För länge sedan...

Ja, nu när det gått så lång tid sedan jag skrev ett inlägg är det nästan svårt att veta var jag ska börja. Frågor har strömmat in, jag har lovat att svara, men orden formas inte till text. Det har varit ett virrvarr av både de goda och det mindre bra. Tuffa dagar, enklare dagar. När det är så är det också svårt att få ett bra och tydligt grepp om verkligheten. Det är för ojämnt på något vis. Därför ska jag försöka mig på att sammanfatta alla händelser, alla kategorier på ett inte alltför stolpigt och tråkigt sätt. Orkar ni får ni fortsätta läsa nedan, allt inget eller valda delar. 

Just i skrivande stund sitter jag plattfall I en solstol, spanar för en gångs skull in i uterummet och inte ut från det. Valborg och sol!!!
And the Place to be:Rörelseglädjen är tillbaka...

Träningen har börjat bli något roligare. Från att ha varit ett måste ett tag har jag nu åter hittat mitt andningshål. Det som håller mig flytande i den annars så sjukhusbetungande tillvaron.

Från att ha gnetat i betong känner jag ibland flytet! Vissa pass har varit extremt tunga, jobbiga och spyfärdiga.

Tur att det finns livboj!

Pass på mellan 5000-7000 meter börjar nu bytas ut mot 3000-4000 för att snart bli 2000-3000 meter. Om drygt tre veckor har jag gjort mitt em i London. Inte optimal förberedelse med sjukhusvistelse, men så bra som möjligt. Och kul ska det bli. 


Igår var ett grisigt pass med syran sprutande ur öronen. Skön känsla efteråt! 

Har även ingått ett samarbete med CF där jag på nästa sätt ska få hjälp med styrketräning av bästa coachen 👍🏻💪🏻. Kanske lite tight inför em, men får sikta långsiktigt på den biten. Jag som hatar styrketräning, hallå, det är bar biffar som kör sådant, har nu tagit steget att verkligen försöka. Och dessutom ser jag det som en kroppslig investering för framtiden. Kroppen ska orka några år till. Och ärligt, det är ju inte så farligt. Men jag blir inte trött av just den träningen. Bekväm antar jag, lat säkert också, men träningsvärken kommer ändå smygande dagen efter. Så nytta gör den uppenbarligen.


Min egen lilla maskot och supporter! Alltid med överallt! ❤️

Just ja, fick även ett kvitto på hur extremt orörlig jag är i vissa delar av kroppen. Är det ens möjligt?! Typ, hopplöst fall. Det positiva är ju att det då finns massor att förbättra... Upp till bevis nu då.


En härlig lördags/valborgsmorgon med ett glatt gäng i bassängen.

Nu kör vi vidare mot nya mål, nya utmaningar ich en ny starkare kropp!

Kvalitetstid

Inte ofta tiden räcker till för bara mig och mitt stora ❤️. Så därför passar vi på när vi är på simtävling:

Grymt bra simmat trots förkylning veckan innan! Hon simmade till sig en finalplats på 50 fjäril, nya pers och grym teknik. Nu kaffe vi för final nästa helg! Grymma unge.

Att sitta och fika med denna böna är hur härligt som helst!

Får hon välja består frukosten av 
Smoothie och fröknäcke!


Till mellis sallad, getost, nötter och balsamico!


Och så klart min frulle, ljus och regn. Regn och moln har väl kantat alla dagar nu. Mer sol åt folket. Som idag. Älskar sol och värme.

Värken i kroppen försvinner, precis som att man tinar upp. Kan röra sig, slutar tappa och fumla.

Idag är det sooool ☀️. Åh vad jag älskar det! Sitter tom ute på altanen, steker och tittar IN i uterummet

Som förövrigt är 'the Place to be'.


Valborg idag. Och som sagt sol 👌🏻. Minns inte ens när det var sol en valborgsmässoafton sist. Men idag är det det. Kan inte bli bättre än så; sol, värme, middag, vänner och lite bubbel!

Cancer, när det är som bäst, och när det är som värst

Vi har egentligen ingenting att klaga på. Vi lever här och nu. Mitt i nuet. Livs levande. Idag och igår och dagar framöver går alla mina tankar till Dina och hennes enastående familj. Läs om flickan Dina på Dinasbok.se det berör och  handlar om en verklighet som är grym. Det handlar om barncancer och hur vidrig sjukdomen är. 

Därför känner jag att jag knappt har rätt att skriva eller uttala mig om vårt liv nu. Då frågorna kring Hugo varit många kommer därför en liten uppdatering;

Mående är som vanligt upp och ner. Ena sekunden bra och på topp, för att bara minuter senare falla ned i den djupaste dal. Svårt att alltid hänga med i svängarna, men vi lär oss, försöker hänga med. En irritation över allt har växt fram, en irritation vi inte känner igen. Kanske är det en sex-årings utveckling, kanske frustration över att orken tryter, kanske smärta, kanske vetskapen om vad som befinner sig i kroppen. Ingen vet bestämt.


Att han däremot går sina egna vägar, det vet vi! Till exempel att välja att sova i utstyrseln ovan...

Magnetröntgen har gjorts, med en sövning som tig ca dryga timmen istället för 2 sek... Som vanligt bestämdes det vid narkosbedömningen att han själv skulle hålla masken, lätt som en plätt. Men vid dagen för Mr blev det annat. In kom nässpray, som vi påtalat inte fungerar då vi provat tidigare. Hur som så fann sig Hugo i att få nässpray, somnade, men sedan tog det stopp. Väl inne i narkosrummet skulle infart sättas. Då spärrar han upp ögonen och sover således inte mer. Den timmen som sedan passerade var en pers. Mest för honom, men även för mig. Dos efter dos sprutades in. Rädslan steg i hans ögon. Tårar rann, vilka vittnade om att han inte alla gick med på att de skulle sätta infart. Men han var för drogad för att genom rörelse eller ord protestera. Trots x antal doser hamnade nålen inte rätt. Tillslut fick de ge lustgas och han försvann för ett litet ögonblick. Jag fick bära in honom till Mr:en och de sa att han sov. Började göra iordning genom att spänna fast huvud och nacke för att han ska ligga still. Som genom en ställning, skruvstäd, de sätter över huvudet. Då slår han återigen upp ögonen. Panik i blicken och de inser att han inte sover. Då först söver de honom på riktigt. En procedur som brukar ta 2-3 sekunder tog nu dryga timmen. Allt för att narkosläkaren ville få emot narkosbedömningen och I alla fall testa detta. Mot hans vilja. Typ sjukvården då den är som sämst.

Sedan sov han. Och sov. Hela dagen. Utan att vakna. Drogad, trött, rädd, vill inte återvända till verkligheten. Läkaren bad om ursäkt. Känns bara som att det är lite för sent.

Hur som. Magnetröntgen visade att timören inte vuxit mer än nämnvärt. Enligt beräkningar. Skönt. Som vanligt med kommentaren att det är svårt att se då han har så mycket skruvar och föremål i ryggen vilket ger störningar. Däremot såg de en nytillkommen cysta, bud nyckelbenet halsen tätt inpå sköldkörteln. Troligtvis ofarlig, men på grund av dess storlek och läge måste den kollas upp. Japp, vi kör det med. Känner mig inte orolig över den, men ändå bra att de kollar. 

På grund av hans trötthet och irritation hade diskussion förts mellan onkologer och neurokirurg om ny tumör operation för att om möjligt kunna ta bort mer. Neurokirurgerna säger bestämt nej. För riskabelt. Förlamning och i värsta fall värsta tänkbara scenario. Hn får helt enkelt just nu leva med komplikationerna som tumören ger/gett. Kanske ger de med sig, troligtvis inte. Än så länge är tumören i schack. Vi har liksom köpt oss några månader till.

Stolt kille som fått ett skrivbord. Hör sitter han tidig morgon som sen kväll!

På onsdag är det daga för operation av stagen. Enligt undersökningen i veckan sitter de ungefär som de ska. Lite ruckbara, men inte så mycket att göra då det inte går att fästa bättre pga att de tagit bort ben vid tumöroperstionen. Stor svullnad i ryggen, som han just nu inte har såååå ont av.

Där är vi nu. Jag hoppas vid högre makter att det går att förlänga stagen utan problem, att det inte tar emot och att han återhämtar sig snabbt!


Jag vill se honom så här! Varje dag full av energi! Nu blir det sjukhus, även på nätter, stilla sittande och massor av mediciner. Vi krigar vidare i denna onormala normala vardag ❤️

Storstädning


Storstädning AB! Äntligen är kylskåpet som nytt! Rengjort från topp till botten, fyllt med nyinhandlade produkter av bästa kvalitet!


Cheerios

Jag har fått äran att buzza Cheerios!


Gott, nyttigt och en bra start på dagen för hela familjen!!! Ett naturligt val i vardagen!

Allt man kan önska sig - cancerforskningen går framåtMor och dotter där och då. En solig lördag, 16 augusti 2014. Lyckan var total. Jag har verkligen allt jag kan önska mig. En härlig familj, hus, hem, jobb, träning, en tillvaron som jag trivs med. MEN, jag har allt jag vill ha i mitt liv, utom cancern som boat in sig hos mitt ena barn. Hur ska vi bli av med den? Vad vi vet nu, så går det inte. Vi fick 7,5 år av läkarna. Genomsnittlig överlevnad efter diagnos vid denna typ av cancer. Två år har gått. 5,5 kvar. Vi vet att han är ett mirakel på alla sätt och vis. Enligt läkarna både fysiskt, psykiskt och medicinskt! Hoppas han är en av de som överlever trots att tumören fortfarande är stor och innästlad i nerver och hjärnvävnad. Ett ännu större mirakel än vad han redan är. 

Vi försöker leva varje dag så normalt som möjligt. Vi är av den åsikten att det är det bästa för alla, att just se att vardagen rullar på, saker och ting, så som jobb, skola, aktiviteter, hus och hem måste fortfarande skötas. Drivkraften finns kvar, att vilja, att blicka framåt, att inte ge upp. Även fast vi vet att tumören växer och kommer när vi som minst anar det bli mer och mer aktiv. Fram tills dess lever vi i vår nya normala vardag, precis som inget hade hänt. Men vi har blivit mer tacksamma för det lilla. Det lilla livet ger här och nu. Och oxå bättre på att ta tillvara på tiden. Att göra saker som får oss att må bra. Att se glädjen i att vakna varje morgon till en ny dag. Även om det första som fortfarande passerar genom tankebanan är att vi har en son med hjärntumör. En som inte går att operera bort för att det är för riskabelt. 

Ibland kan jag undra hur livet sett ut om vi inte hamnat mitt i denna sjuka värd. Vad hade vi gjort då? Hade vi gjort megakarriär? Hade vi prioriterat annorlunda? Hade vi lunkat på i ett inrutat spår? Hade vi sett det lilla som gör livet värt att leva? Frågor som vi aldrig kommer att få svar på. Och inget att grubbla på. Inget att vara bitter på. Vi är inte bittra. Vårt liv har berikats på ett litet annorlunda sätt än vad vi kanske trodde för två år sedan. Vi lever med akuta tvärvändningar, vilket aldrig blir uttjatat, vi lever mer här och nu, är lyckliga för det lilla, men vi lever oxå med känslan av att vår son bara är oss till låns. En känsla som är hemsk. Vi sätter vårt hopp till forskningen, barncancerfonden gör ett fantastiskt jobb. Var med du oxå och bidra till att utrota barncancer. Inget barn ska behöva mista livet i förtid genom att drabbas av cancer. Bli månadgivare eller sätt in en slant på Hugos fond 'Vår kämpe hugo' där pengarna oavkortat går till forskning kring barncancer. Gör det istället för att köpa godis. Godis innehåller liksom en hel del annat socker som cancercellerna älskar. Socker är inte bra överhuvudtaget, men absolut farligt för barn, och andra, med cancerdiagnos. 

Tuffa tider

Jisses, trött är bara förnamnet!

Efter ett hårt simpass igår kväll bjöd morgonen på trötta, tuffa och slitna axlar. Men tillsammans med min lilla vapendragare fick jag med bästa puscharen ett bra och tufft pass att lägga till samlingen. Fenpass mär det är som bäst:


Tack för draghjälpen!

Vab-dagen bjuder på sol! Altanen och kaffe blir mina vänner för dagen innan kvällen stundar med styrka och möte. 

Denna sol gör gott för oss med fibromyalgi. Att känna värken för en stund släppa sina köpt, insupa en nästintill värkfri kropp är underbart. Jag älskar förmodligen värme och sol mer än någon annan. Jag hatar höst vinter och tidig vår. Mer sommar åt folket!

Ren och skär lycka❤️

En av de absolut bästa dagarna i mitt liv, när vi för några timmar puttade undan cancern så långt det bara gick. Där och då njöt vi till fullo av en fantastisk dag tillsammans med nära och kära!


Glädjen, värmande känslor, strålande sol och alla som var med och firade bidrog till att vi fick precis en sådan dag vi önskade!

Min vackra underbara dotter


 
Jag är så glad att hon finns i mitt liv! Hon förgyller varje minut med sin godhet, omtänksamhet och sitt sätt att sprida glädje till alla runt omkring. Hela tio år har hon hunnit fylla. Två av dessa har hon varit tvungen att leva bredvid sin cancerdrabbade bror. Inte lätt för ett barn i denna ålder att tacklas med. Att stå bredvid med sin oro, ta del av hur dåligt ett barn kan må, se sina föräldrar pendla mellan hopp och förtvivlan, att alltid vara den som indirekt åsidosätts för att det just där och då är viktigast att se till att den som rent fysiskt måste få hjälp att överleva. Det är inget val vi självmant gör, inget val vi vill göra, men alla de gånger där akuta saker uppstått går liksom inte riktigt att reparera. Alla de gånger hon fått tas emot av släkt för att vi fått lämna hus och hem upp och ned för att snabbt som ögat fara till sjukhus är inget hon glömmer. Tilliten till oss finns där, men oron för vad hon ska mötas av är ständigt nörvarande. När vi är på sjukhus för operationer, behandlingar, undersökningar osv är hon i skolan. Ensam med sin oro om hennes bror ska överleva även denna gång. Så delaktig, men ändå utanför. Jag skulle av hela mitt hjärta vilja skydda henne från denna värld. Men jag kan inte. Hon är den klokaste lilla människa jag någonsin mött, hon förstår och hon vet att vi måste hå igenom det vi som familj idag gör, det finns liksom inga alternativ. Ändå är hon så ensam i detta. Ingen av hennes vänner har en endaste liten aning om vad hon går igenom och vilken hemsk sjukdom cancer är. De vet att det är hemskt, vet att det är dödligt, men känslorna i denna värld kan de inte förnimma, vilket jag oxå önskar att de slipper. När hon blir ledsen och orolig i skolan tycker de flesta att det är löjligt. Men det är inte löjligt. Att ha sett sin bror i det närmaste på väg från jordelivet, mer än en gång, går liksom inte bara att glömma. Bilderna har etsat sig fast, liksom glada och fina minnen gör. I hennes värld är det tvära kast. Ena sekunden leker de som vilka syskon som helst, nästa sekund är han borta, på väg i ilfart till sjukhuset, föra att sedan stanna eller kanske få komma hem. Ovissheten är den värsta för oss alla, men kanske mest påtaglig i en liten människa som är påväg att utvecklas till en allt mer självständig individ. Hur förhåller hon sig till världen, och hur förhåller sig världen till henne? Vad går att lita på när man inte ens vet vad som händer den närmsta timmen? 

Vi har lovat att hon alltid kommer att få vara den första som får veta om något skulle hända, någon förändring skulle ske, eller om vi står inför olika val. Kan vi hålla det? Enligt henne kommer vi inte kunna det. För skulle det hända något när hon är i skolan så är hon fast i tanken att andra kommer få veta det före henne, eftersom någon måste hämta eller möta henne och då vet de förmodligen redan om det. Kloka och Sanna tankar från en tioåring. Och jag kan inte säga emot. Nu har hon fått en egen telefon, vilket definitivt lugnat henne i denna fråga då hon direkt påpekade att det är bra om det skulle hända Hugo något. Nu vet hon såklart inte allt i detalj, hon vet det som är relevant här och nu, förklarat på en nivå som passar henne. Men jag kan lova att jag aldrig kommer svika henne i att hon kommer vara den första som får veta. Extra viktigt är det efter magnetröntgen, hon vill försäkra sig om hur läget är. 

Hon är stark, vacker, omtänksam, givmild, gudomlig, lyhörd, artig, plikttrogen, rolig, och ja, helt enkelt världens bästa tjej som jag älskar att ha långa djupa samtal med.

❤️finaste älskade du❤️

Cancerläget

Idag vet vi inget om cancerläget. Är det stabilt? Är det inte stabilt? Vad betyder alla nattliga kräkningar, illamående på morgonen, huvudvärk, irritation och ett uruselt humör som vi inte känner igen sedan tidigare?! Ingen vet. Inte lökarna heller i dagsläget. Men det är inte bra. Det är alla rörande överens om. Magnetröntgen skulle göras i slutet av mars, senast början av april. Vi har ännu inte fått någon kallelse. För det är brist på resurser. Någon är sjukare, vilket såklart prioriteras först. Men snart ör det operation och Mr ska göras innan. Men det har inte skett hittills så det lär inte hända nu heller. Tyvärr.

Tänk att barncancervården kan skilja sig så åt från olika sjukhus i Sverige. För mig är det konstigt. Jag tänker inte på själva behandlingarna utan snarare hur nan bemöts, hur skillnaden är i uppföljningar, mottagande, rehab, familjen, ja allt runt omkring. Tidsbrist, överbeläggning, väntetider, ja allt skjuts upp, vilket vi fått erfara i två år nu. Vi står ff hör med en sjuk kille som njuter av livet trots att det bor en 10 cm lång hjärntumör i ryggmärgskanalen. Som ställer till det på alla möjliga vis. Som gör sig påmind dagligen och påverkar hela vår värld.

Men vi ska vinna! Cancern ska inte vinna nu.

Fuck cancer.


En plats att finna ro

Premiär för en helkväll i min oas. 


Grillat, raggsockor och harmoni! När livet är som bäst❤️.


Att i solnedgången koppla av med ett glas bubbel, hela familjen i soffan, det är kvalitet! Snart öppnas poolen upp och detta kommer bli min favoritplats kommande fem månader! Att till vattnets kluckande slappa och njuta av vad livet ger, tända ljus, äta god mat och bara vara! 

This is the Place to be!


Träning och åter träning

Efter en vecka med enbart styrka och löpning utan simning i värmen med lata dagar i solen var det så dags att kicka igång vattenbefintligheten igen. Dödens jobbigt. Att komma igång är liva motigt varje gång. Att jag aldrig lär mig. Nu har det i söka fall avverkats längd efter längd under fyra pass, snart dags för ett femte. Igår var jag så trött att tårarna brände i glasögonen. Varenda lite muskel skrek av smärta, mjölksyran pös igenom öronen. Ändå biter man ihop. Det var mig ett nöje att kliva upp ut bassängen efter att först ha avverkat trappintervaller i 40 minuter, sedan 1 1/2 timmes simning där Huvudserien bestod av 3(6x100 paddel + 4x100 utan paddel). Syftet och tanken var att ligga på bra fart med paddlar och sedan bibehålla både teknik, styrka och fart utan paddlar. Det gick. Med nöd och näppe. 

Annars har simningen kombinerats med styrka för armar, ben, mage och rygg. 


Träningen blir som den blir när man är hemma med ett cancersjukt barn. Varje tillfälle som ges tas tillvara. Ändå ligger formen långt bort just nu. Antagligen precis som det ska vara. 

Men träningen ger mig styrka, och jag tror att jag återigen hittat glädjen i den. Att få känna att kroppen är stark, att den svarar på träningen, att den gåratt  pressa lite till är ett kvitto på hur fantastisk en människokropp är! Tyvärr sätter värken ibland käppar i hjulet, men det gäller att återigen bita ihop. 

Suget att få tävla finns där. Och förhoppningsvis få ett äkta kvitto på att träningen ger resultat.

I veckan presenterades 10 i topp i Europa, vilket var en trevlig läsning 😉! 

Kan det bli bättre tro? Hoppas det! Fast egentligen spelar inte placeringen någon roll, snarare vill jag uppnå bättre tider, det är målet!

Så ja, vi taggar väl till för lite träning igen då, ett steg närmare att nå målet!

😁🔫

Väntan.

Med ett cancersjukt barn är det mycket väntan.

Överallt.

De blir tålmodiga. Föräldrarna brinner av. Till ingen nytta alls.

Fem timmar på ALB:s akut. Ännu ingen läkare i sikte. För sju timmar sedan blev vi ordinerade att åka in för en snabb koll. Ja tjena hej! 
Pinnstolen är inte skön någonstans. Maten är kvar hemma på spisen. Jag går upp i atomer snart. Så ovärt. Dessutom är Hugo pigg just nu. MEN han har i ett flertal nätter kräkts. 1 gång per natt. Ibland på grund av smärta, ibland bara ändå, i alla fall vad han säger själv. Vissa dagar väldigt allmänpåverkad. Ont de få gånger han besöker toaletten. Så därför sitter vi här.

TA MIG HÄRIFRÅN

Ja, väntan. Vi väntar på magnetröntgen, vi väntar på operation. Vi väntar på alla andra undersökningar. Vi väntar på att han ska bli frisk.

Vi fortsätter vänta.RSS 2.0