Lika bra att säga det med en gång...

Natti Natt!

Sov gott! det ska jag försöka göra. Det känns nästan som man har tillbringat dagen utomlands! Lite smått brunbränd och nyduschad!

Kram kram

 (idag har jag vunnit över den vedervärdiga smärtan, ha ha!)

Astrid Lindgrens Värld

Här kommer de utlovade bilderna från en underbar dag i Vimmerby på Astrid Lindgrens Värld!


Japp, här var vi i ca 7 timmar och barnen fullkomligt älskade det!


Frukost vid vägkanten en solig morgon! Mysigt! (kolla in musbettet på mackan...)


Emil och Idas hus!


Rutschlana ner från Karlssons hus!


Så mysigt i "Den lilla lilla staden"


Ett av Bullerbyhusen! Fönstret ska öppnas och stängas hela tiden!


Liksom dörrarna!


Tant Bergs lilla hus. Fortfarande lika kul med dörrarna...


Det blev en hel del besök på damernas under dagen... Man måste ju dricka när det är varmt!

Godkväll i stugorna!

Åhhh, ännu en underbar dag med nästintill tropisk värme.

Sedvanligt var jag och simmade som varje söndag. Trodde verkligen inte att jag skulle klara det idag med tanke på värken i natt sedan igår. Jag fick till och med ta en varm dusch INNAN jag åkte hemifrån för att ens kunna klä på mig. Träningen kändes pest och pina i ungefär 20 minuter, och eftersom jag aldrig ger upp så kom jag igenom ett bra pass på ca 5000 meter. Efteråt kändes det bara sååå bra att veta att det bara var att åka hem till en solstol. Där låg jag sedan en hel del under dagen medan Mr Right slet med målningen! det bästa av allt är att jag faktiskt har fixat en hel del grejer, men i min egen takt och känner mig ok nu! Tack gode Gud för solen och dess strålar!

Vi har varit och badat i sjön, lekt i vattenspridaren, haft min kära kompis på middag. Grillspett och god sallad! Det har helt enkelt varit en perfekt söndag!

Jag verkligen älskar värmen!!!

En lång lång dag

Idag har vi varit på Astrid Lindgrens Värld.  Solens strålar har skinit på oss hela dagen. Perfekt väder för att ströva omkring där.

Vi åkte tidigt, strax efter fem i morse. Stannade inte tidigare än ca 4 mil efter Linköping (eftersom Moa somnade i bilen) och avnjöt varm choklad och hemmagjorda mackor i naturen! OK, precis bredvid vägen, men det var mysigt i alla fall.

Hela dagen har vi sedan tillbringat på ALV. Avslutade med en middag på MonteCarlo i Vimmerby! Gott.

Egentligen skulle vi sovit kvar där, men så här i efterhand räckte det gott och väl med en dag och det var skönt att komma hem och ha dagen till förfogande imorgon.

Hade tänkt lägga upp lite bilder, men det gick inte.

Hur som helst så vill jag skrika rakt ut, så ont gör min kropp nu. Jag har nästan varit befriad från värken i två veckor. Nu har den dock kommit med besked igen. Fasen att man liksom ska få lida för att man har kul och njyter av en dag. Smärtan kom under eftermiddagen och jag klarade mig inte utan värktabletter.

Nu ska jag i alla fall sova och samla lite krafter tills imorgon!

Sov Gott!


Helgens äventyr...

blir Astrid Lindgrens Värld med Mr Right och Moa samt en kompis familj! Åhhh, våra små tjejer kommer ha sååå roligt där.

Vi åker tidigt, runt klockan fem. Ska bli riktigt mysigt att gå upp och packa iordning lite frukostfika som vi ska stanna och äta på vägen.

Idag har jag och Moa hälsat på ett par kära vänner och deras söta treåring. Jag hade hur trevligt som helst i solskenet. sedan bar det av till jobbet för att avsluta dagen med en simträning på ca 5000 meter... Det var ett roligt men riktigt jobbigt pass med mycket medley. Armarna kändes bra tunga efter att ha simmat mycket fjäril. Men kul var det.

Det var dagen i korthet, jag lovar att jag ska bli lite bättre med bilder igen, men har faktiskt glömt kameran hemma de senaste dagarna. Det är inte så vanligt men tydligen har jag varit lite förvirrad de senaste dagarna...

Jag sänder en stor omtanke till en vän som just nu inte har det så lätt och jag hoppas verkligen att hon får må mycket mycket bättre snart! Hon är värd det! (Du vet vem du är!)

Kram och godnattpussar till er!


Sjukt trött igen...

Måste säga godnatt för även idag är jag sjukt trött. Jag som trodde man skulle vara utvilad efter en veckas semester... Behöver nog en vecka till, gärna med mer sol och bad!

Ska käka lite piller och hoppa i säng!

Sussa gott alla där ute!

http://www.freewebs.com/missekatton/mirandanallar.htm

Lite smått dryg...

Kom på en rolig episod som hände på transfer bussen från Chanias flygplats på Kreta till vårt hotell.

Guiden satt längst fram i bussen och pratade om ditten och datten (precis som vanligt) och en del utflyktstips.

Guiden: Ja, så vill ni följa med till Elafonissi så åker vi dit på torsdagmorgon och bussen hämtar ca 7.30.

Moa, ganska långt bak i en förövrigt tyst buss: Ja, ok då,vad bra. Hmmm ja vi ses där då...

Lite lagom drygt av en treåring. Högt och tydligt så att hela bussen skrattade. En minut senare sov hon...



Regn och rusk!



Längtar tillbaka till sol, bad och VÄRME!
Fy, viken trist dag vädermässigt det har varit! Kändes nästan som höst, men så vill jag inte ens tänka, sommaren har ju knappt börjat och regn är bra för gräset:-)

I alla fall så vaknade jag OK i morse! Så skönt! Och idag jobbade jag till 16, det var längesedan jag jobbade så länge. Var nästan lite nervös att jag inte skulle palla dagen ut, men eftersom jag kände mig ganska ok så fick det mig att se positivt på vad som komma skulle! Jag orkade dagen ut, även om sista timmen började slita lite på mig. Det var hur skönt som helst att palla och se att jag verkligen klarade av det. Tänk om alla dagar kunde vara så... Mådde dock ganska risigt när jag kom hem och kände att får jag inte röra på mig nu så kommer jag ha otroligt ont snart. Gav mig därför ut på en löprunda i skogen. I ÖSREGNET! Nu har grannarna något att prata om... Tokfia som ger sig ut i detta väder...
Men jag vet ju att jag gör det för att må lite bättre. Inser dock nu att ikväll blir det värktabletter, men imorgon är en annan dag!

Picknick i lekhallen...

Hoppas ni haft en bra dag allihopa!

Jag och Moa har haft en bra dag! Vi började dagen med att handla inför Vårfesten med Moas förskola. Där träffade vi två kära vänner, jättekul att se dem och prata med dem. har inte hörts sedan innan vi åkte till Kreta. Hur som helst bestämde vi att vi skulle ses på fredag! Så kul!!!

Vidare till mamma och pappa för en fika och inhandling av lite mer färg till huset... Hem för att bjuda in våra nya grannar på en fika samtidigt som jag slängde ihop en sallad med quinoa, kyckling, bacon, sallad, majs, fetaost, paprika, tomat, gurka och så oliver så klart!

Sedan kom mr Right hem och hann bara byta kläder innan det var dags att åka in till Moas förskola för den årliga Vårfesten. Tyvärr hann vi inte mer än in i bilen innan det började rgna... Så vårfesten som skulle hållas utomhus fick helt plötsligt bli inne i lekhallen! Precis som förra året! Men varför bryta traditioner!?

När vi kom hem därifrån gick jag ut på en promenad med en av grannarna. Så klart det började osregna och åska. Vi vände, men då tittade solen fram igen, så det blev en runda i alla fall.

Nu är jag dödstrött, helt färdig. Tyvärr har jag lite ont i kroppen idag och har för första gången på en dryg vecka behövt ta värktabletter... Inte kul, men det är ändå mil ifrån hur ont jag hade för bara två veckor sedan. Så härligt och som jag skrev igår, så vill jag ju bara göra precis allt och lite till så fort jag känner mig bara lite bättre. Ingen tid får spillas då kroppen inte är förlamad av värk...

Sov gott allihopa!

(Glömde kameran idag, så det får bli bilder en annan dag!=


Underbara dag!



Mumsigt mellis med en Latte efter jobbet på altanen i det vackra vädret!

Åhhh, vad jag har mått bra idag! Så härligt! Kroppen har hängt med utan att jag behövt fundera på om jag har ont.
Det är så härligt, bara det att när jag mår bra vill jag verkligen göra allt, och lite till! Det är precis som jag vill ta igen svunnen tid... Jag får liksom en kick och tänker att det är bäst att göra så mycket jag bara kan innan jag mår dåligt igen.

Hur som helst så blev det en sväng till sjukgymnasten och vidare till en kul simträning. Tänk att kroppen mådde bra även efter det.

Köpte med sallad hem som vi skulle käka med våra kära vänner som kom på besök för att hjälpa oss måla lite.

Ha ha, trodde vi ja. Tyvärr blev det skitväder på bara några minuter så det får bli en annan dag. Men det blev sallad och lite mys, inte fy skam det heller.

Jag tackar högre makter för att jag fått må så bra idag och hoppas det håller i sig!

Ofrivillig tur till storstan!

Halloj!

Nu, äntligen är jag hemma. Dödstrött.

Efter jobbet var jag tvungen att ta en ofrivillig ur in till huvudstaden. Känns som det finns andra anledningar att åka dit som är bra mycket trevligare än mitt besök. I alla fall så blev det ca 3 timmar långt.

När jag åkte hem insåg jag att jag var tvungen att köpa ost. Ett liv utan ost på mackan är inget liv för mig. det räckte med en vecka i Grekland utan ost... Hur som helst, in på Statoil, stå en kvart i kö och betala nästan 70 spänn för en ostbit... Hallå, är det rimligt eller!? Nä, den var inte värd pengarna, men jag får ost på mackan i morgon bitti!

jag som skulle träna idag...

Nu ska jag i alla fall sova!

Kram kram


Solig morgon!

Godmorgon på er alla!

Jag tror bestämt att vi tagit med oss det vackra vädret från Kreta hit hem. Solen strålar precis som den gjorde där. Vår termometer står på 43 grader.... Vet inte riktigt om jag tror att det stämmer. Men härligt är det!

Jag har fixat en massa samtal som skulle ringas nu på morgonen så jag känner mig riktigt duktig. Bara ett kvar. Ska betala lite räkningar så att vi inte glömmer det, det vore ju liksom inte så smart.

Sedan ska jag till jobbet!!! Kul! Och Moa ska till sitt jobb, dvs dagis, som hon säger.

Den förbannade värken finns nu ständigt i min kropp, precis som innan vi åkte. FXXXXXN, vad less jag blir.

Ja ja, my life!

Ha en riktigt bra dag!

Kram

Tidig kväll

Jag är verkligen SJUUUUKT trött idag. Ögonen sitter ungefär en meter utanför ögonhålorna och de snurrar runt runt... Ja, jag är faktiskt sååå trött. Jag brukar inte vara trött, men man blir väl sliten av att resa...

Idag har vi hunnit en massa saker. Tvättat ALLA kläder som fanns i resväskorna. så skönt att de nu hänger på tork:-)
Vi har målat huset (ok, inte hela, men en hel del) fikat hos grannar och pratat med alla grannar runt omkring. Haft besök och så klart ätit middag. Just ja, eftersom det är söndag så har jag hunnit simma med. Sååå kul! Det kändes riktigt bra och jag simmade bra. Kul.

Tyvärr måste jag väl erkänna att värken har kommit tillbaka. Vaknade fyra imorse och kände hur den lamslagit mig igen. det är fasen inget kul. Har försökt ignorera den hela dagen , men nu går det inte längre. Ska ta en varm skön dusch och krypa ner i sängen efter att jag fixat naglarna.

Har börjat på en ny bok, ok, som vanligt har jag ingen aning om vad den heter, men den handlar i alla fall om en familj som försöker rädda en familjemedlem ur knarkträsket. Det visar sig att det inte är så lätt. De ringer och tjatar på alla myndigheter att de ska få hjälp att ta flickan till en avvänjningsklinik, men får nobben överallt. Tydligen är hon inte så borta än att hon är fullständigt medvetslös.

Helt sjukt, men det är ju så systemet i vårt samhälle funkar. Vill du ha hjälp och söker det själv får du nästan slåss för att bli tagen på allvar. Det måste ju vara bättre att sätta in resurser i tid istället för att låta det gå för långt. Det blir ju så klart både svårare och dyrare att göra någonting åt det ju längre tiden går.

Tycker jag...

Kram på er och sussa gott!


Talande bilder


Här simmade jag i stort sett varje morgon. Skönt, men lite väl kallt i poolen...


Moa har fått lite färg på naglarna...


Min tur. Och så klart ett glas vin!


Jag tror hon går i mammas fotspår!


Vid andra poolen, dock på land för en gångs skull.


FInns det något godare än färska, nyplockade och solmogna apelsiner?


På en restaurang i Chania stad i regnväder...


Vacker vy ut över vattnet!


Vid hamnen i Chania stad!


Samma...


Nu börjar det spricka upp och då MÅSTE man sola! Grodanboll...


Alltid glad, men gladast i vattnet!


Vackra blommor!


Ännu en... Ingen aning om vad det är för blommor, någon som vet?


Trött efter dagens bad!


Pool by night...


Såklart att vi besökte ett vattenland! Vi verkligen älskar det. "Råkade" lura Moa att åka "The Black Hole"... Kanske något för liten än... Ansvarsfulla som vi är...


I väntan på maten!


Mr Rights Gyros! Det var hur mycket mat som helst...


Min Greek sallad! Verkligen underbart god! Love it! det blev några...


Nu ska vi snart åka hem till kalla Sverige igen. Vi vill ju stanna kvar, syns kanske på min min...

Men vi kommer tillbaka, var så säkra!

Första dagen på väg till Greece!

En tidig morgon blev det. Trots det var vår lilla stjärna på glatt humör!



Det är kul att åka buss!



Fin vy från flygplansfönstret!



Moa somnade på trensferbussen!



Utsikt från vår balkong! Ganska Nice!



Precis utanför vår dörr redo för första middagen som bestod av grekisk sallad och gyros! Det var mumma det!

Jag säger godnatt för idag, laddar upp fler bilder under morgondagen!

Sov gott alla mina vänner!

Back in town!

Hej på er igen!

Då var vi hemma igen efter en helt underbar vecka på Kreta!

Det började dock med ganska ostadigt väder, som en svensk sommar, blandat regon, sol och åska. Men det var varmt!!! Så skönt!
Sedan blev det bara bättre och bättre väder. Vi har badat och solat till tusen! Åhhh, jag längtar redan tillbaka. Grekisk mat varje dag.

Kroppen har känts så bra! Jag har i stort sett inte varit hindrad av min värk någonting. Jag har känt den diffust i bakgrunden, men inte så att jag har besvärats av den. Verkligen helt underbart. Och sovit om nätterna har jag gjort. Man kan säga att jag var en helt annan människa där! Hoppas det håller i sig!

Jag ska försöka ladda upp lite bilder så ni får se ett axplock av hur härligt vi haft det.

Moa tyckte vi skulle ta vårt hus och flytta till Grekland...

Kram så länge!

Äntligen, nästan, på väg!

NU är väskorna packade och jag är död... Närå, inte riktigt, men slut i kroppen. Jag hoppas så att vädret blir bra och att kroppen får en dos av välbehag!

Väskorna är nu packade och huset städat. Jag gillar verkligen att komma hem till ett rent hus och kunna njuta. Inte bara komma in och känna att det första man ska göra är att städa... Ops ops, jag har ju inte ens åkt än så nu ska jag väl inte fundera på när vi kommer hem!

Moa såg ett flygplan tidigare idag och sa
-Mamma, imorgon sitter vi där uppe och flyger till Grekland. Det ska verkligen bli mysigt. Väldigt mysigt och roligt! Åhh så roligt det ska bli...

Lite smått lillgammal och jag antar att jag sagt precis så vid något tillfälle. Lilla gumman, hon tar efter hon!

Jag är dock väldigt bekymrad över en tjej jag känner. Hon mår verkligen inget bra just nu och det verkar inte heller som hon får den hjälpen hon behöver. Det är helt sjukt att man ibland kan bli så illa bemött av vårdpersonal. Jag undrar om de vet vad empati är? Man skickas liksom bara runt runt, precis som en del inte orkar hjälpa till och bara tycker det är jobbigt att behöva engagera sig. Då är det lättare att skicka vidare så är problemet liksom borta...
Jag hoppas att hon snart får må lite bättre så att hon kan känna sig lite bättre till mods! -Tänker på dig, du vet vem du är-

Nu önskar jag er alla en supermysig helg och en bra nästa vecka! När jag kommer hem ska jag ladda bloggen med en massa soliga bilder!

En stor kram och en massa pussar till er alla!


Vilken härlig dag!

Oj, vilken fin färg himlen har idag! Stannar man inne bakom fönstret känns det som och ser ut som en riktig högsommardag! jag hoppas att det även är varmt och skönt ute, enligt vår termometer ska det vara 38,4 grader... Ha ha, vet inte om jag tror det. Å andra sidan sitter termometern i lä i solen precis vid husväggen. Kan ju finnas ett potentielt fel där...

Orkade inte packa en pinal igår. Skrev ju att jag skulle packa men det blev inte så. Nu måste jag ordna det. Orka.... I morse blev det som vanligt lite piller innan jag kom på fötterna, jag hoppas verkligen att jag kommer att komma upp utan tabletter när vi är utomlands. Så brukar det vara. Är egentligen lite emot piller, men vad gör man när man inte kommer upp annars...

Nu ska jag leva denna härliga dag, C U!

Allt kan ses från två sidor...

Hej!

Hoppas att ni alla haft en bra dag, bara fredagen kvar och sedan är det helg!!! För mig innebär det en tripp till Kreta för lite semester med mina två favvosar, Mr Right och Moa! Ska verkligen bli mysigt. Jag tror (eller vet) att vi alla tre läääängtar såååå mycket!

Egentligen orkar jag inte skriva en enda bokstav idag... Är fullkomligt slut i min stackars kropp. Som vanligt så känns förmiddagarna någorlunda men sedan känns det återigen som om någon bombarderar mig med smärta. Det går liksom inte ens att sitta upp ordentligt. Ryggen värker till 100 % och det gör ont överallt. Återigen, låt en elefant eller flodhäst klampa över kroppen och tvinga en massa tvingar runt alla leder och muskler och hoppa från ett 10-våningshus... Som ni mår när ni landar är ett ungefärligt mått på hur jag mår... NICE:-)

Ja ja, hur som helst så kan man se en dag hur två olika vinklar.

Det ena, sämsta alternativet, är att tycka synd om sig själv och bara låta sig själv må piss, för det är ju egentligen så det är.

Det andra är att uppskatta allt som går bra och det man klarar av! Vara tacksam för de möten man får vara med om, det man åstadkommer och att man genomlider dagen...

Jag väljer det andra alternativet. Varje dag tänker och tror jag att jag kommer att må bättre än vad vad jag gjorde dagen före... Annars hade jag grävt min egen grav för väldigt länge sedan. Varenda kväll hoppas jag få vakna utan att ta en massa tabletter för att ens komma upp ur sängen. Än har det inte lyckats, men snart kommer det att göra det med hjälp av min mentala positivitet... Jag hoppas på det i alla fall!

I natt sov jag bara 1 1/2 timme. Det är en himlans tur att Moa sover. Hade hon varit vaken hade jag fått dåndimpen!
Trots det får man ideligen höra att man ser pigg ut. Ja tjena va! Men det bär väl tur det annars hade jag inte vågat se mig själv i spegeln... Värsta kommentaren är när någon säger " Du lär väl inte må så dåligt, du som ser så pigg ut..." Det är de man önskar kommer på det där oanmälda besöket...

Nog om det! Jag ska packa lite bikinis och skor i väskan, det känns tryggt, bara bikinisarna är med så jag kan sola så är jag nöjd! Och blir det ingen sol så lovar jag att jag ligger där i min solstol med bikini på mig i alla fal!

Sov gott alla söta!


Nattinatt till alla!

Tänkte bestämt säga nattinatt till alla mina underbara vänner och alla som jag känner! Är faktiskt hur trött som helst och hoppas på att kunna somna och sova kanske tre timmar i alla fall...

Måste bara berätta om ett samtal jag hörde på bussen idag.

Det var en tant och en kille, kanske i 17-19 årsåldern som satt bredvid varandra på andra sidan gången där jag och Moa satt. de satt båda två och läste Metro och en artikel om mobiltelefoner som kan ge nickelallergi.

Killen: Du får jag fråga en sak, vad är nickelallergi?
Tanten: Jo, det är när man får utslag på kroppen som kliar, ofta kan man få det av klockor eller smycken.
Killen: Hur då?
Tanten: Huden blir irreterad (drar upp sin jackärm och visar på sig själv) och det kliar mycket.
Killen: Vaddå, kan man dö av det? Jag har ju en mobil som är med på listan över de som ger nickelallergi....

Men hallå, han var ju inte direkt sju år... Tänk om stackarn nu går runt och tror att han ska dö...

Hoppas att ni alla haft en mycket bra dag!

Sov gott och dröm sött!


Ärligt!?

Jag ska vara helt ärlig: FXN vad dåligt jag mår!!!!! Vilken skitdag. Kroppen värker enormt. Började dock ganska bra i morse, det kändes liksom ok att gå upp och fixa och dona, men sedan precis 13.30 slog det till. Jag blev helt bombad av värk. Så trist och nu känns det nästan som om jag gjort mitt för den här världen...

Men innan dess så kändes det som sagt ganska ok. Jag fick för mig att jag skulle börja måla lite på vårt hus. (ja, jag vet, kanske inte ens en smart TANKE, men den var god...)



Moa hoppade studsmatta hos grannarna! Hon gillar verkligen det, även om jag tycker hon är något liten än...



På väg mot penseln!



Kepan på! Med smygreklan!



Färgbunken! Vi har några stycken...



Öppnad! Bara att börja!



Ungefär så här mycket hann jag innan mjölksyran lamslog mig... Men jag tog i alla fall första penseldraget!

En bra eftermiddag tots allt!

Sedan förra inläget tycker jag att jag hunnit med en hel del.

Först tryckte jag i mig två Alvedon och en Ipren och låg i soffan ett tag för att få dem att verka lite mot värken. Fasen vad jag hatar att ja ont. Snart går jag ut i strejk mot värken... Skulle vara något det, men jag undrar om det ens skulle hjälpa... Föga...

Moa var ute hos sina kompisar och lekte. Hon är så grymt söt när hon kommer och vill gå ut och leka med dem. Hon frågar och klär på sig helt själv och talar om för mig (eller oss om båda är hemma) hur hon ska gå till dem och är väldigt noga med att gå vid sidan av vägen och gå försiktigt hela vägen. Hon får ringa på men förklarar lika noga här att om de inte kan eller om de är upptagna ska hon komma raka vägen hem igen. Sedan ska hon ha puss på båda ögonen, munnen och en kram. Sedan står vi i fönstret och tittar på henne medan hon tultar iväg, för att se så att hon kommer fram ordentligt... Hon stannar då och då och vinkar. Så söt!

Tiden går så himlans fort, jag tycker inte det var länge sedan hon var pytteliten och inte klarade så mycket på egen hand.

Jag fick tid att vila och ta fram ännu mer sommarskor...



Så nu finns det fyra par till åt mig i garderoben...

Lagade lite mat och packade träningsväskan för att lyda doktorns råd att träna.

Orkade verkligen inte egentligen. Men jag pinade mig dit och som vanligt så var det riktigt roligt när jag väl kom dit. Vi simmade ett tufft pass och mjölksyran skrämde livet ur mig ett par gånger. Det gäller verkligen att jag lyssnar på min kropp och hittar just det där läget som passar mig och som jag klarar av. Det är bara så svårt och så frustrerande när man vill ta i för glatta livet och är man tävlingsmänniska så är man...

När jag kom hem från träningen kändes det som vanligt (igen) bra i kroppen. Det håller ju i sig som ni vet i ca två timmar. Jag möttes av min av mina allra goaste vänner! Vi käkade lite ciabata med grönsaker, salami, tonfisk och getost. Riktigt mumsigt. Moa var supertrött och min vän fick äran att läsa för henne. Moa avgudar denna person och pratar nog om henne varje dag. Fast nu är det ju så att det är min kompis...

Efter allt detta har jag kraschlandat i soffan och kommer knappt upp. Men ska borsta tänderna och krypa ner i sängen.

Hoppas ni haft en superbra dag!

Kram kram


Soligt!

Även idag ett strålande väder, men det blåser otroligt mycket och riktigt kallt med... Men man ska inte klaga, snart är man i Grekland och just i Chania ser vädret ut så här för de närmsta dagarna

 
Chania
Tisdag
V 3 m/s. +20 / +19°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Tisdag kväll
SV 3 m/s. +19 / +18°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Onsdag
SV 3 m/s. +19 / +18°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Torsdag
SV 3 m/s. +19 / +18°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Fredag
O 3 m/s. +20 / +18°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Lördag
O 6 m/s. +20 / +18°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
 


Hörde även av en agent attde t var va 25 grader! Känns underbart och det brukar ju alltid (i stort sett) visa kyligare väder än vad det egentligen är. Vi hoppas på fortsatt bra väder, annrs vet min Mr Right en som är grinig...

Ryggläge i soffan...

... eller Rodelträning kan man också kalla det! Ha ha!

Kan inte påstå att jag mår så hemskt bra idag. var ganska jobbigt att jobba, tur att det var en massa att göra så att jag liksom fick annat att tänka på.

Jag hoppas innerligt att jag mår något bättre imorgon eftersom jag bjudit hem en vän till kvällen. Skulle vara så skönt att verkligen orka det, sitta och prata och fika och bara ha det bra.
Som tur är jobbar jag förmiddag imorgon, vilket innebär att jag kan vila lite efter jobbet så jag orkar sedan. Hoppas hoppas på det bästa!!!

Känner för lite mumsig kvällsfika nu, så det blir att glutta på kylskåpsdörren och titta vad som finns där. Badade med Moa och det sägs ju att sjön suger... Hmmm, nu var det kanske så att vi badade i badkaret, men bad som bad:-)

Nu är det bara fyra dagar kvar tills vi åker, nedräkningen har börjat. Ska bli så sjukt skönt!

Ha en fortsatt trevlig kväll så länge!


Godmorgon strålande dag!

Åhhhh, vilket underbart väder att vakna till!

Tyvärr är min kropp inte lika pigg som vädret idag. Jag har i alla fall redan klarat av två samtal, till försäkringskassan och till min läkare. Dagens måsten gjorda!

Om ett par timmar ska jag ta mig till jobbet, men måste vika lite tvätt innan. Det är ju hur mycket tvätt som helst. Att man kan ha så mycket kläder... Men det är ju hur roligt som helst att ta fram sommarkläderna och förpassa vinterkläderna tills i höst. de ligger och marineras i ca ett halvår åt ången:-)

Hoppas att ni alla får en underbar dag!

Kram så länge!

Slut som människa!?

Oj oj oj!
Det här är inte nådigt. Just nu värker det extremt i min kropp. Det bränner och buktar och gör bara jXXXXgt ont överallt. Därför tänker jag gå och läga mig och försöka mig på att sova nu!

Nattinatt till er alla!


Solrosor och ärtor



Mormor och Moa har planterat i ett miniväxthus och vi har precis planterat om de små skotten i en större kruka. Bara jag nu inte dödar dem... Jag har ju en tendens att göra det...

Simma Vansbro???

Japp, sedvanlig söndagsträning och jag känner mig riktigt pig nu. Höll verkligen på att inte komma upp ur sängen. Var så stel och hade fruktansvärt ont. Det gäller att bita ihop och inte ge efter för värken, men väl 20 minuter in på passet kändes det ok. Så härligt! Nu räknar jag med att ha ca 2 timmar där det känns bra, men förhoppningsvis lite längre, för idag vill jag göra en massa saker. Vi ska handla förg till huset, skor till Mr Right, på kalas i granngården, handla till middagen... Ja, kan vi åstadkomma allt detta på 2 timmar så är jag glad och nöjd... Optimist som jag är.

Hur som helst så tror jag att jag har blivit övertalad av min simkompis att ställa upp i Vansbrosimningen i år. Jga har inte simmat det tidigare. Största anledningen till att jag inte gjort det är att jag verkligen har FOBI för att simma i kallt och smutsigt vatten.

Har ställt upp i ett öppetvattenlopp, för ca 10 år sedan, i Nyköpingsån. det var det värsta jag gjort. Stod beredd på strtlinjen och speakern säger att man ska se upp för ormar och inte simma för nära klippor och diken, det kan finnas taggtråd som man kan skada sig på... Psykologiskt...

Detta fick mig dock att vända och springa upp, för att sedan sätta fart ner i vattnet igen. Som sagt jag geraldrig upp, men det var det värsta jag gjort. Hatar gyttjan och det äckliga sjögräset som man kände mot kroppen... Wuuuuuiiiiih.

Tävlingsbild
Kanske kan jag vara en bland dessa i år???

Hur som helst så är jag så sugen på att försöka ställa upp i Vansbro i år, så jag ska undersöka det. Han har övertalat mig och jag tror det skulle kunna gå ganska bra. Jag vill ju vinna om jag ställer upp.... Ha ha! Kanske inte ska ha det som mål första gången.

Då har man ju ett bra mål att träna för också. Ja, så får det bli. Bara kroppen orkar. Visst är det konstigt, att man ska behöva tänka på det också. Det är liksom inte bara att köra på som vanligt och så som jag skulle vilja. Men om jag inte försöker så kan jag heller aldrig veta om det skulle funka!

Någon som vill haka på kanske?

Tvättinrättning!

Godmorgon!

Hoppas ni hade en bra och trevlig lördagskväll!

Här var det lugnt. Speedway och Robinson. Jag käkade en massa oda oliver.

Vet ni förresten att 1 oliv innehåller lika mycket näring som 19 meter gurka... jag käkade minst 10, vilket då skulle resultera i 190 meter gurka.... Ha ha!

Jag har i alla fall hunnit med att tvätta alla fina sommarkläder som jag hämtade ner från vinden igår. Just nu ser det ut så här i tvättstugan





Ska bli så skönt när det är tort och inhängt eller vikt i klädkammaren. Ska ta itu med skorna snart också, för jag tror att jag gott och väl kan byta ut stövlar till pumps, sandaler och ballerinaskor just nu!

Jag räknar nämligen med att det ska vara varmt och inget mer dåligt väder från och med nu...

Glömde även att lägga in en Miranda Nalle igår så här kommer den

Grillad Hamburgare med tillbehör...

...stod på dagens meny. Riktigt smarrigt, fort att göra och kul att göra sin egen favorit!





Denna smarriga sås fick vi av min pappa! Inköpt i USA och supergod att ha som marinad inför den perfekta grillningen eller som sås på maten! Jag kan ha den på precis allting!

Nu är vi så mätta och belåtna. Efter maten hade jag och Moa ett minispa i badrummet. Lite gott vatten och frukt samtidigt som vi tog bort gammalt naglack, gjorde hårinpackning, duschade och mös. Efteråt målade vi naglarna med de nya fina naglacken som jag köpte i veckan!
Moa tyckte verkligen att det var sååå kul och så mysigt. Hon är en riktig tjej ända ut i fingertopparna.

Just nu är det Speedway som visas på vår Tv... Kul? Nej, men det går an. Själv funderar jag starkt på att sätta mig framför den andra Tv:n och kika på Robinson. Dock lite trist att sitta vid varsin Tv en lördagskväll...

Ja hörni, det löser sig nog, känns inte som ett allvarligt problem direkt.

Vilken min!

OOOOOHHHAAAAAAAAHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAA!



Hallå, är detta verkligen jag? Tydligen ser ja ut så här ibland, beviset finns ju uppenbarligen!

Oh my God!

Slut på jobbveckan!

Äntligen är jobbveckan slut och bara en dag kvar tills nästa jobbvecka!!! Ha ha!

Det var en lugn dag på jobbet, inte speciellt mycket att göra, men tiden går och vips var det dags att sluta. När ja kom hem så kom våra kära vänner på en fika och Moa fick en lekkompis. Verklien jättesuperduperkul att se dem igen, det var ett tag sedan, alldeles för länge sedan. Nu fick vi en pratstund och det var kul!

Jag har mått ganska bra idag, fram tills nu, nu har krafterna taigt slut och jag bara orkar inte fixa mat, men man måste så det ska jag snart göra. Höll på att rensa eller snarare byta ut vinterkläderna till sommargarderob, men var tvungen att vila då och då på grund av fullt med mjölksyra i kroppen. Känns som en jäkla gammal kärring. Hur som helst så har den här dagen varit bra med värken, tills nu.

Nu ska jag byta tvätt i maskinen och laga lite smarrig mat!

Mumma, grillade hamburgare med tillbehör!


Powenap och sjukt trött!

Nu har jag lyckats träna litye simning. Så kul och så skönt! Även om det är mil ifrån den nivån jag kört på tidigare så är det så roligt! Och att det dessutom är bra för min kropp!

Men jag vill lova att jag är totalt slut nu. Jag hade så ont under eftermiddagen att jag till och med somnade. Det har inte hänt sedan jag var bebis:-) Riktigt skönt. Trots det är jag sjukt trött nu så jag ska borsta mina tänder och ladda inför en ny dag på jobbet imorgon.

Många lördagar har det blivit på sista tiden!

Kram på er! Hoppas att det ska bli lite fler bilder imorgon...


Grattis Stina!!!

Jag hälsar ett stort grattis till Stina Gardell som idag satte Svenskt rekord på 400 meter medley vid Grand Prix tävlingarna i Athen idag! Åhhh vad roligt!

Fortsatt lycka till under dessa dagar, jag håller tummarna för dig!

Skulle inte tackat igår...

Nej, det slog tillbaka direkt. Fy sjutton vilken dag. Dessutom har jag stått upp i två och en halv timme på en mässa på jobbet. Nu har jag så ont i kroppen att tårarna bränner bra hårt under ögonlocken. Nacken och huvudet dunkar så för min del blir det inte många knop i eftermiddag. Ska försöka ta mig i kragen och träna lite lite som min läkare sa, men just nu vet i katten om jag orkar...

Shit, jag blir så less, trodde ju att jag såg ett ljus igår... Men icke. det är riktigt kämpigt just nu. Tur att min Älskade Mr Right är hemma så att jag bara kan lägga mig ner och försvinna ett tag.

Måste vila nu, så vi får höras sedan!

Tjodelo!


Tack för en bra dag!

Jag har klarat denna dagen ganska bra tycker jag!

Jag klarade att jobba utan att jag stördes av värken. Den fanns där, men mer i bakgrunden än som ett hinder. Så skönt och jag är så otroligt glad över det! En av de bästa dagarna sedan oktober!

Jehooooo!

Nu mår jag kanske inte så bra, men nu ska jag snart krypa ner i sängen, så då gör det inte lika mycket som om jag haft fem timmar jobb framför mig. Oftast lättar det lite genom att få lägga sig ner och slippa belasta så mycket. Men värken inuti finns där hela nätterna. Men man vänjer sig.

Jag är bara så otroligt glad att den här dagen varit så pass bra.

En fråga som då dyker upp är om jag bara inbillat mig hur ont jag brukar ha? Det är nämligen svårt att tänka hur man egentligen mår när man bara mår lite lite bättre. Det blir så avlägset så fort det känns någorlunda och då är det lätt att man börjar tvivla på om det är sant eller inte. Liksom även tvärtom, då man mår som allra sämst är det jättesvårt att ens tänka tanken på hur bra de flesta andra mår... Rörigt, ja jag vet...

Så fort jag mår lite bättre vill jag göra allt. Jobba, jobba, jobba, träffa kompisar, träna, fixa och dona, ja verkligen allt. Men idag har jag inte gjort någonting direkt. Var och tränade LUGNT efter jobbet vilket var kul och riktigt skönt. Hade jag inte vetat bättre hade jag kört på så mycket hårdare. Men det är precis som en liten spärr satt i huvudet och som ville behålla den känslan jag haft idag att få fortsätta att känna mig i alla fall ok!

Jag hoppas det håller i sig även om det börjar bli outhärdligt nu.

Därför ska jag ta lite piller och gå och lägga mig!

Hoppas ni alla haft en bra dag!

Karm och God Natt!


Stackars Älskade Mamma

Jag är verkligen ledsen för min mammas skull. Hon har gått hos en tandläkare i flera år och haft "problem" med sina tänder. Tandläkaren i fråga har borrat och lagat både här och där och skyllt på att mamma har dåliga tänder. Nu har denne tandläkare slutat och mamma har så klart gått till en ny.

Nu har hon fått väldigt ont i munnen och tydligen flera inflammationer. MEN den förre tandläkaren har i stort sett misshandlat hela mammas mun. Den nya tandläkaren har nu tittat på röntgenbilder och kom in och grät när hon skulle berätta för stackars mamma hur det såg ut i munnen. Den förre har lagat lite hur som helst, det finns inga bilder på någonting, inte heller en journal över allt han har gjort.

Som tur är har hon sparat alla kvitton. Det går inte att bara borra upp de tänderna där inflammationen finns på grund av att ingen vet vad han lagat tänderna med. Det finns en risk att tänderna spricker. Han har heller inte borrat ordentligt så hela hålet är borta och inte heller fyllt ordentligt, med vad det nu är han använt sig av...

Som tur är verkar den nya tandläkaren vara riktigt bra. Hon har lovat mamsen att hon ska hjälpa henne med anmälningar hit och dit och att hon ska få ordning på sina tänder... Tydligen så var mamma inte heller den förste, utan snarare den tolfte.

Stackare. Jag tycker så synd om henne och det är klart mamma är orolig hur det nu ska gå och framför allt, vad har hon i tänderna?

Tur att jag inte gått till samma tandläkare. Jag har redan fobi som det är, men vad hade jag inte fått av detta?

Läcker bikini

Den här kan bli din om du har vägarna förbi Stadium, endast 129:- (underdel) och 149:- (överdel)! Som hittat!



Gillar färgerna, det är nog det första med grönt i som jag äger... Läcker om man är solbränd. Hmmm, behöver väl jobba på den biten lite.

Dagens klädsel





Gillar mina skor skarpt!

Today I feel gool!

Japp! Faktiskt så har jag sovit ganska bra i natt. Brukar göra det en natt då och då typ på grund av utmattning. Vaknade i morse och kände mig inte riktigt så stel som jag brukar. Har inte ens behövt duscha nu på morgonen och till och med orkat platta håret.  Visst fick jag mjölksyra i armarna, men inte lika mycket som vanligt!

Alltså kommer detta bli en mycket bra dag! Hoppas jag i alla fall! Jag ser det hela positivt och skulle ni fråga hur jag mår NU så skulle jag nog svara, jo tack bra!

Vad härligt!

Önskar er alla en skön och trevlig dag! Nu måste jag till jobbet!

See U!

Tröööööött!

Nu ska jag krypa ner i min underbart sköna säng. Där ligger Mr Right redan och sussar och tänkte göra honom sällskap nu. Konstigt nog har jag piggnat till. Får ta och läsa några rader ur min bok "Här och nu" som jag för tillfället läser. Om den är bra? Nja, lagom kvällsläsning. Även bra för nätter jag inte alls kan sova. Man behöver inte vara så skärpt för att läsa den.

På tal om böcker så hörde jag att Kajsa Ingmarsson kommit ut med en ny. Jag gillar hennes böcker så den ska jag köpa!

Nattinatt!


Klubbad av någonting konstigt!

Oj oj! Idag har inte varit en rolig dag. Kroppen har känts precis som en flodhäst har hoppat på den, med undantag från att det finns ingen flodhäst...
Till och med värker nacken, men det är nog bara andra gången jag känner av det. Jag brukar inte ha ont där, men fy vad jobbigt. Sedan har jag en fruktansvärd trötthet. Som om någon har klubbat mig huvudet. Säker en kombination av att jag har ont och att jag inte har sovit på flera nätter på grund av det.

Men annars är det ingenting och jag mår utom ovanstående mycket bra!

Jag hoppas att morgondagen känns bra. Min högsta önskan är att jag ska kunna svara att jag mår bra när nogon frågar och verkligen mena det. Jag är optimistisk och vet att jag kommer att kunna svara så så småningom.

Nu ska jag dricka en kopp the och kika på Diagnos Okänd.

Butter Lisa



Vilken suris som körde bilen när vi skulle uträtta lite ärenden... Oj, var det jag.. Jag var i alla fall inte sur, men det ser verkligen ut så. Hoppas att humöret såg bättre ut efter att jag fått i mig en Latte i farten...



Latte med Sojamjölk eftersom jag inte tål laktos. Riktigt god. Känns lite krämigare än med vanlig mjölk.
Prova om ni inte gjort det.

Shoe-time!



Moa har fått tre par nya söta sommarskor! Jag tycker verkligen de var hur gulliga som helst och hon är lika förtjust i skor som jag är!



Självklart kan inte jag gå in i en skobutik utan att köpa flera par... Och alltid med klackar. Jag tycker mycket bättre om att gå omkring i det, kan bero på att jag vill komma upp några centimeter till över havet än mina 162,5.... Känner mig väldigt plattfotad utan klack. Ganska coola skor tycker jag!



Blev några nya naglack med! Det behövdes verkligen då alla mina var gamla! perfekt med extrapris också!

"Pengar är tillför att spendera.... Tur att man aldrig ser dem annat än på kvittot!"

Dagens klädsel=icke jobb!



Ibland är det skönt att inte behöva stryka skjortan utan att bara dra på sig lediga kläder!

Ni som tvivlar på hur jag mår, besök mig nu...

Nu har det tagit mig tre timmar att ens komma upp ur sängen. Shit, idag är ingen rolig dag.

Så alla ni som tvivlar eller undrar hur jag mår, gör ett oanmält besök nu. Ni kommer mötas av en syn ni aldrig trodde få se...

Ja, så är det faktiskt idag och det är en himlans tur att det är onsdag och jag är ledig! Jag vet inte annars hur jag skulle ta  mig till jobbet, än mindre tillbringa flera timmar där... Men man kämpar på och oftast så gör man saker ändå fast kroppen både skriker och strejkar.

Jag fick en bra jämförelse av min läkare för att folk kanske skulle förstå hur man mår, man skulle kunna jämföra det med reumatism och en form som man kan kalla muskelreumatism. Det ÄR en slags reumatisk sjukdom, en besläktad sjukdom, enligt min läkare.

Ha en bra dag!

Updates!

Det blev inga köttbullar och makaroner för min del, två matlodor istället.

Jag lekte skåpråtta och undrade vad jag kunde hitta där!? de som hade sett mig skulle nog tänka att jag hade någon typ av ätstörning, det kändes nästan så. Jag gick helt enkelt bärsäkargång i skåpen och vad hittade jag inte om en färsk ananas, macadamianötter och ett glas kall o´boy... Nyttig middag... Men ibland får man synda och det är ju bara jag som drabbas av det!

http://www.australian.se/viking/servlet/VSP?id=content&item=MEDIA  http://www.siljansportalen.se/ReceptTips.htm  http://josabeth.blogs.se/2008/01/24/ultraljud_och_o_boy~3625614/  http://www.freewebs.com/wavebird/2on2klaner.htm

Det blev en tomat med om jag ska vara ärlig! Vet inte om jag kan rekomendera mättnadskänslan eller om den ens finns där, snarare bara lite utfyllnad, men färsk ananas är så himla gott! Det är fräscht och smakar himelskt. Likaså min nyfunna favvo bland nötterna, macadamianötterna som kommer från Australien. Kan tänka mig att det är tillåtet att äta massor av dem om man kör GI-metoden. Nästan inga kolhydrater alls och supergoda med en härlig konsistens!

Prova om ni inte gjort det!

Nattinatt!


Sov Sött!

Då har vi bastat och hunnit sitta i soffan. Helt plötsligt kom jag på att jag inte ätit någon middag. Var och badade varmbassäng när Mr Right och Moa åt... Maten står på spisen, köttbullar och makaroner, men jag vet inte om det känns så lockande nu, tio i tio på kvällen... Magen suger dock så någonting borde man väl stoppa i sig...

Hur som helst ska jag diska upp kastrullen och fundera på om jag äter det eller något annat.

Ha ha, vaddå lyxproblem!? Känns väl inte som om det är en så stor sak att jag ens behöver nämna det...

Sov Gott allihopa!


Ett skönt bastubad låter skönt!

Nu ligger Moa i sin säng och vi har läst saga för henne. Ganska skönt när nästan hela kvällen återstår. Lite vuxentid där man kan prata med varandra i lugn och ro! det uppskattas alltid!

Mr Right kom och frågade om vi skulle basta. Ja, vad skööönt! Det gör jag mer än gärna så nu ska vi ägna en stund åt det. Varmt och skönt när regnet droppar utanför!

Nice!

Mumma efter en jobbig dag...



Efter en jobbig dag på jobbet, otroligt mycket att göra och en värk som inte var nådig var det skönt att få i sig en KaffeLatte och en god ostmacka med lite grönsaker på. Oliver äter jag och Moa mängder av. Lite roligt, jag har aldrig direkt gillat det, men nu kan jag inte ens tänka mig att vistas hemma utan en burk oliver i kylskåpet. Kanske ett vuxenpoäng? I så fall känns det lite jobbigt med en treåring som älskar dessa små godsaker...

Kom med posten idag!



Åhhh, nu är det nära... Det känns alltid så när Tax-Free Katalogen dimper ner i brevlådan. På något vis så kommer man liksom lite närmare resan och nu är det ju faktiskt bara 1 1/2 vecka kvar! Så härligt! Ingen refeber än, men å andra sidan så vore det inte likt mig att få resfeber heller... Inte heller brukar jag beställa så mycket ur katalogen, men det känns ändå bra när den kommer...

Tyst, lugnt, skönt och mörkt!

Sitter, eller ligger i soffan och kikar på Ballar av Stål, så himlans roligt. Att de komme på allt! Men jag har sjukt kul där jag ligger och skrattar för mig själv.

Vet ni!
Läkarens sekreterare ringde upp mig! Det trodde jag aldrig skulle inträffa. Vips så hade hon ordnat både möte och telefonkontakt med min läkare. Så tydligen är det inte så svårt att ta emot sina patienter, ELLER? Hur som helst så känns det bra att jag har dessa möten inbokade så jag liksom vet vart jag ska ta vägen och hur jag ska göra. Nu är det bara Försäkringskassan kvar. Det är uppgiften efter jobbet imorgon.

Min dag slutade i alla fall bättre än vad jag trodde den skulle göra. Jag hoppas att ni alla haft en bra dag!

Nattinatt och Sov Gott så hoppas jag vi "ses" imorgon!


Smarrig middag!



OK, kanske inte ser så jättegott ut, men det var det.

Äggpasta med ugnsgrilladlax i ett täcka av chevre- fårost och grädde, på en bädd av babyspenat, körsbärstomater och lite majs!

Det var riktigt gott så nu är man mätt ett bra tag!

Tjo och tjim i köket!

Så här fina bilder blev det av mästarfotografen Moa!



Mamma, du måste göra något kul.... Resulterade i denna bild....



Dansa Mamma...



Här är jag Mamma....

Hon verkligen ÄLSKAR att ta kort! Det var ett antal i kameran som fick åka direkt i papperskorgen...

Man ska vara frisk för att vara sjuk...

Japp, så är det i vårt samhälle med alla instanser och myndigheter och framför allt för alla strider man måste ta överallt.

Jag är så JXXXA arg och less.

Idag var det då ÄNTLIGEN dags att få gå till läkaren och få det "Slutliga" beskedet. Ja, efter alla prover och alla undersökningar de gjort så har det nu konstaterats att det är Fibromyalgi jag lider av. (Hmmm, som om jag inte misstänkte det själv....) Hur som helst så var det enormt skönt att verkligen få en diagnos och verkligen VETA varför jag mår så förbaskat dåligt som jag gör i kroppen. Det är skönt att veta att varför kroppen värker som en exploderande bomb i ungefär 24 timmar om dygnet. Tydligen så tyder det i mitt fall även på att det är ärftligt och att det kan ha utlösts av en infektion jag hade under graviditeten, men det är inte säkert. Jag kommer inte ens ihåg att jag var dålig när jag väntade Moa. (Bara att jag mådde illa....) I alla fall inte som jag kan känna något samband med. Tydligen finns det stor risk att Moa drabbas av Fibromyalgi med. Tur är väl att vi i sådana fall vet vad det kan tänkas vara...

Så nu har jag fått med mig en bunt pappar hem som jag ska läsa igenom till nästa gång jag träffar min läkare. Mycket handlar om vilken typ av behandling man ska välja. Jag kan tänka mig att det till en början kommer att handla mycket om sjukgymnastik men även då det är som värst någon form av medicin. Ibalnd är det för djävligt. Som till exempel att ta sig hem idag. Moa var tvungen att följa med eftersom dagis har planeringsdag idag. Hade hon inte varit med hade jag satt mig på en parkbänk och storbälat. Så ont hade jag. Men det var bara att bita ihop och i ett slags töcken kom jag i alla fall hem.

Då var det dags för nästa projekt som får mig att spy. Tydligen så är det min husläkare som ska hålla i sjukskrivning etc bara det att henne kan man i stort sett aldrig träffa... Hon är alltid upptagen eller på semester. Jag har under mina dryga tre år som "sjuk" endast träffat henne två gånger... Annars har jag alltid fått komma till en jourläkare eller något annat. De kan inte heller behandla mig eller skicka en remiss någonstans eftersom det inte är de som är min läkare.... Ja ni fattar...

I alla fall så ringde jag och får så klart prata med sopproten som svarar. Antagligen någon sköterska och får då höra samma som alltid... Hon har inga tider före juli... Hon är borta och har semester och sedan är det fullt. FAN, varför har hon patienter då!? Min sjukskrivning gick ut i torsdags, den 30 april. Jag frågade hur jag skulle göra då? Ska jag börja jobba heltid nu då? Eller hur fungerar det?

ha ha Vet ni vad hon sa, jo: Du kan inte jobba heltid då? Tror du inte att det skulle fungera? Ha ha. Kärring. Gärna för mig, men det är ju inte jag som har sjukskrivit mig själv och jag mår inte ett dugg bättre än vad jag gjorde i december, snarare sämre. Jag vill ju inget hellre än att jobba full tid. Jag sa till henne att visst kan jag göra det, men det har ju inte hänt någonting. Och varje dag, i stort sett, sitter jag i bilen hem och grinar av smärta, trots att jag bara jobbat fem timmar. Hur som helst så sa hon att hon skulle prata med min läkare och återkomma. Jaha, gör du det idag frågade jag. Men det kunde hon ju inte göra för läkaren är ju sååååååå upptagen.... Så hon sa att jag får vänta tills hon ringer...

Såklart frågade jag om jag då skulle jobba heltid tills dess och fick till svar att det kunde hon inte svara på... Sedan sa hon, Ja vi säger så så länge... och lade på luren.

FAN, vad jag blir frustrerad och ledsen. Det slutade med att jag började grina av en kombination av smärta, värk och villrådighet. Vad ska jag göra nu då?

JXXXA sjukvård. Nu kan jag ju prata för mig, en familj som stöttar mig och har inga psykiska besvär, men hur ska de som inte har det klara sig? Du måste ju vara hur stark som helst för att klara av att vara sjuk....

Jag är såååå arghhhhh och nu fick jag avreagera mig lite...



Nöjd med dagens träning!

Idag vaknade jag med världens värk i hela kroppen. Inte roligt. Men eftersom vi bestämt att ses 7.30 för att cykla in till träningen så var det bara att masa sig iväg. Trots att jag inte trodde att det skulle gå att simma gick det riktigt bra. Jag körde riktigt bra och det kändes ok. Visst värker kroppen som tusan nu, men jag har bestämt mig för att ha en lugn och skön söndag. Bara fika och vara.

Hade hoppats på lite sol ute så att jag kunde ligga på en dyna och slumra idag, men än så länge vill den inte komma fram. Kanske gör den det senare.

Tro det eller ej, men Mr Right är uppe trots hans tillstånd när han kom hem i natt.

Ha en bra dag så länge!

Tvätta madrass...

Jaha! Då missade jag nästan hela Robinson igen. Moa vaknade till och hade kissat ner sig i sin säng. Jag blev helt paff, det har liksom aldrig hänt tidigare, men någon gång ska ju vara den första... Så nu har jag tillbringat kvällen med att duscha Moa, skura madrassen och komma på ett bra sätt att få den torr. Tur att vi hade ett "underlägg" i hennes säng så att det bara kom lite på själva madrassen.  Har man inte att göra så får man!

Nu säger jag nattinatt på er och hoppas ni får sussa gott!



Kram kram!

Sveriges Smartaste Barn...

Har ni sett det på Tv? 3:ans program på lördagar. Har inte sett det förrut och råkade bara zappa förbi det. Men vilken titel på ett program. Jag tycker inte att det är en bra titel på ett program där barn tävlar mot varandra. OK att dom gör det, men för guds skull kalla det då någonting annat, vad som helst men inte Sveriges Smartaste Barn... Kan ju verkligen få vem som helst att få dåligt självförtroende.

Moa har redan somnat och Mr Right åker båt. Kryssnings-sässongen har ju börjat för ca en månad sedan. Det blir ganska många för honom på våren, men kul har dom rackarna.

Jag var verkligen helt slut efter jobbet och ser fram mot en kväll i soffan med gott godis och en ny bok. Kom på att jag ju skulle börja läsa "Sanningen om Gömda", men jag får liksom inte tummen ur för att kunna börja på den. Vet inte varför, men hela den debatten känns inte riktigt lockande just nu. Tycker det har blivit lite för mycket och hela händelsen är ju liksom ur Mias perspektiv och hur hon upplevt den, vem kan ändra och säga någonting om det!?
Hittade några pocketböcker som jag ännu inte börjat på, får se vilken jag väljer. Tänkte även surfa runt lite på nätet och kolla in pooler... Kanske ska man ta och beställa en, då är ju liksom Mr Right tvungen att gå med på det och gräva för den...
Drömma kan man ju alltid! ha ha, vi får se hur det slutar när det kliar i fingrarna och det är ju en dröm jag haft sedan jag var liten.

Ska plocka fram mitt godis och för en gångs skull vila ögonen på Robinson 2009! Den enda dokusåpan jag ens skulle komma på tanken att deltaga i. Må bäste man vinna, och överleva!






Morgonstund har guld i mun!

Jag verkligen Älskar att gå upp och skrota omkring på morgonen. Tyvärr blir det alldeles för sällan på grund av värken. Men idag kunde jag verkligen inte somna om så jag tänkte att det var lika bra att masa sig upp efter lite piller. Till soffan i alla fall. Funderar starkt på att göra i ordning en god frukost och avnjuta den innan jag ska iväg till jobbet i lugn och ro.

Solen skiner även idag från en klarblå himmel! Verkligen sommarväder och idag skulle det ju bli ännu varmare än vad det var igår. Tyvärr kommer jag sitta inne på jobbet en del timmar av dagen, men jag får njuta sedan när jag kommer hem! Den röda färgen har lagt sig och övergått till svagt brunt. Kanon, då kan jag pressa lite till i eftermiddag. Hur skulle det vara att vända på steken!?

Traktorn började köra halv sju igen... Bråda dagar för bönderna. Jag har aldrig riktigt följt ett jordbruk på så nära håll, är typ lite fascinerad, men bara lite om jag måste erkänna.

Hoppas att ni får en supermysig lördag och passar på att vara ute i solen och njuta!

Hej så länge!


Traktor på åkern... Nu!!!

Vi bor verkligen på landet...

Just nu åker det omkring en traktor på åkern vid vår tomt och harvar. Hallå, klockan är snart elva en fredagskväll... Ser sjukt kul ut när han far omkring, och fort går det. Vi ser den starta långt bort för att komma närmare och närmare tills den är ca 5 meter från huset med sina stora starka lampor. Kanske inte så kul för er att läsa, men det ÄR kul när man sitter i soffan...

Ja ja, bonden får hålla på och jag säger nattinatt!

Hoppas att ni alla haft en bra dag och att ni får sova sött!


Snacka om att solen tar!

Dagens pressande i solen var till stor nytta, kanske nästan att jag satt lite för länge... Jag brukar verkligen aldrig bli röd, men nu är jag det och det ser ut som jag har en vit bikiniöverdel på mig! Jag hoppas innerligt at det röda lägger sig tills imorgon och har övergått till brunt så jag slipper jobba som en röd tomat...

Hur som helst så har min kropp verkligen mått bra av att vistas i värmen. Visst har jag ont, men inte lika påtagligt som tidigare  i veckan! Så himlans skönt.
Rean mirakelmedicinen!

Dagens outfit, min turkosa tubtop!

Efter en dag i solen hos mamma och pappa kom vi hem och äntligen fick jag tag i kameran som jag glömde hemma. Jag kan inte leva utan den (hmmm jodå, men jag gillar att ha den med mig och föreviga varje ögonblick...)

Så här har dagens outfit sett ut då jag inte legat i bikini...



Jag gillar verkligen toppen från ellos.se. Svarta brallor och pumps till är min stil!

Den fina bybrasan...



En liten men mysig brasa! Mr Right fick som utlovat vara med och tända. Tydligen en stor ära här i byn... Ha ha, det behövs inte stora grejer för att mna ska känna sig betydelsefull.



Moa fick såklart sin första fantaburk vid elden. Precis som alla andra barn. Om hon drack så mycket vet jag inte, men man kan ju inte avika från mängden:-)

Paket från Ellos!

Jag brukar inte handla via nätet, tycker oftast om att prova innan jag köper någonting. Men som ni vet hittade jag ursnygga pumps på ellos.se och två snygga toppar. Tubtopp som blev superfin till svarta jeans.



Den andra toppen/tunikan tror jag blir superfin till vita leggins i sommar.

Bara för det hittar jag ingen bild på den nu, men jag lovar att jag ska ta kort på den vid ett senare tillfälle så ni får se! Riktigt nöjd är jag i alla fall!

Vilken härlig dag!

Nu har jag pressat i solen sedan nio. Gud så skönt det är! Och det sjuka är att jag känner mig ganska bra i kroppen i solstolen där jag ligger. Värmen gör susen! Kanske en flytt till sydligare breddgrader under vinterhalvåret skulle göra gott!? Men jag skulle sakna mina underbara vänner och min underbara familj alldeles för mycket. Jag klarar mig inte riktigt utan dem.

Men att åka på semester är ju aldrig fel!

Nu har min kära mamma lagat mat så nu är det time for lunch!

1:a maj och strålande sol!

Välkommen sköna maj!
Vilken strålande vacker Valborgsmässoafton det var igår! Så härligt väder.

Efter jobbet grillade vi hambugare på altan med goda vänner för att sedan bege oss till elden!



Såklart mötte vi alla byborna, den ena mer onykter än den andra. Men alltid lika roliga! Det var ganska kallt, men elden värmde skönt. När vi traskade hemåt fick vi med oss några vänner hem som vi drack lite vin och käkade chips med.

Riktigt mysigt!

Jag jobbade ju faktiskt längre igår än vad jag gjort på mycket länge. Fram till ett kändes det som vanligt ganska ok, men sedan trodde jag att jag skulle gå av. Var tvungen att fälla en tår på lunchen. Jag hade verkligen så ont att det inte gick att hålla tårarna borta. Värken tar över mitt liv ibland. Så när jag kom hem trodde jag inte att jag skulle orka med vare sig gäster eller eld. Men efter ett varmt bad och en lång varm dusch så kändes det något bättre. Det var bara att härda ut och tänka att imorgon (idag) får jag vila. Ska inte göra någonting annat än att ligga i en solstol på mammas och pappas altan.

Mr Right ska tydligen gräva hos pappa, men jag ska bara lata mig!

RSS 2.0