Love

Min älskade treåring vill fylla år vareviga dag... Observera de sjukt exklusiva ljusen... Man tager vad man haver!


Middag

Gott? Ja!!!
Väl hemma från träning och möte fanns det bara yttepyttelite mat kvar. Rester. Världens godaste Yakiniku (?) och nykokt broccoli.

Underskattat.

Imorgon förflyttar jag mig till biblioteket för råplugg till halv två då jag hämtar barnen och tar en myspyseftermiddag med dem!


Ett... Dagens pass...

Det var inte igår direkt. Men här kommer dagens huvudserie:

8•100 start 1.30
4•200 start 3
2•400 arm start 6

Ben i en oändlighet...

Jag vill så gärna simma obehindrat, men det går inte just nu. Så fort tempot ökas gör huvudet alldeles för ont vilket resulterar i att jag kör sakta men säkert.

Och så får det vara. Hellre att det funkar än att det inte gör det.


Examensansökan

Postad och klar!!! En väntan på 6-8 veckor för att få beviset känns som en evighet. Men en evighet som för varje dag blir mindre och mindre... Sedan kommer det vara för evigt, en evighet som blir längre och längre dag för dag...


Daaaaa.


Godmorgon!

Dagen kickas igång, full rulle morgon till kväll!


Badgalningar

Varför inte bada lite innan simträningen...


Ny vecka, nya tag!

Sådär, en fullspäckad helg avklarad. Träning, Tobbe Trollkarl, kalas, tacomiddag, däckade i soffan, tårtfixartagen, kalas, träning * 2, studpade i säng...

Nya tag denna vecka. Praktik och plugg blandat i en salig kompott. Ser fram mot båda delarna! Härligt!!!

Efter dagislämning så bar det ut i skidspåret, härligt, lagom kallt, -1, men inte så bra glid...


Hipp hurra

Paketgalen


Plugg

Häromdagen startades den nya kursen. Fördjupningskurs dom känns mer än spännande. Förmodligen den kurs jag kommer ha mest nytta av i framtiden. Kul och med energitankande i form av varm choklad med grädde och ostmackor med gurka efter en tur i skidspåret kändes det riktigt bra att ta sig an detta!

Denna kurs och ännu en uppsats kommer terminen bestå av. 100% plugg känns ganska soft i jämförelse med tidigare terminer som bestått av 200%. Några dagar praktik förgyller denna termin. Känns grymt bra.

Om huvudvärken bara kunde minska lite och träningen fungera ännu bättre, som den gjorde innan jag blev sjuk, ja då vore det perfekt!


Nybliven 3-åring

Igår bestod eftermiddagen av bak, massor med bak! Min lilla hjälpreda i köket både stökar till och diskar efter sig. Kärleksmums med strössel på, hallongrottor och dumlekakor fixade vi på ett litet kick... Eller inte, det tar liiiite längre tid med en 3-åring med som såklart kan och vill göra allt.

Idag blir det till att fixa tårta och blåsa ballonger innan tjocka släkten kommer. Mys.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2013/pic_5104d00e9606ee5ad5a3562e.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2013/pic_5104d00e9606ee5ad5a3562e.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2013/pic_5104d00e9606ee5ad5a3562e.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2013/pic_5104d00e9606ee5ad5a3562e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2013/pic_5104d120ddf2b351bfb1a5e3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2013/pic_5104d120ddf2b351bfb1a5e3.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2013/pic_5104d120ddf2b351bfb1a5e3.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2013/pic_5104d120ddf2b351bfb1a5e3.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/958161/images/2013/pic_5104e684e087c32c7175fc9d.jpg" class="image">


Dyka ner

Nu ska jag dyka ner i vattnet... Tänk att man väljer det framför en varm och skön säng en lördagmorgon... Undebart att träffa vänner och snacka lite samtidigt som man aktiverar kroppen...


Rimfrost

Första gången jag upplever att min andedräkt blir till rimfrost i håret... Det får mig att tänka på Tomas Wassberg... Ett strålande väder för skidåkning, om än lite kallt även idag. Hade det inte varit för huvudet som gjorde kopiöst ont samt att armen inte gick att styra efteråt hade det varit perfekt... Lite nybakt sockerkaka till det sedvanliga fredagsfamiljefikannärallaslutat rådde bit på frustrationen.

Nu, äntligen fredag efter en bra vecka som inneburit många saker. Nu har ett härligt lugn spridit sig inom mig. Jag har nått mitt mål!!! Härlig känsla.


Brrrr.

Kallt idag. Men oj vad vackert det är! Funderar starkt på att ta en lugn tur på skidorna. Att få rensa huvudet efter gårdagens spänningar vore underbart. Men är det för kallt tro?


Idag är ingen vanlig dag, idag är det Hugos födelsedag!

Tänk, för tre år sedan satt jag i lugn och ro och åt frukost. Inte en tanke på att Hugo några timmar senare skulle titta ut. Men det gjorde han. Världens finaste kille fyller idag tre år, och som han har väntat! Varje dag i en månads tid har han frågat om det är torsdagen den 24 januari. Och så äntligen!!!

Och oj vad vi älskar detta lilla bustroll!


Jättejätte huuuk Hugo...

Idag igen, hemma med Hugo. Inte lätt att få något gjort. Men enligt honom själv så är han Jätte jätte huuuuk. Och han har feber, nästan 39 härliga grader. Men han tillhör kategorin som inte blir liggandes utan gärna leker som vanligt tills han tokdäckar en stund för att hämta energi och sedan återigen vara igång...
 
Plutt nutt.
 
Bara det, kanske hade han kunnat välja en bättre dag att vara hemma på?

Redo med klump i magen

Så, efter att ha gått igenom min egen uppsats så känner jag mig ganska klar med de saker som kunde varit bättre, som jag ser det. Jag kan inte göra mer än att stå upp för det jag skrivit samt ha bra anledningar till bvarför jag tänkt som jag gjort samt hänvisa till tidigare forskning.
 
Men det är int eutan en klump i magen som jag känner mig färdig med det...
 
Så hur är det då med den uppsatsen jag ska opponera på?
Igår kändes det ok. Men jag kan granska den i det oändliga och hitta nya saker. Antar att fokus får läggas på den vetenskapliga biten och se hur vetenskaplig den egentligen är. Den är bra, inget snack om det. Jag hatar att kritisera, vem gör inte det!? Här har jag egentligen ingen klump i magen utan snarare en stor oro över att jag något ska vara fel i uppsatsen som jag inte ser... Tänk om jag fått allt om bakfoten? Att jag tänker fel? Stavfel etc bryr jag mig inte om, men att tolka dessa invecklade statistiska resultat känns som en mardröm. Å andra sidan vet jag inte tat siffrorna är rätt så jag får helt enkelt gå på dem och tolka det utifrån det.
Tänk om morgondagen kunde vara över i detta nu... På ett stätt ska det bli så sjukt spännande, men på ett annat är det rena rama en nära döden upplevelse.
Jag lovar.
 
 

Nervös, riktigt obeskrivligt nervös

Kanske en av de viktigaste dagarna i mitt liv. Det är nu, snart, på onsdag närmare bestämt som min uppsats ska upp för opponering, liksom jag ska opponera på en annan students uppsats.

Detta får mitt inre att göra uppror. Jag vill verkligen inte. Deg är nu det avgörs. Riktig ångest pratar jag om nu.

Tentor hit och dit är en sak, man gör så gott man kan. Går det inte kan man göra om. Nu kommer det inte gå att göra om... Jag hoppas att jag klarar mig utan en riktig halshuggning och Gud så fri jag kommer känna mig på torsdag om det går vägen. Om.

Innan dess består livet av kritiskt granskande, morgon till kväll.

Godnatt, för nu är även kvällen över.


Fullproppad i huvudet

Igår hade jag en lång och intensiv dag. Mycket lärorik, underbara människor och jag vet att detta kommer ge mig massor inför framtiden. Jag har fått äran att lära något jag inte riktigt trodde var möjligt. Att få gå vid sidan av en erkänt duktig neuropsykolog är ovärdeligt. Att få vara en del av ett team i nytänkande ger mig massor av kött på benen inför kommande situationer.
 
Jag är glad för detta, oerhört glad. Men kan ändå inte låta bli att tänka att det också är en typ av utnyttjande av mig... Hade kunnat få betalt istället... Men det är inte dte jag vill. Jag vill lära mig från grunden och ingen, ingen, kommer att få utnyttja mig till att utföra saker som inte ligger i min tänkta praktik... Det är lätt att tänka så, men så kommer de där sjuka frågorna om att hämta ditt och datt. Så vad hade de gjort om inte jag var där??? Men samtidigt så lär jag mig massor, de tar hand om mig och skapar för hoppningsvis en grund att står på... Jag ska se till att vara med psykologen hela tiden, det är det jag vill, det är där jag lär mig det jag vill lära mig. Men först ska denna vecka tillbringas med introduktion, som jag själv bett om. Jag vill ändå se hela verksamheten, för att få en full förståelse för hur bedömningra etc grundar sig på och hur det hela går till rent praktiskt.
 
Så ja, spännande:-)
 
Nästa vecka väntar opponering på uppsats. Fatta, sedan är jag KLAR! Nästan. Sista terminen troligtvis nu.
 
Huvudet värker, men jag är ganska pigg och gör allt för att ignorera skiten...
 

Tittut

Vet, urusel bloggning här...

God fortsättning

Hoppas att ni alla haft en bra jul och ett riktigt Gott Nytt År i efterskott!

Här har vi mysigt på hög nivå vareviga minut av den lediga tid som jul och nyår inneburit. Mitt huvud är inte som det borde, inte bättre, men inte heller sämre. Vete17 hur jag ska palla mer med detta, men på något sätt går det. Varje dag kämpas igenom. Dock börjar magen krångla av alla starka mediciner. På tisdag är det dags för ett nytt läkarbesök. Hoppas att det resulterar i något.

Annars så har skolan fortsatt med två kurser under hela julen, dock är de ganska avslappnade, man gör sina uppgifter, om än en del riktigt svåra, och så får man svar på dem och kan gå vidare. Sånt är alltid skönt, att jobba i sin egen takt (visst det finns deadlines, men blöir man klar tidigare får man också svar tidigare). Det medför ju mindre stress i slutet av terminen och mer ledig tid:-) Nu är snart "skolterminen" slut, den 23 januari. Då är jag färdigutbildad, men läser som sagt en del bonuskurser. Jag har bara en uppgift kvar att göra. Statistik inom sociologin. Fattar inte hur det gått till, men jag förstår vad jag gör:-) Ingen som kunde tro det för två månader sedan. Men läraren är såååå mycket bättre än honom vi hade i Psykologin.

Den 23 startar även nästa termin. Lite andra kurser som jag inte läst något av tidigare, men som kan vara ett mycket bra komplement till det jag läst. Projektledning och arbetsrätt bland annat. Och såklart de två kurser som sträcker sig fram till och med juni, examensarbete i sociologi och fördjupningskurs i socialt arbete. Tror detta kommer bli bra.

Dessutom har jag hittat något som jag inte trodde var möjligt. Vi får se vad morgondagen ger, men jag är nöjd med hur det ser ut hittills:-)

RSS 2.0