Utmattad hjärna...

Är det så här det känns att vara emotionellt utmattad? Finns inte en fungerande koppling i hjärnan kvar efter denna tenta. 3 timmar intensivt tänkande framför datorn. Nä, nu blir det lite energiladdning med att sola, träna, fräscha upp sig och dra iväg på kryssning med bästa tjejerna!

Hur det gick, bra tror jag, om jag går på poängen dom står, utan att veta exakt vad den innebär, så fick jag två fel, ett poäng från A, men med tanke på att 100 var max och det står 98 så tror jag att jag är nöjd.... Men man vet aldrig innan man får de det under resultat.

Bye!


Gott!

Blodapelsin är underskattat, så himlans gott! Lite eftermiddagsfika lär göra susen på ett trött huvud!


Böt

Inte rätt, men blev nyfiken och fann denna bok mer intressant än tentalitteraturen.... Inte bra inte bra, men tar tag i det imorgon.

Annars spelar jag Draw Something, sjukt kul just nu, kanske ett samband att allt är roligare än tentaplugg...


Alla tankar och lyckönskningar

Idag går alla mina tankar till XXXXX som under dagen kommer få sin efterlängtade lilla bebis! Åhhhhh, mys!

Ta tag i dagen

Redan onsdag, halva veckan har gått...

Status: ONT. Ont i kroppen och ont i munnen. Värken innan tandläkarbesöket är ingenting mot nu... Får väl ringa och kolla hur det ska vara senare. 

Just nu blir det till att ta tag i böckerna, blev ingenting av det igår kväll tyvärr. Orkade/hade ingen lust/ville inte/sket i det i kombination med varandra blev liksom att jag bara gjorde.... ingenting. Ganska skönt. Barnen somnade tidigt, strax efter sju och Hugo har inte varit vaken en enda gång i natt. Ljuvligt. Det var längesedan jag var vaken men inte han, och även om kroppen gör ont, kan man i alla fall njuta av stillheten och tystnaden. Att Hugo sov kan vara resultatet av att han endast fick sova 30 minuter på dagis igår. 

Jag vet, skittaskigt, men hellre att han är vaken på dagen än på nätterna och han verkade inte speciellt  påverkad av det under eftermiddagen och kvällen idag.

Ska hämta honom tidigt idag och när Moa kommer hem med bussen ska vi ta en sväng till Färsna 4 H gård för lite mellis och titta på djuren. Mys!

Sedan väntar äntligen lite simning och rens av skalle och kropp! Taggad!

Gahhhh...

Seriöst. Jag har fobi för tandläkaren... Bara att åka dit gör mig knäsvag. det krävs en domkraft att få upp mig ur soffan i väntrummet och att gå den korta biten in till behandlingsrummet är som att utsätta sig för den gröna milen eller något. Tårarna kom redan då jag satte mig i stolen... Pinsamt samtidigit som jag verkligen inte kan hejda dem... Min tandläkare befinner sig just nu i Australien vilket innebar att det var en annan som tog hand om mig. Jättegullig, men det hjälper fan inte. Hon tittade och krafsade runt i hela munnen, tog bilder men kunde inte se något. Men, som en del vet, så mådde jag inte bra då jag var gravid med Moa, kräktes X antal ggr varje dag, likaså med Hugo. Inte direkt det bästa för tänderna. Detta resulterade tillsammans medn 15 år frånvaro från tandläkaren ganska stort slitage på tänderna och det gick en del flisor i dem. Vilket har "lagats" med fyllningar, även fast jag aldrig haft något hål.

Teorin idag var att en fyllning "släppt" och att det då kommit in luft där det kan börja bildas karies etc. Så hon ville ta bort fyllningen för att titta på hur det såg ut. Shit, höll på att få panik, men stålsatte mig. För att bota fobier måste man utsättas för dem... Right?!

Herre min skapare vad det lät i huvudet då hon borrade bort fyllningen. Kände inte, såg inte sprutan jag fick. Knep så hårt att det var svårt att öppna ögonen. Man hade kunnat använda mig som fiolsträng, så spänd var jag.

Hur som, visst fanns det karies där... Tur att jag gick dit. Nu sitter jag här med bedövning och sju helvetes ont i hela munnen... Ska det göra ont om de lagat rätt? Kommer det släppa? Jag har så djävulskt ont att jag blir galen. Jag hoppas hoppas hoppas att det går över och att det beror på spänninar och sprutor och verkligen inte att jag behöver göra om något.

Nu, ta igen allt plugg som jag inte hann idag.

trevlig kväll!

Fit for fight

Började morgonen med ett pass på gymmet. Kondition, simstyrka och några varv i cirkeln. Betydligt piggare än igår och nu blir det plugg samt besök hos tandläkaren som jag dragit på alltför länge. Tandläkaren för mig betyder fobi och ångest. Så jävla ont i magen redan nu. Men det måste göras för tanden är nog inte riktigt bra...


Inte pigg alltså

Pollen pollen pollen. Alltid lika välkommet... Förra året kände jag inte ett skit, fast alla sa att det var så extremt mycket. men helt plötsligt har dte slagit till med igenmurade ögon, kli i näsan och halsen och allmänt mycket "bomull" i huvudet... Trots detta så "lät" Hugo mig sova en HEL natt i natt. Jisses! Värken stod inte emot sömnen heller, sömnen grep tag i mig och drog mig långt ner ända tills klockan ringde.

Någon hörde min bön och antagligen var det rätt tid för mig att verkligen få sova. Och gissa om det var skönt!? Ska väl erkänna att Mr Right gick tillbaka med Hugo 38 gånger, japp, 38 gånger, innan han somnade igår kväll. Jag hade skrattat ihjäl mig på slutet. De sista gångerna KRÖP han ut, för att de två sista ÅLA ut. Då är man bra trött alltså...Han orkade inte ens spring tillbaka till sin säng... Idag tog det typ tio gånger... Bättre i alla fall. Tålamod. Tålamod är det som gäller.

Äh, tv och plugg utgör min kväll. Och att betala räkningar, inte det minsta kul.

Lipton pyramidpåsar!

Som ni vet har jag fått äran att vara Buzzador för Lipton pyramidspåsar vilket innebär att jag ska prova produkten själv och  tillsammans med mina vänner för att sedan berätta om produkten och om dess fördelar.

För att njuta till max av ditt doftande och rykande te bör du tänka på:

♥ Använd färskt och kallt vatten. Optimal vatten temperatur är för grönt te 90 grader och för svart te 100 grader.
♥ Placera tepåsen i koppen innan du häller i vattnet.
♥ Generellt brukar man rekommendera kortare bryggtid för grönt te.
♥ Öka mängden te/antal tepåsar istället för tiden om du vill ha teet lite starkare. Färgen på teet avslöjar inte inte dryckens styrka.
♥ Ju längre du brygger ditt te, ju beskare blir det.
♥ Förvara te på en torr och mörk plats.

De tre olika smakerna jag nu ska få prova och buzza om är:


Earl Grey är en av de mest kända och populära tesorterna. Namnet kommer från Charles Grey som var Storbritanniens premiärminister. Teet är traditionellt en blandning av Ceylon- och Kinateer parfymerade med bergamottolja somj utvinns från en citrusfrukt. Tycker man om "vanliga" tepåsar med Earl Grey, kommer dessa att avgudas. Fräscha i både smak och doft!
Forest Fruit är ett kryddat svart te med fruktiga smaker och fruktbitar. Teeterna i produktfamiljen Lipton Fruit får sin smak av solen och naruren. De ger vidare sin energi i form av fruktiga och bäriga tealternativ. Teet är Rainforest Alliance-certifierat. Min absoluta favorit, liksom barnens favorit. Doften är underbar, liksom smaken!Green Tea Mandarin Orange är ett kryddat grönt te utan bitter eftersmak. Den bjuder på naturens energi, hälsa och livskraft vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dig som är intresserad av att pigga upp både kropp och sinne; grönt te har en avslappnande effekt, ger sinnesfrid och balans. Teet är även Rainforest Alliance-certifierat.
Jag har faktiskt aldrig druckit grönt te tidigare och blev mycket positivt överraskad och jag anser att det håller det som utlovas då det gäller att ha en avslappnande effekt.

Så passa på att testa dessa teer nu när mycket tid tillbringas ute, både för att tina upp kalla händer efter påtande i jorden, men även för att få en vårharmoni i kroppen!

Godmorgon!

Efter en riktigt trevlig kväll igår, och mycket god mat icv gott vin, ligger jag nu i mitt gamla flickrum hemma hos mamma och pappa. Moa sov också här i natt, men tjatar just nu hål i huvudet på mormor... Min snälla pappa kom och hämtade mitt i natten. Mysigt att sova här ju! Kan inte hjälpa det, men trots min ålder så är ju mamma och pappa mina föräldrar och jag älskar att vara här.

Snart blir det en dusch och frukost i väntan på att Mr Right och Hugo ska komma. Sedan bär det av till stan för lite shopping och dagen avslutas med badhuset!

Trevlig söndag alla!


Tjekväll!

Idag blir det en hel kväll med simmartjejerna, vin och matlagning står på tapeten! Riktigt kul att göra något utanför bassängen. Vin till värdinnan och mig själv, samt ett par extra skor...


Björnbär

Lyxade till smokingen lite, inte vanligt att jag använder mig av Björnbär, men gud så gott!


Mellis

Myspys med min fiiiina Moa. Det är något magiskt när jag ser skolbussen komma, se henne och granntjejen gå de 800 metrarna hem och mötas av en leende tjej med med hela livet framför sig! Jag är så glad att jag har henne. Vi passade på att njuta av solen med ett mellis ute i väntan på att grabbarna ska komma hem! Friday, sol, taccos, träning, mys, jobb och middag med simpolers, går helt enkelt en fantastisk helg till mötes. Just ja, lite sömn skulle sitta fint med...


Lipton pyramidte

Jag har fått äran att prova och buzza Lipton pyramidte genom Buzzador, och nu har paketet äntligen kommit! Perfekt att värma sig med efter alla utetimmar som våren innebär!


Och ny litteratur!

Nästa delkurs verkar intressant...


Klar!

Gått igenom allt som var tänkt för dagen inför tentan om en vecka. Imorgon blir det 13 sammanfattningar, en för varje kapitel.


Härliga ben

Dessa ben bar runt mig i nio härliga kilometer, utan att göra ont idag! Tacka vet jag friska ben, vad skulle man göra annars?!

Efter en snabbdusch blir det nu tillbaka till böckerna ute i solen. Haha, har det nog ganska bra, även om det många gånger är sjukt svårt och tar emot så kan jag faktiskt styra min tid, bara de 200% pluggandet blir gjort!


New

Gillar!


Idag

Idag kommer dagen at fyllas med plugg. Helt och hållet. Från nu till sen. Ett avbrott för en liten löprunda i det underbara vädret kan välkomnas för att sortera in allt på sin rätta plats och för att få plats med mer.

Kvällen kommer att spenderas med storstädning här hemma, ett nödvändigt ont, trots att det bara är en vecka sedan sist. Det märks att våren är här och sanden och leran med den...

Ha en underbar dag!

01.44

Då var det dags för Hugo att vakna i natt... Somnade han om? Nej. Är mamman i huset trött? JA.

Undra hur länge man kan leva utan ordentligt med sömn? Jag är verkligen van att inte sova speciellt mycket, men detta är helt sjukt. Idag sa jag till på dagis att han får sova 30 min, inte en sekund mer så får vi se om det hjälper. Kan i alla fall meddela att detta är en fas som jag inte uppskattar jättemycket direkt. Dessutom har han ork och kraft att vara go, glad och pigg... Gahhh! But I still Love him!


Rubrik???

Kan inte påstå att jag varken sovit gott eller mår speciellt bra. Hugo har inte varit rolig senaste månaden vad det gäller nätter. Vaknar runt ett och bökar och stökar fram till fem. Jag är otroligt lättväckt, och ännu mer sedan vi böt säng till honom. Ligger som på helspänn OM han skulle trava upp. Jag lovar, det har inte blivit mer än max två tre timmars sömn någon natt... Det tar på kroppen.

Antar att vi hade sådan tur att det inte går att beskriva i ord med Moas sovande. Och har haft tills nu med Hugo med. Hur orkar alla andra sömnlösa föräldrar där ute??? Ja ja, antar att det blir bättre och att vi snart får rycka upp honom ur sängen klockan tolv på dagen...

Som att detta inte är nog så har värken invarderat kroppen totalt. Går inte att somna i en bra ställning, lyckas jag somna vaknar jag inom några minuter för att det gör så ont. Dagarna bedrivs ibland som i en dvala, allt jag gör tvingar jag mig till. Idag har fibromyalgin mig i ett stenhårt grepp, orkar knappt hålla i en penna än mindre koncentrar mig på att läsa eftersom värken skriker åt mig. Har fem frågor kvar av de 100 instuderingsfrågorna som ska gås igenom. Sedan tänker jag vara nöjd för idag och hämta min lilla prins från dagis och bara mysa med honom!!! Han får mig att orka, och att kämpa.

Längtar inte tills dagens träning, orkar inte, vill inte, men ändå vet jag att det blir yttepytte lite bättre och det är det värt.

TUR att solen skiner ute så att man får lite energi. Vinterkläder och filt på och sedan en kaffe i solen kanske??? Eller ett besök i bastun??? Vad välja när man har två olika viljor?

C-vitaminkick

Finns det något godare än färskpressad apelsinjuice, helst blodapelsin ska det vara!


En skvätt vin gjorde susen

Testade en ny variant av köttfärssås idag. Hade i bönor och en skvätt vin, jädrar så god den blev!

1 gul lök, hackad
500g köttfärs
Chilisås
1 burk krossade tomater
1 paket bönmix
1/2 röd paprika
Salt
Peppar
1dl vin
1 dl grädde
Oregano efter tycke och smak

Bryn lök och köttfärs, blanda i chilisås, krossade tomater, bönor, paprika och koka ihop. Tillsätt vin och grädde, salt och peppar. Jag har alltid lite socker i oxå! Koka upp och ha i lite oregano, låt puttra 45 min. Smarrigt värre!
Till detta pastaskruvar och en stor grönsallad!!!!


Nytt!

Regnställ till Moa, får se om hon blir nöjd.


Dags!

Bara att hugga in! På Bullen eller boken, det är frågan... Vad jag väljer först är nog ganska självklart!


Ny grej!

God förmiddag!

Har varit effektiv, som vanligt på tisdagar, levererat barn till rätt ställe, storhandlat, pluggat, gymmat, plockat in, duschat... Ska nu på allvar ta tag i dagens to do vad det gäller studierna. Har i och för sig gjort det jag tänkt, men kan lika gärna starta med instuderingsuppgifterna till tentan nästa fredag. Tänk, känner ett visst lugn inför den. Efter senaste tentan så kommer ingen någonsin vara lika svår, även om jag inte skulle klara någon, så kommer ingen ge mig sådan ångest...

Hur som, har upptäckt att de har en "bana" på gymmet, cirkelträning med diverse maskiner som jag inte kört förrut. Körde som vanligt koditions på CT (pluggar som bäst då) och en massa armstyrka som är bra för simningen. Sedan tog jag två varv inne på "cirkelbanan". Kul som fXn!!! Annorlund mot "vanlig" styrketräning och man pressar sig lite extra. Funkar som så att det är en lampa som är röd när det är vila (ca 10-15 sek) och sedan grön då man ska köra på den "stationen/maskinen" man är på i ca 45 sekunder. Vet inte exakt tid, får kolla upp det. Men riktigt kul och ska försöka få med mig pappa (!?) nästa vecka. Vore ju superkul! Eller försöka sparka igång Mr Right kanske... Moahahhha!Kanske en kaffe och bulle snart? Och en stor smoothie med massa färsk frukt. Japp, så får det bli!

Softar i ett mörkt och tyst hus

Bara tvättmaskinen som går för fulla muggar. Ganska nice faktiskt. Ibland är det underbart skönt att ha Tv:n för sig själv, ikväll BB, bara vara och slippa prata. Samtidigt så är jag en obotlig sällskapssjuk människa som älskar att ha människor runt omkring mig. Men inte idag, inte nu. Musten gick ur mig av tentan, hjärnan blir liksom alldeles tom och kroppen full av energi som jag gjort av med på ett syrapass med maxlopp på frisim och fjäril. Inte så jobbigt, orkade, hade kraft att trycka på och inser att jag borde äta middag nu...

Har inget vettigt att skriva om, men kan meddela att jag faktiskt kollat resultatet på tentan minst sju gånger. Liksom bara för att se att jag faktiskt klarat den och att den är godkänd... Stön, orka.

G´natt!


JJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Herregud, glädjetårarna gick inte att hejda! Jag klarade min livs svåraste tenta på ett märkligt sätt eftersom jag knappt visste svaret på någon fråga... eller ja, det måste jag väl ha gjort om jag klarade för enligt testanalyser så går det inte att gissa sig till ett godkänt på flervalsfrågor... Så något sitter väl där. Dessutom med relativt god marginal. Fast det skiter jag i, huvudsaken är att den är godkänt. Har haft sådan ångest över denna så det är inte sant, trots betydligt mer plugg än inför alla andra tentor, tillsammans.

JJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Jag kan faktiskt inte beskriva med ord vilken lättnad jag känner. Dessutom precis så att jag hann med alla frågor. Dessutom får jag nu fortsätta på nästa del.

Om någon vill ha en utmaning så rekomenderas denna kurs starkt, Psykologisk testning och bedömning. Högskolan i Kristianstad, helt IT-baserad. Går att söka via www.antagning.se

Eller inte!?

Hade tänkt att göra den imorgon, men valde att göra den idag. Kände att jag ändå inte skulle lära mig något mer. Dessutom alltid en risk att vänta om det skulle vara så att barnen är sjuka imorgon. Fanns bara idag eller imorgon att välja på. Och nu kan jag fokusera på annat.

Ni anar inte hur bra detta känns! Kan inte sägas nog för många gånger.Så vad händer nu!? Jag hoppas att vi är friska från magsjuka/matförgiftning, har iaf inte hänt något mer sedan i fredagsoch eftersom det gått mer än 48 timmar nu så ska Moa iväg och simma, liksom jag. Ska bli skönt och jag hoppas jag forsar fram på vågen, för idag väntar ett syrapass. Vilket inte känns det minsta jobbigt just nu, antar att jag är full av lyckohormoner som måste tas om hand!!!

Kräk kräk kräk

Blähhhh. Uuick. Hatar spyor. Det värsta jag vet. Jag har fobi för magsjuka. Har alltid haft och kommer antagligen alltid att ha. Ingen terapi kommer någonsin hjälpa på dettsa område. Dessutom en fobi som känns ok...

Hur som så vet jag inte om det är kräksjukan, dvs magsjuka, eller om jag  och Moa fått i oss något... Igår kväll var jag och Moa med världens bästa mamma och pappa för att välja ut ett helt sprillans nytt skidpaket som jag fick i födelsedagspresent. Tack tack tack! Åhhh vad glad jag blev! Hmmm, baktanken kanske var att jag för en gångs skull ska få lite glid, mina gkidfria skidor har jag kämpat hårt med i år för att ta mig framåt med.

Nu jäklar ska gubbarna inte få en chans att susa förbi mig i nerförsbackarna!!!

På vägen hem tog vi en bit mat på Max. Inte mer med det. Jag vaknade strax efter fyra och mådde svinilla. Kvart över fyra kom Mr Right och gjorde klart för mig att Moa kräktes. Jipppppie! Verkligen bingo. Moa kräktes fram till elva till och från och jag har mått illa som sjutton. Vidrigt. Lyckades i alla fall hålla tillbaka spyorna. Kan inte påstå att jag mår hundra just nu, men betydligt bättre.

Magsjuka? Matförgiftning? Ingen aning, vet bara att alla roliga planer inför denna helg grusades rejält. Vågar inte chansa på att smitta andra efetrsom jag själv inte vill träffa någon som har magsjuka. Dagens efterlängtade middag med bästa vännerna ställdes in, morgonens jobb ställdes in, de ville inte ha dit mig, morgondagens middag med underbara vänner ställdes in... Så trist.

Helgen som skulle bli perfekt blev bara skit... Men men, det får vi vända till en myshelg i soffan framför lite filmer. Hoppas hoppas det regnar imorgon...

Trevlig kväll, jag ska äta vitpepparkorn:-)

Ex på frågor som kommer på tentamen

Alla alternativ kan vara rätt, ett, eller inget, vad tror ni?

1. Psykometri kan definieras som: A) Vetenskapen om testutveckling. B) Vetenskapen om psykologisk mätning. C) Studium och applikation av korrelationstekniker. D) Studium av paranormala fenomen.

2. Vilket mått är det vanligaste att använda för att mäta reliabilitet som intern konsistens? A) Alfa-koefficienten. B) KR-21. C) KR-20. D) Split-half.

3. Debatten omkring Rorschach's validitet kommer från tvetydiga resultat i forskning omkring: A) Rorschachtestets prediktionsförmåga. B) Rorschachtestets förmåga att differentiera mellan olika kliniska grupper. C) Tolkningen av svaren i Rorschachtest. D) Alla ovanstående.


Kräknatt

Jag tål ju inte mjölk som ni kanske vet... Måste tyvärr ha fått i mig det igår. Köpte en kaffe latte, med soyamjölk, trodde jag. Jag såg att hon tog ut mjölken, gick på toa under tiden och fick latten med mig. Tyckte att den inte smakade riktigt som vanligt, men att de kanske hade en annan sorts soyamjölk.

Åtta igår började jag spy som en gris, stämmer med antalet timmar som det tar att bli dålig. Spytt hela natten, och det är liksom inga vanliga spyor, endast det med mjölk som inte magen kan ta hand om...

Tänk själva, något som legat i magen i åtta timmar är inte mysigt att kräkas upp... Urk, vad jag inte mår bra idag.

Dessutom händer detta bara för ofta, att man inte kan lita på vad man får. Fatta hur det skulle kunna gå för de som får andnöd...


Svåraste någonsin

Jag ser inte fram mot måndagens tenta. Helt klart svåraste någonsin. Det är för mig helt omöjligt att få in allt detta och formler hit och dit om hur reliabiliteten och validiteten räknas ut, liksom Kronbach alfa, z-score, standardavvikelse, percentiler och qvartiler... Jag fattar varför och förstår graferna men att det finns 4000 namn på allt känns meningslöst... Vilken sinnessjuk liten gubbe har haft tid och ork att ens intressera sug för detta???

Fan, jag kommer köra på denna.

Tar i alla fall med boken ut en stund i solen tillsammans med en kopp kaffe!!! Fördelen med att plugga...


Frukostgott!

Solens strålar en måndagsmorgon bidrar lätt till ett glatt humör! Eftersom frukost är det bästa jag vet passade jag på att göra en fruktsallad med äpplen, kiwi, banan, apelsin och färsk ananas. Grönsaker och ost på mackan som vanligt. Kaffet icke att förglömma!!!

Ha en trevlig dag, nu blir det plugg i 180 innan dagen är slut!


Ormtårta

Kolla in vilken fin tårta min kära vän gjort till sin sons två-årskalas! Hugo är fortfarande helt fascinerad av att ha fått äta en tårta som såg ut som en orm!!!


Frukostmys

I lördags tog vi långfrukost, mysigt, men egentligen så var det nog mest böj och stök med dessa vilddjur till bords... Ha ha!


Cykeltur!

Igår var vi ute och cyklade i vårsolen, mysigt, och stopp för att titta och klappa hästarna!


Ljusmys

Ljus blir aldrig underskattat. Spelar ingen roll om vi går mot ljusare tider.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2012/pic_193353163.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2012/pic_193353165.jpg" class="image">


Gahhh

Såg att det var ännu en tentavecka. Tenta nästa måndag, Psykologisk testning och bedömning. S Å  S J U K T  S V Å R T . Lär inte bli att leka med och måste fXn plugga arslet av mig. Har fått extremt lite info om denna tentamen. Inget datum förens idag, inte vilken form förens idag, inte vilken onfattning. Omfattningen hade man väl kunnat gissa sig till. Hela boken. Hoppas att det inte blir en enda formel för då är jag körd. Flervalsfrågor, blä. Och att den kommer hålla på i 90 minuter.

Känns jobbigt, men det är bara att köra på. En konstig sak som stod om instruktionerna var att den skulle offentliggöras denna vecka, vad innebär det? Att man kan kolla på den och se frågorna innan man gör själva tentan!? Verkar skumt. Men det ger väl sig.


Söndag, egentid med BB på Tv:n

Jag veeeet, sjukt dåligt, men jag är fast.

Jisses vilka dagar jag haft då min Älskade andra del varit borta och åkt skidor.
Först: en stor eloge till alla ensamstående mammor där ute. FXn vilket jobb ni gör!!! (och fäder oxå såklart).

Intensivt är bara förnamnet. Med en värkande och skrikande kropp har jag farit runt med kidsen på än det ena än det andra. Så klart ska allt vara just dessa dagar. Hugos sömn har blivit si så där. Sena kvällar eftersom det varit kalas och skoldisco för Moa. Förmiddagsaktiviteter som gjort middagsvilan försenad och förkortat på grund av kalas... En knashelg med andra ord. Mitt i allt detta har skruttungarna bråkat och varit på varandra heeeela tiden. Då den ena är lugn kommer den andra och triggar igång ett bråk... Men vet ni, mitt i allt detta så förundras jag över hur mycket kärlek jag ändå har till dem och hur mycket de betyder för mig. Även om det varit intensivt så har det även funnits många många mysiga stunder där vi bara njutit av att få vara tillsammans. Tyvärr är det väl så att det är det jobbiga man minns, helt klart fokuseras det på fel saker.

Vi har badat i badhuset, käkat på Donken (där Hugo satt och gapa "mea burgare, mea burgare....) cyklat och klappat hästarna, myst med sagor i sängen, lekt restaurang, bakat och varit ute. Så jag tror inte att jag haft det så jobbigt ändå... Har det ganska bra tror jag!!!

Men fasen vad jag hatar denna årstid. Visst solen är framme, men det är kallt och det blåser. Jag måste vara ute för barnens skull vilket resulterar i att den redan så sargade kroppen blir ännu värre. Varenda sekund går åt till att neka smärtan. Inte lätt, men det går, tack vara Moa och Hugo. Ärligt talat så har det nog enbart handlat om vilja dessa dagar. Hade jag inte haft den så hade jag legat under en filt och gråtit hela veckan.

Tur nog kom Mr Right hem lite lite tidigare vilket resulterade i att jag hann till träningen och nu känns det yttepytte lite bättre. Så jag hoppas att jag kan få sova bara lite lite mer än några minuter. JAG ÄR I STORT BEHOV AV SÖMN!

Nice!!!

Sådär, en tenta avklarad. 45 minuter på sig, flervalsfrågor där ett alternativ kan vara rätt, eller fler. Svårt eftersom många alternativ är relativt lika och börjar man tänka och krångla till det blir det nästintill omöjligt.

MEN JAG FICK VG!!! aLLTSÅ ETT A ÖVERSATT TILL NYA SYSTEMET.

Dessutom fick jag tillbaka en stooor tenta som jag gjorde för 3 veckor sedan med ett A igår.

Så jäkla skönt och kanske kan det vara så att jag verkligen fattar det jag läser och att jag kan det nu. Detr har fastnat och jag kan använda mig av det i praktiken för att lösa alla dessa psykfall och bedömningar och hur man bör/inte bör gå tillväga för att göra något åt det...

I alla fall så räddade denna tenta min dag, jag är fri! Nu blir det träning i bassängen, inskickande av en rapport och sedan hämta Hugo tidigt, invänta Moa och en sväng till badhuset med gosisarna.

Tydligen vankas det skoldisko för Moa ikväll... Lyckan var att de skulle kunna köpa popcorn och godis... Moahhhhaaaa!

Mat!

Megastor salladstallrik, brunsås, potatis och grönsaksköttbullar! Hur gott som helst!


Bullbak

Dagen avslutades med bullbak här hemma. Båda skruttarna älskar att baka, så det fick det bli.

Tror ni att jag fick smaka? Näpp, de tyckte att jag kunde ta mina egna. Tur kanske, Gud vete vad det är i deras...


Schnyggo

Mohaaa, en beställning av lite sommarkläder för kommande utlandsresa kom igår, självklart vill Moa prova, likaså Hugo. Men inte sina egna kläder utan Moas sommarklänningar... Hmmm.


Paus!

Löprundan avklarad och kan kanske inte påstå att dojjorna var så jättesnabba idag, men vaddå, skönt i alla fall. Har hunnit plugga igenom allt föreläsningsmaterial och frågor, ska ta tag i mina egna anteckningar av mina egna föreläsningsanteckningar... Ni förstod va!?

Håller även på med en rapport om attityder i socialpsykologin, och har precis insett att jag haft markören på fel ställe för alla uträkningar i programmet Vassar vilket innebär att jag måste räkna om allt... Kul. Eller inte. Men det är väl bara att ta tag i så att jag får det ur världen.

Kaffe och bulle avklarat, nu lite fokus tack!

Hur har det gått???

Som ni minns så böt vi ut spjälsängen till en "vanlig" säng i lördags till Hugo. Misstag? Kanske. De annnars så lugna kvällarna här hemma byttes snabbt ut till kaos. Jag skojar inte, men två timmar av spring upp och ner, hopp i sängen, skratt och allt som man inte ska göra då man ska sova gör denna lilla man. Vår taktik har varit att lugnt och stilla gå in, lägga honom ner, lägga på täcket, vänligt men bestämt och sedan gå ut. Det är bara det att man hinner inte ens vända ryggen till, inte ens komma över tröskeln innan han är uppe igen. Vänder man sig om för att lägga honom ner så skrattar han bara och dyker ner i sängen och hoppar... Underbart. I början var det ganska svårt att hålla sig för skratt, men inte nu längre. Gud vad jag hatar det.

Vi vill inte heller att han ska vänja sig vid att somna då vi ligger bredvid. Så det har liksom blivit att vi lägger honom ner, klappar på huvudet i hopp om att han ska coola ner, och då han känns lite lugnare så går vi ut. Men han är uppe på två sekunder.

Igår tog det dock bara 40 minuter, så jag hoppas, vill tro, att det är en fas som kommer gå över, lite nyhetens behag.

Sedan tar nattn vid. Vid ett börjar han igen. Till fem på morgonen. Underbart. Men i natt, då sov han. Det var bara jag vaken, på helspänn för att kunna hindra honom från att springa upp... Jag fick till och med väcka honom klockan sju imorse, har inte hänt sedan innan jul... Hoppas hoppas att detta är en fas som vill fortsätta... För mamman i huset är bra trött nu alltså.


Torsdag, dagen för tenta i personlighetspsykologi

Ångest... Ja, jag tror det. Inte äkta ångest i sin rätta betydelse, mer en tyngd om att bara få det överstökat och kunna lämna den biten och gå vidare. Med dubbla känslor. Personlighetspsykologi är förbannat kul, men också förbannat mycket att hålla reda på utifrån alla snubbar som ska säga sitt. Vissa saker skiljer sig extremt mycket, medan andra bara är små nyanser av en annan syn... Men ack så viktiga, tydligen.

Så efter att ha råpluggat i tre dagar så har jag nu plöjt de 750 sidor och ska ta tag i föreläsningsanteckningarna som en repetition. Ahh, vissa saker har jag stenkoll på, andra inte. Jag skiter i vad den fundamentala lexikala hypotesen anger om människor till exempel...

Morgondagen närmar sig dock så det är väl bara att ta tag i. Det blir plugg några timmar, sedan en löptur, årets första. Härligt, och gudomligt skönt att rensa huvudet så att man får in lite till sedan!

Go girl!

Torsdag, dagen för tenta i personlighetspsykologi

Ångest... Ja, jag tror det. Inte äkta ångest i sin rätta betydelse, mer en tyngd om att bara få det överstökat och kunna lämna den biten och gå vidare. Med dubbla känslor. Personlighetspsykologi är förbannat kul, men också förbannat mycket att hålla reda på utifrån alla snubbar som ska säga sitt. Vissa saker skiljer sig extremt mycket, medan andra bara är små nyanser av en annan syn... Men ack så viktiga, tydligen.

Så efter att ha råpluggat i tre dagar så har jag nu plöjt de 750 sidor och ska ta tag i föreläsningsanteckningarna som en repetition. Ahh, vissa saker har jag stenkoll på, andra inte. Jag skiter i vad den fundamentala lexikala hypotesen anger om människor till exempel...

Morgondagen närmar sig dock så det är väl bara att ta tag i. Det blir plugg några timmar, sedan en löptur, årets första. Härligt, och gudomligt skönt att rensa huvudet så att man får in lite till sedan!

Go girl!

Lipton pyramidpåsar!

Jag har fått äran att prova Liptons pyramidtepåsar som för första gången marknadsförs genom Buzzador. Med spänning väntar jag nu på ett paket för att avnjuta te i pyramidpåsar, lika gott och av samma fina kvalitet som löste. Dessa "smaker" kommer snart
Så mina kära vänner, snart blir det lite afternooooon tea!

Gissa var jag är?

???


Go fika!

Eftermiddagen spenderades med hela lilla familjen på ett fik firandes min födelsedag. Mysigt, nja, mest gick tiden åt till att hålla koll på Hugo och byta blöja på en minimal toalett, vilket resulterade i att det unga gossebarnet fick åka hem utan blöja eftersom blöjorna låg kvar hemma.

En god kaffelatte med en lyxig macka blev det för min del. Ni ser ju vad de andra åt:-)


Lite kille i stor säng

Då har dagen kommit, spjälsängen är bytt till en vanlig säng för vår lilla kille. Efter två tjurrusningar upp sover han nu gott. Betydligt smidigare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig.
Men natten är inte slut än, den har inte börjat än. Om han följer senaste veckans mönster så lär vi hitta honom lekandes vid ett-tiden... Funderar starkt på att ta en madrass och lägga mig i dörröppningen för att vara säker på att resten av huset står kvar imorgon... Måste erkänna att natten stundar med en viss nervositet. Men först ska jag njuta av ett glas bubbel med min kärlek.

Fortsättning följer.


Mot badhuset!

För så där 10 timmar sedan lämnade jag badhuset, nu ska jag dit igen. Haha, konstigt, men som varje lördag så känns det ok!

Dock är jag tröttare än tröttast. Hugo har haft en konstig ide de senaste nätterna där han bestämt sig för att vakna vid halv ett och hålla på med diverse, inte så underhållande, saker fram till tre halv fyra. Inte optimalt med tanke på min kropp som ändå håller mig vaken många av nattens timmar...

Godmorgon!!!


Att njuta av plugget

Vilken underbar dag det var häromdagen! Strålande sol och jag passade på att njuta vid husväggen med en kaffe och ett intressant kapitel!


Det här med att försöka hoppa över tuppluren på dagen...

... Gick väl inte så bra direkt. Tvärslockna i språnget.


Frukost

Mmmmm, frukost, dagens bästa mål!


RSS 2.0