PP LL UU GG GG !!

Behöver jag säga mer? Mitt huvud sprängs snart, det är fullproppat av viktiga saker, eller kanske rent av mindre viktiga viktiga, beror på vad de ska användas till, men jag väljer att tro att det är bra saker:-)

Jag lovar, träningen kommer sitta fint idag. Dessutom ska jag vara ledig från allt vad plugg heter imorgon, det får klaras av i natt, så att jag kan njuta av två lediga dagar med mina skruttisar!


Pearl Habour

Längesedan jag såg den filmen, men fastnade i den i natt. Och oj vad bra den var!!! Tror till och med att det var första gången jag såg hela. Ett glas vin, bordet fullt med läckerheter och en bra film med Mr Right, Nice!!!

 

På något sätt berörde filmen mig vilket jag anser att en bra film ska göra.

Så vad händer idag? En segmorgon med frukost, bad och mys i soffan ska snart bytas ut till dagens aktiviteter som kommer bestå i att lämna Moa hos en kompis, fika hos vänner och träna, ett långpass blir det idag. Ska faktiskt försöka klämma in lite plugg när Hugo sover. Just nu är kursen "Psykologisk testning och bedömning" riktigt intressant och dessutom förstår jag för första gången exakt allt som står:-)

Ha en underbar söndag!!!

Välkommen fredag

Fredag igen. En välkommen sådan! Jag jobbar imorgon vilket jag för första gången känner att jag inte har tid med. Efter att plugga 200% varje vecka så skulle en ledig dag varit ganska välkommen. Självklart gillar jag jobbet, men veckorna är intensiva även om man studerar, vilket inte alla verkar förstå. Dessutom behöver barnen min tid och jag behöver dem:-)

Ja ja, dags att ta tag i böckerna igen. Söndag ska jag i alla fall bara vara utan att få dåligt samvete om jag inte öppnar en enda bok. Punkt.

Kvällsbus



Lite bus innan vi drog till mormor och morfar igår. Kanske blev det lite sent eftersom bilresan dit resulterade i et mindre kaos... Men allt löser sig och snart var humöret på topp igen!!!

Middagsgott!



Sjukt gott!
Kyckling som kokats i coca cola, stekt bacon och en skvätt woksås tillsammans med grädde blev hur gott som helst. Till detta serverades en härlig grönsakswok bestående av champinjoner, broccoli, minimajs, zuccini, paprik och chili som toppades med färsk mango och en stark sås. Vi hade även lite pasta till, men det var mest för barnens skull.

Testa, gott och nyttigt!

Före och efter,,,,



Lunchmacka samtidigt som pluggandet fortskrider...

Mysmellis

Uppdukat för två söta skoltjejer som kommer med bussen...



Och till yrvädret Hugo såklart! Älskar att ha huset fullt av liv och rörelse men njuter minst lika mycket då kvälleslugnet infinner sig!

Morning!

Inget solsken idag va!? Trist, det som var så härligt fint igår. Efter standardmiddag med köttfärssås och spaghetti och en semla drog jag och Moa ut på skidor. Gud vad duktig den ungen är. Tror att dte blev 2 km i makligt tempo. Men vaddå, hon är ju bara sex år!!! Tror att hon tyckte dte var riktigt mysigt i elljusspåret med lampor och snö.

Avslutade med en bastu innan vi mös med lite smoothie i soffan. Trotsade sedan min trötthet och plöjde tio sidor i psykologisktestning innan jag tvingade mig själv att glo på BB (Big Brother) bara för att det är såååå sjukt dåligt! Men ändå så pass underhållande att jag måste titta på det. Vilket psykologisakt projekt alltså! Me like!

Idag är det full rulle med skolan. Har massor att gå igenom samt en uppgift at skriva just om intelligens och allt som berör det. Lite intressant, men inte så jätte... Sedan blir det biblioteket för att låna nya böcker till kursen som startar på måndag, egentligen helt galet eftersom tentan ska in på fredag (redan klar, vilket borde innebära att jag kan njuta lite, eller inte!?) och tillslut träning och myspys med mina skruttar. Juste, däremellan ska Moa ha med en kompis hem från skolan och de har beställt frukt, knäckebröd och mjölk till mellis... Vilka krav!

Smoothie



Gott! Njuta av en smakrik smoothie gjord på banan, jordgubbar, gul kiwi, hallon och lite vanilj yoghurt.
Mumma!!!



Dator och bok i högsta hugg!

Gårdagens pass...

... var faktiskt jobbigt. Lät inte så, men det var det!

Huvudserie:

4*100 frisim st 1.30
6*50 special st 1
8*25 vf, max, st 30

och detta tre varv!!!

Lite ben fick avsluta, en serie på 800 m.


Me today!

God förmiddag!
Uppe med tuppen, fixat och lämnat barn, handlat, tränat, duschat, pluggat... Effektivt.



Slappkläder och osminkad, that´s me today!

Väntar



Kan inte annat än njuta nä det är tyst i huset. Men ändå så längtar jag faktiskt efter mina små troll nu. Men om en liten liten stund är lugnet förbi och det är åter liv och rörelse här hemma, och gud så jag saknar det...

Swisch...

... så var helgen förbi känns det som. Hade en urmysig fredag med bus och lek, träning och soft i soffan efter tentan, som gick galant!!!

Lördagen började med att jag och Moa begav oss till badhuset, hmmm inte så vanligt... Eller!? Körde ett skönt pass med lite max från pall, fjäril. Men min kropp svarar inte riktigt så som jag vill. Synd, vill simma 100 fjäril fort idag, men tror att jag får hoppa över tävlingen eftersom det gör för ont. Grrr.
Hur som helst så simmade vi längd efter längd, lämnade barnen hos deras underbara faster med familj och sedan drog jag och Mr Right iväg på lite shopping inför gårkvällens kalas.

Oj, vad kul jaghade igår. God mat, bra musik och underbart roliga människor. Så roligt att bara få njuta tillsammans med alla udnerbara vänner. Kom i säng vid fem imorse cirka. Så kan ju vara därför som man är liiiite seg!? Dock har jag städat och fejat, huset skiner och luktar gott. Renbäddat i sängen gör att jag riktigt längtar till att få krypa ner där ikväll. Men än är det några timmar kvar tills dess. Simtävling för Moa och alla andra små som ska pysslas om sedan blir det soffhäng till BigBrother... Ha ha, värdelöst program, men så jäkla bra att analysera ur ett psykologiskt perspektiv.

Efter denna helg har jag nu samlat energi för att vara redoo att ta tag i nästa veckas studier. Gahhh! Nu kör vi!

Varm choklad med grädde



Mums efter en dag med snölek ute! Njutningsfullt.

Nytt vardagsrum

Äntligen har det vita flyttat in och ekmöblerna har fått nya ägare.



Tv-bänk från Ikea.



Tv-bord från Mio och svart matta från ÖoB (!).

Men dagen slutade mindre bra...

Åhhhh, mitt mamma hjärta värker. Hugo har bränt sin lilla fina hand på plattan... Jag låg i vattnet när en något desperat Mr Right ringde. Träningen fick så klart avbrytas och jag begav mig till akuten. Lilla lilla plutten har ont i sin hand.



Han hade verkligen ont, och tänk att denna underbara lilla varelse råkar ut för ALLT. Ingenting står liksom i vägen för honom. Och även fast han vet att det är varmt så ska han alltid vara med och laga mat. Varje gång pekar han på plattan och ska känna. Antar att han inte kunde hålla sig idag... Men oj så ont han hade... Nu blir det ett litet fint paket i två veckor, så kanske kan han hålla sig lite lugn nu...

Gahhhh!

Skönt pass!

Onsdagens pass avklarat. Ett ganska skönt pass, en hel del max varvat med löst. Perfekt en dag som denna!!!

Mitt sällskap idag:



Denna bok, denna bok, inte min favorit bok, men nu börjar det hända saker i den som är roligare är standardavvikelser, korrelations koefficienter, statistik, kurvor, grafer, validitet, reliabilitet, Z, n, r, g2.... Blä, dessutom kommer man aldrig använda formlerna "manuellt" eftersom det sker vi dataprogram...! Nu kommer vi in på hur man konstruerar olika typer av psykologiska test. Mycket mer i min smak.

Utsikten från biblioteket gjorde mig dock smått ofokuserad:



Det kom två polisbilar till sedan och de utförde en helt normal blåskontroll, men det var nästan roligare att sitta och se om de skulle haffa någon alkoholpåverkad förare, men icke. Många bilar stoppades dock, så utdelningen var inte speciellt bra, fast det var väl det som var bra!?

Lite alla hjärtansbilder

Moas fina fina kort:-)



Så sött att hon gjort dessa utan att visa oss och kom och gav dem till oss alla på morgonen. Världens finaste tjej!

Dessutom lagade vi middag till våra herrar i huset (vaddå roller...)

Förrätt:


Hjärttoast med sallad, smetana, purjolök, avokado, citron, valnötter och lite honumg. Supergott, så prova!

Efter maten serverades det:



Chokladmousse med färska jordgubbar och chokladhjärtan! Mumma!


YÄÄÄÄÄÄZZZZZZZZZ

Första tentan för denna terminen godkänd med bravur och således ingen omtenta...

Nu väntas det svar på fem stycken "hemtentor" samt den stundande tentan på fredag. Fördelen med den är att svaret fås direkt efter att den är gjord. Den görs online, 30 stycken flervalsfrågor (1 eller alla alernativ kan vara rätt) och är tidsbegränsad till 45 minuter. Klickar man utanför tentamenfältet stängs tentan ner och man får ingen ny chans före omtentan. Detta pga att inget fusk ska existera... Hur bra nu det kan följas när i stort sett alla hus håll har fler än en dator, iPad eller iPhone... Å andra sidan hinner man inte om man inte kan allt.

Kanske säger jag för mycket nu, men det känns som jag har koll. Gjort övningstentorna utan problem så det borde gå vägen utan alltför mycket ångest innan.

Eftersom jag pluggat hela dagen, borde det kanske vara dags att peta i sig lunch nu??? Snart kommer iaf Mr Right hem med mina skruttar och då ska det bli skönt att inte känna att jag måste plugga mer idag!


I detta ögonblick...

... blickar jag ut över gärdet och skådar

Tre älgar



... tre älgar! Coolt, cirka 30 meter från huset i vår lilla "trollskog".

Glad Alla♥dag

Som vanligt den 14 februari firas alla hjärtans dag, vilket jag tycker är liiiite överskattat. Moa dock hade gjort sååå fina kort till oss alla som hon gömt i sitt rum och kom upp med på morgonen... Så idag får det bli en liten present till henne och en till Hugo. Känns som vi struntar i oss själva, firar idag med en 3-rätters middag tillsammans och går ut och äter på tu man hand utan barnen en annan dag!




Redan på lördag ska det bli fest av för oss. Barnvakt från lunch på lördagen, jag är ledig, förhoppningsvis klarat tentan på fredag och då har vi en hel dag innan festen drar igång. Ska bli så jäkla mysigt. Och det bästa av allt är att vi har så sjukt roligt ihop, bara vi. Så gissa om jag längtar:-) Hm, undrar om det går att dra med Mr Right till stan på shopping och mysfika på dan??? Skulle ju vara bästa uppladdningen (tycker jag, men säkerligen inte han, men kan ju trycka på att det är dags för den årliga inhandlingen av kläder till honom...).

På tal om att handla kläder så råkade jag bara klicka hem lite fina saker igår... Istället för att plugga. Undra hur det kunde bli så? Men hoppas innerligt att det kommer passa, byxorna vet jag passar:




Samt 2 tunikor som jag gillade på bild, men har ingen aning om hur de sitter eller hur de ser ut i färgen...

VILA Cille Short dress Bubbleroom.se

VILA Blok Dress Bubbleroom.se

Lite inne på lite uppiggande färg som det ser ut:-) Är på jakt efter en klarblå snygg och schysst topp, men vet inte var jag ska hitta det!? Tips?

Nu, efter 1,5 mil på skidorna, för att döva värken, blir det megaplugg fram tills i eftermiddag, då stundar 3-rätters och mys med barnen. Kanske ett glas bubbel i soffan tillsammans med Mr Right skulle sitta fint ikväll!?


Nu...

... har jag lite egentid för mig själv. Mös med mina små änglar en stund innan de stoppades i säng. Eller mös, det var nog fel ord då det gäller Hugo i alla fall. Den ungen är full av små upptåg. Eftersom det är ganska svårt att själv krypa ner i en spjälsäng läser vi saga förhonom vid hans lilla bord. Tidigare i soffan, men nu har han själv valt att sitta där. Idag undrar jag om han hade lust att testa gränser!? Började med att han återigen skulle sittta i soffan och "läsa bock, griiiiisbock". Ok tänkte jag osmart drag av mamman men då jag kom till soffan skulle han sitta på golvet, bakom soffan (?), på bordet, i vår säng osv... Jag insåg viktigheten i att vara konsekvent, så vi återvände till hans lilla bord, dock inte helt utan protester kanske... Läste sa godnat och såklart den dagliga proceduren med att täcke, kudde och nappar ska kastas ut ur sängen minst en gång innan han faktiskt lägger sig ner... Men somnade gjorde han på två minuter, som vanligt.

Världens finaste tjej, Moa såklart, hade en massa att prata om, vilka goa funderingar det finns i en sexåring, och vilken tur det är att man faktiskt tar sig tid till att lyssna på dessa underbara tankar.

Jag är glad att vi har så otroligt fina barn även om de ibland promenerar på sin mammas nerver, de och Mr Right betyder allt i mitt liv! Tänk att livet blev så otroligt mycket rikare av dessa små skruttar! Ingenting är omöjligt, men ibland tar det bara lite längre tid, och denna tid med sina barn är värd att ta sig!!!


Dagens pass

Passet idag bestod av mycket special, ej frisim. Eftersom jag helst av allt simmar frisim, och gärna långa sträckor, fick jag idag alltså välja något annat simsätt. Så det blev fjäril. Vilket kanske var mitt bästa för läääängesedan, men inte nu. Om armarna är tröta, ja, en aning... Huvudserierna så ut så här:

4 ( 10*25 ) fjäril/frism/fjäril/frisim st 30

8*25 ben, fjäril, st 30
8*50 arm, fjäril, st 1
8*75 ben, frisim, st, 1.25
8*100 arm, frisim, st 1.30

Även om det bara var korta sträckor fjäril så blev armarna i alla fall trötta. Roligt var att alla 8*100 frisims arm simmades på 1.10 eller under, och det är bra för att vara jag på just arm. Är alldeles för svag i mina armar.


Nya tag!

Undra om han där uppe hörde min bön!? Av ren utmattning antar jag att jag somnade på sytuds igår och sov ända till tre utan att vakna! I alla fall fyra timmar i sträck vilket är rekord. Såklart hade jag precis somnat om vid halv fem då Hugo fick för sig att ropa "Maaaammma, norig. Torka. Byta blöja. Hugo kissat". Jaha, bara att studsa upp och fixa allt så smidigt som möjligt, undvika att prata med honom, famlandes byta blöja i mörkret och smyga åt sig så mycket kramar det bara går innan jag stoppade ner honom i sängen igen. Han somnade om på stört och sov skönhetssömn då jag väckte honom vid sju. Men som oftast så möts man av ett litet bus och ett rullande skratt av honom på morgonen. Så även idag. Inte för att jag vet om det var jättekul att han la av en morgonfis, men det tyckte han!

Så hur som helst så byttes gårkvällens träning ut mot en (äcklig) pizza i soffan efter att barnen somnat. Hade fasen hellre tränat och ätit något annat, men jag pallade inte igår. Kroppen gick inte att starta upp... idag är huvudet piggare , men kroppen värkte som fasen imorse, vilket innebar en härlig tur på skidorna. Nu sitter jag nyduschad och fräsch och ska ta tag i dagens tentaplugg innan det bär av till badhuset.

Tentaplugg har en tendens att bli lite boring, känns som att man mest läser igenom allt gång på gång. Ja, inte allt då, men anteckningar och sammanfattningar, så att det nästan blir tråkigt. Tur att frysen är laddad med bullar... Eller var det så att det nya livet med nyttig mat skulle börja!? Jag äter nyttigt, men kan inte motstå en bulle om dagen... Dessutom tycker jag att jag blivit mycket piggare av att inte äta så mycket pasta. Åasta, vitt bröd (plus en del annat bröd) tror jag kroppen klarar sig utan (ja även socker och fruktsocker) men tränar man väldigt mycket så behövs det kolhydrater i lagom mängd, men sanningen är att jag mår bättre utan... Riktigt köttigt ska det va, gärna en massa sås... Ja, lite som LCHF, men för det är jag inte helt övertygad om att det är så bra för hjärta och kärl med så mycket feta produkter.

Det finns tvister om allt, så därför ska jag nu ta ställning till om det männskliga språket är medfött eller n inlärning genom social/miljömässig påverkan... Vad tror ni?

Skulle göra vad som helst

Som jag skrev så har skolan tagit enormt mycket tid senaste veckorna. Jobbat och tampats med värk dygnet runt är inget som gör att jag får mer ork.

Jag skulle göra vad som helst för att få ett enda dygn utan värk. Precis vad som helst. Idag har den lamslagit heeeela kroppen och för att försöka hantera den har jag bakat och städat, men nu när jag la Hugo så klubbade den mig totalt. Ett andrum att inte behöva stå, skönt, för det gör så ont. Att inte behöva resa sig och kämpa med varje steg en stund gör gott hoppas jag. Men det är också då som den är som allra allra värst. Det är då jag känner hur mycket den egentligen påverkar mig. Att inte ha sovit på såååå många dygn börjar ta ut sin rätt. Minns inte ens då jag sov mer en 1 timma i sträck. Måste varit i somras eller så. Att somna vid två tre, vakna halv fyra, somna vid sex för att gå upp halv sju är inte så hälsosamt och de senaste dagarna har jag haft en underlig känsla, precis som att kroppen, hjärnan och alla funktioner bara ber om sömn. SÖMN, något så basalt kan inte ens min kropp få. Undra hur långt upp jag kommer på Maslow´s behovstrappa då... Går det att nå självförverkligande om inte de fysiologiska behoven är tillfredsställda?

Ja, men jag tror det. Alla andra steg är uppfyllda, och jag strävar framåt, kanske hade jag nått längre om jag hade tillfredsställt min sömn och min kropp!? Men det värken har givit mig är för det mesta dåligt, men ibland kan jag tycka att den även för något gott med sig. Hur jag ser på livet, och hur lite man ibland kan glädjas av, vilken inställning och jävla anamma den givit mig för at klara av dagen... Skit samma, den förstör mig också. Bryter sakta men säkert ner hela mig, bit för bit. Men jag vet, någonstans där framme väntar värme, sol och mindre värk, det är dit jag strävar nu.

Tänk bara vad det skulle underlätta att få lite lite sömn, jag skulle göra vad som helst för det...

Så här har det sett ut senaste veckan



Så jäkla mycket i skolan just nu. Helt sjukt mycket och väldigt intensivt. Men har börjat inse att jag får mer gjort på biblioteket än hemma. Varenda sekund som inte tillbringats med barnen eller med träning eller mat har använts till att studera. Dag som natt. Ena kursen, Psykologist testnig och bedömning, är den svåraste jag någonsin läst och säkert den svåraste jag någonsin kommer att läsa. Men första uppgiften är klar och jag fattar!!! Det är huvudsaken. Hade tre tentor förra veckan, tre denna vecka, varav två är gjorda. Den på fredag är i personlighetspsykologi, en kurs som man blir lite smått knäpp av... Det känns dock som jag har bra koll på detta område och ska ta tag i att repetera idag och i veckan. De andra två uppgifterna i den kursen är jag klar med, trots att de ska vara inne den 1/4. Gäller att vara ute i tid:-)

Så, som ni ser så är det anledningen till att inläggen uteblivit. Men jag är glad att så många tittar in här varje dag ändå...:-) Ska lova att bättre mig... Ska bara...

Blåbärsfluff

Badade en otroligt ogd vit kladdkaka förra helgen.
Till det serverades det grädde med blåbär, blåbärsfluff!



Vispa grädde. Häll i frysta blåbär och rör runt. Servare direkt. Lite som en sagolik gräddglass. Och lite vaniljsocker sätter sista touchen!
Smarrigt!

Trasig skida



Skulle åka lite skidor med Moa en kväll i veckan. Det slutade efter ca 400 meter med att bindningen lossnade fråb skidan och föll i småbitar. Lite komiskt... Men en anledning till att köpa nya skidor:-)

2-års tårta


Gissa om Hugo blev glad för sin biltårta!?

RSS 2.0