Sol

Nu sover pojkvaskern i alla fall så nu ska jag njuta av det underbara vädret med en kopp kaffe på altanen iförd bikini och lapa lite sol! Det blir skönt för kroppen det!!! Tar väl med mig pluggboken ut så kan man kombinera nytta med nöje!!! Bara en enda tenta kvar. Trycket och stressen verkar lätta en aning!!!

Sedan väntar efterlängtat besök av min underbara vän. Ska bli såååå kul. Sist men inte minst innan Mr Right kommer hem ska jag hämta Moa på dagis och sedan behöver vi handla lite koftor till henne och en hel del presenter till dagisfröknarna som Moa säger hejdå till imorgon!

Ha en skön eftermiddag så länge!

Verkar vara en vana som är här för att stanna

Jag är rädd för det. 10:e natten i rad som Hugo vaknar vid tre och bara skriker... Tror ju i och för sig att det fortfarande är tänderna, men börjar ju fundera. När ska detta sluta? Jag pallar faseninte fler sådana här nätter nu. OK om han somnar om direkt men han är ju vaken till sex typ och vaknar sedan sju... Från att sova från sju på kvällen till åtta på morgonen till det här... Snacka om att vara en zoombie.... Hoppas att det vänder... Och ja, erkänner att vi förmodligen varit väldigt bortskämda med hans sömn tidigare, men detta är inte humant och jag TÄNKER INTE låta honom vara uppe och leka klockan fyra på morgonen, då lär det väl verkligen bli en vana.

Men tänka vad jag älskar honom ändå:-)


Seg kväll

Träningen över, ett lagom jobbigt pass, med jobbiga övningar.

8*150 frisim (fart 1-3 byte efter 50) start 2.30
 
8*25 MAX
100 bad
8*20 sek max vattentramp simsätt vila 10 sek
100 bad
8*25 MAX fenor
100 bad
8*25 MAX arm med dounuts
100 bad
8*20 sek lina/slang MAX vila 10 sek

JOBBIGT JOBBIGT JOBBIGT

Ser ni...

... kanske jag äntligen får tummen ur och ändrar lite på designen???? Är innerligt trött på den gamla, vitt funkar alltid, men ska väl kanske piffas lite... Dock får detta projket fortsätta en annan dag, men en liten bit på väg är också en bit mot målet!


Dagen

Planer för idag!? Känns som dagen redan gått, men efter att Hugo sovit klart ska vi bege oss in till city, möta upp mamma och Moa eftersom mamma hämtade henne efter lunch på dagis för en mysdag, bara de två (avundsjuk....) och fixa några ärenden för att sedan bege mig till badhuset och simma och sedan blir det möte och sist men inte minst plugg... Fast det blir dte nu med....

Skolbesök

Igår var jag och Moa i skolan igen. Denna gång för att träffa alla blivande klasskamrater. Jag lovar att dte var med skräckblandad förtjusning och hon blev sp liten så liten då hon skulle gå in i det stoooora klassrummet som var fyllt till bredden av barn och vuxna. Och vår lilla gumma är inte så stor, plus att hon är född i december, så hon kände sig nog ganska liten. Två huvuden kortare än alla andra och alla hade nästan fyllt sex redan... I början var hon ganska avvaktande, men tillslut var det ok att jag gick och jag tror att hon hade riktigt kul. Det är ju en social, glad och pigg tjej vi har som är väldigt omtänksam av sig, så vi är inte speciellt oroliga, dessutom verkar det vara en bra klass med ordentliga barn och föräldrar. Nu är det ju bara tre hela månader som ska gå tills Moa nästa gång får kliva in i det där klassrummet, vilket hon gärna gjort redan idag.

Det är en lång väntan för en femåring det.

Askomolnet stör mig

Jaha, om det undgått någon så är det ju nu lite aska i luften igen, precis som förra året. Inte till min förtjusning direkt eftrsom vi beger oss söder ut på lördag, det är tänkt så i alla fall. Och det ska bli så härligt! En underbar vecka med min underbara lilla familj och bara njuta av underbar värme och underbar mat och såklart bada i det underbara vattnet... Hur underbart låter inte det!? Ha ha!

Försökt hinna med det som ska ordnas innan, pass till Moa (där hon skrek sig igenom kortet och ser därför inte klok ut, undra om hon kommer vara nöjd med det när hon är 10....), handlat allt som behövs för Hugo inför resan, solkrämer fixade, pysssel och skit att ha på planet, ja allt sådant som ska ordnas innan. Apoteket skulle behöva en liten påhälsning av mig sedan är det mesta klart.

Blue Village – Seven Seas Side - Bild 1

Här kommer vi säkerligen spendera ett antal timmar nästa vecka!

Blue Village – Seven Seas Side - Bild 5

Perfekt att avnjuta ett glas vin här...
Blue Village – Seven Seas Side - Bild 30

Och såklart mycket bus i alla vattenrutschkanor och tillsammans med Bamse och hans vänner kommer vi nog trivas...

Det roliga är att hade jag åkt ensam med min Mr Right så hade jag aldrig i min vildaste fantasi tillbringat veckan på ett sådant här hotellkomplex. Ett litet, mysigt hotell med närhet till stad och strand hade varit det optimala, lite mer charm skadar ju inte. Men nu blir det så här, och är barnen nöjda så är vi nöjda och vi kommer garanterat inte få för lite aktiviteter eller för lite mat!


Daada!

Jag finns kvar, jag har inte försvunnit från jorden som aldrig gick under...

Dagarna däremot har varit fulla av plugg, plugg och åter plugg de stunder då barnen inte har varit vakna. Har tagit till vara på varenda liten minut jag fått och igår skickade jag in den stora psykologitentan. Ganska underbart skönt kan jag lova. Om jag klarat den har jag ingen aning om, det svåraset var att begränsa sina svar. Man vill ju liksom visa vad man kan, men att få ner det på enbart 1 A4 sida per fråga med 1,5 radavstånd är inte alltid så lätt kan jag lova. Men antar att det är kvaliteten som går före kvantiteten. Gud vad jag skrivit i alla fall. Frågorna var om allt möjligt, från alla delar av böckerna så jag antar att det syns och märks ganska fort om man fattar vad man skriver eller inte.



Jag just nu kan jag lova...

Eftersom jag har tidspress som heter duga just nu så har jag hållt på till två på nätterna och Hugo med sina tänder gör inte det hela lättare.

Nu är dte i alla fall bara två uppgifter kvar, en diskussionsuppgift och en tentamen, för denna termin. Sedan (om jag klarar dessa tentor vill säga) så har jag faktiskt klarat av att studera nästa 200 % trots att jag är mammaledig. Fasen vad stolt jag är över mig själv, att det verkligen funkat, men då har jag också slitet som ett djur vissa perioder.

Gissa om jag ska njuta av att inte plugga i sommar!?


Värken värre än värst

Vore det inte för att jag visste att träningen gör min kropp lite lite bättre hade jag aldrig gått upp idag. Värken har gripit fast i mig med sina klor och jag har nog mest avverkat en massa tårar inatt i stället för att sova... Fan, det är inget kul. Blir så less. Nu har vi lagt Hugo, ställt in diverse saker på förmiddagen och jag ska faktiskt vila min arma kropp så jag klarar av att ha besök på em, vilket ska bli så trevligt!!!

Tyvärr blev förmiddagens lilla utflykt inställd, synd, men sånt händer och som sagt, bättre att orka ge allt på eftermiddagen istället. Har hunnit med att baka lite gott (!?) fikabräd med Moa, fixat lunch, lagt Hugo och Mr Right och Moa är ute på en cykeltur, så nu ska jag verkligen vila!

C U!

Morgonens pass

Jobbigt värre idag, var så jobbigt men lika jobbigt som det var så var det skönt när det var klart! Idag simmade vi

4 (3*200 st 2.40, 2.45, 2.50+200 ben)

4*100 arm
4*50 arm
4*25 arm

Plus en hel del annat före och efter. DÖD.... Kanske är jordens undergång som är på intågande...

Done

Test-serie. Gick hur bra som helst idag att simma! Bra vattenläge och framför allt vattenkänslan var helt underbar. Och eftersom det gick fort så antar jag att det var mycket bra!

4*100
2*200
1*400
2*200
4*100

frisim, vila 10 sek rakt igenom

Skulle verkligen behöva hoppa i säng, men är pigg nu igen och inser att denna natt kommer bli lika förra. Hugo har ont i munnen och gnyr och skriker omvartannat. Så jag tror det blir sängen i alla fall.

Nattinatt!

Fredag, och helgen stundar

Det känns, att det äntligen är fredag. Brukar inte känna så, men denna vecka har varit hemsk, hoppas helgen går låååångsamt för nästa vecka blir ännu värre. Härligt at jag redan vet det nu liksom...

Men visst är det konstigt, trots att jag har 3 (!) tentor så ska man ändå hinna med barn, lek och bus, träning, laga mat, tvätta, städa, se till att inga möten glöms av, tänka ut vad man ska äta, putsa fönstren, fixa presenter till alal fröknar på ALLA aktiviteter samt dagis, fixa allt inför resan (bara en vecka kvar jihoooo) som solkrämer, sommakläder, skor, badsaker och ja allt. Lägg där till lite jobb mellan varven så förstår ni kanske att jag är sluuuut som människa just nu. Vem sjutton har sagt att det är kvinnans uppgift att ha koll på alla dessa saker...

Tyvärr gör inte min kära kropp att det går enklare just nu heller och inte heller att Hugo antagligen håller på att få ännu fler tänder eftersom han har riktigt ont i munnen på nätterna och håller mig vaken. I och för sig sover jag inte ändå, men man kan ju inte heller slappna av dte minsta när han ylar som en skadeskjuten varg. Många timmar med honom i famnen blev det. Efter lite alvedon så somnade han i alla fall, men låg ändå och gnydde i sömnen. Och jisses, så tung han börjar bli, orkar knappt hålla honom längre. Gahhh.

Tots detta så har ett fredagslugn infunnit sig hos oss nu. Mr Right på väg hem, första tentan inskickad, labben inskickad, klipptider bokade inför eftermiddagen för hela lilla la familia. Ska bli skönt. Funderar på om lgg vore på sin plats nu och lite färg i form av lite röda inslag i!?

Dagen började med många utbrott av Hugo. Han har ont stackarn, men vi tog oss ner på stan och kom hem med tre påsar överfulla med nya kläder till barnen! Moa valde så fina saker alldeles själv. Börjar bli modemedveten nu, kul. Hugo som inte hade ett enda sommarplagg i stort sett fick en ny sommargarderob vilket var ett måste eftersom vi åker om en vecka. Kan ju vara skönt att ha någonting annat än jeans eller mjukisbrallor på sig...:-)

Har fått Hugo i säng nu och Moa har modevisning med alla nya kläder på altanen medan jag lapar kaffe och en bulle. Just nu tror jag att hon har sex plagg på sig...

Kommer lite bilder på det hela sedan, måste hitta sladden, eftersom någon Hugo lagt den på ett bra ställe... tack tack!

 


Pigg!

Nu är jag pigg som en mört. Kroppen känns ok efter dagens pass som såg ut så här med denna huvudserie

3 (4*100) frisim start 1.20 1.25 och 1.30

3 (5*100 arm + 8*25 ben max/löst)

Och en del annat också och det kändes riktigt bra!!!

Eftermiddagen

Som jag skrev, blir det en cykeltur, hem och packa väskan för att åka och simma. Hörde ryktas om ett pass med korta starttider, så man får väl ladda lite då.

Efter träningen blir det föräldramöte för Hugos kommande dagisstart i augusti. Barnvakt fixad, så vi kan gå båda två. Även om vi haft Moa där så vill vi ändå gå båda. Än är det ju ett tag kvar tills han börjar, men det närmar sig med storm steg. Jag inser ju att jag bara har tre månader kvar som mammaledig. Denna mysiga lilla bubbla ska bytas ut till ett riktigt vuxenliv igen. Känns både skönt och lite konstigt, men enbart jättekul. Plugg och jobb. Och jag tror att Hugo kommer trivas som handen i handsken på dagis. Han traskar så gärna in där redan nu. Han kommer att bli överlycklig av att få busa och härja med sina kompisar. Och lika underbart komemr det bli att få hämta honom sedan!!!

Plugg plugg och plugg

Tentan inskickad, så skönt. Och dags att ta tag i nästa kurs, dvs Psykologitentan. Mycket att hålla koll på, men lika bra att vara väl förberedd och varför inte passa på när Hugo sover? Jag menar, det finns ju hur mycket annat att göra här inne, tex fönstren behöver putsas, men väntar man tillräckligt länge så kanske de putsar sig själva???.

 

Kaffet uppdrucket och bara böcker överallt. Gissa om det ska bli skönt efter dessa tre intensiva pluggveckor??? Åh vad jag ska njuta av att bara vara mammaledig då!


Nytt försök

I morse frågade Moa om hon inte kunde få cykla till dagis, en sträcka på ca 5-6 kilometer med banvall/cykelväg hela vägen. Så ja, varför inte tänkte jag. Hon kan ju cykla utan stödhjul så vi provar. Upp med Hugo i cykeln, på med hjälmar hit och dit. Vi kom väl ca 50 meter innan hon hejar på grannen och tittar bakåt och kraschar rakt ner i vägen. Stora krokodiltårar och ett bedjande ansikte som sa att vi tar bilen istället...



Lastade därför in cykeln i bilen så får hon cykla hem istället. Pluttan. Hur som helst så slog hon sig inte, det var säkert mest tårar över att hon ramlade och inte vågade cykla direkt efter. Vi tar det sakta så får vi se hur lång tid det tar att komma hem...

Harpackat i ordning lite mellis så stannar vi på vägen och har lite picknick. Men först ska Hugo vakna och jag undrar hur länge den lilla mannen behagar sova idag...

 


Veckans konstaterande

Av Moa fem år som berättar för oss vid middagen en dag då vi pratar om teatern de ska spela för oss föräldrar på dagis, att :

Moa: Om XXX är sjuk på torsdag så ska jag få vara mamman.
Jag: Jaha, vad kul, men vad ska du vara annars då?
Moa: Jordgubbe.

Jag trodde jag skulle dö av skratt. För det var liksom inte mer än så. Från mamma till jordgubbe, vilket i hennes värld var helt naturligt. Låter ju kanske inte extremt roligt just nu, men det var det just för att det liksom bara var så enkelt för henne....




Om en månad

Befinner jag mig i denna bassäng



Då är det långbane SM som gäller och som det ser ut just nu blir det 100, 200 och 400 meter frisim. 400 medley går inte för damer denna gång (ganska skönt, då slipper man ju det vidrigaste man kan simma... Men också det roligaste). Skulle ju vara kul att simma någonting annat med, men vi får se. Är ju långdistansare, men just nu känns det inte som kroppen håller för 200 meter fjäril, tack och lov!!!

Har ni smakat?

Singoalla Blåbär & Vaniljsmak

Inte jag, men Moa fick smaka på simavslutningen i söndags och tyckte vi skulle köpa... Låter ju riktigt gott med blåbär & vanilj i alla fall!!! Laktosfria?

Så sjukt trött

Varit vaken i så där ett och ett halvt dygn nu. Känns alldeles alldeles underbart. Eller inte... Värken har naglat sig fast ordentligt och Hugo hqar sovit uruselt på nätterna sedan i torsdags. han vaknar vid två och ligger och stökar och bökar fram till fyra fem. Inte så att jag behöver ta upp honom, men det verkar som att han har väldigt mycket att berätta just under de timmarna på dygnet... Kanske är det så att det är för mycket för honom att sova typ fyra timmar på dagen, men jag lovar, det är sjukt skönt att han gör det så här i slutet av terminen och med alla tentor. Så nu orkar jag inte rucka på det... Eller så är det helt enkelt tänderna, för vissa nätter har jag suttit med honom i knät och det verkar som att han sover men oroligt och han vill inte ha nappen som vanligt heller. Eller kanske helt enkelt en kombination!?

Ögonen går typ i kors, men vågar inte lägga mig ner, rädslan att värken griper tag i mig på dagen är ångestfylld. På natten är jag i vanligtvis ensam vaken, men på dagen finns det hundra miljoner andra saker som behöver mina krafter. Inte lätt att hålla koll på alla termer i boken just nu, men tror ärligt att jag har koll i alla fall, vilket är bra.

Tentan som lades ut igår tror jag att jag är klar med. Härligt. Ska ta och läsa igenom den om ett tag och se så att allt flyter, men annars har jag nog inte så mycket mer att tillägga i ämnet socialpolitik just nu. Trodde verkligen inte att jag skulle gilla det, såg det mest som ett nödvändigt ont att läsa den delkursen, men vet ni, det är riktigt intressant och min förståelse för varför samhället ser ut som det gör har ökat enormt. Dock kan jag inte sticka under stol med att jag nästan ser fram mot psykologitentamen nästa vecka. Det är i alla fall till och med roligt innan...

Gud så nördigt det låter. Kanske har jag gått och blivit en sådan där pluggtönt på senare dar!? En stereotyp som man suckade åt på gymnasiet... That´s me! Men bara så ni vet så gör jag en massa annat också, jag är inte bara mamma, jag leker, lagar mat, tränar, jobbar, pysslar, fixar i trädgården, umgås med mina vänner och dricker alldeles för mycket kaffe och på tok för många bullar med.... Plugget är liksom bara en bisyssla just nu.

Igår blev det lite lättare träning för att motverka syran i kroppen sedan i söndags, lite crosstrainer och styrka (mycket välbehövligt eftersom jag myglar alldeles för mycket med det). Så idag kan jag känna lite lite träningsvärk, men det gillar jag. Ikväll blir det en lugn kväll utan träning. Tänkte se om jag och min underbara Moa kan hitta på något, om bara att stänga dörren om oss på hennes rum och leka eller pyssla lite.

Nä, nu blir det till att granska tentan, skule vara en befrielse om jag skickade in den redan idag...

Ha en bra dag!

 

 


Kul!

Kul att så många kikade in här igår, synd at det inte stod någonting... Och synd att ni int skickar en liten hälsning:-)

Simma simma siiimma

Så, klart för denna vecka. Veckan avslutatdes ju som bekant med ett syrapass from hell... Fast det är de ju alltid när det handlar om syra. Men det var enbart 4*50:or MAX från pall. Och ett gäng 25:or MAX. Och jag lovar, man blir bra trött ändå, även om det nu inte är 16 stycken som vi började på. Nästa söndag väntar endast 2*50 och seda börjar toppningen mot SM! Alltså roligare pass, vilket välkomnas. Tror vi simmade ett pass på ungefär 3200 meter.

Nu blir det Big Brother och ja, jag bojkottar hockeyn. Så det så!


Ändrade planer

Blev ingen vila. Så fort jag skrivit inlägget öppnades dörren och Moa kom in. Vi fixade lite lunch och bestämde oss för att baka en äppelpaj och bjuda in grannarna en bit bort på fika om en stund. Trevligt!

Dock har jag urbota tråkigt just nu. Moa for ut igen till min älskade och underbara Mr Right (som jag för övrigt inte sett idag...) som håller på att fixa vägen här ute. Hugo sover fortfarande och jag har inget att göra. Är sjukt rastlös... Egentligen borde man njuta lite, men kaffet är urdrucket och ännu en kopp får nog vänta tills fikasällskapet kommer. Kan inte sitta still eftersom det gör så ont, men orkar inte ens diska ur ett glas utan att få mjölksyra i armarna. Det bränner och svider så jag antar att jag idag får hålla tillgodo med att bara göra lite lagom mittemellan...

Sedan ska vi i alla fall iväg på Moas simavslutning. De har avslutning idag eftersom det är tävling nästa helg. Tänk skruttan ska tävla igen och hon skulle visst bara simma rygg och frisim. Tyckte det kändes jobbigt att simma 25 meter bröstsim också... Ha ha, vilket resonemang hon förde. Blir alltså en eftermiddag/kväll i badhuset (ovanligt... eller inte...).

Såg för en stund sedan hur Moa svischade förbi utanför i en väldans fart på sin cykel. Hon cyklar nu helt obehindrat utan stödhjul och som hon sa: Mamma, jag betraktar det nog som att jag faktiskt kan cykla nu...

Efter 2 hela veckor ser blommorna lika fina ut. Tänk om mina fingrar börjar bli lite grönare ändå...


Ännu en bikini...



Jag kan inte sticka under stol med att jag har en förkärlek till bikinis sommartid... Gillar att variera mig och glider gärna runt i bikini hela dagen. Kanske för att jag älskar värmen och det alltid är så enormt skönt att sitta i solen och känna hur kroppen mår bättre och bättre!? Gillar dessutom årets badmode väldigt mycket. Helst köper jag billiga bikinis så att jag kan har riktigt riktigt många... Ha ha! Denna köpte jag för ett tag sedan, men var tvungen att byta eftersom XS för en gångsskull var för liten:-). Tyvärr är man inte sponsrad av badkläder längre utan får snällt betala dem själv... Den ovan kommer från nelly.com och kostar 319:-, färgen är cerise och grymt fin!

Aj aj, det hamrar och bankar och värker...

... i hela mig. Inget tillstånd jag rekommenderar till någon... Jag kan verkligen helt ärligt säga att jag HATAR detta och vara helt ärlig med det... Kanske inte så svårt att lista ut... Läste någonstans att man kan inte få större börda än att man orkar bära den... det ligger mycket i det ordspråket. Vissa råkar ut för oändliga tragedier som jag, med andra, frågar mig hur man som människa orkar med, hur kan man leva vidare!? Man måste, de är starka och kanske drabbas just de av nederlag för att ödet vet att de klarar det... Låter hemskt, men ändå ganska logiskt...


Söndag 15/5

Mitten av maj, vädret är uselt och min kropp strejkar totalt sedan igår eftermiddag. Har så jävla ont at jag inte vet vart jag ska ta vägen. Har även tillbringat två timmar utomhus i detta skitväder med barnen eftersom de ville gå ut och då måste man offra sig ibland. Det blev lek med grannbarnen vilket var mycket kul! Nu har jag lagt Hugo och Moa är med sin farfar och tittar på en hundvalp, vilket resulterar i att jag verkligen har ont nu när jag sjönk ner i soffan. Jag är verkligen inte OK för fem öre, men som ni vet, inget stoppar mig, jag stoppar den elaka sjukdomen, men just nu går det inte och jag känner att jag måste ta vara på denna lilla stund att verkligen vila, även fast jag har sjukt mycket att plugga, men det är bättre att spara de krafterna tills tentan släpps imorgon. Det blir en kopp kaffe och sedan längtar jag till träningen som kommer få min kropp att må lite bättre i alla fall!

 

Ha en underbar söndag!


Lördagens pass

Gissa om fredagens pass satt i!? Så in i norden. Armarna var trötta och fortfarande kände jag hur musklerna var trötta, men ju längre passet, som var lugnt, gick mot sitt slut, ju bättre kändes det. Ett mycket lätt pass med en massa teknik och lite arm och ben

5*100 arm
8*25 ben max/löst
5*100 arm
8*25 ben max/löst
5*100 arm
8*25 ben max/löst

Nu antar jag att det blir ett syra pass i kväll eftersom det är söndag, så det är väl bara att ladda.

Skolbesök!

Imorse bar det av till Moas blivande skola för ett första besök för henne där. Hon var bra pirrig i magen innan, men oj så förväntansfull. Alla barnen i förskoleklassen var där och var så söta och gulliga mot henne, liksom läraren. Hon visades runt och fick sedan göra lite av de saker barnen gjorde. Många hade en del problem med diverse saker, men inte Moa. Hon rev av tre papper med uppgifter medan många fortfarande försökte med första... Hon är bra duktig, ibland till och med för duktig. Så att det ska bli något problem tror jag verkligen inte, snarare att hon behöver lite mer utmanande uppgifter i långa loppet så att hon inte ledsnar. Däremot VILL vi verkligen att hon gör allt från början, precis som de andra barnen, även om hon redan kan. Det har varit tal om att hon skulle hoppa över en klass, men just nu tycker vi nog inte det. Och om hon gör allt från grunden så hamnar hon inte heller utanför på något vis... Ja ja, det ger sig!


Fredagens pass klart!

Ännu ett fredagspass avklarat! Sjukt jobbigt, men kul. Huvudserie enligt följande:

8*25 MAX!!! ´30
8*50 ben F2
8*20 sek vattentramp frisim/fjäril, 10 sek vila MAX
5*100 medley F2
8*25 MAX med fenor ´25
5*100 arm F2
8*20 sek max i lina vila 10

Kroppen fick en riktig chock av detta jobbiga pass, laddar nu inför ett förhoppningsvis lugnare teknik pass eller så imorgonbitti. Sedan jobb med bästa!

Tyst i huset

Mr Right har tagit skruttan med på Speedway, tror nog att dte mest var Minnah som drog, damen favorit tillsammans med Bengtzing och Perelli... jag tog Hugo och åkte och badade en liten liten stund. Han tyckte mest om att springa på det hala golvet, vilket inte uppskattades av mamman... Men vi badade och bastade, vilket han verkligen gillade. Åkte hem och han somnade på två röda.

Jag har hunnit med att städa lite och kolla lite pluggresultat. Full pott på labben:-) Härligt eftersom poängen följer med till tentan om en vecka. Kollat lite i den andra kursen och gjort kommentarer på andras inlägg (sjukt tråkigt eftersom alla besvarar en och samma fråga så det är ganska svårt att variera sig i kommentarerna...).

Och proppat i mig massor av godis. Ska ta tag i att ringa lite vänner nu, har inte kunnat göra detinnan eftersom munnen varit full av godis:-)

Flirt flirt



Mohahhahah, han har lärt sig flirta och han ser ju bara för rolig ut alltså!!! Men shit vad jag älskar denna lilla mannen, precis lika mycket som min älskade lilla flick som jag snart ska hämta på dagis! Kanske en tur till Färsna om inte åskan brakar lös...

Avnjutit en och annan bulle



Goda som 17, trots att kardemumman fortfarande finns i lådan och alltså inte kom med i bullarna. Dessa vaniljbullar är himmelskt goda vill jag lova! Nytt hemligt recept och jag har hela frysen full!!!

 

Hugo har sovit ett bra tag, sedan elva, så jag satte mig på altanen och bara njöt med en kaffe och bulle. Härligt.


Privielegad....

Vi har ännu inte fixat och städat den stora poolen, därför bestämde jag mig för att löpa en liten pluttpool så mina små ögonstenar kan bada. Med blandad förtjusning kan man ju milt sagt säga...



Moa som verkligen inte är någon badkruka tyckte att brorsan stänkte på tok för mycket... Hugo badade i flera timmar. Helt underbart att kunna njuta av solen på altanen och han roar sig själv med att leka. Inte ens 5 cm vatten behövdes... Det är verkligen underbart att ha privilegiet att bo i hus med barn. När Moa var lika gammal som Hugo bodde vi i lägenhet och det var alltid ett projekt att ta sig ut, nerför/uppför alla trappor och i stort sett vänta på att hon skulle vakna om hon somnat i vagnen. Ingen hiss är ingen bra ide med barn... Och gud, så jag släpade alla matkassar samtidigt som jage henne hade henne på armen... Detta är bra mycket bättre vill jag påstå!

Simmat igen...

Onsdag = träning.

Ganska tufft pass blev det idag med följande huvudserie:

4*100 frisim
6*25 max ben + styrkeövning på kanten
3*200 frisim
6*25 max ben + styrkeövning på kanten
2*400 frisim / arm
6*26 max ben + styrkeövning på kanten
800 frisimsarm
6*25 max ben + styrkeövning på kanten


Vad tiden går...

Tänk att min lilla lilla flicka ska ut i den stora stora världen till hösten... Det blev helt plötsligt helt uppenbart för mig att Moa ska verkligen börja skolan i augusti efter dagens föräldramöte. Denna lilla lilla tjej ska jag sätta på en buss alldeles ensam för att gå i en skola utan mamma... Hon ska lämna förskolans trygga värld, och har bara drygt två veckor kvar där. Min lilla lilla plutt, tänk att hon blivit så stor....



Kan tänkas vara så att det är mamma som har svårast att släppa taget... Visst jag kommer åka med och se så att allt funkar med skolbuss osv i början, men denna lilla människa ska ut i den farliga världen, hon ska bli stoooor, fast att hon är så liten. Jag själv var ju pytteliten när jag var fem år, och jag antar att mina föräldrar kände precis likadant.

Nu vet jag ju att Moa är redo för skolan och har varit det länge, men på något sätt så har dagis varit en trygg plats. Man känner alla där, träffar dem flera dagar i veckan och nu är det snart slut. (Är ingen hönsmamma egentligen, men nya aspekter på hur livet ska bli för denna lilla dam har nu smugit sig på). På fredag ska hon ÄNTLIGEN få hälsa på i skolan, hur hon längtar.

Varför

Jag fattar inte, men varför har jag så jäkla svårt att komma i säng varenda kväll? OK, sitter oftast och pluggar, men nu då, varför ska jag ta datorn i knät och bli sittandes och tittandes på den ena meningslösa sidan efter den andra? Varför kan jag inte bara gå och lägga mig?

Samma visa kväll efter kväll, men nu HAR JAG INTE MER ATT PLUGGA... Innan tentorna då. Vete sjutton vad jag ska läsa mer ön samma sak igen...

Men jag är trött så jag borde verkligen ta min värkande kropp och krypa ner.

SYRA

Söndagen bestod som vanligt av syrapass. Jobbigt. Nu var det dock bara fråga om 6*50 frisim. Jag fick dock syra direkt. Kan ha att göra med lördagens bravader.

En lång armserie och lite bad här och där blev ett rätt hyfsat pass ändå!

Efter vårt träningspass hade jag tekniklektion med ett gäng brandmän. Jag trodde ALLA branmän var snygga, eller är det bara i uniform!? Kan inte påstå att dessa män var värda att vila ögat på, men de var grymt trevliga och riktigt duktiga om än lite tunga i gumpen!!!

Lördagspasset

Var lite risig i fredags, därför blev det ingen träning, men lördagen bestod av ett superlätt pass där jag försökte att inte få någon direkt puls. Ganska svårt insåg jag.

Simmade i alla fall 80*50 av lite olika saker. Mestadels teknik och arm. Trist, ja!

Vetefasen

Det har inte riktigt fungerat med uppdatering här senaste dagarna (har i och för sig inte försökt sedan i söndags, men då hade jag skrivit ett låångt inlägg som bara försvann... tack tack). 

Tack kära vänner för den bästa lördagen på läääänge! Det var så fruktansvärt kul med allt gott vin och den goda maten, och för att inte tala om det trevliga sällskapet! Min kvot för att gå ut och festa är nu stillad ett bra tag framöver och det är en underbar känsla att känna att efter att jag jobbat på lördag så ska jag HEM och MYSA med min underbara familj. Hade grymt kul ute och mina små lurviga fick sig ett bra pass genom att gå den "lilla" biten hem... Eller hur var det nu med de där 10 minuterna.... En aaaaaning längre tid va!?

Söndagen spenderades i solen och med att rensa maskrosor, nu är de borta, jehooo! Och såklart med ett r daträningspass, syra, inte att rekommendera sådär dagen efter.

Igår var en riktig pluggdag, Hugo sov i över tre timmar som konstant ägnades åt att läsa Psykologi och utvecklingslära. Fixade en liten pool som uppskattades av både äldsta och yngsta. Bild kommer. Kvällen avslutades med ett lätt löppass, dock långt, för att få bort syran. Och till sist ännu mera plugg.

Varför så mycket plugg? Jo, tre sista tentorna för denna termin ligger framför mig från och med måndag. En i veckan. Sista tentan får jag göra utomlands. Så det känns ganska skönt om man är förberedd... Tänk, en termin snart avslutad med 175% studerande samtidigt som jag är mammaledig och tillsammans med Hugo typ 24 timmar om dygnet. Trodde aldrig jag skulle palla det, ok, inte slut än, men nu ger jag inte upp i alla fall. Lite stolt över mig själv....

Solen strålar även idag, Hugo sover och jag och Moa leker på altanen i solen. När den lilla filuren vaknar ska vi åka hem till min och världens bästa mamma. Jag har längtat efter mina päron, över en vecka sedan jag träffade dem. Kul.

Fredag 6/5

Godmorgon världen!

Strålande sol ute, me like!

Är inte riktigt pigg idag, kroppen värker och hostat har jag gjort två HELA nätter i rad. och då menar jag verkligen från det att jag gick och lade mig tills jag vaknade. Inte kul, men på dagarna verkar det vara som bortblåst... Skönt. Hur som helst så har de senaste dagarnas regn och rusk tagit min kropp hårt, men så härligt att se att solen lyser från en klarblå himmel. Inte helt fel en fredag.

Dessutom är det grymt skönt att veta att huset i stort set är kliniskt rent från golv till tak! Och alla lådor, skåp och skrymslen lika så. Eventuellt blir det ett ryck på gräsmattan med maskrosrensning på förmiddagen, sedan väntar jobb.

Hugo vaknade kvart i sex imorse (händer kanse en gång på 3-4 månader) men idag, för första gången sedan han var yttepytteliten somnade han om bredvid mig. Gissa om jag njöt och mös med min underbara son...

Städmani

Herregud vad det rensas just nu här hemma. Vi alltså jag har fyllt tre hela sopsäckar med sådant som vi inte använt/saknat/tänkt på sedan vi flyttade in. Tvättstugan har tre hyllplan tomma som nu kan fyllas med nytt. Min och Mr Rights klädkammare är nästan tom vilket betyder att jag kan shoppa massor och få plats med det. Köksskåpen är rena och fina och rensade där det behövdes. Man ser i alla fall vad vi har nu... Ha ha. Kontoret har inga lösa papper utan allt är på sin plats. Imorgon ska jag ta tag i badrummet som ska skrubbas och rensas från golv till tak.

 

Jag undrar lite hur kalt det kommer bli här hemma... Eftersom vi inte är några prylmänniskor så kommer det nu alltså finnas ännu mindre saker. Men ärligt talat, har man inte saknat grjerna eller använt det på ca två år, tror ni att man någonsin kommer göra det då!? Nej, just det. Samlar ju bara en massa damm och tar pltas för nya trevliga saker...

 

Moas och Hugos rum ska också få sig en genomkörare, men jag tror att de är ganska ok redan nu, men vem vet vad man kan hitta där. Så man skulle nog kunna säga att efter imorgon kommer det vara kliniskt rent här och ett fyllt kylskåp. Kan det bli bättre inför stundande helg?


Onsdagspasset

Idag var det ett låååångt pass

10*400 frisim/frisim/medley/frisim/arm * 2

Kul!? Njaaaae...

Förgyller vardagen



Jag, som vanligtvis dödar alla blommor på ett kick, älskar verkligen "färska" blommor. Enkelt sätt att piffa upp inredningen lite!!!

Shopping!

Ingen resa till Täby utan shopping, eller!? Kom i alla fall hem med diverse saker:



Bästa fotlotion som finns kommer från Body Shop. Rekommenderas verkligen. Till Moa blev det duschcreme och bodylotion med smak lukt av jordgubb.

Bikini från BikBok. Tycker verkligen att den var skitsnygg och är supernöjd med detta köp. Billig, snygg och satt som en smäck!

Linne, även det från BikBok. Till specialpris, eller vad sägs om 49:-. Kap!

Ett par ganska ljusa jeans från JC (Crocker), vet inte om jag är nöjd med dem än, men gillar färgen. Har inte riktigt bestämt om passformen behagar mig...


Äventyrslek

Dagen har spenderats med en av Moas kompisar på ett lekland. Inte världens bästa och kanske inget jag skulle rekommendera: Niki´s i Täby. Litet, kallt och tråkiga saker. Lite synd att vi inte valde Åkersberga och Lekiz som var tänkt från början...

Hur som helst så tror jag kidsen hade kul och det är säkert bara jag som vuxen som är lite kritisk... Men tycker å andra sidan att jag har rätt att vara det när det är både dyrare och mindre än andra lekland som man jämför med.

Moa-mys

Min lilla tjej hade ju ont i magen igår, ett bevis på att hon fortfarande inte kan äta/dricka mjölkprodukter, så hon hade en dag i pyjamas



Och hon som äääälskaaaar glass...

???????

Ingen rubrik, vet inte vad jag ska skriva... Vet inte ens om jag har någonting att skriva, mer än att kroppen värker... Men hallå, något måste väl ha hänt idag!? Nja, inget utöver detvanliga mer än att Moa hade ont i magen i natt och kräktes. Säkerligen på grund av att hon promt skulle äta dressingen igår. Antar att det var mjölk i den. Stackars liten, jag vet ju hur dåligt hon mår. Pluttan. Men hon var bättre nu på kvällen och var lika sprallig och go som vanligt. Men oj så ynklig hon var i natt.

Annars så har jag och Hugo varit och handlat blåbärssoppa till Moa, som till sin stora glädje fick prova att vara hemma ensam försata gången... Det gick två minuter så hade hon ringt till Mr Right och sedan till mig... Sötunge. Men oj så stolt hon var (mamma, grannarna visste att hon var hemma själv och hade lite koll:-) att hon "klarat" av att vara hemma alldeles ensam och hon var noga med att hon verkligen suttit i soffa och tittat på Bolibompa hela tiden.

Sedan blev det röj i först tvättstugan, verkligen grovrengöring i alla skåp som dammsögs och torkades, det slängdes och rensades som bara tusan. Fixade lunch och stoppade Hugo i säng. Jag och Moa fortsatte med ALLA köksskåp på samma sätt för att sedan gå ut i trädgårn och fortsätta rensa... Hugo sov över tre timmar så vi hann även en sväng på kontoret. Middagsbestyr och ut och rensa maskrosor igen. Bada barn natta ochstäda upp alla saker vår lilla man drar ut (men nu ska spärrarna på... tror att han kommer bli bra arg imorgon ha ha).

Så sammanfattningsvis så har vi ju gjort massor idag... Mohahhaha.

YEZ!!!!

Fick VG på sista tentan!!!!

Så ledsen



Idag kom tårarna på grund av värken. Inte ofta det händer på dagtid. För två veckor sedan kändes min lilla kropp relativt ok, men inte senaste veckan. Har känts bra efter träning, som vanligt, men hur den har värkt varenda natt är för många mycket svårt att föreställa sig. Vädret igår med de kalla vindar som blåste gjorde ju inte saken bättre direkt. Ville ju så gärna vara med och fira Valborg och kylan och värken till trots pinade jag mig till brasan. Sov nog inte många timmar inatt, eller ens minuter...

Idag skulle jag ha åkt med mina två små hjärtan till min underbara och älskade farmor. Packat och klart fick jag tvinga mig själv att inse att jag aldrig skulle kunna sitta och köra bil i cirka sju timmar själv. Kroppen skrek av minsta lilla, den skriker fortfarande, men träningen underlättade värken något för tillfället. Men att dels göra Moa ledsen, eftersom hon verkligen sett fram emot att åka, och dels göra min kära farmor besviken gör ont. Och även att jag ska vara besegrad av värken, det är inte vanligt, men nu inträffade det och det får mig att känna mig totalt värdelös.

FXn vad jag hatar fibromyalgi. Längtar efter min farmor och hade jag åkt så hade jag varit där nu... Varför ska det vara så långt?

Intervallträning

Imorse var det ett träningspass som heter duga. En simkompis som är en gammal löpare och har tävlat på hög nivå i just löpning, fick med mig ut på ett intervallpass. Vaddå jobbigt. Jag har ALDRIG sprungit intervaller på detta sätt. Och inte heller tillsammans med någon som springer så sjukt fort... Jag kan ju bara säga att jag verkligen fick ligga i, men hängde ändå inte på...



Vi körde uppvärming cirka 2,5 kilometer och sedan 8*1000 meter intervaller, med vila i en minut mellan varje. Eftersom jag var trött redan efter uppvärmningen så var jag ännu mer slut efter första "loppet" och då var det bara 7 st kvar... Ha ha! Men jag klarade i alla fall av att springa alla och även jogga de 2,5 kilometrarna hem som avslutning. Och var faktiskt piggare än vad jag trodde att jag skulle vara efter passet.

MEN: Jag kan nu förstå de som är med och simmar och kanske inte simmar lika fort eller som kanske inte har världens bästa teknik, hur jobbigt det faktiskt är att slita som en gnu... Jag har nog inte riktigt förstått det innan, att man faktiskt kämpar i stort sett mer om man är lite sämre än de som ligger i täten... Jag kanske inte trott att de verkligen tar i lika mycket eftersom det inte går lika fort... Dumma och konstiga tanke, men nu vet jag bättre och kommer nog vara mycket mer medveten om deras slit nu. Att de faktiskt tar i lika mycket som alla andra:-) Så detta pass var nyttigt för mig i dubbel bemärkelse!!!

Söndagens pass

Ja, klämmer in det här då också...

Det som skulle bli ett syrapass blev något helt annat, dock med en hel del blandad fart. Vi var alldeles för många på träningen för att det skulle bli ett syrapass med kvalitet. Så istället simmade vi ett trist pass:

40*50... Bläh Som tur var så var det uppdelat på 10 av varje simsätt med lite olika fördelningar på fokus och fart. Mycket max och jag känner verkligen att jag hittat flytet igen. det går riktigt fort nu och jag har styrkan att kunna trycka på och bibehålla trycket!!! I Like!

Lördagens pass

Jobbigt värre med följande huvudserie

3 (4*50) frisim fart 1-4 st 50
3*100 arm, st 1.30
8*25 ben st 30

2 /4*50) frisim fart 1-4 st 50
2*100 arm st 1.30
6*25 ben

4*50 fart 1-4 st 50
100 arm
4*25 ben

Fredagens simpass

Lite sent, mn här är huvudserien vi körde i fredags:

4*50 frisim st 45
8*100 medley st 1.40
3*50 frisim start 45
6*100 arm st 1.30
2*50 frisim st 45
4*100 ben
50 frisim

RSS 2.0