Morgonträning har guld i mun!!!

Strålande sol. Underbart. Jobb hela dagen. Vad kan då vara bättre än att direkt efter en tidig (mycket) frukost, än att dra på joggingskorna och köra ett tufft intervallpass! Jobbigt och fasen så skönt! Helt enkelt en kickstart på denna dag!


Tjörn Open water

Strålande sol, vindstilla och spegelblank vattenyta möttes vi av då vi kom till startområdet för Tjörn Open water! Jajemän, idag var det dags att avverka 1000 meter simning på västkusten iförd våtdräkt och startnummer på badmössan. Ett stort antal deltagare gled ner i vattnet för att bemästra de vågor som faktiskt visade sig finnas. Ett roligt lopp, lite kallt, som resulterade i seger i damklassen och med endast en kille före. Kändes bra men som vanligt infann sig paniken till en början och med skräckblandad förtjusning var det bara att borra ner huvudet.

Mina älskade familjemedlemmar simmade också. Mr Right fick se sig slagen av Moa på 200 meter. Denna lilla dam spurtade med ditt frisim ifrån din pappa och simmade in som snabbaste tjej både bland vuxna och små, och femma totalt! En riktig liten fighter. Jag tycker det var mycket strongt gjort att ens ge sig ut i detta vatten!

Även Hugo genomförde 20 m simning (gång) på grunt vatten med armpuffar och med Moas hjälp. Söta.

En mycket bra dag som avslutades med middag hos kusin vitamin med familj!


Semesterträning

Träningen har väl kanske inte varit prio ett eller av bästa kvalitet, men lite har det blivit i form av löppass och mycket lugn simning. Har varit skönt, men kroppen har tagit stryk och jag känner ett enormt sug efter att ta i och bränna ut det som finns i mina muskler nu. Men; vila är ack så viktigt för kroppen så jag ser det så, som aktiv vila för att tillgodogöra sig den hårda träningen på rätta sätt.

På måndag börjar jag jobba igen. Ångest. Vill vara ledig med min familj. Men samtidigt ska det bli skönt och faktiskt roligt att jobba igen. Jobbar bara tre veckor för att sedan ha semester igen. Så det är inget synd om mig... Däremot kommer träningen tas upp nu. Kontinuerligt. Sikte på sm i november.

Nu kör vi!


Härliga dagar på västkusten!

Igår blev det lite träning med löpning i bergen med efterföljande bad... Med bästa faster och fasters man. Krabbfiske, med sikte inställt på gammelkrabban, hur stor som helst, men utan vidare resultat. En underbar dag slappandes vid sjöboden avslutades med god middag och dryck! Bästa veckan på hela året:-)


Härliga morgon!

Startade dagen på bästa sätt. Ok, kanske inte bästa med gårdagens och nattens bravader och intag av alkoholhaltig dryck... Men hur underbart var det inte att komma fram till en spegelblank sjö en tidig morgon med härliga träningskompisar? På med våtdräkten och i i vattnet för att avverka 2000 meter simning, upp och torka sug för att hoppa upp på cykeln och cykla 3 mil för att avsluta med 5 km löpning...

Jag vet, galet tycker väl många. Men det var kul och inte alls så jobbigt som jag trodde! Och nu vet jag dessutom att jag kan ta i mycket mer!

Så nu sitter jag ensam hemma på altanen och ska snart dyka ner i poolen. Njuter av solen och värmen. Nöjd efter dagens träning och längtar efter mina tjejkompisar som kommer om en stund för att tillbringa kvällen här med mig med grillning och vin! Åh, underbart.

Saknar dock mina små barn och min Mr Right. Om de vore här skulle allt vara perfekt. Men det är det ändå. Jag har det bra:-)


A lovely evening

Igår överraskade min andra halva mig med en underbar kväll och resa i Stockholm skärgård. Med order om att ta med en varmare tröja begav vi oss mot busstationen. Där möttes vi av bästa vänner och påbörjade en resa mot Stockholm. Fortfarande ovetandes om målet och med ett strålande väder. Blidösundsbåten. Med god mat och svalkande rosevin! Hur underbart var inte det?!

Tack för en underbar kväll alla inblandade. Måste kanske erkänna att jag inte är så sugen på vin idag...


Grönt

Min fina lilla kryddodling börjar ta sig! Mer ekologiskt än så här blir det inte! Och hur gott och fräscht är det inte att ha i maten, på mackan eller knapra som det är?!


Nöjd!

Idag ställdes klockan i gryningen... Nja, inte riktigt, men tyst i huset var det då jag klev upp. Efter intagen frukost blev det att dra på sig träningskläder. 3 mil cykling på 1 timma och 2 minuter följdes av 6 km löpning med en snittid på 4.51 min per km. Kanske inte så bra, men för mig är det det! Och jag tog faktiskt inte i så mycket, hade mer att ge och det kändes inte tungt. Ja, faktiskt ganska nöjd och med rätt träning och om jag får vara frisk så finns det kanske hopp för mig med på Lidingöloppet!

På lördag är planen att vi ska köra en hel triathlon, sprintdistans. Första gången någonsin för mig. Jag ska ta mig igenom den, bara för att det är så himla roligt. För ett år sedan skulle jag aldrig gjort det, inte ens tänkt tanken på att simma 750 m, cykla 2 mil och springa 5 km. Utan vila. Men nu, nu känns det helt överkomligt och inte speciellt ansträngande.


Gym

Idag däremot tillbringas det några timmar på gymmet. Nu jäklar. Efter att ha varit risig med feber och halsont vid vansbrosimmet ska jag ta revanch! Nöjd med en 2:a placering är jag, men vill få ut allt! Ni blir det hårdträning! Jag gick blodad tand efter Vansbro i min nya våtdräkt!!!


Sommardagar!

Som de flesta vet av de jag känner älskar jag sol och bad. Något det blivit extra mycket av de senaste dagarna. Tillsammans med familj, släkt och goa vänner. Lovely!


Strandhäng!

Efter en lugn och kaotisk morgon med min lilla envisa treåring bestämdes det att dagen molnen till ära ska tillbringas på stranden! Matsäck packad och glada barn som leker på bryggan och i vassen! Just ja, det var visst semester även idag... :-)


Jisses!

Träningsvärk är bara förnamnet... Igår blev det backintervaller. Max vs vila. Shit. Totalt blev det 17 km löpning. Det är dessa pass som ger. Megajobbigt, nöjd och hungrig kan väl vara sammanfattande ord av det hela. Jag lovar att det känns i benen idag!


Sådär!

Anmäld till Stockholm triathlon. I år blir det motionsklass, är för feg att ställa upp i tävlingsklass än så länge... Banger. Ska bli sjukt kul!


Min lilla favoritkille!

Lilla söta tyckte det var viktigt att ha gelé i håret då vi skulle till barnläkaren. Snygg i håret och glad i hågen konstaterades det att lilleman inte får äta mjölkprotein på ett halvår. Inte oväntat eftersom han mått så mycket bättre i sin mage senaste månaden.


Slappardag!

Idag blir det en slappardag på altanen med sol, bad och glass i stora lass! Åh, njutbart kan man säga! Att då och då ta ett dopp i poolen med mina små för att sedan ligga i solen och småprata är verkligen livskvalitet. Dagens middag blev tyvärr inställd, trist, så jag kr ju fortsätta mysa med mina små! Kanske hinns det med ett löppass med de andra. Varje måndag kör de backintervaller, men jag har aldrig varit med detta år. Sprang en hel del av den typen förra sommaren, men har inte hunnit i år än. Kanske idag?! Det är döjobbigt, men så värt och så givande.


RSS 2.0