa. Är man mottaglig för det då? Det kan man nog välja. Jag kan ju faktiskt själv avgöra vad jag vill kunna och om jag är mottaglig för nya saker....

Hmmmm, lite konstiga tankar, men ibland får jag sådana i mitt lilla huvud. Stackars Mr Right ibland när jag sätter fart på tankesnurran.

Jag är i alla fall säker på att kroppen dunkar och det gör alldeles för ont för att det ska vara normalt. Det vet jag!

Skönt att det är fredag och sedan helg. Dock lite jobbigt att vi ska på middag imorgon. Jag vill hemskt gärna gå, men orkar jag? Vi ska vara där klockan fem viket innebär att jag i stort sett måste ligga stilla hela dagen för att ens orka sitta på stolen i några timmar. Och redan nu känner jag hur jag kommer att vrida och vända mig hundratals gånger på stolen. Jag vill, vill, vill. Men orkar kroppen en middag just nu? Äta ska man ju ändå, men jag ska ju vara tipp topp kanske jättelänge!? Nu vet de hur jag mår, men det kommer ett annat par, våra nyinflyttade grannar, och de har inte en susning och det är klart att man vill göra ett gott intryck. Kan ju vara lättare att strunta i att gå....

Uhhhh, hemska tanke. Antar att det blir som vanligt, vi går dit äter och jag pyser hem med någon dum förklaring på att jag är trött, ska upp tidigt eller har ont i huvudet.... Jag vet i alla fall med stor sannolikhet att jag inte kommer låta värken hindra mig från att i alla fall gå dit. Fibromyalgin får inte bestämma! Jag skulle också känna mig fruktansvärt dum och taskig om jag inte ens dök upp...

Att man ska behöva brottas med dessa hemska tankar. Men man får liksom välja vad man orkar och jag ser det som att jobbet och famijen är viktigast!

Vilka tankar.... Nu ska jag fixa i ordning mig lite!
http://thaakirah.devote.se/archive/597520/2008/10

Vilka ideal strävar vi egentligen efter?

Nu har vi käkat bullar och druckit mjölk, väldigt gott men inte så nyttigt.

Hamnade framför "Barnbantning: vikthetsens baksida" och blev helt tagen. Man kan ju undra hur det ska sluta när en tolvåring strävar efter att ha kläder som är tänkta för en 6-7 åring... Och dessutom tycker föräldrarna att det är ok. Jag vet inte alls hur jag skulle tackla en situation där mitt barn går ut och springer och tränar kopiösa mängder för att hon gått upp ett hekto i den åldern. Herre gud, kroppen växer och man utvecklas som tjej otroligt mycket vid  den åldern.  Det måste vara fruktansvärt svårt som förälder då unga (barn) hela tiden hör i omvärlden hur smal man ska vara, vad man ska äta och inte äta, hur man ska träna för att förbränna så mycket som möjligt. Ohhhh, barn måste ju få vara barn.

Jag törs inte ens tänka tanken ännu.

Ska kika klart på detta och sedan ta en varm dusch och mjuka upp mig lite innan jag kryper ner i en varm och skön renbäddad säng!

http://lillak24.blogg.se/2007/december/skillnaden-pa-ditt-och-mitt.html

Natti natt och dröm sött!

En stor kram till er alla!

Pizzamiddag

Oj, vad gott det var. Direkt efter jobbet åkte la familia till pizzerian och käkade pizza. Det var riktigt länge sedan och det var så himlans gott! Känns som den fortsätter jäsa i magen. Oftast brukar jag vara tokmätt ett tag och sedan bli vrålhungrig igen...

Pizza med färska tomater och champinjoner

Tänk att lite deg med champinjoner och skinka kan vara så enormt gott!

Tjohooo!
Imorgon är det fredag och sedan helg! Och det doftar underbart av städmedel i huset! Mr Right fejjar och jag ligger här, har redan avklarat min del... Ska nog göra en kopp te till honom som han kan få sedan!

Hoppas att ni alla haft en bra dag och att temperaturen vill sega sig upp några grader imorgon!

Voala!

Orka leva!

Ja, jag vet, jga skulle inte besvära med gnäll, men måste bara säga, Fan vad ont jag har idag!

Nog med det.

Moa har fortfarande vattkoppor och det innebär att det säkerligen är en vaecka kvar tills hon kan gå på dagis. Idag ska jag skjutsa henne till mamma och pappa så får hon vara där idag och imorgon när vi jobbar. Jag har säkert massor att göra på jobbet och det föll sig så bra att mamma och pappa är lediga två dagar. Kanon, och stort tack mina underbara päron!

Vår kamera har gått sönder. Vet inte vad som  hänt, men den är mstendöd. Det går inte heller att ladda batteriet, så det kan ju tänkas att det behöver bytas... Får kolla upp det, för en kamera måste jag ha.

Idag är ingenvanlig dag, för idag är det vår städdag! Skit. Jag vet inte hur det ska gå. Och ni som känner mig vet att jag kommer att städa hur jag än mår... Inte så smart, men det är jag i ett nötskal!

Nu ska jag borsta tänderna och kramas med Moa!


Klenis...

Då var den sköna dagen slut. Tyvärr slutade den med en enorm värk. En förlamande sådan. Det var rundan i affären som kom ifatt mig under dagen. Oftast går dagarna ganska bra fram till ett två ungefär. Sedan kommer min fiende eller kompis (beroende på hur man ser det) sakta men säkert smygande på mig för att tillslut bita sig fast ordentligt. Det har inträffat nu.. Jag kan inte ens stå på mina fötter just nu. Inte bra eftersom jag måste ta mig till badrummet och borsta tänderna innan jag säger godnatt.

Ja, för er som inte vet vad jag pratar om så är det den (i många fall) livslånga sjukdomen Fibromyalgi som är en del av min vardag. Det är dock inte så lätt att förstå vad den innebär om man inte varit där själv. Många tror och tycker att man bara gnäller, MEN, jag brukar inte gnälla inför mina bekanta, endast beskriva på ett ungefär hur jag mår här på bloggen.  Det är det som är så skönt, ingen behöver läsa om den inte vill! Men jag vet att ni är många som läser vilket glädjer mig enormt och jag hoppas kunna dela med mig av min vardag till er som är i samma situation.

Jag vet att på min mamma utbröt sjukdomen för ca 15 år sedan. Jag var 15 år och såklart tonåring där allt bara var... Jag kommer ihåg hur jag nästan tjatade på mamma och flera gånger sa att hon inte skulla vara så gnällig, lite ont här och där går väl över. Så kom igen nu! det är ingen fara. Min mamma visade sig dock aldrig svag. Hon var en sådan mamma som jag själv vill vara. Visade aldrig för vare sig oss barn eller våra kompisar hur hon egentligen mådde. Stackars mamma. Det är nu som jag förstår vilket helvete hon hade och fortfarande har. Men jag beundrar henne så otroligt mycket och ångrar att jag aldrig lyssnade  och försökte förstå hur hon mådde då. Kan inte varit lätt med tre tonårsbarn... Som hon säger så kunde vi ju inte veta och hon klandrar oss såklart inte för det. Jag vill bli som mamma i mina tankar och sätt att vara!

Därför är det många jag känner som inte ens har en aning om hur jag mår. Både på gott och ont. Ska man umgås länge är det bättre att de vet om det och förstår när jag ser mer och mer dämpad ut. För dem jag träffar i endast några få timmar åt gången orkar jag vara den spralliga, glada, omtänksamma och pigga person som jag alltid varit! Anledningen till att jag gärna inte berättar för någon hur jag mår är dels att jag inte vill bli betraktad som sjuk och således särbehandlad eller pjåskad av någon. jag vill och kan själv!

Dels är det för att jag väljer den enkla vägen. Jag slipper förklara och i Sverige förväntas man säga att allt är bra, oavsett hur det egentligen står till. Så jag kör på den linjen.

Nu är det dock pest och pina. Och jag blir så jXXXa less på denna tillvaro. Inte ens en aktivitet ska jag kunna göra utan att bli drabbad av min följeslagare.

Nu ska jag knapra lite piller och försöka läsa min bok och jag lovar att jag inte ska tynga er med en massa gnäll resten av veckan.

Jag hoppas att ni alla mår bra och har haft en underbar vecka så här långt i det underbara vädret! Fortsätt njut, det är bara två dagar kvar tills det är helg igen!

Kram så länge!


Varje år - samma sak!Då var det dags igen. Att deklarera. I vanliga fall brukar jag vara ute i sista sekund, alltså dagen före deklarationen ska vara inne. Idag fick jag ett infall att jag kanske borde börja med det redan nu. Moa och kusinen roade sig själva så jag tog tillfället i akt! Fram med miniräknare och penna. det var dock lite svårare i år än vad det varit tidigare. Vi sålde en bostadsrätt och byggde hus, men nu är jag i stort sett klar och tyckte ärligt talat att det var kul! Det ni. Men jag är nog sådan, jag behöver lite utmaningar och lite som kräver tankeverksamhet och känner mig otroligt stolt och vuxen när jag är färdig. Pappa brukar få finnas till hands, men inte idag.

Åhhh, vad jag har varit duktig och samlade ett vuxenpoäng!

Lugna sköna dag!

Då var handlingen avklarad och efter ungefär halvvägs började min kropp strejka. Det var bara att bita ihop och ge sig 17 på att det ska gå. Inte kul, men nu är det klart. Värken är nu nästintill outhärdlig, men det syns inte utanpå och jag vill inte visa upp det för mitt barn heller. Ikväll ska jag ta av mig min mask, det är bara ungefär sju timmar kvar.
Mr Right ska inte vara hemma så då kan jag verkligen passa på...

Moa har sin söta kusin här, de leker verkligen bra och jag kan sitta i soffan och bläddra i en tidning utan att behöva engagera mig... Kan det bli bättre en dag som denna?

Nu ska jag njuta lite av min "fria tid", de är i Moas rum med stängd dörr och leker för fullt, så jag ska göra en kaffelatte och läsa en skvallerblaska! Det är kvalitetstid med barn... Beror på hur man ser det:-)

45 cm Håller hjärta med rosor

Hoppas min vän har det bra!Just nu befinner sig en av mina allra bästa vänner i Side, Turkiet! Jag ser att det i alla fall är ca 20 grader ooch sol där. Åhhh, vad härligt att få sätta på sig bikinin och vada längs strandkanten! Side är urmysigt! Fin strand och det är långgrunt. Mysig gammal stadsdel med underbart god mat. Jag gillar det mesta, dock kanske inte typiska grytor, känns ofta lite för geggigt för min smak. Shopping till tusen och man kan pruta! det är kul!!! Så himlans roligt att se hur mycket det går att få ner varan. Till slut blir det som en sport. Och tävlingsmänniska som jag är måste jag helt enkelt vinna! Ha ha!

Snart, snart är det vår tur. Exakt en månad kvar imorgon tills vi beger oss till varmare breddgrader!

Nice!

Tacksamhet

God Morgon idag igen!

Vaknade upp idag och det kändes inte som jag sovit en blund på hela natten. Var om möjligt dubbelt så trött som när jag lade mig. Det känns som en elefant och en flodhäst travat upp och ner för min kropp. Främst på baksidan av kroppen och över mina ben... Fick vila tre gångher under tiden jag borstade tänderna, men ändå är jag tacksam!

Tacksam över allt jag faktiskt har. Brukar ha nyhetsmorgon på undertiden vi äter frukost och det är ju bara elände. Överallt i världen. Så idag tänkte jag att jag ska känna mig mer tacksam över att jag har familj, hus och hem, ett jobb jag älskar och en lön som kommer varje månad! Det känns som att det är otroligt tuffa tider för de som inte får behålla sitt jobb eller för de som inte har något jobb. Inte heller lätt att hitta ett nytt jobb i dessa tider. Hörde nyss på Tv4-nyheterna att SAAB nu på fredag blir av med 700 personer. Fy. Inte lätt. Många i min närhet har blivit av med sina jobb eller tvingats gå ner till 80%. De flesta som är sambor tycker att det är ok med tanke på att de hellre har kvar sitt jobb än att tvingas sluta. Däremot de som lever ensamma har inte möjligheten med två inkomster vilket gör att det blir ganska knapert i kassan.

Allt man gör kostar ju dessvärre också pengar. Det är dyrt att vara ledig en dag... Ska man till exempel bara ta en fika så är ju det nästan 100 spänn om man tar en kaffelatte och en macka.

På tal om mat och pengar så får det mig att inse att vi behöver åka och handla lite frukt och grönsaker. Det är det som först tar slut här hemma. Det kommer kanske växa ut lite morotsblast i håret på oss snart! Men det är i alla fall bra mat!

En stor god natt puss till er alla!Vår Älskade Moa älskar att pussas! Hon är en riktig kram- pch myslisa!

God natt på er för nu ska jag sova!

Vi ska vara mycket tacksamma
mot dem som hjälper oss

45 cm Famnen full av hjärtan

En härlig dag med min älsklings Moa

Idag har vi haft en helt underbar dag! Jag mår till och med lite bättre i kroppen. (kan ju vara en bidragande orsak att jag varit ledig snart en vcka och inte haft en massa inplanerat utan bara vilat och lyssnat på min kropp...)

Hur som helst så tog vi cykeln till Färsna Gård, det är en 4H gård där man kan titta på och klappa bondgårdens alla djur.

    

   

Moa tyckte det var hur kul som helst!

När vi kom hem lekte hon med ett par grannbarn och jag satt i en solstol och läste en tidning och gjorde absolut ingenting på flera timmar. Så skönt. Hade jag varit själv hemma hade jag med stor sannolikhet somnat. Men det går ju inte direkt när man har barn.

Sedan kom Mr Right hem (så klart) och vi åt lite mat och tog en kortare promenad. Vilket resulterade i att jag inte visste hur jag skulle ta mig hem sista biten. Men nu är jag hemma och ligger i soffan och kikar på "Andra Avenyn". det är ju tisdag!


Kravlös dag!

God morgon allihopa!

Hoppas ni sovit gott. Det har inte jag, men det gör ingenting för jag är van:-)

Hur som helst så vaknade jag upp imorse och tänkte på vad vi skulle kunna tänkas hitta på idag. Ingenting slog det mig sedan. Moa har med stor sannolikhet vattkoppor, även om de på akuten inte tyckte det. Mamma och pappa sa att det definitivt var det och efter åtskilliga samtal till barnläkarmottagningen, BVC och sjukrådsgivningen så är jag säker på att det är vattkoppor. Vilket innebär 10 dagar hemma från Förskolan, MINST! Shit, jag har inte tid med det.

Bilden föreställer en flicka med vattkoppor
(bild hämtad från Vardguiden.se och Moa har inte så här mycket på långa vägar...)

Sedan slog det mig att det är ju vårt barn och då får man ta sådana smällar. Vi har ju inte VAB:at någonting så det är väl på tiden.

Hur som helst så hade jag tagit semester idag eftersom vi skulle åkt till min kära farmor, men nu är vi hemma och har som sagt ingenting planerat. Vad bra! Då kan vi bara vara hela dagen! Än så länge är det ganska mulet, men det ser ut att spricka upp. Kanske en dag i solstolen med en kaffe!? Ska i alla fall bli mysigt!

Först ska jag i alla fall ta kontakt med Försäkringskassan. Mindre roligt, men jag tänker väl inte ha semester om Moa är sjuk!?

Vilken härlig påsk vi haft!

Ja, den har varit bra trots min värk. Men bortser man från värken så har påsken nästintill varit helt perfekt! Vi har mest varit hemma och verkligen pysslat om huset och myst med varandra! Härligt!

Nu ligger Mr Right och Moa och sover i vår säng. Det hör verkligen inte till vanligheterna att hon sover hos oss. Hon var så söt här på kvällen och frågade oss; "Mamma, kan jag kanske sova hos eij i natt, jag är ju lite suk nu. Det skulle vaja sönt att kjamas lite..." Vi kunde inte annat än att säga ja, men bara i natt. Vi läste saga och sedan gick jag ut och hörde inget mer. Så nu ligger de båda två och sussar, men om jag känner Mr Right rätt kommer han under natten någon gång förflytta sig in till gästrummet eller till Moas säng. Han tycker att Moa rör sig lite mycket och liksom helst ligger över oss...

Jag såg att det hade blivit en massa bilder idag på bloggen, inte riktigt meningen att det skulle bli så många...
Därför blir det ingen nu:-)

Bjuder istället på ett ordspråk ur en av Moas böcker;

Var alltid generös,
inte bara mot dem som är snälla mot dig,
utan också mot dem som kanske behandlar dig illa,
så att de kan förändra sitt dåliga uppförande.

 - 15 cm Kram!

Moas nya outfit!Idag när vi var hemma hos min mamma och pappa så hade pappa såklart inhandlat en massa nya kläder till hans lilla ögonsten. Han skämmer bort vår lilla plutt lite mycket ibland. Fast det är härligt att se vilken kärlek han hyser för henne. Jag trodde nog inte att han skulle tycka det var så kul med ett barnbarn, men det är verkligen hans allt.

Idag fick hon som ni ser bland annat en Hello Kitty pyjamas, Hello Kitty set med tröja och kjol, en jättefin/cool klänning från Burberry och två par skor! Hon älskar kläder och skor och i natt sover hon med de röda Puma skorna på sig...

Visst var det söta saker?

Cykeln är klar!Så här fin blev Moas cykel när vi gjorde iordning den! Visst blev den söt? Nu är det bara cykelkorgen och barnstolen kvar tills den är helt klar!Moas absolut hemskaste grimas....

Vår goa Moa!Trots att man har skorna på fel fot går det hur bra som helst att hoppa, dansa och springa!

Det klarnade upp under dagen!

Imorse var det ju lite mulet, men solens strålar trängde genom molntäcket vilket gjorde att man kunde vara ute och njuta!Det är det här lilla trollet som älskar att ta kort på sin mamma (som tydligen gillar att blunda....)Hon fick bland annat ett par skor av morfar som hon genast förälskade sig i...Varför ska barn ALLTID envisas med att sätta skorna på fel fot?

Här har jag bott!

Idag åkte jag en sväng till mamma och pappa för att bara umgås medan jag väntar på att altanen ska bli klar! Hmmm, tycker att de jobbar såååå sakta, jag antar att de mest fikar, för alla bullar jag bakade i veckan är nu slut, och jag har faktiskt inte ätit upp dem...Den här fina postlådan har en vän till mig målat speciellt till min älskade far! En födelsedags present för några år sedan!Här ser ni fönstret till mitt flickrum! Jag tycker fortfarande om att få komma hem till mamma och pappa och sussa där!Min farfar gjorde denna dockvagn till mig när jag var liten och Moa älskar att leka med den!Min Älskade mamma gillar "trädgårdspynt" i alla former! Här två små söta igelkottar.Getingcyklist i krukan!Hippo på räcket!Ännu en cyklist! Vem vinner?Klart mormors och morfars charmtroll ska ha glass när solen skiner!

Landar och lyfter igen!

Ja, så kanske det blir. Eventuellt så kommer jag att lyfta från Arlanda igen mot varmare breddgrader dagen efter att vi kommer hem från Kreta. jag tänker inte säga mer än så just idag eftersom det ännu inte är 100 % klart. Det gäller i alla fall en resa med jobbet och jag hoppas att man kommer få se lite av det härDet ni, det kan bli någonting det!

Fortsättning följer...

Kram kram!

Varmare Breddgrader!

För ett tag sedan berättade jag att vi ska åka till Grekland, Kreta, i maj! Åhhh vad jag längtar! Hade kanske inte valt Kreta sjäälv om jag fått välja. (men hallå, hur lät inte det där.... usch, fy, vad snorkigt, inte meningen). Jag VANN den här resan! Jag var med i en tävling som Apollo hade för sina återförsäljare där det gällde att svara på några frågor och sedan skriva en slogan för deras reklam i höstas/vintras. Och LILLA JAG VANN! Hade jag aldrig vågat hoppas på! Det har aldrig hänt tidigare. Det ska bli så underbart. Anledningen till att jag inte skulle valt Kreta själv är att jag redan varit där och eftersom man är i resebranchen så vill jag alltid upptäcka nya ställen... Men detta kommer bli helt perfekt och jag längtar så enormt mycket!Åhhh, ser det inte härligt ut? Bada, sola och framför allt varmt och skönt! Jag vill åka nu! Det vill vi alla tre. Tänk vad härligt, bara få ligga och sola och mysa tillsammans! Inte ett enda måste-göra! Njuta av god mat!Kanske en grekisk sallad och ett glas vin? Mumma!Här är en vy från hotellet som vi ska bo på! Greece, here we come! det är faktiskt bara en månad kvar. Fyra futtiga veckor!

God Morgon Bloggen!

Idag vaknade jag efter en natt med lite sömn ännu tröttare än när jag gick och lade mig. Tröttheten och värken är bedövande idag. Jag tror det till stor del beror på vädret, idag är det lite småregningt och betydligt kallare, endast 5 grader. En del säger att Fibromyalgi är väderberoende, ungefär som reumatism. I mitt fall verkar det definitivt stämma. Det krävdes en stor ansträngning att ta sig till ett dukat frukostbord. Ja, då var det framdukat och klart, bara för mig att hugga in och äta det jag ville... Som jag skrev igår, så hjälper min familj mig enormt, och särskilt då Moa. Hade det inte varit för henne hade jag nog hellre valt att ligga kvar i sängen. Men nu måste man liksom upp. Och ärligt talat så tror jag att jag hade mått sämre om jag inte haft barn. Nu måste jag liksom ta tag i saker vilket är bra för mig eftersom jag tror jag annars skulle känna mig ganska deppig. Klart jag kanske hade mått bättre i kroppen om jag tagit det mycket mycket lugnare, men jag hade kanske låtit värken ta över mer då!?

Jag vet egentligen inte, det är bara lite konstiga funderingar.

Hur som helst så är det exakt två veckor kvar tills jag ska till läkaren igen. Den veckan har jag tre läkarbesök så det känns riktigt skönt. Jag vill ju bara kunna leva mitt liv som jag vill, inte som Fibromyalgin vill. Den äter upp mig inifrån vissa dagar. Mitt yttre rör den inte, inte än i alla fall. På sätt och vis skönt, men ni anar inte hur många gånger jag har hört att "du har väl inte så ont, det är väl inte så farligt, du som ser så pigg ut och som alltid är glad..." Ja för att jag orkar det när jag är bland folk. Besök mig en dag hemma utan att ha förvarnat om det så får ni se!

Låter jag deppig? Det är jag inte, men ibland är det skönt att skriva av sig lite och särskilt när värken är som värst. Och orkar ni inte läsa så behöver ni inte. För er som undrar hur jag mår, läs här så slipper jag komma med dumma bortförklaringar när vi ses!

Men innerst inne i min lilla hjärna är jag samma person fortfarande som har precis samma värderingar nu som för fyra år sedan! Glad, positiv, energisk, sportig, fixande och omtänksam mot alla som korsar min väg. Vaddå, finns det inget negativt? Så klart, men det får ni väl upptäcka själva:-)

http://www.mobilglitter.se/blog/


Sussa sött!

Tänkte bara önska er god natt! Hoppas ni får drömma söta drömmar och vaknar utvilade imorogn. För de flesta är det ledig dag imorgon och man får hoppas på lika fint väder som idag! Jag ska krypa ner brevid min Mr Right och kramas lite!

Natti natt!

http://blogg.expressen.se/ninis/entry.jsp?messid=361309


Annars då?

Hur mår ni?
Jag måste säga att jag mår ganska bra idag. Eller bra, jag har lite mindre värk än igår och det känns otroligt skönt. Visst värker det och nu när eftermiddagen börjat så börjar även värken tillta. Fast idag känns det skönt, vi har ingenting inplanerat utan ska bara vara hemma. Inte ett enda måste för kvällen, mer än att äta och plocka undan lite så det ska jag väl klara av.

Jag är så enormt glad att jag har min familj som ändå kan hjälpa mig lite genom detta. Läste i natt (ja, jag sov inte så mycket eftersom jag verkligen hade ont) en tjejs blogg som handlar om hur hon lever med sin fibromyalgi coh en familj som kanske inte stöttar henne så mycket. Jag fick faktiskt tårar i ögonen när jag läste. En hur gullig tjej som helst som trots sin fibromyalgi kämpat sig genom både det ena och det andra. Stark, ja visst, men kanske hade det kunnat lindra en del om man omges av en familj som verkligen stöttar och som inte spär på de problem man redan har. Värken tär enormt på en och trots att det inte syns utanpå sitter den inuti och runt kroppen konstant. Ibland gör det grymt ont att få en kram, men just då kan den där kramen betyda väldigt mycket. Lite som en kick att orka göra en liten liten sak eller som att tillåta sig själv att inte göra någonting.

En fundering hon tog upp var hur det skulle gå om hon fick barn i framtiden. Skulle hon klara av att ta hand om det? Mitt svar är ja! Det gör man. Det spelar ingen roll hur ont man har, det finns en liten kraft inom en som gör att man pressar sig att göra det som krävs för att det lilla livet ska ha det bra. Jag har själv funderat över det många gånger. Vi vill ju ha en liten till, men vågar vi? Jag som inte ens kan borsta tänderna utan att vila eftersom mjölksyran bränner inuti min arm. Eller hänga tvätt, efter två plagg måste jag sätta mig ner och vila. Ska jag kunna vara mammaledig och hemma själv med en liten som inte kan klara sig utan mig? Jag har klarat det en gång, men visste ju inte vad det var i början. Jag kommer ihåg hur jag grät av smärta vid vissa tillfällen, men ändå lyckades jag vara den mamman jag ville vara. Man har inget annat alternativ. En drivkraft inom sig som inte riktigt går att förklara. När kvällen kommer och barnet lagt sig, ja då får man ta itu med sig själv. Det finns inget som är så underbart som ett barn. Det ger så mycket glädje och man får så otroligt mycket tillbaka.

Det värsta kan nog vara att de ibland känner på sig att man inte mår så bra. Den lilla kramen man då får är liksom till för att jag ska orka lite till, och sedan ännu lite till. Jag vill ju vara en bra förbild för Moa, hon ska inte få sig mig dålig! jag Älskar henne över allt annat (Mr Right med) på jorden och skulle göra vad som helst för henne, tots min värk. Det kommer värken aldrig kunna ändra på!

Teddybjörnen Fredriksson - Jag älskar dig

Kram på er så länge!

Glöm inte att ta hand om varandra!

Snart, snart, snart är den klar...

Varför går det så sakta!? Jag trodde att det gick på ett litet gick att fixa en altan. Men icke då. Här har hållts på i två dagar utan att jag ens kan ställa solstolen på altanen... OK, kanske om jag spikar fast plankorna i stolen då...Det blir i alla fall en stooor altan som kommer att ha en grym kvällssol!Undra om jag kan sitta här imorgon med en kaffelatte? Det verkar inte heller spela någon roll hur mycket jag tjatar om att den ska bli klar. Jag vill att allt ska gå fort, helst ska den liksom bara finnas där!Fridfullt landskap omger vårt hus!Undrar om det kommer att lukta koskit här i sommar när bonden kommer att böka i jorden...Gräset har i alla fall börjat ta sig. Vilken tur att vi sådde i höstas under tiden huset byggdes. Hade vi inte gjort det hade vi inte ens kunnat vara ute, det är mycket lera och jag har lite fobi för smuts som dras in i huset... Inte lätt när man har små barn, men så är det att vara pedant!Mos gungställning ska ju också skruvas ihop! det är tur vi har Mr Right som fixar åt oss!Här satt jag i den sköna stolen i den värmande solen!ha ha, inte så snygg bild, har inte ens borstat håret efter att jag varit och simmat i morse.

Jaha, vad har vi gjort mer idag då?
Jo, jag simmade som vanligt på söndagmornar. Ett långt pass. Men det var kul. Hade till en början sjukt ont i kroppen. Men mjuknade upp allt eftersom. Sedan har det känts något bättre under dagen.

Efter simningen tillbringade jag fyra timmar, hallå fyra hela timmar, på akuten med Moa. Som ni fick veta igår har hon mycket prickar på sin lilla kropp. Men de kunde inte säga om det var vattenkoppor eller inte och det fanns ingen barnläkare där heller så det kunde ju kvittat... I alla fall så sa de att några prickar såg ut som vattenkoppor och några inte, utan mer som små myggbett... Ja, jag vet inte. Så fyra timmar till att bara sitta. Visst jag förstår att man måste vänta, men vi träffade läkaren i ca 1 och 1/2 minut... Ringde till husläkarjouren innan, men de ville inte ha dit oss om det var vattenkoppor eftersom det smittar... Ska ge dem veckans ris i tidningen. Vilken kossa och så enormt otrevlig. Kanske dags att byta jobb! Jag ringer ju för att jag vill veta!Snart är det nattinatt

God kväll!

Hoppas att ni alla mår bra! För jag har sett att det är ganska många som läser min blogg, vilket är jätteroligt, därför skriver jag alla!

Som ni redan läst så har jag haft en bra dag, men mår nu berydligt sämre, men tänkte inte tråka ut er med det nu. Tänk ändå vad underbar våren är. Det är så skönt med solens strålar. Hade tänkt att eventuellt åka till min kära farmor i Götet imorgon och stanna några dagar. Jag Älskar verkligen min kära farmor. Hon är den bästa människa jag känner. Dock saknar jag min farfar som gick bort för drygt tre år sedan. Men jag vet att han ser och hör mig och han vet att jag tänker på honom.

Tyvärr visade det sig här på kvällen att hon troligtvis har vattkoppor... Uhhi. Lilltrollet hade feber i onsdags och torsdag, bara lite, och var nästan som vanligt. men imorse såg jag en liten prick men trodde att det kanske var ett litet myggbett och tänkte inte mer på det. Nu på kvällen var det många många... Stackarn, men ändå bra att hon får det nu. Tänker inte utsätta min farmor för det eftersom hon var jättesjuk i bältros för två år sedan. Så nu ska vi vara hemma och kurera henne.

Ha ha, jag som för bara några dagar sedan skrev att hon inte varit sjuk, men nu lär vi få VABBA i alla fall. Inte en enda VAB-dag har vi tagit ut än, men nu kan vi kanske klättra lite på statistikstegen...

Åhhh, min farmor kommer bli så besviken, men jag har inte hjärta att åka dit och kanske smitta ner henne så att hon blir sjuk. Men inom kort ska jag allt åka till henne. Världens Bästa Farmor.

Nu ska jag sova så jag säger godnatt till er alla och hoppas ni får sova gott!


Värken har tagit över

Då är denna dag slut och jag har sjunkit ner i soffan framför Robinson 2009. Vi har hunnit med en middag med goda vänner. Smarrig påskmat som Moa sa var julmat, men vaddå det är ju nästan samma sak! Eller det är ju samma sak. Men gott var det och Jansons Frestelse är min absoluta favorit och mitt recept så klart det godaste!

Jag orkade knappt äta och det var precis så att jag orkade hålla humöret uppe. Det var en kämparglöd som tog fart inom mig. Just nu är det som värst i ryggen och under fötterna, ja tro det eller ej, men man kan faktiskt ha ont där... Det är inte skönt vill jag lova. Visst var det kul att ha våra vänner här men ack så skönt det var när de gick. Det har ingenting att göra med att jag inte ville att de skulle stanna längre, men det var precis som jag var inställd på att klara precis denna tid och inte en sekund längre. Hade det varit en minut till hade jag börjat storgrina.

Så här sitter jag nu, eller ligger med Moa på ena sidan och Mr Right på andra sidan. Moa får sova i soffan på lördafar och det har hon verkligen stenkoll på. Mr Right får ta hand om mig ikväll och det känns bra för just idag kan jag knappt göra det själv.

Nu ska jag tanka lite kärlek, men antar att jag kommer att skriva en rad till er senare eftersom sova säkerligen inte är att räkna med inatt.

Kram till er så länge!Årets första tussilago! Ännu ett tecken på vår! De är så söta!

Altan bygge igång

Då har vi snart en altan!Formen är klar, snart kan kanske trallen vara på plats!

Jag sitter hellre i solen och tar det lugnt!

Strålande vackra påskafton:-)

Åhhhh, tänk att ännu en dag få vakna upp till en klarblå himmel med strålande som och VÄRME. Ja, vi har 42,6 grader mor husväggen... Kanske inte är sant att det verkligen är så varmt ute, men varmt är det.


Fick ett härligt infall att ge mig ut på en löprunda. Det är verkligen någonting jag gillar och det är så fridfullt att lufsa omkring i sin ensamhet och liksom rensa skallen. Den brukar oftast vara full av tankar som ska placeras på rätt plats i hjärnan. Efter en springtur känns huvudet oftast som nytt.

Men var detta ett klokt beslut? Nä, faktiskt inte. Kanske för huvudet, men inte för min arma kropp. Som jag sagt förrut känns det bra i ca två timmar efter att jag tränat. det är precis som kroppen är varm och lättmedgörlig då. Nu har det gått snart två timmar sedan jag kom tillbaka och det känns skit. Jag får skylla mig själv och jag är ledig och har inget jobb som kräver min ork på ett par dagar. Men kul är det inte.

Kul är i alla fall att Mr Right och en vän till oss håller på med att bygga altanen. det kommer bli grymt bra!

Ska ta och gå ut i det vackra vädret och sätta mig med en kaffelatte i solen och kika på dom... Det är min uppgift nu innan jag ska ta itu med påskmat!

Mulle MeckMr Right och hans underbara dotter fixar ordning cykeln vi fått. Den plockas isär och ska nu bli rosa, såklart! Kommer bli som ni och vi hoppas att den är klar imorgon!

Moa skruvade och fixade och ville mer än gärna göra precis som pappa! Kom in och berättade att hon verkligen var jätteduktig på att laga cyklar... Hon har provat alla hylsnycklar men tyckte inte att någon passade speciellt bra!

Grillat är gott!

Idag har vi köpt första målarburken till huset! Ja, det var inte ens målar färg i den utan Ändträolja... Ska tydligen vara jättebra att ha under, den lilla "såg-ytan", eller änden av brädorna. Så det har Mr Right roat sig med en stund på eftermiddagen efter det hans hans syster, sambo och barn varit här.Sedan blev vi hungriga. Kom på att grillat kött är gott så vi plockade fram grillen och grillade lite. Jättegott, även om de ser lite svarta ut... Somrig sallad och potatishalvor är inte heller fel.

Imorgon ska altanen börja snickras och vi har även hunnit köpa trädgårdsmöbler nu. Det är ju bra så vi har någonting att sitta på. Där ska det verkligen grillas i sommar och avnjutas ett och annat glas vin!

Påskharen har besökt vårt hus!Moa tror stenhårt på attpåskharen har varit hos oss med ett påskägg och att han någon gång under natten kommer smyga in i huset och lägga ett ägg (gör harar det?) som hon ska få leta efter imorgon. Tydligen ska ägget bara vara till henne... Förresten är påskharen en han?

Receptbild

Imorgon ska vi ha lite påskmiddag för våra grannar, mums mums, då ska vi äta sådana här goda ägg!!!

Tjejmiddag med indiskt

Igår var jag på tjejmiddag med mina underbara vänner. Vilken pina, men det hör inte riktigt hit. Jag är så otroligt gald att jag åkte dit, även om kroppen egentligen inte orkade. Det är så underbart att träffa dem och umgås bara vi. Väldigt skönt också att ingen hade barn som ville göra sig hörda hela tiden... Det är ju annars ganska vanligt just nu.

Hur som helst så hade vi bestämt att laga indiskt för det har vi inte gjort tidigare. Stackars C fick handla allt. Kan inte ha varit så lätt bland alla påskhandlande kunder. I och för sig bra att ingen annan skulle ha det hon skulle ha!

Ojäst indiskt brödChicken tikka masalaIndisk myntayoghurt- RaitaBlomkål med potatisKål med ärterFriterade grönsakssnacks  RaitaNaan, indiskt bröd

Vi gjorde en massa rätter, ett litet smakprov ovan. Indiskt var verkligen supergott. Så många olika nya smaker. En riktig smakupplevelse och smaksensation! Det blev ju även mycket godare eftersom allt var hemlagat. Ett bra alternativ till taccos. Ungefär samma typ av upplägg, perfekt att sitta och plocka och äta av länge. Det är det som är meningan med tjejmiddagar, att det tar lång tid.

Jag kan lova att det tog lång tid. Ca tre timmar att laga så jag tror inte vi ska öppna en restaurang, då hade vi fått en mängd klagomål på att det tog för lång tid för gästerna att få m aten. Men som sagt, det är meningen att det ska ta lång tid, den rätta smaken måste få komma fram på rätt sätt...:-)

Men testa, det var supergott!

Godmorgon Bloggen!

Då vaknade man åter upp till en dag med strålande sol (och värk). Vad härligt att det trista vädret från igår dragit över. Nu är det vår igen! Och långfredagen. Jag kommer ihåg när jag var liten, då var verkligen långfredagen oändligt lååååång. Allt var stängt och det fanns inte så mycket att göra, bara vänta på det där goda påskägget som man alltid fick leta efter på påskafton. Lika spännande varenda påsk, trots att jag åt lördagsgodis varje vecka. Det är något speciellt med påsken och godis. Det känns även som att det är lite "mer tillåtet" att äta godis i stora mängder.

Hur som helst började vi dagen nyttigt med att baka scones, grova eftersom vetemjölet tog slut, med aprikoser och russin i. Klart att vi åt ägg med!

   

Idag var det mycket på bordet och såklart de obligatoriska grönsakerna! Brödet var riktigt gott! Testa för här kommer receptet!

Mumsiga frukost scones

7,5 dl mjöl (4,5 dl rågmjöl+3 dl vetemjöl)
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1/2 dl råsocker
125 g kallt margarin
1 ägg
2 dl mjölk

russin och aprikoser klippta i småbitar efter önskad mängd!

Blanda de torra ingredienserna med smöret. Blanda i vispat ägg och mjölk till en degsmet. Gör lagom stora "platta" bröd. Pensla med kallt vatten och grädda i mitt i ugnen i ca 200 grader tills de fått lite färg.

Ät med en gång med ost och grönsaker på!

NJUUUUUUT!

Ingen rolig dag idag, men det kunde ha varit!

Hej bloggen och alla ni där ute!

Idag mår jag verkligen inte bra. Inget roligt alls. Det som är påsk och allt och en hel veckas ledighet framför sig som skulle användas till en massa roligt! Känns ganska avlägset just nu. Ska ju på tjejmiddag idag och vill så gärna. Vi skulle åka och kolla in lite färg till huset, men jag orkade helt enkelt inte. Ligger nu här och försöker samla lite krafter till att orka med en tjejmiddag, liten stund i alla fall!

Ja ja, det finns värre saker och jag har ju min underbara familj! Lillskrutten Moa hade feber igår, men verkar betydligt piggare idag! Hon har aldrig direkt varit sjuk, haft urinvägsinfektion en gång och kanske lite feber ca 38 grader någon enstaka gång. Så egentligen har vi ingen aning om hur hon är när hon är sjuk!

Idag känns det som om hösten är här! Regningt och trist, inte alls lika vårigt och härligt som det varit senaste dagarna. Men det skulle ju bli bättre väder imorgon, så det hoppas jag på och håller tummarna stenhårt för det!

Jag bestämmer - igen!

En dag i mitt liv....

Jag vaknar. Vaknar trött och stel i hela kroppen, fast jag lyckats sova två timmar i alla fall. Tar två Alvedon och en Ipren. Väntar. Väntar på att den värsta toppen av värk ska försvinna. Stiger upp. Jag måste och jag bestämmer att jag måste göra det nu!
Duschar varmt. Det hjälper. För stunden. Klär på mig och plockar fram frukost. Matlust? Nej, värken finns där. Men jag bestämmer att jag måste äta. Vet att det snart blir något bättre, snart.
Efter en och en halv timme har jag kommit igång någorlunda. Kroppen skriker efter att få vila i horisontalläge. Då känns det som bäst. Jag bestämmer att den inte får sin vilja igenom. Jag måste till jobbet. Jag vill jobba.
 
På förmiddagen känns det ganska ok. Vid tolv-tiden varje dag bränner tårarna. Jag bestämmer att jag inte vill gråta. Att jag ska klara min dag som alla andra. Räknar ner tills jag kan komma hem och bara få ha ont utan att någon ser. Jag bestämmer att jag måste laga mat. Sittande på en pall rör jag i pastagrytan. Fötterna och ryggen skriker, men jag bestämmer att det är viktigt för mig och min familj att äta tillsammans. Vi äter, men de ser att jag är plågad, men jag bestämmer att det inte är så farligt, att jag orkar några timmar till.

Kryper ner i ett varmt bad och känner hur värmen sprider sig och hur kroppen åter känns lite bättre. Badar länge och har den bästa stunden på hela dagen. Precis som andra. Jag har klarat ännu en dag och undrar om jag ändå inte inbillat mig att det gjort så ont? Jag bestämmer att så är fallet och går upp ur badet. Torkar mig och sätter på mig kläder. Tänker att nu kan jag städa lite. Börjar, men orkar inte stå. Ryggen och fötterna skriker igen. Jag bestämmer igen att det måste gå. Jag vill ha rent och fint. Jag vill bjuda mina vänner på fika. Jag vill vara som jag alltid varit. Den som fixar och grejar och alltid är glad! Jag bestämmer att det går. En liten stund. Jag kan sova sedan. I alla fall några timmar.

Jag vaknar igen. Tar två Alvedon och en Ipren. Jag bestämmer att jag ska klara ytterliggare en dag.

För jag bestämmer!

Tired!

Ohhh, my good, nu är jag helt slut. Har inte gjort många knop sedan tre-tiden. Kroppen värker som sjutton, men jag känner mig nöjd med att jag har klarat av att baka och fyllt upp frysen! Nu kan alla komma och fika!

Imorgon ska jag på tjejmiddag, ska bli så mysigt! Jag vet dock inte riktigt hur jag ska orka det. Jag jobbar bara till halv två, men då brukar jag ju ha så ont att jag sitter och gråter i bilen hem... Jag vill så gärna gå, så jag ska verkligen kämpa mig igenom morgondagen.

Åhhhh, så vackert det blev!Då har Moa pyntat sitt rum med ett väldigt fint påskris. Fjädrar i rosa och ägg i alla möjliga kulörter! Och så klart, en liten påskkärring ska det vara med också! verkligen jättefint! Hon tyckte att hon var jätteduktig som gjorde så fint!Ha ha! Vet inte om mitt blev så fint heller! Jag tycker inte om påskris, tycker faktiskt att det är ganska fullt. Men det får väl stå över helgen innan det åker ut och till stor del så är det för Moas skull så att hon ska få lite påskstämning.
Jag har i alla fall fått två påskägg redan! Det ni. Jag har lyckats hålla mig att inte smaka någonting, risken är väl att om man tar en så tar man fler tills det är slut. Jag ska försöka hålla mig några dagar till.

Nu ska vi gå och hämta posten, bättre sent än aldrig och det är faktiskt ca 600 meter till postlådan...

Ljuvliga dofter i kökets lugna vrå!Finns det något godare än nybakta bullar och ett glas mjölk? Nej, inte då! Mamma och pappa kom på besök och fick så klart en fika. De fick till och med äran att smaka på Moas goda chokladbollar... Inte kunde de tacka nej heller... Jag fick inte smaka och tur var väl det.Så här söt var hon när hon bakade bullar som nakenfis! Tur att hon tycker om att bada! Kanelen tog slut, det blev mycket av den varan i hennes små söta bullar!

Bullar i ugnen!

Nu har vi satt igång med storbak. Bullarna håller på att gräddas i ugnen och det doftar ljuvligt! Under tiden fick Moa göra chokladbollar... Eller bollar och bollar, döm självaEftersom hon befinner sig i kiss- och bajsåldern så var det mycket pruttar och bajskorvar som bakades... Vet inte om jag känner något större sug efter att smaka, men söt var hon!Jag passade därför på att göra lite själv med. Några med kokos på och några med socker på.

Nu är sista plåten inne i ugnen och vi ska ta ett bad när den är färdig så att vi blir rena. Vi är inte så rena just nu om man säger så. Det har ju varit mjöl, margarin och kakao inblandat i vår aktivitet!

Långfrukost och sovmorgon!

Godmorgon bloggen och alla där ute!

Imorse sov min lilla prinsessa Moa till nio! Så skönt! Hon har haft en period med att vakna runt sju (inte så tidigt ändå) men vad skönt att hon sov så länge just idag. Ni vet ju att onsdag är ledig dag och latmaskens dag!Så här såg min frukost ut idag! Nyttig macka med ost och solrosskott, krasse, tomat och gurka på. Kunde inte låta bli att köpa jordgubbar idår när jag var och handlade, billiga var dom, 16.90, men jag kan inte påstå att de var supergoda, men de smakade jordgubbar i alla fall. Kiwi och grape är gott på morgonen. Idag blev det dock varm choklad istället för the! Jag förstår inte, men jag måste ha en kopp varm choklad eller en kopp the på morgonen. Det spelar ingen roll om det ät vinter eller sommar!

Nu ska vi baka!

Klart!Nu har jag handlat fyra stora påsar med mat. Så tråkiga utgifter, men man måste ju äta och kylen är nu full med ägg till påsk... Och mycket mycket annat.

Har även hunnit baka 98 stycken muffins... Lite olika smak. Vissa bara "naturella", en hel del med äpple och kanel i, så himlans goda! Avslutade med hallon och blåbarsmuffins toppade med choklad flarn a la Johanna!
Tänkte fortsätta imorgon med bullar. Men inte lika många...

Nu ska det fikas!

Virket har anlänt!Ja titta! När jag kom hem från jobbet låg den här högen i leran (som ska bli gräs...). Nu väntar vi bara på vår vän snickar´n. Tänk att det alltid ska ta så lång tid för hantverkare att anlända i tid... Altan blir det hur som helst under påskhelgen, det är ju snart, bara två dagar kvar! Eller gentligen en, imorgon, sedan är det ju faktiskt skärtorsdagen!

Som om det inte vore nog med fasanen

I morse när jag kom ut och skulle till jobbet låg alla mina blommor som jag planterat på marken. Bambi har tydligen varit i farten och bökat riktigt ordentligt i jorden och ätit upp stora delar av jorden.

Men jag tryckte i blommorna i jorden och hoppas att de inte hunnit dö fullt ut... Dock är det bara blad kvar av penséerna och inga fina blommor.

Men jag hade inte ihjäl dem själv denna gång!

Rest in Piece

Kom på att jag körde ihjäl en fasan idag. Jag är ju ingen djurvän så mig gör det inte så mycket.... Kände dock ett sting av samvetskval. Men faktiskt så var det fågelns fel - såklart. Den flög rakt ut från skogen och rakt in i bilen. Hoppas den dog med en gång så att den i alla fall slapp lida...Nu är den död... Och ser inte ut så här...


Stekt fasan med calvadossås

Men kanske så här, "Stekt fasan med calvadossås"...

Förlåt mig och Rest in Piece.

Måste åka och handla, men oooorkar inte

Ikväll måste jag verkligen åka och handla. Kylskåpet ekar när man öpnnar det. Det hör inte till vanligheterna här hemma. Men som sagt, så är det nu, Det riktigt bubblar ut hånskratt från det. Tänkte även inhandla lite ingredienser så att vi kan baka lite. Det är så skönt att ha fika hemma och särskilt nu när det börjar bli vår och man kommer tillbringa tid på den snart byggda altanen med att fika. Massor av fika! Det gillar jag!

Tänkte det skulle bli bullar, muffins en och annan paj. Kanske chokladbollar som Moa får baka. Perfekt för henne att gegga med, inte lika kul för mig att städa dock. Vad gör man inte för sin lilla ängel...
Men visst är det skönt när det finns att nalla av i frysen, och gott så klart!

Känner mig ganska trött idag. Inte på grund av all värk. Visst det gör ont, men absolut inte som förra veckan. Jag är bara dödstrött. Och jag som ändå kröp i säng i tid igår och i söndags. Får väl bli ännu en tidig kväll.

Testa denna om ni inte gjort det redan!Fick denna underbara "Daily Scrub" av min underbara mamma. Den är helt underbar att tvätta ansiktet med. Man känner verkligen att den rengör på djupet. Har ni inte provat den så gör det. Den absolut bästa jag använt.

Idag var det fullt ös på jobbet. Kul. Precis som det ska vara! Mycket bokningar och verkligen blandade resor. Charter, weekends, jorden runtare, kryssningar, ja, you name it. Imorgon har vi morgonmöte så det blir till att vara lite tidigare på jobbet. Därför ska jag krypa ner i sängen nu, tidigare äv vanligt, men känner att jag behöver lite skönhetssömn till mitt nypolerade ansikte!

Sååå, nattinatt!

Tio i Topp

Glassarnas tio i topp är


1. GB Sandwich
2. Daimstrut
3. Piggelin
4. 88:an
5. Magnum Mandel
6. Nogger
7. Magnum Classic
8. Cornetto Jordgubb
9. Twister
10. Calippo Cola


Här är årets alla läckerheter, vilken väljer ni?Skulle gärna kunna äta en TipTop just nu, men eftersom jag inte tål laktos så är det uteslutet, men gud, den är ju bara för underbar!

Glass i stora lass

Kommer ni ihåg dessa          1989                                                                                     1984


Verkligen nostalgi med glass och finns det något bättre än en god glass i vackert väder!? Mina absoluta favoriter har genom åren varit X17, Lollopop, Tiptop och min fortsatta favorit Piggelin en varm sommardag!

Vilken är er favorit?


Vackra vårdag

Godmorgon!

Vilken härlig start på veckan. Det underbara vädret håller i sig! idag väcktes jag av ett strålande solsken som letade sig in i huset! Blå himmel och fågelkvitter, kan det bli bättre?

Vi har kommit fram till att vi måste köpa trädgårdsmöbler... Sådant man inte har alltför mycket av omman kommer från lägenhet till hus. Ja, en liten möbel har vi ju, men nu ska det snart byggas altan och då vill man gärna ha ett rejält bord där man får plats många. Usch, tänk vad pengar det går åt när man ska ha allt till ett hus...
Vi funderar dock på att köpa ett stort plastbord nu, med åtta stolar, och köpa ett i finare trä till hösten då de rear ut dem. Vi har inget tak än så länge på uteplatsen och mna vill ju inte att det ska bli förstört med en gång. Det var bara en tanke, så vi får se hur det blir. Vi vill dock ha ett rejält bord och rejäla stolar så att det håller. Hur som helst så kommer det bli två altaner och med allt folk vi brukar ha så blir det jättebra med många bord!

Glömde säga att...

... jag faktiskt var uppe med tuppen imorse igen och simmade! Det ni! Det gick ganska bra och vi simmade en asjobbig serie med snål starttid (alltså den tid man har på sig att tex simma 100 meter plus vila. Säg att man simmar 100 meter på 1 minut och fem sekunder, ja då har man 15 sekunders vila om man har en startid på 1 minut och 20 sekunder...) det var 100-ingar, 200-ingar och 400-ingar. Avsultade med en 800-ing arm. Då var man bra seg i armarna.


Så här ser det ut på insim vid tävling... Inte på våra träningar...

Som vanligt mådde jag ganska bra efter simningen, det brukar ju vara ca två timmar... Det var då jag kom på idéen med att ta fram cyklarna och cykla... Tyvärr får jag betala för det nu, men det var det värt, hade ju haft ont i kroppen hur som helst. Och läkaren har sagt att simning är det som belastar kroppen minst, vilket är en bra motionsform om man håller det på den nivån... Ok, det har jag kanske svårt för, men kul vard det!!!

Fint med ris vid entrenHa ha! Lite ris och en kyckling som välkomnar vára vänner! Är verkligen inget fan av páskris, tycker det är ganska fult, men dá kom jag pá att mna kan ha det ute sá slipper man se det hela tiden.... Moa ska fá göra ett själv imorgon, det ska hon ha inne i rummet. Kommer säkert bli superfint:) Bild kommer senare.Gula fina páskliljor blir man glad av! Just nu pryder de köksbordet i tulpanernas fránvaro. Jag älskar tulpaner, de är färgglada och blir ofta en del av inredningen. Byter snart ut dessa till tulpaner igen!

(ursäkta à:na, jag vet inte vad som hänt med datorn, men just nu gár det inte att skriva just À....)

Årets första cykeltur!

Idag har vi varit ute på äventyr med cykeln. Mr Right har vár servat cykeln och bytt slang, nágon hade haf roligt nog att skruva bort vissa delar av ventilen. Tydligen nágon som behövde dem mer än mig...Lååångt har vi cyklat i det fina vädret. Så härligt. Avslutade med korvgrillningen i trädgården.Vissa mer brända än andra, men de var verkligen supergoda! Det är riktigt gott med korv och bröd ute i naturen! Mums!

Berg flyttar in!

Kom på att igår vard et premiär för ett av mina absoluta favoritprogram, Berg flyttar in.
Igår flyttade Carina in hos Pernilla Wahlgren. Ja, jag vet egentligen inte riktigt vad jag tycker om Pernilla, ingenting speciellt, desto bättre gillar jag Carina Berg. Hon har ett fantastiskt utseende som kommer till sin fulla rätt med hennes utstrålning och den energi hon har!

Carina får hjälpa Pernilla att kånka papper till insamlingen. Foto: TV4

Till och med en kändis måste slänga kartonger.

I barnens lekhörna är det härligt färggrannt och stökigt, som sig bör. Foto: TV4

Dags att städa lite kanske!?

Carina och Pernilla sjunger Piccadilly circus. Foto: TV4

Fortfrande samma tonart!

Väntar givetvis på nästa veckas avsnitt, tills dess får jag nöja mig med att ta reda på vem som åker ut ut Robinson!

Trött efter en fullspäckad dag

Lördag kväll betyder idag Robinson och godis för mig.


Åhhh tror att alla i obinson och jag just nu skulle uppskatta lite spa med behandlingar för kropp och själ!

Jobbade fram till halv tre, sedan gärnet till dopet för att åka vidare hem och laga middag. Sedan skulle man hinnamvara ute också...
Nu är dagen snart slut och jag har fruktansvärt ont i kroppen. Fick till och med sitta ner i duschen. Satt på golvet, men borde kanske köpa en sådan där duschstol som gamla använder... Eller inte!

Oj oj oj, jag har bråttom!

Hello!
Jag har superduper bråttom, börjar jobba mycket snart och sitter i pyjamas. Shit. Ska jobba först sedan gärnet till dopet vi ska på. Jag har lite tur, det börjar två och jag slutar två så jag lär komma lite försent, men först trodde vi att det började klockan ett.

Ännu en dag med strålande väder! Och mina blommor har överlevt snart ett dygn i mitt våld... Bara inte rådjuren får för sig att smaka på dem. Fast för mitt ego så är det bättre att de äter upp dem än att jag själv dödar dem!

Hörde nyss Gabriellas sång, med Helen Sjöholm, på radion och den är så fin! Passar perfekt till denna vackra dag!

Kram så länge!

Kolla in himlen!Ja, det är sant, sá här fin färg har den idag!

Jag har fortfarande extremt ont i kroppen sedan promenaden i söndags. Hoppas att det ger med sig snart!

Nu skaaaaaaa jag till jobbet!

Vilket härligt väder!

Idag har jag sett humlor, getingar, flugor och spindlar! Och en fjäril, det höll jag på att glömma! Åhhh så härligt!Jag har planterat lite blommor! Hoppas de klarar sig dagen ut!Moa har planterat tv penseer! Lovar att hon klarar dem bättre än vad jag gör!Här står i alla fall två krukor med nyplanterade blommor i...

Det fattas som ni vet och ser lite färg på huset samt plattor framför för att det ska kännas färdigt. Vi har tänkt röda plattor och rött singelgrus. Huset ska vara beige med vita knutar och vitt dörr- och fönsterfoder. Tänk vad det kommer att kännas mer färdigt när det är klart. Vi hoppas att det kan vara klart inom en månad!

Nu måste jag iväg till jobbet!

Ha en bra start på helgen!

Våren är verkligen här!

Jag tror nog att våren äntligen är här! Nu känns det som det ska mycket till om den spelar mig ännu ett spratt. Värmen har infunnit sig och enligt 4:ans väder så kan det bli 16-17 grader i eftermiddag. Åhhhh, vad härligt!Tänk, kanske över 20 grader i helgen! Vad vore inte det?

Nu ska jag vara hurtig och försöka få i mina blommor jorden! Resultat visas senare!

Nybäddad säng ser inbjudande ut!Torsdag och inte bara städat utan också nybäddad säng med sköna lakan och täcken.
Jag är helt slut och benen värker så nu är det ryggläge i soffan och så småning om lite kvällsfika! Nice!

Sedan är det fredag, men min arbetsvecka är inte slut för det. Jobbar lördag och direkt efter jobbet ska vi iväg på dop. Jag blir något sen, men som tur är har de fika/lättare förtäring först och sedan kyrkakten. Ska bli trevligt!

Några andra planer för helgen finns inte än. Såååå skönt! Annars är i stort sett verenda helg uppbokat med någonting. Det ska väl bli lite studering av tomten för framtida plattor och altan! Och ja, mina nyinköpta blommor måste få komma i krukorna. Tror ni de lever tills dess....


Själva då, vad händer i helgen?


Baglady armbandGodmorgon!

Jag älskar dessa armband som är otroligt dyra i Sverige, men hittade i Kina för mycket billigt... Jag ycker att armbanden är jättefina och passar till det mesta! Kul med en massa färger, var för sig eller tillsammans!

Hoppas att ni alla får en trevlig och bra dag!

Jag ska plantera...:-)

Ha ha! Nu får ni alla ett gott skratt! Men det är faktiskt säkert. För ca två veckor sedan fick jag, för er som kommer ihåg, dessa fina trädgårdsgrejornaoch idag har jag köpt
... ja just det. Jag har köpt penséer! Ja, det är sant! 10 stycken och lite murgröna som väntar på att få komma i krukor som jag också köpt idag.Blomjord... ja det var verkligen någonting jag tänkte på... Eller vaddå, behövs det? Ha ha. Såklart jag inte tänkte på det. Kanske var det för att det är jobbigt att bära ut det till bilen från affären, men ett telefonsamtal till Mr Right så var det avklarat. Leverans till dörren senare under eftermiddagen.

Nu väntar krukor, jord och blommor på att jag ska leka lite med dem! Jag ska försöka göra det imorgon efter jobbet så får vi se hur länge blommorna kommer att leva... Jag har lovat mig själv att jag verkligen ska försöka vara lika omtänksam mot dem som jag är mot människor!


Ett par in och två par ut...

Så säger min Mr Right om skor. Jag älskar skor i alla former och framför allt skor med klackar, men det är väl för att jag är ganska kort och gärna vill se lite mer av världen...

Nelly  Shoes - Rose
Blåa skor skulle vara ganska häftigt, jag tyckte dessa var fina och lite annorlunda!

Nelly  Shoes - Higher
Verkligen min typ av sko, men ibland känns det lite för vanligt med denna typ av sko, men väldigt användbart!

Nelly  Shoes - Pearls
Fint till en vacker sommarklänning! (Jag vet, det är inte sommar än, men jag är redan där...)

Nelly  Shoes - Indian Chic High
Ha ha! Dessa ser ut som en slags protes eller en slags skena... Min stil, not! Gillar dem inte och skulle nog skratta om jag såg någon med dessa på sig! (Förlåt)

Nelly  Shoes - Mari
Schyssta!

Nelly  Shoes - Christie
Dessa var sååå billiga, från Nelly.com

Converse - All star Hi mono
Så klart måste man ha ett par Converse, bara det att mina som jag har kanske jag använt tre gånger. Anledningen, det är ingen klack och jag känner mig så plattfotad i dem! Jag trivs med klackar även om det kanske inte alltid är så praktiskt. Särskilt inte i sandlådan...

Sommarmode jag gärna vill ha!


Just nu har jag dille på klänningar och jag hoppas det varar ända till sommaren!


Rare Fashion - Sweetheart Dress 
Fin klänning till fest från ASOS!

Vila - Donna Dress
Hur fin skulle inte denna vara om man var vackert solbränd!? Kanske skulle passa bra efter Greklands-semestern!?

Ted Baker - Danaus Dress

Så söööt, men 2199:- känns som lite mycket för bara en klänning!?

IKON - Wire Dress

Cool!

Sköna lediga dag!

Som de flesta vet så är ju onsdag min lediga dag! Jehooo. Ännu en dag med härligt solsken som ser så däör härligt värmande ut! Har inte kollat termometern än, men jag hoppas att det är lika skönt som det ser ut att vara.

Vad har denna dag att bjuda på? Jo, jag ska träffa en av mina vänner och ta en fika på stan. Sedan har jag i ett mycket svagt ögonblick lovat Moa att bada. Hon är liksom jag ett litet vattendjur.Det är bra, för det klarar jag av utan att känna mig för plågad. Och vilket bra tillfälle att inviga den nya bikinin!

Men jag antar att vi måste vara ute lite på förmiddagen. Hallå, det är ju vår idag!!! Så härligt!

RSS 2.0