Ljuva sol!

Åhhh, härligt väder! Moa har fått 2 par nya Foppatofflor, varav ett par med döskallar som hon bestämt skulle ha... Skönt att den flickiga tjejen även kan vara grabbig!

Blöjbyte sedan en löptur innan ett härligt och trevligt valborgsfirande börjar med grillning och gärna en öl eller ett glas vin till. Det skulle sitta fint det. Det behöver man ju inte rapportera in till tränaren... Och tränat har jag ju gjort innan... Och imorgon bitti.

Updates: Hugo fortfarande pigg och glad och utan feber! Tack!

Har det vänt?

Idag, strax före klockan åtta vaknade min lilla tuss glad och inte alls så varm. Känner nu mer igen honom som han var för en dryg vecka sedan, SÅ jag hoppas att det vänt nu och att han får vara pigg idag. Sitter i mitt knä och avfyrar det ena leendet efter det andra!

Nu är det dags att utfodra nr 2 och mig själv så klart. Känner för en massa frukt till frukost och jag vet att vi har ananas, kiwi och passionsfrukt!!! Kontrast och kompensation till gårdagens chipsorgie!



Visste ni att et även finns fåglar som heter Kiwi!?

Finns på Nya Zeeland, men det är inte en sådan jag ska äta till frukost....

Mumma

Efter en kväll i badhuset med Moa och hennes kompis Klara sitter jag nu och käkar en massa chips!!! faktiskt riktigt gott!!! Äter just chips väldigt sällan, men nu var jag hur sugen som helst så tur att det fanns hemma!!!
Ska fortsätta tills dom är slut och sedan gå och lägga mig... Nyttigt, men va fan, spelar roll:-)

I väntan på nytt

Detta klickade jag lätt som en plätt hem igår

Nelly  Shoes - Rome
Jeane Blush - Anna Tunic
Serious Sally by Rut m.fl. - Victoria Dress Top
Från Nelly.com

Not again

Jag blir galen, igår eftermiddag hade vår lilla tuss feber IGEN. Och i nattvaknade jag till och kände på honom och han var riktigt varm. Tog febern då han sov och den stannade på 39,9 grader. Inte bra. Jag var utom mig av oro, men lyckades somna, han sov ju och jag ville inte väcka honom. Då han vaknade vid sju hade han 38,1. Jag fattar inte vad detta är, stackarn kan han inte bara få vara kry nu? Han har verkligen haft en tuff start och visst är det konstigt att det är så olika från barn till barn? Moa har under sina 4 år haft feber en enda gång, i samband med att vattkopporna kom...


Hur som helst så har ja pratat med barnläkarmottagningen som tyckte vi skulle avvakta tills imorgon.

Kan det må tro vara tänder redan? Känns tidigt och jag har ingen aning, bara skitless på detta nu.

så idag blir en lugn dag, grannen tog med Moa till dagis idag och skulle även hämta, gissa om skönt att slippa ge sig ut med Hugo idag, helt enkelt bara en hemma dag. Har hunnit med att träna med, 60 minuter på crosstrainern och 30 min styrka. Efter middagen idag ska jag se om Moa vill åka en sväng till badhuset, bara hon och jag. Mysigt. Tror dock inte jag behöver fundera på OM hon vill utan snarare NÄR hon kommer att gå upp. Haha.

Norrtälje badhus simbassäng

Vagn-rekord

Så, då har jag i följande ordning lämnat barn på dagis, handlat, gjort paj, matat Hugo, lagt honom i vagnen, hängt tvätt, plockat iordning inne, tagit fram utemöblerna, druckit en kaffelatte och läst tidningen... Bra jobbat tycker jag! Klockan är ju inte ens ett, men jag brukar vara ganska effektiv för att sedan känna ett inre lugn och själv kunna slappa! och rekord av Hugo som sedan halv elva sover i sin vagn!!! Och fortfarande! Han brukar inte sova så länge i den, föredrar sin säng eller soffan (där vi inte vågar ha honom längre då han rör sig som en tok...). Men han sover fortfarande och det är nästan lite tråkigt:-)

Snart kommer mamma, pappa och min farmor hit på fika. De hämtar upp Moa på dagis, skönt att slippa åka in för det idag!

Jag ska ta itu med att skuta utemöblerna rena från damm och skit. I kväll blir det grillad korv till middag! Smarrigt! Tyvärr börjar det mulna på ute nu så det blir väl till att sitta inne, men äkta grillad korv är mumma det!

Önskar jag kunde ta lite bilder och lägga upp, men kameran har fått spunk igen, sådär som den hade förrut, så det går inte. Trist blogg utan bilder. Den blir så opersonlig. Jag tror bestämt att det är dags att införskaffa en ny! Har även gjort ett litet blomsterarrangemang med fina hjärtan i sten. Gulligt och välkomnande känns det som!


Godmorgon världen!

SOL!!! Det är ett underbart väder idag, strålande sol. Känns som jag skrivit detta flera gånger, men jag blir pigg och får en massa energi av solen! Natten har varit den bästa sedan i fredags. ¨Hugo vaknade till vid tolv och tre och fick nappen och sov vidare till sju. Alltså nästan som innan han blev sjuk. Hoppas det håller i sig.

Så vad händer idag? Först lämning av fyra (!?) barn på dagis sedan handling och så ska jag njuuuuta av solen efter att jag plockat undan här hemma och bakat en äppelpaj. Idag kommer mina föräldrar hit och min farmor!!! Åhhh, vad kul!

Så nu är det dags att sätta fart!


Igår och idag

Dagens simpass var av syra-karraktär. Inte så långt men tvärjobbigt. Ett långt långt insim som följdes av huvudserien som var

4*100 frisim max med start från pall. Vila ca 2 minuter mellan loppen...

Men kul att få ett fartpass bland alla långpass!

Igår körde vi en ganska tuff serie som löd:

8*100 frisim
4*200 frisim
2*400 frisim med fenor
800 arm med paddel

Nu blir det ingen simning före lördag, trist. Ska försöka köra ett styrkepass (hata) och kanske ut och springa innan dess. Eller varför inte bara njuta av att ta det lugnt som jag gjorde i helgen!?

Första skrattet!

Idag kom det ett bubblande riktigt skratt från vår lilla tuss! ♥ Det värmer så i hjärtat, lika mycket som då det första riktiga leendet kommer. Hörde i förra veckan ett skratt, men det kändes mer som tillfälligt, idag kom det gång på gång och tänk att mamma kan vara så otroligt rolig så man kiknar:-)♥ Det är så härligt!

Tidigare har man avgudat det där glada jollret, men nu vill man bara ha skratt! Det spelar ingen roll hur trött man är, får man det där leendet eller får man höra sitt barns glada joller eller skratt så får man så otroligt mycket nya krafter, och tur är väl det ibland!


Sorry

Jag vet, det har varit en urusel uppdatering här. Men jag har varken haft lust, tid eller orkat skriva någonting. Helgen spenderades i sex timmar på Barnakuten, Danderyd. Min stora flicka var såååå duktig så jag lovade att vi skulle gå in i leksaksaffären så att hon fick välja vad hon ville. Och vad tar hon, jo en doktorsväska... Inte lite influerad av händelserna kring Hugo sedan han kom. den har vi nu lekt med varje morgon klockan sju då hon glad i håden kommer instapplandes till mig... Jag är så lagom road just då. Men man behöver ju inte göra så mycket, bara grymta om hur ont man har... Efter ett tag är hon nöjd  och går och kollar på Bolibompa. Man skulle ju kunna tro att man kan somna om då, men icke, då är det dags att mata den lille. Sedan är man pigg och måste ju ändågå upp.

Jag ska villigt erkänna att jag nu lider med alla som har barn som är vakna på nätterna... Har nog inte fattat hur trött man kan bli av det. Hugo gallskrek, jag menar verkligen GALLSKREK i över ett dygn, jag sov nog inte på två, och han var inte alls sig själv. Orkar bara inte dra storyn just nu, men som ni vet har han trånga luftrör och det ena skapar det andra så det var inte så kul... Han har knappt ätit på två dygn, igår fick jag i honom ca 60 ml drygt på kvällen, han brukar få i sig ca 200 ml plus amning... Så han har varit slö som en trasa, men så idag mitt på dagen vände det och han drog i sig som vanligt, hoppas det vänt nu! Orkar bara inte mer just för denna gång.

Nu sover han i alla fall och jag hoppas att han kan sova hela natten igen, men mår han inte 100 så är det inte så lätt. Men hoppas kan man ju!

HATA BARNAKUTEN!!!!

Ord är överflödiga och jag orkar inte berätta just nu, men det kanske kommer... Har i alla fall spenderat 5 timmar på barnakuten med Hugo och Moa, stackaren, som tvingades med...

Helt slut!

Idag har det varit fullt upp och jag är helt slut. Det har varit riktigt skönt att inte träna idag, utan verkligen bara myst med Moa och gjort det hon har velat. Helt enkelt hennes dag.

Vi åkte till parken och tillbringade lite tid där innan vi käkade lunch med min underbara kollega (ha en trevlig resa, bara ni nu kommer iväg). Sedan gick vi tillbaka till bilen i SNÖSTORM!!!! Vilket väder det blev, från klarblå himmel och sol till snö... Skumt.

Sedan ville Moa åka och bada (otippat) så då gjorde vi det. Hugo badade i ca 30 minuter och njöt i fulla drag. Sedan var han lagom trött för att sitta i bilstolen medans jag och Moa badade. Blev sedan bjudna på middag av mamma och pappa på restaurang. Himlans gott och lyx att slippa laga mat när vi kom hem. Så tiden ägnades åt att spela lite spel (jag vann!!!) och sedan fredags mysa med chips och grönsaker.

Jag insåg även hur skönt det är att ha en fredagkväll hemma och inte "behöva" åka iväg och träna. Kan tänkas att det blir lite lagom svårt att komma iväg till träningen nästa fredag, då är ju även Mr Right hemma.

Längtar så efter honom nu. Kan det inte bara bli söndag lite snabbt?! Skulle gärna haft honom bredvid mig nu... Ja ja, så är det ju och man får väl njuta av lugnet så länge det varar!

   

ÅÅÅh, strålande sol igen

Idag ser det ut att bli ett alldeles underbart väder igen! Superskönt! Humöret på topp efter en natt där båda barnen sovit utan ett enda ljud från halv åtta i går till kvart över sju imorse. Bara jag som var vaken, men ibkand kan det vara ganska skönt, trodde jag skulle orka läsa lite vid sex, men då somnade jag! Frukosten åt jag och Moa alldeles nyss i soffan. Mys pys! Nu sover Hugo igen och när han vaknar ska vi åka till en lekpark för att "rasta" Moa innan vi träffar min underbara kollega för lunch. Vad efetrmiddagen kommer att bjuda på vet jag inte. Hade en liten ide att åka och bada med mina älsklingar, men är det så här fint väder så vete katten... Men alla vi gillar ju att bada så varför inte!?



Måste bara erkänna att jag har världens träningsvärk. Känns till och med när jag dricker ur ett glas i armen...
Vaddå otränad på de flesta muskler.... HIHI!


Jag hoppas att ni alla får en underbar dag och att ni får njuta av solen!
Kom även på att om två veckor har vi nästan landat på Cypern... Om flyget lyfter vill säga!:-)

Fan va nice

OK, trist att vara ensam hemma, saknar redan Mr Right och han har varit borta i si sådär tre timmar:-) Ha ha! Men det är väl i och för sig bra:-)♥

Vi hann i alla fall äta lite mat tillsammans sedan åkte han och det var bara att köra kvällsracet här hemma. Men jag tyckte ändå att jag hade mycket mer tid än vanligt, konstigt. Men vi hanna spela jag och Moa medan Hugo låg och snackade en massa obegripligt bredvid, glad som en skit. Sedan ville Moa bada så i med båda två i badkaret. Hugo njöt och plaskade och skrattade så han kiknade lika mycket som igår. Sedan var det mys i soffan och båda sov vid halv åtta ungefär...

 

Då åkte skurkärringen fram. Så nu är det så himlans skönt, jag sitter och njuter av att huset har dammats, dammsugits och svabbats! Så skönt! Känns härligt att få vakna imorgon och ha dagen fri till det som bjuds. Det enda som är planerat är en lunch med en kär kollega! Trevligt och smarrigt!!! Planerat är också att jag kommer ha en fruktansvärd träningsvärk efter dagens pass på gymmet. Känner redan hur den smyger sig på mer och mer...

Ha ha kom på att jag faktiskt sitter i soffan med en skitful snobbenpyjamas på mig... Men den är himlans skön:-)


Check!

Oj, insåg att jag hade en massa att fixa och dona med på min att göra lista som jag har i huvudet. Det är inte före jag skriver ner det som jag inser hur myckt jag hade att fixa med.

v Men det jag hittills hunnit med är att fixa och dona kring den tänkta simskolan i sommar som jag ska hålla i. DÄet är en hel del att fixa och trixa med. Det ska ju vara försäkringar, tillstånd, livbåt, material, märken, barn, anmälningar och gud vet hans moster. Men nu inväntar jag lite svar från bland annat simförbundet och intresseföreningen här ute. Jag slänger iväg en bön till vädergudarna med: Ge mig sol i sommar, tack, amen!!!

v Tränat. Tusen tack vännen för att du hängde på! Och så klart superkul att se dig och sötisen igen!!!

v Plockat undan en hel del.

v Återigen mailat läkaren... svar!? närdå!?

v Kollat öppettider för att bada med Moa. OK, jag vet, vi är familjen bad och faktum är att Hugo verkar tycka det är roligast av alla just nu. Igår skrattade han så att han kiknade av att bara bada i badkaret...

v Parkering på Arlanda tills vi åker, OM vi kommer iväg...

v Biljetterna tills resan.

v Ringt IKEA

Det som ännu inte är fixat för att jag ska vara nöjd är Städningen. Men orka göra det nu? Nej, nu är det mysstund med Hugo och städningen tar jag ikväll.

Hugo har nu somnat i min famn, mätt och belåten, men gud så tung han börjar bli... Min fibromyalgi orkar snart inte kånka/hålla honom... Men nu ska jag mysa och gosa med honom.


Dagens planer

Jaha, redan torsdag 9och urtrist väder. Grådassigt med snö... Blähhh.

Ska i vanlig ordning lämna Moa på dagis sedan blir det gymmet och simövningar i styrka där. Kul med lite omväxlande träning, men skulle bra gärna ha med en kompis. Kan dock inte gå ikväll eftersom Mr Right ska bort och än så länge har det funkat bra att ha Hugo med sig. Hoppas på det även idag. I och för sig ganska skönt att träna på morgonen, då kan man umgås med familjen sedan.

Sedan blir det hem och duscha mysa med bebis och kanske städa innan jag hämtar Moa, men orka städa??? Fast alltid skönt när det är klart.

Tillslut en sväng till mina päron kanske!?

Ha en underbar dag!

Rubrik!?

Jag har ingen bra rubrik att sätta på detta inlägg, jag vet inte ens vad det ska handla om, men just nu sitter jag i min ensamhet i soffan och glor på Anna Anka Söker Assistent... Hallå, vad är det för program!? Utgå!? Är hon en gud som man vill passa upp på?! Men ändå fascineras jag av vilken power hon har och hur alla har något att säga om henne...


Både Hugo och Moa sov redan halv åtta och Mr Right skulle in med några kompisar för att handla inför deras helg tillsammans. De ska ut på fiskeäventyr... Och nu snöar det ute, massor till och med... Säkert jättevarmt och skönt att gå omkring i vattnet eller stå precis vid vattenbrynet och fiska... Men i ärlighetens namn tror jag resan handlar precis lika mycket om att dricka öl och whisky och umgås, men det låter väl bättre med Fiskeresa... Ha ha!

Efter att mina vänner varit här idag åkte jag och hämtade Moa för att sedan åka och handla lite förnödenheter... När vi kom hem somnade Hugo och jag och Moa mös med en film, Dora, och sedan pysslade vi med lite pärlor. Hon gjorde ett armband och jag en "pärlkrokodil". Kom ihåg hur man gjorde trots att det är bra många år sedan jag gjorde det. lite som terapi, men de är bra söta!


Sedan lagade vi en god middag, Lammfärsbiffar med fetaost och soltorkade tomater i. Lite mos, sås och lingonsylt gjorde det till en supermiddag.

Mös sedan tillsammans allihopa med spel och bad. Nu inväntar jag Mr Right för en kvällsfika med lite överbliven äppelpaj!

Mumma!

Så där

Nu har jag väckt kroppen till liv och det känns lite lite bättre. Hade verkligen ingen lust att träna idag, men med värken i kroppen så var det ett lätt beslut. Jag vet ju att jag under dagen mår så mycket bättre och när värken tar överhanden finns det liksom inget val. Så jag lämnade Moa på dagis och åkte hem och ställde mig på crosstrainern. Trist, men skönt i kroppen nu.

Nyduschad och i väntan på goda vänner som kommer och fikar. Idag blir det en smarrig (hoppas jag) äppelpaj med vaniljsås och kaffe. För visst är man väl värd det efter att ha tränat!? Måste ju ge kroppen lite ny energi. Hi hi!


Tisdags-passet

Igår simmade jag ett pass jag inte brukar gå på. Sådär kul och lite mysko. Körde huvudserien från pall och den var

6*50 fjäril max

Kan tyckas lite, men det räckte för att dra på sig syra och bli helt slut!

Exemplariskt!

Ja, ni som ens funderat över hur vår natt var så var den exemplarisk och helt otroligt bra med tanke på att vi har två barn.  både Hugo och Moa sov kvart i åtta, båda vaknade vid sju och jag har inte hört ett ljud från någon av dem på hela natten. Trots att jag varit vaken och haft svinont både här och där i min lilla kropp, men det är en annan historia.

Ett som är säkert är i alla fall att Hugo äter så det sprutar. Han brukar få i sig ca 120 ml, men igår drog han i sig 210 ml plus att jag ammade honom... Galet vilken skillnad på bara en dag. Men å andra sidan står det på förpackningen att bebisar 2-4 månader bör äta ca 240 ml, så jag antar att det inte är så konstigt. Och som jag skrev igår så har han säkert en tillväxt period nu...

Äntligen

Jag säger bara ÄNTLIGEN har jag fått en övertrött bebis att sova. Men det är inte så konstigt heller, han hänger med som ett snöre på än det ena än det andra. Idag bar det iväg precis när han ville somna till Moas Kyrkans Barntimmar. In i bilen och så han hann precis somna i bilen då vi var framme. In och
lämna henne och sedan under den 1 och 1/2 timme som Moa är där då tog jag en promenad och hade en örhoppning om att han skulle somna, men tji fick jag. EN klarvaken bebis som somnade precis då jag skulle hämta henne. Samma procedur igen och ner på stan för att träffa min underbara vän för en fika. Han somnade och sov en liten stund. Vaknade och var hungrig, fick mat, ner i vagnen, in i bilen och hann precis somna innan vi stannade hemma. Upp ur bilstolen med ögon som golfbollar och så klart klarvaken. Men nu sover han. Äntligen. Men det är svårt att söva en övertrött tremånaders bebis. Gallskrik tills de somnar av utmattning känns det som...

Ska nu försöka få lite gjort och ägna tid till Moa innan han vaknar, det kan ju bli när som helst... Känns det som idag...

Laddar även för simträningen ikväll!


Konstig natt

I natt inträffade det jag har väntat på i elva veckor... Att Hugo ska vakna under natten och inte vilja somna om.

Grrrrr.

Men vi ska ju ändå inte klaga, men fasen det är inte roligt när han ligger där klarvaken och tycks leka flygplan eller köra ett träningspass med armar och ben i full fart samtidigt som han snackar på sitt eget söta lilla språk... Och hoppas på att han inte ska väcka Moa... Kanske var han hungrig, åt mindre igår på kvällen än vad han brukar så jag ammade honom vid tre och böt blöja vilket resulterade i att han blev ännu mer pigg för stunden. Och bara flinade åt mig i mörkret... Somnade väl till slut om vid halv sex, men bara då han höll mig i handen var han lugn och kom liksom till ro.

Han vaknade redan strax efter sju och jag tror han var dödshungrig så som han äter nu... Kan ju möjligtvis befinna sig i en tillväxtperiod, det brukar ju komma runt tre månader och om bara fyra ynka dagar så är han ju tre månader. Liten börjar växa om man säger så.

Och med tanke på datum så igår var det faktiskt ett helt år sedan jag hade mens senast. Kul vetande va.... Sedan blev han till...

Hur som helst så¨tycker jag synd om alla som har sådana här spädbarnsnätter jämt...

 


Dagens träning

För er som är intresserade så kommer ännu ett simpass nedan. Har fortfarande bra flyt och det blir eventuellt även träning imorgon. Kan tyvärr inte köra de bästa passen på hela veckan (fredag, lördag och söndag) nu i helgen eftersom Mr Right ska bort. Känner mig lite stressad över att inte hinna komma i form till VM så all träning man kan få är ju bra. Även om det är motit att gå dit ibland...

Huvudserien var
3 ( 400+300+200+100 )

Varv 1: frisim
Varv 2: frisim med fenor
Varv 3: frisimsarm, paddel

Plus en hel del metrar till om man nu ska räkna med insim, lite snabbt och avbad, men det är ju huvudserier jag brukar nämna här. Det blir visst ett par längder i veckan:-)

I vanlig ordning

Jajemän... (Hur stavas det!?) så var det upp och iväg till badhuset imorse. Kändes så segt i armarna även om jag var pigg som en mört när jag vaknade. Kändes ungfär som att simma i gelé... Men förvånande nog så gick det riktigt bra. Låg på bättre tider än tidigare så det måste man vara nöjd med.

Idag så huvudserien ut enligt följande

5(4*50+2*100+200)
fjäril, rygg, bröst, fritt och arm...

Så det var ett åter par tusen meter som avverkades.

Lite söndagsbestyr

Har precis kommit hem från en lång promenad hem från "stan". Moa fick idag hämta sin bibel i kyrkan som alla blivande femåringar får göra. Stolt som en tupp verkade hon vara. Så nu finns det även en "Barnens Bibel" i detta hem.

Efter det bar det iväg till Plask och lek för Moas och Mr Rights del. Jag tog en långpromenad hem med Hugo som fortfarande sover i vagnen. Hmmm, tror dock inte att det blir så långvarigt. Det ser ut som om det är underbart varmt ute, mend et är det inte. Även om solen skiner och det är fint så är vinden riktigt kall. Satt en stund på altanen med lite kaffe (och en eller ett par bullar...) men gick in för att det blåste så. Åhhh, vad skönt det hade varit att sitta där en stund till, nu blev det ryggläge i soffan, ganska skönt det med...

Men nu vaknade herrn så det är bäst att ta honom!


Efter jobb kommer mys...

Hej på Er!

Hoppas ni har haft en underbar lördag så här långt! Jag har jobbat. Med besked... Som jag redan innan förutspådde så blev det hektiskt i och med alla som befinner sig ute i vida världen eller för de som skka/skulle ut och resa. Mycket förfrågningar om läget vad gäller flygbolag och deras status. Tyvärr är man ganska maktlös och det går inte att göra någonting innan en flight får status "cancelled". Först då kan man prata om ombokning eller återbetalning. Så som ni kanske förstår var det hektiskt. Ändå vill folk boka resor, vilket är bra.

Jag hoppas innerligt att vulkanen och dess aska har lugnat sig tills vi ska åka till Cypern. Känns inte riktigt OK att ställa in en resa till... Särskilt inte för Moas skull!

Passade på att fika lite i lugn och ro när jag kom hem. Bulle och kaffelatte, kan det bli bättre, tillsammans med de jag Älskar!

Nu ska vi plocka fram grillen och vi har precis bjudit in grannarna på en bit mat. Hoppas på att kunna stoppa Hugo i säng tidigt idag så att vi kan mysa bara vi tillsammans med Moa. Hon ska få känna sig lite stor tänkte vi. Lillbrorsan i säng och hon i soffan med en tablettask... Kanske mamma och pappa kan dricka ett glas vin eller så tillsammans... Var ju bra längesedan man smuttade på det... Skulle helt enkelt sitta perfekt idag, men först blir det hur som helst grillning och kvällsamning, sedan hoppas jag att han sover lika bra som vanligt, dvs till åtta typ.... Mys pys helt enkelt.

Test-serie

Idag blev det ytterliggare ett ganska tufft simpass. Vi sa att vi skulle ta det relativt lugnt, men det kändes riktigt bra så jag tryckte på lite. Vi körde en hel testserie och en halv:

4*100
2*200
400
2*100
4*100

frisim vila 10 sek rakt av

4*50
2*100
200
2*100
4*50

medley

Kul! Nya tag på söndag!

Liten har blivit stor

I eftermiddags fick Moa för sig att hon skulle cykla utan stödhjul, och hon är ju envis. kom in och berättade att först klarade hon tre meter, sedan fyra och sedan fem, så snart kan jag det där mamma... Jag tror bara jag behöver träna lite till...

Fredag kväll

Veckan är slut och imorgon väntar jobb! Kul, hoppas jag. jag har en svag aning om att det kommer bli en hel del förfrågningar om ombokningar av resor i och med Vulkanutbrottet på Island, alltså säkert alldeles underbart en lördag...

Kom just hem från träningen och fick höra av min kära Mr Right att Hugo inte direkt varit på sitt bästa humör... Tydligen har han gallskrikit... Ha ha, där fick han:-) Närå, men så är det liksom ibland med barn. Nu sover han i alla fall och det ska jag med göra snart.


Köket sanerat!!!

Efter en tripp till Öppna Förskolan och hem med tre barn istället för två så bestämdes det att vi skulle göra lite Chokladbollar (jag vill fortfarande kalla det Negerbollar, förlåt, men jag är van vid det sedan barnsben och vi lever i Sverige... ). Hur som helst så tyckte Moa och hennes söta kompis ganska snart att det var alldeles för jobbigt så de överlät tvättning av deras händer, mage, ansikte till mig samt att jag tänkte baka klart med en övertrött liten bebis... Räddaren i nöden kom väldigt lämpligt. Mr Right hann inte hem innan Hugo och han gav sig iväg på promenad. Bollarna är rullade och alla som gör Chokladbollar vet hur det ser ut efteråt, tänk då med två fyraåringar, men nu är det städat... Och snart ska vi fika. Kan det bli bättre än en stund för sig själv i soffan nu... Moa leker, Mr Right är ute med Hugo och jag kan skriva på datorn med två händer ostört!!!! Ha ha!

Ska faktiskt ta och läsa tidningen!!!

Resultatet:


Godmorgon!!!

Ännu en ny dag...

Jisses hur det känns i min kropp. Träningsvärk efter gårdagens bravader och en värk som är fruktansvärd. Inte av denna värld. Hade gärna dragit täcket över huvudet, men det funkar ju inte direkt med två barn... Har varit vaken största delen av natten...
Tur att barnen sover. Hugo vaknade just efter mer än 12 timmars sömn... I Like!

Träningsläger!?

Herregud vad jag varit effektiv idag och igår med för den delen.

Imorse var det ju iväg till dagis med Moa, hem och plocka och fixa innan jag tog en stund med träning på Crosstrainern och lite styrka för överkroppen medan Hugo sov vidare i bilstolen. Sedan in i duschen för att i nästa sekund putsa fönster. Enda gången jag satt ner var när jag matade Hugo samtidigt som jag drack lite kaffe. Torka skit, som sparats 2 veckor i en så liten kropp som Hugos, i ca 30 minuter. Halv sprang typ 7-8 km till dagis för att sedan gå samma väg tillbaka, laga mat, plocka undan, bada barn och natta barn... Jag lär vara ganska mör imorgon och har bestämt mig för att ta det lite lugnt imorgon, men kan jag det !? Ska pusta de få fönstren utvändigt som är kvar, handla och städa... Ha ha, vart var det lugna!?

Just nu känns det som jag är på ett träningsläger i kroppen... Samtidigt könner jag mig lite stressad över att jag måste träna inför MastersVM och Vansbro... En fd gravid kvinnas kropp ska trimmas för tävling... Men jag är på god väg och jag hoppas tiderna kommer bli lika bra som de var innan graviditeten snart!

Nu har jag deckat i soffan framför Anna Anka söker assistent... Ha ha, vilket jäkla program... Kanske borde man söka!? Nej tack, aldrig i livet att jag skulle låta mig nedvärderas till det...

En tanke som då och då slår mig

På sista tiden har jag ofta tänkt tanken att jag verkligen är lycklig och så tacksam för vad livet har gett mig. Senast idag slog det mig att jag har verkligen allt jag vill ha. En underbar pappa till två underbara barn som jag Älskar mest överallt i hela världen trots att han har brister precis som jag. Inga stora brister och vad gör det om han inte gör si eller så, jag vill ju ändå inte ha någon annan. Tänk att jag får uppleva denna lyckokänsla tillsammans med alla Mina.


På väg hem

Moa ville ju så gärna cykla hem från dagis idagså imorse packade vi in cykeln i bilen så att den stod där då det var dags att gå hem. Vår lille tuss bestämde sig för att göra nr 2, det stora, 2 veckors lass precis då jag skulle till att gå de cirka 7-8 km till dagis för att hämta Moa. Han höll på en bra stund och det resulterade i att jag i stort set fick springa med barnvagnen för att ens ha en chans att komma i tid. Vilket jag inte gjorde... Men var bara 15 minuter sen och det är väl inte hela världen. Då hade jag gått i 40-45 minuter i VÄLDIGT HÖGT TEMPO, VAR PINSVETTIG och insåg att jag skulle gå hem med...

Moa hoppade upp glad som en lärka på cykeln och så bar det iväg. Trodde verkligen inte att hon skulle orka och tänkte att det får väl ta den tid det tar. Ett verkligt härligt vårväder så vi stannade på Preem och käkade glass;

Så mycket fint man upptäcker när man tar sig tid till att verkligen se sig omkring. Känns som man alltid jäktar genom livet.

Blåsippor i massor såg vi. De är så fina.

Stannade och Moa fick lite mellis ungefär halvvägs hem. Hon trampade glatt vidare och det tog faktiskt inte mer än 1 timma och en kvart hem.

 

Jag är full av beundran att denna lilla dam verkligen orkade cykla hela vägen och utan att gnälla en enda gång. Hon brås på mamma sin, har man fått för sig någonting så gör man det helt enkelt tills det är klart.

 

Det finns inga hinder, bara olika sätt att ta sig fram mot målet...


Ni kommer inte tro era ögon...

... men jag håller på att putsa fönster!!! Ni som känner mig tror nog inte att detta är sant och dessutom måste jag bara säga att jag nästan gillar det... Gud, man ser ju ut nu... och då har jag ännu bara tagit på insidan av alla stora fasta fönster som inte går att vända. Både in och utsidan är klara på de fönster som går att öppna. Herregud, kunde det bli så här fint...

Ska fortsätta med utsidan när jag hämtat Moa från dagis. Vilket lär ta ett bra tag då hon har fått för sig att cykla hem... 8 km... vi får väl se hur det kommer att gå. För mig blir det en verklig långpromenad, 16 km... kommer väl dö. Men hemvägen får ta den tid det tar.

Ciao så länge!

Så himlans trött

Jag är riktigt riktigt trött. Vi som hade börjat få in bra rutiner på lilltussen fick ännu en gång erfara hur trånga hans luftrör är. Han har blivit förkyld igen efter besök hos snoriga barn. Borde kanske inte hälsat på eftersom jag vet att han verkligen inte bör utsättas för sådant som förvärrar andningen... Men lätt att vara efterklok.

Han har svårt att somna liggandes eftersom slemmet stannar kvar då. Så vi har bullat upp med en massa kuddar under madrassen, men från att bara ha lagt honom i vaket tillstånd och han sedan somnat själv på nolltid, så har vi nu fått tillbringa lång tid med honom för att han ska komma till ro och inte besväras av slemmet och andningen. Han har rosslat som 17 tre nätter nu. Han sover, men inte jag. Stod och gjorde rent mun och näsa från slem och han sov... Det har inte blivit många timmar sömn, men ikväll gick det bättre än igår så man kan ju hoppas att det vänder.

Och vad har jag lärt mig av detta!? Jo, man kan inte göra allt. Ibland måste man kanske tacka nej till besök osv.

Lite bebisbilder

Ja jag vet, kanske lite tjatigt, men vi vill ju ha lika mycket bilder på Hugo som vi har på Moa, därför får ni ta del av dem, som en bonus liksom!


Snackar för fulla muggar. Än har vi inte lärt oss detta språk...

Mamma stör lekande bebis...

En gp liten bebisrumpa! Snacka om celluiter...

Börjar bli stark i nacken även när han ligger på mage!

Men det är fortfarande svårt att göra två saker samtidigt, som att lyfta på huvudet och le... Kan ju bero på att han är en kille...

Oväntat besök!

Det blev inget pass idag... Som den förvirrade mamma jag är just nu så trodde jag att det bara var att gå till polisen och göra ett pass till Hugo. Så jag travar in där med en bebis som sover skönhetssömn och hur jag än vrider, vänder och lägger honom så vaknar han inte. Så klart så blev det min tur alldeles för snabbt och han sov fortfarande. Efter ännu mera bök så vaknar han halvt om halvt i alla fall. Och jag säger att jag tänkte göra ett pass... Får frågan om jag har alla papper ifyllda och klara... Papper!? Vaddå papper!? Ja, med underskrifter och vittnesunderskrifter... VA!? Nej det hade jag ju såklart inte... Jag fick papper som nu ska fyllas i och det blir ett nytt försök imorgon...

Hur som helst så kom mina underbara föräldrar på besök på eftermiddagen. Moa och hennes kompis satt på våra plattor och käkade mellis och jag satt på en stol och solade medans Hugo sov vidare sedan sin störda sömn hon farbror blå. Då dök de upp och vi fikade lite. Trevligt!!! Tack för att ni kom förbi!!!

Och jag tror bestämt att solen tagit på mig idag! Känner mig riktigt nysolad i ansiktet! Fler sådana dagar tack!


Simpasset igår...

... var skönt. Det var lite segt men skönt att simma ganska lugnt och mjuka upp de trötta axlarna. Huvudserien var

400+300+200+100 frisim
300+200+100 frisim med fenor
200+100 frisimsarm
100 frisimsben

20*25 medley


Ännu en dag av solsken och blå himmel!

Det är verkligen så, våren måste vara här nu, det går inte att ta fel på. Lika härligt väder idag som igår. Jag passade på att ta en riktig långpromenad i riktigt rask fart när Moa var på Kyrkans Barntimmar. Hur skönt som helst. Trodde jag skulle träffa min kära vän sedan, men hörde ingenting så jag åkte hem efter att jag lämnat Moa på dagis. Så fort jag kom hem ringde hon... Synd, för jag orkade inte åka in igen utan ställde mig på Crosstrainern en stund medan Hugo sov vidare i bilbarnstolen. Det var riktigt skönt. Unde tiden kollade jag på filmen "Så olika" som jag fortfarande kollar på... Sitter och matar Hugo och väntar på att själv kunna ta mig en bit mat.

Efter det blir det till Polisen för att fixa pass till tussen. Wish me luck...

Dagens klädsel

linne från GinaTricot och så ytterliggare ett par av mina Fornarina-jeans. Jag Älskar det märket på jeans.


Dopinbjudningarna ute


Snart är det dags för Hugos dop och vi har nu äntligen fått ut inbjudningarna. Ska bli mysigt och vi håller på att förbereda allt. Jag gillar dop, det är så fint på något sätt. Dopklänningen som många i min släkt burit finns nu här hemma, Moa hade den sist så vi ska byta tyg i de för jag tror inte rosa blir så snyggt på Hugo...

En trött liten kille!


I väntan på kvällsmat!

Det är vår!!!

Oj oj oj, vilket härligt väder det är ute nu! Solen skiner med varma strålar och snön är nästan borta. Det trodde jag inte, redan. Det var ju hur mycket snö som helst, och det har smält undan så fort. Skönt.

Vaknade imorse och då var det inget super väder direkt. Grått och trist, dimma, eller dammigt ute som Moa säger... Men då jag lämnat Moa på dagis och kommit hem och röjt undan lite så sprack det upp. Det resulterade i en nästan två timmar lång promenad. Härligt!!!

Inte lika härligt att få världens barnspya över sig, för det var precis vad jag just fick... Hugo är lite slemmig i luftrören igen och det blev väl för mycket då han åt, shit som jag ser ut, blir garanterat duschen och lite rena kläder...

Hörs!

Shit vad jobbigt det var

Dagens simpass var om möjligt ännu jobbigare än i fredags. Jisses så segt det var. Dels för att det var på morgonen och dels för att armarna och axlarna var slurt sedan i fredags. Men man är nöjd när det är klart. Hela dagen har jag sedan varit seg.

Simmade idag

3 (8*100) frisim, medley, paddel

samt en del 25:or och lite ben.


Smycke till brorsan

Idag har Hugo fått sitt första armband av syrran sin, men säkert inte det sista...

Riktigt manligt...

Moa och hennes söta kusin pysslade flera timmar idag med både pärlor, papper, klister, stämplar och allt man bara kan tänka sig...
Just nu ska Hugo ha ALLT Moa gör, men i nästa sekund är det någon annan som får det. Hon gjorde i och för sig ett riktigt fint armband till grannfrun som fyller år idag!

Ha ha...


Försökte med alla mina krafter att fånga ett leende på bild. Hugo njuter verkligen när han badar och avfyrar det ena leendet efter det andra i badkaret men så fort han får syn på kameran gör han stora ögon... Ingen modell här att vänta inte... Ser lite smått galen ut.

På väg till mormor

Den ena mer färdig än den andra... Jag tycker det är så mysigt att åka hem till mamsen och papsen då och då. tur att jag bor nära så att det inte blir för bökigt att ta sig dit. En fika där och lite skitsnack får mig alltid på bra humör! Och Moa älskar verkligen att åka dit. man blir lite lagom ompysslad och kan bara sitta som en pascha i soffan eller på en stol. Där tillbringade vi några timmar innan vi körde hem igen.

Nu är Moa ute och leker, Hugo sover i samma position som ovan... igen... och jag ligger på rygg i soffan. Väntar på att Mr Rights systerdotter ska komma. hon ska sova här i natt och det blir väl lite mys med Moa och henne tänker jag. Ingen simning idag, trist, men ändå ganska skönt känner jag. Bättre att vila upp sig tills imorgon och orka köra då. Armarna är ganska sega efter passet igår. Kanske jag och Mr Right kikar på en film ikväll, det skulle vara något och kanske kanske ett glas vin... Fast är nog mer sugen på en öl...

Hoppas ni alla har haft en bra dag så här långt och får en fortsatt bra dag och kväll!


Scones till frukost!


Inte så snygga men mycket goda! jag och Moa bakade Scones med en massa torkad frukt i imorse när grabbarna sov. Tänk om man fick vakna till doften av nybakat... dream on. hur som helst så var de riktigt goda och det blev en långfrukost sent denna lördagsmorgon.

Vill se mer av Solsidan

Helt klart ett superprogram enligt mig. Jag ÄLSKAR det. Så skönt och dessutom speglar det ju verkligheten mycket bra. Dessa sköna personligheter som man garvar ihjäl sig åt!!!


tur är väl att det är planerat för minst en säsong till!!!

Totalt slut efter ett hårt pass

Igår simmade vi ett av de slitigaste passen sedan jag började efter förlossningen.
Huvudserien var

3*1500 frisim, sista med paddel, bra fart, F3-4


Kort och gott.

Jag tyckte att jag körde på riktigt bra och hade både bra flyt och bra tryck. Får väl se om det blir någon simträning idag, var inte helt bestämt om det skulle bli någon träning idag. Vet ärligt talat inte ens om mina armar orkar det och hur som helst så blir det åter ett tufft pass imorgon bitti.


Dagens aktivitet

Idag har jag varit på Öppna Förskolan, eller egentligen Familje Center, skulle till Öppna Förskolan, men där var det minnsann Påskstängt (vilket inte hemsidan klargjorde). Med en sur fyraåring som tyckte de kunde öppna för oss... blev det i stället Familje Center. Inte lika kul, inte lika fräscht och inte lika mycket aktiviteter för lite äldre barn, men vi var där i alla fall... För att sedan vara lite snäll mot Moa så tog vi med hennes kompis till Lekrymden. Jag hatar egentligen det stället, men ungarna verkar tycka att det är himmelriket. Det är KALLT där inne, ostädat och dammigt och dyrt, men med en tidning eller trevligt sällskap kan man som vuxen ändå fördriva tiden där...
Med rymden som tema kan du leka på många olika sätt t.ex. hoppborgar och klätterställning med labyrint med stor rutschkana.

Hmmm, inser att jag inte låter så positiv idag, men det ska jag nog råda bot på med ett simpass ikväll. Hoppas det kan få mina mungipor att åka upp i skyn...

Det som göms i snö...

... kommer fram i tö...

Hur många gånger har man inte hört det, men jag måste bara säga att jag tycker det är SKIT-äckligt med allt hundbajs som nu kommer fram och ligger på ALLA gångvägar ÖVERALLT. Hur svårt kan det vara att även under vintertid plocka fram en hundbajspåse och ta upp skiten efter sin hund!? Det är inte så jättemysigt när det fastnar under skorna eller runt barnvagnshjulen.

Grrrr.


Fredag, oj så fort det går...

Ja, även denna vecka av förpliktelser är över för de som arbetar. Det slår mig då och då att tiden går så fort. Tänk, att jag varit hemma sedan december på heltid och de sista två månaderna har verkligen bara rusat iväg. Det känns nästan som det var igår jag låg med värkar och skulle klämma ut Hugo. Men det var det ju inte, det är ju 10 veckor sedan. Helt galet. Appropå det så har han hunnit bli en liten egen individ med egna viljor och en alldeles underbar personlighet.

Han har förvandlats från ett sovande litet paket till en liten kille som alltid har ett leende över till sin mamma. För det mesta är han strålande glad och skrattar åt allt, intresserad av att titta på nya saker och försöka härma ljud. Han har precis upptäckt sina höga toner och dessutom bli rädd för dem. Ett härligt gurglande och iakttagande av oss gör honom till en social liten krabat som har otroligt mycket att prata om, även om det än så länge är oerhört svårt att förstå vad han vill framföra...

Jag befinner mig fortfarande i något slags lyckorus när jag inser vad jag faktiskt har, två helt underbara barn som får mig att fälla en tår av glädje då jag tänker på dagarna då de föddes. En sådan fantastisk känsla att jag önskar alla skulle få ta del av. Dessa fina ögon som man skulle kunna drunkna i...

Dock ska jag inte romantisera allt, det är inte alltid en dans på rosor, oftast är det det bästa som finns, men ibland kan det också vara för jxxxxxt. Det ska jag inte sticka under stol med, men jag älskar dem ständigt oavsett vad som händer.

Vaken, men nöjd och glad


Jag tror bestämt att vi har en liten herre som har vissa sovdagar för att andra dagar inte sova ett dugg. Man vet aldrig vart man har honom. Men så länge han är nöjd och glad så spelar ju det mindre roll. Idag har han sovit typ en timma, inte mycket för en liten krabat. Vilken skillnad det kan vara på barn. Moa sov varje dag ca två-tre timmar på förmiddagen och lika mycket på eftermiddagen och sov ändå som en stock på nätterna. Då vet man att det är så och kan ju planera lite mer. Men behovet av sömn är verkligen olika. Var ute i två timmar med vagnen för att försöka söva honom, men han var precis lika klarvaken hela tiden, men ändå nöjd. Däremot tror jag att han är inne i en tillväxtperiod just nu. Han kan i stort sett äta hela dagen. Så har det varit både igår och idag. Verkar liksom inte finnas något stopp eller någon botten. Förutom att han kräks lite då och då... Men i med mer bara, ge mig mat morsan!!!

Bullar i frysen igen

Så, ni som följer min blogg vet att jag är beroende av bullar... Så därför blev det nya bullar bakade idag. Mumma.

Kaffe och bulle tycker jag att man är mer än värd efter städning, träning, amning och försök till att söva barn...
Gott var det också kan jag lova. Nice när hela huset doftar av städning, sköljmedel efter allt tvättande av skitiga utekläder och nybakta bullar.

Shopping på stan

Det är inte klokt, jag har bara varit nere på stan en enda gång sedan Hugo kom till världen. Har tänkt åtskilliga gånger att jag ska gå ner, men det har liksom aldrig blivit av... Men idag så tog jag och min vän våra barnvagnar och gjorde stan.  Inte så mycket inköp, men lite:

Denna jättesöta tröja till Moa, hoppas hon kommer att använda den nu bara!

Lite söta kläder till Hugo. Tänk, redan storlek 62 är det dags att köpa, tyckte han hade 50 så sent som igår... Babysimsbyxorna var jag helt enkelt tvugna att köpa. Köpte ett par på Ullared, men hittade bara för tjejer, eller i tjejfärger, men trodde det var samma sak som för killar, bara det att hela paketet liksom trillade ut... Såg sjukt kul ut i alla fall och det var ju inte direkt manligt att ha ett par med volang på... Så nu blev det bläckfiskar istället.


Hugos favoritplats...


Ja, det är sant. I natt sov han från kvart i åtta till sju cirka. Känns som man kan leva med det då man har en 2 månaders bebis:-).

Dock var han supergnällig på förmiddagen då jag var hos vännen för promenad och fika... Men antar att det berodde på att han var trött, för sedan sov han non-stop i tre och en halv timme... Nu har han precis vaknat och är tydligen suuuuper hungrig!

Gårdagens mat... !?

Pannkaksstekning....


Dagen i stort

Har haft en ganska soft dag, utom att Hugo varit ganska gnällig, men fick ett glasklart svar på varför, han gjorde inte direkt det lilla lasset av nr 2, utan det var ett megastort lass, ja, vad tror man efter en vecka utan att göra någonting!? Ha ha, ni fattar hoppas jag, han har bajsat idag... Händer inte så ofta nu mer, ett tag var det cirka 10 gångert per dag. Men jösses så nöjd han var efteråt. Världens goaste igen!♥

Var på en supertrevlig lunch hos min kära vän. träffade en annan vän där med. Åkte hem och var ute en stund med Moa som cyklade omkring och senare under eftermiddagen kom hem som en lergubbe från topp till tå. Känns som man bara tvättar och tvättar dessa utekläder just nu. Det är en period, sedan kommer sommaren, längtar.

Eftermiddagen bestod annars av att grädda pannkakor. massor. Vi hade en middagsgäst, trevligt!

Bad, nagelklippning, sagoläsning och matning var kvällsgörat. Båda barnen sov kvart i åtta och det var skönt. Plockade och städade innan jag bestämde mig för att träna lite. Skönt. Ska krypa ner i sängen med min bok och ladda för två promenader imorgon!

Hoppas ni haft en bra dag!


Resultat

Det gick hur bra som helst för lilltussen att sova i sin säng. Kanske lite bökigare för mig som måste sätta mig upp och fumla med nappen när han vill ha den... Annars är det ju bara att trycka in den... Han brukar inte vilja ha den när han sover, men jag har märkt ett mönster, runt två halv tre brukar han böka runt och vilja ha den för att sedan sussa vidare.

Nu ska vi packa in oss i bilen för att besöka vännen min för en lunch! Kul!

I egen säng!

Innan Hugo blev sjuk i RS hade vi fått honom att sova i egen säng, men som den lilla oroliga mamma jag IBLAND kan vara ville jag inte ha honom där då han var så rosslig och kräktes slem och hade svårt att andas. Han sov bredvid oss och sedan har jag liksom inte orkat ta tag i att lägga honom i hans egen säng... Bara för att han sovit så himlans bra sista tiden, och det vill man ju inte bara förstöra...  Det kallas LATHET!!! Men nu fick jag ett ryck, han kan ju inte ligga hos oss hela tiden, och vips så sov han som en stock i sin egen fina lilla säng. Natten har ju knappt börjat, så vi får väl se hur detta slutar. Vi ska nog inte ropa hej än...

Återkommer med resultat imorgon:-)

Nattinatt

Inte Hugos säng, men den såg mysig ut!!!

Proppmätt

Nu har våra kära gäster åkt hem och lugnet har infunnit sig... Barnen sover och vi har röjt undan. Magen står i åtta kanter efter all potatis, de var stora må ni tro. Rörorna var helt ok och frukten efter maten det bästa med kolaströssel på glassen.

Ni som inte provat kola-strössel, gör det, det var en riktig hit vill jag lova!

Sitter och jäser i soffan och undrar om jag ska pallra mig i säng!? Imorgon kommer vardagen igen, trist att min Mr Right ska åka och jobba men snart är det ju helg igen! Imorgon blir det en sväng till en vän för lunch och trevligt sällskap, KUL!

Onsdagen bjuder på dubbla saker att göra och trsdagen på träning, likaså fredagen. Så veckan rusar iväg vare sig man vill eller inte.

Ha en underbar kväll!

Dagens träning avklarad

Tjolahopp!

Japp, tränad och lite pigg i mina små leder. Nöjd med passet är jag i alla fall. Vi simmade på mycket bra idag, simmade betydligt mer än A-gruppen och det kändes segt i armarna mot slutet, men shit så kul det var.

Huvudserien idag var

2(3*200) frisim st ´3.00

2*800 frisim+frisimsarm

hade ganska bra tryck i 200-ingarna, men det känns som om jag spänner mig lite mycket, 800-ingarna gick mycket bättre och där hade jag ett väldigt bra flyt och kände att jag höll ihop simningen bra genom hela.
Avslutade passet med lite medleyväxlingar, vilket alltid är jobbigt, men bra att "simma ur sig" lite seghet.


Morgonfix, handling, lunch, amning, matning, middagsfix, träning...

Ja hörni, listan kan göras lång... Det är full rulle hela dagen känns det som. Om en timma bär det av för träning, var tvungen att dubbelkolla, trodde det typ var dags nu...

Hur som helst så har jag varit himlans effektiv idag. Efter frukosten bar det av för handling av en massa saker, men främst för kvällens middag. Väl hemma var det dags för att fixa lunch till min lilla fialotta,

Mr Right höll på ute på vägen med att fylla i gropar med grus, kul, NOT. Det där kan han lugnt hålla på med, bara jag slipper. Under tiden Moa åt lunch sysslade jag med amning först och sedan med matning ur flaska tills lillprinsen var nöjd



Mr Right kom in och fixade kaffe och en liten fika blev det så klart. Mumma!

Efter det så har jag fixat ordning tills middagen ikväll. Vi får gäster, kul, och idag bjuds det på bakadpotatis och kött samt tre små röror. Allt är nu klart, nu ska potatisarna bara bakas och köttet ugnsgrillas. Som gjort för Mr Right när jag är och tränar. Det är till och med dukat ock klart.


Efterrättsfatet med färsk frukt; Mango, Kiwi, Ananas och Passionsfrukt. I mitten lite mandelbeskvier. Till detta kommer det att serveras glass med kolasås och kolaströssel.

Jag hoppas att ni alla har en bra dag. det har vi, men det snöar ute igen. Inte bra, inte bra. Känns verkligen som denna snö kunde kvitta. Urk urk. Hoppas den försvinner innan den ens hunnit landa.


12 timmars sömn

I natt sov Hugo från cirka kvart över åtta till kvart över åtta imorse. Det är verkligen helt otroligt och jag tror varje natt att han ska vakna och inte vilja somna om. Men jag tackar alla högre makter att han är så duktig på att sova på nätterna. Min lilla guldklimp. Och jag hoppas verkligen det håller i sig. Klart att han tappar nappen ibland, men det är ju bara att trycka i den och det känns som om jag gör det i någon sorts dvala... Värkdvala... Har sovit sjukt dåligt denna vecka, kanske för lite träning, men jag vill inte träna mer... Tur att den lilla mannen sover i alla fall.

Moa somnade också vid åtta igår, men är inne i en period där hon vaknar runt sju just nu. Hon har också alltid sovit bra, typ till halv nio, men det känns som hon får den sömn hon behöver även om man själv ibland bara vill dra täcket över huvudet och sova till tio... Men man kan inte få allt.

Ha en underbar dag!

Lite hemma-träning

Idag har vi egentligen simträning, men vet inte om jag hinner på den dels för att vi ska på middag och Mr Right ska iväg på hockey så jag beslöt mig för att skippa den och istället köra lite hemma. Det blev lite crosstrainer och lita styrka för mina svaga armar... Och vips så mår jag bättre i kroppen. Tack!


Svettigt värre efter en timma på maskinen!

Snart ska det tränas... Jag vet, vi måste slänga skiten i hallen, jag håller på att rensa ut vintern...

Imorgon ska jag dock simma. Längtar faktiskt jättemycket! Ska bli kul både att träna och träffa alla träningskompisar.


En STOR stortå

Fasiken vad ont jag har i min vanligtvis ganska lilla stortå, men nu är den stor och gör mega ont. Det b örjade med att jag drog bort en liten skinbit precis i nagelkanten. Morgonen efter var det inte lika roligt. Tån var svullen och det kommer en massa äckligt var ur den. det gör till och med så ont att jag inte ens vågar ta bort nagellacket som egentligen borde tas bort och målas på nytt, men det får vänta.

Bjuder på en inte alltför aptitlig bild så länge...

Lila gör mig pigg och glad!


Det är så härligt med vår och lila är en underbar färg. Så till alla våra vita väggar har vi nu lila som "tema". Tack kära vän för de underbara födelsedagspresenterna som var med och bidrog!!!

Påskkärringen i riset har åkt hela vägen från Blåkulla och kollar så vi håller ställningarna här!

Bad med famniljen BAD

Ja, Mr Right bhar börjat kalla oss så, Familjen Bad. Vi badar överallt, vart vi än kommer och alla är bokstavligen stormförtjusta i bad. Helst ska det vara badhus med en massa roliga rutschkanor men idag fick det duga med badkaret. Vi vill gärna vara alla fyra på samma ställe, börjar bli lit lagom trångt...


Underbara Moa och Hugo!

Han har inget val stackarn, han måste gilla att bada...

...och det verkar uppenbarligen som att han verkligen gör det!

Pluttskrutt!

Sötaste påskkärringen!

Moa ville vara påskkärring idag och blev så här söt!!!


Påskmiddag a la familia


Ingen påskmat utan lax, gravad och kallrökt. Gillar:-)

Egentligen det enda jag gillar på Påsk- och julbord, Janssons Frestelse. Och allra helst ska det vara min egen... Egotrippad, ja i detta fallet i alla fall. Kolla in den extremt fula tuppen... Ha ha, den fick vara med vid bordet idag.

Ägg med majonnäs och räkor. de utan räkor är till mig, tål inte skaldjur, men Moa käkade upp dem så jag blev utan...

En god sallad med oliver och getost. Gott!

Vi bidde bara vi tre och tuppen. Inte mycket mat till påsk, men vi blev mätta och annars gör jag ALLTID för mycket som ingen äter upp.

Påskmat

JAG ÄR HUNGRIG!!!

Åh, nu är jag riktigt hungrig. Och vad kan sitta bättre än lite påskmat. Jansson i ugnen och nu ska jag bara plocka fram allt. Mumma.

Jobbat klart

Nu är jag hemkommen från jobbet, hunnit med en fika och dessutom hunnit spela Fia med Knuff med Moa. Hon är riktigt duktig på att spela, men kanske att just Fia tar lite för lång tid. Spårar lätt ur innan sista pjäsen är ute ur spelet... Kanske tycker jag det för att hon vann... Stort dessutom. Spelet fick hon i påsk present eftersom hon verkligen önskat sig ett, och jag hittade det i Ullared och det gjorde mig inte så många kronor fattigare direkt.



Hur som helst så var det kul att jobba, dock lugnt, men det visste jag ju innan. Fatta hur skönt det var att få fixa sig iordning och gå ut till bilen utan att släpa 100 saker. Kändes faktiskt till och med lite konstigt. Precis som jag tappat något på vägen. Dessutom tror jag Mr Right njöt lite av att vara hemma själv med kidsen. Och han var helt slut när jag kom hem... Klart att det är skillnad mot att bara ha sig själv att tänka på... Gulligt ju♥.

Jag anser även att det är nyttigt för dem att jag inte finns där hela tiden. Jag gör ju på mitt sätt, så som jag tycker funkar, och han på sitt sätt. Och det måste få vara så. Min favorit tjej hade i alla fall saknat sin mamma. Bra, då vet jag att jag inte är en för dum mamma ibland...:-) Enda nackdelen med att jobba när man ammar är väl att brösten håller på att explodera... Vilka bomber man får... Men de mjölkas snabbt ur av en hungrig bebis. Jag känner mig dock så glad över att han tar flaskan så att jag kan och får möjligheten till att jobba lite då och då att jag gärna tar en tuttexplosion då och då...

Glad Påsk!

Gogmorgon alla glada!
Ännu en dag med ett underbart väder!!! Igår blev det en långpromenad efter middagen och sedan lite godis till Solsidan när barnen somnat. Jag verkligen älskar det programmet. Såååå sköööönt!

Hugo har precis vaknat  och äter som 17. Hans sovande nätter håller i sig och jag hoppas att det förblir så. Inte dåligt av en 2 månaders bebis att sova 11 timmar i sträck och ändå vara glad och pigg när han vaknar, men väldigt hungrig.

Och vet ni, nu är det snart dags för frukost och sedan JOBB!!! Så kul! Men antar att det inte blir så mycket att göra eftersom det är påskafton och då brukar det vara ganska lugnt. Bra med en mjukstart!

Ha en underbar dag så länge och njut av solen!!!

Våren är verkligen här!

Gud så skönt det har varit idag. Det är till och med så att solens strålar värmer. Hörde att det regnar i andra delar av Sverige, inte kul, men lugn, ni får nog sol ni med...

Vi var ute bra länge och Moa såg ut som en lerpöl hela hon. Hon cyklade som en tok här ute och hoppade och mer eller mindre låg i alla vattenpölar... När vi kom in hoppade hon i badet och Hugo fortsatte sova i vagnen (kors i taket...).

Maten idag blir somrig, vi hade kassler i kylen så det får bli det med potatissallad och en smarrig sallad. Tänk, snart kan man sitta ute och äta.

Älskar sommaren och dess värme!!! Så man får ju börja med en mjukstart...


400-ingar

Passet idag var ganska skönt, en del snabba 25:or och huvudserien bestod kort och gott av

5*400 fritt, st 6´

Lagom jobbigt men ganska slitit i armarna. På slutet blev det lite blandade 50:or och en benserie. Kändes helt ok och tycker att jag snart är tillbaka där jag var i december, dock utan mage nu.

Vilken underbar dag!

Som Mr Right sa när jag kom hem från simträningen, vilken skön dag. Nöjda barn, kaffet på och du kommer hem med en tidning! Stråande sol ute så nu ska jag också bege mig ut i vårvädret! Och det känns verkligen som vår!!!

Dagen kommer bli lugn, vi skulle bort på middag, men de blev sjuka så nu ska vi bara vara hemma som det ser ut. Skönt på ett sätt!

1:a april

Idag är det ju som ni vet 1:a april vilket innebär att man ska luras. Som Moa uttryckte det när hon pratade med mormor i telefonen, så får man ljuga idag. Sedan sa hon att det är ju bäst hon passar på, eftersom imorgon FÅR man INTE ljuga längre...

Hon ringde till Mr Right (hennes pappa tillika) och sa att det stod en älg i trädgården imorse. Han gick på det och blev ganska stum när ungen utbrister: April april din dumma sill, jag kan luta dig vart jag vill!

Alldeles tyst

just nu sitter jag faktiskt och bara njuter av tystnaden... Tänk att den kan vara så underbar. Ska mysa med en bok som jag fick i födelsedagspresent, Karriär och köksbesvär av Sophie Kinsella. Har bara börjat på den, den verkar ok, lättsam och man kan läsa helt utan att tänka.

Barnen sover!!! Jehoooo! Hugo har som vanligt varit vaken hela dagen, sov dock två timmar på förmiddagen så den nya rutinen verkar ju hålla i sig. Men sedan var vi och badade, han tyckte det var hur skönt som helst. Jag trodde i min vildaste fantasi att han skulle sova som en stock efter det, men icke. Min snälla mamma och pappa tog honom i vagnen så badade jag, Mr Right och Moa en stund. Hon skrattade så hon tjöt hela tiden och tyckte nog det var riktigt underbart att bara få ha mamma och pappa för sig själv. Sedan bidde det middag hos min mamma och pappa. Tusen tack för allt idag mina kära och snälla päron! Maten var jättegod.

mR Right gick iväg till Bypuben (ha ha, det finns faktiskt en sådan här) efter att Moa och Hugo somnat. Han skulle lämna ett plakat som han gjort och säkert blir det att snacka lite skit med byborna. Inte direkt ett intresse jag delar, ok, kul att gå dit och ta en öl eller så, men hellre på sommaren. Ganska skönt när det bara är tyst ibland. Så nu sitter jag i hur sunkiga kläder som helst och knapprar på datorn. Har njutit av en kopp varm choklad och ska snart krypa ner i sängen och läsa. Ibland gillar jag verkligen sådana kvällar, att bara få vara i tystnaden. Lite konstigt, jag som annars hatar att vara ensam och alltid vill ha folk runt omkring mig.

Imorgon bitti ska jag iväg och träna simning! Kul. Läääängtar redan. Men om tolv timmar är jag typ färdig med det... det gäller att tänka framåt...

Och nu är det påsk! Lite middagar hit och dit med släkt och vänner. Och dessutom ska jag jobba på lördag!!!!
Hoppas ni alla har en bra kväll!


Städartagen

Idag är det torsdag, ni vet vad som gäller, storstädning... Tänkte göra extra fint inför påsken, byta ut det röda till lila!!! Turkost får komma sedan. Blev så sugen på lila, ljust och fint. Sådant man blir lite extra glad av.


RSS 2.0