Nya grannar?

Jag undrar så vilka som köpt huset bredvid oss! Det såldes för ungefär en månad sedan och det ska tydligen ha sålts till en barnfamilj från Vallentuna i vår ålder. Mr Right har pratat med dem, men det var innan huset såldes då de var förbi och kikade. Han tyckte de verkade sååååå trevliga, men sedan har vi inte sett till dem. Ja, inte någon annan heller för den delen. Jag tycker att det ska bli superkul att få grannar och känner inte det minsta som en del andra runt omkring att man ska överklaga alla nya byggen... För oss tog det drygt ett och ett halvt år extra på grund av överklagan.... Då får man väl bosätta sig i skogarna i mörkaste Norrland!

Tänk vad mysigt till sommaren då alla börjar krypa fram ur sitt vinterbo. Och alla vet ju att jag gärna bjuder in alla på en fika eller två... Nu är det ju bara ca sju hushåll här, men det ska byggas ca nio till fram till hösten. Kul tycker jag. Tomterna är stora så det är ju inte direkt så att vi kommer se vad grannarna äter till frukost!

Näää, nu måste jag verkligen till jobbet!

Have A Nice Day!

Vågar man äta kyckling!?



Efter alla skriverier om glasbitar i fryst kyckling från Kronfågel träder nu ännu ett larm om glas i kyckling fram. Glasbitar i färsk kyckling från Coop har nu hittats. Tydligen är det Coops egna märke men är tillverkad av Kronfågel. Känns lite olustigt att ställa sig och tillaga kyckling till middag just nu. Vi har en påse i frysen, men jag vågar ärligt talat inte äta den utan tänker gå tillbaka med påsen. Och kyckling som är så god i alla former. Tänk vad detta kostar Kronfågel...


Vilken härlig dag!


Vaknade upp till ett strålande väder där solen smälter bort resterande snö och is! Det är så härligt och man ser ett ljus tändas för att det kanske ändå kommer en sommar fram över!!! (så klart, det gör det ju alltid även om det ibland känns hopplöst!)


Idag tänker jag inte tynga er med hur jag mår, behåller det för mig själv eftersom det inte är ett dugg bättre än igår! Tyvärr, men det är inte så kul för er att endast höra om negativa saker.

Snart ska jag göra mig i ordning och ta mig till jobbet. Måste "slänga" in Moa på dagis och försöka förklara att vi inte är klara med semestrarna på jobbet än. Hmmmm, ledighetslappen ska in idag på dagis... De är så goa på hennes avdelning så de har säkert förståelse för detta också:-) Måste erkänna att jag skäms lite att vi inte kan lämna in den i tid. Sådana små saker får mig att känna mig som en dålig mamma. Får reparera det på något annat sätt. Kanske smöra lite extra mycket.... Nej, skoja bara, tycker inte om smörande människor själv så det kommer jag definitivt inte göra!


Jag har överlevt!

Jaa, det är säkert! Jag har faktiskt överlevt dagen! Så otroligt skönt att den äntligen är över! Nu hoppas jag kunna ta nya tag imorgon och bara skriva om positiva saker!

Har ni hört att Johnny Depp erbjuds nästan 500 miljoner kronor för att medverka i en ny Pirates of Caribbean film!? Sanslöst mycket pengar. TGänk vad man skulle kunna göra för mså mycket stålar.!? Fatta, jag skulle resa till alla världens hörn och shoppa en massa onödiga saker:-) Och jag tror att jag fortfarande hade haft en massa pengar till övers för att skänka till olika organisationer!

Repris...

En dag i mitt liv....

Jag vaknar. Vaknar trött och stel i hela kroppen, fast jag lyckats sova två timmar i alla fall. Tar två Alvedon och en Ipren. Väntar. Väntar på att den värsta toppen av värk ska försvinna. Stiger upp. Jag måste och jag bestämmer att jag måste göra det nu!
Duschar varmt. Det hjälper. För stunden. Klär på mig och plockar fram frukost. Matlust? Nej, värken finns där. Men jag bestämmer att jag måste äta. Vet att det snart blir något bättre, snart.
Efter en och en halv timme har jag kommit igång någorlunda. Kroppen skriker efter att få vila i horisontalläge. Då känns det som bäst. Jag bestämmer att den inte får sin vilja igenom. Jag måste till jobbet. Jag vill jobba.
 
På förmiddagen känns det ganska ok. Vid tolv-tiden varje dag bränner tårarna. Jag bestämmer att jag inte vill gråta. Att jag ska klara min dag som alla andra. Räknar ner tills jag kan komma hem och bara få ha ont utan att någon ser. Jag bestämmer att jag måste laga mat. Sittande på en pall rör jag i pastagrytan. Fötterna och ryggen skriker, men jag bestämmer att det är viktigt för mig och min familj att äta tillsammans. Vi äter, men de ser att jag är plågad, men jag bestämmer att det inte är så farligt, att jag orkar några timmar till.

Kryper ner i ett varmt bad och känner hur värmen sprider sig och hur kroppen åter känns lite bättre. Badar länge och har den bästa stunden på hela dagen. Precis som andra. Jag har klarat ännu en dag och undrar om jag ändå inte inbillat mig att det gjort så ont? Jag bestämmer att så är fallet och går upp ur badet. Torkar mig och sätter på mig kläder. Tänker att nu kan jag städa lite. Börjar, men orkar inte stå. Ryggen och fötterna skriker igen. Jag bestämmer igen att det måste gå. Jag vill ha rent och fint. Jag vill bjuda mina vänner på fika. Jag vill vara som jag alltid varit. Den som fixar och grejar och alltid är glad! Jag bestämmer att det går. En liten stund. Jag kan sova sedan. I alla fall några timmar.

Jag vaknar igen. Tar två Alvedon och en Ipren. Jag bestämmer att jag ska klara ytterliggare en dag.

För jag bestämmer!

Vill inte, vill inte och vill inte

Idag vill jag inte gå till jobbet. Jag har så enormt ont och det är nog första gången som jag verkligen inte vill gå till jobbet. Eller det är egentligen fel formulering, men jag vet inte hur jag ska klara av att sitta där idag. Visst vill jag jobba, men hur 17 ska det gå till? Måste i alla fall försöka att ta mig upp och klä på mig eftersom jag börjar om två timmar och det tar ett tag att klä på sig. Jag ber till Gud att jag ska klara av den här dagen och bara komma hem och ta ett bad och bli lite ompysslad av Mr Right!

Granatäpple!



Jag fick en artikel av en av Moas dagisfröknar om granatäpplen och dess positiva inverkan på människokroppen.
Det sägs enligt forskninga att ett granatäpple om dagen bland annat är bra för hjärtat, kolestrolet, lederna och muskelvärk. Det innehåller C-vitamin, men förutom C- vitamin innehåller den också många viktiga skyddsämnen, polyfenoler, som ger frukten en mycket stark antioxidativ förmåga.

Juicen från granatäpple har visat sig ha upp till tre gånger högre skyddande effekt mot fria radikaler än rödvin och grönt te, som är kända för innehålla mycket antioxianter.

Ät den färsk eller drick ren granatäppeljuice .

Om det är gott!? Jodå, det går ner, men inte den godaste frukt jag ätit. Juicen är god, men ett glas räcker gott och väl. Ett annat tips är att blanda ner granatäpplekärnorna i sallad, både i fruktsallad, pastasallad eller helt enkelt i den vanliga salladen!

Prova dig fram så hittar du säkert en egen favorit!


Strålande sol gör mig så glad!

God morgon!

Fruktsallad  Varm choklad utan mjölk Banansmoothie med apelsin


Efter en god frukost bestående av färskpressad apelsinjuice, varm chokla¨d, ägg, smörgås med ost och en kiwi känner jag mig ganska pigg i huvudet, men inte i kroppen. Jag kan inte ens stå upp för att det värker som 17 under fötterna. Jag vet, helt sjukt, men där och i ryggen är det fruktansvärt idag. Jag vet ärligt talat inte ens hur jag ska komma iväg till jobbet. Det tog ungefär en halvtimme att ens kunna gå upp ur sängen. Shit, vad jag hatar detta. Det blir ständigt ryggläge tills det är dags att åka.

Solen strålar från en klarblå himmel idag. Så härligt! Måtte värmen också komma! Solens strålar gör att jag känner mig vårglad! Tänk vad härligt att kunna stoppa undan alla vinterjackor och plocka fram vårkläderna!

Läääängtar!

Middagsbjudning

Åhhhh, imorgon har vi blivit bjudna till min kära vän och hennes sambo på middag! Ska bli så kuuuul! Det är riktigt lyxigt att bli bjuden på en god middag (för det vet jag att det blir) redan på en måndag! Spännande att se vad det blir för mat. Det är alltid så roligt att se vad hon hittat på. En mästare med roliga ideér och alltid nya recept! Kanske skulle hon platsa i "Halv åtta hos mig".

Foto: TV4
Det härliga gänget från Västerås som hade det sååå trevligt tillsmmans enligt  programledaren Helge Skog.

Har inte sett så många avsnitt av detta program, men älskar verkligen Helge Skog och hans roliga kommentarer. Jag garvar åt nästan allt han säger! Som gjord för detta program!


Mr Right äntligen hemkommen

Då var den ensamma helgen slut. Mr Right kom hem och läste saga för Moa och vi pratade lite men sedan lommade han iväg till sängen... Rolig va? Men jag är van efter alla Leksands-resor år efter år! Ingen idé att ens fråga om han orkar vara uppe ett tag.

Nu ligger jag i soffan och kollar på Sanningens Ögonblick. Ohhhh, det är lite smått pinsamt ibland, till och med för mig som TV-tittare. Tror aldrig att jag skulle ställa upp i det. Skulle vara lite kul att få reda på hur de kan luska fram allting om de tävlande. Vem ställer en fråga om en sådan sak som "Tvättar du alltid händerna när du varit på toaletten"? Om man inte förväntar sig svara nej på den är den ju inte så rolig direkt.

Myssöndag!

Vaknade i morse och trodde att klockan var åtta, men den var ju nio... Och vi hade plötsligt sovit jättelänge:-)



Idag kom min vän med hennes lilla goa ettåring på besök och fick i sig både lunch och fika. Efter det tog vi en promenad. Sedan var de tvugna att åka hem så jag och Moa var ute och cyklade. (eller för att vara ärlig, hon cyklade på sin tre-hjuling och jag fick springa bredvid och hålla koll på henne eftersom hon verkligen älskar att åka i alla stora gropar på vår väg. Det är bara det att varje gång hon åker i en grop så välter cykeln... Vägen behöver en ordentlig renovering!)

Så nu är jag död och orkar ingenting mer än att ligga i soffan. OK, ganska skönt en söndageftermiddag, men inte kul och speciellt inte om man inte har en valmöjlighet.


Earth Hour


Tydligen var det bara en halvmiljon svenskar som släckte ner igår kväll mellan 20.30-21.30. Inte så mycket tycker jag. Jag bidrog i alla fall till att vara en bland den halva miljonen. Men, glömde att släcka ytterbelysningen som går på timer. Så jag vet inte om det räknas... Tyckte dock inte att det såg så mörkt ut i husen runt omkring.

Nu måste jag resa mig upp och försöka få fram lite middag. Pastagratäng a la Johanna!

Kaffe Latte paus



Idag blev det en god Kaffelatte under eftermiddagen! Supergod med soyamjölk. Lagom varm, lagom söt och lagom mycket!

Nu ska vi äta middag och sedan ta ett bad som sagt!

Kram så länge!

Bikini till sommaren!



Det var den här bikinin jag köpte på Lindex. Handlar sällan kläder där, men gillade denna otroligtmycket och till ett mycket bra pris, eller vad sägs om endast 200:- för över- och underdel!?

Jag har hellre några att yta med än att ha samma hela sommaren!



Blev även en mjukisdress i grå velour. Mr Right är inte så förtjust i denna typ av kläder, men det är jag som ska ha den och jag passar på att använda den flitigt denna helg då han ändå inte är hemma!
Jag tycker att den var fin och otroligt sköööön!


Ledig lördag, så härligt!

Igår hann jag verkligen inte skriva någonting här i bloggen. Jag hämtade upp min mamma och min syster efter jobbet och en fika på stan med Moa. Vi åkte hem och plockade fram goda baguetter, ostar, sallad, tomat, gurka, paprika, oliver, jordgubbar och lite annat smått och gott. En riktig mysfredag med Let´s Dance på Tv.

Moa tog direkt taf i min syster, jag fick en dörr i anskitet och fick inte vara med och leka med dem. Trist, men jag hann umgås med min kära mor tills de kom ut och ville mysa med oss. Jag måste ha familjemys med mamma och syrran lite oftare. Precis vad vi behövde och mysigt att äta frukost tillsammans.

Appropå Let´s Dance så säger jag ett stort grattis till Annika och Magnus! De har helt klart gjort störst framsteg, men tycker nog att Laila dansar bättre.



Jag vilar hellre ögonen på en dansare som Laila, men tycker att det var enormt roligt för Magnus och Annika att vinna. Kul för Annika som varit i final tre gånger. Äntligen och hon var så klart en värdig vinnare!

Tyvärr går det inte att ladda upp några bilder nu heller, IGEN. Tredje gången den här veckan! Jag blir så trött. Varför går det inte!? Gjorde i alla fall ett fynd och hittade en bikini igår på Lindex. Bilden kommer väl så småningom....

En mjukis dress hittade jag med, så nu när Mr Right är i Leksand kan jag mysa här hemma i lugn och ro. Har lovat att spela spel på datorn med Moa. Astrid Lindgrens memory, sedan ska vi laga lite mat och ta ett bad. Krypa upp i soffan och äta lördagsgodis. Jag hoppas att hon somnar tidigt, det blev sent för henne igår och jag ser gärna att hon är go och glad i morgon! När hon somnar ska jag göra ansiktsmask och krypa upp i soffan med en bok och vänta på att Robinson börjar. Mysigt. 

Vilken hälsosam lördag, inga utsvävningar alls.
Hörs senare!

Fräsch frukt!




Åter igen torsdag! Efter vårt städrace blev det en härlig liten frukttallrik. Apelsin, passionsfrukt och kiwi! Vitaminbomb som smakar ljuvligt!

Imorgon drar Mr Right till Leksand. Ska bli ganska mysigt att tillbringa helgen med Moa och bara göra tjejgrejer! Imorgon slutar jag halv två. Då ska vi köpa en pyjamas till lilltjejen och sedan ska vi hämta min syster som ska tillbringa kvällen och natten här. Så mysigt! Detta har jag sett fram mot hela veckan! Vi ska bara mysa och prata skit! Åhhh jag riktigt längtar. Kanske mamma hänger på. Snacka om tjejkväll. Pappa är hemma och tänk om han känner sig utanför... Jag får bjuda hem min favorit pappa en anna dag! Eller kanske gå på något sportevenemang, bara han och jag eftersom vi är lika sportgalna båda två. Det blir perfekt, jag får vara med på båda:-)

Full frys (och kyl)

Idag har vi även hunnit med att handla lite mat. Och jag lovar, det behövdes verkligen. det liksom ekade i våra skåp hemma! Det hör inte till vanligheterna eftersom jag verkligen älskar att öppna kylskåpsdörren och se att det finns en massa att välja mellan. Det som alltid finns hemma är en massa frukt och en massa grönsaker. Det är så gott. Men imorse fanns det bara en gul lök som hånflinade åt mig då jag öppnade dörren. Precis som den visste att jag inte kände för att ha den på mackan till frukost!

Gå till veckans kock Leif Mannerström!

Jag säger inte nej till en kock hemma! Han får gärna komma hem till mig och laga till lite gott då och då! Kankse att Gordon Ramsey är aaaaaaningen snyggare!?

Nu blir det en kopp te och till frukost inorgon smörgås med krasse, paprika, tomat och gurka. Kiwi och grapefrukt till det gör att C-vitaminerna inte missas. Mmmmm, kan nästan inte hålla mig från att ta lite nu med....

Ännu en sväng till läkaren!

Jaha, då har jag besökt smärtkliniken igen. Fick tiden i måndags så det var snabba puckar! I alla fall så gjorde jag en smärtmätning. En ganska jobbig undersökning som gick ut på att läkaren höll en konstig manick, såg ut som en pistol ungefär, mot vissa punkter på min kropp. Dessa punkter kallas Triggerpunkter. Sedan trycktes det liksom ut en fjäderliknande sak... Jag lovar, det var inte skönt. Det gjorde dock mindre ont än vad det gjorde i måndags och det berodde nog till stor del på att jag skulle säga till när det BÖRJADE göra ont och inte försöka utstå så mycket tryck som möjligt. Började i alla fall inte gråta och det känns inte lika mycket så här i efterhand som det gjorde i måndags.

             

Ovan ser ni de punkter som kallas för Triggerpunkter. De som lider av Fibromyalgi är extremt känsliga på just dessa punkter. Det gör oerhört ont endast vid ett mycket lätt tryck.
Man upplever det ofta som att trycket varar mycket länge, i flera timmar och även upp till ett dygn ibland. Smärtan ökar då kraftigt runt dessa punkter. Jag skulle beskriva det ungefär som någon sticker en kniv rakt in. Vid trycket känns en häftig och typ brännande smärta. Inget jag rekommenderar om jag säger så.

Utdrag hur en del upplever just Fibromyalgi (för er som vill och orkar läsa...)

FMS-symtomen syns inte utanpå. Muskulaturen ser normal ut, lederna är inte deformerade och de flesta FMS-patienter rör sig obehindrat. Man måste vara medveten om att smärta är en subjektiv upplevelse; den är något som en människa känner/upplever mer eller mindre starkt, men det finns inga objektiva metoder som gör det möjligt att på läkarmottagningen avgöra om och hur ont en person har. Vid FMS brukar värken/smärtan beskrivas som molande, brännande men ofta också som stickande, skärande, huggande. Ibland hör man beskrivningar: som "influensavärk" eller som "någon drar en taggtråd under huden", eller "som besvärliga bett av ettermyror".
Vid FMS flyttar värken ofta runt i kroppen. Den känns vanligen i hela eller större delen av kroppen, hos en del kan vara mest uttalad i den ena kroppshalvan. Detta är en iakttagelse som i sig starkt talar för att orsaken sitter i hjärnan. Värken pågår ständigt; få FMS-patienter har någon helt värkfri dag eller ens timme. Värken varierar i styrka; ofta på ett svårförutsägbart sätt. En oväntad händelse eller en psykisk påfrestning kan medföra ökad värk. Men också infektioner, liksom fysiska påfrestningar, särskilt upprepade, repetitiva rörelser, t ex skala potatis eller plocka ur en diskmaskin ökar ofta värken. Att använda händer och armar ovan axelhöjd, t ex för tandborstning eller kamning, ger mer värk. På arbetet är det särskilt vid ensidiga arbetsställningar eller repetitiva arbetsmoment t ex i snabbkassan, framför datorn eller vid ett löpande band, som värken ökar.
I en svensk doktorsavhandling (Hargu) påvisades för några år sedan att om man utsätts för kyla orsakar det en paradoxal värmekänsla bland FMS-patienter. "Lagom" värme lindrar i allmänhet tillfälligt. Många står därför länge och ofta i duschen; kyla; fukt och drag brukar däremot ge en försämring. Många upplever att de blivit väderkänsliga; att de kan spå väder, att de känner väderomslag dagar före en förändring. Instabil väderlek brukar innebära att man mår sämre medan besvären lugnar ner sig under ett högtryck, särskilt sommartid. Besöker man varmare länder mår man ofta betydligt bättre men redan under flygresan hem brukar symtomen bli lika svåra som före utlandsvistelsen. Försiktig träning i varmbassäng upplever många som lindrande, men de som är överrörliga måste då se upp så att de inte tar ut sina rörelser för mycket. De kan då få mer värk istället, särskilt under dygnen efter. En del patienter klarar inte av att vara i varmbassäng på grund av antingen klorallergi eller urinvägs- eller genitala svampinfektioner.
Karakteristiska symtom på migrän har ca 1/3. Huvudvärk, särskilt i nacke-bakhuvud, är ännu vanligare, liksom smärta i eller bakom ögonen. De allra flesta har särskilt besvärlig värk i nacke-skuldror-axlar. Smärtor i buken-bäckenet förekommer också ofta och många kvinnor har stora svårigheter att genomföra samlag på grund av smärtorna både under samlaget och efter. Värk under fötterna är ett relativt vanligt symtom som gör att en del patienter har svårt att gå även kortare sträckor. Det motverkar då deras behov av att motionera t ex med promenader.
Patienterna ger olika beskrivningar av var värken sitter. En del upplever att den sitter ytligt; de är då extremt känsliga för även en lätt beröring; de kan ha svårt att ha kläder på överkroppen och stå ut med trycket från resårband. Andra uppfattar att värken sitter i muskler eller i muskelfästen medan andra menar att smärtan går på djupet, kring eller inuti ben och brosk.


OK, nu vet ni kanske på ett ungefär hur det känns.

Jag garvar ihjäl mig!

I måndags när jag åkte till doktorn fastnade jag i Metro och där kunde man läsa om "De 10 knasigaste klagomålen". Varje år tar resebolagen emot mängder av klagomål och reklammationer. Här är några som i alla fall fick mig att skratta gott!

* En medelåldersman upptäcker på väg hem från semestern att det står Las Palmas, Gran Canaria, på biljetten. Mannen har hela tiden trott att han varit i Palma på Mallorca. Han vill nu ha pengarna tillbaka för resan...

* En kvinna klagar på över att det finns en naken kvinna i fönstret på hotellet som maken glor på. Hon kräver pengarn tillbaka eftersom det förstört semestern.

* Ett gift par väljer att boka sittplatser långt ifrån varandra på flygresan. Ombord får de ändå sitta bredvid varandra eftersom flygbolaget utgått från att det blivit något fel. Maken kräver ersättning eftersom han tvingats sitta bredvid sin fru under hela resan...

* En familj åker till Kanarieöarna i två veckor. Dessvärre är det bara sol två dagar av fjorton. De anser att researrangören borde ringt upp och meddelat att vädret var dåligt på Kanarieöarna och kräver därför en ny resa med garanti för sol denna gång!

* Det nyförälskade paret klagade på att duschkabinen på hotellet var för liten, vilket gjorde att de inte kunde duscha tillsammans och därmed förstördes deras semester...

* Ett medelålders par åker till Alperna på skidsemester. Hotellets sena middagstid i kombination med för långsam servering gör att paret kommer i säng för sent  och därmed är för trötta för att åka skidor på dagarna...


Ja, jag säger då det...

Myseftermiddag med mitt lilla troll!

Idag orkade jag baka lite goda muffins, eller nuffins som Moa säger. Med blåbär i och några med äpplen och kanel i. Supergott! Moa knäckte själv alla äggen utan att det hamnade skal i bunken. Jag såg hur stolt hon var över sig själv, och vilken bra mamma hon måste ha som lärt henne det!

Efter det åt vi middag och sedan mös vi under en filt i soffan och tittade på Astrid Lindgrens julsagor... Nu har jag druckit en smoothie gjord av jordgubbar, färskpressade apelsiner, annanas och banan. Sååååååååååååååå gott! För att inte vara för nyttig var jag tvungen att äta lite muffins till.

Tyvärr gick det inte att ladda upp några bilder just nu så därför kan jag inte visa hur gott det var!

Nu är det Andra Avenyn, och det vet ni ju vad det betyder!

Trevlig kväll! Kram!

Spikar i luften!

Idag skiner solen och det snöar om vart annat. Det är faktiskt svinkallt ute och det känns som om det far omkring spikar i luften när det blåser. Det är verkligen skitkallt. Det ser underbart vackert ut, men som så många gånger förr under den här vintern så spelar vädret oss ett stort spratt!

Jag vill ha vår! Jag vill ha sol! Nu nu nu!

Ryggläge



Har tillbringat hela eftermiddagen så här! Måtte jag må bättre snart!


Ska flytta mig till sängen!

Nattinatt


Här har jag legat och myst ikväll!


Kvällen är här!


Jag har tagit ett varmt och skönt bad, tyvärr inte ensam, jag hade Moa med i badet och jag var bebis. Det krävdes inte så mycket mer än att bara ligga stilla och njuta av att hon kan prata.... hur mycket som helst. var får barn hela sitt ofantligt stora ordförråd ifrån!? Nu är det tyst och det är verkligen skönt att hon inte tjattrar lika mycket i sömnen som i vaket tillstånd!

Jag hoppas att ni alla haft en bra dag och en bra start på veckan!


Hemska dag med belöning




Idag var det dagen D. Jag åkte glad i hågen till läkaren. Hade rätt ont i morse, men det var inte värre än vanligt. Han verkar hur bra som helst och jag är ganska ledsen över att jag inte träffat honom tidigare. I alla fall så kändes det som han visste precis vad jag pratade om och att han mycket väl förstod mig och hur det känns i kroppen. Avskyvärt. I alla fall så gjorde han en grundlig undersökning av hela min kropp. Tryckte på ganska många ställen som gjorde så förbaskat ont att jag skrek rätt ut. Han tryckte inte speciellt hårt, men vilken smärta. Jag fick helt klart tårar i ögonen, men kunde i alla fall hålla mig ifråna att börja lipa.

Jag har nu fått klart att det är Fibromyalgi, men ska göra ett smärtprov på onsdag. Vet inte exakt hur det går till men tydligen trycker de på 18 st punkter med en grej som mäter på en speciell skala!? Någonting sådant. På ett sätt är det skönt att veta vad det är, men fasen, jag vill ju må bra!!!

Satt på bussen hem med en enorm smärta. Det gör sjukt ont och värker till max på de punkter som han tryckte på. Jag skulle ju jobba på eftermiddagen, och jag älskar ju mitt jobb och vill ju jobba mer! Jag hade så ont så jag trodde jag skulle börja tjuta när som helst. Jag insåg redan på bussen hem att det helt enkelt inte skulle gå att jobba idag. Var i alla fall in en sväng för att ordna med lite bokningar som var tvunget att hinnas med idag, men det var en pers.

Så, nu ligger jag i soffan på rygg och har fruktansvärt ont. Hjälper inte ens med värktabletter. Jag hoppas att jag kan vakna imorgonbitti och känna mig något bättre i alla fall.

Jag har belönat mig själv med en kopp varm choklad med vispgrädde, det var gott, men dämpade inte värken.....

Stackars er som får lyssna på detta, men ni kan ju välja att inte läsa vidare...

Love it!


Här kommer den utlovade bilden på vår nygjorda tygtavla!





Jag tycker att den blev riktigt bra! Passar perfekt till allt det turkosa och ett perfekt sätt att förändra utseendet av ett helt rum. Den går i stil med soffan och i höst kommer vi att kunna ha lite grönare färger som passar in istället för turkost. Men just nu tycker jag det känns alldeles för tidigt att tänka på hösten... Jag vill ju först och främst ha vår. Den får gärna stanna länge, och sedan kommer sommaren, min favorit årstid! Måtte den stanna för evigt med sol och värme!

(Ni som vill se den "gamla" tygtavlan hittar den under kategorin "Inredning")

Ny matta




Jag (vi) ändrade mig och hittade en perfekt olivgrön matta att ha under vardagsrumsbordet. Och jag hittade den på ÖB!!! Det ni! Billig och perfekt färg för att kunna ha under sommarhalvåret. passar till turkost, grönt och lila! Den kommer att passa in hur bra som helst. Jag trodde inte man kunde fynda så bra på ÖB, men om ni inte brukar handla där (vi gör inte det speciellt ofta) så kan det vara värt att ta en titt då och då!

Smarrig middag!





Igår åt vi kycklingfilé-burgare! Det är hur gott och hur nyttigt som helst! Ja, det beror väl i och för sig på vad man har på.

Testa detta så lovar jag att det är både gott och nyttigt!

Kycklingfilé (marinad av soya och sweet chili sås, minst fem minuter)
havre rågrutor
Ibergssallad
Babyspenat
Ruccola
Tomat
Gurka
Rödlök
Fetaost
Avokado

Barbequesås
Bearnaisesås

Stek kycklingfilen och rosta brödet i ugnen några minuter.
Lägg på grönsaker och ev en klick barbequesås. Toppa med Kycklingfilén och fetaost och avsluta med bröd. Ta gärna några extra avokadoskivor bredvid och ev en klick Bea. Ät och njuuut!

Nu är veckan slut!

Ja, faktiskt, gud vad fort det går. Ännu en vecka att lägga bakom sig. Jag kan nästan inte förstå att tiden bara försvinner iväg. Det känns som att det bara går fortare och fortare, hur ska detta sluta, kommer man hinna med livet?

Jag har i alla fall fixat min tavla med ett nytt tyg, bild kommer inom kort! Blev ganska nöjd faktiskt! Ni får bedömma själva.

Masters SM är nu slut och jag har ännu inte sett dagens resultat och hur det gick för mina simmarvänner. Ska ta en titt på det och sedan krypa upp i soffan och mysa framför kvällens Beck-film!

Ha ha, min Mr Right ska åka till Leksand och kolla på hockey nästa helg. Men i dagens match, efter ytterliggare en förlust för Leksand, stod det klart att de inte kommer ha någon möjlighet för att avancera till spel i elitserien. Undra om det känns motiverande och spännande att åka upp och kolla på fredagens match!? Skulle inte tro det. Jag hoppas och vet att de i alla fall får roligt eftersom de är ett bra och roligt gäng som åker, även om syftet är långt bort med resan.... ha ha!

Nu har vi bytt!

Äntligen har jag hittat alla atiraljer som ska ersätta det röda till turkost!



Det är enbart två lampskärmar kvar. Hittar verkligen inte stora turkosa lampskärmar. Så jag har kommit fram till den optimala lösningen att fråga min favorit (bland många andra) om hon kan hjälpa mig att kanske sy dem åt mig!? Jag hoppas och hon kan få lite kattgodis till den enda katt jag tycker om... (Ok jag är ingen djurvän... men det vet ni väl om...)

Idag när jag jobbat färdigt, det såg ut som en lugn dag på jobbet, men gud, vad vi hade att göra..., så hade vi besök av Mr Rights kompis med barn. Sedan kände vi för att ta en promenad i det strålande solskenet. Så skönt. Moa somnade i vagnen och sov länge. Det medförde att hon var uppe och kollade på HELA Robinson. Mysigt. Jag började fixa lite genom att ta bort det röda och byta ut till turkost. Så himla fint och det sprider så mycket mer ljus och fräsch-het än vad det röda gjorde. Vi blev verkligen supernöjda!!!! Visst brinner ljusen fint med sitt spridande sken!? Imorgon ska jag byta ut tyget på vår lilla tavla så att den matchar in i övriga rummet.

I like it!

Jag blir verkligen glad av det turkosa. Så har ni grått och trist så prova att byta ut lite färger!

Sov gott och dröm sött!

Spaning pågår!



Spaning efter pappa!


Booooring



Jag har verkligen tråkigt! Jag blev lite sen från jobbet och när jag kom hem efter en sväng i badhuset möttes jag av en sprakande brasa. Tänkte genast att min Mr Right och Moa gjort lite mysigt tills jag kom hem. Ha ha, tjiiii fick jag. Jag möttes av två snarkande kroppar, en stor och en liten på varsin ledd i soffan... Så trist en fredag. Så jag ligger här och äter godis och tittar på Let´s Dance alldeles själv och tycker lite synd om mig själv samtidigt.

Det är i alla fall lugnt och skönt och jag får ha mitt godis ifred!!!

Masters SM i Söderhamn

Åhhhh, vad jag skulle velat ha varit med i helgen vid Sim SM i Söderhamn.



Jag får nöja mig med att följa tävlingarna och klubbkompisarna via nätet.
Heja, se till att slå många pers och knip alla medaljer ni kan!
Nästa år hoppas jag kunna må bra och att min läkare ska hjälpa mig en bit på traven! Jag är ganska avundsjuk på er som ska simma.... På ett bra sätt!

Jag vill...

...hänga med ut och festa lite till schlager i helgen, men jag vet inte om min kropp pallar. Skulle vara så enormt roligt att få svänga sina lurviga. Det enda som hindrar mig var att jag mådde skit i kroppen igår och har inte sovit mer än ett par timmar. Värken stör mig. Så jag vågar nästan inte gå ut... Ska det vara så? Gissa om jag längtar till på måndag då jag ska träffa läkaren. Jehoooo. Jag hoppas så att han ska kunna hjälpa mig för detta är ett Hxxxxxe.

De säger ju att de som drabbas av fibromyalgi inte vill att det ska synas på dem. Det gör det oftast inte heller då man är ute bland folk eller sina kära vänner. De som verkligen ser att man är sjuk är familjen och kanske jobbarkompisar som man tillbringar ganska mycket av sin tid med. Hur som helst så orkar man vara den pigga och glada människan man är då man träffar sin vänner för att sedan må uruselt. Jag vill ju verkligen inte uppfattas som sjuk. Och jag vill inte att folk ska få den bilden av mig. Jag kan och jag vill så mycket och jag är ganska envis.... Varje morgon vaknar man med en känsla av att någon stått och hoppat på en hela natten. Händerna känns som klumpar när jag vaknar.

Lite sorgligt i det stora hela är att vi vill ha ett barn till, men vågar man? Jag klarar mig säkert, men tänk om kroppen inte klarar av att bära barnet eller att man inte ska kunna ta hand om det sedan?! Men vi vill, jag kan och ska fixa mitt liv utan att vara en sjukling. Fasen vilken vilja jag måste ha!

Nystädat

Japp, då var det torsdag och vår veckostädning är gjord! Så sköööönt! Nu är allt rent och fint och det är faktiskt ganska kul när man gör det tillsammans. Framför allt är det så skönt att nu kunna sitta i soffan framför Tv:n och bara känna att det i stort sett redan är helg:-)

Hade tänkt att träna idag, var till och med och träna, men fick se mig slagen, det gick inte på grund av värken i kroppen. Jag orkade inte ens 50 meter. Eller simmade mer, men mjölksyran gjorde sig påmind redan efter 50 meter. Kände väl det redan innan jag begav mig till badhuset, men envis som jag är så måste jag ju bara prova tills jag är överbevisad... Vilket jag som sagt blev väldigt fort idag. Åhhhh, vad jag vill må bra!

Moa tyckte det var kul att jag kom hem tidigare och jag fick världens kram och hela harangen av "jag älskar dig mamma, mest i hela världen". Jag fick pussa henne riktigt mycket tills alla mina pussar tog slut, och det var ju såklart jätteroligt. Hur kan pussarna ta slut? Tål att funderas på. Moa fick ladda lite genom att pussa mig så att hon fick sina sedvanliga pussar på ögonen och på munnen innan hon somnade!

Nu ska jag dricka mitt nya favorit te, blåbär. Ni som inte provat det, Friggs te med blåbärssmak är hur gott som helst!

Blåbär WEB.jpg

Nattinatt

Godmorgon!

Idag vaknade jag med en enorm värk. Kunde inte ta mig upp ur sängen utan att låta tabletterna verka. Nu sitter jag här och vet inte hur jag ska kunna jobba idag, men det är bara att bita ihop och försöka uthärda värken. Det är inte det lättaste men det måste gå. Känns som om jag helst av allt skulle hoppa över denna dagen för att snabbt komma vidare till imorgon och då förhoppningsvis må bättre.

Vi hörs senare för nu ska jag först lämna Moa på dagis och sedan sladda in på parkeringen för att gå och jobba!


Tack mina underbara vänner!




Fick ett trädgårdskitt av mina allra bästa vänner! Ni är för underbara! Jag antar att det finns lite lite ironi i detta eftersom de mycket väl vet hur usel jag är med blommor. Men jag vill verkligen lära mig och detta är precis vad jag behöver för att kunna fixa på vår tomt i vår! Och det roliga är att jag och Mr Right i tisdags kom fram till att vi måste köpa just dessa saker i vår!

Tusen tack, ni är bara för underbara!

Äntligen!

Äntligen kom jag in på internet, eller ut på internet om man ska vara korrekt. Gick i taket efter ca tolv försök igår. Men nu ska vi se om det blir några rader!

Lagade ju middag till mina vänner igår. Det blev gott och helt vegetariskt.

Portabello med ingefärsbuljong och potatispuré

Portabello med ingefärsbuljong och potatispuré

Buffé nr 3 2009, sid 6

Ingredienser
Portioner: 6

1 kg portabello (12-24 stycken)
6 vitlöksklyftor
1 citron 
1 kruka timjan 

BULJONG
1 schalottenlök 
1 vitlöksklyfta
7 cm ingefära 
2 dl vitt vin
3 dl vatten
1/2-1 dl vispgrädde
1/2-1 msk färskpressad citronjuice

SPENATSALLAD
1 påse babyspenat (70 g)
1/2 dl hasselnötter
1 paket färska haricots verts (150 g)
50 g parmesanost 
olivolja 
smör
salt 
nymalen svartpeppar 

POTATISPURÉ
1 kg potatis
1 vitlöksklyfta
2-3 dl mjölk
2 dl crème fraiche
1 dl finskuren gräslök 
smör
salt 
peppar 


 

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. SVAMP: Bryt av foten och skrapa bort skivorna på svampen. Spara foten till buljongen. Stansa eller skär ut fina bitar av svampen (ca 6 cm i diameter). Spara renset till buljongen.
2. Skala och skiva vitlöken. Skala citronen med en potatisskalare. Skär i grova strimlor. Lägg vitlök, citronskal och timjankvistar på svampen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ringla över 4 msk olja och 2 msk vatten. Lägg svamparna på ugnsplåtar. Kan förberedas hit.
3. BULJONG: Skala och finhacka schalottenlök, vitlök och ingefära. Fräs det i 1 msk olja tillsammans med svamprenset i 3-4 minuter. Häll på vinet och låt koka upp. Häll på vattnet och koka i 5 minuter. Låt buljongen dra i ca 10 minuter. Sila den genom en nätsil. Koka upp buljongen med grädden. Kan förberedas hit.
4. SPENATSALLAD: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Grovhacka dem. Skär haricots verts på mitten och koka dem mjuka, ca 3 minuter, häll av. Hyvla eller grovriv parmesanen.
5. SERVERING: Sätt ugnen på 200°C. Ställ in svampen 6-8 minuter i ugnen. Ta sedan bort vitlök, timjan och skal från svampen. Blanda haricots verts med spenat, hasselnötter, parmesan, 1 msk olja, 2 krm salt och 2 krm peppar. Värm buljongen, smaka av med citronjuice. Mixa den skummig med stavmixer och 1 msk smör. Varva spenatsallad och portabello. Häll skum över och servera med potatispurén.

POTATISPURÉ:
1. Skala och koka potatisen mjuk tillsammans med vitlöksklyftan. Häll av potatisen och pressa i en potatispress.
2. Värm mjölken. Blanda potatisen med mjölk, crème fraiche och 1 msk smör. Smaka av med salt och peppar. Rör ner gräslöken vid servering.

Det var suprgott!


Blåsigt värre!

Åhhh, vad härligt att solen varit framme hela dagen! Jag och Moa fick för oss att vi skulle gå ut och äta mellis i solen, men fy vad det blåste när vi kom ut! Så vi gick in igen och dukade upp mellis på en filt i vardagsrummet!



Vi hade det supermysigt! Och dessutom var det varmt!

Dagens uppgift!

Idag har jag ingenting planerat, den enda uppgiften idag är att åka och köpa ett kilo potatis. Ska ha två vänner på middag ikväll och ska göra portabello "burgare" med kryddpotatismos. De är vegetarianer och jag hittade receptet och det såg ut att vara enkelt ochgå snabbt att slänga hop. Bild kommer ikväll tillsammans med smakupplevelsen...

Just det, jag var ju hos läkaren igår. Hur det gick.... Ja mina farhågor besvarades till stor del, FIBROMYALGI. den luddiga sjukdomen som sätter sig i musklerna/muskelfästena och i viss del i lederna. Jag träffade dock enbart en sjuksköterska igår och ska träffa doktorn på måndag. Fick göra lite undersökningar och svara på oändligt många frågor. Det som är bra med Smärtkliniken är att de jobbar för rehabträning och inte enbart medicinering i pillerform. Det känns skönt!

Jag kommer att lägga upp en kategori med Fibromyalgi så snart jag varit hos doktorn för er som vill läsa lite mer om det.

Vilken härlig dag!



Idag är det onsdag och jag är åter ledig! Gud vad härligt en dag som denna! Solen skiner och himlen är alldeles klarblå! På köksbordet står en vas med klarröda tulpaner (som vi fick av våra underbara vänner i söndags) som lyser upp. Jag blir så glad av utslagna tulpaner och sol! Kanske, kanske är våren äntligen på väg, men denna gång vågar jag inte ta ut någonting i förskott.

Men härligt är det!

Per Elofsson stod igår som segrare i Mästarnas Mästare. Malin Moström var dock inte långt borta från segern. Vilket härligt program och det bästa är att de har bevisat att killar och tjejer kan tävla mot varandra på lika vilkor! Jag kan tänka mig att det var lite av tanken bakom programmet. Jag väntar med spänning på en ny säsong, hoppas att det blir en till.

Äntligen har Sigrid i Andra Avenyn tagit sitt förnuft till fånga och skickat ut Greger efter hans bravader med andra män. Oj, vad arg hon var. Stackars rektorn med sitt alkoholbesvär, men in på behandlingshem vill hon inte. (jag kommer inte ihåg vad hon heter nu...) Alla i denna serien går igenom problem och livsöden. Det är ju så livet ser ut. På något sätt tar man sig igenom det mesta och blir oftast starkare av det. Serien skildrar detta på ett mycket bra sätt även om den kan kännas lite deppig stundtals.

Jag väntar in nästa veckas avsnitt redan nu!

Arg arg arg

Idag fungerar inte internet som det ska. Oftast är mobilt bredband kanon, men varje gång jag har tänkt att jag ska uppdatera min blogg så går det inte. Det tog 9 minuter att komma hit... Och jag vet inte ens om det kommer att bli något inlägg av det... Därför slösar jag inte så mycket tid just nu utan återkommer efter Mästarnas Mästare, FINALEN!!!, och Andra Avenyn, det vill säga senare ikväll!

Dagen D


God morgon allihop!
Ja då ska jag snart bege mig mot sjukhuset. Är laddad som 17! Först ska jag bara få lilla mOa att sätta på sig kläder och fläta håret!

Wish me luck!

Ha en bra dag så länge!

Slut som människa!


Idag känns det verkligen som om jag är färdig med jordelivet... Jag är extremt trött och kroppen värker så jag blir tokig. Kändes ganska bra imorse, men det har liksom smugit sig på ju längre dagen har gått. Det var i alla fall kul att jobba, även om vi inte kom ifrån jobbet i tid. En liten måbdagsfika hann vi med och det är alltid trevligt!

Känns som om det skulle vara tisdag idag, bara för att jag är ledig imorgon. Det är ju den stora dagen då jag ÄNTLIGEN ska få komma till en specialist mottagning. Känns som om jag väntat länge och äntligen är på väg mot målet. Vad målet kommer att bestå av vet jag inte, men i alla fall en diagnos och tips på hur jag ska orka leva med detta, kanske resten av mitt liv. Jag har ju en teori om att det skulle vara något så luddigt som Fibromyalgi, men vi får se. Mycket tyder på det. Ska hur som helst bli så skönt att få komma dit och träffa en bra läkare som tar smärtan och värken på allvar!

Tänkte knapra lite tabletter och göra mig en kopp te! Sedan ska jag sova, tidigt idag!

Nattinatt

Gratäng hade varit så gott!

Idag bemödade jag mig med att fixa iordning en potatisgratäng men det slutade så här när den skulle tillagas i ugnen






Den hade väl stått i ugnen ca fem minuter då en smäll hördes, ungefär som en explosion. OK en väldigt liten explosion. Men i alla fall när jag kikade in i ugnen och såg att det var fullt av grädde i botten av ugnen. Då small det igen och då ser jag att formen har spruckit på flera ställen... Och vi som skulle bjuda våra kompisar på mat...

Det slutade med att de fick åka in och handla pommes... Potatis som potatis...

Tänkte skicka med gratängen med Mr Right till hans jobb imorgon. Han kan bjuda på den, men de får äta på egen risk för glassplitter i halsen...

Hur som helst tror jag den hade varit god. Potatis, lök, vitlök, färsk timjan och lite salt och peppar. Matlagningsgrädde toppad med riven ost... Mums, i tanken i alla fall!

Pettson Findus



Dagen har gått fort. Vilade faktiskt ganska mycket på förmiddagen och sedan åkte vi in på bio. Vi såg Petsson och Findus. Verkligen en mysig film som verkligen kan rekommenderas om man har barn. Mumsade popcorn och drack festis. Mysigt. Filmen var precis lagom lång för att Moa precis skulle hinna få myror i brallan!

Just nu går bara internet för långsamt. Jag kan inte ladda upp bilden på det som var tänkt att bli potatisgratängen till middagen, men hoppas att det ska komma senare.... Ha ha!

Söndags-simmet


 
Då har jag avverkat ännu ett simpass i badhuset. Dagens huvudserie bestod av 100-200-400-800-1500 meter frisim. Verkligen segt en söndagmorgon. Så här i efterhand är jag ganska knäpp som ens går upp för att göra detta, otaliga längder i bassängen, men ganska nöjd efteråt.

När jag vaknade i morse värkte hela kroppen. Kom inte upp ur sängen utan alvedon, men nu känns det i alla fall någorlunda ett tag. I ungefär två timmar, sedan kommer jag att få grymt ont och säkert behöva tillbringa ett par timmar liggande. Hatar denna värk. Bara att bita ihop.

Nu, innan jag får alldeles för ont ,ska jag köra ett race och skala potatis till en potatisgratäng som vi ska bjuda våra vänner på ikväll. Till det ska vi äta kycklingfileér och förhoppningsvis en god sås och en smarrig sallad.

Kanske visas det någon sport på Tv idag, det vore ju underbart!

Jag ska aldrig mer se Melodifestivalen

OK, jag säger det nu direkt efter finalen. Jag höll såklart på Måns eller Sarah Dawn Finer, men de åkte ju bort så snart tittarnas röster började presenteras.

Här får Måns Zelmerlöw bedkedet att han inte kommer att vinna Melodifestivalen 2009. Tittarna valde i stället Malena Ernmans bidrag.

Stackars Måns. Han är ju så snygg och såg i mina ögon ut som en vinnare! Men tydligen var jag mer överrens med de olika jurrygrupperna än vad jag var med resten av svenska folket.

Jag trodde först att Petra Mede läste rösterna fel, alltså började i fel ordning, men fallet verkar ju inte vara så. Enligt Aftonbladet så tror ju ändå 2 av 3 att Malena Ernman även kommer att vinna i Moskva. Skräll i kväll och kanske även i Moskva!




Dagen har annars varit bra! Badade läääänge och vi var som tre små russin när vi äntligen fick med oss Moa upp ur vattnet! Och gissa, så klart blev det en sväng in på IKEA, MEN det var faktiskt Mr Right som sa att vi borde passa på då vi ändå var i närheten....

Morning Guys!

Halloj allihopa!

En lördagmorgon som startas av Bolibompa och Nicke Nyfiken tillsammans med Moa i soffan. Ungefär som den slutade igår, men då var det Mr Right istället för Moa och Let´s Dance istället för Nicke Nyfiken.

Baguette med brie

Känner att jag börjar bli lite hungrig. Ägg skulle sitta finfint! Kanske ta upp några av de goda bullarna jag bakade och en massa goda grönskaer på smörgåsen, mmmmm, kan knappt vänta.

Vad ska ni hitta på idag då? Vi tänkte faktiskt åka till Fyrishov i Uppsala och bada igen. Det är ganska trist väder ute, inte regn och definitivt ingen sol så långt ögat kan nå. Bara grått och mulet. Lite mysigt att göra iordning matsäck att ta med. Blir nog en pastasallad och mackor. Lite frukt och givetvis en och annan kanelbulle.

      Crawlkurs med Kroons Simcenter

Det bästa av allt, jag kan nog övertala Mr Right att vi ska slinka in på IKEA och bara titta lite när vi ändå har vägarna förbi... Vad tror ni om det? Undrar om man kan vara på IKEA utan att handla någonting. Jag tvivlar på det.

Ingenting är omöjligt!

Var faktiskt och tränade igår medans Mr Right och hans kompis kollade på hockey. Så extremt roligt pass. Vi simmade ca 6000 meter. Och det känns i kroppen idag. När jag tränade som mest blev det upp mot 10000 meter på eftermiddagarna och ca 4-6000 meter på mornarna. Lite skillnad, men det är kul just nu. Även om det inte blir så många pass så känns det ändå ok och som att jag hittat vattenläget igen. Synd att jag missar SM i år. Men har ju haft och har extremt ont i kroppen så det är inte att tänka på. Ska dock försöka kunna simma SM nästa år och förhoppningsvis VM.

       undefined

På tal om ont i kroppen så ska jag ju äntligen till läkaren på tisdag. Så skönt.

Ha en bra dag så länge, för det ska jag har!

Dagens fynd!




En snygg vit stickad tröja som man kan ha till jeans men säkert snyggast till tights och ett svart längre linne! Halsbandet i silver och ganska vanligt skulle jag tro. Like it very much! Självklart känner jag mig supernöjd med detta!

Fredagen den 13:onde igen

Kom ju på att idag är ju en sådandär scary dag igen, nämligen fredagen den 13:onde. Som jag skrev i februari månad så hatar jag fredagar som har nr 13 i månaden. Är inte särskilt skrockfull, men gör inga stora utsvävningar dessa dagar...

Det märktes på jobbet i alla fall. Det världsomspännande bokningssystemet Amadeus låg nere större delen av dagen. Det går inte att jobba normalt då eftersom vi i stort sett använder det hela tiden om det inte är fråga om en charterbokning. Mer att göra på måndag alltså!

Får se vad mer som kan hända idag....


Fredag!

Veckans mysigaste dag om man slutar tidigt!

Brukar oftast jobba till 18 på fredagar, men ibland händer det att jag slutar tidigt. Det är så mysigt och idag var fallet så! Har hunnit med en fika kombinerad lunch på stan med Mr Right och hans kompis och Moa! Så god Kaffe Latte och smörgåsen satt som gjuten i min mage.

Råkade också springa förbi och köpa en tröja, linne och ett halsband. Det bara blev så, kunde inte hjälpa det. Bild på dagens köp kommer senare. Går inte att ladda upp just nu.

Har precis fått höra att det är hockey som gäller hela kvällen. Usch, jag åker nog och tränar om jag  orkar!

Rent hus!

Japp, då var det städat och fint igen! Hela huset skiner och luktar så gott!





Kroppen är nu helt slut och värker i varenda millimeter. Jag har verkligen gjort mig förtjänt av en slapparkväll i soffan med TV och kanske lite godis eller en kopp te. Ellker jag tar nog både och, det är jag värd!


Städgrejorna hoppas jag slippa använda på en vecka!


Jag Älskar Fruktsallad!

Idag började vi extra tidigt på jobbet eftersom det var morgonmöte. Ska inte klaga, för det är bara en gång i månaden och jag tycker att det är ganska mysigt med dessa möten. Ok, inte vad alla tycker, men jag gör det.





Efter jobbet hämtade jag såklart Moa på dagis. Än har jag inte lyckats åka hem utan henne. Tydligen skulle vi ha hennes dagiskompis Isak med hem idag. Sagt och gjort, in med dem i bilen efter att jag bökat på dem alla kläder, Inte lätt att veta vad han ska ha med hem, det visade sig att jag hade några strumpor för mycket. Får försöka komma ihåg dem imorgon, så att alla som bara gick hem med en strumpa eller utan får tillbaka sina egna strumpor...

Två glada treåringar bak i bilen styrde vi hemåt. Av med allt och upp med allt på tork, De försvann in på Moas rum och sedan har jag inte sett till dem. Ja, ok, då jag ropade att det var mellis med supergod fruktsallad och glass. Jag är ett fullkomligt fan av fruktsallad. Det är ju bara föööör gott!


Så jag har haft en super lugn och skön eftermiddag med en tidning och en kopp te i soffan.


Turkosa Lampskärmar!

Gissa vad jag hittade idag? Jag tänkte att jag springer in i den lilla presentaffären där mamma och pappa bor bara för att försäkra mig om att de inte har turkosa lampskärmar. Och vad hittar jag!? Det jag sökte!!!! Två turkosa lampskärmar. Nu fortsätter sökandet efter två lite större och en matta som matchar sedan är inköpen klara för att byta rött till turkost!





Ser kanske lite konstig ut, men plasten är inte avtagen än.





Såklart att jag hittade ljus i tre olika turkosa nyanser!

Gissa om jag är nöjd med dagens inköp!

Hej mitt vinterland!




Så här såg vägen ut till mamma och pappa idag! Snacka om ett vitt och vackert vinterland!





Jag och Moa fick till en snögubbe! Min första på flera flera år och Mr Right trodde inte sina ögon att JAG var ute och gjorde denna vackra skapelse... Men det var jag!

IKEA

Hittade dessa på IKEA, men vill ha två som har en större diameter



Denna skärm i turkos kanske vore fin!?

Men jag vill gärna se den live innan jag bestämmer mig! Såg den inte i turkos sist vi var på IKEA.

Platta håret!

Nu har jag suttit och försökt hitta en turkoslampskärm på nätet, någon som har något tips? Jag vill så gärna ha tre stycken turkosa lampskärmar, men kan inte finna det någonstans.

Jag gör en radikal helomvändning och inser att jag måste gå och platta håret.

God förmiddag!

Onsdag, vilket ni vet, betyder min lediga dag! Vore det inte för snön som fortfarande vräker ner skulle dagen ha känts ok. Och ännu bättre om jag inte haft ont i kroppen, kanske till och med bra då!

Jag tror jag hittat det, vem som åkte ut ur Mästarnas Mästare igår, Emma Igelström... Tyvärr. Men det var hårda motståndare hon mötte, eller vad sägs om skidkungen Per Elofsson, fotbollsesset Malin Moström och friidtrotts stjärnan som fortfarande har det svenska rekordet i längdhopp, Erica Johansson.

Om jag får tro på SvT:s kommentar på sin hemsida så borde det ju vara Emma Igelström som fick åka hem.

Erica Johansson lär Per Elofsson cha-cha och Malin Moström visar sina bästa breakdancemoves i näst sista avsnittet av Mästarnas mästare

Men jag kan ha fel och kommer leta vidare tills jag är 100% säker.

Jaha, vad har den här dagen att bjuda på då? Jo, jag ska till en mammaledig kompis som är så go och bjuder mig och Moa på lunch idag. Det ska bli riktigt trevligt. Bara jag får fram bilen ur den förbaskade snön. Ja, jag gillar verkligen inte snö och vinter. Men hur som helst, sitter vi bara i bilen och den startar så kommer det att bli urmysigt och trevligt. Ska försöka att inte vara med i statistiken över de olyckor som med stor sannolikhet kommer att inträffa idag.

Får se hur länge vi stannar där, blir det inte för sent kommer vi troligtvis åka en sväng till min älskade mamma. Pappa är ute och flyger och mamma ledig. En fika där är aldrig fel. Ha ha, låter nästan som en väldigt spännande dag:-)

Hittar inte vem som åkte ur Mästarnas Mästare

Nu känns det som jag letat överrallt utan att hitta det jag söker. Har ingen aning om vem som åkte ut, men om någon vet får ni gärna berätta det. Jag ska fortsätta sökandet imorgon!

Natti Natti

Det slutar visst aldrig snöa

Hörde att det skulle komma ytterliggare ca 2 dm snö. Som vanligt då det kommer snö händer det en väldans massa olyckor, enligt Aftonbladet har det hänt 100 olyckor i halkans spår. Visst det kan hända olyckor, men hur svårt kan det vara att köra med lite vett i kroppen om det är busväder!? Man måste helt enkelt ta det säkra före det osäkra.




Inte kul att stå här och frysa... Bättre att ta det försikigt och komma fram dit man ska.

Andra Avenyn



Tisdag kväll innebär Mästarnas Mästare och Andra Avenyn.  Jag vet inte varför jag fastnat för Andra Avenyn, men det är en skön serie att följa bland alla trista dokusåpor. Jag orkar inte med alla längre.

Stackars Sigrid som så gärna vill ha sin man. Han lovar gå till sin terapeut och att det bara var en engångs företeelse att han träffade en kille.



Och hon vill så gärna tro på det. Men nu, äntligen, har hon fått upp ögonen och insett att han fortfarande ljuger och träffar killar. Wake up!


Idag missade jag Mästarnas Mästare. Låg i ett skönt bad och bubblade. Så nice! Riktigt skönt, lugnt, tända ljus och lite härliga badkulor! Hade helt glömt bort Mästarnas Mästare och jag ville ju verkligen se hur det gick för Emma Igelström. Jag får kolla nätet så jag håller mig lite uppdaterad.

    Emma Igelström - simning
4 VM-guld. Tog under kortbane-VM i Moskva
2002 tre VM-guld och satte dessutom världsrekord
i alla tre loppen! Emma har bland annat i
en egen bok beskrivit sina problem med ätstörningar,
främst bulimi. Hon tog time out 2004 för
behandling av sina problem och gjorde en comeback
efter sjukdomen, men 2005 avslutade
hon karriären i brist på motivation

Jag vill ju i alla fall veta vilka tre som gick till nästa veckas final och vem som fick åka hem idag!

Snölykta!




Jag och Moa har lyckats åstadkomma en snölykta och jag har varit ute i snön, tro det eller ej. Alla ni som känner mig och vet att jag inte är en utemänniska om inte solen lyser får nypa sig i armen, för det är sant!

Visst lyser den fint!? Gjorde alltid snölyktor med mamma och pappa när jag var liten så det är lite nostalgi över det!

En glad skit!



Vår älskade Moa visar upp ett härligt leende mitt i en tugga när vi äter mellis.

Pussgurka!

Synen imorse!




Vaknade upp med detta utanför fönstret imorse. Herregud, låt det bli sol och varmt!

Som ni kanske märker så är jag inget fan av sådant här väder... Ska nog emigrera till varmare breddgrader där snö aldrig har skådats!

Jag har spelats ännu ett spratt

Gissa hur det såg ut i morse då jag vaknade? Ja, SNÖ igen såklart. Det var nästan 2 dm snö på bilen och det tog ungefär 20 minuter att sopa/skrapa fram bilen. Jag hatar att skrapa rutor. Vill bara kunna gå direkt ut och sätta i nyckeln i bilen och köra iväg. Blä, nu får det räcka.

Mitt hopp om en härlig vår och sommar är snart ute. Varför kan det inte få komma solsken nu? Kan man inte lägga julen i februari/mars istället? Då skulle det vara större sannolikhet att det är snö på självaste julafton.

Nej, fram för våren och sommaren!





Jag gillade denna bikini från Åhlens! Tycker att randigt ser rent och fräscht ut!

Vill ha sommar, sol och Pinnacolada nu!

Ont ont och ännu mera ont!

Nu är det kväll och jag är nyduschad och go. Har precis upptäckt att hag har bra ont i kroppen. Sa vid ett tidigare tillfälle att det kändes ganska bra idag, men jag får ta tillbaka det. Det känns ganska vedervärdigt just nu. Men det löser sig säkert! Bara en vecka kvar tills jag ska till doktorn. Ska bli så skönt att få komma dit!

Idag när jag kom hem serverades det pytt i panna. Urkas. Är inte vidare förtjust i det, men tugga och svälj. Det fanns en bra sak och det är att vi fått upp taklamporna Moas rum, vårt rum och i gästrummet. De har bara stått sedan mellandagarna. Jag tror mr Right är i fixartagen och då får han hålla på. Det är inte så ofta, men när det väl händer är det mycket som blir gjort så jag säger ingenting. Det blir i alla fall väldigt bra det han gör! Och jag kan sitta i soffan:-)

Nu ska jag kika på Familjen Annorlunda och Chartershjältar om vart annat!

Önskar alla en fortsatt trevlig kväll!

En händelserik sporthelg!

Det har varit full rulle i sportvärlden i helgen. Det roligaste var helt klart enligt mig Johan Wissmans EM-guld. Och han visar sin glädje, så härligt! Grattis till honom från mig! Det gäller bara att försöka bortse från alla experter som menar att han aldrig kommer att rå på amerikanarna. Vaddå, han kanske tränar som 17 och om allt stämmer just den där dagen då han möter dem i VM i Berlin i sommar, ja då kanske han slår dem! Hejja!

Johan Wissman firar guldet med att dricka champagne.                En jublande Wissman efter sitt EM-guld.


En annan friidrottare som också knep en medalj var Mattias Claesson. det blev ett brons, men han var fruktansvärt missnöjd. Det är bara att komma igen och nästa gång tänka på att köra för fullt från början.

Den gamle räven Robert Kronberg var endast en hundradel från EM-final. Fatta hur liiite det är. Inte ens en blinkning.

Chambers buades ut då han vann EM-guldet på 60 meter. Före detta dopad och nu satte han ett nytt Europarekord. Ja, man kan fråga sig om han har rent blod i kroppen och om han egentligen ska få tävla i stora mästerskap.

Stackars Linus Thörnblad, inte gick det den här gången heller. Han rev ut sig redan i kvalet på 2.22. Inte bra och ganska dåligt uppförande. Han kan ju hoppa och borde sikta på mentalträning!

Så var det DavisCup som inte heller gick så bra. Jag visste inte att Israel var bra i tennis, men tydligen är dom det. De vann ju över Sverige, vilket jag inte trodde de skulle göra. (Är i och för sig inte så insatt i tennis....)

Henke Larsson ska spela mot Portugal i VM-kvalet! Yes! Han har själv sagt det så tvivlarna kan vara lugna fram till matchen!

Italiens Federicia Pellegrini satte nytt världsrekord på 200 meter frisim med tiden 1.54.47 under den sista tävlingsdagen i Italienska Riccione.




Jag ska med nöje följa simningens VM-tävlingar i sommar som går av stapeln i Rom. Självklart hejjar jag på de Svenska simmarna. Hoppas dom är toppade som 17 och simmar så det ryker!

Jag har en I-pod

Wow, jag fick en super söt liten Ipod av mamma och pappa i födelsedagspresent.





Matchar perfekt med min mobil.
Visst är den snygg!?





Jag har ingen aning om hur en Ipod fungerar, men ska ta reda på det. Riktigt häftig och liksom söt på samma gång tycker jag. Tack mina kära päron, ni är helt underbara!

Ännu ett smycke!




Detta fina halsband fick jag av mr Right och Moa. Helt i min smak som passar till det mesta. Åhhh, nu har jag två fina nya halsband! Jippie!

Luktar ljuvligt gott!




Fick en parfym från DKNY som verkligen luktar himmelskt gott. Tänk att mamma och pappa känner mig bättre än vad jag trodde. Kanske inte så lätt att köpa en parfym till någon med tanke på doft och smak av personen. Men denna kan jag rekommendera. Helt klart en av mina nya favoriter!

Måndagmorgon...

God morgon på er! Hoppas att ni sovit gott i natt. Det har inte jag, har haft en djävulsk värk i min kropp, men det är å andra sidan inget ovanligt som ni redan vet. Men just i natt har det varit riktigt jobbigt...

Då kom jag på att jag fyllde ju år i lördags och har inte visat vilka fina presenter jag fick.




Fina blommor från mr Right och Moa. Tillsammans med ett kort som Moa valt där det stod "Lycka Till i framtiden...." Och naturligtvis så hade hon skrivit bokstaven T och ritat en bajskorv i kortet... Ja, jag är ju närmare 60 nu så det behövs ett Lycka till!





En underbart vacker bukett från mina kära jobbarkompisar! Hoppas att jag kan hålla den vid liv länge! Blommor är inte min starka sida, men jag tycker väldigt mycket om dem!

Gårdagen tar ut sin rätt

Börjar bli ordentligt trött nu. Det är gårdagens bravader som gör sig påminnt. Ryggläge i soffan är bra skönt.

Måste bara berätta att jag och Cilla idag stod på loppis för barnkläder. Gissa om det gick bra... NOT. Tjänade 95:- på två timmar. Väldigt väldigt bra med andra ord. Det var inte så mycket folk som det tydligen varit förra gången. En tjej köpte 8 bodies av oss, frågan är bara hur fräscht det kan vara att köpa bodies som är använda!? Cilla fick iväg en ärvd gammal overall som fodret hade klumpat ihop sig i. Konstigt, det vi i stort sett fick iväg vara bara sådant som vi absolut inte trodde att någon skulle köpa.

Vi har i alla fall provat och insett att detta inte är vårt framtida yrke.

Hej so long:-)

Kär i smycke!

Här ser ni det finfina smycket jag fick igårkväll i födelsedagspresent!




Det lilla USB-minnet kan man lätt trycka in i smycket!





Jag är verkligen kär i detta! Love it!

Buggkurs efterlyses!




Mr Rights pappa försöker lära mig att bugga. Det är inte lätt att få en tondöv och omusikalisk brunett att hålla takten. Han tyckte jag skulle låta honom föra... Men sjukt roligt var det!!! Jag ska allt lära mig till nästa år och då ska jag överraska!

Elvis lever!!!




Här kommer Elvis gående livs levande rakt emot mig.





Jag får en ros av honom, visst är han underbar?





Maten var supergod! Visst ser det gott ut? Jag lovar, det var precis så gott som det ser ut att vara!





Nu är jag redo för middag och partaj!

Min nyfunna vän Rosie




Här sitter vi och myser i baren innan vi ska göra i ordning oss för middagen. God öl och gott vin! Rosie, hennes man Mathias och jag!





Rosen av Elvis och det supersnygga halsbandet jag fick av Rosie. Innehåller även USB-minne. Bättre bild kommer senare!


En sjukt rolig helg!

Söndag och väääldigt seg efter gårdagens stämma med MaskinEntreprenörerna... Det var verkligen sjukt roligt! Kunde inte föreställa mig att det skulla vara så kul. Träffade många nya människor som jag definitivt kommer att träffa igen.

Jag fick ett smycke av en tjej som designar egna. Så fint och jag blev rörd att hon ens gav mig en present på min födelsedag! Bild kommer senare.

Dagen till ära fick jag en ros av Elvis som var med och uppträdde under middagen. Jag lovar, det var den riktiga Elvis, så han lever!!!

Inomhus Em i friidrott!

Helgen är räddad i Sportsammanhang! FriidrottsEM går av stapeln i Turin och det är dags för de nya stjärnorna att ta klivet ut i rampljuset i frånvaro av de gamla rävarna som Klüft, Kallur och Holm. Wissman är med och Kronberg, hoppas att det går bra för Di Svenske! Johan Wissman är ju ett stort svenskt medaljhopp och det vore ju så klart kul om han kunde vinna!



Laila och Niclas

De vädjar att Tv4 ska stoppa skämten, med all rätt. Låt människorna vara. Vi får nog veta vad som händer tids nog ändå!

                                                                                

Solariefärg...

Kom på att jag ska bege mig till den konstgjorda solen idag. Vi ska ju på fest imorgon och jag känner mig ganska dassig idag så då tänkte jag att några minuter i ett solarieum kunde hjälpa mig. Brukar verkligen inte sola, men slutar jobba sex idag och har sagt att jag ska gå på träningen halv åtta, så då kan jag lika gärna passa på.

Sedan ska jag hem till soffa och kolla på Let´s Dance. Och Hjälp! såklart! Fast jag tycker nog att förra säsongen var mycket bättre och roligare. För övrigt så gillar jag juryn i Let´s Dance.

                             Let's dance-juryn 2009. Foto: Linus Hallsenius/TV4

Och jag hoppas att Elisabeth åker ut idag just på grund av att de andra dansar så mycket bättre.

Snart är det helg! Jippie!

Fredag igen! Det är inte klokt vad fort veckorna går! Tyvärr kan jag också kontatera att helgen går minst lika fort...

Igår hämtade jag mina skor som kom från H&M. Jag gillar dem verkligen.!

                                                                                    

Billiga var de också, vilket jag gillar! Hellre har jag fyra par skor som jag kan alternera med än att endast ha ett par...

Idag blir det som sagt fika på jobbet med en smarrig annanaspaj. Fredagar känns ibland ganska mysiga att jobba eftersom vi oftast har fredagsfika. Visst kan vi fika andra dagar med, men på fredagar är det oftast ganska lugnt och vi hinner prata med varandra utan att bli avbrutna efter en mening. Och jag tycker verkligen om mina jobbarkompisar! Tur att dom finns just på min arbetsplats!

En tidig kväll

får det bli idag.
Jag har en tendens att vara uppe och skrota alldeles för länge om kvällarna, men idag ska jag komma i säng tidigt.

Jag har bakat ännu en annanaspaj för att ta med till jobbet imorgon. Ska bjuda på lite födelsedagsfika eftersom jag fyller gammal på söndag. Ja det är jobbigt, så jobbigt att jag inte ens kan säga siffran... Det är mer än trettio men betydligt mindre än 32 om man säger så. Ni hittar receptet på pajen under kategorin mat.

På lördag ska vi på ME:s årliga stämma... MASKINENTREPRENÖRERNAS Stämma. Inte det minsta intresserad av dagen, desto mer av kvällen där vi ska äta tre rättersmiddag och dricka gott vin. Lite dans och trevliga människor förgyller förhoppningsvis kvällen! Ska bli sååå roligt. Moa ska vara hos mormor och morfar och har redan packat...

Nu säger jag god natt och ha en bra kväll!

Torsdag kväll är helgens början

Nu har vi städat hela huset! Det gör vi varje torsdag. Vi har delat det "mitt itu", det gör städningen lite roligare att vi båda hjälps åt och Moa får också en trasa. Hon är riktigt diktig! Nu är det klart och det finns inget härligare än att komma hem på fredag och känna den fräscha lukten och veta att allt är städat!

Så skönt.

Nu börjar ett nytt program inom mitt intresse, Stockholm-Arlanda. Gissa om jag ska se det? Får väl se om det är värt att följa.

C U!

Nu skiner solen!

Ok, ok, jag vet att man inte ska vara för förväntansfull, men när jag klev ut från jobbet så sken solen igen! Nu blir det vår!!! Hoppas jag!

Idag var det den 4:e poliskontrollen den här veckan som jag hamnade i. Hallå, är de efter mig eller!? Av någon anledning så blir jag alltid lika nervös fast jag vet med mig att jag inte druckit en droppe alkohol. Men hjärtat bultar så att det nästan hoppar ur. Lustigt, men så reagerar jag.

Ha dock haft rent mjöl i påsen så jag tänkte att nästa gång ska jag säga

-Polis polis potatisgris!

Nej se det snöar, nej se det snöar, det var väl roligt HURRA



Eller not! Så här såg det ut när vi vaknade upp i morse. Jag tror jag får sluta hoppas på bättre väder. Jag antar att jag är alldeles för optimistisk. Hela tiden grusar mina förväntningar på våren genom att det kommer mer oefterlängtad snö...

Trevlig dag så länge!

En liten parentes

av min och Moas mysiga dag idag var att hon kräktes ner hela sig på väg till Uppsala. Urk, jag har fobi för sådant. Men hon mådde inte dåligt och jag såg direkt att det inte var magsjuka. Troligtvis en reaktion på att jag åkte över skogen (krokig och skumpig väg) samtidigt som hon satt och läste böcker. Men våra handdukar gick åt till att torka spyor... Det första vi gjorde när vi kom till Uppsala var att besöka Åhlens och köpa nya kläder till lillgumman. Stackarn... Och nya handdukar... Men hon var så glad så och har ätit som vanligt.

Mr Right fick den stora äran att skura bilbarnstolen... Tack tack, Jag hade inte klarat det. Hemfärden klarades genom handdukar som hon fick sitta på.

He he, jag är mer tekniskt än min mr Right i alla fall. Han fick minsann av alla kuddar och bälten från bilbarnstolen, men fick inte ihop det sedan. Tänk att det ska en tjej till det. Tjejer kan!

Jag är kär i tavellister

Jag är inte så mycket för att ha en massa prydnadssaker och inte heller en massa tavlor som pryder väggarna. Ja, opersonligt kan nog vissa tycka, men det är min personlighet och min personliga stil. Tycker om mina (våra) ljusstakar som står på tavellisten i delen med ryggåstak. Så kart en tavellist i köksdelen, men där med två snygga kokböcker!

                            


Att vi tycker om vårt kök vittnar hjärtat om på kylskåpet. Ofta hälsas man av en varm hälsning. Fönster är kul och fint, dock mindre kul att putsa. SOS Mamma, hjälp!


                             

Quinoa

är nyttigt och jag har lärt mig äta det. Middagen idag bestod av Quinoa och kött samt en mumsig sallad! Men antar att mr Right kommer att kasta matlådan på jobbet imorgon och köpa en Findus färdigrätt....


Glömde IKEA

Vad vore ett Uppsalabesök uten ett besök på IKEA? Jag glömde det och det var nästan så att jag glömde berätta det för mr Right med... Men både jag och Moa tycker att det är kul. Jag undrar var hon fått sina uttryck som:

-Mamma, det här var väldigt fint och snyggt. Den skulle passa hos oss....

Hittade lite ljusattiraljer, bland annat denna



Gillar ju värmeljus. Så mysigt och man behöver inte ha koll på dem hela tiden.

Inför våren och med mina turkosa tankar så var dessa ljusstakar och "bollar" ett självklart köp, från IKEA och Åhlens



Love it! Måste bara hitta ett snyggt turkost tyg, gärna med lite häftigt mönster i!

Renbadad för lång tid framöver

Onsdag innnebär som ni vet ledig dag! Så imorse packade vi v'skprna och behav oss till Uppsala och Fyrishov!



Det var lugnt och skönt. Bara jag och Moa och typ tre abdra familjer. Man behövde inte köa någonstans, inte ens i vattenrutschbanan. Tur, för vi åkte den ett par gånger... ganska många. Moa är ett litet vattendjur och kan bada hur länge som helst.


 
Det var runt, runt, runt, upp och ner, till varma poolen, till bubbelpoolen och till grottan. Överallt var vi! Efter lite lunch badade vi såklart lite till. Efter ytterliggare två timmar så gick vi i alla fall upp och så klart badade vi bastu! Men det är otroligt mysigt att bada tillsammans.
Det var

Brödbak

Efter jobbet igår hade vi ingenting planerat så jag satte igång med att baka bröd. Har inte gjort det på åratal. Ok, kanske scones då. Men det här skulle bli riktigt bröd! Glad i hågen satte jag igång. Insåg snart att jag köpt fel mjöl, rågmjöl istället för rågsikt... Ingen mjölk utan fick ta fil istället... Och inte hade jag en aning om att bröder skulle jäsa såååååå länge i olika omgångar. Jag kan säga att det tog sin lilla tid, men det blev otroligt gott. Det blev en egenkomponerad russinlimpa och en massa goda och nyttiga bullar.

Jag undrar hur det egentligen skulle blivit!? Men jag kommer nog göra detta brödet precis som jag nu gjorde igen!

50g jäst
50g smält smör
5 dl fil
5 dl mjölk
1 msk salt
5 dl rågmjöl
ca 14-16 dl vetemjöl

Blanda ihop fil och mjölk med det smälta smöret och värm till 37 grader. Häll det över smulad jäst och låt den lösa sig. Blanda i mjölet, så mycket det behövs. Låt jäsa i 40 minuter. Knåda i lite mjöl och forma till små bullar. Låt jäsa 40 minuter och grädda mitt i ugnen i ca 8-9 minuter.

Supergoda bullar med ost och paprika på!

Äntligen...



Först idag kom jag in på min blogg igen. Det fungerade inte på hela kvällen igår och inte heller imorse.

Men igår hade jag tänkt bjuda på denna bild med Bambi precis utanför vårt vardagsrumsfönster. Det var fyra stycken som i godan ro strövade omkring! Jag tycker de är ganska söta på långt häll, men inte på nära håll så detta avstånd räcker bra för mig!

UUUUUUUuuuuuuuuuuuuurgh

Ännu en gråmulen dag. Det har i alla fall slutat snöa, men dagen ser inte ut att giva hopp om sommar... Nu gäller det att klä på sig och gå it och skrapa bilrutor.

Hate it!

Nej nej, inte mer snö.

Vädret har spelat oss ännu ett spratt. Jag som trodde att våren var på ingång igår och även i förmiddags. Men nej, när man gick från jobbet möttes jag av ett hej dundrande snöfall. Jag vill inte ha mer snö nu...

Nu väntar jobb jobb och ännu mera jobb!

Då ska jag bege mig till jobbet! Äntligen måndag! Har massor att göra när jag kommer in till jobbet så wish me luck!

Längtar...

Jag vill så gärna att det ska bli vår och sommar. Bikinin är inköpt, i alla fall en, och just nu ligger den ju bara och väntar på att få bli invigd av mig. Vad som känns underbart är att vi åker till något så exotiskt som Kreta i maj. Kanske inte det mest attraktiva man kan tänka sig, men det känns otroligt skönt att ha det att se fram mot och det brukar vara ganska bra väder där under maj.



Här ska vi tillbringa lata dagar tillsammans och bara njuta av att vara med varandra!



Här ska lekas och byggas sandslott. Ett och annat dopp ska man också göra!





Grekisk mat är såååå god!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Ormdrömmar

Hade en konstig känsla natten till i lördags och jag vet fortfarande inte om det är sant (hmm, troligtvis inte...). Hur som helst så vaknade Moa vid tretiden och kom över till oss och bökade sig ner mellan oss. Hon tar ganska stor plats om man säger så. Mr Right har två kuddar, men hon tar alltid den ena av honom (ha ha jag får ha båda mina i fred) och pressar ner den mellan våra kuddar. Den får inte nudda någon av våra och ska vara helt slät. Sedan lägger hon sig. Om hon nu legat stilla så hade det väl varit ok, men inte då. Så efter en halvtimma gick jag och lade mig i hennes säng. Jag måste ha somnat till men vaknade med ett ryck och fick för mig att det var en orm i huset... Ja det är säkert. Jag hörde ett mystiskt ljud, ungefär som små små pärlor som rullar över golvet. Trodde det var ormen som slingrade sig... Jag vet inte om jag var vaken eller om det var en dröm. Hur som helst så sprang jag in i vårt sovrum igen och stängde dörren. Somnade som en stock, men när Mr Right vaknade nio på morgonen och undrade varför dörren var stängd så var det lite svårt och pinsamt att förklara...

Jag har aldrig drömt ågon mardröm och är inte särskilt rädd av mig, men detta var skumt. Tur att Moa inte kommer varje natt utan bara någon gång ibland.

Att drömma om ormar verkar inte särskilt lovande, eller vad sägs om detta enligt drömtydning:

ORMAR: Det anses sedan gammalt som otur att drömma om ormar. Se: se upp för elaka personer. Bli biten av: någon förtalar dig. Döda: du får en fiende.

Vad som i alla fall är säkert, det finns ingen orm i vårt hus!

Ett pund för att gå på toaletten...

Ja ni, det kan bli verklighet om man flyger med lågprisbolaget RyanAir. Det är inte klokt. Men RyanAir är kända för att ta betalt för precis allting. Ska du göra en bokning med dem får du först ett pris som ser bra ut, men sedan kommer det tillägg för hur du vill gå ombord, baggage, försäkring, avbeställningsskydd, skatt, hur du vill betala och nu också om du blir tvungen att göra ett besök på toaletten under flygningen. Det är inte direkt så att man kan välja att gå någon annanstans och kissa. Valmöjligheten är ju ganska begränsad. Så se till att utföra dina behov INNAN du går ombord!

Daniel Tynell vann!



Idag tog, som de flesta redan vet, Daniel Tynell sin tredje seger i Vasaloppet. Bra tid, 410. Och stackars de som inte ens kommit halvvägs då Tynell gled över mållinjen före Oscar Svärd och Stanislav Rezac. Till råga på allt så kände han sig pigg hela vägen... Vilken kropp han måste ha om den kan ta hand om 9 mil på skidor och ändå vara pigg. Han vann verkligen välförtjänt och vilken tur att norrmännen fick se sig slagna! Däremot skyller de inte på någonting bara för att de inte vinner. Jörgen Aukland sa att skidorna var bra, men att kroppen inte var på topp. Ärligt sagt och inte någon dum bortförklaring!

Nu är det Beck igen och sedan åter nattinatt!

Ha en trevlig kväll!

Rensning



Nästa helg ska jag och Cilla (Mathildas mamma) ha ett bord på en barnloppis. Gissa om det är skönt att göra en ordentlig rensning av barnkläderna!? Mycket är hur fint som helst och knappt använt. Känns synd att bara kasta det om det kan glädja någon annan. Ja ja, jag vet en del av er tycker väl att man ska spara för att använda det till nästa barn, OM man nu får fler barn. Men hur ska vi veta om det blir en pojke eller en flicka, vilken tid på året barnet i så fall föds osv. Man kan enligt nig inte spara allt och vi resonerade som så att vi sparar det som har minnen i sig och som vi med stor sannolikhet kan tänka oss använda till ett eventuellt nästa barn. Och jag vet att vi i så fall kommer att vilja köpa nya kläder... Jag har lite fobi för fläckiga, utnötta och dassiga kläder... Även om vi redan kastat sådant som varit nedsmutsat och fläckigt trots några varv i tvättmaskinen. Och ingen mening att spara bara för att i fall. En stor säck ska vi försöka bli av med... Har aldrig sålt något på loppis förrut så det ska bli lite spännande!

Nu till grytorna med spaghetti och köttfärsås!

Korvgrillning



Efter målgången av Vasaloppet gick vi ut i det fina vädret och grillade mumsiga korvar i solskenet.
Verkligen en härlig vårdag. Visst är det fint med snön, men nu, hoppas, hoppas, jag att våren äntligen är på väg.
Moa lekte med sin kompis Mathilda, det var för övrigt de som hade korvarna med sig och utan dem hade vi inte fått några korvar att grilla. Efter det gick vi in och fikade med kaffe och kaka. En lagom söndag med en lugn förmiddag och sedan fika i goda vänners lag!

Snart börjar spurten in mot Evertsberg



och här är spurt priset det dubbla, det vill säga 10000:- istället för 5000:-.

Nytt Europarekord

Ett stort grattis till Therese Alshammar som i veckan satten ett nytt Europarekord på 50 meter fjäril vid de Japanska tävlingarna Japan Open. Topp tre såg ut enligt följande

50m fjäril damer
1 Therese ALSHAMMAR SWE 77 25.13 Europarekord (European Record)
2 DOI AYAKO JPN 80 25.91 NR
3 JIAO Liuyang CHN 91 25.92

för er som vill läsa mer så kan ni gå in på www.simma.nu

Mycket folk...


Någonstans i detta folkmyller vill jag vara någongång!


Vet ni att Vasaloppet bara har ställts in 3 gånger på grund av snöbrist!? Ganska bra. I och för sig så har de ju på senare tid använt sig av konstsnö. 12 mijloner fick läggas ut 2005 för att få till spåret!


Vasalopps-söndag!

Finns det något mer stämningsfullt än att vakna en söndag i början av mars och gå upp och ta med täcket till soffan och sätta på Tv:n och mötas av Vasaloppet!? Jag tycker att det är sååååå mysigt! Så nu är hela familjen involverad i att vi sitter och tittar på Vasaloppet. Drömmen är att en gång få åka själv. den drömmen behöver bearbetas ett tag först. Tekniken ska studeras och taktiken läggas upp. Men så småningom så ska jag stå där på mina skidor.

Vilken skidsöndag sedan då. Först Vasaloppet och sedan fem-milen. Intressant. Synd att inte Anders Södergren kan åka. Varför ska han få magsjuka precis när VM går? Och han som åkte så bra innan han blev sjuk. Väl värd att få åka bra med tanke på vad han har gått igenom.

Så alla som undrar vad jag ska göra idag så är svaret givet: Kolla på skidor på Tv.

Hörs!

RSS 2.0