Dagar som passeras, berg som bestigs

Som ni säkert förstår så var gårdagen intensiv, krävande, ångestframkallande men också så befriande. Hugo har genomgått ännu en operation, orsakad av den vidriga cancern. Ännu en milstolpe är passerad. Vi är redo att ta nya tag, just nu i startgroparna inför en ny cykel tills dess att det ännu en gång ska genomföras en operation, vad vi vet nu, om 5-6 månader. Det är på något konstigt sätt en obeskrivlig lättnad som infinner sig då läkaren kommer och meddelar att operationen är klar och berättar i stora drag hur förlopp och utgång varit. En lättnad som säger att vi snart får möta honom igen, om än sovandes, men levande! Orden som läkaren förmedlar kan inte sägas fort nog, man vill bara vidare, till rummet där Hugo finns. Det är också där och då vi vet att ännu ett berg har bestigits, ännu en gång är vi 'klara' med denna fas. Ännu en gång vet vi vad som väntar, smärta och rehab, att komma tillbaka där han för några timmar sedan befann sig rent motoriskt. Det tar tid. Ungefär så lång tid som det är till nästa operation. Under den tiden ska även otaliga undersökningar göras. Kors och tvärs. Som en berg- och dalbana som aldrig tar slut.

Som vanligt är jag förundrad över denna krabat, att han varje gång reser sig från botten med ett leende. En fantastisk person som har en styrka och livsglädje som han sprider till de runt omkring.

Operationsdagen grydde och vi startade som sagt dagen 5.30 med ännu en dusch... Huden var glödande röd, men detta genomfördes som vanligt med tarzandansen. Underbara unge som kliver upp ur sängen och gör hela ritualen utan att klaga en enda gång. Sedan rullade det mesta på enligt plan. Känslan vid sövning av sitt barn kommer jag aldrig vänja mig vid. Den är hemsk, men med hjälp av fantastisk personal så fixade både jag och Hugo det. Vi lekte att den stora kalla och sterila operationssalen var en rymdstation. Ärligt, så kan man nästan tro det. Mössorna var hjälmar och apparater fick vara panel för styrning. Masken över näsa och mun måste man ju ha när man ger sig ut i rymden, annars kan man inte andas där. Gasen som kommer gör att man kan flyga högre, fortare, och knappt hinner räkna stjärnor och planeter...

Mitt i det fina så slår det mig hur stor han är för sin ålder. Han vet exakt hela proceduren, ligger nästan steget före personalen, vet var varje elektrod ska sitta. Är så lugn och modig, även fast vi precis innan pratat om hur rädd han är. Han visar inte ett uns av rädsla, bara ögonen vittnar i en sekund om det. Jag måste vara lugn för att han ska vara det, fast jag helst av allt skulle ta honom i handen och flyga ut i rymden, på riktigt. Man lämnar sina egna tankar och känslor utanför, trycker undan dem, och jag antar att de återigen blir ett med mig då jag kliver utanför dörren som leder in till operationssalen. PANG. Då dörren går igen, då kommer känslorna som en våg som sköljer över från topp till tå. Men då är det bara jag. Inte Hugo. Han är inte med och kan inte se sin mamma i detta tillstånd, det får ske, det är ok att hela jag genomgår en känslostorm. Där och då måste jag inte vara stark för någon annan. Inte ens för mig själv. Det ör ok.

Flera timmar senare får vi samtalet som vi under lika många timmar väntat på. Hugo är klar. Det går bra att komma till väntrummet. Väntrummet vi tillbringat otaliga timmar i. Värsta platsen i hela sjukhuset. Men också den plats som vittnar om att det är klart. För denna gång.

Operationen har gått bra. En förlängning på ca 7-8 mm, sedan tog det stopp. Jag hör bara förlängning, yes, det fick, att de sedan har en önskan om 2 cm, är inte så viktigt där och då. Det gick, iaf pyttelite. Hugo har mått bra under hela operationen, sover fortfarande, kommer ha ont, men ni känner ju till proceduren. Jotack tjena.

Snart sitter vi i rummet för uppvakning. Övervakad, med personal in och ut titt som tätt. Men han är här! Andas själv och ser allmänt fridfull ut. Sover vidare ett par timmar innan han vaknar. Som vanligt är första ögonkastet på mamma, pappa och sedan infarterna, räknar och blir nöjd att den fantastiska personalen tagit bort alla utom en. Suckar nöjt och somnar om. Vaknar sedan igen av smärta. Får påfyllning, och pratar om rymden. Vill hem. Äter glass. 30 minuter slickar han nöjt på sin piggelin. Hur kan en piggelin räcka så länge?! Utan att smälta bort dessutom?! Får mer smärtlindring och pupillerna blir återigen minimala. Upp på avdelningen efter ett tag. Och ungen vill upp. Upp sätter han sig och sedan ska det ätas, åka rullstol, spela spel; allt i en rasande fart.

Natten avlöpte väl. Sedan satte smärtan in. Idag har varit en jobbig dag. En vedervärdig dag med tårar, uppgivenhet, apati, illamående, orkeslöshet, undersökningar, inställning av smärtlindring, men också av envishet. Han har vägrat lägga sig ned, suttit upp i rullstolen uppbullad med kuddar. Av rädsla att lägga sig ned pga smärta. Suttit och nästan svimmat, slumrat, sovit, men att lägga sig med fanns inte med i hans plan av dagen.

På något sätt har dagen flutit förbi och övergått till kväll. Mat har han inte ätit, inget av det vi försökt med har fungerat. Letade som en galning efter mc Donalds, typ i hela Stockholm, tills jag insåg att det fanns 2 min från sjukhuset... Men det fungerade inte heller. En glass gick ner och mediciner, men det är oxå allt. Tillslut fick han ännu mer morfin för att ens kunna tänka tanken att förflytta sig till sängen. Han behöver ligga ned, avlasta ryggen, men icke. Sittande på sidan lutade han sig mot kudden och föll direkt i djup sömn och jag insåg att jag hade högläsning för mig själv. Nu har jag fått ned honom i halvt liggande position, och hoppas verkligen att han får sova ett tag.

Imorgon tar vi nya tag. Hoppas på att smärtan och måendet är bättre, att han slipper känna smärta och eländighet. Han är värd att få må bra, utan att kämpa vareviga minut❤️


Så här borde det inte vara när man är 6 år

Ja, mitt i sommarsolen sö har vi återigen checkat in på ett relativt öde sjukhus. Vi har lämnat solens strålar, så väl strand- som poolbad, lukten av grill och snabba små ben som trampar till grannen hemma. Vi har bytt det mot sjukhusets smutsiga och kala väggar. Långa korridorer som gapar tomma på både personal och patienter. Men nu är vi här och har återigen duschat. Flera gånger har skrubbat den lilla kroppen alldeles röd. Vi gör det genom skratt och bus, väljer ett roligare sätt än genom tvång. Så vi kör den sedvanliga Tarzan-dansen. Resten av folket måste ju fundera på vad vi håller på med. Men det struntar vi i. Efter allt skrubbande värker min axel, men där och då får jag liksom svälja mina klagoord och istället fnittra vidare med mitt barn. Medan andra barn är ute och njuter och vi följer alla trevligheter på diverse olika sociala medier påminns vi om hur makabert det är. Att som sexåring planerat berövas det bästa man vet. Bada, cykla, skratta och få vara barn under årets finaste månader. Att imorgon väckas klockan 5.30 för att återigen duscha och skrubbas och sedan rullas ned för operation. Att på minst sex veckor inte få/kunna leka, bada, cykla och göra det man önskar av dagen. Men just nu finns inget val. Aldrig att jag/vi skulle utsätta honom för detta om vi kunde välja. Men vi måste. Andningen är tyngre än vanligt, ryggen sned, och han har börjat röra ögonen på ett mycket märkligt sätt. Oron gnager så klart. Sist såg det ok ut, någon form av skugga gick att ana på ögonbotten, men då, i mars, då var det ok. Så vad är detta som tillkommit?! Det vet vi inte, onkologerna har skickat en remiss till ögon, men snälla, det räcker nu. Något som trycker? Spridning? Nytillkommet? Eller bara ett tics? Vilket jag inte tror då det är när blicken flyttas. Det är en oro.

En annan är över själva operationen. Så klart.

Men den största är hur han kommer vara när vi kommer hem. Tankar, viljan att vara och göra som andra barn, men att inte få och kunna. Tankar som han kommer brottas med då han på avstånd kommer betrakta de som leker, badar, cyklar och har ork att röra på sig... Han är en mogen sexåring, väldigt mogen, som har ett välfyllt bagage, och som finner sig i allt.

Mitt i detta, när jag undrar hur mycket han pallar, vad vi kan göra, så försöker jag vara glad och inser att hur sjukt det än låter så har vi haft en riktigt mysig kväll på sjukhus... Tv, samtal, spel, kvällsmacka och lite godis fast det inte är lördag! Och han la sig med ett leende och sover nu gott. Jag ska ligga och lyssna på hans, om något tunga, rofyllda andetag. Njuta av att vara nära och ladda inför ännu en trazandusch kl 5.30 imorgon. Ja, för vi har det bra, så bra vi kan ha det, även om jag önskar vi vore någon helt annanstans.


Midsommardag med det lilla extra

Gårdagens midsommarafton bjöd på en undebar dag med vänner, mat, dryck, bad, dans och så klart en väldans massa skratt. Jag startade dagen med 1 timme på crosstrainern och sedan styrka enligt program. Efter det tig vi tag i tårtgarnering och piffande av mig själv.

Dagen försvann i ett nafs och sommarkvällen var underbart ljum. Skillnad mot förra året då vi traskade hem i 4 grader...

Idag vaknade vi upp till en klarblå himmel med sol och värme! Drog ut på en 1 1/2 timmes löprunda. Det var på tok för varmt, men man måste liksom komma hem på något vis... Genomsvettig blev det ett dopp i poolen och ett litet simpass på 50 minuter. Så skönt!

Det är ingen vanlig dag idag, det är pappas födelsedag! Grattis finaste pappa ❤️❤️❤️, så senare blir det ett besök där!


Bilder och press

För några veckor sedan var svenska Dagbladet här med anledning av de inställda operationer Hugo varit med om. Även lokaltidningen var här. Två bra reportage som belyser vården och situationen på sjukhusen. Bra respons har vi fått från läkarna. De tackar för att deras situation och om kaoset tas upp. Sedan dess har det varit en rad artiklar i olika tidningar. Alla är samstämmiga, det är kaotiskt. Väldigt många operationer ställs in och det handlar ofta om allvarliga sjukdomar, främst hjärntumörer. Patienter får vänta upp till över ett halvår. Då snackar vi om elakartade hjärntumörer. De växer fort, har en utgång ingen vill kännas vid, och läkarna kan inte utföra sitt jobb pga av för lite vårdplatser och sköterskor. 

Ett ämne jag skulle kunna skriva länge om, men det var inte det som var tanken nu, det var att visa upp se fina bilder vi fick av fotografen, Magnus Neideman,

Svenska Dagbladet kommer att dölja Hugo och även vara med under sjukhusvistelser etc. Spännande. Och jag lovar, Hugo blev väldigt bra kompis med fotografen! 

Dagarna flyget förbi

Ja, så har det gått ytterligare tre veckor sedan jag skrev. Det har varit full fart på i stort sett alla fronter.

Skolavslutning för vår fina tjej, med kläder inhandlade i London på sig!En dag med fantastiskt väder, glada människor, fin sång och trevlig middag med smörgåstårta och Moas favorit; kladdkaka.

Vi tillbringade ett par dagar i smögen hos min fantastiska faster med familj för att vara med på min kusins bröllop. Vackert, trevligt, vuxentid, underbart väder och många skratt.

Fantastisk utsikt!


Ett glas bubbel på bryggan, obligatoriskt, liksom passet i badhuset strax innan. Varmt i vattnet så att jag nästan trodde att hjärtat skulle hoppa ur kroppen.
Underbara vyer på Morgonrundan mötte mig. Klar luft, varmt, sommarbris och detta! Hur vackert är det inte?!

De små hade det bra hemma med lek och bus

Som jag älskar er!

Väl hemma har vi försökt passa på att göra allt vi snart inte kommer ha tillfälle till.

Spenderat en dag på utomhusbadet.Så här såg det ut för Hugos del hela dagen. Jag tror, vet, att han älskar att bada!

Jag har inte legat på latsidan utan träningen har genomförts enligt program! Vyerna är inte att klaga på;
Löpning, styrka och strech Och givetvis simning. Ett pass har avverkats utomhus. Hjälp, bara ett pass i öppet vatten. Den här tiden förra året hade den samlingen blivit riktigt stor. Det har helt enkelt inte funnits tillfälle och möjlighet. Sjukhus, barn, och framför allt jobb trots semester har satt stopp för det. Men såklart kommer fler tillfällen  och under tiden har jag simmat i bassäng. Men längtar verkligen ut nu. I onsdags blev det 4000 meter med ett härligt simgäng. Bara genomsimning, försök att hitta läget, typ. Kul var det i alla fall.

Snart väntar uppföljningen av den screening jag gjorde för tre veckor sedan. Har ägnat massor av tid till stretch. Följt programmet fullt ut och bara hoppas att jag kan leverera ett resultat!

På kvällarna har vi flyttat ut i naturen, trots en undebar altan!

Middag i det gröna!


Och bad!

Vi passar på, för om tre dagar är det inte möjligt på hela sommaren. Om operationen blir av.

En kväll fick jag en underbar lapp av Moa, flickan med ett stort hjärta.

Barnen har klippt sigVi har hunnit med ytterligare en fest, så kul, tack för allt I&D❤️

Barnen har lekt med kompisar, både här och där. Älskar att ha liv och rörelse. Vi har tagit varje tillfälle i akt att låta Hugo leka, busa, bada och ja jag vet inte allt. Det är med stor sorg i hjärtat jag tittar på honom när han idag leker och busar och inser att på måndag är det slut. I alla fall dryga månaden framåt. Då är det sjukhus, rullstol, rehab och inne som gäller. Att beröva honom det han älskar som mest, bada, känns obarmhärtigt. I dessa tider med fint väder får han inte bada. Leka med barnen hemma kommer det inte vara tal om. Jag undrar så vad han tänker. Hur känner han det när han vill, men inte kan och får, vara med de andra? Visst det finns annat att göra, och jag förstår att jag retar någon med ovan skrivna. Men ärligt, bil kan vi inte åka, promenader , nja, mycket korta kanske med Hugo i rullstol, bada får han inte på minst sex veckor, leka på golvet går inte, han kommer varken ner eller upp, ute i sommarsol med ett ganska stort förband på ryggen är inte så bra, så ja, vi har laddat upp med pyssel ich spel, och vet att det kommer bli en pers med smärta, ilska, trötthet, vakennättet, mediciner osv. Men vi klarat det här, vi får Hugo att tycka att tillvaron är bra i alla fall! Det måste vi, det är vår uppgift, och frustrationen skulle jag aldrig visa för honom. 

Men vi är inte där än! Idag är det midsommarafton, och spöregn. Så klart. Om ett par timmar beger vi oss till grannen för umgänge hela dagen och natten! Tårtan ska garneras, kroppen trimmas och sedan så är vi redo! Hoppas lite på att solen får för sig att titta fram om inte allt för lång tid!


Världens mysigaste dagar

Em i London blev bästa resan på länge! Jag och Moa med fantastiska personer runt omkring! Tyvärr blev jag sjuk innan jag åkte, dagen före. Halsont, sprängande öron, huvudvärk och en matt kropp. Typiskt. Det som kändes så bra innan, blev sjukt jobbigt och lite trist eftersom simningen inte stämde alls. Tiderna var en bra bit över vad jag vet att jag kan. Med facit i hand borde jag helt enkelt inte simmat. Men jag är inte riktigt den som struntar i saker. Vilket säkert bara var superdumt. Men jag simmade, en 4:e och en 6:e plats, där det finns en del att förbättra.

Om inte simningen var det bästa så var dagarna med Moa helt fantastiska. Utan annat som kallar.

Vi har verkligen gjort London; kensington garden med tillhörande afternoon Tea. Fantastiskt väder varenda dag

Hyde park, Buckingham Palace, Victoria, vaktparaden, lekplats, big ben, London eye, hästparad;
Regent street


Genomgång av shopping... 😁🔫😂🙈


Glasspaus


Middag


Madame tussauds


Mys!


Japp, frukost, 8.03!


Shopping


Äntligen!
Obligatorisk!


Och så klart, en fantastisk arena, full med folk och framför allt simmare! Tack världens finaste tjej för en underbar resa!

Sommaren hud!

Med LdB oil infused får du snabbt mjuk och len hud!Jordgubbssoppa med touch av vanilj

Som buzzador har jag fått äran att prova och buzza Sagolika soppor, från Rynkeby, här en favorit med smak av jordgubb och vanilj


Riktigt god, svalkande och rik på vitamin C!

Vaniljyoghurt med mindre socker

Nu är den här! Vaniljyoghurten från arla med mindre socker är perfekt som mellis varma sommardagar!

Jag har som buzzador fått äran att prova; tummen upp är betyget från barnen 👍🏻

RSS 2.0