Milen fick rensa huvudet

FFörst plugg, till max, sedan fick en mils löprunda utgöra "huvudrensare". Nu är huvudet fullt igen. Överfullt. Verkligen pluggat nonstopp utan paus heeeela dagen (förutom lite löpning då) sedan åtta i morse. Och eftersom jag redan tidigt på förmiddagen läste att man lär sig effektivast med små korta perioder av inlärning istället för en lång kan jag nu konsatera att jag gjort precis stick i stäv med det... Inte vet jag om jag försöker motbevisa något eller inbilla mig at det skulle vara bättre för mig på detta sätt... Ha ha. Inte så smart alltså. Samtidigt är det bevisat att man bör repetera direkt efter inlärning med allt längre tidsintervaller mellan... Hur ska jag hinna det till de kvarstående tentorna!?

Slängde just ett öga genom fönstret och får se att det spöregnar. Från klarblå himmel och tankar på att sätta mig i solen i förmiddags till detta. Kanske åska på G eftersom mitt huvud inte alls är med. Värker och trycker och gick inte över med alvedon. Brukar inte känna av det, men kanske idag då...

Måste erkänna att hungern satt in, men snart vankas middag, hämta barn först vilket tar ca 50 minuter allt som allt. Lovely!


Mumma

Igår blev det mycket gjort, handling, träning, plugg, tacomiddag, möte och ännu mera plugg.

Paus med vattenmelonsfrossa... Gott!


Glad!

Så, två tentor avklarade, skulle varit en. Fick ett meddelande efter det att jag gjort tentan att det var felfrågor med, tydligen hade läraren lagt upp frågor för den avancerade nivån (är inte riktigt där än...) fick dock godkänt med råge, men ombads göra den 'rätta'. PANIK!!! Man släpper liksom allt då man är klar.
Sagt och gjort, här är resultatet:


Börjar dra ihop sig nu

Hatar dagen innan en stor tenta... Har kommit till det stadiet att jag inte pluggar mer... Man kan alltid plugga mer, men aldrig göra mer än sitt bästa... Förhoppningsvis räcker det för att klara mig. Det är inte mer än så jag har i sikte inför denna examination. Kursen är svår, vilket jag skrivit tidigare. Den förra tentan i denna kurs var den svåraset ever, de inlämnade hemtentorna har varit svåra så jag förväntar mig inte att denna ska vara lätt. Inte det minsta, men jag v vi vil vill klara den.

Psykologisk testning och bedömning, nu med fokus inom arbetet, rättsväsendet och neuropsykologi. Intressant och himlans kul, men fXn mycket!

Skit i samma, jag lär väl inte dö i alla fall.Ännu en solig dag har avnjutits med kaffe och jordgubbar. Hur underbart är inte det? Avslutade med en liten simtävling för Moas del. Ganksa tufft gjort att tävla när man är så liten... Strongt och hon är duktigt. Lite roliga egna meningar om vissa saker. Men så får det vara ett tag tills hon växer till sig.

Just ja, slank ner en liten meny från Donken som kompensation för att ha varit nyttig tidigare idag... Gott? Nej, inte speciellt.

Trött trött

Dagen till ända, tentan närmar sig (förlåt för tjat, men är ganska fokuserad på den just nu). Har jag pluggat allt jag vill? Näpp. Kan jag göra något åt det nu? Nä, inte speciellt mycket. Kör på ba´!

I alla fall sjukt trött efter denna dag som avslutades med simträning. Ögonen går typ i kors, men ska upp i ottan för att köra ett pass till innan det vankas jobb och sedan mys med småkisarna hela helgen! Pub ryktas det om imorgon, kan ju vara trevligt:-) Hoppas såklar på sol.

Nä, kolla klart på urusla B och sedan stupa i säng:-)

Mysig kväll

Igår åkte vi och löpte sallad, begav oss ut till stranden och njöt innan vi åkte och köpte glass och en studsmatta(!). Kvällen kändes mycket längre, roligare och mer givande än att 'bara' vara hemma och laga mat och diska... Mys, älskar att sommaren är här!!!


Tre kvar...

Härligt härligt! Läåmnade in hemtentan i minnespsykologi igår, fick svar idag, KLART GODKÄNT (kunde enbart få IG eller G) vilket innebär att jag kan radera den 1 juni i almanackan. Skönt. 3 st kvar... 28 maj, 4 juni och 8 juni. Det närmar sig mina vänner. Detta pluggande tär just nu ganska mycket på min stressnivå och det känns liksom lite jobbigt att man inte har ordentligt koll på tentan på måndag. De har ännu inte meddelat i vilken form, antal frågor, eller tid som går åt... Ja ja, det löser sig, hur som så ska man ju kunna allt ändå...

Nog om plugg.

Solen skiner även idag! Härligt. Dessutom mår jag så enormt mycket bättre i kroppen då jag får känna värmen mot huden tränga sig in i märgen! Jag vill alltid ha det så här varmt och gott.

Så, tar väl med böcker, föreläsningsmaterial/anteckningar/kaffe och beger mig ut på altanen. Liksom igår cyklade jag och Hugo till dagis, totalt 1, 2 mil fram och tillbaka. Skön start på dagen!


Ganska precis ett år sedan, herregud vad det har hänt saker!

Asnice

Vilken underbar dag! Trots hektiskt pluggande från ottan. Har suttit hela dagen, var dessutom uppe en timma innan barnen skulle väckas för att ens hinna ta mig igenom allt. Nu är det gjort, i en solstol i bikini på altan. Lite färg samtidigt som jag blir smart... Ha ha. Nu har jag tre dagar på mig till repetition... Vetekatten om det går, neuropsykologi är intressant, roligt och krävande. Åhhhh vad jag vara vill ha tentan gjord.

Väntar hem min älskade dotter, blir fika och sedan åter plugg när hon leker med en kompis. Sedan kommer grabbarna hem, där tar lugnet slut:-)


Beger mig ut i solen!

Tar studieböckerna och beger mig ut på altanen. Tentapluggar alltså i min nya bikini!


Godmorgon

Världens tröttaste kille sitter och sover vid frukost bordet... Antar att all utelek tar ut sin rätt! För övrigt skiner solen från en klarblå himmel även idag. Lovely!


Tiden räcker inte till...

Kan någon ge mig några timmar till at läga till varje dygn? Jag är i stort behov av det nu... Dagis stängt imorgon vilket innebär att dagen tillbringas med plugg, plugg och ännu mer plugg. Tre veckor till, bara att ligga i nu, snart är terminen över och jag antar att jag ALDRIG någonsin kommer ha en så intensiv period igen...

I eftermiddag är det föreläsning och snack med/ör en grupp tjejer i simningen. Perfekt att "testa" om jag kan det jag läst...

Har ju så mycket annat jag vill göra just nu. Umgås med vänner, bara va, fixa i trädgården osv, men den tiden kommer snart. Smaka på ordet, mammaledig... Hela sommaren, bara lite plugg och sedan enbart roligheter. Längtar.

Back to the books!

Ha en trevlig dag i solskenet!Två av mina hjärtan!

Dagen efter...

Håll i hatten vad sent det blev igår. Vid tjugo i fyra insåg jag att om jag ens ska ta mig till jobbet så var det hög tid att gå och sova... Men helt klart värt det! Om det var så smart är en annan fråga. Kan väl säga att det varit dimmigt idag... Men gott och trevligt var det igår!!! Solen kom fram lagom tills grillen tändes och efter maten satt vi och njöt på altanen ända tills den damp ner för natten.

För er som inte ätit grillat älgkött, gör det, himlans gott!


Svettigt?!

Löptur avklarad, gissa om skönt?! Klarade mig från vanliga krämpor och för första gången sedan vi kom hem kändes det lätt att träna. Dock mycket mycket försiktigt eftersom jag inte får ta i. Men skönt var det om än varmt. Precis som det ska. Mr Right, fan vad jag saknar honom, har begett sig ut på äventyr med barnen så att jag kan plugga hela dagen. Kul, nej. Gårdagen var givande och jag ser ett slut på denna termin. Det gäller bara att få ihop logistiken nu. Tentor 28 maj, 1, 4 och 8 juni. Herre min skapare. Vet inte om jag ror i land detta... Kämpa. Positivt är att jag klarade statistiktentan mycket bättre än vad jag trodde. Yääääz. Befriande.

Ikväll kommer mina favoritsimkompisar hit på vin och grillning. De invarderar hus och sängar, men Gud så kul det ska bli. Hoppas på att vara fräschare då....


Var tog förmiddagen vägen!?

Tänkte som så att "Jag ska bara gå igenom föreläsningarna inne på datorn, sedan går jag ut och sätter mig och läser". Nu fyra timmar senare inser jag att solen inte skiner från en klarblå himmel längre och att jag producerat sjukt mycket! Genomgång av 16 kapitel sammanlagt igår och idag. Det känns sjukt bra och ganska nöjd med mig själv. Hade tänkt ta en joggingtur, men det finns inte på världskartan. Får helt enkelt bli att plugga till max, men inifrån istället.

Så jag dricker mitt kaffe och fortsätter en stund till då, tre timmar kvar tills barn ska hämtas och middag ska lagas. Fan, jag kommer ändå inte hinna det jag måste idag. Imorgon väntar en hel dag på universitetet, kul, och förhoppningsvis lärorikt. ANtar att man inte behövt gå igenom alla kapitel INNAN föreläsningen, men jag lovar, det är satans mycket lättare att hänga med då och att hinna fundera och reflektera över det vesäntliga innan är ganska bra.


Godmorgon

Solen skiner, mysiga barn, utvecklingssamtal och plugg i solen står på dagens schema. Herregud, den tidiga kvällen slutade sent, plugg till halv ett och kan inte låta bli och undra hur mycket av det sista jag försökte pränta om som fastnade. Men med tanke på det jag läste så antar jag att resultatet lär vänta på sig några dagar. minnet... Ett stort och komplext system. Har till och med drömt om det.

Morgonen började med en god och nyttig frukost! Bra start på dagen!


Kvällsbad

Nu vadas smutsen av! När solen skiner vill man vara ut efter middagen vilket resulterar i att ett kvällsbad är nödvändigt!


Trööööött

Herre min skapare, jag dör av trötthet... Vet inte vad som flugit in i min kropp, men tröttheten är förlamande. Värken tilltar, men känns inte som det är orsaken ändå. När jag anstränger mig dör jag nästan, i både muskler och andning.

Ja ja, hur som så var festen så himla kul i lördags. Trevliga människor, god mat och bra dansmusik! Lyckat helt enkelt. Lite bitter är jag ju för att jag inte vann tipsrundan... Ha ha, men jag visste i alla fall at Mr Right var avundsjuk för att han inte hade tipp på sin 3-hjuling:-)

Igår spenderades den barnfria söndagen med ogräsrensning i trädgården och sedan kurs i HLR och sist men inte minst träning. Pizzan på kvällen satt finfint i en tom bakismage... Idag är det plugg plugg och plugg. Inser att det endast är fyra STOOOORA tentor kvar nu. Så fan, kom igen nu, hur mycket dte än tar emot så måste jag kämpa. Inte lätt att läsa då ögonen faller ihop ideligen så det får bli några (väldigt många) koppar kaffe idag för att genomlida dagen. En tidig kväll i säng planerar jag för sömn står högt upp på min önskelista.

Om en månad är jag mammaledig en heeeeel sommar, fatta vad nice! Har aldrig hänt och även om det är en kurs jag ska läsa under sommaren så ska jag njuta av varenda sekund med mina barn. Veckorna är hektiska, som för alla barnfamiljer (och alla andra med för den delen) så jag ska verkligen ta till vara på denna sommar. I och med jobb, fest och kurs så har jag knappt sett mina änglar på hela helgen och helt gääääket sjukt vad jag längtar efter att få mysa med dem. Nästan så jag struntar i pluggandet och hämtar dem tidigare... Men nej, då kommer jag bara bli stressad och irriterad så det är nog bättre att plugga det som skas och sedan vara närvarande till 100%.
image description
LOVE

Tagga

Så, lördagens måsten är nu avklarade, efter en urusel natts sömn. Träning som var jobbig, jobb loch lite shopping. Landat hemma i köket med en kopp kaffe och bulle, men nu är det dags att tagga till. Det vankas 30-årsfest vilket ska bli hur kul som helst.

Ha en bra lördagskväll alla!!!

Lättad

Mitt inre har varit ett kaos i två veckor. Oro, ångest och allt vad som hör det till. Tårar, ilska och förvirring. Men nu vet jag att mitt sätt att se på det hela var rätt och jag har inte begått något fel. Precis som jag hela tiden vetat, men nu har jag även fått det bekräftat.

Det är fett skönt! Även ett perfekt scenario att beskriva på tentan för analys om psykologiska faktorer.

Måndag med solsken och hets

Strålande sol ute gör det ganska mycket enklare att stiga upp på morgonen, dagens tenta i psykologi och statistiken aningen svårare... Vill verkligen inte göra denna, men det är ett måste och snart ser jag ett ljus i tunneln... En dryg månad kvar denna termin, innan nästa kurs startar, gör att slutet närmar sig. Dessutom har jag fått godkänt på de jag lämnade in innan vi åkte till Egypten, de i den svåraste kursen ever, det är grejer det och lättar hjärtat enormt.

Kan dock inte sluta längta tillbaka till ärmen.


En underbar vecka till ända

Nu har vi lämnat Egypten, tagit Svensk mark och sovit en stund. Vi har haft en alldeles underbar vecka med sol, bad, skratt, god mat och många mysiga stunder tillsammans. Värken har varit som bortblåst. Trots att jag försökt känna efter så har den inte funnits där. Så skönt och det var längesedan jag kände mig så fri i min kropp. Tänk om det kunde vara så för evigt?! Så som alla andra har det dagligen... Tyvärr vet jag att det inte är så och jag njuter till fullo så länge jag kan.

Nu ska jag smyga upp och börja tvätta medan alla andra sover, dricka kaffe och kolla av skolmail och tentasvar. Morgonstund har guld i mun!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2012/pic_201401528.jpg" class="image">


RSS 2.0