Moas första fotbollsträning! Hur söta som ...

img_7865 (MMS)

Moas första fotbollsträning! Hur söta som helst


Min lilla plutt! Från en klarblå himmel ti...

img_1997 (MMS)

Min lilla plutt! Från en klarblå himmel till mörka moln, regn och åska vet jag nu en liten tjej som sitter på bussen och är livrädd. Det gör ont i hjärtat att VETA att hon är rädd just nu. Men hon klarar detta och kommer bli stärkt av det i att övervinna sin rädsla mot åskan.


Men först...

... måste jag ju såklart lära mig min nya lilla minidator! En rolig liten leksak som kommer bli guld värd nu när jag verkligen pluggar mycket. Liten, smidig, ny och fräsch och VIT! Gillar den verkligen. Och nya saker är ju alltid kul.

Men ärligt talat så har jag verkligen inte tid med det nu, idag blir det en myseftermiddag med mina små älsklingar och date med en vän innan hela lilla familjen ska följa med Moa på hennes livs första fotbollsträning. Ska bli sååå kul.

Nu: Personlighetspsykologi för hela slanten!

Nysimmad

Drog iväg direkt efter att jag lämnat Hugo till utomhus badet och simmade 4000 meter. Var bra trött innan, men nu känns kropp och knopp bra! Hittade på en ganska rolig huvudserie

16*25 medley, bra fart men behålla tekniken
300 frisim
12*25 medley, bra fart men behålla tekniken
300 frisim
8*25 medley, bra fart men behålla tekniken
300 frisim
4*25 medley, bra fart men behålla tekniken

en massa arm och skovel

Nu är det lunchtime från pluggandet, men har snart en diskussion via lärplattformen. Känns bra, eftersom läraren hade kommenterat mitt inlägg igår med ord som mycket bra, djupt tänkt och bra reflektioner! Trodde jag var fel ute eftersom det mest kändes som flum och sidhänvisningar! Nu ska jag putsa på uppgiften som ska vara inne på tisdag, jobbar då, så tänkte skicka in den efter diskussionen idag. Skönt att få det gjort!

Rädd för framtiden

Jag undrar vart vi är på väg? Nyheter om att femåringar börjar banta har nått mig och jag blir verkligen illa berörd. Jag vet vad ätstörningar gör med en och även med familjen. Inget att rekommendera. Nu har jag även läst så mycket psykologi och liknande att jag vet att problemen egentligen bottnar i annat än mat. Men när man är fem år borde man inte ha den typ av problem. Jag har halkat in på ett antal bloggar (i studiesyfte) om ungdomar som har stark ångest eller lider av diverse deprissioner.

Framtiden gör mig rädd. Är det så vanligt bland barn/ungdomar att de inte mår bra? I så fall vill jag inte att Moa ska bli äldre. Hur ska jag kunna skydda henne mot denna grymma värld? Tänk, det kan räcka med en, EN enda, kommentar från oss som föräldrar, från någon annan eller en blick eller vad som helst. Ingen förälder vill väl se sitt barn lida. Jag vill att hon ska vara trygg, med oss, med alla runt omkring och framförallt trygg i sig själv. Nu tror jag ju att hon är det just nu i alla fall. Hon skulle aldrig bry sig om någon sa någon enstaka gång att hon hade fula kläder på sig, hon hade nog svarat att hon vill ha dem på sig därför har hon det. Det är att ha en bra självsäkerhet och vara trygg. Men vad händer om någon säger det dagligen, kommer hon då att brytas ner och inte våga stå på sig!? Hur ska man upptäcka sådant innan det är för sent? Innan hon kanske tar ut det på andra saker, för att hon har kontrol på det, alltså saker som hon kan styra över själv? Mat, självskadebeteende eller vad det nu kan vara...

Hemska tankar, ni ser vad skolan gör med mina funderingar... Nu vet jag att personligheten är något som är genetiskt, den formas från de tidiga barndomsåren utifrån upplevelser och miljö, MEN den formas också under hela livet. Jag önskar så att vi verkligen gett vår lilla tjej en bra grund, en trygghet hon bär med sig genom hela livet vad det än gäller. Att vi finns där vad som än händer. Men vad vet man? Vad är rätt och vad är fel? Hur vet man att man gjort rätt bara för att man själv tror att det är rätt?

Det gör mig så ont att se och höra andra unga som mår så dåligt psykiskt. Det fördärvar och förhindrar från utveckling. det som ska vara ljust blir mörkt och mitt i det där mörkret blir det till total förvirring. Åhhh, vad jag skulle vilja hjälpa alla dessa människor. Men var finns resurserna? Låt det inte gå för långt, gör någonting INNAN det är försent. Som förälder ska man alltid vara på sin vakt, men ändå låta det lilla barnet självförverkliga sig själv.

Inte lätt, men jag lovar, vi försöker!

Drar ut på en luuuugn löptur. Måste ta en ...

img_3217 (MMS)

Drar ut på en luuuugn löptur. Måste ta en paus i pluggandet och rensa huvudet. Tyvärr är jag nog inte riktigt 100 idag. Lite småfrusen och ont i just huvudet. Får se om jag orkar! Bye!


Passerade u.a

Då har vi klarat av 1 1/2-års kontrollen idag. Utan Anmärkning. Han var så duktig och kunde både rita, bygga med klossar, leta efter ödlan och peka på diverse olika kroppsdelar. Dessutom rabblade Hugo en himlans massa ord för BVC-tanten.

Vågen visade på 12,1 kg, precis på kurvan.
Längden stannade på 83 cm, precis på kurvan.
Huvudomfånget hamnade exakt på kurvan det med.

Hon sammanfattade det hela med att hon todde inte att hon mött någon 1 1/2-åring som låg så precis på kurvan på alla delar... Men den där kurvan tar jag med en nypa salt. Herregud, alla barn är olika och de väser lite då och lite då, äter mer under vissa perioder och mindre under andra. Hur som helst så var det skönt att allt verkade normalt och bra. Hmmm, vad är normalt???


Gissa!?

Japp, rätt, har varit och simmat igen och idag var det ett skittråkigt pass.. Trodde det skulle vara kul, men icke.

8*25 max start uppifrån med bad tillbaka

6*25 ben 12,5 max+12,5 löst
4*100 arm
6*20 sek vattentramp
200 arm acc
6*25 ben 12,5 max + 12,5 löst
4*100 arm
6*25 ben 12,5 max+12,5 löst

8*25 max start uppifrån med bad tillbaka

Skopunkten

img_9520 (MMS)

Tack för kommentaren:-) Skorna är, hör och häpna, köpta, eller hemklickade, på Skopunkten, 349:-.
Jag gillar dem verkligen, även om jag inte har använt dem speciellt mycket än... Men hösten har ju inte ens börjat egentligen...


Vanish! Nu har jag äntligen fått äran att ...

img_9688 (MMS)

Vanish! Nu har jag äntligen fått äran att buzza lite för Vanish och själv prova produkten som sägs övervinna de tuffaste fläckarna!


I väntan på pappa...

img_3600 (MMS)

I väntan på pappa...


Pluggar

Så, nu är Hugo åter på dagis och jag hoppas han mår bra. Han jublade imorse när jag frågade om vi skulle åka till dagis. Det märks att han verkligen älskar det placet! Hela vägen från bilen in till dagis gick han och ropade XiiiiiiiiXXXX med sin gulliga röst. Plutten.

Nu har skolan dragit igång på allvar. Det känns och som sagt har jag ingen aning om hur jag ska ro hem detta. Men idag har morgonen bestått av plugg. Gått igenom en föreläsning och ska nu sätta mig med nästa kurs och försöka mig på första uppgiften, men antar att jag måste öppna boken först då´rå....

Ha en trevlig dag!

Sjukt jobbigt!

Efter en hejdundrandes trevlig lördagskväll med 30-årsfirande var jag bra trött igår när träningen drog igång. Och ännu tröttare efteråt... Innan huvudserien drog igång var det

10*50 medleyväxlingar

och jag blev liksom bara trött av det... Då kommer det upp en liten härlig testserie. Hmmm, inte alls upplagd för det. Men som vanligt nöter man på trots att det kändes som jag skulle spy. Kroppen skrek verkligen av trötthet vilket resulterade i sendrag (kramp), men för en gångsskull välkomnades det så jag kunde vila typ 50 meter och sedan går det ju inte att köra på så hårt direkt efter för då kommer det tillbaka... Hahahah

Men testserien är (för er som glömt eller inte vet)

4*100 + 2*200 + 400 + 2*200 + 4*100 med 10 sek vila rakt av

Kvällen spenderades sedan med att FÖRSÖKA plugga, men ärligt talat så gick ögonen i kors. Kom i säng tio vilket typ är något slags rekord för mig... Piggare idag, nej inte mycket...

Mmmmmm, denna är så god!

img_1747 (MMS)

Mmmmmm, denna är så god!


Hårdaste morgonträningen ever! Ja förrutom...

Hårdaste morgonträningen ever! Ja förrutom då jag simmade som mest under gymnasietiden och man klockan sex hoppade i vattnet med vetskapen om att det var 200-ingar syra p morgonen... Idag blev det en tuff serie: 4x25 acc + 400 + 4x25 + 400 + 4x25 300 arm + 4x25 + 300 arm + 4x25 +300 arm 4x25 + 200 ben + 4x25 + 200 ben + 4x25 Alla 25:or max. Gaaaaaanska trött sedan!


Plugg, plugg och ännu mera plugg! Vad har ...

img_1426 (MMS)

Plugg, plugg och ännu mera plugg! Vad har jag gett mig in på? Jag vet inte riktigt hur jag ska ro hem detta, tur att det är psykologi jag fokuserar på, kanske kan jag finna svaret under tidens gång? Tur att solen lyser på mig i alla fall!


Fredagspasset avklarat

Så! Nysimmad, nyäten och nersjunken i soffan... Ett riktigt roligt pass och vi var många som körde, grymt kul!

En huvudserie som inte SÅG speciellt jobbig ut men som resulterade i trötthet...

2 (100 fr + 2*50 spec + 200 fr + 4*50 med)

8*100 arm acc

10*25 vf med styrkeövning

Ben

 

Done:-)


Underbara fredag

Då har fredagsmyset smugit sig på efter en mysig dag med lillprinsen alldeles ensam! Fredagsmyset börjar i och med att Mr Right kliver innanför dörren och vi fikar hela lilla familjen tillsammans. Ett avslut på veckan liksom. Trots att Hugo kanske inte är 100 så har han ingen feber och inte alls lika gnällig eller hostig som igår.

Släppte av Moa vid skolbussen imorse och drog mig in mot Täby Centrum med ett stopp på Mr Rights jobb. Gissa om det var himmelriket för Hugo!? Maskiner, byggare,, ställningar och buller om vartannat... Ögonen lös verkligen på denna lilla varelse!

Styrde som sagt vidare mot lite shopping som började med en fika i väntan på att affärerna som stod på schemat skulle öppna. Kaffe till mamman och banan till gossen... Kanske inte uppskattades att trava omkring i affärer lika mycket av den mindre människan som av den större, dvs mig... Hittade i alla fall lite smått och gott.

Nu blir det lite utelek så får vi se hur hostan utvecklar sig. Grillning och träning efter det för mig innan jag ska gosa ner mig i soffan. Träning och partaj imorgon och antar att vi kommer vara döda på söndag...

Trevlig fredag på er!!!

Tidig morgonfika i Täby Centrum med min li...

img_6848 (MMS)

Tidig morgonfika i Täby Centrum med min lilla skris. En sådan där dag som mitt hjärta bara skriker av kärlek till denna lilla varelse. Det gör det iof sig varje dag, men vissa dagar känns det bara så underbart lyckligt att få ha sina barn i sitt liv. Drunknar just nu i hans ögon. Tur det, för gårdagen var inte lika underbar... Nu blir'e shopping!


Världens finaste skolflicka som plockat bl...

img_1288 (MMS)

Världens finaste skolflicka som plockat blommor till mamma! Oj vad jag är glad att jag har henne!


Hur typiskt är det inte!?

Jaha, Hugo har inte varit sjuk sedan i januari, då han hade ett ganska allvarligt kruppanfall, men sedan dess har han varit en frisk liten buse. Men vad händer nu när jag äntligen ska jobba lite, inskolningen har gått bra likaså skolstarten för Moa, men jo visst, då ska unge herrn passa på att bli sjuk. Krupphosta och snorig samt lite feber.

Ghaaaaa, hur typiskt är inte det? Och hur pinsamt är det inte att behöva strutta hem från jobbet på grund av sjuka barn när man vet att man behövs där???? Inte riktigt vad jag hade räknat med, dessutom hade jag verkligen sett fram mot att jobba några dagar nu. Men icke.

Så nu sitter jag här, städat huset, vilket i och för sig är bra, lekt med en gnällig Hugo, tittat på Stora Maskiner typ 200 gånger och betalat räkningar. Hugo sover och ska kanske ta och unna mig en bulle idag!? Ska liksom bli lite ändroing på det där med att trycka i sig typ tre bullar varje dag... Men idag ska jag nog äta lite bullar som tröst för att jag inte får jobba:-)

Skulle ju kunna ta tag i psykologiboken... eller också kommer somna på soffan efter tre nätter av vaj´kenhet med en hostande liten hund... (Hugo låter just nu som en skällande hund i och med kruppen...).
Vi får la se hur detta slutar, har jag tur så vaknar han snart lika gnällig som innan...


Tittut bland alla sladdar jag lyckats dra ...

img_5821 (MMS)

Tittut bland alla sladdar jag lyckats dra ut...


Nej, men vi kollar väl ännu en gång på Sto...

img_1179 (MMS)

Nej, men vi kollar väl ännu en gång på Stora maskiner.. Hemma med Hugo som har krupp, inte kul! Grinig, ynklig, och låter som en hund. Hoppas denna dag går fort.


Shit, mycket att läsa. Suttit sedan halv n...

img_0827 (MMS)

Shit, mycket att läsa. Suttit sedan halv nio och tror det börjar bli dags för en liten paus! Lunch och kaffe skulle sitta fint i magen (och för hjärnan) nu!


Första skörden av Egenodlade björnbär! Ok,...

img_7601 (MMS)

Första skörden av Egenodlade björnbär! Ok, förutom de som Hugo redan plockat och mumsat i sig! Gissa om de är goda!!!


Nja pjuck, tänk att använda dessa i august...

img_9520 (MMS)

Nja pjuck, tänk att använda dessa i augusti, det är verkligen höst! Men jag gillar dem, för att inte säga lööööve dem!


Bananbröd

Delar med mig av ett supergott bröd som slängs ihop på nolltid! Just nu helt klart ett av mina favoriter och dessutom känns det ju såklart mycket nyttigare då man gör det själv. och jag som alltid dragit mig för att baka just matbröd, bara för attd et varit så omständigt, pffff!

img_0229 (MMS)

1 bröd

 

2 mogna bananer

2 dl havregryn

4 dl vetemjöl

1 dl grovhackade naturella cashewnötter

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

250 matkvarg, laktosfritt, eller kesella

0,5 dl flytande honung

 

Sätt ugnen på 200 grader

Skala och mosa bananerna. Blanda alla torra ingredienser och rör i kesella, mosad banan och honung. Klicka ner smeten i en smord avlång kakform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timma.

Stjälp upp brödet på galler och låt svalna.

 

Servera med smarriga tillbehör och njuuuut:-)

 

Jag testade att ta blandade nötter och även lite hackad blandad torkad frukt, lika gott det:-)


Och såklart en kaffelatte toppad med karde...

img_0336 (MMS)

Och såklart en kaffelatte toppad med kardemumma i höstregnet!


Nybakat bananbröd! Ska avnjutas till lunch...

img_0229 (MMS)

Nybakat bananbröd! Ska avnjutas till lunch med fetaost, sallad, soltorkad tomat... Tack snälla för detta underbara recept! Lägger ut det sedan, nu ska det pluggas lite till innan det är dags att hämta barn!


Dags!?

Kanske dags för en liten uppdatering!? Ska jag vara ärlig så har jag just nu inte så stor lust att dela med mig av diverse saker. Jag vet att ni är en del som kikar in, ganska många faktiskt, men just nu känns det som att det enda och jag menar verkligen enda, ni skulle få läsa om är värk och elände... Tvingar mig själv att träna för att mota bort det värsta, men det är väl med nöd och näppe jag håller mig upprätt. Och som jag skrivit förr, tur att jag har barn, annars hade det varit alltför frestande att dra täcket över huvudet och aldrig mer stiga upp. Även om jag vet att det hela bara blir värre av det. Därför blev det en löprunda imorse för att liksom ta bort udden avd et hela så att denna dag skulle löpa relarivt ok.

Nog om det.

Helgen har annars varit lugn och bra. Mysig middag med bästa vänner i fredags, och gott var det! Synd att det spöregnade. Lördagen började med ett simpass för att dra vidare på jobb. Sedan mysfika i mjukiskläder och bara latkväll.

Eftermiddagen har idag spenderats hos goda vänner med fika och bus för barnen. Tack för det goda brödet och receptet, här ska bakas! Sedan vidare på en utsökt grillmiddag hos ma&pa! Tack tack tack alla för idag.

Nu ska jag döa ner mig i soffan och bara vara.


Sådär! Nu börjar det likna något! Varit me...

img_4811 (MMS)

Sådär! Nu börjar det likna något! Varit med Moa i skolan, Hugo på dagis, tillbaka till skolan och nu med en massa plugg framför mig! En runda på stan med min kära vän blir som lunch. Shit vad mycket jobb det blir med skolan. Ikväll blir det middag med bästa tjejerna! Längtar!


Ännu en intensiv dag

TACK SNÄLLA MAMMA FÖR ATT HUGO FICK SOVA HOS DIG IGÅR TILL IDAG!!!

Det var guld värt och jag är evigt tacksam att jag kunde ägna denna förmiddag åt bara Moa. Det var en stor dag för henne. Att bara bli väckt tjugo i sju, fixa sig för att gå till skolbussen som hon skulle åka alldeles själv (ok då, mamma (jag) körde en meter efter bussen hela vägen). Hennes små ben darrade som asplöv då hon gick in i bussen och hon var likblek. Min lilla stora femåring... Det var så att halsen snördes ihop och mammahjärtat värkte. Tänk om hon skulle bryta ihop där på bussen alldeles ensam, utan att känna en enda kotte... Tänk att man låter sina barn utsättas för sådant. Men å andra sidan så hade det inte direkt varit lättare om jag väntat någon extra dag heller... Förväntade mig att mötas av en nedstämd liten skit, men icke. Strålande glad och stärkt av att ha åkt buss ALLDELES SJÄLV lös ögonen av lycka! Nu äntligen, skola!!! Kommer dock ändå åka efter bussen imorgon och se till så att hon kommer iordning ordentligt.

Hur som helst så var det lycka för oss imorse att kunna fixa iordning sig utan att ha en parvel som stänker vatten på tre tröjor, tar mitt smink, klättar på köksbänkarna eller att behöva jaga honom för att få på kläderna. Och att kunna sitta och prata och mysa utan kladd vid frukosten, det är vardagslyx det!!!

Imorgon ringer klockan ännu tidigare, då ska Hugo med. Nu har hösten dragit igång på allvar och det märks! Mammaledighet bye bye, real life, welcome welcome!


Skoltjejen!

img_2360 (MMS)

Skoltjejen!


Världens finaste skoltjej! Dock lite läski...

img_2325 (MMS)

Världens finaste skoltjej! Dock lite läskigt det här med att åka skolbuss alldeles själv! Idag antar jag att det blir föräldrabilkaravan eftersom inga vuxna får åka med i bussen!


Någon som vill ha en puss?

img_0918 (MMS)

Någon som vill ha en puss?


Och en fika i solen såklart!!! Ljuvligt!

img_0886 (MMS)

Och en fika i solen såklart!!! Ljuvligt!


MMM-dag! Såklart lunch på Kina med vårrull...

img_6419 (MMS)

MMM-dag! Såklart lunch på Kina med vårrullar till! Min fina lilla tjej njuter i fulla drag!


Slå knut på sig själv

Inte lätt alla gånger. Känns som senaste veckan har gått ut på att slå knut på sig själv för att samordna alla dagis- och fritidslämningar så att det ska stämma tidsmässigt. Skulle man kunna klona sig skulle jag gjort det för länge sedan. Det här är helt sjukt och jag förstår mycket väl hur min mamma haft det då pappa varit runt och jobbat då vi var små! Vilken stålkvinna hon måste vara!


En trött liten kille sitter och tittar på ...

img_1891 (MMS)

En trött liten kille sitter och tittar på Stora maskiner! Helt inne i filmen. Detta hör inte till vanligheterna att han sitter still...


Fläskfilegryta med färska champinjoner och soltorkade tomater

Visst ska ni få receptet på en underbart god fläskfilégryta:-)

img_5734 (MMS)

1 gul lök
1 fläskfile, ca 600 g
10 st färska champinjoner (eller på burk, men färska ger godast smak tycker jag!)
1/2 buljongtärning
1 1/2 msk soya
2 msk soltorkad tomatcreme eller strimlade soltorkade tomater
3 dl matlagningsgrädde

Fräs löken, tillsätt strimlad fläskfile. Bryn detta en liten stund och tillsätt skivade färska champinjoner. Tillsätt den soltorkade tomatcremen eller de strimlade soltorkade tomaterna. Rör omkring så att allt blandas och tillsätt matlagningsgrädden. Låt puttra i ca 20 minuter på mycket svag värme. Servera med pasta eller ris och en god sallad till!

Njuuuuut:-)


Färgar håret! Bäst att passa på. Känns som...

img_3746 (MMS)

Färgar håret! Bäst att passa på. Känns som en makeover dag! Efter lämning av kidsen blev det 1,5 mil löpning och hårfärgning. Nu blir det nagelfix och sedan plugg!


Hösten har kommit för att stanna

Ja, det verkar inte bättre. Jag verkligen HATAR detta väder. Så tråkigt att det redan nu är grått, blåsigt, regnigt och inte ett dugg varmt. Jacka och höstskor i augusti, hallå, vart är vädret på väg!? Inser nu än mer att jag verkligen måste hitta en resa i höst... Till varmare breddgrader. Samtidigt så är jag sjukt nojjig över att om jag skulle hitta en bra resa men mötas av dåligt väder, gissa om jag skulle vara sur!?

Ja ja, barnen skolas fortfarande in. Moa lämnades först även idag och sedan min lilla underbara solstråle. Hängde väskan på kroken och sedan tog han XXX i handen och gav mig en puss. Underbara lilla varelse. Han älskar redan dagis. Dessa veckor är ganska röriga i och med inskolningar och att Moa börjar skolan på torsdag. Ser dock fram emot imorgon då ska jag och Moa ha en

MMM-DAG!

MoaMammaMysdag!

 

Lillfian har bestämt att vi ska äta lunch på Kinarestaurangen och kika lite på stan. Mys på hög nivå. Sedan är det två dagar som jag måste vara med henne i skolan innan det blir jobb lördag och nästa vecka. Sedan hoppas jag att vardagen börjar så det blir lite ordning på skola/dagis/fritids och min egen skola.

 Trots att det är höst!


Träning på allvar igen

Jag som varit såååå enormt less på siningen ett tag kickade i alla fall igång höstterminen igår. (hmpf, höst i augusti!?). Tänkte "satsa" i alla fall fram till kortbane-SM, sedan får vi se. Om jag inte missminner mig så går det av stapeln i mars. Så nu blir det lite träning igen då... Som vanlig med andra ord.

Veckan började med ett ganska trist pass, men inte så mycket fart, vilket iof passade min värkande kropp rätt bra igår!

2*200 ben
3*200 frisim
4*200 ss med fenor
5*200 arm

Start 3 min rakt av.

Kaffe och en stor god och nyttig mellismacka!

img_7925 (MMS)

Kaffe och en stor god och nyttig mellismacka!


Måndag och galet nöjd!

Känns än så länge som en bra vecka! Bara måndag men jag har ägnat mig åt storhandling och storstädning. Känns sjukt konstigt at vara hemma alldeles ensam då båda barnen håller på med inskolning. Moa var lite trött och lite ledsen imorse. Ville vara med mamma:-) men jag kan liksom inte backa nu, på onsdag ska vi mysa hela dagen då Hugo är på dagis. Men jag vet att hon har det bra på fritids och hon kommer ju bara gå en dag i veckan sedan. Men inskolningen förljer lagens hårda ord...

hugo däremot klädda av sig och travade in. Jag skulle varit med en stund, men behövde inte det. Han kom och krama mig och tittade på mig precis som gå nu då. Min lilla söta gosplutt. Det är inte klokt att jag faktiskt hade lika mycket kärlek kvar till honom som jag hade till Moa. (OBS, HAR!).

Så min förmiddag har minst sagt varit effektiv. Storstädningen var välbehövlig, känns som att det var innan sommaren som vi gjorde det riktigt grundligt. Kyl och frys är påfyllda och ekar nu inte längre då man öppnar. Skönt. Har nog ett stort behov av att ha mycket saker i matväg hemma, tycker det är viktigt. Ska ta och åka och hämta de små nu, sedan blir det bus och träning innan kvällens plugg tar vid. Måste läsa lite nu så jag hänger med. 200%... Känns nästan oöverstiglit just nu. Milda makter, vad har jag gett mig in på?

I alla fall så är jag sjukt nöjd med starten på denna vecka, nu måste jag ju bara kunna va resterande dagar av inskolningen???? Daaaaa!

Tot

Ich bin tot... Vilken dag så här dagen efter. Visst jag har inte varit bakis, men det blev inte många timmar sömn i natt. Vi cyklade hela familjen och lämnade Moa hos en kompis och tog ett varv på "stan". Hem och fixa lunch och medan Hugo sov rensade jag ogräs. Skitkul, verkligen... Nu är det fint där det är rensat, men ännu en hel del kvar. Fixa middag och bus med barn och sedan bar det av på tränarmöte. Hatar dem. De tar sådan tid till att egentligen inte komma fram till någonting. Spenderade drygt tre timmar där och var hemma för en halvtimma sedan. Ska försöka äta lite och packa barnens väskor. Antar att jag kommer somna ovaggad, och laddar för en ny vecka!

Ting!

Pasta med fläskfilegryta! Mynna!

img_5734 (MMS)

Pasta med fläskfilegryta! Mynna!


Sövande och jobbigt det där med att cykla:-)

img_6171 (MMS)

Sövande och jobbigt det där med att cykla:-)


Morning! Nu blir det en cykeltur för hela ...

img_2929 (MMS)

Morning! Nu blir det en cykeltur för hela lilla familjen! Inte ett dugg bakis bara sjukt ont i kroppen. Priset jag får betala för att jag tillbringade flera timmar på en underbart trevlig kräftskiva i kylan...


Mot Grönan!

img_9284 (MMS)

Mot Grönan!


Yummie!

img_1300 (MMS)

Yummie!


Lite 'förtugg' tills maten är klar. Idag s...

img_9818 (MMS)

Lite 'förtugg' tills maten är klar. Idag stoppar vi Hugo i säng och äter sen!


Sådär, helgen startades med en familjefiks...

img_7053 (MMS)

Sådär, helgen startades med en familjefiks och efterföljs nu av en lugn joggingtur! Sedan ska jag njuta av lite bubbel och grill!


Så! Då fick jag vinka hejdå till Hugo idag...

Så! Då fick jag vinka hejdå till Hugo idag! Synd att jag inte visste det innan då hade man lätt kunnat stämma träff och fika med någon vän. Ska vara tillbaka elva så det är inte så mycket tid att spela på heller, men ska sätta mig och plugga lite psykologi, gäller att vara ute k god tid, men personlighetspsykoligi är intressant, tom på engelska! Hoppas min lilla prins inte blev ledsen, såg inte ut så iaf.


Redo för fritids och dagis!

img_8358 (MMS)

Redo för fritids och dagis!


Nu ska vi till dagis! Hoppas verkligen att...

img_6221 (MMS)

Nu ska vi till dagis! Hoppas verkligen att jag får lämna Hugo en stund. Var inte jättekul att vara där i fem timmar varav han lullade omkring själv och upptäckte allt, sov två timmar och jag fick leka med de andra barnen... Fel tycker jag, men säkert skönt för de andra att de har 'en till' som klär av och på och fixar mat osv. Nej han klarar dig nog alldeles utmärkt själv där. Känns som att han kanske vänjer sig att jag är med. Ting


Lyckades! På en madrass?! Fanns liksom int...

img_1460 (MMS)

Lyckades! På en madrass?! Fanns liksom inte ens i världshistorien!


Dagiskillen!

img_0959 (MMS)

Dagiskillen!


Idag är ingen bra dag. Värken har invadera...

img_7726 (MMS)

Idag är ingen bra dag. Värken har invaderat min kropp totalt och helst av allt skulle jag vilja dra täcket över HELA huvudet och inte röra en fena på hela dagen. Men det finns liksom inte i denna värld, bara att bita ihop och kliva upp, hur illa det än är!  Ha en trevlig dag!


Skåpråttan!

img_1837 (MMS)

Skåpråttan!


Inskolning

Oj oj oj! Jag säger bara det OJ! Jag vågar knappt säga det men efter två dagar på fritids (3 timmar sammanlagt) så ÄLSKAR Moa fristids och efter en timma på dagis så stortrivs Hugo! Han knallade så fint in efter att ha städat undna alla skor och stövlar i hallen. Precis som hans syster gjorde första dagen där:-) jag tror till och med att de har samma krok! Sedan gick han in och blev alldeles lyrisk av att få leka med alla saker som han inte haft tillåtelse eller tid till att leka med förr. Han har ju varit med vid lämning och hämtning, dock på storsidan, men detta sörrni var grejer det! Fick rita lite och plockade så fint undan alla pennor efter sig. Degade och åkte rutschkana, och såklart lekte med alla bilar han såg.

Nu var ju jag i och för sig med hela tiden, men det ser ut som att det kommer gå galant. Imorgon får han äta och sova där med. Intressant ska det bli om han nu lyckas somna på en madrass på golvet... Tänk om han kör ett sovmarathon på cirka fyra timmar... Ha ha, det skulle väl personalen gilla kan jag tro:-).

Innan vi åkte hem kramade han ALLA barn som var inne i tur och ordning och jag tror att XXX kommer bli hans favoritfröken. En underbar person, så borde all förskolepersonal vara!Som ni kan läsa är jag ganska nöjd över dagen. Har nu hunnit med att beställa lite kurslitteratur. Nej, inte billigt det inte. Har beställt huvudlitteraturen som kommer att behövas under hela kursen sedan tänkte jag låna resten på biblioteket. Men ändå, nästan 3000:- fattigare. Kanske kan jag få det beviljat att facket går in och täcker det! det borde funka med de ämnen jag läser, ska testa i alla fall och det känns som 3000 spänn kan jag göra något annat kul för!För övrigt verkar det mesta vara klart med allt som hängde över mig. Inskolningen flyter som sagt på, böcker beställda, inloggning till alla kurser har jag och datum osv vet jag. Jobbdagar inplanerade och träningen drar igång på allvar nästa vecka. (Även om jag just nu inte alls är motiverad haha). Barnvakt fixad till sensommarens alla fester och partaj.Livet känns bra lätt just nu. Förutom värken. Men den blir jag aldrig av med. Några läkarbesök inbokade, först och främst för ryggen, som ingen hittills har kunnat tala om varför den gör så förbenat ont. Bättre har det inte heller blivit. Råd som ändra din träning, mer styrketräning, men skulle inte tro att jag lägger mig och gör situps eller rygglyft då det gör så ont. Har i alla fall fått tid till en ryggspecialist som jag lyckats få tag på, på Sofiahemmet. Vet inte, men just nu känns det värt att anlita den privata sjukvården. På en vårdcentral är de så allmänna, de kan säkert massor, men jag har fått för mig att de ibland inte kan vissa saker på djupet. Och jag tänker inte låta det vara. Vill gärna ha en väl fungerande rygg även om några år. Förhoppningsvis bättre än vad den är idag...

♥ GRATTIS ÄLSKADE MAMMA PÅ DIN DAG IDAG ♥


Kul!

Måste bara säga att det är kul att ni besökare är tillbaka på normal nivå igen! Med andra ord har det varit lite tunt vissa dagar men nu har statistiken visat att ni är tillbaka med råge igen!

Kom ihåg en sak bara! Egentligen startade jag bloggen för att på något sätt skriva och bevisa för mig själv att jag tar mig igenom de dagar där värken är som värst och jag kan kika tillbaka och se att jag klarar av det och rätt vad det är kommer en bra dag där värken inte dominerar som mest. Samt att ha som bevis då man kontaktar läkare osv då det inte alltid är så lätt att komma ihåg hur det verkligen varit vissa perioder då man befinner sig i ett skov. Så ibland är det säkert ingen trevlig läsning, men ni behöver inte, samtidgt så vet jag att jag hjälper vissa där ute att klara av en dag till eftersom de befinner sig i samma situation!

Nej ni, nu laddar jag för inskolning på dagis för Hugo imorgon och på fritids för Moa! Efter det ska jag fika med mina små änglar (som har varit så lagom änglalika idag...) för det har jag lovat!G´natt!


Kurvan upp och kurvan ner

Min dygnskurva steg lite med ork och motivation under eftermiddagen för att nå sin topp strax under träningspasset och efter. Värken är något mättad just nu och jag hoppas det håller sig på denna nivå tills jag hunnit sova några timmar i alla fall. Men vi ska kanske inte hoppas på för mycket... Ja ja, tur att det är bättre än vad det var tidigare idag. Fan, ge mig lite sol och värme nu. Hösten kan väl inte vara här alleredan... Mer än halva augusti är ju kvar och jag är inte redo för kyla än. Eller blir man någonsin det?

Ja ja, hur som helst så rev vi av några längder i bassängen där huvudserien bestod av

8*25 MAX st 30
100 special
8*20 sek vattentramp st 30
2*100 medley
8*25 ben 12,5 MAX + 12,5 löst
3*100 frisim
8*25 MAX med fenor st 25
4*100 arm
8*25 valfritt med styrkeövning på kanten mellan varje

Kör man detta på rätt sätt lovar jag att man är ganska mör sedan!

Bara en aaaaning trött

Eller vad säger ni om att jag lyckades somna sittandes bredvid Moa i soffan... Har aldrig hänt tidigare, men ögonen bara föll ihop och det var omöjligt att stå emot... Ha ha. Undra om nätternas sömnlöshet ger sig till känna nu? Kroppen mår inte så värst bra idag, undra om hösten är på väg? Det brukar kännas så här då, och värre blir det. Jag vill inte, hela jag skriker nej, men inget kan jag göra åt det. Bara låta smärtan inta min kropp medan jag gör allt för att inte lida av den. Frågan är hur länge det går... Urk, I Hate it!.

Allvar

Imorgon börjar allvaret för min lilla prinsessa! Dags för inskolning på Fritids. Gissa om hon är förväntansfull!? Till och med så spänd att hon inte kan sova tydligen... Men jag förstår henne, det är ett stort steg att gå från dagisbarn till SKOLBARN. Imorgon är det dock bara en ynka timma till hennes besvikelse. Och jag ska få vara med!!! Nästan så att det är lite spännande för mamman med. Men sedan så blir det andra bullar. På onsdag får hon vara där själv i ca tre timmar och under den tiden är det första dagen i Hugos liv som han ska få vara på dagis. Tror definitivt inte at´t det kommer vara några som helst problem, men jag kan ha fel. och det är lite skillnad i hur de lägger upp inskolningen mot när vi skolade in Moa. Då var det en ganska utdragen process på ca två veckor (även om hon var själv där från 3:e dagen så satt jag snällt och väntade i personalrummet i flera flera dagar inte det minsta kul. Men nu har de vad jag förstår första dagen 1 timma, andra dagen med lunch och tredje dagen med vila, men då ska jag vara med hela tiden och sköta honom med mat, blöjbyten, av- och påklädning och sovning osv.

 

Vet inte riktigt vad jag anser om detta. Bra att det bara är tre dagar (beror ju på barn såklart) men lite konstigt att jag ska "sköta" honom där i tre dagar och sedan ska jag lämna honom... Tycker att han kanske borde vänja sig vid att de tar hand om honom direkt, men det finns säkert någon trygghet i detta som slussar in barnet med att låta personalen ta hand om dem. Vad vet jag... Men konstigt att vara en del av de vuxna på dagis, men även lite kul såklart!

 


Dagens pass

Så, då var första passet för nya säsongen avklarat. Inte så jobbigt, men eftersom det varit lite tunt med simningen så var det ändå tröttsamt.

5*200 insim
8*25 skovel

20*25 medley st 30

6*50 frisim st 45

4(100+75+50+25) frisimsarm

utgjorde dagens övningar.

Nu ska Moa och jag fika med nybakade bulla...

img_2597 (MMS)

Nu ska Moa och jag fika med nybakade bullar! Underbart!


Grönsaker till frukost är ett måste! Kansk...

img_4887 (MMS)

Grönsaker till frukost är ett måste! Kanske väcka barnen och fixa kaffe sedan blir det en frukost i solen medan jag ska fundera på vad dagen har att erbjuda.


Längesedan

Det var riktigt riktigt längesedan jag var så här grymt trött. Kan inte påstå att jag sovit många timmar trots semester. Kroppen har spökat och det har blivit sena kvällar i underbart sällskap. Idag har jag röjt här hemma sedan kvart över sju imorse. Tvättat fyra maskiner (som var och en tvättats cirka tre-fyra gånger eftersom hugo kommit på hur man öppnar dörren dit och tycker det är superkul att stänga av den på den roliga lilla knappen...) och hängt och vikt tvätten, storhandlat, plockat upp all packning och ALLT som handlats under veckans gång. Busat med barnen, haft mamma och pappa på besök, fixat mat, svärfar och respektive kom hit och till sist badat och skickat två kids i sängen. Skulle behövt träna, men orkade inte, vilket inte händer ofta. Måste ta det lite lugnt så jag damp ner i soffan och mumsade i mig kex med ost och nutella på. Lika bra när det inte blev någon träning... Eller!?

Nu är i alla fall allt upplockat och tvätten har minska väsentligt, kanske finns det ett slut även där!? Tänkte ta med mig tidningen och krypa ner i sängen. Typ nu. Har inte hänt på HEEEELA sommaren. Fattar inte att klockan ska bli över tolv varje kväll. Men det är liksom mysigt att vara uppe och spöka då...

Förövrigt så drar simningen igång lite lätt imorgon, blääääh, ingen vidare lust alls. och lillplutten ska skolas in på dagis från och med onsdag. Moa ska skolas in på fritids och sedan drar först hennes skola igång och sedan min. Och jobb. Så ja, det finns att göra om man säger så.

Blablablabla, nepp, nattinatt!

Äntligen finns det även ett kakfat i detta...

img_4361 (MMS)

Äntligen finns det även ett kakfat i detta hushåll där det får plats utan att tryckas upp på varandra! Gillar't!


Lite nya stilrena och fina skålar/tallrika...

img_4848 (MMS)

Lite nya stilrena och fina skålar/tallrikar! Har jag förresten berättat att jag älskar käksinredningsprylar? I annat fall är det på tiden och nu vet ni!


Smått och gott av Carin Kry! Gillar verkli...

img_4632 (MMS)

Smått och gott av Carin Kry! Gillar verkligen hennes stil på inredningsartiklar! Hittade dessa på tok för billigt i Ullared! Jag vet dessutom vad de kostar i andra affärer!


Vad är det för fel!?

Jag måste säga att jag förundras över alla dessa männiksor som arbetar inom restaurangbranschen i Sverige. Hur svårt ska det vara att lära sig vad som innehåller laktos/mjölk, och om man nu inte kan tänka ut vissa saker själv så kan man väl LÄSA innehållsförteckningen. Eller varför inte märka sakerna. Jag antar att jag inte direkt är ensam i detta avlånga land att inte klara av laktos...

Gårdagens/kvällens bilresa hem blev typ den värsta någonsin. Jag antar att det var där vi käkade lunch och jagber om laktosfritt. Såg att det var dressing på hamburgaren så undvek det i alla fall, trots att jag bett att få utan. Råkade väl slicka av gaffeln efter att ha skurit Hugos mat, men tänkte inte på det. Och vad händer!? Så klart blir jag tvärdålig precis innan vi ska äta middag så den kommer upp innan den hinner landa och sedan var resan från Skara och hem en dimma... Får sjukt ont i magen samtidigt som det gärna svämmar över en aning i båda ändarna. För att inte tala om illamåendet... Inte kul, och särskilt inte i en bil.

Det är nästan alltid då vi går ut och äter/fikar som man måste fråga och dividera. Sedan får man ändå in mat som innehåller laktos. Visst är det underbart!?

Less!

Bye bye Smögen! Tack för allt! Skara here ...

img_4634 (MMS)

Bye bye Smögen! Tack för allt! Skara here we come!


Gokväll! Sista natten på Smögen, tråkigt a...

Gokväll! Sista natten på Smögen, tråkigt att semestern börjar lida mot sitt slut. Men på något vis så ska det bli lite sådär lagom skönt med vardag igen. Idag har vi varit på Havets Hus i Lysekil, coolt ställe och helt otroligt vilket liv det finns under vattenytan och på havets botten! Väl värt ett besök! Sedan blev det en del meter i bassängen här och Moa var så klart med. Njöt av en fika i trevligt sällskap och kvällen avslutades med lite ost, vin och kex! Imorgon ställer vi in GPS:en hemåt för ett stopp i Skara! Hoppas solen vill visa sig för idag har det bara varit regn. Fy.


Havet! Vart man än vänder blicken ser man ...

img_2022 (MMS)

Havet! Vart man än vänder blicken ser man havet från min fasters hus! Det är sååååå underbart och fridfullt. Att det är ett helt fantastiskt väder gör ju inte saken sämre! Idag har vi varit ute på sjön och legat på en kobbe och glassat, sett sälar, ätit sjukt god varmrökt lax, varit på Smögenbryggan, btw 2 min promenad, fikat och njuter nu på en altan med solnedgången framför ögonen! Inte helt fel! Härliga semester!


Havet!

img_1694 (MMS)

Havet!


Havet!

img_0353 (MMS)

Havet!


När livet är som bäst!

img_1332 (MMS)

När livet är som bäst!


Underbar dag på Buskär, Smögen! Hur underb...

img_0499 (MMS)

Underbar dag på Buskär, Smögen! Hur underbart är det inte med fikamys och nakna barnrumpor?! Tack snälla faster XXXXX för att vi får tillbringa några dagar här!


Solnedgång, grill och rose på Smögen, då s...

img_9983 (MMS)

Solnedgång, grill och rose på Smögen, då sommaren är som bäst!


Sådär! Då har jag avverkat 4000 meter i po...

img_3048 (MMS)

Sådär! Då har jag avverkat 4000 meter i poolen och lyckats söva Hugo för en minut! Hur underbart skönt är det inte att träna utomhus i strålande sol?! Älskar't! Nä, lite fika skulle sitta fint nu, och lite bad med Moa! Sedan bär det av mot Smögen!


Så var denna dag till ända! Bara en massa ...

Så var denna dag till ända! Bara en massa tusenlappar fattigare... Blev en dag i Ullared med så klart Gekås som huvudsyfte. Herre, så mycket folk. Helt galet! Spenderade alldeles för många timmar där liksom för många kronor. Men vi ser det som att vi nu är rustade för hösten! Styrde kosan mot lite bad, tyvärr regnade det, Hugo sket ner sig i sin badbrallor, ramlade och fick världens märke i pannan och Moa fick Psykbryt, men annars gick det bra... Lite (en massa) mat senare var vi nog alla på lite bättre humör. Imorgon bär det av mot Smögen, med första anhalten sol och bad någonstans! Kram så länge!


Nya flippflopp!

img_7479 (MMS)

Nya flippflopp!


Mot lekparken!

img_4821 (MMS)

Mot lekparken!


Nu drar vi vidare mot Eksjö för att hälsa ...

img_8247 (MMS)

Nu drar vi vidare mot Eksjö för att hälsa på Mr Rights Goa barndomskompis! Ska bli trevligt! Hunnit med att avnjuta en god hotellfrukost också! sedan drar vi vidare söderut för att hälsa på min och världens mest underbara farmor!


RSS 2.0