Nu drar jag söderut!

Ha ha, inte så långt, men ändå en liten tripp över dagen. Är inte så taggad på att simma då jag har sjukt ont i kroppen. När ska den skiten ta slut? Jag vet, aldrig, men den kan väl lätta lite, det skulle jag inte tacka nej till. Nu har jag inte tränat heller eftersom jag ville vila kroppen, bara för att ännu en gång få det bevisat för mig att det inte hjälper. Det snarare bara stjälper mig och resulterar i en enorm värk.

Ja ja, så är det, ska i alla fall försöka simma så fort jag kan. 400 frisim följs av 200 frisim, ganska tufft på en dag.


Nordic Open Masters 2011 in Copenhagen
Kommer hem i natt och imorgon väntar jobb!

Ha en bra helg så länge!

PS. För örigt är jag ännu mera less på grupparbeten.

Dagis och skolfoto 2011



Mina Älskade barn. Det bästa och finaste vi gjort:-)

Dagens



Dagens pluggaroutfit... Gav bra resultat i alla fall, hann med en hel del!

Matlagartagen

 

Blev lite olika typer av lasagne idag. Den sedvanloiga med köttfärs och sedan en egen komponerad vegetarisk med aubergine, soltorkade tomater, rödlök, morötter, spenat och getost. Sjukt god! Så nästa tjejmiddag blir det nog denna! Såklart med en smarrig sallad till!


Buzzar Allas



Jag har fått den strora äran att prova på Allas till min mammas stora glädje:-) Ska prova att bläddra i några nummer för
att få en bild av tidningen. Kul att prova en tidning som jag aldrig  provat:-). Hur som helst så blir mamma säkert nöjd och jag passade på att kika på omslaget medan jag njöt av en bulle och lite kaffe.

Junibacken



Dåliga bilder, men hade i alla fall en supermysig dag igår!

Fika med Moa





Var och fikade häromdagen med Moa, hon skulle promt ha en köttbullsmacka, men de vanliga är en aaaaning för stora så sagt och gjort, fixades det en liten halv fralla med rödbetssallad, sallad och köttbullar till hennes stora glädje!

Mysdag



Hade en riktigt mysig dag med mina älskade barn igår! Vi tog bussen (till Hugos stora förtjusning) in till huvudstaden för att tillbringa dagen på Junibacken. En helt ny uppsättning av föreställningar förgyllde dagen lite extra! Moa hade en kompis med sig och vi var inte hemma före kvart i fem. En hel dag med andra ord. Ganska skönt att inte öppna en enda skolbok, inte känna sig stressad över det och bara kunna njuta av att umgås med sina barn! Gott kaffe gjorde inte saken sämre heller.

Om det nu inte var någon stress i att behöva plugga igår, så finns den där idag... MÅSTE verkligen sätta mig med både psykologi och sociologi. Har hela dagen på mig då Hugo är på dagis till fem och Moa kommer efter Eftis vid halv fem. Perfekt. Men varför inte sätta sig då??? FFinns en massa annat att ta tag i; städning, matlagning, röja upp, tvätt... men det får faktiskt ta och vänta tills jag har situationen under kontroll.

Ner med näsan i böckerna, NUUUUUUUUUUUUUUU!

Onsdagspass

Inte mycket att hänga i granen, men det blev en hel del 25:or av varierande fart. En hel del maxat, såklart eftersom det imorgon är dags för tävling och då behövs det lite explosivitet i kroppen. Vilketr jag i och för sig saknar nu... Ha ha. Sjukt bra simmare som är med på både 400 och 200 frisim, så vi får se hur detta ska gå.

Djävla miffon

Nu är jag arg, skitarg. Jag hatar om ännu mer grupparbeten nu. Men nu har jag gjort klart det,  skiter i allt nu. Ska man få poäng på det om mna har skickat ett mail med: det ser bra ut???? Har man tillfört något då eller???? Funderar starkt på att skicka in den själv så kan de skicka in sina egna... Inte en enda djävla källa har de kommit med. Tyvärr är jag så plikttrogen att jag gör allt och det ska liksom in denna vecka. Och jag antar att de bara förlitar sig på andra. Rapporten blev 13 sidor och oppas de känner sig nöjda med sin egen prestation.

Det ironiska är att vi nu läser social-och personlighetspsykologi... Hmpf.

Måndagens pass 26/9

Trött och ont i hela kroppen var jag riktigt nära att strunta i träningen. Efter insimmet var det ytterst nära att jag gick upp. Varje tanke gick åt till att få armarna att snurra runt, runt, runt... Men sedan när jag blev lite varmare så var det ok, men inte mer...

Körde idag

8*100 fart 1-4 st 1.45

300 teknik arm
6*50 MAX arm
200 teknik arm
4*50 MAX arm
100 teknik arm
2*50 MAX arm

ben

25:or max

Efter passed kändes det ok, nu börjar den förbenade värken nagla sig fast igen, kan antagligen räkna med en natt from Hell. Tur, världens tur, att jag inte legat på tentan tills idag, då hade jag inte pallat. Tackar högre makter för det!!!


Kan det inte bara försvinna

Idag är ingen rolig dag, det var ingen rolig natt heller. Har så jXXXa ont i kroppen så jag kan gå av. Gör sjukt ont av att ha jeans på sig, så kanske blir det de där mjukisbrallorna idag då:-)

Har flugga men det går inte. Hann med föreläsningen i alla fall, sedan inget mer. Borde inte vara tillåtet att ha så här ont.

Grrrr.

Syra

Körde som vanligt ett syrapass igår, söndag. Inte så långt, men jobbigt. Men gud vilken skillnad det är på att köra bara 50:or och inte 100-ingar. Kändes ok.

Nu blir det till att kolla på föreläsning och sedan försöka klara uppgifterna.

Ha en bra dag!

Det glamorösa mammalivet...

Mammalivet är inte alltid så glamoröst som det kan verka på alla. Ibland är det nästan tabu att strosa omkring i sketna kläder med matfläckar och stripigt otvättat hår (ha ha, viket mitt ALDRIG är med tanke på alla besök i duschen efter träningar hit och dit...). Men vem sjutton tycker inte att det någon gång kan vara skönt att bara få vara en sådan där slashas till morsa!? Ska jag vara ärlig så har det väl i stort sett aldrig hänt att jag gått i mjukiskläder och struntat i att göra mig iordning sedan jag blev mamma för si sådär sex år sedan (shit...).

Idag slog det mig dock att här ser man till att vara hel och ren, men för vem!? Mig själv, såklart. Men hur kul är det att byta tröja typ fyra gånger på en dag!? Nu är det inte längre kräkfläckar som man kan skylla på, nej nu är det smör, banan, sås, tomat, gröt... En massa mumma, säkert en hel måltid, som finns tillgänglig. Och dagarna ser oftast ut som så; upp på morgonen och fixa iordning sig själv och frukost innan det är dax att väcka barn. Få i dem frukost, tvätta dem och sedan upptäcka att det kanske är dags att byta tröja... eller byxor... eller både och... Lunch, samma sak. Mellis, samma sak. Middag, samma sak. Ändå kan jag komma på mig själv med att strutta runt i höga klackar och rena tröjor. Skulle aldrig få för mig att gå ut i fläckiga kläder eller loda omkring. Det är inte jag. Och ärligt talat så hatar jag att gå i mjukiskläder en hel dag, men finns det något som är mer underbart än att krypa i sina favvo mjukisar på kvällen och bara vara!? Men varför sa man då inte kunna det på dagen!? Jo, för att dagens mammaliv ska ses som glamoröst, man ska vara tipp topp, lysa och ständigt göra saker med sina barn som ändå inte fattar ett skit av det man gör... För vems skull? Inte är det för barnen i alla fall. Jag tror de fullständigt skiter i om man har rena kläder på sig, åker jorden runt för att äta lunch istället för att bara få lulla omkring i trädgården och äta lunch hemma... Fast å andra sidan, så kanske man är lite gladare, mer positiv till livet i allmänhet om man trivs med sig själv? Och på kvällarna trivs jag i mina slitna mjukisar, nersjunken i soffan medan barnen sussar sött...

Förvirrande!? Ja kanske. Men alldeles sant.

Andhål!

La mig tidigit igår, vaknade tidigt idag... Bara vaknat typ tre gånger i natt av värk, men faktiskt så kände jag mig utvilad imorse. Härlig känsla. Och jag lade mig vid halv elva, släckte lampan runt elva (ja, tidigt för mig...) och vaknade halv sju cirka. Av mig själv. Alltså perfekt antal timmars sömn om mna ska tro den psykologiska forskningen och i och med att jag kände mig utvilad så får jag väl helt enkelt hålla med...

Hugo vaknade halv åtta, skönt (för alla...).

Dessutom är kroppen piggare av sista veckornas relativt hårda träning.

Moa har två kompisar här och just nu är de ute och åker GoCart, Hugo somnade för en stund sedan vilket innebär att jag efter en förmiddag ute i solen nu kan slå mig ner i soffan med lite kaffe (och psykologiboken, den tunna, bara 1036 sidor...) och känna doften av en gräddandes sockerkaka i ugnen som ska fikas med sedan! Lovely!

I kväll, badhuset naturligtvis... Urk för det idag, vill bara ha en hemma dag,

Mulle Meck



Hur vår lilla kille bar däck vid Go Cart banan.... Evighetsgöra. Han stormtrivdes. Moa körde som 17, tyvärr inga kort på henna eftersom jag hade fullt sjå att hålla koll på den här lilla mannen!

Igår och idag...

... simmades det i vanlig ordning. På ett sätt gillar jag att gå upp och träna på lördagsmornarna, men på ett sätt inte. Skönt att komma igång, få det gjort och ha dagen fri att göra vad man vill. MEN, det enda jobbiga är egentligen att gå upp tidigare än vad man behöver och att jag typ fortfarande är trött sedan fredagens pass... Känner att sluta simma klockan nio, hemma halv tio, äta något onyttigt sova och dra iväg och träna halv åtta inte är riktigt optimalt...

Hur som, igår simmade vi en serie som såg ut så här:

5 ( 200 + 150 + 100 + 50 ) st 3, 2 1.30 och 45.

Idag simmade vi ganska hårt men inte så långt

8*25 MAX
200 arm (50 spec + 150 fritt)
8*20 sek vattentramp
200 arm (50 fr + 50 spec + 100 fr)
8*25 MAX med fenor st 25
200 arm (100 fr + 50 spec + 50 fr )
8*25 under vattnet m fenor st 45
200 arm (150 fr + 50 spec )
8*25 max med styrkeövning
200 arm frisim

Är faktiskt helt död i kroppen och känner av halösen en liten liten aning. Ska nog ta och krypa ner i sängen redan nu... Antar att dagens badande i Fyrishov också bidrar till tröttheten. Men det var en mysig dag med mycket nöjda barn! Familjen bad, you know...

♥ PAPPA ♥

Idag går alla mina tankar till pappa! Åhhh, vad jag önskar att jag kunde göra något för att underlätta. Och till mamma med såklart. Jag finns här om ni behöver mig, det vet ni!


Och slutade på bästa tänkbara sätt

Vilken lättnad jag kände efter att ha skickat in tentan, men ännu mer lättnad då jag redan fått tillbaka den med bästa möjliga resultat! Det trodde jag verkligen aldrig. Så jäkla nöjd att jag skuttade omkring som en känguru här hemma och skrek för mig själv... Ha ha! Den var svår, jag gjorde mitt bästa och det gav sådan glädje så ni anar inte!!!

Lyckorus!

Ännu mer lycklig var jag över att tillbringa eftermiddagen med min lilla plutt! Gud så många härliga skratt man får. EN massa nya ord bara sprutar ur munnen på honom. Vi hade hur mysigt som helst i badhuset. Sedan åkte vi och hämtade Moa, som Hugo frågat efter stup i kvarten. Härligt att se att de blev så glada av att se varandra.

Pannkakor förgyllde kvällen:-) Jag åt tre, Hugo tre och en halv.... Galna lilla unge!



Killen som hatar täcke... Man vill liksom bara stoppa om honom, men det går inte.

Och fortsatt bra!

Efter träning och dusch var jag taggad för att ta tag i tentan igen. Nu anser jag att den är klar, att jag inte kan göra så mycket bättre ifrån mig. Istället för att ha den liggandes så skickade jag in den. Ingen återvändo alltså, men en skön känsla av att vara klar har infunnit sig. Ska fira det med en kopp kaffe och åka och hämta Hugo tidigare, när han sovit klart, sedan drar vi och mysbadar inann Moa kommer hem! det är sällan man får egentid med honom, men han kan ju faktiskt också behöva det, utan att ha syrran med hela tiden. Dessutom har jag svårt för att ha honom på dagis när jag inte MÅSTE plugga. Har psykologi som ska läsas, men det kan jag göra ikväll, hellre lite kvalitetstid med mina barn! Och faktiskt så tror jag att han kanske får vara ledig imorgon. Har en vecka på mig till nästa psykologitenta, men anser mig ligga bra till med planeringen. Ibland är det skönt att styra över sin tid, men inte lika skönt de dagar då jag sitter till två på nätterna med skolan och värk för att sedan tvungas upp klockan sex...

Ha en bra dag!

Dagen har börjat bra!



Dagen började med ett gympass, troligtvis det näst sista innan tävlingen nästa helg. Sjukt att man verkligen kan träna upp kroppen så mycket på en månad... Orkar mycket mer styrkemässigt nu, vilket inte minst visat sig då vi kör arm på träningen, alltså precis det mål jag ville uppnå med styrkan!!! Dessutom fick jag en liten tankeställare då jag är sjukt dålig i frånskjutet vid vändning, hmmm, borde kanske träna lite spänst och benstyrka med!? Bara att det är sååå trist, men vill man bli bra så är det ju just det tråkiga som man ska träna lite extra på. Därav blev det tåhävningar och benböj idag. Lite läskigt ändå, för skulle tävlingen misslyckas totalt så skulle jag bli sur och säkerligen skita i att träna mer styrka... Liksom skylla lite på det... Ha ha. Fast å andra sidan så känner jag mig sååå mycket starkare, både mentalt och fysiskt så någon nytta har det ju varit. Plus att min värk faktiskt lindrats en aning av detta. Inte i ryggen, för den gör fortfarande svinigt ont och särskilt fort att få en remiss verkar det inte gå. Är dock inte förvånad. Men jag vill gärna ha en ok rygg, fibromyalgivärken har jag liksom accepterat och jag lindrar den genom träning, men ryggen som jag enligt sjukgymnasten skulle träna, det går inte. Hur i hela friden ska jag kunna göra ett rygglyft om det gör ont bara jag sträcker på ryggen eller ligger på den!? Jag har försökt lyda hennes råd, men det tar stopp för att det gör ont. Och enligt vad jag alltid fått intpräntat i mig så är det en signal för kroppen att tala om att man kanske inte borde fortsätta???

Syra kan också göra ont, men det är en annan sak och den ska man bara besegra...

Igår simmade vi ett ganska lugnt pass och även om jag inte var motiverad innan så gick det bra. 50:orna kändes riktigt bra. Huvudserien var

4 (4*50) frisim fart 1-4

gillar den serien, man ökar till max och kommer liksom igång på ett bra sätt!

Såklart simmade vi en massa annat också.

I väntan på träning. Ingen lust, ingen mot...

img_6776 (MMS)

I väntan på träning. Ingen lust, ingen motivation och ingen ork sedan en 400-ing på tid igår. Som var ok, men ändå inte... Men ett stort plus i kanten för att tentan nästan är klar! Befrielse upphöjt i hundra...


Tenta-dax

Hollyshit...

Nu kommer jag sitta intensivt med en tenta i sociologi, och vad jag ser så ser den riktigt svår ut. Alltså kan ni nog räkna med min frånvaro ett par dagar, beroende på hur effektiv i mitt producerande av svar jag är...

Nu kör vi!

Mysfaktor


Gröna fingrar???



Har satt några skott från någon gammal grön växt så får vi se om det tar sig... Skulle kanske inte tippa på det om det är jag som satt dom där... Men det är det, resultatet kommer...

Stora Maskiner VS någon annan film...



Nähä, det funkade inte med denna film heller. Tydligen är det bara Stora Maskiner som gäller. Men HALLÅ!!! Jag orkar inte se eller höra den mer nu... Hugo däremot är helt besatt av den. Men den är för sjutton gubbar inte det minsta bra...

Köttfärsås och spaghetti is da shit!



Middagen bestod av köttfärsås och spaghetti som sagt, till det majs, ketchup (så klart) och lite parmesan och ett stort glas kall mjölk!



Bordsskick!? Vet inte det jag, men åt gjorde han i alla fall, mer än mig...

Dagens lunch i lugn och ro



Blev en paus på ca 10 minuter i pluggandet för att mätta magen lite. Fortsatte såklart mitt effektiva pluggande efter det. Nu laddar jag inför tentan imorgon. Gahhhh, tror att den kommer bli så sjukt svår...!?

Missnöjd

Det är bara förnamnet det. Håller ju som bekant (!?) på med ett grupparbete i psykologin där vi skriver ihop en rapport. Jag har i stort sett gjort allt tillsammans med en annan tjej. Verkar dock som de andra skiter i det. Till råga på allt är en blind och en verkar inte ha alla hästar hemma (OBS inget negativt menat, men det försvårar i detta läget uppgiften en aning...). Klart och tydligt står det exakt vad som ska finnas med och hur det ska vara skrivet. Jag tog tag i Inledning, syfte, metod osv och hade koll på att alla saker var med. Nu har den blinda tjejen fått i uppgift att sammanfoga allt så att det ska stämma överrens med resultatet. Dock så stämmer nada. Inte ens rätt typsnitt, fast att det står, inte rätt radavstång, fast att det står, inte rätt rubriker, fast att det står... Listan kan göras lång och detta är ändå de mest banala saker i denna uppgift... Tror jag skiter i det där och gör en egen rapport... Det blir garanterat bättre. Jag menar inte heller att jag är bättre än de andra, men hur svårt kan det vara att kolla så att dessa saker som är utskrivna i uppgiften stämmer!? Och de andra två har typ gått under jorden...

Visst är det skönt och kul när det blir så och då man själv anser sig vara klar med uppgiften!? Not.

Biff med bambuskott och champinjoner! Till...

img_9853 (MMS)

Biff med bambuskott och champinjoner! Till detta serverades det äggnudlar! Det var sjukt gott och det vi blev mätta på i fredags! Idag blev det kycklingfilé och ris med currysås!


Stående såg han idag på Stora maskiner, ut...

img_0855 (MMS)

Stående såg han idag på Stora maskiner, utan att röra sig ur fläcken, i ca en timma! Den är bra den där filmen... Finna att låna här hos oss!


Helgen

Blev inte så mycket bloggande under helgen, men det finns ju en helgen, men det finns ju en hel del andra saker att göra. Ganska mycket faktiskt.

Lyckats putsa fönster, så nu kan vi till och med se vad det är för väder då vi vaknar... Och alldeles underbart när solen skiner in!

Igår blev det en hel del fix i trädgården på förmiddagen, sedan bio med Moa tillsammans med våra respektive vänner. Smurfarna! Åhhh, de är sååå söta. Gillade faktiskt filmen mer än vad jag trodde innan! Efter det bar det av till badhuset. Moa hade först träning och sedan skulle hon promt tävla. Och så bra hon gjorde det. Nu fick hon bara simma 25 meter rygg, klockan sprang iväg, och hon behöver hem och sova en söndag. I alla fall simmade hon sjukt bra (till mammas stora glädje!!!). Klockren teknik och hela 14 sekunder snabbare än sist. Ha ha, det är ganska mycket på 25 meter det... Det märks att hon vuxit lite och mer koll på armar och ben. Ni skulle sett, det var superbra verkligen. Så nu är hon taggad som 17 för att tävla ännu mer. Vi försöker bromsa lite, men hon älskar verkligen att simma.

Som hon säger så ska hon vara med på Knattesim i Enköping i november. Bara det att hon typ är 3 år yngre än de i yngsta åldersklassen, vilket hon dock inte bryr sig om... Och som hon säger, det ska bli ett OS-guld på 25 meter frisim... Ha ha. Sötnöt.

Lite smått nervös då jag väntar svar på en uppgift från skolan, känns lite jobbigt och som att jag har bommat... Men det återstår att se.


Done! Ett riktigt bra pass på gymmet! L Kä...

img_8242 (MMS)

Done! Ett riktigt bra pass på gymmet! L Känns grymt, med tanke på att alla 50:or igår gick på under 29 SEK så känns det som att jag är på väg framåt styrkemässigt. Nu plugg!


Och söndagens...

SYRA!!!

En massa insim

8*50 MAX MAX MAX i 3-mannalag

8*75 arm

8*50

DÖÖÖÖD och klockan har hunnit bli för mycket för att jag ska orka skriva mer...

Och dagens...

... som var sjukt jobbigt. Hatar att simma fort fort på mornarna. Känns som att frukosten kommer att komma upp. Men det är bara att bita ihop och simma fort fort!:-)

Huvudserien idag var

8*25 max uppifrån, vila 5 sek och max (dvs en bruten 50:a) st 1´
125 bad
8*25 löst+max uppifrån, medley
125 bad
8*25 max uppifrån, vila 5 sek och max (dvs en bruten 50:a) st 1´
125 bad
8*25 löst+max uppifrån, medley
125 bad

5 (100+2*50) arm

8*25 uv med fenor st 45

16*50 ben (med fenor) vf st 1´

Dagens simpass

Inte så jobbigt, kanske för att jag maskade en del... Men motivationen fanns inte riktigt där till att ta i som jag brukar. Kan ju bero en aning på min natt, sjuk Hugo och värk i kroppen...

Ja ja, i alla fall så såg passet ut så här i huvudsyftet

3 ( 3*50 ben + 2*100 ss + 200 arm)

12*25 med styrkeövning på kanten

Snart på´t igen, ska krypa ner i sängen och för första gången på läääänge läsa en tidning istället för en tjock engelsk psykologibok! Nice!

Dagens frukost



Jag och Moa startade dagen med yoghurt och färska jordgubbar. Och kaffe såklart för min del!

Just nu



Antar at dagen kommer spenderas så här.

Min nya kompis



En vit liten minidator! Perfekt att packa i väskan och ständigt ha med sig!

Fina Moa



Skoltjejen påväg till bussen och skolan. Överlycklig av att få gå upp till bussen utan mamma med granntjejerna!

Kolla vad hon har i håret!!! Vi köpte lite garn och "påtade" igår. Någonting jag själv gjorde som barn för lääääänge sedan! Kul bnär de börjar bli så stra att de kan pyssla med lite mer seriösa saker. Om det var så snyggt i håret vet jag inte, men hon tyckte att hon var fin i alla fall.

Sjuk kille

Mitt mammahjärta gör ont idag. Min älskade lilla plutt ligger fortfarande i över 40 graders feber och har så gjort hela natten. Jag är sjukt nojjig då det gäller Hugo och feber/hosta. Dels för att han haft feberkramper och det är ingen höjdare, liksom att han föddes med trånga luftrör och har vid ett flertal tillfällen haft svårt att andas, och därtill krupp. Så det är inte många minuter jag vågar lämna honom... Och jag vet att feberkramper kommer när febern stiger fort vilket innebär att han inte borde få någon nu eftersom den varit konstant ett tag....
Men ändåååå, de blir så små och ynkliga. Han orkar inte ens titta. Men har druckit och fått i sig lite alvedon, sjunker inte febern det minsta snart får jag väl ringa och kolla vad jag ska ta mig till.



Nu ligger han i alla fall här i soffan bredvid mig. Ska försöka ta tag i lite pluggande och kanske ta tag i uppsatsen. Kom igång lite med den igår, trots allt. Hade en grymt effektiv pluggdag så jag känner mig inte stressad över att vara hemma med Hugo idag. Nu kan jagverkligen lägga allt fokus på honom, men ändå passa på att plugga då han sover.

Min älskade lilla tuss. Konstigt, ibland önskar man att han ska vara så här lugn, men när han väl är det inser man att någonting är så fel. Tacka vet jag vilden i honom som är sådär härligt glad och charmig med glimten i ögat.

För övrigt har han en mening som han försöker förmedla till oss, men vi förstår inte... Han säger:

H: - Mamma?
J: - Ja, Hugo vad är det?
H: - Dadaddabbabagliabaraddlmamma...

Svarar man inte på det blir han sur och det är alltid exakt samma "fras" men mamma kan bytas ut till pappa eller Moa. Annars så har hans ordförråd verkligen vuxit, häftigt.



En febrig kille, 40,3 bara sådär... Fick k...

img_3496 (MMS)

En febrig kille, 40,3 bara sådär... Fick komma in och ta pappans plats, första gången. Det var min dra-täcket-över-huvudet-natt. Men vad gör man inte för sina barn?


Skiter i denna dag nu

Urk, vilken dag. Värken har naglat sig fast, trots träning, vågar inte ens sia om hur det hade varit utan träningen. Helt otroligt att det kan göra så ont. Hade nästan förträngt det värsta värstaste tillståndet, men nu är det bevisat att det inte alls är borta. Så jag struntar i denna dag nu. Tänker göra något som typ aldrig inträffar, äta värktabletter och dra täcket över huvudet och hoppas på att morgondagen har någonting annat att erbjuda än detta.


Hmmmm

Undra hur denna dag kommer att sluta? Det jag vet är att jag redan hunnit träna, plugga en himlans massa och för om de ringer från dagis nu eller nu eller nu... Hugo var i alla fall relativt pigg och for runt som en tätting här hemma innan vi åkte, batteriet i febertermometern var slut så det var liksom inte så mycket att göra mer än att chansa på att lämna honom där... Han var varm som en kamin i natt, men ok i morse... Svårt det där.

Jaja, nu blir det råplugg och sedan paus för lunch innan jag ska se om jag kan få till det där ämnet för B-uppsats... Kommer antagligen handla om samhällets/it:s påverkan för skapandet av identiteten... Eller något sånt. Åhhhh, jag vet ju inte. Det som intresserar mig är antingen utveckling av barn/kontra samhället eller arbetsplatsorganisation. Men tyvärr behandlar inte denna delkurs de ämnena. Grrrrr. Fasen, behöver en spark i baken!

Näpp, detta duger inte.

Rn god start på dagen! Har ju förväntninga...

img_7339 (MMS)

Rn god start på dagen! Har ju förväntningar på gymmet, men tror dessvärre att Hugo är sjuk, igen. Ska smyga in och väcka honom nu! Håll tummarna för jag MÅSTE plugga hela dagen idag eftersom han var ledig igår. Målet är ju att ha honom ledig en dag i veckan, kräver dock stenhård disciplin.


Go´kväll

Hoppas dagen varit bra!

Jag har haft en mysig dag med Hugo. Han är ju bara för go just nu. Jag smälter och drunknar samtidigt i hans ögon. Vi började dagen med att städa. Grundligt. Han var sååå stolt att få vifta lite med trasan. Sedan åkte vi och handlade, bland annat lite blommor och krukor, främst till Moas rum. Skönt med lite piff i ett nystädat hem. Lilltussen somnade nästan mitt i lunchen och sov till halv tre. Lagom att få en liten stund med Moa då hon kom från skolan. Tog med en kompis till henne och åkte och badade. Mys!

Kvällen har spenderats med att försöka komma på ett bra ämne till en B-uppsats. Finns ju hur mycket som helst inom sociologi att skriva om. MEN, det måste röra kurslitteraturen. Alltså begränsar det mina eventuella ideér till en uppsats. Grrrr. Kanske kan det bli något av det lilla fröet som gror långt där inne... Någon med tips? Mottages tacksamt!

Fast nu blir det sängen, är sjukt trött och ska tagga för lite styrketräning imorgon!


Mmmmmumma!

img_8497 (MMS)

Mmmmmumma!


Vanisch, bort med fläckarna!



Ni som ännu inte provat Vanisch se till att göra det! Nu har jag testat i stort sett alla produkter som jag fick äran att prova via Buzzador. En hjälp i vardagen då du vill bekämpa fläckarna som tycks komma ideligen i en vardag tillsammans med barn.


Dagens kommentar

Hon är ju för underbar, min lilla fina Moa.

Härom kvällen låg hon i sängen och såg lite så där lagom finurlig ut. Så säger hon:

M: - Mamma, jag har tänkt på en sak.
J: - Ja ha, vad då då?
M: - Jo, jag har ju faktiskt inte skrikit eller bråkat på två dagar.
J: - Nä, det är väl bra det. Det ska man ju inte göra, det är ju inte så roligt.
M: - Men då borde jag ju få 2 hundralappar i veckopeng nu?!
J: - Varför då?
M: - Jo, en för varje dag. Det blir bra det mamma.
J: - Nej, det kan du inte. Det är ju jättemycket pengar.
M: - Hmmm, men ok då, 1 hundralapp kan vi säga då.

Förhandlare... Till saken hör att hon får 30 kr och de brukar hon spara för annars tar de ju slut med en gång (!?). Hon har ju även kommit på  att hon kan strunta i att köpa godis för veckopengen och istället smaka av oss... Hon är inte dum den där ungen:-)


Lite lunchblogg

Visst måste man väl få tillåta sig själv att ta en lunchpaus även om man sitter hemma och pluggar!? Det tycker iaf jag:-) Dessutom ska jag snart bege mig till jobbet. Några timmar kvar att fila ena uppgiften lite. Jag vill såååå gärna bli klar med den idag så att Hugo-bus kan vara ledig från dagis i morgon. Jag tror att jag hinner, men ena bokaen är just nu på bibblan i väntan på mig. Men uppgiften är i stort sett färdig, så jag får komplettera med lite källhänvisningar... Det får väl bli ikväll då.

Ja ja, hur som helst så har uppdateringen inte varit den bästa, har inte mått speciellt bra. Sjukdomskänsla till max. Huvudet, halsen, kroppen, ja, ni vet. Men idag känner jag mig ok igen! Skönt. Bara vädret som gör inverkan på min kropp, men det är en annan sak. Började dagen med lite träning på gymmet. Men jisses vad folk det var. Vart kom alla de ifrån tro??? Kanske siktet inställt på beach 2012 redan nu? Då lär de ju komma i form i alla fall.

För min del så har några veckors styrketräning gett stora resultat. Drar ju mycket tyngre nu!!! Det är bra! En vecka till sedan blir det lugnt innan tävlingen sista september. För det ska ni veta, det är oerhört viktigt med vila och återhämtning, precis lika viktigt som själva tränandet. Och ja, även simmare vilar, ibland:-)


Wieeeee!

Ännu en dag (gårdagen) med besäksrekord! Men inte så många som länar ett avtryck här inte... Men å andra sidan behöver man ju inte det, men det skulle ju vara lite kul att veta vilka ni är...

 


Nappkok! Kanske nappsoppa till middag?!

img_5814 (MMS)

Nappkok! Kanske nappsoppa till middag?!


Överlevde

Som vanligt överlevde jag besöket hos tandläkaren. Det värsta på hela året. Skulle nog göra vad som helst istället för att gå just dit... Mina tänder var hela, rena och just för tillfället alldeles problemfria! Vilket glädjer mig! Dock så har herr Fibromyalgi gjort sig påmind även i munnen... Jag vet att min läkare har pratat om det förrut, men det har varit så långt bort. Min tandläkare är väldigt påläst inom detta och har jobbat mycket med fibrmyalgipatienter (tack) och såg nu att jag har en tendens att bita ihop käkarna, förmodligen under natten, och att det medför slitage på tänderna. Vilket jag givetvis har märkt av eftersom jag är helt slut i käften ibland på morgonen...

Så resultatet blev en bettskena, vilken gjuts efter mina tänder. Vidrigt att bita i den där massan som trycks in i munnen och jag trodde typ att alla tänder skulla följa med ut då han tog ut massan. Ungefär som en stor klump modellera som trycks in i HELA munnen. (ok, liiiite överdrivet kanske...). Och så klart i ett resultat som minskar plånboken avsevärt... Men hellre det så att tänderna får sitta kvar:-)

Just hål i plånboken vill jag inte heller ha. Funderar starkt på att jag och Moa ska ut och resa. Det skulle vara mys det.Ja ja, nu ska jag plugga lite innan hon ska hämtas vid bussen för att sedan hämta upp det andra trollet...

Börjar denna morgon med ett besök hos tand...

img_7530 (MMS)

Börjar denna morgon med ett besök hos tandläkaren, inte riktigt min favoritsyssla vill jag lova. Bokstavligt talat så nervös att jag skulle kunna spy! Trevlig morgon med andra ord!


Längtar tillbaka!

img_0800 (MMS)

Längtar tillbaka!


Stora maskiner, igen! En trött kille efter...

img_2346 (MMS)

Stora maskiner, igen! En trött kille efter drygt tre timmars sovande. Verkar ta sin tid att vakna till liv...


Morning! Sitter och väntar i bilen på att ...

img_9229 (MMS)

Morning! Sitter och väntar i bilen på att gymmet ska öppna. Passar på att utnyttja tiden till plugg! Dock mår min kropp skit efter syran igår, men det visste jag ju. Inte många minuter tillät den mig att sova i natt, så klart när jag verkligen vill vara pigg idag så att jag kan jobba utan att besväras. Ja ja, lite styrka, det som går, och sedan på med masken så att ingen ser... Skulle ju nästan gå att analysera ur ett psykologiskt perspektiv...


Kardemummamuffins


Har aldrig testad detta tidigare, men en verklig hit! Har snöat in lite på detta just nu i alla dess former. Gärna som lite "topping" på kaffelatten eller som idag, i muffins! Moa och Hugo bakade förfullt sedan bjöd vi in granskapets barn och fikade! Mysigt i regnet.

3 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält margarin
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1 1/2 msk malen kardemumma

Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ned i smeten. Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Rör ihop och portionera ut i muffinsformar och grädda i 175 grader i mitten av ugnen lagom lång tid!

Njuuuuuut!

Ganska nöjd med dagen

Pluggandet har avlöpt väl, tycker jag hunnit massor. Skrivit i stort sett klart uppgiften tills nästa vecka i sociologi B. Dock en assvår uppgift som jag inte riktigt vet om jag greppat fullt ut. Ska låta det vila en stund för att kika igenom det sedan. Skrivit ihop större delen av Psykologiundersökningen. Som ni vet hatar jag grupparbeten och hade jag gjort det själv skulle det varit klart nu. Det blir ju liksom inte mindre jobb bara för att man skjuter upp det hela. Snarare bara mer press.

Dessutom har jag fått tag i filmen som vi ska analysera inom personlighetspsykologin, Om jag vänder mig om, av Björn Runge. Har inte sett den och har ingen aning om vad den handlar om. Ska bli en riktigt rolig form av tentaskrivande:-). Uppgiften ska inte vara inne före mitten av november, så tid finns, men som sagt, jag kommer förmodligen inte analysera den bättre senare. Föreläsningarna har vi fått, lite mer litteraturläsning sedan så kör jag!

Det var skolan det. Mycket snack om den just nu, men det är liksom en stor del av min vardag just nu. Men imorgon väntar jobb hela dagen. En sväng till gymmet innan jag  börjar ska hinnas med. Har ändå lite tid mellan att Hugo lämnas och att jobbet ska påbörjas.

Det blir kanon det!


Hmmm, vad säger man

Ja ni där ute som har tränat eller tränar hårt nu, ni vet vad det innebär att få syra. Sådär så att kroppen skriker. Det känns som att man gått rakt in i ett betongblock som man sedan ska skjuta framför sig. Inte lätt och hela tiden känns det som att man ska kräkas. Men är man tjurskallig så är man och då vänder man det till något positivt, bara en meter till, kom igen nu, en meter till... Eller också ger man upp. Det gjorde jag inte idag, trots att det var nära. Fattar inte att det kan vara sååååå jobbigt. Att man kan bli så sjukt trött av att anstränga sig. Det roligaste av allt var att det bara var 4 stycken fjuttiga 100-ingar... Herregud, vi kan ju simma hur många som helst på en "vanlig" träning utan att det känns det minsta jobbigt.

Då jag skulle dyka i på den sista var benen så fulla med syra och alldeles skakiga, som två geleklumpar som man ska få att trycka ifrån, kicka under vattnet och sparka med i 100  meter.

Ont det gjorde ont, men på ett bra sätt!!! Och jag genomförde den också. Tyvär hade vi ingen tidtagare, men tror att alla gick under 1.06 (tiden på den sista och den gick garanterat långsamt). Egentligen är tiden skitsamma, huvudsaken att man gör sitt bästa!

Så idag såg huvuddelen av passet ut så här:

2(25+50+75+100) medleyteknik
lite 25:or av alla dess slag

4*100 MAX uppifrån från pall st ´3 min
 bad
16*50 fenben


En god härlig sallad med lite zaganakiost!...

img_2054 (MMS)

En god härlig sallad med lite zaganakiost! Välbehövligt efter ännu ett syrapass. Mums!


Muffinsbak!

img_9031 (MMS)

Muffinsbak!


Ja, så här har det sett ut idag. Galet, me...

img_1774 (MMS)

Ja, så här har det sett ut idag. Galet, men tror att jag lyckats knåpa ihop både det ena och det andra.


Måndagens simpass

Lite tungt i början, men till slut fick jag loss känslan och det gick rktigt bra!

Simmade idag

8*100 frisim st 1.30
4*200 frisim st 3.00
8*100 frisim st 1.30 (arm)

Tanken var att man skulle ligga på en och samma tid alla och det gick hyfsat. Låg runt 1.11-1.12 på alla hundringar och 200-ingarna gick på 2.25-2.26. Tycker att det var helt ok efter att ha kört syrapasset igår, samt att jag faktiskt inte var helt slut, hade med andra ord kunnat köra lite snabbare, men hade jag orkat då??? Så jag antar att träningen hur som helst ger resultat.

Nästa tävling, NM, Nordiska Mästerskapen, den 30 september-1 oktober. Då är det 200 frisim och 400 frisim som står på programmet. Simmar bara en dag då jag jobbar sedan (för er som vill anteckna det och bryr er:-))


IDOL

Sitter nersjunken i soffa med dipp och grönsaker och glor på Idol. Vissa riktigt bra andra totalt asroliga. OK, jag är nog inte rätt person att bedömma det eftersom jag är helt tondöv. Skulle vara kul att höra vad de skulle säga om mig. Inga vackra ord antar jag.

Imorgon väntar en hel dag med jobb! Kul!


Godmorgon världen!

En härlig höstdag går vi tillmötes idag! Sov som en klubbad säl, vara bara uppe en enda gång för att att jag vaknade av värk och var bara tvungen att lindra den med lite tabletter. Och så skönt att den faktiskt lindrades en aning så jag kunde sova vidare som en klubbad säl ända tills klockan ringde. Moa sov, Hugo sov... Så för första gången sedan de börjat i skolan respektive dagis kunde jag fixa iordning mig ensam på badrummet utan en liten underbar telning som ska dricka vatten, plaska, spruta så att man får byta tröja typ tre gånger, drar iväg med alla saker osv. (listan kan göras lång).

De båda vaknade av Moas väckarklocka.

Väl lämnat dem vid buss och på dagis körde jag direkt hem för att göra tentan. Avklarad och godkänd med marginal. Alla rätt skryt! Påminde lite om körkortsprovet man skrev. Kryssfrågor via datorndatorn, tidsbegränsat och sedan kommer det upp direkt hur många rätt/fel man har. Det var svårt och det var påståenden eller miniberättelser där man skulle analysera det psykologiska och sätta in rätt kategori/definition/begrepp/beteende osv. Ganska kul, och det är verkligen ett bevis på att man förstår, eller inte. Och definitivt ett bra sätt att tentera då man pluggar på distans. Böckerna hinner man verkligen inte använda då tiden var knapp vilket medför att man måste ha läst och förstått ALLT! Nu är den gjord och jag ska ta tag i lite Sociologi under dagen.

Satan så skönt att slippa omtenta och veta att man kan det!



Mammas bästa bästa skatter!

SYRA-träning

Inte mänskligt.
Inte normalt.
Inte OK.

...att träna så hårt efter en partykväll. Herre lilla skapare vad detta tog på min kropp. Trodde helt ärligt att det skulle svartna för ögonen. Tur att mina polers är med så att man orkar igenom passet. Fan vad bra vi var!!!

3*100 MAX frisim från pall st 3 min
100 bad
6*50 MAX valfritt från pall st 2 min
100 bad
8*25 MAX medley från pall st 1 min
100 bad

2(25+50+75+100) ben

600 arm

Dagen efter!

Shiiiit, ska man vara så här trött och dessutom vara tvungen att gå upp relativt tidigt för att plugga inför tentan imorgon... Jisses säger jag bara.

Dagen igår var minst sagt intensiv. En hel dag med föreläsningar och enkätkonstruerande för gruppuppgift (hatar sådant) och direkt hem och vidare till en underbart rolig kräftskiva. Inte för att jag åt några kräftor, men paj och en hel del vin blev det visst. Känner liksom det idag om man säger så. Men kul var det och vi var sist därifrån:-)

Snart kommer mina små tussar hem! Riktigt längtar efter dem nu. Har ju inte träffat dem sedan i fredags. Antar att det blir träning ikväll, även om jag inte orkar så ska man väl masa sig dit... Kanske kul, kanske inte. Men garanterat ansträngande.

Näpp, nu mot fortsatta studier med tjocka boken...

Booooooooring! Denna skolbuss, kommer allt...

img_9295 (MMS)

Booooooooring! Denna skolbuss, kommer allt från halv två till tio över två, verkar bli det sistnämnda idag... Hatar att vänta och inte ha något att göra. Men snaaaaart kommer mina fina tjej. Frågan är bara när? Konstigt, borde finnas en tidtabell.


Måste bara tipsa om Vanish! Fläckar är ett...

img_8417 (MMS)

Måste bara tipsa om Vanish! Fläckar är ett minne blott, till och med på intorkade fläckar! Spraya, tvätta, torka och använd!


AJAJAJ

Herre min skapare vilken träningsvärk jag har i kroppen idag. Benen och ryggen är ingen fara, vågar ju inte köra några övningar för ryggen än. Väntar fortfarande på tid till ortopediska, men det är en annan historia.

Jag TRODDE att jag i alla fall hade lite muskler som var tränade i arm, bröst och axelpartierna. Hmmm, tydligen inte då. Fy sjuttsingen säger jag. Eller också är det en signal om att jag borde styrketräna mer för att bli starkare och kunna utnyttja det i simningen...


Godkänd!

Skönt! Alltid nervöst att lämna in första tentan/uppgiften eftersom man inte riktigt vet hur lärarna vill ha det och vad de är ute efter. Lämnade i alla fall in uppgiften redan igår och har redan fått tillbaka den med godkänt resultat. Så skönt. En uppgift avklarad. Tenta i en anna kurs på måndag, då kan jag koncentrera mig på det nu.

Så idag händer inte så mycket mer än att jag såklart ska plugga skiten ur mig nu på dagen, vid tre kommer min kusin och fru med barn hit, kul! Sedan avslutas fredagen med träning innan soffhäng.

Helgen blir hektisk. Ännu ett partaj inbokat imorgon, Gocart-final och kräftskiva i byn, kul. Men innan jag får skåla i lite vin så ska jag tillbringa hela dagen i Gävle med första träffen för denna termin i Psykologin. Drar tiiiidigt imorgon och kommer sitta på föreläsning och göra laboration/experiment i personlighetspsykologi. Kul. Ser faktiskt fram mot det riktigt mycket. Undrar bara hur jag ska kunna hålla reda på tre kurser samtidigt utan att blanda ihop det????

Ja ja, det blir bra det här!

Tidig morgon på gymmet! Här ska byggas mus...

img_4337 (MMS)

Tidig morgon på gymmet! Här ska byggas muskler! Sedan väntar en fika med kära XXX!


RSS 2.0