Nyårsafton - förberedelser

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!!♥

 

I natt sov Moa hos sin mormor och morfar, Gud så tomt det varit. Men snart kommer min lilla ängel hem för att fira nyår med oss. Hugo blir lämnad och Moa hämtad. det blir ganska mycket folk här så jag tror att han sover bäst där. Saknar honom redan. Konstigt, 30 minuter alldeles ensam hemma känns som en evighet, och framför allt alldeles tyst. Dock har jag hunnit med massor, utom mig själv som vanligt.

 

Dukningen går i silver och lila i år och såklart bordsplacering vid vuxenbordet...

 

 

... liksom vid barnbordet.

 

 

Sallad förberett, både till de små och till oss lite större. Prova denna goda sallad gjord på ruccola, babyspenat, chevreost, rostade valnötter i honung, björnbär och färska fikon. Superduperlyxig och god sallad!!!

 

 

En liten del av våra snittar. Bruschetta med tomat och basilika, samt med olivtapenade!

 

Jag tror det kommer bli en kväll av god mat i trevliga vänners lag!

 

Nu, duschen!

 

 


Tävling - 2 vinnare vinner podukter från Cliniderm

Jag har fått äran att som Buzzador prova och buzza Cliniderms nya, förhoppningsvis fantastiska, produkter!!!




Cliniderm finns och säljs exklusivt på Apoteket och är speciellt framtaget för oss som bor i Norden och dagligen kommer i kontakt med klimatet här. En specifik klimatblandning skyddar mot  nordens låga luftfuktighet och stora temperaturväxlingar, och innovationen Skin Protection System hjälper dig att maxa effekten av din hudvård. De nya förpackningarna är lufttäta, hygieniska och lätta att tömma. Och dessutom snygga på badrumshyllan!

Gå in på www.cliniderm.se för att läsa mer om dessa mirakelprodukter för oss i norden!

Nu har du chansen att bli en vinnare av 1 presentförpackning med Clinidrms prdukter!!!



Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att svara på tre frågor samt motivera varför just du ska vinna. Enkelt va!? Då kör vi!!!

1) Vad innehåller alla produkter?

2) För vilka är denna produkt särskilt utvecklade för?

3) Varför ska man använda ett serum?

Kom ihåg att även skriva en motivering om varför just du ska vinna i kommentarer!!!

Ni mailar svaren på frågorna till mig  [email protected] senast den 23 januari.






Årets sista simpass

Nice.

Simmade dock ett ganska långt pass som innehöll en salig blandning:

8*50 frisim, 12,5 rullande medley st 1´

10*75 frisimsarm, max sista 25, st 1.10´

8*25 undervattenskick, fjäril med fenor

2*400 nedley

800 arm

TRÖTT!!!

Nyårsförberedelser

Ja, då var man igång. Herregud, undra hur detta ska smaka!?

 

Potatiskakor a la Joseharaton... Har aldrig gjort detta tidigare och har ingen aning om hur detta kommer smaka. Ska snart testa, undra vem som får en med en saknad tugga!? Kokade potatis, pressade, blandade i chevreost, ägg, grädde, lök och peppar och salt. Tryckte ut det i muffinsplåtformar och in i ugnen. Vände på dem och garnerade med färsk imjan. Hmmm, vad tror ni!? Kanske skulle testat en först, men skit samma, det ser ganska festligt ut i alla fall, bara att hoppas på det bästa!


WTF...

Idag, av alla dagar så ställer man klockan på sju för att hinna fixa iordning sig INNAN barnen vaknar eftersom vi ska iväg och nyårshandla och dagen sedan är späckad. Ligger kvar i sängen lite lite (eller ganska länge) för att känna hur värktabletterna verkar och för att ens kunna ta mig upp. Har varit uppe en timma, men vet ni vad, BARNEN SOVER FORTFARANDE. Idag av alla dagar när jag inte har tid med det. Mina små änglar, är ni trötta idag!? Hugo har sovit sedan några minuter i sju eftersom han var så trött igår kväll, och nu är klockan halv nio... Galet. I och för sig så har han fått ytterliggare en tand och han har verkligen ont av dem så jag antar att han sovit mycket dåligt några nätter och kanske behöver ta igen det.

 

Men nu längtar jag efter att de ska vakna. Ingen ide att ta tag i någonting men ändå trist att bara sitta här. Plugga, nja, inte denna tid va!?

 

Kan ju bara berätta att dagen är mer än fullspäckad med saker att göra. Handla mat, handla dukningsdekorationer, förberda det som går inför imorgon, packa Moas väska (hon ska till mormor och morfar idag och sova över) tvätta, städa, klippa mig, simma och plugga. Någon som vill ta ett göromål så vore detalla tiders!!!

 

Värken är för taskig idag, men det är bara att tuta och köra.

 

Kram kram och ha en bra dag!


Underbar hemmadag!!!



Idag har vi hunnit med en massa, trots att vi bara varit hemma. Så är det på landet, ingen bil, inget att göra = hemmafix och mys!!!

Började dagen med ett mysigt bad med Moa och Hugo! Den ena stänkte värre än den andra, men mysigt var det. Medan Hugo sov hann jag med att plugga medan Moa satt bredvid och pysslade. Tog en promenix och sedan kom bästaste vännen med super goa killen på besök. Moa hade sin kompis här, och hon var här lääääääääääääääänge. Alldeles för länge enligt min åsikt, men så är det ibland. Nu ska vi käka pizza gjord på vår överblivna julskinka.


Tack!



Tack min Älskade endaste Syster Yster och din snälla kille för detta finfina halsband från Snö of Sweden! Verkligen jättefint och det passar superbra!




Tack snälla mamma och pappa för dessa fina klockor! Sitter, efter pappas mekande, som en smäck på handleden! Så fina och så kul att varriera sig lite!  och ni vet ju hur mycket jag ÄLSKAR klockor. Man kan aldrig få för många vare sig av skor, väskor eller klockor!!!.

 



Så här gott ser kaffet / kaffelatten ut efter att den först passerat genom My Tassimo!


OK

OK, om möjligt ännu sämre uppdatering. Men har liksom inte riktigt varit på banan. Nu gäller det att ta i för kung och fosterland för att vända trenden. Säga nej nej NEJ till värk och hoppa upp som om inget har hänt... Jajemän. Lätt!? Inte det minsta. De sista dagarna har varit skit. Det tar en bra stund att ens kunna resa sig upp ur sänngen efter en sömnlös natt. Innan det ens går är det bara att proppa i sig tabletter, men sedan så... Allt går om man stålsätter sig och skiter i konsekvenserna för kroppen. Gick inte ens att tänka tanken att träna igår. Hade väl dött då. Idag blir det inte heller någon träning. Enormt skönt på ett sätt, men vet ju redan nu att jag kommer må ÄNNU sämre imorgon. Men vad gör det!? Vi får gäster om en timma och ni anar inte hur kul det ska bli att träffa dem. Det var alldeles för länge sedan. Lite middag och mys ska sätta lite guldkant på denna dagen.

Annars har dagen tillbringats med näsan i böckerna. Sista tentan i denna kurs!!! Skönt! Såg även att sista antagningsbeskedet kommit, men har inte kikat på det än. Vet egentligen inte vad jag väntar på, hade kommit in på det jag sökte i första hand. Heltid, distans, psykologi. Men tror jag vill läsa någon mer kurs. Hittade någon om barn och familjerättigheter, intressant tycker jag! Så vi får se. Det bli till att ta en funderare. Insåg i alla fall att jag har väldigt mycket högskolepoäng, så tar jag den sitsa kursen i Pedagogik så är Kandidatexamen inom Beteendevetensakp i min hand. Men.... jag vill ju inte ha den med pedagogik som huvudämne. Oj, det lät lite överdrivet, men det är så jag känner. Har ett jobb jag älskar, vill inte byta, men vill utvecklas och det gör jag genom pluggandet!

Flummigt, jag vet, men hur flummigt är det inte att skriva en uppsats om hur integriteten kan påverkas ur olika etiska perspektiv... Det har jag sysslat med idag. Och inte på långa vägar klar...

Nu blir det fler vedträn i kaminen och sedan matlagning!


Hugos nya bil!



Hugo är stormförtjust i sin Boby Car! Mamma och pappa är bara för bra på att hitta de allra bästa klapparna!

Moa struttar just nu omkring i sina nya blåa gympaskor och tunika och leker med alla sina presenter. Tar en paus ibland för att spela lite Nintendo DS. Och hon är GRYM på det! Fattar direkt hur hon ska göra. Hamstern bits tydligen ibland och då sätter hon på spelet och ger hamstrarna i spelet mat... Påhittiga de där små!

My Tassimo



Fick denna underbara kompis av mamma och pappa! Vem kunde för några år sedan tro att jag skulle bli en kaffetunna? Jag började med mjölk och socker och lite lite kaffe i. För att sedan öka på kaffemängden till vilket jag nu tycker är en mycket balanserad blandning!

Riktigt riktigt uppskattad klapp till oss! TACK!


Julgodis

 

Julgodis serverades till Kalle och glöggen! Enkla godisar som var lätta att göra. Mina favoriter var Mariannetryfflarna, längst ut till höger!

 

Annars är det från vänster

 

Snöbollar (kokos, cornflakes, lime och vit choklad)

Kanelknäck (Knäck smaksatt med kanel)

Mumma (choklad, jordnötssmör, honung och vit choklad)
Saffranskola (som mjuk knäck med smAK AV SAFFRAN)
Tomtefudge (grädde, vitchoklad, skumtomtar och socker, smör)
Mariannetryffel (grädde, mörk choklad, mariannekolor, vit choklad)

 


Tomtebesök*2



Mitt på dagen igår kom det två snälla tomtar, MR Right och hans barndomskompis som upptagit traditionen här i byn, på scouter till oss och bjöd på pepparkakor och glögg. Moa gjorde stora ögon liksom förra året. Hugo satt som förstenad men blev inte ledsen vilket jag trodde. Tomtarna hade med sig en påse godis till Moa och ett paket med en dockbabygunga. Gissa om hon blev glad!? Tyvärr drog det ut en aning på tiden, jag som helst velat att Mr Right skulle ha tillbringat lite mer tid hemma igår, fick fint acceptera attd et tar tid...

 

Direkt efter Kalle fick vi besök av "den riktiga tomten" enligt Moa. Jag undrar om hon hörde på rösten vem det var!? Till hennes stora glädje var ju pappa hemma!!! Även om han fick lämna oss en stund sedan för att besöka grannen iförd tomtekläder igen.

 

Hugo hade roligast med kulorna såklart!

 

 


GOD JUL!

Skickar en underbar julhälsning till alla underbara människor!



Hugo har redan hunnit slå ner alla kulor som var i hans höjd i granen, vilket nu resulterat i att ALLA kulor sitter i övre delen av granen...  Tur att det bara är plastkulor och att vi inte investerat i porslin...Inte så vackert, men så får det bli. Granen pryds av en enda smällkaramell som Moa gjort på dagis, i övrigt bara silver och polkagriskäppar. Så man kan ju säga att den där smällkaramellen förgyller granen... eller inte.



Tog ett litet julbad med barnen medan jag tränade igår (glömde lägga upp passet) och Hugo var såååå trött efter. Somnade i min famn och sedan njöt vi av första smarriga skinkmackan när granen var klädd till Bingolottos Uppesittarkväll.

Nu ska vi forstätta njuta, väntar med spänning på tomtarna, MR RIGHT, som kommer och bjuder på glögg och pepparkakor... Fast egentligen vill jag ju ha honom hemma nu, men jag får väl vänta en stund till och vi har ändå ingen mistel...

Dåligt dåligt!

Jag veeeeet, urdålig uppdatering. Men min kropp har totalstrejkat några dagar. Har knappt orkat/kunnat ta mig upp ur sängen, och som jag sagt så många gånger förr så hade jag inte haft mina älskade små barn så had ejag definitivt legat där än. Kylan ute gör min kropp alldeles förfärligt dålig.

Bakade julgodis med Moa, försökte rulla köttbullar, dom är inte runda kan jag lova, men allt jag tog i åkte i golvet vilket fick Moa att gapskratta och mig att bli frustrerad. Till slut räckte det med att ens tänka på vad jag skulle ha i för att det skulleliggai en hög på golvet... Men golvet är garanterat rent efter allt torkande i alla fall.

Men det blev julgodis, flera sorter, hemlagade platta köttbullar, janssons frestelse (som jag bara älskar) och en massa annat gott.

Nu väntar vi på första besöket, andra besöket, tomten och en massa god mat!

Nyårsklänningar

Det känns avlägset, men snart är det nyårsafton! Jag älskar den dagen! Alla är fina, umgås och glada! I år har jag bestämt att det får bli en ny klänning, förra året var jag höggravid och inte så inspirerad av att införskaffa en ny. Men i år måste det bli så... Och ingen är gladare än jag!

Har hittat två stycken som jag gillar. Oftast är alla mina klänningar svarta eller grå, men i årkanske jag ska slå till på:

Jeane Blush - Rosanna Dress

Jeane Blush - Milla Dress

Jag tycker attd e är enkla men fina och går att ha även om det inte är festligaste festen! Till bra pris dessutom. Kolla in www.nelly.com

Min prins ger mig gråa hår

Han ÄR verkligen ÖVERALLT!



Favoritsysselsättningen, på BÅDA badrummen!!!



Röjer ur alla filmer hela tiden till moas stora förtret! Jag fattar inte hur denna underbara varelse kan vara fylld med så mycket energi och bus!? Ögonen strålar av bus och upptåg. Man riktigt ser hur han tänker på vad han ska hitta på här näst...

Men nu ska han snart i säng!

Några simpass senare

Så, nu har vi kört på riktigt bra med just simträningen. Satan jobbigt, men kul och passen har inte varit så långa men desto hårdare!!! Torsdag, fredag, lördag och söndag. Idag blir det ett långpass, två timmar simning kommer göra mina trötta armar ännu tröttare... 

Tyvärr har kroppen inte varit så snäll mot mig senaste dagarna. Sovit 10 timmar på fyra dygn... Inte kul. Men jag orkar inte ens skriva om hur dåligt jag mått, men känner mig för taskig i kroppen just nu, men det bliiiir bättre snart...

Passen har som sagt varit av ganska hög kvalitet där vi simmat mycket snabbt blandat med teknik. I lördags simmade vi enbart 16*25 fjäril max med fenor som huvudserie, sjukt jobbigt om man verkligen tog i.

Idag ska jag nu njuta av mina små änglar och snart komme rmamma och pappa och firar Moa i efterskott. Tårta och kaffe ska det fixas till det! Och ååååhhhh vad jag längtar efter min mamma och pappa. Det är ju inte så att jag inte träffar dem, det gör jag, men det var ett tag sedan som vi bara kunde umgås vi i och med alla kalas hit och dit. Så det ska bli underbart att se dem idag! Åh, kom nu, jag vill inte vänta...


2/3 av mina älsklingar

Väldigt suddiga bilder, vet inte varför de blev så. Men det är VÄLDIGT sällan Hugo ligger still så här. Tror att Moa tyckte det var riktigt mysigt att få gosa med sin lillebror utan att han studsade som en studsboll.

 


Cliniderm

Jag har blivit utvald som Buzzador för Cliniderms produkter.


Mer information kommer snart! Nu väntar jag med spänning på att få testa dessa produkter och dela med mig av resultatet samt anordna den första tävlingen här i bloggen!


Nu - JULGODISBAK

Nu är det lite julgodisbak som står på agendan. Har hunnit göra tre olika sorter, bild kommer senare (i nästa liv...), men ska göra dessa godingar:

Mariannetryffel

Mariannetryffel... Det lät ju bara för gott för att vara sant.

Ha en skön fredagskväll, jag undrar hur min slutar, ska Mr Right masa sig iväg på den berömda innebandyträningen eller kommer han (som vanligt) komma på någon ursäkt för att stanna hemma i soffan eller göra något annat!? Kanske tar jag och tränar ikväll, även om jag inte orkar. Det är ju det första jag ska göra innan jobbet tar vid imorgon.

Vad är egentligen oddset på att han kommer att komma iväg? Ganska högt skulle jag tro...

Tack vännen!

Idag när jag fick lite besök bara så där kom det även en påse med hemma gjorda marshmallows. Har inte hunnit provsmaka än, men de ser väldigt goda ut!

 

Tusen tack och tack för ert trevliga besök. Jag tror Hugo hade hur kul som hels med världens sötaste XXXXX, han sover fortfarande, helt utslagen!


Bästa presenten

EN CYKEL!!!

 

Moa blev så glad! Och till vilket pangpris vi hittade denna!!! Ibland ska man ha lite tur! Tänk till våren kan vår lilla prinsessa cykla alldeles själv på sin nya cykel UTAN stödhjul!


Hualigen

Jisses vilket inomhusväder det är idag. Det snöar och blåser något fruktansvärt. Vilket inte är speciellt uppiggande för min kropp. Somnade någon gång efter fyra i natt. Trots en lätt träning igår. Men just nu har värken naglat sig fast och verkar inte vilja släppa, hur mycket jag än vill att den ska göra det. Orkar inte ens ta mig till träningen för det känns som berg att bestiga innan jag ens är där... Bra känsla va!? Tur att jag inte har någon tävling nu. Det är faktiskt KM, men enligt läkaren så får jag inte simma det. Han tycker ju inte att jag ska tävla alls, men om jag ska det så får jag välja vilka tävlingar. SM i mars är det som lockar, sedan slutar jag kanske... Det är ganska trist när jag vet vilket helvete tävling ger, och att ligga och nöta simning längd efter längd utan att få se fram mot ett mål vet jag inte om det känns så kul:-)

Hur som helst så ska jag snart ta mig ut i detta skitväder och hämta Moa. Och gissa om hon var nöjd mer gårdagen!? En alldeles egen cykel utan stödhjul var lycka för henne! (Dock hade en tvillingdockvagn slagit högre, men jag tror att tomten kanske fixar det i sin verkstad...) Middagen avnjöts på Mc Donald´s, och avslutades med ett besök hemma av farmor. Gumsan somnade som en sann prinsessa med ett leende på läpparna för att sedan vakna och ha superduper ont i magen. Denna mage som hon alltid har ont i får mig att bli galen. Men vi börjar faktiskt fundera på om det kan vara så att hon inte tål mjölk alls eftersom det varit bättre under vissa perioder då vi inte ens gett henne laktosfri... Så jag antar att det kanske blir ett besök hos farbror doktorn snart så att det inte är något allvarligt...


Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Moas födelsedag!

GRATTIS ÄLSKADE LILLA FLICKA ♥

Idag fick Moa en liten födelsedagsbricka på sängen med bland annat en "knasballe"... Hon skrattade gott i alla fall och har som tur är ingen aning om vad just en baXXe är.

 



Lilla flickan börjar bli stor och hon tyckte faktiskt att hon hade vuxit sedan igår enligt hur det såg ut i spegeln...


Rubrik!?




Världens finaste lucia

Eftersom vi låg magsjuka hela högen (eller had egjort dagen innan) fick inte Moa gå till dagis. Gissa om hon var ledsen när detgick upp för henne att vi faktiskt inte kunde åka till dagis och fira lucia!? Vad gör man inte, hon fick helt enkelt ha ett solo-luciatåg här hemma. Väldigt vackra sånger med en väldigt vacker stämma. Jag tror hon brås på mig.



Hon var nöjd i alla fall, även om det inte blev någon lussebulle eller några pepparkakor. Idag skulle hon promt vara lucia till dagis, jag fick det till att vi la ner lucia attiraljerna i en påse så kunde hon ta på sig dem där om hon ville...

En morgon förra veckan



Hugo har någon förkärlek till toalettpapper... Hur mycket hinner jag rulla ut innan mamma kommer!? Hur långt i huset räcker det? Hur många toalettrullar får plats i toaletten!?


Kalas nr 1!

I lördags på dagen (innan vi blev sjuka) hade vi kalas för släkten för vår lilla Moa! Det är alltid svårt att få in kalas i december, men det går:-). Moas söta kusiner sov här fredag till lördag och hjälpte till med tårtfix och kalasförberedelserna! Moas enda krav på tårtan var att det skulle vara gelehallon!? Inte mina favpriter men det funkar.

 

Antar att släkten ligger i magsjukanu!? Vi får väl se vad som hänt med dem, men förlåt, vi hade verkligen ingen aning...


Lucia 13/12

Och Moa får inte gå till dagis. Förstå vilken ledsen tjej vi har här hemma som har övat luciasånger länge för att kunna sjunga ordentligt i luciatåget. Såååå varför är hon inte på dagis!? Jo, vi har legat magsjuka sedan i lördagskväll. Ingen höjdare kan jag lova, men det vet ni väl alla att just magsjuka är det värsta man kan råka ut för. Särskilt när man ska ta hand om andras spyor... Ugha.

Idag är i alla fall jag och Moa hyfsat pigga och ska kika på lucia på tv. Inga pepparkakor här inte utan rostat bröd med the och blåbärssoppa... Det är grejer det! Jag har dock lovat damen att hon (om vi inte blir sjuka igen) får gå till dagis på onsdag och då vara lucia... Antar att hon kommer vara ganska ensam om det, men hon vill ju så gärna, så varför inte!?

Tyvärr missade vi även luciatåget i badhuset igår och tävlingen som hon såååå gärna ville simma. Men så är det ibland. Lite trist, för simklubbens luciatåg är något extra och man fylls av julstämning på ett härligt sätt.

Synd.



Och bara; håll era barn hemma om de är magsjuka, enligt vårdguiden ska man vara symptomfri 2 dygn för att få gå på dagis osv. Man kan vara pigg redan dagen efter man mått som värst, man för fasen, se till att de ÄR friska och INTE smittar!


Simmat igen (vad annars...)

Dagens pass en tidig morgon i december var följande

8*50 teknik fart
8*25 accelererande frisim
6*50 teknik
6*25 12,5 max
4*50 teknik
4*25 max med fenor
2*50 teknik
2*25 max start uppifrån

JOBBIGT! Faktiskt hur jobbigt som helst! Men kul.

besök, får skriva av mig senare:-)

Lyckligt lottad!

Ofta slår det mig, som jag skrivit så många gånger tidigare, att jag är otroligt lyckligt lottat som har en Mr Right som jag älskar över allt annat och två underbara barn. Trots att min kropp är så elak mot mig. Det gör livet så värt att leva.

 

Det slog mig alldeles nyss när Hugo satt och åt och han ska mata mig med sin fräscha mat som han vill stoppa i min mun. Det var första gången och han såg så himla lycklig ut. Ögonen strålade och visade ren och äkta kärlek. Så oförstört. Sedan lekte vi lite i hans rum och jag fick för mig att dammsuga. Han kommer krypande efter mig och säger "mamma" på sitt eget underbara sätt och kryper upp till mig och jag får världens mest underbara kram. Och en puss, som vanligt slutar med att han biter mig i läppen... Hur kan man älska sin familj så mycket?

Två små sociala varelser som vi vill ska bli så bra människor som möjligt. Och vilket samspel de redan har. Ibland kan jag bara sitta och titta på dem när de "leker" med varandra och känna en enorm värme. Fast å andra sidan kan de i nästa sekund vara så i luven på varandra att man blir galen...

Moa säger varje morgon att hon Älskar mig och ger en så mjuk och gosig kram att jag vaknar till liv och ser meningen med livet. Liksom då man hör Hugos ljuvliga joller och snack varje morgon och möts av en leende kille med armarna sträckta upp i luften. Ibland önskar man så att man fick sova längre, men vet ni, det är värt varenda sekund att få vakna (hur tidigt som helst) och mötas av sina barn.

Det är en så obeskrivlig känsla att jag inte kan sätta ord på den.

Tänk på alla dessa barn som far illa i vår värld, de har inte bett om att få komma till. Varför utsätta dem för missär istället för att verkligen ta hand om dem och älska dem villkorslöst? Jag vet att det inte funkar så i verkligheten, men jag skulle verkligen vilja det och det ser ut så i min idealvärld. Barn som inte har det bra har alltid engagerat mig och jag skulle så gärna vilja ge dem en hjälpande hand.

Men än så länge får jag se till att mina egna har det bra, vilket jag innerligt hoppas att de har.

Så nu sitter jag och väntar på att Mr Right ska komma hem så jag kan ge mig ut i skidspåret och hoppas på att kroppen ger mig nytt liv till kvällen då hans syskonbarn, tillika barnens kusiner, kommer för att stanna tills imorgon. Det blir en kväll med taccos, Idol-finalen (som säkert hela Sverige ska titta på) och en massa mys på hög nivå. Imorgon laddar vi för Moas kalas här hemma för släkten.


Kom för övrigt på det att kvällen kanske innehåller lite plugg till Idol så att tentan blir klar. Inte så mycket kvar just nu, mest att strukturera upp det hela på ett bra sätt. Men shit vad kul det är att plugga just nu!


Ha en underbar fredag mina vänner!


Hjälp mig!

Mornarna denna vecka har varit något av det jobbigaste jag varit med om. Jag kommer verkligen inte ur sängen. Hela min vilja får fokusera på att ta mig upp i sittande ställning för att inte tala om att resa sig upp. Kroppen känns som den ska explodera, men är jag väl uppe så är jag som en duracellkanin...

Men vart ska dte sluta!? Kän´ns som att man är gammal i förtid... Inte kul, men sånt är livet!

Ha en underbar dag!

Torsdagens simpass

Glömde lägga in det igår för er som är intresserade, men igår var huvudserien följande

8*100 frisim st 1.30´
8*75 frisims arm st 1´
8*50 frisim st 45´
8*25 fjäril med fenor st 30´
8*12,5 max+12,5 löst

Ett åttigt pass alltså:-)

Moa var med och simmade igår. Det är så få där på torsdagar så igår fick hon äran att göra mig sällskap. Såååå duktig hon har blivit. Hon simmade en massa frisimsben med platta och sedan tränade hon på frisim. Och hon är så stolt när hon ser att det går! Pluttskrutten!

Hugo i farten!

Den lilla mannen ger sin mamma gråa hår... Är det inte för att se hur många toalettrullar som får plats i toaletten kan man ju alltid se hur långt man kan dra pappret innan det tar slut...

 



Men det är ändå min lilla lilla prins!


Kalasbak!

Tänk, om inte ens en fjuttig liten vecka blir vår Moa redan 5 år!!! Och för exakt fem år sedan var jag inne på BB för att värkarna hade startat. Fick åka från Mr Rights julfest och därmed fick vi inte se om det verkligen spökade på slottet. Däremot fick vi tillbringa natten på sjukhus och sedan återvända hem dagen efter. Utan bebis och med fortsatta, men svagare, värkar...

Lite kalasbak har vi börjat med. Det blev lite muffins häromdagen.

Vaniljmuffins på Moas begäran. Imorgon ska vi baka kärleksmums, snoddas, chokladrutor, mockarutor eller vad ni nu vill kalla dem... Moas favoriter och jag kan också tänka mig en eller två...

 


Saffran tycker jag inte om..

... men i år (äntligen) blev det lite saffransbullar även i detta hus.



Antar att de kommer finnas i frysen betydligt längre än "vanliga" bullar gör...

Var det värt det!?

Sitter med näsan i böckerna och har djälvulskt ONT. När tar det slut!? Men man klan inte bara vara hemma och ha det trist så idag bar det av till Täby Centrum för att försöka fixa lite julklappar. Lättare sagt än gjort med två barn. Tur att underbara vännen var med och hennes söta lillprins:-) Vi hade varsin vagn med en klättermus i att hålla reda på. Selen som vi ALDRIG använt till Moa kommer väl till pass nu. Jag gissar att den kommer bli mycket väl använd! Armarna är låååånga på den lilla mannen och hjärtat var mer elle rmidre i halsgropen hela tiden i varenda affär. Så snart vi kommit fram var det mat och toalettbesök om vartannat kändes det som. Hann kanske med hälften av de saker jag hade tänkt, men det var trevligt och jag antar att jag kommer skratta åt det sen...

Fick i alla fall köpt det som ska bli presenter till Moas dagisfröknar. Måste man köpa presenter till dem varje jul och varje sommar!? Man blir ju mer eller mindre ruinerad. Det är liksom inte bara en fröken, det är fem plus praktikanter, städerska och de som jobbar i köket... Förväntar sig fröknarna att få någonting av varje barn? Eller är det bara jag som har tvångstankar att jag MÅSTE fixa någonting varje gång!? Och till alla!? Men det känns taskigt att ge till fröknarna och inte till stackarna som sliter med lokal och mat... Och praktikanterna? Men ska alla få utom dem, de som är där för att lära och säkert engagerar sig mer i våra barn än vad många av den ordinarie personalen gör, ska de då bli utan!? Nej, inte i min värld... Den ska ju vara så rättvis som möjligt, men till vilket pris!?

Vi har köpt små ljusstakar som vi ska ha ljus i och lite choklad i och sedan slå in dem i lite cellofan. Appropå cellofan så kommer jag ihåg första gången som vi skulle fixa lite presenter till dagisfröknarna. Då var det blockljus och någon stor glas"kruka" med kaffebönor i som jag skulle slå in i cellofan. Bad min Älskade Mr Right att köpa cellofan kvällen innan vi skulle ge dem... Det var bara det att han kom hem med PLASTFOLIE!!!

MOhahhhaHAHAHMOA!


Så var denna dag värd värken?! Ja faktiskt!

Nej, nu är det BEDTIME för mig!


Plugg!!!

Sitter här med sex böcker och flummar om vad jag ska skriva. Har väl nästan det mesta klart för att skicka in uppgiften. Bara tre intervjuer som ska ordnas och sammanställas. Det är så abstrakt och det finns inga rätt eller fel om Livsfrågor... Vilka etiska perspektiv man ska se till... Bla bla bla. Mycket flummigt och jag vet inte hur jag ska utveckla det hela så att det som vecklas ut inte ska bli ännu flummigare...


Vinterhärliga måndag!

Jag är verkligen ingen vintermänniska, hatar allt vad kallt heter, men det är vackert, helt underbart vitt ute! Finns det något finare än en riktigt vit och solig vinterdag? (Ja, en underbar strand, turkost vatten och värme... men utom det...) Det snöar fortfarande men det är mest lite fint vitt puder. Hugo har sovit över två timmar och jag hann plugga en hel del, om det inte varit för värken hade det helt enkelt varit en underbar dag!

Jag är dock så evigt tacksam för att min kropp givit mig två underbara barn. Jag är helt övertygad om att jag inte haft dem om jag inte fått Moa innan värken bröt ut och blommade upp riktigt ordentligt. Då hade jag förmodligen varit mer död än levande. Jag insåg att det går att ha barn fast man inte mår bra. De får mig att vilja vakna och stiga upp varje morgon, de ger mig mitt liv, jag måste kämpa för att orka ta hand om dem, men det är det värt, och det har blivit min vardag att försöka ignorera smärtan. Det går som ni vet inte alltid, men jag måste vara stark inför dem.

Idag simmade vi...

... två stycken halva testserier. Den första medley och den andra frisim.

En halv testserie ser ut så här:

4*50
2*100
200
2*100
4*50

Vilar 10 sek rakt igenom.

Man kan ta i enormt på denna om man kör på tid och vill förbättra sig, men man kan också maska ganska bra... Jag tyckte jag tog i som en gnu, men kroppen löd inte riktigt, därför var det asjobbigt.

Trevlig kväll!


Idag går det inte som jag vill

Jag har faktiskt inte lyckats bemästra värken idag.

Lyckades baka dessa lussebullar (som jag egentligen inte ens tycker om, det ska vara vanliga hederliga kanel- eller vaniljbullar...) och masa mig iväg en liten timme med familjen på julmarknad där vi i stort sett bara gick raka vägen till ett café... Hade lovat att simma idag så iväg dit för att verkligen stålsätta mig för att ens kunna ta mig fram i vattnet. Varje liten rörelse var såååå plågsam att ni inte anar.

Nu är jag hemma, lite nöjd över att jag ens åkte till simhallen men oerhört skraj för att gå och lägga mig. Vet inte riktigt hur jag ska sitta för att det gör så ont, än mindre hur jag ska kunna ligga en hel natt utan att dö... OK, dör gör jag garanterat inte, men nätterna är djävulska och en minut i en ställning för att sedan byta kan ta kol på en när man egentligen bara vill sova. Alla leder är enormt svullna just nu. Antar att det varit lite väl mycket runt omkring. Har haft fullt upp och som en del vet så slänger gärna herr Fibromyalgi tillbaka allt i dubbel dos så fort han kan. Vilket alltså nu har inträffat. Masken var på bra länge idag, men nu är den borta och jag är nog ingen man vill möta just nu...

Sova tror jag inte så mycket på... Har en tenta som ska vara inne den 19 december, kanske ska jag ta tag i den en stund...

Ja ja, den som är vaken får se!

Mysmorgon!

Nu har vi ätit frukost, badat och har bullar i ugnen (misstolka inte...). Jag och Moa drog igång med lite bullbak, här ska njutas av lussebullar med goda vänner senare! Dock mår jag skitdåligt, jävla Fibromyalgi som inte lämnar mig ifred. Men på med masken så kör vi på en dag till...:-)


Hugo skvätter ner Moa under vårat lilla bad! Mr Right fick inte riktigt plats i karet...


Deg på jäsning. Nu gräddas det i ugnen för fulla muggar, sedan ska det avnjutas med lite glögg!

 


Trist kväll



Visst, lugnt och skönt, men det suger att vara ensam uppe med en 10-månaders bebis som sover.l.. Kanske väcka honom? Eller inte... Återvänder till min lilla skål med skruvar och dipp och vattenglaset... Ser ganska torftigt ut, men å andra sidan finns inget godare än vatten!

BUSUNGE!





En nyvaken Hugo efter förmiddagsvilan igår. Gud vad jag Älskar denna lilla busunge av hela mitt hjärta! Och Moa med såklart. Men innan Hugo kom vet jag att jag hade ett djupt samtal med mamma om man verkligen kunde älska två barn lika mycket. Jag var ganska orolig att jag inte skulle kunna det, men jag lovar dte kan man! Det finns plats i våra hjärtan att ta till oss de som betyder någonting för oss. Hjärtat är stort, och det kan bli större!

LOVE



Jag och Moa pysslade med lite ramar innan middagen, har haft dem som det står LOVE i i evigheter och äntligen fick vi in ett par bilder i dem med. Lite foton ska bytas ut och kanske att det är för många, vi får se vilka vi ändrar och hur det ska se ut, men just nu ser gaveln på vår säng ut så här.


Halv åtta hos mig...

... en fredag gör jag verkligen ingenting! Skönt, men trist. Eftersom jag vanligtvis brukar träna då så är jag inte riktigt van vid känslan "fredagsmys". Mr Right skulle ju spela sin berömda innebandy idag, men tänk vilka ursäkter man kan hitta på för att verkligen slippa när man inte ens behöver...

Men vid halv åtta en fredagskväll har jag hunnit åka lite skidor i det sämsta föret någonsin, 2 meter framår och 1 meter bakåt. Fick till och med staka i nedförsbackarna... Det ni. Hem och fika hela lilla familjen med kaffe och bulle för att sedan pyssla lite med ramar och så med Moa.

Jag och Moa fixade mat, entrecote med ugnsbakade potatishalvor och ljummen chevresallad! Mumma.

 

Skulle kunna äta en portion till tror jag!

 

Sedan drog Mr Right och Moa iväg för att kolla på hockey medan jag och Hugo busade här hemma. Nu sover han gott och jag sitter med en stor skål med godis. Och väntar på Idol!


Bad day again!

OK, hade hoppats på att få vakna och må så mycket bättre idag, men icke. Och vaddå vakna efter en sömnlös natt!?

Det blev i alla fall en mysfrukost med mina små telningar, nyttig dessutom!

Nu ska vi dra till Öppna Förskolan och sedan försöka mig på att fixa lite ärenden. Det kommer dock att  bli tufft, men man måste ibland hur gärna jag egentligen bara vill dra täcket över huvudet och bara dö idag. Men barnen kräver sitt och det är nog tur just nu!

 

Tjolahopp!


12*200...

Så, masade mig iväg till träningen i alla fall efter att varit på möte... Orkade egentligen inte och hade inte heller någon lust. Men det ger mig tid att få må bra så det var ett lätt val efter en helvetisk dag av värk.

Idag simmade vi något så roligt som 12*200 frisim...

Huvudserien jag körde såg ut så här

12*25 igångsättning, medley

3 (4*200 frisim) Start varvI 3´, varvII 2,50´, varvIII 3´

12*25 ben

200-ingar är nog något av det jobbigaste man kan simma. Lite för långt för att orka köra hårt, lite för kort för att köra "distansfart". Men man blir nöjd så här i efterhand!


Nu blir det sängen snart!

WTF

Varför mår jag så dåligt i kroppen!? OK, jobbade och tränade inte igår, men det var lönlöst att ens försöka sig på att träna. Var som en zoooombie och visste knappt vad jag gjorde här hemma på kvällen. Tyvärr mår den inte vidare bättre idag heller. Skulle träffat en vän men det blir tyvärr inte så. Det var en ansträngning att köra Moa till dagis och orkade inte ens bära Hugo de få metrarna till bilen... Inget kul. Men idag SKA jag träna, orka orka orka.

Tills dess blir det att göra så lite som möjligt även fast att jag har massor att ta itu med. Bland annat en skoluppgift som ska vara inne den 19 december. OK, jag vet, ganska lång tid kvar, men jag har inte ens börjat med den och hatar att känna mig stressad. Så den kanske jag tar och sätter igång med ikväll, efter träningen. Oops, då är det ju Robinson så det får bli efter det... Hur som helst så är det 2 stycken intervjuer som ska göras, kan tyckas enkelt, men antar att man måste ha en mening med dem... :-)

Gott, varm choklad och grädde... Till frukost! Men med nyttiga mackor så känns det ganska ok.

 

Mörkt ute klockan åtta... Garaget börjar dessutom ta form, i alla fall utvändigt!

 

Ha en mysig dag!


Ingen bra dag...

Upplyftande rubrik va!?

Det enda roliga idag är att de ringde från jobbet och frågade om jag kunde och ville jobba lite eftersom det var lite ont om folk! Klart jag vill!!! Barnvakt fixades och vips var jag där! Hur kul som helst! Inser att jag faktiskt saknar det väldigt mycket. Men skulle aldrig i min vildaste fantasi sätta Hugo på dagis än. Så det blir allt till att vara hemma ett tag till. Och dagarna verkar ju räcka ganska långt... Tar bara ut max 2 dagar i veckan, visst, lite knapert, men hellre det så att jag kan vara hemma så länge som möjligt.

MEN, fasen vad dåligt jag mår i kroppen nu. Inte kul och inte skönt kan jag lova. Blir definitivt ingen träning idag, kommer ingen stans med denna värk... Orkar eller kan knappt fixa en macka till mig själv just nu. Kan ju vara så att barnen sover och Mr Right är ute och jag kan liksom tillåta mig själv att må piss en stund...

Så slappar i soffan, men det går inte att ligga länge i en och samma ställning för det gör så ont.

Men ha en trevlig kväll och hoppas att bönderna inte sätter upp för mycket taggtråd...:-)

RSS 2.0