Jehooooo för nostalgi

Så kul, SUPER MARIO BROS, världens roligaste spel som tar mig tillbaka si så där 15-20 år. Har fastnat totalt. har lagt beslg på Moas Nintendo DS så fort hon inte är hemma!!! Och hur kan man komma ihåg var man ska hoppa för att få poäng och pengar????

 

NOSTALGI


Nya pjukck

Hugo stormtrivs i sina nya "Converse". Inte det minsta äkta, men han går och hämtar dem hela tiden och springer omkring för fullt. Moa har likadana och hon gör samma sak. Måste det bli vår nu, inte mer snö nu tack. det räcker med det som kom idag...


Tisdagslunch

Skinkomelett...

Det var sjukt längesedan jag åt omelett, men oj vad gott det var! Och så enkelt att göra. Konstigt att jag inte fixar det oftare!? Dessutom gillade både Hugo pch Moa det. Nästa gång blir det liiiite mer grönsallad till, då, då är det en perfekt lunch för mig.

 

(Jaha... trodde ni för ett ögonblick att jag hoppade bullen... Näpp, den satt som en smäck till kaffet efteråt!)


Tisdag 29/3

Jag hatar tisdagar. Så fruktansvärt värdelösa för min del. Moa har Kyrkans barntimme klockan nio, så vi måste iväg fast hon är ledig från dagis... (ja jag vet, mitt påhitt). Det håller på till halv elva. Hemma elva, för sent för att jag ska tycka det är bra om Hugo sover innan lunch, men samtidigt orkar han ännu inte riktigt till efter. Alltså är han sjukt grinig... Sover inget bra sedan för att han typ är övertrött. Vilket resulterar i att han är ännu mera grinig... Moa har INGEN kompis hemma just på tisdagar vilket ibland kan vara påfrestande när man slits mellan en som vill göra något och en som vill (behöver) sova.

Jäkla GRINDAG detta....

Så idag har vi varit där, klivit över en grinig Hugo medans vi bakade kladdkaka som Moa ville. Fixat lunch och försökt få in maten i Hugos mun medan han var ännu mer grinig. Lekt med Moa vilket resulterade i att Hugo vaknade för tidigt. Fixat tvätt och mellis med en ännu mera grinig Hugo och tjatig Moa... Lagat mat i hopp om att Hugo ska somna så jag och Moa kan mysa lite, men icke... Nu är hon ute och leker, väntar på att grannkompisen ska komma hem...

Tycker inte om at slitas mellan Moa och Hugo, men just på tisdagar gör jag det något enormt. Hugo sklle egentligen behöva sova då Moa som sagt är på K.T, men då kommer liksom inte hon dit... Ni som har barn fattar...

Så nu har jag spytt lite galla och ska se om Hugo har somnat så jag kan gå ut till Moa ( och ja, jag har baby-vakten med mig mamma:-))

Ha ha!

Snart ska ni få se vad jag har tillbringat kvällarna med sedan i söndags... Tyvärr inget bildbevis än eftersom jag glömde kameran på Hugos rum och han håller som bästa på att somna (tror jag). Så snart kommer det barnsliga bildbeviset:-) Tack älskade syster för den fina presenten som Moa fick:-)


Trött!

Efter en underbart rolig och trevlig kväll igår med våra härliga vänner är jag dödstrött idag. God mat, ännu godare dryck (?) och många skratt ramlade vi i säng vid tre. idag har vi inte gjort speciellt mycket. Hämtat barn och varit med Moa på hennes simträning och sedan bara lekt här hemma. Soffan framför Stockholm-Båstad... Nu blir det snart sängen för att orka ta tag i morgondagens plugg.

Kram Kram

Tidningen i fredags

I fredags var jag och min simpolare med i tidningen på grund av våra prestationer på SM. Här kan n läsa artikeln via nätet http://norrteljetidning.se/sport/1.1147875-sm-guld-till-norrtaljetjejer

Johanna Johansson och Kia Kilpinen tog hem totalt sju guld när Masters-SM avgjordes.

(Bild från norrteljetidning.se)

Absolut en underbart fin bild...

Tyvärr har det inte blivit någon träning i helgen, har haft ont i halsen och har fortfarande, men hoppas att det ska ge med sig nu.

Inte en bok ska öppnas...

Igår skrev jag ju som bekant en salstentamen i psykologi. Min första reaktion var; "Hallå, ska det inte vara svårare än så här...". Så nu börjar jag undra om jag har fattat allt fel och inte får ett enda rätt på den!? Känner mig lite orolig, men hoppas att jag har gjort rätt. det kändes liksom som att jag verkligen kunde alla frågor, men det är klart, kan ju som sagt ha tänkt helt fel... Vi får se.

Den andra tentan, hemtentan, är inskickad och jag ska verkligen inte öppna en enda bok under helgen. Gud så skönt. Bara njuta av Mr Rights närvaro...
Känns som att det var ett par veckor sedan vi bara va utan att ha en massa stress hängande över sig. Det har verkligen varit saker HELA tiden, typ möts i dörren. Så nu ska vi ha det riktigt mysigt.

Ha en underbar lördag!


Fredagens träning

passet igår såg ut så här

5*200 teknik (fj, ry, br, fr, medley)

20*100 frisim st 1.30

10*50 frisim med fenor

God lördag på er!

Då var det lördag igen då, en underbar sådan som startade kvart över åtta med att Hugo vaknade. (Därmed missade jag träningen imorse eftersom jag trodde att han skulle vakna innan... men jag är glad för det, hade ändå inte åkt eftersom jag har ont i halsen...).

Vi började med en mysfrukost hela lilla familjen. Känns som det var evigheter sedan. Nu är det ju i och för sig så att som alla vet så sitter man kanske inte och njuuuuter av sin frukost med en 1-åring vid bordet... Men han spelade pajas som vanligt vilket resulterar i många skratt. Sedan begav vi oss till Moas handbollsträning där vi "rastade" Hugo och jag gick för att storhandla. Skönt att få gå i lugn och ro och prata med alla trevliga människor.

Nu skjutsar Mr Right lilleman till hans underbara gudmor tillika faster där han ska sova i natt. Jag ska strax bege mig till mamma och pappa där Moa ska tillbringa ett dygn (i tryggt förvar... ha ha!). Vi skulle träffat lite kompisar på en parmiddag, men tyvärr blev värdarna magsjuka... Så trist. Först tänkte vi skita i att hitta på något, men för 17, nu har vi ju barnvakt så det ska vi göra. Blir ev middag och mysig hotellövernattning i huvudstaden eller middag i stan med underbara vänner. Så det ser ut att bli en underbar lördag.

Vi har hunnit med ytterliggare en jakt på stan för bra utekläder till Hugo. Hittar inte det jag vill ha. Jag vill ha fleecefodrade regnkläder, men hittar inte... Tips!?

Fleecefodrat regnställ

Men hittade just på nätet, kanske det helt enkelt att börja inse att närshopping is da shit... För jag orkar bara int trava gata upp och gata ner utan att hitta det jag är på jakt efter...


Shoppinglusten är stillad

Oj oj oj vad många orsaker det finns till att inte plugga... Men jag HAR faktiskt pluggat och justnu känns det som att ju mer jag läser ju mer rörigt blir det, vilket brukar vara ett gott tecken för min del... Hoppas...

Tog en paus, på en timma, men istället för att äta den tänkta omeletten blev det lite nätshopping:-). Inte mig emot. Nu väntas det lite paket hem. HM har kommit, men nu väntar jag spänt på ett paket från Nelly.com och La Redoute.se . Har hittat sjukt fina saker till mig och barnen!!! Lite presenter som blir bra också. Och jag BEHÖVER faktiskt en hel del nya kläder som skjortor till jobbet och tunkor och koftor och det är ju bara såååå kul att shoppa vår- och sommarkläder.

Hugo blev nog trött av vår storstädning (även det roligare än att plugga...) så han har sovit över tre timmar nu. Se där, redan mer än 2 timmar plugg... men såg att han just nu stod och dansade till radiomusiken i sängen... Min lilla tuss är bra rolig.

Nu blir det en promenad i blåsten. Inte bra för min rdan värkande kropp. Detta väder tar kål på mig. Jag har så jxxxa ont så det är inte sant. Känns just nu som kroppen ska explodera. Men va fasen, jag lever, det finns det andra som inte gör, så jag ska inte klaga. Ser i alla fall fram emot promenaden i vuxet sällskap!!! Sedan blir det middagsbestyr och sista pluggandet så räkna inte med någon uppdatering nu.

Ångest över tentan... JA, det har jag. Sjukt nervös. Nio imorgon ska jag försöka skriva så bra jag kan.

Ha en underbar dag så länge!!!

Nergrusad

Jag tror aldrig jag varit så här trött. Fasen vad jag pluggat. Ögonen är fulla med grus och jag får kämpa att hålla dem öppna. Vill bara sova, men kroppen värker så jag anser mig få mer nytta gjort uppe än i sängen. Hatar att inte få sova ordentligt på grund av värk. Det är liksom inte heller bara att ligga still, det klarar inte kroppen mer än någon minut... Priset jag betalar för att få tävla...:(.

Ska ta lite värktabletter och förflytta mig till sängen med pluggboken, tända svaga lampan så kanske jag somnar en stund i alla fall.

Men min dag har varit bra, så jag ska inte klaga!

Återigen, en stor kram till er som går igenom svårigheter just nu. Tänker på er! Ni vet vilka ni är:-)

Back in water!

Första passet efter tävling går alltid trögt. Eller känns trögt ska jag säga. Ryggsimmet gick ju betydligt bättre än splittiden i 400-medley... Tragiskt, men sant.

Ganska långt insim sedan blev det lite typ återhämtning/teknik i form av

4 (100+75+50+25) medley

10*100 frisimsarm TEKNIK

6*50 fjärilsben med fenor


Teorier

Jag tror ta mig tusan att det finns teorier om ALLT... Vet inte hur många teorier jag ska ha i huvudet på fredag. James-Lange, Evolutionära, Cannon-Bairds, Schachters, drivktafts, incentive, behovs, fysiologisga, psykologiska, kognitiv, målsättning... mfl mfl mfl mfl.

Listan kan göras lång, alldeles för lång.

Snart drar jag på träning, underbart att få rensa huvudet så kanske allt hamnar på plats till slut...


En dag här hemma

Dagarna med Hugo innehåller många skratt, liksom många letande efter ungen. Imorse kröp han in i en gardrob och hade hur kul som helst. Igår hade han på något underligt sätt klättrat upp på sitt lilla bord inne i sitt rum, där stod han så nöjd så...

En favorit är att leka med alla kökssaker:



Men det bästa han vet är att vara ute och bara gå omkring och skrota! Igår upptäckte han vattenpölar för första gången. Där kunde man göra många roliga saker... Plaska, skvätta och dricka...

:-)


3 SM tecken!



Jag tror Moa var mest stolt över medaljerna! Hon har nu haft dem på sig i tre dagar. Till och med till dagis:-)

Morfar har varit på bio med Moa

Bevis:



Ramlade ur morfars jacka... Det vet han nog inte ens om ännu... Moa tackar och tyckte attd et var jättemysigt!

Underbara vår!

14 grader ute:-) Love! Gud så härligt det är. Hade gärna stannat ute hela dagen, men nu är det en massa plugg som väntar. Tror att jag är klar med hemtentan, lite redigeringsarbete sedan åker den in. PUNKT.

Stoppat Hugo i säng och nu väntar alltså en timmes studerande av emotion- och motivationsteorier. Härligt. Efter det blir det kaffe och seda mera plugg tills den lilla mannen vaknar. Förhoppningsvis en promenad med någon trevlig själ innan han ska sova igen och böckerna åter åker fram.

Lovely day... Eller inte. Men vet ni, faktiskt så gör det ingenting och jag har ju valt pluggandet själv och då får man ligga i då det ges tillfälle. Hellre det än en usel såpa på Tv.

Ha en underbar dag!


Vilken vecka!

Idag har verkligen hela dagen bestått av plugg och ännu mera plugg.
Kaffepaus då Hugo åt lunch, lek med honom, samt en timmes promenad innan han somnade för andra gången. Middag med min älskade familj och lite lek och stoj med barnen för att återvända till litteraturen igen. Shit, ska det vara så!? Men jag tror att ena tentan är klar nu, redo att skickas in. Vet ännu inte om jag är nöjd, men antar att det ändå inte blir så mycket bättre om jag väntar med att skicka in den. Snarare bara mer betungande eftersom jag då har den hängandes över mig.

Bara att ta tag i tentapluggandet inför fredag. Den tentan vill jag verkligen klara, måste klara den. Men det är svårt och mycket... Så ni kan ju lista ut vad min vecka består av....

Men nu ska det bli lite sömn och jag återkommer kanske i helgen eller så när mitt liv med underbara vännerna börjar igen:-)

.....

Så nu var SM klart för denna gång, det blev ett guld till, alltså 3 guld av 3 möjliga... nöjd!? Ja, det måste man väl vara. Har fått lite tips på vad som slipas ska och ingen överraskning är väl mina enastående vändningar där jag tappar sjukt mycket tid... På en 800-ing frisim blir det ju närmare 31 vändningar så det finns sekunder att hämta.

Idag har jag bara varit ledig ifrån allt vad träning heter, blir säkert likadant imorgon, skönt att ta igen sig. Min kropp värker av ansträngningen, men den värker även av att inte träna. Promenaden med Hugo i vagnen idag i snålblåst hjälpte inte till, men va fan, man kan inte klaga, allt annat är ju bara bra! Men mentalt behöver jag lite träningsvila nu. På onsdag är jag i vattnet igen och det ska bli kul!

SM-guld, SM-guld, SM-guld

Två lopp och två guld:-). Och jag är såååå nöjd med tiderna! Dock inte 100-ingen rygg i 400 medleyn. Vet inte riktigt vad som hände, men kände att jag skulle ta det lite lugnt, men inte sååå lugnt... Hur som helst så gick bröstsimmet helt ok, och frisimmet avslutade det hela riktigt bra. Även om det inte var ett max lopp så var det pers och det var bra disponerat.

40 minuter senare var jag i vattnet igen på 800 frisim. 400-ingen satt kvar lite i benen kan jag lova. Tror att jag hade kunnat göra lite bättre tider, det kändes så efteråt, men pers och då måste man vara nöjd.

Nu ser jag verkligen fram mot 400 frisim på söndag, min absoluta favoritsträcka.

Big Brother på tv och jag ska snart krypa ner i min sköna säng!


Ladda...

Får man ladda med kaffe latte och bulle eller!? Skitsamma, jag gör det i alla fall. Snart, om en timma bär det av till Södertälje för att försöka simma. Kroppen värker, antar att det har med vädret att göra, men det struntar jag i, för här ska det simmas idag. krävande distanser, men för mig passar dessa ypperligt eftersom jag får satans ont annars. Blir lagkapp på söndag också, och det ska bli kul!

Hugo sover, igen.... Det har slagit mig att han sover väldigt mycket för att vara drygt ett år... Han somnar ständigt 19.02... Då är han mega mega trött, vaknar oftast runt kvart i åtta, somnar vid kvart i tio och sover till typ kvart i ett ett för att sedan gärna sova drygt en och en halv timme på eftermiddagen... Jag tror mig vara lyckligt lottad... Kan det ha att göra med att han är så aktiv då han är vaken!? Och på förmiddagarna går det verkligen inte att hålla honom vaken, även om man ibland önskar det. Då ligger han bara i en hög och skriker och gnuggar sig i ögonen. Hur som helst så är han väldigt söt när han sover och lugn....

Ha en underbar dag, såg att det var snöoväder på väg hitåt, inte direkt vad jag vill ha nu...

Allt: Check!

Skönt, härligt, energi, nice:-)

Handlat: Check!
Storstädat: Check!
Tvättat: Check!
Vikt Tvätt: Check!
Pluggat: Check!
Hugo sovit: Check!
Fikat: Check!

Fixa Mellis: Står på tur!

Nu kan helgen börja!!!

Och Hugo sover...

Herregud, när ska min tuss vakna!? Jag hoppas dock att han är på lite bättre humör än vad han var halv åtta i morse!



Han är för rolig ibland, han har temprament denna lilla kille. Får man inte som man vill ställer man sig och skriker. Sedan vill man ju gärna demonstrera extra mycket genom att lägga sig ner och fortsätta skrika. Bara det att under tiden han lägger isg ner är han tyst och koncentrerad på det han gör för att inte göra illa sig. Och sedan då han lagt sig ner på golvet börjar han tjuta igen. Man garvar ju varenda gång...

Tankar inför SM

Om ett dygn är jag på väg. Nervös!? Nej inte så, men som vanligt så oroar jag mig för och bävar även denna gång att simma 400 meter medley... Varför ska jag alltid simma det!?


Nu verkar det vara ett stort bortfall av simmare just i denna gren, vilket gör att jag ligger tvåa i startlistan, vilket sätter lite press eftersom jag hade tänkt ta det lugnt och ta i ordentligt på 800 meter frisim som går direkt efter. Annars väntar 400 frisim på söndag, och det, det ska bli kul! Säger jag nu i alla fall. Har känts bra på träning, frågan är hur det känns på söndag efter två tunga lopp i kroppen!? Skitsamma, sjukt kul ska det bli och framför allt att få umgås med alla underbara simmarvänner! Och vad är bättre än att njuta av en träningsfri dag idag med en massa god mat!?

(Märks det att jag inte ätit på 1 1/2 dygn... bara tankar på mat... ha ha!).


Skönt!

Idag vaknade jag med en känsla av hunger, skönt, illamåendet är som bortblåst och jag känner mig pigg!!! Yezzz! Kroppen värker som tusan, men det är ju en vana så det bekommer mig inte så mycket just nu. även om det gör sjukt ont. Men vilken härlig befrielse att vakna upp utan illamående och känna att man vil äta MAT! Fick i mig en sked makaroner igår, med andra ord en perfekt uppladdning för SM...

Stadig frukost med havregrynsgröt och all frukt som fanns kvar i kylskåpet, macka och sista osten och två glada barn bar det av till affären för att utföra den dagliga veckohandlingen. Gissa om det fanns mycket gott som ville ner i mina påsar... Särskilt eftersom jag just nu är sugen på allt... Hugo var trött som jag vet inte vad och blev stoppad i sängen så fort vi kom hem. Sedan dess har han sovit, 2 och 1/2 timma nu. Jag har hunnit plugga det jag tänkte och ska snart ta itu med städning. Tänkte att Hugo skulle hjälpa eller stjälpa mig med det idag. Han är så glad när han får knata omkring med en trasa. Men hur skönt är det inte att verkligen ha gått igenom allt inför den stora psykologitentan... Nu gäller det att repetera så att det fastnar. mycket har satt sig, men så var det ju det här med typ 3000 ord som man ska kunna... Och jag vet inte om jag varit så intresserad av forskning och sådant, men tror att ja fått upp ögonen för det. Men vilka ord man ska hålla i sär...


deduktion, reproducerbar, oberoende variabel, latinkvadrat inompersondesign, betingelse, intersubjektiv bedömning, validitet, kausalitet, korrelation, epistemologi, falsifiering, deskriptiv, tautologi, determinism....

Det var några av alla underbara ord som ska få plats i min hjärna.

Och den andra tentan då... jo, har hunnit läsa allt där och har absolut fastnat för KBT och systemteorier som familjeterapi. Det känns som att psykoanalysen, relationsteorier och inlärningsteorier sitter, och det, det är skönt.

Nackdelen med hemtentor är att man måste göra alla dessa källhänvisningar. Oftast kan man det i det stora hela och det tar sådan tid att leta reda på exakt var och i vilken av alla kursböcker det är skrivet. Känns ibland som att man bara sitter och bläddrar för att leta reda på källorna. Det är fördelen med salstentor, man får plocka fram kunskapen i hjärnan men behöver inte tänka på vilken bok eller sida det står på, samtidigt kanske det blir mer ytligt och inte lika vetenskapligt skrivet... Ja ja, jag vet inte. Senare idag ska jag ta itu med den Limbiska hjärnan och Neocortex.

Alldeles alldeles underbart. Fasen vad skönt, förhoppningsvis klarar man salstentan om en vecka och får börja med det roliga inom psykologin. Dock förstår jag att man behöver dessa grundläggande kunskaperna för att kunna förstå resten.


Färdig simmad

Så, nu var sista passet avverkat inför SM och kan väl inte påstå att det kändes bra. Magen alldeles tom, illamående som jag vet inte vad, träningsvärk och allmänt less... BRA UPPLADDNING... eller inte:-). Jag vill verkligen inte bli sjuk nu. Har inte ätit ett dugg sedan igår, två klunkar coola, men det smakade fan det med... Borde definitivt vräka i mig lite mat, men nej tack...

Så vad simmades det idag då? Jo, inget speciellt jobbigt, lite fart och lite löst, passade alltså min tomma mage perfekt... ha ha ha ha!

Får se om jag klarar av att läsa litteraturen nu utan att bokstäverna hoppar alldeles för mycket pga av spykänsla...

Ha en trevlig kväll!

Illa

Shit vad jag mår illa. Vet inte vad det är, men sedan igår kväll har jag mått tjyvtjockt och inte sovit många minuter. Det har inte heller gett med sig, dock börjar jag ana att jag kan vara så hungrig vid detta laget att det har övergått till sådant illamående... Men i alla fall är det en vidirg känsla och jag blir ju inte av med den... Grrr.

Glad badkille!


Min lilla spellevink! Du ger mig så många äkta och glada skratt varje dag! Det finns ingen som du min lilla skrotnisse!


Magen ska vara mätt och glad!!!



Dagen började idag med frukost (såklart) som direkt övergick till bakning. En liten god äppelpaj. Tänk att Hugo lilla gubben var så fascinerad av ett tomt russinpaket att han satt stilla hela tiden vi bakade:-)

Pizzabakning inför lunch med mina kära vänner! hade en trevlig dag med mycket barn och smarrig mat!!! Moa har idag varit min egna lilla kock!


Simmat igen...

Så dagens pass till ända, jobbigt fast det inte borde varit det...

had eju sett fram mot ett lätt och sprintigt pass, men icke. Simmade inte med min grupp idag vilket medför att ingen av de jag simmade med ska tävla i helgen. Början var bra, mycket 50:or med tryck i frånskjut och i vändning. Sedan var det "simma så långt man kan på 30 minuter...". Tar det lugnt tänkte jag, men eller hur, jag känner mig själv och ganska svårt att bara ta det lugnt. Och det kändes bra, så jag insåg att jag simmade 2400 meter, vilket jag anser vara helt ok med tanke på att jag inte gick på, men trött i armarna blev jag kan jag lova.

Inser också att det blir ett tufft första tävlingspass på fredagen, 400 medley för att senare simma 800 frisim. Måste ju också erkänna att det är 800 frisim jag satsar lite mer på, så frågan är om jag ska ta och bara "simma igenom" 400 medley... Kan jag det!? Men gör jag det inte kommer jag inte orka 800 frisim så som jag vill... Dilemma, men egentligen inte så mycket att ödsla tid på i dessa tider med naturkatastrofer hit och dit...

♥ Alla kramar jag har ♥

♥ TILL ALLA MINA VÄNNER SOM DRABBATS AV MOTGÅNGAR DEN SENASTE VECKAN ♥

Jag lider med Er som har fått tråkiga besked, mist en familjemedlem, levt i ovisshet i flera dygn, inte kunnat sova, för er som fått era liv förändrade för att aldrig mer bli som det var... Kämpa på, ni är starka och kommer ta er igenom det här. Jag finns fortfarande här för Er.

L ♥ O ♥ V ♥ E ♥

 


Toppar

Dagens pass var lätt med inslag av max. Blev dock ändå nästan 4000 meter, men mycket glid. Fokus idag låg på

16*25  4 av varje simsätt, fart 4 max i frånskjut

2 (4*50) frisim fart 1-4

lite arm med olika fart

Bara 2 pass kvar innan tävling... Gahhh!

BB

Big Brother... Behövs ingen kommentar. Men vilket program och dessvärre börjar man kolla är man typ fast...

Nu har min Mr Right kommit hem och gått och lagt sig... Kul... Förhoppningsvis är han piggare imorgon...

Idag har jag och mina små ögonstenar varit hos mamma och pappa och jag fick lite barnvakt så jag kunde dra och testa flytförmågan inför SM. Om en vecka är det över och jag fattar inte varför jag alltid ska simma 400 medley... Är alltid lika sjukt nervös inför det, kräkkänsla på hög nivå... Men hoppas så klart på pers. Och vinst:-) Känns ganska bra när jag simmar i alla fall. Tycker jag är betydligt snabbare än inför VM, det ska väl kanske vara orken då som inte är lika bra... Ja ja, vi får se. Nu vill jag inte köra ett testrace, det är för nära tävling.

Kanske dags att öppna böckerna och ta tag i pluggandet... Inte blivit många rader lästa den här helgen kan jag lova.


Vad händer!?

Vad händer med världen vi lever i just nu!? Vaknade i morse helt ovetande om att det just då drog in en Tsunami över Japans kust, strax utanför Tokyo. En vän bor och studerar där, inte rättvist. Vad jag förstått så här långt är hon ok, mer vet jag inte. Sänder dock världens tanke till henne och hennes familj och kan inte mer än önska med all min kraft att allt är bra med henne.

Vad kommer hända härnäst!? Vad bli nästa händelse? Jag tycker att det får räcka med naturkatastrofer nu. Tsunami, jordskalv, översvämningar, stormar, askoln, snökaos you name it, kommer vi få leva tills vi blir gamla?

Ja ha, ni kanske tänker att det inte händer här, eller att det är alldeles för långt bort för att orka bry sig, men nästa gång kan det vara här det händer något allvarligt.

En stor och varm tanke till alla drabbade.

TRÖTTER


Herregud så trött jag är, men efter min effektiva dag så får man vara det. Sitter och pöser i soffan med datorn i knäet, tomma bullpapper och en kopp te framför Lyxfällan, helt död... Började dagen med att lämna Moa, hem och va ute en stund med Hugo innan vi gick in och storstädade HELA huset. Sedan somnade Hugo och jag pluggade. Satte en bulldeg som jag precis hann baka ut innan Moa och en kompis till henne kom hit och käkade mellis. Pluggade lite till när de lekte och Hugo sov sitt andra pass. Under dagen har jag tvättat och vikt tvätt, 3 maskiner har hängts och vidare lagade jag middag (såklart) efter det drog vi till badhuset. Kom hem vid sju, Hugo fick gröt och han somnade som en stock. Mös med mjölk och bulle i soffan med Moa innan jag läste saga och stoppade om henne. Nu ligger mina änglar och sover, pluggböckerna skriker att jag ska öppna dem, men det struntar jag i, jag orkar inte idag...

Så jag tar en bulle till och sedan dyker jag i säng!

Ha De

Så gott!



En kall coola och en varm, nybakt bulle i våriga formar från Åhlens! Bilden säger mer än ord. Nu ska det njutas!

Dagens pass!

Onsdag betyder träning, idag bestod passet av 2 block kan mam säga:

9(4*25) ben/acc/ben/12,5 max/ben/ben/acc/ben/12,5 max/ben

400 frisim fart 1-4
2*200 frisim fart 2-3 och 2-4
4*100 frisim fart 1-4
8*50 frisim fart 1-4

Förresten

Någon som vet vart nyckeln till vårt städskåp är?????

Ironiskt nog sa jag till Mr Right att vi måste börja ta ut den eftersom Hugo snart får ut den. Jag lade upp den i fönstret, men skulle senare byta disktrasaa och låste upp skåpet och glömde ta ur nyckeln, vilket nu alltså resulterat i att nyckeln har fått fötter, skåpet är låst och Hugo kan inte prata...

Slipper ju städa och tvätta i alla fall... Och det hade varite värre om han öppnat skåpet och fått tag i alla medel...

Oskyldig??? Tror inte det!


Onsdag, mitt i veckan!

Vaknade i morse och var helt inställd på att det var fredag, men till min stora besvikelse så var det bara onsdag och således har inte ens halva veckan gått... Men vaddå, mer tid till saker som ska fixas!!!

Varit ute med grannen på en barnvagnspromenad runt byn, skickat Hugo i säng, tagit fram bullar i frysen, väntar på att ta kaffepaus från pluggandet INNAN Hugo vaknar för att sedan fixa lunch, hämta Moa och ta en sväng på stan för att fixa alla ärenden som jag skjutit på hela veckan. Sedan blir det en efterlängtad simträning! Kul. Gillar verkligen passen så här en dryg vecka innan tävling... fast jag gillar ju de flesta träningspass. Älskar att gneta och kämpa då jag simmar långt, men gillar lika mycket att ta i så man nästan dör då det är snabbheten som ska fram. Och det sistnämda är så sjukt mycket jobbigare, men det blir en annan gemenskap då.

Annars skickade jag in tentan igår, fasen om jag inte klarar den nu. Har slitit mitt hår för den, för den var svår. Nu blir det plugg en stund innan jag ska njuta av kaffe som den kaffetunna jag blivit.

Liten kille



Spanar efter om det är möjligt att ta sig åt det hållet utan att mamma hinner i fatt... Någon som säljer gunnebostängsel och taggtråd... Läääääääääär behövas i sommar.

Känns ganska meningslöst

... och betydelselöst att sitta här och skriva om vilken underbar dag jag har haft när jag vet att människor i min närhet mår så fruktansvärt dåligt av det som drabbat dem. Livet är så orättvist ibland och vad var meningen med det här egentligen? Svårt att greppa att det har hänt två tragedier på bara ett stenkasts avstånd... Jag lider med er och önskar att jag hade makt att påverka det som skett.

Mina Tankar är med er.


Underbar dag med som gav vårkänslor!

var ute en bra stund efter lunchen idag, och gud så härligt det var! Solen värmde rart kan jag lova!

Hugo gillade verkligen att knata omkring där det var barmark. Undra hur sommaren kommer att bli, gunnebostängsel och taggtråd köpes!!!

Snön smälter och allt det underbara som gömmer sig därunder kommer fram!!!


Frutti Smoothie



Moa gillar´t starkt!

20 kr i vinst

Herregud, någon lottköpare kommer att bli lycklig. Det vill jag lova.


Fick mer än 20 lotter igår när jag fyllde år, men jag vann 10 kr * 2, bra utdelning va!?

Fettisdagen...

... resulterade i platta semlor efter det att Hugo satte sig på påsen. Ja, det blev köpta bullar, orkade inte baka, när jag bakar bullar ska det vara kanel- och elle vaniljbullar och det ska det bakas i helgen!



En stor latte satt i alla fall fin fint!

Justé já

TUSEN TACK FÖR ALLA FINA GRTAULATIONER IGÅR!

Jag hade av förklariga skäl inte tid att direkt fira min födelsedag igår. Hade fullt upp med pluggandet, men hann med en semlefika med mamma och pappa! Underbart gott! fast i och för sig fyller jag ju inte heller år längre, så något att fira det var det ju inte!

Nu blir det ut i det strålande vackra vädret med mina små (gnälliga) skitungar! Åhhh, vad jag älskar dem! Kanske det till ochmed blir lite bilder, det tog bara två veckor att ladda batteriet i kameran... Bättre sent än aldrig!

Alla mina tankar går till Er

Jag är så ledsen för er skull.
Varför händer sådana saker?
När är det nog?
Hur mycket orkar man som individ innan man ger upp?
Vad var meningen egentligen?

Mina tårar kan ni inte se, jag kan inte förstå den hemsak smärta och saknad ni måste känna, ingen som inte varit där kan förstå, men jag kan förska sätta mig in i er situation och finnas där för er om ni behöver mig.

Jag finns här för er och om det bara så gä'ller att knyta en sko så gör jag det för er!

Man ska inte klaga över enkla och löjliga motgångar, det finns sådant som är sååååå mycket värre.

DÖD och ångest

fan vad trött jag är. Satt uppe till två i natt med en tenta. (Inte att rekommendera om man har barn som vaknar innan sju...) Och den är/var svår. Jag fattar ju inte ens frågorna... Men nu har jag svarat på dem, nu ska de marineras lite i mitt huvud innan jag skickar in med eventuella ändringar.

Hello!

Hello Kitty, liten och rar...
Hello Kitty, du är min vän...
Hello Kitty, jag är din vän...

Moa kollade på Hello Kitty häromdagen och gissa vad som fastnat på hjärnan...

Hur som helst så tillbringar jag dagen hemma ENSAM. Ja, just nu i alla fall. Har suttit i tre timmar med Mr Rights företag och bokfört två, nästan tre månader. Hughaaaa! Men nu är det gjort och det känns som jag börjar kunna det. Bra där! Så nästa gång klarar jag det nog själv, helt utan svärfar! Mr Right och kidsen är på en liten trevlig dagstur till Åland. Hoppas att Hugo hålls i kopple, kan väl inte direkt påstå att jag gråter av att vara hemma...

 

Annars är dagen vikt åt plugg. Kände att jag måste ta en liten paus för kaffe och bulle. Har precis gått igenom soma, neurotransmittorer som monoaminer och dess tre neurotransmittorer dopamin, serotonin och noradrenalin och vad som orsakar Parkinson, Schizofreni och anorexi bland annat. Dendriter och Axon sitter också tor jag. Synaps, aktionspotential och myelinskida... Det är grejer det.

Ett smakprov:




Allt detta till Vasaloppet och dess segrare Jörgen Brink och Jenny Hansson. Grattis!

Back to the books!


Grattis finaste ni!

Ni anar inte hur glad jag är för Er skull!!! Er lycka är min lycka just nu. Kanske för att jag vet hur underbart det är att befinna sig där ni står just nu! Man vill bara skrika, men ändå vänta ett tag till! Jag vet vilka underbara stunder som väntar er och ni är så värda detta!!! Jag blir alldeles varm i kroppen och nästan rörd till tårar då jag tänker på det ni går igenom nu och kommer att gå igenom hela livet från och med nu!

G ♥ R ♥ A ♥ T ♥ T ♥ I ♥ S ♥

Fredagens simpass

Jag älskar toppningsperioder!!! Man simmar fort (försöker i alla fall) och man simmar lugnt. Härligt! Körde ett pass som inte var alltför långt, men det lilla som var max var verkligen max! det känns bra att kunna göra bra tider i slutet av ett pass med start nerifrån, trots att man är trött!

Huvudserie idag

4*50 frisim st 1´1-4
6*50 medleyväxlingar
3*50 frisim st 1´fart 2-4
6*75 arm st 1.05
2*50 frisim st 1´fart 3-4
6*25 ben
50 frisim fart 4

Välkommen fredag!

Ser fram mot lunch med bästaste kollegan, kul och gott. Annars tänkte jag att vi kanske tar en liten sväng till Öppna Förskolan eftersom Hugo verkar pigg och glad och inte sjuk (skönt!!!) och kanske en repa på stan. Nackdelen är ju bara att jag inte behöver någonting och det är lätt att handla... Ha ha, skämt å sido, men en promenad i det sköna vädret skulle ju inte sitta fel. Mr Right kommer hem tidigt idag så kanske kan vi ta en sväng då, allt för att skjuta upp pluggandet insåg precis att jag glömt läsa igenom den föreläsning som lagts ut på nätet, inte alls bra. Men uppgiften är klar och jag tror att jag klarade mig med enbart litteraruren. Kan ju vara värt att ögna igenom i alla fall. Hade egentligen vikt eftermiddagen åt frenetiskt pluggande, men inte när solen skiner från en blå himmel och som sagt jag är i stort sett klar med denna veckas gruppuppgift som vi för övrig i alla fall har varit 2 att diskutera igenom:-) Det tar sig...

Lite vänner på fika idag kanske och sedan träning i kväll. Om 2 sketna veckor är det SM:s första dag. Hinner formen komma tro? Det som är skönt är att det nu är toppningsperiod. Korta och fartiga pass. Man hinner prata mycket vilket är kul och ett undantag i en sport som simning... Man går ju faktiskt dit lite av den anledningen att det är sköna människor där som man trivs tillsammans med.

Näpp, nu blir det efter dagens långfrukost till att fixa iordning sig och klä på den lilla mannen som knatar omkring och stoppar allt i tvättmaskinen. Just ja, telefonen låg i toaletten:-)

Nu tar vi helg!

Japp, på fullaste allvar, en dag för tidigt, men sjutton så skönt (ha ha, säger jag som alltså är mammaledig:-). Idag har vi STORSTÄDAT grundligt. Det var välbehövligt. Att det kan bli så smutsigt på bara en vecka... Antar att vi har en liten som orsakar röran... Det finns inget bättre än att dimpa ner i soffan efter att ha städat och allt är så där fint och mysigt inför helgen! Det enda som fattas är en stooor bukett med tulpaner, men det får bli morgondagens projekt, och kanske det enda... det enda som fattas men som kanske kan intas är en kall öl. Det skulle vara riktigt gott.

 

Annars blev det badhuset med Moa och sedan låg vi och ritade på hennes golv medans grabbarna i huset var ute en sväng. Den lilla damen kan nu läsa. Hon slutar aldrig att förvåna mig. OK, det är ord, jag vet inte om hon kan läsa en text och förstå sammanhanget av den, men inte illa pinkat för en nybliven 5-åring!

 

Helgen fortsätter imorgon med lunch med bästa kollegan, middag med familjen, badhuset med de kära simpolarna, jobb och plugg. Lite fika med vänner och vips så är helgen slut!

 

Men nu ska jag bara njuta av att den just har börjat!



Pricken över i:et kommer imorgon! Glädjespridare när solen skiner!


6 månader kvar

... av min mammaledighet exakt idag! Konstigt, ett helt halv år, men var har det senaste ÅRET tagit vägen!? I och för sig både pluggar och jobbar jag en hel del så jag kan väl kanske inte säga att jag är mammaledig på heltid... Men jag pluggar de stunder som ges (fan så mycket roligare och mer lärorikt än att bara glo på skitprogram på Tv eller läsa veckoblaskor...) annars umgås jag med mina älskade barn.

Jag är så glad attde finns hos mig (oss) och att allt har gått bra sedan vi fick veta att vår familj skulle utökas från först ett barn och sedan till två. Det är inte alltid det går vägen och jag skänker en stor tanke till er som mist ett barn. Jag kan inte tänka mig något mer sorgligt.

Därför tittar jag på mina tussar varje dag och tänker på hur lycklig jag är som har dessa två underbara varelser i mitt liv!




Ni förgyller våra dagar och vad vore våra liv utan er!? Helt otänkbara!


Möte avklarat

Så, idag har jag haft möte. Var sjukt nervös av att behöva ha dteta möte. Vet inte varför, men bliur alltid nervös av möten som innebär förändringar. Även om jag vet att jag har rätt tilld et jag ber om och att det är min egen vilja som styr. Är alltid rädd för att trampa folk på tårna, varför inte vara mer egoistisk!? Men jag kan inte vara det.

Hur som helst så gick det bra! Lättnaden är stor eftersom jag gruvat mig ett tag för detta. TACK!!! Nu blir mina tankar stillade och jag vet hur framtiden kommer att se ut. Grymt skönt!

Mer information får ni sedan!


Träning

Har hunnit med ett par pass senaste veckan i bassängen. Kul, farten finns där! Härlig känsla. Ska bara hitta orken med, lite orolig för att simma 400 medley på SM, fast å andra sidan är jag ju alltid det... Längtar till att få sätta fart på 400 frisim. Är sjukt taggad för det, synd att det är min sista gren, då har man en del lopp i kroppen, men 400 meter är en skön distans som kan ge en blodsmak i munnen. Taggad!

OK, 400 medley, en lätt match, se det så här, bara 4 längder av varje simsätt. Herregud, det fixar man ju lätt och tänk det i relation till hur myckt man simmar på träning...

Positivt tänkande:-)
Se hela bilden

Underbar dag!

Solen skiner även idag från en underbart böå himmel. Kanske ska man våga rulla ut med barnvagnen och njuta av vädret!? Kan det finnas en bätrtre dag att göra det på? Jag är pigg, sov hela natten utan att bli störd av värk!!! Fatta vilken lycka att vakna halv sju och inse att man faktiskt inte lyft på ögat sedan man slöt det igår kväll... Kanske en självklarhet för många, men inte för mig. Det var länge, länge sedan det hände. Men jag vet hela tiden att någon gång inträffar det! Och nu hände det alltså.

Konstigt, idag kommer jagknappt ihåg hur dte verkligen är att ha så där fruktansvärt ont... Trots att det bara är några dagar sedan. Bortträngning är en del av försvarsmekanismerna, men det kan i detta fall inte vara hela sanningen.

Jag älskar när det börjar bli lite varmare ute, med lättnad går jag ut utanför dörren, vilket jag inte gjort sedan oktober. Jag vet hur mycket skit jag får om jag går ut när det är kallt. Hoppas hoppas att det nu vänder och går mot varmare tider. Då kan jag stå ut tills vi reser utomlands. Längtar så att få tillbringa en hel vecka med mina hjärtan!

Sedan har jag en hel sommar att se fram emot med mindre värk (brukar vara så i alla fall) och då lever jag verkligen ut. Orkar mycket mer, kan vara ute och busa med mina underbara barn vilket inte går när det är kallt. Ibland är det så illa att bara ta sig till bilen kräver oändliga tårar. Hoppas att det nu tar en stund innan jag får uppleva en sådan här hemsk vinter igen!


Frutti Smoothie

100% frukt och naggande god i en enkel förpackning!



Har som jag tidigare skrivit fått förmånen att prova denna himmelska smoothie för barn, från 1 år. Jag gillar den lika mycket som barnen här hemma. Enkel att ta med i skötväskan, perfekt som mellanmål, inget tillsatt socker och kladdar inte! Priset är ca 10 kronor och säljs lite här och där i dagligvaruhandeln. Prova, det är värt det, dessutom mycket billigare än att köpa en smoothie för "vuxna" men precis lika god!


......

Imorgon ska jag på utvecklingssamtal för/med Moa. Eller hon ska inte med, men det är om henne... (Hur 17 skriver man egentligen...) Antar att Hugo-boy kommer att riva stället. Allt han tar i går sönder... OM vi nu kan ta oss dit efetrsom han har feber igen.

Det tar aldrig slut...

 

Men han är glad ändå, så vi får väl se hur han mår imorgon. Annars blir det en lugn dag hemma, plugg om han tänker sova, annars lek och bus med honom.

 

Dessutom missade jag tentan med 1, 1 enda poäng, känns surt, men jag visste de ju innan, men kunde väl lika bra ha varit extremt dåligt då istället... Så på måndag ska jag försöka slita mitt hår och anstränga mig till det yttersta.

Gruvar mig mer för den stora Psykologitentan. Det är inte nådigt vad litteratur det är. Som jag sagt förrut, intressant och en hel vetenskap hur hjärnan fungerar och hur dess struktur är utformad för vårt beteende. Ganska invecklad maskin det där...


Andrum

Imorse begav vi oss iväg ganska tidigt, först för att lämpa av lilltussen hos hans låtsasfarmor som var så snäll och ville leka med honom idag. Sedan åkte jag, Moa och min älskade Mr Right (som var ledig idag!!!) till Uppsala och badade i Fyrishov. Där trivs Moa kan jag lova. Dock började det inte så bra, hennes baddräkt låg kvar hemma, men det var snabbt avklarat genom att köpa en ny... Samma pris på att hyra en som att köpa... Alltså måste man tjäna på att köpa eftersom man får ta med den hem för framtida bruk...

Där tillbringade vi väldigt många timmar med att hoppa från hopptorn, åka strömvirvel, vattenrutschbana, bubbla bubbelpool och raceade genom hinderbanan. Riktigt roligt hade vi! Det är så enkelt att ha med Moa vad det än gäller. Lilla fröken ordning och reda och hon är så himlans världsvan på något sätt. Dessutom är hon så duktig i vattnet. Hon simmar ju som en liten fisk och åker själv i allt. Ja, helt enkelt är hon fantastisk.


Hon är fortfarande lika glad i vatten, dock inga armpuffar längre. Idag ville ungen lära sig fjäril, men hon insåg ganska snart att det var lite jobbigt så hon simmade crawl istället. Min lilla gofisa! Världens sötaste hoppade även från svikten idag.

Nu är hon med Mr Right och handlar och Hugo sover. Kanske hinner man bläddra i tidningen innan middagen ska intas, pizza. Gott!

RSS 2.0