Bra träningsdag

En fantastisk träningsdag av både uthållighet, styrks och snabbhet. Så kan det bli när det visar sig att sonen njuter på polismuseet! Lägg till lite möten på jobbet först så är dagen full! Plus tid med barnen👍. 

Efter i stort sett 7000 meter simning på 1.45 blev det middag i form av god lasagne. Skjutsade Moa till träningen, supersnabb storhandling och insåg att det var 40 min kvar av hennes träning. Passade på att köra trappa, 10 gånger upp och 10 gånger ner. Hungrig som jag vet inte vad suktade jag efter mina äpplen passet igenom.

Himla tur att träningskläderna åkte på innan jag stack hemifrån😉!

Men, det gick så lätt. Både simning och löpning. Från att förra veckan ha haft enorm ryggsmärta till detta... Antar att jag behövde vila.

Idag blir det bara hemmamys med lillkotten. Han är trött idag. Men som vanligt full av kärlek och kramar. Även hunnit bli överöst med pussar! Ganska bra start på denna dag alltså!

❤️❤️❤️

Att leva med glädje och oro

Vi, liksom många andra, lever i ständig närvaro av en skitsjukdom. Det är inte bara den som är sjuk som drabbas. Alla runt omkring påverkas på ett eller annat sätt. En del väljer att själva ta avstånd. Slutar att höra av sig, slutar att vara en del av vårt nätverk. Andra står kvar, frågar hur det är och nöjer sig med svar som "bra tack, själv då". Andra kommer närmare än vad de tidigare var. En del vågar möta vår blick, ibland plågad, ibland inte, vågar fråga, stå kvar hur obehagligt svaret än är. Sedan finns det de som vi aldrig skulle mött om det inte vore för den situation vi befinner oss i och som vi direkt kommer väldigt nära. Någonstans ska vi möta alla dessa människor, känna in och känna av, vad vill de veta, vad orkar de veta, vad kan jag säga... Flest är de dom för längesedan försvunnit. Få är de som verkligen vet hur vi tänker och känner... De är väldigt få. 

Nu menar jag inte att folk bara tar avstånd från oss, jag tror att även vi tar avstånd. Avstånd tar vi från de som tar vår energi. Som inte förstår och som vi måste slösa den energi på som vi måste ha till annat.  Att finnas till för folk runt omkring har jag alltid gjort, nu finns jag till för dem som oxå ger energi tillbaka. Oavsett vad det gäller. Men att trösta andra för hur vår situation ser ut, ja... Den energin behöver vi nog främst till att hålla oss själva flytande. Att sitta med ett gäng kompisar prioriteras inte före familjetid. Visst kan det vara skönt ibland. Men på något sätt är det alltid på bekostnad av vår tid tillsammans. Alltså inte lika självklart längre. Sitter man där finns tankarna alltid med att man behövs någon annanstans. Kanske inte just för den som är sjuk, men kanske för ett syskon, sambo, man eller sig själv. Hela tiden dealar man med sig själv. Vad är tillåtet?! Det alla säger; äta, sova och motionera kommer man långt med. Och ja, det är sant. Att prioritera. Nu är detta min åsikt, och det kan likväl vara så att ngn mår ypperligt bra av att släppa loss och bara låta ansvaret vila på ngn annan. Men vi vet hur snabbt det kan svänga. En pigg liten människa som lämnas bort kan snabbt bli sjuk. Detta gäller så klart alla, men skillnaden är att vi ständigt lever med mer påtagliga risker. Och vi vet aldrig hur den vidriga tumören behagar leva sitt liv. Vi fortsätter våra tre-månaderscykler. Mitt andningshål är jobb och träning. Alltid är jag 100% närvarande för mitt barn, men då jag är på jobbet fokuserar jag på det. Tills någon påtalar något annat. Skulle han inte må bra en morgon, nä, då är han viktigare än jobbet.

Livet får en annan mening. En bra mening. Mycket gott har kommit oss till insikt senaste året. Jag menar inte att cancer är bra. Aldrig. Men det har fått mig att ta tillvara på mycket. Att inte gräva ner mig. Tänka positivt. Våga känna vag jag vill, vad vi behöver, vad som tillför utan att ta av mig själv. Att definitivt inte slösa energi på småsaker som tex skilda åsikter eller osämja. Varför liksom?! Alla är vi människor med olika saker i bagaget som rustar oss inför olika händelser. Ta tag i det, och låt det sedan vara. Älta inte, ta tillvara på tiden. Rätt som det är kan det vara för sent.

Som förälder till ett cancersjukt barn är det mycket du ska agera som. Läser just nu Ola Rungdahls bok Att stå bredvid cancer. Känner igen allt. Precis allt. Och tycker att han sammanfattade det bra;

Så är det. Nu har jag arbetat min sista dag på ett tag (med undantag för några möten). Allt klart. Känns skönt att nu bara fokusera på det som ska göras. Sedan hoppas vi att vi tar oss igenom detta lika väl som sist. Och det finns ju inget annat alternativ, för så måste det bli!

Alla små saker i vardagen uppskattar jag på ett annat sätt än tidigare. Tänk bara att få mötas av ett litet ansikte med tindrande ögon, full av förväntan vad dagen ska bjuda på... Livet är en gåva, ta vara på det. Lev här och nu. Lägg inte energi på småsaker. ❤️En underbar dag mitt i allt...


Efter en tidig morgon med en rad av läkarbesök, provtagningar och kontroller fick vi tid att njuta i solen innan det är dags för olika röntgenundersökningar. Vi begav oss ut på en promenad till hagaparken för ett besök på fjärilshuset, lunch och kaffe i solen, och bäst av allt en supermysig stund med världens bästa kille. Att verkligen få njuta, skjuta bort alla tankar och sjukhusbesök och bara vara här och nu! Underbart mitt i allt. 

Redan nu vet vi att operationen tidigareläggs till 6/5, ev redan imorgon eller fredag beroende på vad röntgen visar. Enligt läkaren märker han att Hugo har ont, fast att han som vanligt inte säger något. ❤️ Reflexer något sämre än förra veckan. Åh, låt stagen sitta där de ska...

Fortsätter njuta av solens värme ett tag till innan vi beger oss in i sjukhusets svala lokaler igen. Nu på lekterapins utegård och med varsin innebandyklubba i handen!

Inte helt 100...

Nej. Här är det nog inte riktigt 100 nu.

Besöket vid ALB i torsdags gick bra, som förväntat. Orken tryter men det visste vi ju redan. Helt otrolig rent motoriskt sett. Mot alla odds. Känsel och att stå på höger ben, nja, inte så bra. Men i alla fall ok. Uttröttbar vilket verkligen märktes denna gång. Jag fick bära Hugo till bilen efter det 45 minuter långa besöket. 

Ryggen, ja. Sjukgymnasten beordrade oss att ringa Huddinge och ortopedläkaren eftersom det skilde ca tre-fyra cm på skulderbladens nivå. Sagt och gjort det gjorde vi under fredagen. Fick då reda på att operationen var inom kort och att det enda som de väntade på var tid för inskrivning och skiktröntgen. 

I fredagskväll gjorde vi dock en ny upptäckt:


Ryggen ser inte riktigt ok ut... Upptill svullet och det ser it som något sticker ut. Nedtill ser det bara superkonstigt ut. Hugo har blivit tröttare och tröttare. Vill inte bada, cykla, springa, gå eller något. Igår valde han självmant att åka rullstol bara här ute vid oss. Detta leder ju så klart till fler samtal... Operation som det ser ut nu 13 maj, inskrivning skulle ske under nästa vecka. Efter bara ett tag ringde den lediga läkaren upp... Fatta, på sin fritid! Han lät onekligen bekymrad efter min beskrivning. Dock inte överraskad. Efter bara tio minuter så har vi en helt ny plan. Akuttid tidigt imorgon, läkarbesök, inskrivning inför operation, narkosbrdömning och två röntgen. Imorgon. Utifrån vad som kommer fram imorgon då får vi se hur operationen kommer göras och när. Jag hoppas ju på att det datum vi fått kvarstår. Skulle vara skönt rent jobbmässigt så att jag hinner få klart allt. Men så klart så är det Hugos bästa som går först. Åh. Låt stagen sitta där de ska!!!

ALB på agendan

Idag styr vi åter mot Astrid Lindgrens barnsjukhus för neurologiska kontroller samt fysioterapeutisk bedömning. Synd att det just var idag då jag gärna hade varit med på ett efterlängtat återseende på jobbet.

Apropå jobb. Är aningen överbelamrad med jobb och känner mig lite stressad då jag har en rad saker som, enligt mig, måste vara klart innan Hugo opereras. Vilket egentligen kan bli när som helst nu. Hoppas på lite framförhållning samt att jag får lite arbetsro i det jag gör nu så det kan bli klart. Skulle kännas bra det.

Mina tankar söker sig till förra operationen. Som skulle vara liten men som slutade med att stagen fick tas ut och allt göras om då tumören varit så elak att den skjutit undan dem. Varje dag tycker jag mig se en förändring på Hugos rygg. Om än liten, men den finns där. Skulderbladen sitter återigen inte i linje. Det ser oroväckande konstigt ut både mitt på ryggen men framförallt uppe i nacken. Det ser ut som att stagen liksom sticker ut. Men han har inte ont, och det är skönt.


För ca 1 1/2 månad sedan. Rakt och fint.


Och en bild i detta nu. Nacken ser liksom tjock ut med en buckla uppe. Ibland vid vissa rörelser ser det ut som en penna som sticker upp. Och skulderbladen är ju lite asymmetriska igen.Och så här fint har det varit... Det sista jag vill nu är att det måste göras om igen. Tror liksom inte att det finns så mycket kvar att skruva i. Då är steloperation enda alternativet och det medför en rad andra saker. Ryggen slutar växa, organen får inte plats vilket innebär att bröstkorgen måste göras om, benförlängning etc. Så låt dem sitta och operationen får stanna vid enbart en förlängning av stagen.

Nu kör vi👊

Läckande bassäng gav 15 km i skogen!

Imorse blev det en liten runda, 4,5 km, och en helt underbar start på dagen. Innan alla vaknat fick jag uppleva sol, fågelkvitter, stillhet, tankar, och en perfekt start, redo att väcka mina små hjärtan med en brakfrukost innan dagis och skola. Ok, det var typ bara jag som åt medan de små mest petade i maten.
Eftersom onsdag betyder simträning med mastersgänget var jag taggad för ett armpass. Hmmm, läckande bassäng innebär ingen simning. Istället blev det ett 15 km långt löppass på lätta ben. Underbart! 

Innan dess körde vi även idag soffmaraton. Nästan så jag efter denna jobbdag kände för att inta Hugos position...

❤️❤️❤️

Nu har vi provat...

... Att Hugo ofrivilligt fick gå lite längre på förskolan på grund av jobb upp över öronen. Herre, galet mycket att göra och visst, jag fick undan en del, men långt ifrån så att jag känner mig tillfreds med situationen. Plus att jag varken fick i mig lunch eller kaffe... Ja hur som så hämtade jag Hugo bra mycket senare än vad som var planen. Och visst han hade haft superduper kul på förskolan. Men somnade direkt i bilen hem. Orkade inte gå in till soffan och han rörde dig inte ur fläcken på hela kvällen... Han satt (låg) där han var. Vilken skillnad mot igår. Smärta och trötthet kom liksom som ett brev på posten. Inte en fråga om att få göra något, inte ens en bil orkade han plocka fram. Men vi körde bokmaraton i soffan...❤️

På torsdag kör vi nytt läkarbesök och kontroll av det mesta. Helt enkelt en liten statusuppdatering... 

Nä, sova var det, så att man hinner med en löprunda innan jobbet tar vid igen. 


Trötta axlar

Efter styrketräning i morse och ett simpass som tog på axlarna säger jag nu godnatt. Laddar för ett löppass på morgonen. Jag vet, knäppt kanske, men enligt mig finns det inget bättre än att ge dig ut en vacker morgon innan alla vaknat till liv. Lugnt, stilla, fågelkvitter, se hur naturen ändrar färg i och med att dagen gryr. Springa på och vakna till liv. Komma in, duscha och göra sig iordning. Äta frukost bestående av ägg, hemmagjord müsli, grönsaker, frukt och kaffe så klart! Oftast blir det även en mörk liten macka med ost på oxå. Inget slår en sådan morgon. Jo, kanske om frukosten får avnjutas på altan då... 

Sedan drar jag och jobbar👍, som vanligt 'längtar' jag dit! Gillar mitt jobb, men står just nu inför ett dilemma. Och jag vet varken ut eller in...


Energybars

Mmmmm, så gott;Galet goda. Tyckte dock att det var lite mycket socker, minskade ned på det och använde mig av linfrön, pumpa- och solroskärnor, böngroddar, cashewnötter och russin i nötblandningen. I grynblandningen körde jag på müsli med frukt i. Perfekt att ta med innan träning eller som ett litet litet nyttigare mellis... Förstår inte riktigt poängen med osötad müsli när det ska vara så mycket socker i...

Påsköts

Påsken har som sagt varit mysig och lugn. Mycket träning och mycket godsaker!

Bullar, passionsfrukts/vanilj-cheesecake, godis, nutella-cheesecake! Dödens dröm!


Korvgrillning i solen.

Många härliga besök av och hos vänner.

Tunga träningspass både simning och löpning. 20 km, 18 km, trappor, snabbhet... Känns bra det där! Finns inget bättre än att ge sig ut på en löprunda i vårsolen! Idag blir det styrka och simning. Ut med riset...

Påsken är förbi och riset ska ut! Ska kanske ta tag i det om ett tag...

Påsken har varit underbar. Hugo har inte varit så här pigg på ett år. Till och med så att han själv vill gå ut och leka. Visst han dimper och kommer in och vilar om varannat, men det strålar om honom och vi ser skillnad. Underbart!

Enda lilla molnet är väl benet som inte alltid är tipp topp och febern varje dag. Men han kämpar och vi lägger knappt märke till det, det har på ett konstigt vis blivit en del av vardagen.

Tiden för operation närmar sig Dick med stormsteg. Egentligen kan det ju bli vilken dag som helst nu. Och det, det om något gör ont i mig. Att han återigen kommer förpassas till rullstol och ha ont. Att det kommer ta tid för honom att åter få må så här bra. Ibland är livet bra grymt. Men han kämpar, liksom vi. 

Magnetröntgen väntas inom kort även den, och hela den processen igen. Men vi borde väl kunna säga att det är en rutin nu?! En gång ingen gång, två gånger återkommande, tre gånger en vana och fler en rutin...?! Vi har hunnit med ca ett 10-tal nu...

Hur som dagen spenderad med lite läkare och sedan frisören ned Hugo och Moa! 


❤️

Kan ni tänka er in i känslan av att ens barn lär sig cykla?! Det är en ganska speciell känsla! Stolthet, lite frigörelse, glädje, och att även få se detta i barnet; jag kan!

Mot alla odds har vår kille nu lärt sig starta, trampa iväg, styra, svänga, hålla balansen och stanna! Precis rakt emot vad alla läkare sagt. Han kan!!! Att se den där kämpaglöden han har i allt han verkligen vill göra är fantastisk. Precis samma vilja, bestämdhet och stolthet som när han skulle vara med i luciatåget utan rullstol!

Sedan att han inte alltid hinner stanna och svänga är en annan sak! Och hans ord med tårar i ögonen; hjälp mig upp, jag måste träna mera... Får mug att bubbla av glädje!

Duktigaste tjejenSom hon simmade i lördags. Fyra starter, fyra pers, två guld, ett brons och en femteplats! Att simma 25 fr på 17 sekunder är bra!!! Och gissa om hon var stolt genom att vinna med 1 hundradel?!👏💪🏊

Tränar vidare

Galet bra träningsdag igår! Effektivt och kvalitet!
Här jagad sekunder, tiondelar och hundradelar!

Löpningen blev backintervaller medan Moa simmade. Även en morgonrunda i lugn fart fick starta dagen. 6000 m i bassängen med mycket teknik och streamline träning.

Jag gillar tunga perioder av träning. Kroppen svarar och mår bra! Fast det är lika skönt att äta godis och bullar i soffan! Hörde jag påsk?!

Påskris


Alla har vi olika smak! Färgbomb i barnens rum! Plus 48 ägg i Hugos ris... 'Mitt' håller sig till vitt och beige med inslag av grått!

Lugnet har lagt sig

Så, snart har det gått en vecka sedan läkarbesöket. En vecka med lugn! Tack och lov. Även om läkaren ringer ca varannandag så är det bara för att kolla läget och inte boka in besök!

Besöket i fredags hade jag inga förväntningar på. Men mer än en läkare och flera stolar är inte bra. Har vi kört oss. Tror att även läkarna var oroliga. Men; de möttes av en pigg Hugo! Operation av tumör och cellgifter kan vänta!!!! Lättnad! Hugo blev godkänd! Avvaktan till Mr i april, operation av stag och bara det vanliga! Jehoooo!

Massor av blodprover togs. Febern kan de ff inte förklara. Utredning pågår. Virus, spridning, eller vad?! Långdraget virus i sju veckor nu.., Dimsyn och snubblighet får observeras. Sjukgymnastbesök osv. Men vi har fått lite lugn nu! Skönt. Och det bästa av allt; Hugo är pigg! Däckar ff när vi kommer hem och har febertoppat, men annars njuter jag av den han är!!!!

Underbart!

RSS 2.0