Svullar mumma

Dagens middag bestod av pankisar, inte min favorit direkt, men övrigas... Så eftersom jag inte blev tillräckligt mätt efter att tränat och busat med barn blir det nu svullande på gröpnsaker, chips och dipp i soffan till tv. Skönt. OK, kanske lite glass med... Nyttiga dagen alltså.

Men för att vara ärlig så var det för Moas skull. Eftersom inte Mr Right var hemma i fredags så blev fredagsmyset utbytt mot måndagsmys på hennes begäran. Dock inte sen att tacka ja... eftersom jag även hade fredagsmys utan hennes vetskap!


Skit också!

Missade tydligen någonting på tentan och fick en restuppgift, men vet inte vad än. Konstigt att de inte meddelar vad det var så att man har en chans att inte göra samma misstag igen. Eller så var hela skiten bara urdåligt... Men å andra sidan förstod jag nästan att jag skulle köra på den, det var ju när Hugo var sjuk. Men å andra sidan kommer jag lära mig mer.-)

Effektiv

En eloge till mig själv för att jag varit så effektiv idag! Har hunnit en massa och kvällen avslutades med att Mr Right kom hem (om än vääääldigt trött) vilket var kul. Solsidan och paj i soffan med näsan i boken... Just nu läser jag anknytningspsykologi, väldigt intressant, vilket alla BLIVANDE föräldrar borde läsa!!! Tror i och för sig att jag tar till mig detta på ett bättre sätt nu när jag har barn. Mycket att reflektera över och relatera till.

Kansek så att man ska bli bättre på att leka med sina barn, men jag är ju ingen lekmorsa... OK, köra runt med en bil och säga tut, gå på promenad med dockor eller leka sjukhus ett tag går väl bra, men det är inte min grej. Är nog mer den pyssliga typen, så jag hoppas att mina barn inte ska få anknytningsproblem nu... Eller förhoppningsvis kompletterar jag och Mr Right varandra bra, han är definitivt bättre på att leka riktiga lekar än vad jag är...

Ja ja, som ni kanske märker så har jag läst för mycket psykologi idag... Sätter lite snurr i toppen av kroppen.

Men handlade och bakade paj med Moa och hennes kompis. Det tog ungefär fem minuter att ta sig från bilen in i affären eftersom Hugo stannar och pekar på VARJE bil på parkeringen och säger brrrrr. Stor bil=> att han lägger till pappa efter brrrr.... Pajen var superdupergod, Hugo tittade med stora ögon och skakde på huvudet åt sin gröt, men till slut accepterade han gröten och fick således ingen paj.

Garvade så tårarna rann igår åt Hugo. Han fick en skiva, HUGO, när han fyllde år, vilken han verkligen älskar. Varje dag kommer han med skivan och vill att man ska sätta på. Sedan står han och gungar och vickar på rumpan och slår händerna på låren. Ser såååå sött ut. (tack för presenten, uppskattad!!!)

Men nu väntar sängen så att jag orkar masa mig upp till bassängen imorgon...



Ett helt år sedan... Känns som igår:-)


Vem är ens vän egentligen!?

Vad är vänner egentligen? Vad tillför de mitt liv? Varför lägga ner energi på folk som bara suger ur energi utan att föra tillbaka energi? Jag vet inte, men vad är en vän egentligen? Betraktar man alltför många som vänner? Och nära vän, när är man det? Finns det många sådana egentligen?

Jag vet att jag fick svara på denna frågan då jag var hos min läkare för utredning i ett formulär där man skulle ringa in det svar man tyckte stämde bäst. När han gick igenom mina svar reagerade han på det, jag tänkte inte så mycket på det, jag har alltid ansett att jag har väldigt många vänner, men frågan är ju vad som är en vän, egentligen!? Jag trodde mig veta svaret, men vet ärligt talat inte om jag alltid trott fel... Så är det antagligen om man oftast ger för mycket av sig själv till alldeles för många. Men verkligheten hinner ikapp och tillslut inser man nog vilka som finns där för en, både i med och motgång, eller bara rent allmänt. Kanske är det så enkelt som att när man frågar en 5-åring och får det självklara svaret att det är en eller två som är ens kompisar... Inte mer invecklat än så... Och de har ju oftast betydligt fler relationer en endast den personen som de säger. Men vad är alla andra i ens bekantskapskrets då? Bara bekanta? Men oftast är de ju så mycket mer än så...

Och nej, det har inte hänt någonting, bara lite funderingar från mig rent allmänt. Kanske vill jag alla så gott att jag inte orkar vilja mig själv gott för att de slukar min energi!? Jag vet inte, alla är inte som jag, tänker inte lika, vill inte lika, och man ska inte vara lika, men man kan visa lite etik och moral i alla fall.



Vad är en vänskap? Kan den förklaras,
Blicken som säger: Vänner är vi
Sällan vi talar om vad vi känner,
vi bara vet det, vet det
Vänner vi skall förbli.

Kanske med åren ses vi rätt sällan
möts inte ofta, skiljas igen
Men när vi träffas, du är densamma
Vi vet det båda,
Vår vänskap varar än.

Fröjd det mig ger att du finns i världen
att vi kan mötas och skiljas så
helt utan fraser, självklart och enkelt
Tänk att en sådan gåva
man kan av livet få.


Smygande

Idag passade jag på att träna lite här hemma när Hugo sov. Fanns ingen möjlighet att dra till badhuset idag, men det var ganska skönt att slippa... Körde i alla fall samma styrketräningspass som jag körde stenhårt för ca 1 månad sedan. Har senaste tiden åkt skidor ute i det härliga vädret istället för att pressa inne... Men gud så fort musklerna ballar ur... Tyckte det gick väldigt lätt att köra det passet då, för en månad sedan. Ingen träningsvärk eller någonting. Men nu, jisses. det VAR jobbigt då jag körde det, men nu känner jag träningsvärken komma smygande i både armar, mage och axlar... Fast ärligt talat gillar jag den känslan. Och den värken är grymt skön, det är inte den andra kan jag lova. Så jag tänker passa på att njuta av denna typ av värk så länge jag kan, innan den andra tar övertaget.


Ingen rolig dag idag!

Kroppen värker.
Hugo vaknade fem (har typ aldrig hänt förrut!?)
Hugo somnade och Moa har väckt honom fyra gånger.
Moa är trött och grinig, har smällt i dörren fyra gånger.
Jag vill bara inte ha denna dagen just nu.

Verkligen en strålande början på denna dag. NOT!

Jaha, och hur gick det!?

Jo, jag fick såklart göra grupparbetet själv. Någon skyllde på sjuka barn (check) andra på jobb (check) någon på dåligt med tid (check) så ja, vad ska jag skylla på? Allt, men jag tar på mig och gör det ändå... Tack för hjälpen!

Hata grupparbeten

Ja, ingen i min grupp verkar särskilt engagerad att vilja lämna in arbetet i tid, så jag skriver ihop den enda (!?) fråga jag fått svar på och sedan skickar jag in individuellt! Så det så!

Fredag

Goddagens!

Njuter av en stund i soffan, välbehövlig kan jag lova. Mr Right (redan saknad av de tre hemmavarande) har åkt iväg på grabbhelg, så jag antar att han har kul, eller jag hoppas det i alla fall. Jag passade på att simma ett ganska hårt pass innan han åkte idag, blir ju inte direkt någon träning nu under helgen. Kanske lite styrka imorgonkväll för att bibehålla den goda formen... Hur som så var det skönt att simma, och greppet sitter tycker jag. Hann med en fika tillsammans innan han åkte. Efter det så har jag, Moa och Hugo hunnit med ett varv på stan. Passade på att shoppa lite när inte min Mr Right är hemma, då ser han inte dte jag bär in...

Moa fick

Zipjacka - 76% Bomull,24% Polyester
Topp - 100% Bomull
Velourbyxa - 76% Bomull,24% Polyester
(fast turkosa)
Bikini - 80% Polyamid,20% Elastan

Så hon var nöjd!!!

Till Hugo var det skor som stod på tapeten. Ungen hatar att ha på sig skor och har höga vrister såd et är sjukt svårt att hitta ett par. Men han måste ju ha för att kunna gå ute. Nu blev det ett par PAX, helt ok och helt ok pris.
Skor | Pax - Pax: Fido


Själv hittade jag mitt favvoschampo



Goldwell InnerEffect Regulate Anti-Dandruff Shampoooch balsam Goldwell InnerEffect RePower Rinse off Conditioner

och även blev det dag- och nattcreme från Cliniderm



+ lite annat smått och gott fick följa med hem. Är grymt sugen på att shoppa lite kläder, men just nu är det en svår sässong, vill ju ha vår niu, men har en känsla av att om jag handlar på mig en massa vårfina kläder kommer jag kanske att tröttna på dem inna det ens är dags att använda dem.


På tur!



Jag och Moa åker skidor! Hon är riktigt riktigt duktig. Lika envis som mamma mig och ger sig inte. Här hade hon åkt nästan en hel timme. Så till slut gav hon upp och gjorde det genom att sjunka ihop i snön.

 

Sedan, vårt hus i snölandskapet! Längtar till sommaren, det är grejer det och lite skillnad


(Fast här är det typ höst...)


Tututut!


Hugos älskade julklapp, Bobycarpolisbil! Det går med en himlans fart just nu!

Hur man enklast äter en macka som 1-åring



Hugo äter macka... Jag tror att han tycker det är roligast att trycka i sig mackan och sedan leka med tallriken. Som tur är vänder han ännu inte tallriken upp och ned när det är mat på den. Tack och lov.

Försenade bilder

Från alla hjärtans, men bara förrätt:

Som Moa gjorde så fint. Syns nog inte, men toasten är gjort som ett hjärta av pepparkaksform, mycket viktigt.

Och efterrätt:


GOTT var det. Men sedan dess har allt varit kaos... som ni kanske vet.


Faaan, orkar inte en sekund till!!!

OK, jag erkänner, inga direkta roliga och intressanta inlägg just nu. Men när tar detta slut? Trodde vi hade klarat oss ur alla sjukdomar och icke välkomna tillstånd, men icke. Hade först och främst hoppats på att Hugo skulle sova hela natten, men nej då, vaknade och hostade, och när han hade somnat om efter x minuter eller timmar eller dygn eller vad det nu var, så vaknade Moa och hade ont i magen. Dock sa hon lite sömningt attd et nog var för att hon var för nervös för att de skulle på teater med dagis... Hon visste inte riktigt hur det skulle gå till (kontrollfreak) och var orolig för det. Hon somnade om, men inte jag, störd av värken... Vid sju var det dags att stiga upp och hon hade fortfarande ont i magen. Mr Right skulle skjutsa henne till dagis, men de hann inte så långt innan de fick vända efetrsom hon kräktes i bilen. UNDERBART!!! Så nu ligger hon i soffan och mår illa... Vet inte om det är magsjuka eller vad det är, det återstår att se. Hugo är gnällig som 17 och Mr Right åker bort i morgon för att tillbringa helgen med sina grabbar när jag typ behöver honokm som bäst, vet inte riktigt hur jag ska ta mig igenom detta, men det får la gå... Ge mig styrka, fattas ju bara att jag och Hugo också däckar så blir helgen alldeles underbar... Eller inte.

 

Så kul har vi idag!!! Men jag älskar mina hjärtan ändå, vad de än ställer till med. Och snart får jag passa mig för vad jag skriver, Moa kan läsa och ljudar riktigt bra nu.

 


Irriterad

Fan, vad jag kan bli irriterad på människor... Just nu är det grupparbeten på distans i ena kursen jag läser. Hur kan det komma sig att vi enbart är två stycken ur vår grupp som diskuterar!? På fredag ska det vara inlämnat,m jag har fått rollen som sekreterare, vi har börjat med uppgift 1 där jag startade tråden, men hallå... var är alla andra!? Kansek det kan finnas lite tid till att få sammanställa alla 6 frågor... Gissa varför jag hatar grupparbeten där man inte själv får välja vilka man vill göra det med!? Vissa glider alltid med medans andra är plikttrogna och gör ALLT...

Godnatt!

Jag är död! Som jag skrev förrut, jag har alltför många timmar sömn att ta igen för att orka göra någonting. Därför blir det nu nattinatt! Imorgon väntar möte... Nervöst.



Kanske dags att inhandla lite nya fräscha tulpaner!? Det ska jag försöka komma ihåg att ordna imorgon!


Nu har jag fått äran att som Buzzadör prova Nestle Frutti Smothie

Nu har jag fått den stora äran att prova Nestle Frutti Smothie! OK, kanske inte jag utan mina barn, och kanske dina barn!


100% frukt och lätt som en plätt att ha med i skötväskan eller varför inte i barnens ryggsäk eller din egen handväska tillsammans med Bepanthen-tuben:-)

Mer info kommer inom kort!

Full rulle, eller rulle som är full...!?

Idag är första dagen på lääääänge som jag känner mig lite starkare. Så skönt! Kroppen mår faktiskt lite lite bättre, huvudet likaså och jag har sovit nästan fem timmar i sträck i natt. Rena rama lyxen och det gjorde ingenting att jag vaknade strax innan fem av värk och strax därefter fick ta hand om Hugo som hostade och skrek. Det var helt ok. Jag var pigg!!! Somnade dock om sedan och vaknade typ halv åtta och var dödstrött... Men blev pigg ganska fort.

Idag har vi hunnit med en massa, pluggat, bakat, tränat, fixat lunch, mellis (snart middag) lekt och duschat! Härligt! Ska jag erkänna så börjar jag dock bli ganska trött nu, jag har inte hunnit sova i kapp all min missade sömn än, men det känns som att det går åty rätt håll. Hugo mår bättre, Moa likaså, hoppas att kroppen kan hållas på denna nivå också, då är jag nöjd, mer behövs inte.

Nu blir det middagslagning, fisk och potatis! Gott!!!

Orka...

Jaha, då var det dags igen... Inte för Hugo denna gång, han sov 3 (!!!!) timmar på förmiddagen och jag borde alltså haft all tid i världen till att plugga och sova men hann inte mer än öppna boken lägga mig ner innan dagis ringde och meddelade att Moa hade 38,5 i feber. Jehoooooo! Tack snälla underbara farfar som skjutsade hem Moa hit så jag i alla fall slapp väcka Hugo. Hugo som alltså var på bättringsvägen har nu bytts till en väldigt pluttig nuttig Moa som enligt henne själv är döende... (Så farligt är det inte, men hon som inte brukar vara sjuk är väldigt ynklig...).

Visst är livet fullt av härligheter!? Men vaddå, det hade ju kunnat vara 17 resor värre så det här tar man nog sig igenom utan sömn. Lätt som en plätt. Eller inte... Kan jag ana en viss ironi i det hela...

Men det finns ljus på himlen, min Mr Right kommer hem tidigare idag, fan va naice!!! Kanske ska jag tigga en timme för mig själv så får han dra lasset en stund...

Ha en bra dag så länge!



Räddare i nöden... och just nu min bästa vän!

Moa, nya simstjärnan

Igår avverkade Moa sin andra tävling i badhuset. Det var en lycklig tjej som simmade 25 meter ryggsim och 25 meter frisim. I bilen in till badhuset sa hon att jag skulle få se när hon gör en volt... Mamman säger att det är bättre att hoppa i då man startar i ryggsim. Men det tycker inte barnet. Därför gör hon en volt i vattnet och kommer upp själaglad och till ett jubel från alla i publiken... Simmar 25 meter ryggsim som hon inte gjort annat... Under minuten (hahahaha) och superglad.

En liten stund senare så är det dags för frisim. Ungen simmar hela 25:an med armarna under vattnet (hon hade sett mig göra så vid en teknikövning och därför skulle hon göra lika...). Jag dör vad denna ungen snappar upp och hon är ju bara för sööööt!

Hur som, världens duktigaste 5-åring som inte går att stoppa när det gäller vatten och badhus! Jag frågade vad som var roligast och fick till svar att båda sakerna hon simmade var lika kul, det tråkigaste var att vi inte vann någonting på lotterna....

Typ, död!

Godmorgon på er! Hoppas att ni sovit gott det har inte jag. Hur som helst så står jag redo inför ännu en vecka som jag verkligen hoppas ska bli bättre än den gångna. Varit vaken i stort sett nätterna igenom. Inte på grund av värk, eller jo, det med, men inte huvudsakligen. Utan har suttit med Hugo i knät många många timmar för att hans andning varit så knasig. I natt sov han i alla fall i liggandes ställning igen, även om han vaknade och hostade bra många gånger.

 

Sömn är just nu en vara jag är i stort behov av... Krävs nog en hel livstid för att ta igen detta.

 

Men vad göra, det är bara att bita ihop, när barnen är utflugna lär man sakna de där "mysiga" stunderna när man bara kunde gosa och snusa på dem... Tyvärr är dagarna ganska kinkiga här just nu på grund av hans störda sömn. Värken är som ett band på mig men va fan, jag lever och har en underbar familj!!! Tyvärr på bekostnad av andra saker, som just nu får skjutas upp. men så är det här i livet ibland.

Jag tar i alla fall tag i dagen i hopp om att den ska bli BRA!


Simpasset idag

Såååå, då var det även färdig simmat för idag, med ett pass som hade en huvudserie som följer

16*25 medley st ´30
8*50 medley st ´50
4*100 frisim st ´1.30
8*50 medley st ´50
16*25 medley st ´30

Nytt pass och nta tag imorgonbitt!

En riktigt härlig fredag!

En underbar fredag så här långt, och jag tror inte att dagen kommer sluta sämre än den börjat, för det väntas mysig och god middag med wook och sedan lite lektid innan jag drar till badhuset för kvällens pass och sedan lite soffhäng innan badhuset och jobb kallar imorgon.

Började dagen med äggfrukost, tyvärr blev de alldeles för lösa för min smak, men det var ju kul att Mr Right var ledig idag så vi kunde har dagen tillsammans! Efter frukost och myspyssel inne stack jag ut precis här uranför för att åka skidor. Staka... Skulle inte tro det. Skitjobbigt och pudersnö över HELA spåret bidrog till attd et var riktigt tugnt... Efter det åkte jag lite med Moa, hon är sjukt duktig måste jag säga. Efter en och en halv timma var hon helt slut, jag med.

Lunch och sedan in till "stan" för att fixa lite ärenden tillsammans med Moa. Hittade så söta kläder till Hugo och Moa var nöjd med alla hårspännen!

Fika och nu blir det lite plugg innan middagsbestyren tar över!

Ojojojoj, lite svårt

Upptäckte precis att jag har ett litet problem... Den 25 mars har jag tenta i psykologi, men även i den andra kursen jag läser i psykologi (utvecklingspsykologi). Bådar inte gott och jag inser att det krävs stoooor planering. Får väl trösta mig med att det är tur att det inte är 2 salstentor, utan en salstenta och en hemtenta... Vet inte hur jag ska få ihop detta precis. Tur som fasen att det är i stort sett samma ämne...


1 månad kvar

Japp, tiden går som sagt. Imorgon är det exakt 4 veckor kvar till SM. Dags att lätta på träningen och köra sprint och toppning alltså. Mycket roligare träning än bara gnet!

För min del lutar det åt att bli 400 medley samt 400 och 800 meter frisim. Hade gärna simmat lite kortare distanser med, men det sätter kroppen stopp för. Det går inte att ta i som en gnu för mig just nu och då passar de lite längre sträckorna bäst.



Från VM i Göteborg i somras. Mig ser ni på bana 2. Vann faktiskt en överlägsen heatseger här, med 21 sekunder på 400 frisim.

Dagens fråga av Moa

Dagens fråga från Moa och enligt henne för "Johans Uppdrag" i Bolibompa:

- Mamma, varifrån kommer rösten??? Vad är rösten för något och var sitter den?

Inte jättelätt att förklara för en 5-åring och jag gjorde så gott jag kunde, men hon rykte på axlarna och sa att det är nog bäst jag skickar in till Johans Uppdrag...


Torsdag, redan...

Veckorna verkligen susar förbi... Snart fredag, sedan väntar en jobblördag igen, kul! Moa ska simtävla på söndag, herregud, hon vet vad hon vill, och jag tycker ju i och för sig att det är väldigt roligt:-) Hur som helst så ko hon hem och talade om att hon ska simma 25 meter ryggsim och 25 meter frisim... Grejen är att hon inte ens når upp till stången i startpallen för en ryggstart... Ha ha, men vi får väl hjälpa till. Själva starten sedan är ganska bra och hon talade minsann om för Mr Right hur man gjorde och hur viktigt det var att göra streamline...

Idag blir det en sväng till mamma och pappa, myyyys. Fika och bara umgås lite. Annars känns mitt liv ganska händelselöst just nu... Ta hand om sjuka barn tar en aaaaning på krafterna, sömnen blir ännu sämre än vanligt och det är ju bara alldeles för mysigt att ha dessa små i mitt liv, så jag klagar inte!!! Hur som, Hugo var bra risig i natt, trodde ett tag att jag skulle bli tvungen att ta en sväng till sjukhuset, men det behövdes inte, vilket var skönt. Tycker att han är bra mycket piggare idag.

Nu kaffe och gårdagens bakta bullar tillsammans med boken Utvecklingspsykologiska teorier...

Ha en bra dag!

Tips!

TRESemme schampo och balsam kan jag rekommendera!


Doftar underbart, passar mitt hår superbra och hittade dessutom dessa godingar håll i er, på ÖoB!!! De såldes för 29:-, som hittat skulle jag påstå! Tror att de annars kostar strax under hundringen, fatta, jag tjänade på att köpa dessa kan man säga!!!

 

 


Bulle i ugnen

Kanske inte som det låter utan mer bokstavligt talat... Bullarna gräddas och en härlig doft av nybakt håller på att sprida sig i vårt hus. Ljuvligt. Så snart ska jag avsluta denna dag ,ed lite värktabletter och en god bulle med ett glas mjölk till.

Mumma!



Onsdagens pass, lagom jobbigt

Såklart blev det en sväng till badhuset för att köra dagens 1,5 timmas pass. Inte så jobbigt, men simmade bra, om jag får säga det själv...

Huvudserien

200 frisimsarm
4*100 frisim, st ´1.30 fart 1-4
200 frisimsarm
4*75 frisim, st ´1.10 fart 1-4
200 frisimsarm
4*50 frisim st ´50 fart 1-4
200 frisimsarm
4*25 frisim st ´30 fart 1-4

9*50 medleyväxlingar, st ´1

Punkt slut.

Tentan inskickad!

Så jäkla skönt!!! Nu är den klar, kanske inte gjort mitt livs prestation, men hoppas att den ska vara godkänd, kräver inte mer än det. Frågan är om jag har skrivit på ett sådant sätt att den uppnår rätt poäng... Vi får väl se, just nu känns det inte som jag kan åstadkomma ett bättre resultat och jag vill inte heller låta den ligga och känna mig bunden till den. Nu kan jag ge Hugo all tid han behöver (det gör jag annars med, men då finns ständigt ångesten över att skicka in tentan...). Nu har jag till och med TID TILL ATT VARA PÅ SJUKHUSET LÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGE!

Nu startar nästa kurs, så det kan vara bra att införskaffa de böcker som behövs. Psykologi. Så nu blir det psykologi * 2. Bra, de kompletterar varandra och underlättar för hoppningsvis inför nästa tenta!

Nu blir det kaffe och kanske bullbak i eftermiddag med Moa! Juste, träning med, men vet inte om jag har någonting att göra där med min trötthet... Sova kanske... Nej nej, för i natt sov jag relativt bra! Tröttheten dränkte mig med välbehövlig sömn!



Orolig

Måste nog erkänna att jag är mycket orolig för Hugo, lilla underbara tussen. Det låter inte bra i hans andning, även om det är bättre och så länge han sitter still tycker jag att det är ok, men så fort han struttar omkring (vilket han gör hela tiden) så låter det inte alls bra. Man ser på honom att han blir påverkad av det. Nu vet jag ju efter sjukhusets information att det kan sitta i några dagar och att vi ska vara uppmärksamma. Han sov bra i natt i alla fall och på morgonen tyckte jag att det var bra, men som sagt, så fort han går eller anstränger sig kommer det tillbaka. Detta får mig att bli orolig. Han kan ju inte tala om hur han mår, han kämpar med andningen, om än inte lika mycket som igår.

Så det blir säkert bättre, i annat fall besöker vi väl sjukhuset igen då...


Vaddå trött...

Så, nu är vi hemma och jag har fått mig en timmes välbehövlig sömn... Skulle mer än gärna sova ännu mer, men det finns att göra på dagarna och snart ska jag hämta Moa. Hon var så ledsen i mose på dagis. Orolig över lillebror... Stackarn. Hur som helst så blev hon lugn när jag fick prata med henne i telefonen och ljög om at Hugo mådde bra... Det var en nödlögn, hon ska inte behöva bekymra sig om honom och om hans tillstånd. Men bra kan jag inte säga att han är. Låter som åskan drar fram... Men det är betydligt bättre och undra på det efter alla inhalationer och kortisonkurer han fått. Min lilla plutt. Gillar inte när andningen är utom ens kontroll. Tusen tankar far genom huvudet och man lider med honom när man ser hur jobbigt han har det. Fortfarande är hans luftrör väldigt trånga och så fort han får minsta lilla infektion sväller de igen vilket medför att han får som falsk krupp. Tyvärr fanns det ingen medicin vi kunde få för att ha hemma om det skulle bli så igen på grund av att det svullnade så pass mycket att det måste behandlas på sjukhus. Jag tyckte ett tag att han lät lite lite bättre, men så gick han några steg och så täppte det till igen.

Tack all underbar personal som tagit hand om oss i natt och idag!!! Ni har varit guld värda!!! Hugo hälsar och tackar för bilar och att han "fick" pilla på alla apparater...

Dock ger jag världens största tistel till dessa jxxxa taxibilar... Hur kan det vara så svårt att få fram en bilbarnsstol och hur kan man sedan glömma den på stationen... OK, om jag varit själv, men en väntan på 2 1/2 timma med en trött, hungrig och sjuk 1-åring, det är ingenting jag rekommenderar.

Nu är vi i alla fall hemma, vi tog et bad och jag stoppade lille mannen i sängen där han fortfarande ligger och idag värker kroppen mest av trötthet. I natt blir det väl att sitta och sova med Hugo i knät om det inte vänder och låter bättre sedan. Skulle behöva lite sömn nu... Snart varit vaken i 36 härliga timmar (iof en timmes sömn för en stund sedan, men det räknas typ inte...)

Astrid Lindgrens barnsjukhus

Då var man på väg till Astrid Lindgrens barnsjukhus med Hugo. Satt med tentan då han började andas mer och mer konstigt. Tills det mest övergick till ett väsandd och kippandes efter luft. På akuten fick han en massa mediciner som hjälpte föga. Jag hoppas att någon kan hjälpa min lilla kille nu, men han är cool och så duktig.

Typiskt

Japp, tentatajm, utlagd tenta och Hugo har feber... Kan det bli sååååå mycket bättre eller!? Känns ju verkligen som att det är rätt tillfälle att göra en tenta. OK, han sover en del, men inga långa stunder och är såååå hängig. Sist fick han ju feberkramper, och det vill jag inte vara med om igen.

Skit, säger jag, men han kommer före skolan, så är det!

Glad Alla Hjärtans dag på er!

♥♥♥Vet inte vad jag tycker om en dag som denna...!? Varför ska dte finnas en dag där man ska visa hur mycket man tycker om någon!? Det borde man väl göra alla dagar tycker jag... Jag ja, man får väl göra det lite extra idag då:-)

Jag och Moa håller på att komponera ihop en trerättersmiddag. Lite mysigt att hålla på med henne i köket, bara vi. Hon har precis stansat ut hjärtan ur brödet:-)

Hoppas att maten kommer smaka bra...♥♥♥


OK, nu gäller det

Imorgon börjar tentan. den släpps klockan åtta imorgon och ska vara inne en viss tid på fredag. Lite smått nervös måste jag säga, vet ju inte alls hur den kommer att vara utformad. Men vi får se. Har läst en hel del, men förberedd, känner jag mig det!? Kan man ens vara det? Det är så mycket litteraur att man omöjligt kan ta in ALLT. Annars har jag ett ganska bra fotografiskt minne, men det här har ingen gräns... Ska kanske tillägga att jag läser en kurs på heltid och en på halvtid... Får se om jag fortsätter efter denna tentan, men jag hoppas att jag klarar den. Återstår att se. Kan bli lite svårt att få till allt med tanke på att Hugo är hemma hela tiden, och jag är faktiskt mammaledig med honom, vilket alltså innebär att han kommer först. Fattas liksom bara att han får psykbryt och vägrar sova... Gahhhh.

Skitsamma, det går som det går!



Nu ska jag ta kväll och hoppa in i sängen!


Ett simpass senare

Ha ha! Jag nästan visste det då jag skrev att det inte skulle bli någon simträning ikväll, att jag ändå skulle simma... Ha ha! Jag i ett nötskal! men shit, det var kul och det kändes inte alls i armarna att jag var så slut efter gårdagens pass. Alltså kändes det bra och jag tycker att tiderna jag hade på alla 25:or vi körde var bra och jämna. Alla frisim låg i alla fall under 15 sekunder med start nerifrån. Nu gäller det bara att få till lite "klipp" i bröstsimmet inför medleyn på SM, men jag vet inte hur det ska gå till, får liksom inte igång pulsen, trots att jag tar i... I och för sig så är ju inte det mitt simsätt, men gillar i alla fall att simma det:-)

Inte mycket till att skriva passet, men huvudserien var i alla fall

40*25 st ´30 10 av varje simsätt

12*25 med fenor, igångsättning, 3 armtag max sedan glid

Det var det och jag är nöjd!!!


Mannligt vs kvinnligt



Hugo leker med allt som ser ut som och låter som en bil... Han är helt manisk. Och jag då...

Medan Moa leker med allt som man kan tänka sig ha med dockor att göra... Får Hugo tag i vagnen så är det för att köra den rakt in i väggen för att sedan välta omkull den och leka med hjulet genom att snurra på det och låta som en bil; brum brum, bruuuuum!


Pasta Carbonara

Idag blir det en middag som består av Pasta Carbonara. Gör i stort sett aldrig det har hänt en gång tidigare. Det luktar gott, även om just denna blid kanske inte ser så aptitlig ut, direkt ner i "karotten".

 

Är faktiskt ganska hungrig, så tänk om den andra halvan av familjen skulle kunna komma snart...


Underbara vinterdag!



Jisses vilken fin och underbar dag det blev!!! Till och med så att jag klädde på mig och gick ut en stund... Är inte direkt en vanlig syn, eftersom jag får så ont i kroppen, men kunde inte motstå idag! Skitsamma om det gör "lite" ont... Hur som helst så drog Mr Right ett långt härligt skidspår. Så när Moa blev skjutsad till en kompis passade jag på att åka lite skidor. Underbart för kropp och själ! Solen värmde till och med och för ett tag så gjorde inte heller kroppen sig påmind. Nyduschad, lugn och ro medan Hugo sover sitter jag nu med kaffe och saft om vart annat och bara tar det lugnt. Nice!!!

Moa har varit och lekt hos två små kompisar och nu är Mr Right med henne i badhuset på hennes simträning. Största orosmomentet var hur han i hela friden ska få på henne badmössan... Det går säkert bra, om inte annat så kommer han säkert få på den som alla "nybörjar föräldrar" får, dvs på fel ledd, men det kan ju vara ganska snyggt...

Senare ikväll är det simträning, SM närmar sig, men tror jag skiter i den träningen idag. Har inte någon lust. Säkert för att det var så sjukt tugnt igår och jag vet att det är syra som står å tapeten idag, vilket min kropp inte gillar... Bättre att vara hemma och mysa lite med familjen, ladda för tentan och kolla på Solsidan! Tyvärr slits jag emellan, eftersom jag vet att just när dte är som tyngst, det är då träningen ger som mest. Men fan, jag kan träna en annan dag... Så var det ju det här med kompisarna... Jag vill ju träffa dem med... Jaja vi får väl se!


2 senaste simpassen

Igår morse simmade vi en huvudserie enligt följande

6*150 50 rullande spec
6*150 frisim
6*75 special
6*75 frisimsarm

10*50 fenben


I fredags körde vi

10*50 special (fjäril)
2*25 max uppifrån
8*50 special (fjäril)
2*25 max start uppifrån
6*50 special (fjäril)
2*25 max start uppifrån
4*50 special (fjäril)
2*25 max start uppifrån
2*50 special (fjäril)
2*25 max start uppifrån

Jobbigt även om det inte var så långt. Efter dte var det en hel del arm.


Hej hopp!

Så var helgen snart till ända... Bara söndagen kvar. Vad vi ska hitta på idag vet jag inte. Nästan lite kallt för att gå ut och leka, men otroligt vackert! borde väl ta tag i pluggandet med tanke på att tentan i ena kursen startar imorgon... Men orkar inte just nu.

Igår blev det en heldag med lilla familjen. Besökte naturligtvis badhuset på morgonen, ett sjukt jobbigt pass som slet i både armar och ben. Var riktigt riktigt trött.

Hem för att packo om väskan och plocka upp resterande familjemedlemmar för en dag i lekens tecken. Först blev det en tur till Vilundabadet i Väsby. Vi tänkte att vi skull testa ett nytt badhus där vi inte varit, men blev tyvärr lite besvikna på just detta badhuset. Tyckte inte att det motsvarade beskrivningen på nätet, men det var ok och efter två timmar där var vi ganska nöjda. Herregud, Moa drar iväg i alla dessa vattenrutschkanor alldeles själv. Det var till och med så att jag tyckte den ena sög i magen! Det är riktigt riktigt kul att bada och busa med henne. Så liten, men så duktig.

Väl färdigduschade och fixade åkte vi vidare till Lekiz i Åkersberga. Ett lekland jag varmt kan rekommendera och mycket mysigare och bättre än det i vår stad. Där spenderade vi ytterliggare två timmar och både Hugo och Moa hade sjukt kul. Även om mesta tiden gick åt till att jaga Hugo:-)

Dagens roadtripp avslutades med middag på Pizzaeria där jag och Moa käkade en god sallad och Mr Right tryckte i sig en pizza...

Sedan var det platt fall i soffan och slötittandes på en dålig melodifestival. Men jag tycker att Sanna Nielsen var bra! Efter det blev det film, "I rymden finns inga känslor". OK!? Jag vet inte. Inte direkt en komedi som det skulle vara, men den sa ganska mycket men skulle inte se den igen om jag säger så.

Japp, det var gårdagen det, nu blir det att ta tag i denna dag!

Kram

Lycka till alla idag!

Lycka till till alla som ska ut och iväg till jobb eller vad det nu kan vara... Hela Sverige lamslaget... För en gångs skull är jag ganska nöjd över att inte behöva ge mig ut, även om vi hade tänkt fixa lite saker, men det kan faktiskt vänta.

För övrigt så har Hugo psykbryt här hemma. Han brukar aldrig vara gnällig men har börjat med något nytt. Att bara slänga sig i en hög på golvet om han inte får dra och slita i allt som han vill. Trevligt värre, han är som en ettrig jag vet inte vad just nu... Blir säkert en underbar dag... Men vi får hitta på lite bus...


Storm

Det är verkligen storm ute. Snön yr runt husknuten och stora drivor har blåst upp. Tur att vi inte MÅSTE ut med bilen imorgon, kan nog bli ett problem i så fall...

Altanen var nästintill fri från snö, men bara nu på kvällskvisten har det blåst upp en riktig vall. Moa tyckte det lät läskigt så hon får sova bredvid mig...

 

God natt!


Bråttom!



Hugo har så bråttom att han inte ens märker att blöjan glider längre och längre ner... Jag kan säga att orsaken var att vi badade och han svalde i stort sett allt vatten i bassängen. Sedan drog vi och käkade kinamat, vilket resulterade i att han drack ännu mer vatten, väl hemma så dansade han loss till sin nya skiva och hade inte tid att bry sig om den nedhasande blöjan som var superdupertung av klorvatten!

Dagis

Tack för att ni kan vara lite flexibla!

Det har inte varit så tillmötesgående om man vill ändra tider då man är mamamledig. Frågade i höstas om det gick att rucka lite hit och dit, eftersom jag VARJE dag har fått väcka Hugo / försöka hålla honom vaken för att hämta Moa. Men det har varit fast 9-14. Punkt. Nu förklarade jag så gott jag kunde att han kanske har ändrat lite rutiner och sover han bara en gång är det ganska skönt om han får sova klart. Och ja, det verkar som det gick vägen , att jag får hämta henne lite senare de dagar som det behövs och kan således hämta henne tidigare någon annan dag (vilket jag gör ganska ofta). Dessutom så var de väldigt tillmötesgående att jag fick ha henne där nästa vecka under tentan...

TACK!!!!



För övrigt så har min lilla dam väldigt mycket funderingar kring sin skolstart nu. Igår pratade hon länge om var jag trodde hon skulle få sitta i skolan... Vilka kompisar hon skulle få, vem hon skulle leka med, vad man lär sig och att hon ville ha en RIKTIG skolväska...

Sötaste Moa!


Apoteket

Ännu ett bolag som jag kan få krupp på... Tänkte att jag slinker in där för att hämta lite medicin inna jag åker hem för lunch. Tjena, inget snabbesök direkt. 27 nummer före mig. Hade dessutom en skrikandes son på armen som helst ville vandra omkring och riva bland alla produkter...

De sega apoteksteknikerna (som det så fint heter) är seeeeega, till max. Och dessutom undrar jag varför de ALLTID ska föreslå andra mediciner än vad man fått utskrivet av läkaren!? Jag är redan tillräckligt skeptisk till alla mediciner jag ska prova, och jag lovar det späder på en hel del när man får tre andra mediciner med liknande namn, personalen kan inte säga om biverkningarna är fler eller färre, hur man kan må dagen efter eller vad det är för skillnad, bara att den är 1 kr billigare. Men fan det skiter väl jag i... Jag vill inte ens ha någon medicin, men har insett att jag måste för att ens kunna ta mig igenom vardagen. Och visst jag köper att de ska infromera kunderna om andra alternativ, men då ska de fasen kunna lite om det också.

Det tog mig en timma att få henne att förstå att jag ville ha Ipren, inte den föreslagna Bufen, för att LÄKAREN sagt att jag ska ha Ipren. Men vad kom jag hem med, jo Bufen... Jag ville ha Alvedon, inte Pamol... Jag ville ha den andra medicinen som min underbara läkare sagt att jag skulle ta, inte stå och argumentera med apoteket om varför jag inte ville ha den de hade inne just nu. Det var en LIKNANDE (alltså inte samma), som hade samma effekt, men hallå, ge mig bara det jag och min läkare kommit överrens om. Jag vill inte äta någon antidepressiv medicin, uan vill ha den han tog fram som var för min VÄRK utan att vara antidepressiv... och hör sedan!

Så, nu fick jag ur mig lite ilska:-)

Torsdag igen då...

Drog iväg en sväng till Öppna Förskolan med Hugo efetr att vi lämpat av Moa på dagis. Det var väl så där kul... Kul att träffa lite kompisar, Hugo tycker det är kul att röja ett tag och sedan blir han skittrött... Tänkte ju att han kanske skulle orka till halv tolv, få i sig lunch och sova... För att bevara den nya rutinen... Men han bokstavligen gallskrek sig igenom lunchen och var inte dte minsta trevlig, så antagligen har han inte helt lämnat sina två sovpass per dag... Men nu sover han och jag hoppas att han gör det ett tag så jag kan plugga och njuta lite av att bara dega i soffan med kaffe och bulle!!!.

 

Tänkte att vi kanske ska ta en sväng till badhuset ikväll efter middagen. Moa vill ta ett märke till och om jag har rätt så är det guld pingvinen som står på tur. Hugo lär svälja hela barnbassängen med alla dess trevliga ingredienser som jag inte ens vill veta vad det består av...

 

Annars blir det lite städning hade förträmgt det. Och bara njuta av livet helt enkelt! En skön torsdag det:-)

 


Dagens pass!

Det var ett tag sedan, har mått alldeles för dåligt för att kunna simma ett pass så seriöst som jag själv vill, därför har jag inte ens brytt mig om att lägga ut dem. Dock har det väl blivit i alla fall 3-4 per vecka. Idag kändes det ganska OK, jag kunde ta i utan att stoppas av mjölksyra efter 10 meter. Vi körde ett ganska långt pass, 5000 väl simmade metrar som bestod av

3 (4*50 + 2*100 + 200 +2*100 + 4*50) frisim, fenor, arm

2 (4*25 + 2*50 + 100 + 2*50 + 4*25) ben, fenben

Det var i alla fall väldigt roligt att känna att jag flöt och inte sjönk idag!

Sjukt hungrrig efter träningen, men det fanns ingen mat kvar till mig så jag har ätit konstant sedan halv åtta: macka, sallad med ost, fetaost, oliver, paprika, tomat, groddar... godis, chips och dipp, morot och lite annat smått jag hittade i skåpet. Nu ska det avslutas med lite värktabletter och ett stort glas kallt vatten!

Ha en trevlig kväll!

Funderar

Kom på att jag kanske ska ta och ändra min bloggdesign, känns lite gammal nu. Den har ju varit med ett tag och vad kan just nu passa mina sinnen bättre än vitt!? Men orka... Kanske ett projekt att ta tag i någon dag!?

Dagen igår

Glömde (eller orkade kanske inte) skriva om en kul dag igår. Moas söta kompis sov ju över här. De är verkligen hur söta som helst och dessutom helt underbara att lyssna på. Stora, men ändå, ack så små. Som de sa på kvällen så "skulle de snacka en stund" innan de somnade... Låter som små små trettonåringar, så jag undrar var det ska sluta den dag de är 13 år...

 

Vi tog bussen in till stan, jag fick absolut inte sitta i närheten av dem. De satt så långt bak de kunde komma. Där satt de en timma och "snackade" och var hur duktiga som helst. Sedan var det full rulle på dem tills klockan var efter två på Junibacken. Jag hade mest sjå att hänga med i Hugos tempo. Att ungen orkade utan att sova är ett under, men han hittade sin favopltas; Pettssons hus... Det är en riktig skrot och vad kunde annars passa bättre? Försökte visa honom allt annat, men gång på gång återvände han dit. Supernöjd med att få pilla och plocka med allt.

Vi hann inte mer än ut från Junibacken innan han somnade i vagnen. Tjejerna fortsatte vara duktiga hela vägen hem. Skönt, detta är två tjejer man skulle kunna göra mycket med. Det är skillnad att ta med vissa andra kompisar till Moa, en del skulle jag nog inte ens överväga att ta med, men dessa två skulle jag kunna göra vad som helst med... Så tack för att vi fick låna henne!!!

OK, de badade på kvällen, vilket resulterade i att badrummet såg ut som ett bombnedslag. Badskum och vatten överallt, kläder högt och lågt, mycket högt skratt som ekade genom hela huset, en del at ta reda på, men de hade kul och det tog inte speciellt många minuter att återställa badrummet till det normala!!!





Väl hemma var jag död... fast vad gör det när man har haft en trevlig dag!?


Mina älskade päron ska jag få träffa idag!

Åhhhh, vad underbart! Mamma ringde och frågade om de fick titta förbi. Vilken tankeöverföring! Jag har saknat dem, inte så länge sedan vi sågs, men nu har mamma jobbat ett par dagar och vi har inte hunnit prata och då saknar jag dem:-) Kul, väntar, vill att de ska komma nu! På vägen plockar de upp Moa från dagis, ännu ett plus, slipper dra upp Hugo bara för att susa in och hämta henne!

♥ Dom e allt för bra, mina päron ♥

Underbara stund...

... har guld i mun!

Var ute en liten liten sväng med Hugo, inte alls så underbart skönt som det ser ut att vara. Snålblåst och jag fick en värkande kropp som en blixt från den klara himlen! Tack för det.

Hur som helst så undrar jag om Hugo ändrat lite rutiner, från att sova två stycken två timmars pass om dagen till att sova ett megapass!? I måndags vaknade han efter tre... Över fura timmar sammanhängande sömn och åt således lunch efter tre... Idag gick det inte att lägga honom på förmiddagen, men egentligen kan jag väl inte begära att han ska somna tio efter att ha vaknat halv nio...

Ja ja, hur som helst så sover han nu och jag tog såklart tillfället i akt att fixa lite kaffe och ta en bulle...



Och ni som är extra uppmärksamma ser att det är ännu en bulle bakom glaset... Ha ha! Tyvärr han allt ta slut medan bilderna laddades upp så nu var det trevliga slut... Men vilken himla lyx att kunna unna sig sådana små tillfällen av lugn och ro, mitt i vardagen:-)

Nuy blir det att återvända till böckerna, inser att på måndag börjar tentan. En hemtenta som läggs ut 8.00 på måndagen och ska vara inlämnad på fredagen kl 16.00, jag vet inte alls hur denna kommer att vara utformad, men i instruktionerna står det att man inte klarar tentan om man inte läst litteraturen noga, ett flertal gånger.

Dock har jag ännu inte gjort det, men tycker att det jag läst hela tiden påminner om varandra och blir som en upprepning. Känns lite nervöst, men det är bara att försöka. Och jag hoppas att man har alla dagar på sig, och inte bara en viss tid från det att man öppnar tentan... Återstår att se.


Nyfiken i en strut!



Från det ena till det andra... Tur att han är min älskade lilla söta plutt! Annars hade jag blivit tokig!

Trodde han skulle somna, men icke, så det får bli en promenad i det fina vädret!

Finbesök!

Ikväll kommer Moas söta kompis hit och ska sova över. Mysigt! Imorgon bär det av till huvudstaden för lite aktivitet. Ska bli riktigt kul och jag slipper tänka på värken som inte är nådig just nu.

Det har varit ganska illa, inte ens kunnat ta mig upp ur sängen för att träna, även fast att jag vet att det blir bättre av att träna. Då är det illa kan jag lova! Men jag hoppas att det inte syns alltför väl utanpå, jag hade sett ut som ett levande spöke då, men i och för sig är det nog inte så långt kvar tills jag gör det, med tanke på att jag inte sovit speciellt mycket senaste tre veckorna. Oftast blir det ca 40 minuter per natt (ja, det är sant), tillslut är man så trött och slut att man sover av utmattning i ca fem timmar. Men fatta vad skönt att en ENDA morgon vakna och känna sig utsövd och pigg och inte ha ont...

Det skulle vara riktig lyx det, och egentligen allt jag begär. Tyvärr kommer jag inte få det just nu, mycket går att köpa, men inte just detta. Åhh jag skulle lugnt kunna lägga alla mina dyrt förvärvade pengar på att få sova ordentligt. Men min tid kommer nog, och kom ihåg, hoppet är det sista som överger en. Och hoppet har jag hela min önskan till, varje kväll och eftersom det ännu inte infunnit sig borde det väl vara min tur snart:-)


Mitt mammahjärta böder...

Idag fick ju lilla tussen sin vaccination, inte kul. Första sprutan gick bra, men den andra gjorde ont på honom och stora stora tårar rullade ner för kinderna. Gissa om det gjorde ont i mig då? Jag som hatar sprutor annars med, men så ska de ges till MITT BARN... Men det är ju för bra ändamål, så det måste ju göras. För övrigt så ät det världens goaste kille, hela 77,5 cm lång och väger 10,3 kilo. Alldeles precis på kurvan! Skönt, Moa låg och ligger en bra bit under den så kallade normalkurvan... Men vad är egentligen normalt!?



Hugo har nu sovit sedan kvart i elva, och jag börjar undra när han ska vakna... Lunch skulle ju vara att föredra snart för den lilla magen, med tanke på at han åt frukost klockan åtta. Men å andra sidan har jag kunnat ägna cirka tre timmar åt psykologiboken. Och jag tror att jag börjar få lite kläm på obetingad respons, obetingad stimuli, negativ förstärkning, operationalisering, oberoende/beroende variabel osv... Hjärnan börjar också klarna, det svåraste är att översätta alla dess beståndsdelar och funktioner från engelska till svenska...

 

Så nu vet ni vad min förmiddag har bestått av, så jag tycker jag är ganska förtjänt av (ännu) en kopp kaffe.

 


Tack för allt!

♥ Hugo tackar så jättemycket för alla fina presenter han fick idag♥

Ni hade verkligen inte behövt köpa någonting, men hur som helst, tusen tack, och han blev glad för alla nya fina saker! Perfekt att rensa lite, ut med det gamla, inte med det nya! Och som alla säkert såg, han älskar bilar!!!

 

Faktiskt väldigt roligt, Hugo hade typ en enda bil innan jul. Den lekte han jämt med och körde omkring med osv. Samma bil hade Moa när hon var liten, men den har hon knappt ägnat en enda minut åt (totalt och helt seriöst på fem år!!!). Istället har hon lekt med sina dockor dag ut och dag in. Så rent teoretiskt borde Hugo ÄLSKA dockor eftersom han sett dem hela tiden. Men nej, han petar lite i ögat på dem och slänger iväg dem. Välter dockvagnen och sätter sig och snurrar på hjulet samtidigt som han låter som en bil...

Kan det möjligtvis vara så att det är ett tecken på vad män och kvinnor intresserar sig för!?

Däremot så har min lilla lilla stora kille blivit så kramig! Finns det något bättre när han kommer knatandes rakt emot en med armarna rakt ut och ger en världens goaste kram och lägger huvudet på axeln!? Mitt mamma hjärta smälter!

♥ Det är kärlek av äkta vara det ♥

 

Jag kan dock inte säga att det var kärlek idag när han bet mig i armen... Har aldrig hänt förrut och jag vet inte varför han gjorde det. Han var glad, om än trött, men världens bett. Jag hoppas verkligen att det var en engångsföreteelse och att det gjordes av misstag. Resultatet är ett stort röd-blått bett av storlek L...

Och varför bits vissa barn!? Det skulle jag vilja veta mer om. Var kommer det beteendet ifrån? Ett sätt att försvara sig och kanske enkelt att ta till om man inte kan hävda sig verbalt samtidigt som det får en väldans effekt eftersom det gör ont på personen som hamnar mellan tandraderna... Kanske en fråga för BVC imorgon då vi ska dit på 1-års kontroll. Spruta och se om han passerar utan anmärkning.

Nej, nog med dravell nu. Nu blir det tjocka boken och kanske en tidning innan så man slipper öppna boken och till att ge Moa en puss ipannan innan jag släcker hennes lampa (och ja, hon sover, sedan två och en halv timma tillbaka, men jag pussar henne i pannan varje kväll innan jag kryper ner i min säng!).


Lite tjat!



För glada små barnrumpor, prova Bepanthen! Riktigt bra salva för inte barnrumpor utan även för alla torrisar! Kanske vill du dela med dig av produkter som du testar, följ länken
http://www.buzzador.com/index.php/sv/?refstr=joseharaton

Vad bjuds det på idag!?

Jo, dessa underverk



De ser ju nästan giftiga ut... Ha ha!

Väldigt enkla att göra, snabbt, smidigt och kul att dekorera!

Idag avslutar vi firandet av vår nyblivna 1-åring

SKÖNT!!!

Just nu tar han igen sig genom att ligga som en korv...

Alldeles ovetande om att det ska komma ca 15 barn och ubbelt upp med vuxna bara för hans skull!♥

 

När han vaknar blir det lunch och sedan att svida om till skjorta dagen till ära!


Fredagens fika stund

Tack kära vänner för att ni var här på en fika! Alltid lika trevligt och som vanligt alldeles för sällan, även om vi typ ses varje dag... Tror dock inte att det hanns med någon heeling mellan fredag och lördag, för fasen vad dåligt jag mådde...


Det finns inget godare än kanelbullar och jag skulle kunna leva på det:-)



Som ni vet är jag även barnsligt förtjust i tulpaner! Härligt upplyftande!

Vill du bli en Buzzador?

Just nu söker de nya personer, framför allt om du är gravid eller har barn som är födda efter den 1 februari 2009. Prova produkter och sprid budskapet vidare till nära och kära. 

Inför 2011 är det massor av spännande företag som knackar på dörren och vill göra kampanjer med Buzzador, och småbarns- och bebisföräldrar är som så ofta hett eftertraktade målgrupper. Därför behöver vi bli fler! Så hur gör vi nu? Jo, vi tar våra vänner Buzzadorerna till hjälp!

Hjälp till genom att följa länken

http://www.buzzador.com/index.php/sv/?refstr=joseharaton


Lycka till!


Snöstorm - igen

Nej nej nej, jag vill inte ha mer snö. Jag vill ha vår, men det är bara att inse fakta, det är snöstorm ute. Måste hunnit hem från handling precis innan det började. Skönt att ha fyllt kyl och frys till bredden. Nu kan jag sätta igång att bakla till Hugo (nästa) kalas på söndag. Först blir det dock efter längtat besök och fika, middag och träning som avlöser morgondagen med träning, jobb och kalas. Sedan smäller det för sista kalaset för Hugo för detta år. Skönt!

Tack den snälla själ som skänkte mig lite sömn i natt. Välbehövligt, men ändå är jag trött... Kroppen värker, men så oerhört tacksam att inte behöva ligga vaken en hel natt och ha ont.

Nu ska jag ta tag i lite lunch och fika förberedelser. Kul att få träffa dessa underbara människor igen! • Längtar •

Idag då!?

Från att solen sken från en klarblå himmel igår så har allt vänts till dystert mulet väder... Snön smälter fort, men vad jag förstod så skulle det snöa imorgon!? Kanske kan bli vår och SOMMAR nu?

Jag har lagt Hugo och ska ta tag i lite plugg. Psykologi och sociala teorier med lite familjerätt... Känns alldeles lagom just nu:-) Skickade in en uppgift igår, och hoppas att jag inte behöver komplettera den.

Är lite smått nervig för den stora Psykologitentan i slutet av mars. Nu har man vant sig vid hemtentor men helt plötsligt blir det en salstenta, men om jag gissar rätt så har det att göra med att man ska förstå och kunna alla grundläggande begrepp och funktioner innan man går vidare med alla andra delar. Läskigt i alla fall!

Sedan blir det kaffe (helt sjukt, men jag brukar sätta ett mål (som den tävlingsmänniska jag är) att läsa si och så många sidor innan jag får kaffepaus, sedan ökas det tills jag har ätit en MASSA bullar och magen är proppmätt...) och hämta Moa från dagis. Kanske tar vi en sväng till badhuset!? För jag var ju inte där för mer än 14 timmar sedan!?

Ja ja. Nu måste jag i alla fall sätta fart!

Ha en underbar dag!

Mer död än levande!

Fasiken vad jag hatar den här jxxxa sjukdomen. Kan den inte bara försvinna från min kropp och aldrig mer återvända!? Fick man ihop några futtiga minuter av sömn i natt så var det bra:-) Men vet ni, kanske sitter någon ute i världen och tänker på mig nu, för just nu, i detta lilla ögonblick, så känns det ganska ok... Jättekonstigt. Men en varm känsla bara infann sig i kroppen och det känns som att värken lättade lite lite! Men så fruktansvärt nice så ni anar inte. Konstigt, men jag lovar jag klagar inte!!!

Inga Bepnthen-tuber kvar!

Tack för alla mail, men två goa tjejer har redan hunnit först! Tack för responsen!

Hur som helst så har jag testat Bepanthen i några dagar och eftersom vi inte brukar använda salva på Hugo och hans fin fina rumpa så har jag även provat den lite på vissa "fläckar" som han har där han är lite extra torr! och resultatet lät inte vänta på sig, huden blir snabbt len och mjuk och mindre torr!

Så rekommenderas varmt.

Nästa användningsområde som ska utsättas för försök är mina för tillfället ganska torra händer efter att alltid vara i vatten...

Så, mer resultat kommer!


Inte en sak på sin plats...




Tänk att en sådan liten människa kan lämna så mycket spår efter sig hela tiden. Jag lovar att det ser ut så här överallt där Hugo drar fram! Kolla in brallorna....! Ha ha!

Hugos första födelsedag!

Det ska såklart firas! Med pompa och ståt i kalasdagarna tre!



Blåa fina cupcakes! Faktiskt riktigt goda, även om inte dagens födelsedagsbarn fick smaka...



Hugos 1-årstårta! En blå, som skulle vara laktosfri, men visade sig vara fullproppat med laktos som inte hör hemma i varken min eller en ledsen Moas mage... Men det är en annan historia och gissa vem som var arg som ett bi... Hur som helst skulle det vara riktigt kul att veta vad han tänkte när 25 pers stod och sjöng för honom.

Hugo ville inta ha tårta... Antar att han var mätt av lunchen.

Han tackar alla snälla släktingar som gav honom så otroligt fina presenter!

 


Bepanthen!


Jag har fått äran att deltaga i ytterliggare en kampanj för Buzzador! denna gång gäller det att testa Bepanthen, en salva för alla söta bebisrumpor! Den går även bra att använda till torra och fnasiga läppar och händer. Perfekt för hela familjen alltså!

Vill du ha en liten minitub? De två första som mailar namn och adress till mig får en på posten!

[email protected]

Jag ska nu testa denna produkt och återkommer snart med eget tycke!


Hallå alla glada (och sura)!

Kanske undrar ni vart min närvaro tagit vägen och vad frånvaron berott på!? Kanske inte, men då behöver ni inte fortsätta. Men i alla fall så har jag varit riktigt dålig i kroppen i över en vecka nu. Idag är nog första dagen som jag inte hela tiden motat bort tankarna på min värkande kropp. Har med nöd och näppe kommit upp i sängen och hållt mig sysselsatt för att inte bli helt apatisk. Nätterna har varit något av det värsta jag utsatt mig för i mitt liv. Vilken jävla pina. Tror att jag i snitt sovit ca 1 timma per natt... Inte bra. Särskilt inte natten till i lördags då jag till och med gick och lade mig tidigt. Tjugo i fyra hade jag ännu inte somnat och klockan sex skulle jag upp och sätta mig i bilen för att åka till Gävle och ha föreläsningar och seminarium hela dagen. Var som en levande död zombie kan jag lova.

I natt blev det kanske tre timmars sömn och det kändes som himmelriket! Här är det lilla som uppskattas kan jag lova.

Så där var förklaringen!

Ska ladda kameran och visa er lite bilder från hugos 1-årskalas och lite annat!

För övrigt så har vi fått ett nytt vrålåk här i familjen, en Emmaljunga scooter där Mr Right bestämde färg. Så det blev:



Har ännu inte testkörts, men snart så. Just nu klarar inte mina små fötter av att ta en promenad...

RSS 2.0