Tankar

För drygt ett år sedan rullade livet på. 


Då var vi ovetandes om vad som väntade. Vi levde som de flesta och ägnade inte en tanke åt vad som skulle kunna ske imorgon. Eller ens den närmsta timmen. Än mindre hur vårt liv skulle kunna te sig om fem år. Då fanns visioner, som där är jag, där är vi, vi ska ha gjort det och det, fixat det ena och det andra, sparat pengar för att kunna spendera dem på roliga saker. Gick till arbetet, jobbade, presterade, hämtade barn, lekte, åkte på aktiviteter. Ja, ett normalt liv helt enkelt. Då hade jag inte en aning om hur det var att vara mamma till ett barn med cancer. Jag visste inte bättre än att inte uppskatta den normalitet som då präglade vårt liv. Allt rullade på, i rasande fart, utan andhål att stanna upp och se det fina i små saker.Jag hade aldrig kunnat ana att jag skulle vara mamma till ett barn med, egentligen obotlig, cancer. Att vår familj skulle vara en av dem. En av de familjerna vars tragiska liv man bara läser om eller så på tv. Att vandra i de spöklika helgkorridorerna på sjukhuset visste jag ingenting om. Att leva på den snabbmat som går att köpa i ett sjukhuscafe hade jag aldrig kunna drömma om. Att iaktta sitt barn på ett nästan konstigt sätt för att inte missa att uppmärksamma varje liten förändring. Vare sig det är ögon, vakenhet, gång, feber, toalettbesök, ord, rygg, svullnad, ja allt registreras nästan på ett sjukligt sätt. Men det är min uppgift att finnas för mitt barn. Och det är väl egentligen det enda jag kan göra. Att finnas, lyssna, stötta, skydda i den mån det går. Att i största mån se till att livet även rullar på så normalt som möjligt. Men att se allt Hugo faktiskt berövas på är inte så lätt. Orken tryter, orken att leka. Orkar han ett tag tar det ut sin rätt sedan. Vistelsen på förskolan är sparsam. Operationer och trötthet liksom rehab och sjukhusbesök. Min uppgift i detta är att på något sätt kompensera detta med mig själv, genom att finnas och försöka bejaka hans utveckling. 


Jag kommer aldrig mer bli den jag var innan karusellen startade. Mycket får man säga nej till, som man kanske vill göra, men som inte funkar på grund av en rad faktorer hos Hugo. Det är liksom även min sak att på ett smidigt sätt göra en avvägning han orkar innan kroppen säger ifrån totalt. Oftast låter vi honom hållas, köra på tills han stupar, men jag vet inte om det är rätt då resultatet oftast blir inläggning på sjukhus... Dock vet ju alla med en femåring hur lätt det är att begränsa dem här och nu...

Jag har behövt utsätta mitt barn för otaliga plågsamma sjukhusvistelser. Fått hålla fast en skrikande, gråtandes, rivandes, sparkandes och alldeles livrädd pojke. Något jag i min vildaste fantasi aldrig kunnat drömma om. Detta för att jag vet att det är det bästa för honom, men som egentligen är helt emot mina principer, att göra detta mot hans vilja. Att se hur han kämpar för att bli fri, fri från läkarens ord om infart, nålstick, sövning, dropp, mediciner, nässpray, syrgasmasker, förband osv. Inget hjälper, det måste göras. Det gör ont i varje del. De flesta gånger härdar jag ut, jag stålsätter mig. Ibland går det inte. Då är jag tvungen att lämna, gå därifrån för att kunna andas. En gnutta luft ger energi. För att orka vidare. Sedan orkar jag ett tag till, för att sedan åter kippa efter luft. 

Så många gånger har jag hört hur han den senaste tiden sagt att han inte orkar, att han aldrig vill åka tillbaka till sjukhuset igen. Att detta får vara sista gången och att det faktiskt är han som bestämmer över sin kropp. Jag tar emot, sväljer och säger att jag förstår och hör det han säger. Men förstår jag?! Nej. Jag vet bara att detta kommer fortsätta livet ut för honom. Vi vet att som det ser ut just nu blir han aldrig friskförklarad vilket innebär operationer, kontroller och framförallt sjukhus livet ut. 

Vi har fått frågan, från honom själv, om han alltid kommer ha cancer, om han kommer dö i cancer... Ja vad svarar man? Att Läkarna gör allt för att han ska bli bra... Räcker det för honom? Hur går hans funderingar vidare sedan? 

Ett barns förmåga är att leva här och nu.  Ofta får vi höra att han ser så pigg ut. Ja visst, det gör de flesta med cancer emellanåt. Ofta är det ju behandlingen i sig som ger ett sjukligt utseende. Och ja, han är pigg. Stundtals. Men sedan tar det tvärstopp. Han kämpar för att hänga med sina kompisar. Men ingen ser hur trött och medtagen han är här hemma då han kan ta igen sig. Ups and Downs. 

Mitt i kaoset tycker jag att vi har det bra. Visst, det finns saker jag gärna skulle velat göra, men inget betyder mer än att ta till vara på de stunder då han är pigg, att bara vara, utforska, stärka och glädjen av att få ha honom i mitt liv! Att vakna och se ett leende, få den där kramen och höra underbara funderingar. För jag vet, en dag kan det vara förbi. Många gånger har tanken susat förbi; att det kan vara sista gången jag är med om detta... En förbjuden tanke som inte borde existera. Men den gör det. Oförberett drar den igenom mitt medvetande. Lika snabbt som den dök upp skjuts den återigen bort. 
Precis detta som skrivits ovan kämpar även hans storasyster med. Också på ett barns vis. Rätt som det är är hela hon fylld av tankar som i nästa sekund trycks bort för lek och bus med vänner. Ett barns förmåga att leva här och nu.

Och det är en känslofylld berg-och-dalbana där man ena sekunden slungas hit och dit för att i nästa vara någon annanstans.

Jag kommer aldrig mer bli den jag var. Jag är så mycket rikare nu. För som jag sagt tidigare så har detta gett oss då mycket. Kärlek, glädje, stunder av total lycka. Och det jag menar att det är de små små sakerna, som till exempel ett fladdrande ögonlock, ett tecken på liv, som berikar livet mer än något annat. Saker, pengar, materiella ting; vad är det egentligen?! Jo något man behöver för att klara sig, men det räcker inte för att göra livet värt att ta tillvara på. 

Jag saknar ibland livet innan beskedet. Det var då sorglöst. Bekymmerslöst. Men då jag tittar tillbaka så är jag som sagt så mycket rikare på många sätt nu. 

Jag kommer från den dagen för drygt ett år sedan alltid vara mamma till ett barn med cancer. Och tyck inte synd om oss, det vill vi inte, vi mår bra, har det bra, och det värsta som finns är när någon säger något i stil med stackars er... Vår vardag är så här. Vi är inte starkare än någon annan. Vi har bara inget annat val än att ta det för vad det är. Men de känslor som uppstår då vi ser vad vår son (och dotter) går igenom, när de berövas på sin barndom, en barndom som de flesta får ta del av, kommer jag aldrig vänja mig vid.
Energybars

Det doftar ljuvligt! Lätt och enkelt stt slänga ihop. För att inte tala om hur gott det är!

Snart redo att tas ur ugnen och sedan avnjutas!!!
Har du lite tid och är sugen på något gott och som iaf är liiiite nyttigt, testa detta!!!

250 g smör el margarin
1 1/2 dl flytande honung
3 dl socker (egentligen 5 dl)
250 g nöt och bärmix ( jag använder cashewnötter, solrosfrön, pumpafrön, linfrön, russin, hasselnötter, chiafrön)
8 dl grynblandning (müsli med frukt/nötter i samt havregryn)
5 dl av valfri mjölsort
1 msk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
3 ägg

Smält smöret. Rör samman allt i ordning och bred i en långpanna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter i 175 grader!

Dadaaaa! Njut!


Ja...

Väntan var det ja...

Sövningen varade runt fyra timmar... Galet. Det brukar vara två timmar. Att sitta där och se hur minut för minut passerar och ingen som ringer för att säga att det är klart... Tortyr. Men fyra timmar för en MR. Ja ja. Många tankar hinner snurra i huvudet. Tillslut ser jag narkosläkare och narkossköterska komma med min prins. Som i och för sig fortfarande sover. Men vad gör det? Äntligen får jag klappa, snosa och bara vara i samma lilla rum igen. Den känslan är alltid lika underbar som den känslan att se sitt barn sövas och sedan lämna är hemsk. 

Förklaringen till att det tog lång tid var delvis att maskinen varit svårstartad och även att de fått använda tuben i halsen på Hugo för att han skulle sova tillräckligt djupt?! Lite konstigt de inte brukar använda den vid enbart Mr utan det har gjorts vid operationerna. Hur som jag godtog förklaringarna idag och fick även finna mig i att Hugo fick vänta ytterligare två timmar från att han vaknade tills han fick dricka. Att förklara detta för en törstig femåring som håller på att törsta ihjäl är inte lätt...

Väl uppe på avdelningen blev det ny väntan. Kontroller. Vatten. Kissa. Bladder Scan. Läkare. Läkarsamtal. Undersökningar. Kissa. Ny bladder Scan. Prover. Läkarsamtal igen. Ta bort infart. Nya tider. Ja hela dagen har varit en lååång väntan på allt. Till slut kom vi iväg hemåt. Schysst syn; toktrött och sliten mamma, kånkandes på en fulproppad väska och en son som inte orkade gå själv! Tipp!

Hem och laga mat äta diska och tampas med en tvär minitonåring.

Får man sova snart...
Jag strejkar snart. Det är bara det att det inte hjälper. Så jag krigar på och biter ihop. Laddar för en dag med planering med jobbet imorgon. Som jag längtar.
 
Bam.

Väntan

Att vistas på sjukhus innebär väntan. Mycket väntan. Både med och utan sitt barn. Vet inte vilken gång i ordningen under ett år som jag åter sitter i väntrummet utanför barnoperation/barnuppvaket... Kan inte längre hålla koll, men det är väl runt den 17:e eller 18:e... 

Kaffelatte på soyamjölk för hutlösa pengar och ett wienerbröd i väskan. Precis som varje gång. Tänkte att man kunde tillbringa timmarna ute i solen... Tjiiiii, det är ju ingen sol längre och dessutom svinkallt. Njuter av att bara koppla av, och fånga de stunder som går. 
Tänk, efter idag, så är det mer än en vecka, en och en halv, tills vi behöver in till sjukhuset igen! Lyckades lägga alla besök på en och samma dag istället! Yehoooo! Tack för det👍!1 år sedan

För ett år sedan hade Hugo sin första permission efter operationen. Några timmar hemma fick vi njuta av att vara tillsammans!

Idag ett år senare är vi åter på sjukhuset, inskrivna för magnetröntgen. Nu ska vi snart rulla iväg och Hugo ska som vanligt hålla masken själv❤️MmmmmmVilken tur att det fanns lite kvar! Gott, och välbehövligt. Äter inte just chips så ofta, men idag var det otroligt gott!

Sol i sinnet


Pluttskrutt!

Lite småtrött i kroppenStartade söndagsmorgonen med frukost, ensam, på altanen i strålande sol medan de andra sov. Hur underbart är det inte?! Sittandes där kommer min lilla prins upp och ut och gosar ner sig i mitt knä. ❤️

Hur som; drar på mig träningskläderna för att springa de 7 km in till badhuset där ett pass på ca 3500 m väntade. Sedan på med löparkläderna för att lunka de 7 km hemåt igen. Trött, nöjd och slut! Löpningen känns helt ok. Och idag gick simningen bra oxå. Har varit inne i en sådan där ökenperiod när inget stämmer. De perioderna måste man ta sig igenom. Det lossnar alltid. Någongång i alla fall. Och idag var det en sådan dag. Passet bestod av kick och arm.

Igår avverkade jag intervaller. 20 st 30 sekundare med 15 vila mellan. Lite läpstyrka på det och benen var som gelé!

Fredagen bjöd på 6 km löpning i ok tempo och 4,1 km simning då Moa tränade. Och sedan en pizza på det i soffan...😃Soffan intagen!

Helgen har rusat iväg. Alldeles för fort!
Fredagen flöt på med en riktigt påverkad Hugo. Orkade inte ens äta själv. Vi fick mata honom, och han försökte skämta och vara som vanligt mellan tuggorna. Men orkade inte riktigt. Somnade sött och vaknade piggare. Inte hundra, men betydligt bättre. Krigade på under lördagen för att idag vara något sämre igen. Mycket märkligt mående måste jag säga. Fattar ingenting och än så länge verkar ingen riktigt kunna förklara detta. Imorgon susar vi in riktigt tidigt för magnetröntgen av hjärna och rygg. Sövningen sker klockan åtta, han ska rullas iväg halv åtta. Han brukar vara väldigt pigg efter narkosen och det enda han vill ha är wienerbröd och sedan åka hem! Skönt att vi är först ut imorgon för då kanske vi slipper få tiden uppskjuten osv. 

Så vad har helgen annars bjudit på?! Min stora lilla dotter ordnade tjejmiddag och därmed invigde hon uterummet med sina vänner. 

Vi blev förpassade till köksbordet. Det som serverades var grillad fläskfilé, potatisgratäng, bea och sallad. 


Till efterrätt blev det kladdkaka, jordgubbar, glas och grädde. Smarrigt! Tror de hade riktigt roligt och härligt att se vilka underbara vänner hon har!


Hann även med en runda på stan för inköp av avslutningskläder och fika med mitt ❤️. Riktigt mysigt med ensamtid med denna goding!


En kaffe i solen i väntan på att nio förpubertala tjejer skulle anlända...

Annars har det mest varit trädgårdsfix, poolfix, fika och kaninmys denna helg!

Och träning. Som sig bör!

Efter sol kommer regn...

Efter att igår ha haft en underbart bra dag tillsammans med Pmexus och hans vänner samt syskonstödhare från Q84 har vi idag en kille som inte mår det minsta bra. Benen bär inte riktigt, släpar fötterna och olycka skedd... Febern har kommit och ligger bara i soffan. Vi vet ju så väl att detta är tecken som inte är bra. Ringa? Åka in? Avvakta? Mr planerad till måndag morgon så hur som helst gör de inget nu. Därför avvaktar jag lite till. Idag bjuder jag inte ens på en bild av honom, lite för ynklig för det. 
❤️

Dock ett miljoners tack för att vi fått äran att vara en del av Plexus vänner! Fantastiska familjer och för att inte tala om de som står bakom!!! Så tacksam för detta❤️

Ingen vettig rubrik

Dagen igår rullade på. Som alltid. Läkarbesöket avlöpte väl. Allt som har med såret och själva läkningen såg bra ut. Förband på minst fyra veckor till. Till Hugos stora förtret får han inte bada på cirka tre veckor. Jag riktigt såg hur ledsen han blev. Han hade nog trott att han redan direkt efter besöket skulle få hoppa i en pool. Positivt var att han får cykla. Direkt när vi kom hem ochcefter ca två timmars vila skulle han ut. Men var är balansen?! Han kom inte så långt. Tycker ärligt synd om honom. Han kämpade så med att lära sig innan operationen. Nu fanns varken balansen , orken eller viljan att 'lära sig igen'. Vi får ta nya tag idsg! Klart vi ska upp på cykeln igen.

Helt slut efter dagens besök slocknade han på två minuter i taxin.

❤️❤️❤️

När Moa tränade drog även jag ut för träning. Och sedan in.

Trappimtervaller, 10x upp och 10x ner med uppvärmning och nedjogg i hällregn byttes mot ett skönt pass i bassängen. Där kan man i alla fall lita på vädret. 

Helt enkelt ett effektivt pass som gjorde kroppen pigg och glad. Att kunna träna när ens barn tränar handlar om att prioritera. Att bara sitta och vänta är inte min melodi. Hellre nyttjar jag varje minut till fullo. Sedan vad det är varierar. Handling, träning, fika med kompis, hänga på en lekpark med andra barnet, jobba; ja, det finns massor att fylla den tiden med. Känns dock bäst och mest meningsfullt att göra något vettigt av den! 

Nu kör vi Pippi-marathon här hemma. 

Boooooring

Idag hänger vi i ottan på Huddinge sjukhus. 

Längtar hem. Att ha en dag hemma med denna kotten skulle betyda mycket! Detta sjukhus känns riktigt Piffigt måste jag säga... Att taxin enbart kunde komma tre timmar innan besöket pga fullbokat kändes extra motiverande i morse. Ibland är paddan bra, även om jag får spunk på den.

Längtar hem. Längtar till mun fina dotter. Hoppas hinna hem tills hon kommer från skolan. Längtar till träningen. Och till min man. Här vill jag inte vara iaf, men går ju tillbringa tiden med minsta ❤️ Iaf!

Rullar på

Så; hur har vi det annars?

Ingen större skillnad. Otaliga läkarbesök. En liten kille som kör allt han har en stund för att sedan sova, slumra, hänga i soffan, puffen eller i sängen. Ryggen ser ut som den gör.

Men vi är hemma, utskrivna och försöket leva ett normalt liv så långt det går.

Längtar


Förhoppningsvis kan vi komma iväg. Som det ser ut just nu kan det bli verklighet i januari. Snälla. För allas skull!


MorgonstundMmmmm!

En dag i badhuset...

Söndagen tillbringades från morgon till kväll i åkersberga badhus. En trevlig dag med alla härliga simmare och föräldrar. Inte gjorde det då något heller att regnet vräkte ner precis hela dagen! Många fina simningar visade klubbens duktiga simmare upp. Tror Moa stod för bästa pers, 14 sekunder på 50 fjäril👍! Att denna lilla kropp kan plöja fram så fort i vattnet?! Fattar inte. Sedan finns det ju så klart en massa saker att förbättra, men det kommer! 

Två silver; 50 fjäril och 50 frisim, samt två fjärdeplatser 50 rygg och 50 bröst. I finalen som var 100 medley knep hon tredjeplatsen och fick en efterlängtad pokal!

Skruttunge!

Jag då, vad gjorde jag?! Jo i den fyra timmar långa pausen bestämde jag mig för att simma ett pass på 4000 m. Värdelöst. Inget flyt, inget vattenläge, ingen teknik, ingen fart... Det enda och absolut enda som kändes ok var att simma ryggsim imorgon samtidigt dra i linan... 

Hade dessutom en hel bassäng för mig själv! För psyket dock bra att ta dig igenom, men det var så tråkigt.

Roligare var det då att köra de intervaller jag gjorde i lördags. Efter 100-200-409-800-1000-800-400-200-100 med en minuts vila mellan, uppjogg, nedjogg, löpstyrka och styrketräning utomhus var jag mer än nöjd.

Och trött.

Det är svårt att få till det riktiga flowet då träningen ideligen störs av sjukhusvistelser. Men så är det och bara att bita ihop! Tycker ändå att jag får en hyfsad träning med tanke på hur livet i övrigt ser ut. Även om jag saknar det där sista fokuset. 

Idag blir det väl som vanligt hemmaträning när Hugo slöar och sedan simning ikväll när Moa kör som landträning. Välkommen lördag

Vaknar upp till strålande sol och intar som vanligt dagens bästa mål; frukost!

Tycker det är läge för en runda innehållande intervaller... Klart jag ska köra intervaller! 

Uppvärmning för att sedan kicka igång: 100+200+400+800+1000+800+400+200+100 med 1 minus vila mellan. Kul, men såååå kämpigt! Motvind på 1000 gjorde att jag fick ganska svårt att andas. Men bara att kämpa på. Lite nedjogg ppca 3 km och sedan körde jag lite löpstyrka och armstyrka i solen! 

Skönt pass!

Tillbringade sedan tid på gräsklipparen, typ 1 1/2 timme. Ökentrist. Måste dock göras. 

Nu väntar mer trädgårdssysslor och så klart fika innan det är dags för middag hos vänner❤️. Ja, helt enkelt en bra lördag!

Allt som inte är bra skjuter jag åt sidan tills på tisdag.

Ett besökHär tillbringade vi förmiddagen igår. Började inte så bra. Upptäckte då jag skulle in i p-garaget att kortet låg hemma😁. Eftersom vi hamnade i rusningstrafik så fanns ingen tid för att leta alternativa parkeringar. Och ni som varit på ks / ALB vet att det är automater överallt. Fick ta en biljett för att försöka lösa betalningen sedan. På något sätt kom jag i kontakt med en trevlig tjej på p-bolaget som kunde skriva ut en biljett så att jag i alla fall fick ut bilen... Straffavgift och faktura löser betalningen. Så kan det gå, men allt löser sig ju på något sätt.

Så vad gjorde vi igår?
Träffade clownerna så klart! Tack Glädjeverkstaden för det fantastiska jobb ni gör för sjuka barn!


Annars var det mest detta vi diskuterade. Svullnader, bölder och blåmärken på ryggen. Onkologen rörande överrens med ortopededrna liksom oss att detta inte ser bra ut. Liksom uttröttbarheten i ben och armar. Trytande ork och feber. Men ingen vet vad det är. 

Alternativ från ortopederna: 
- Slemsäckar som svullnar och bildas pga irritation då stagen inte går att skruva fast helt eftersom skelettet är reducerat pga tumören och operationer. Man kan prova att göra om det, men det skulle förmodligen inte bli bättre, utan bara sämre samt att man inte vill göra fler ingrepp än vad man verkligen måste. Och de verkar inte tro på detta fullt ut.
- tumören.

Onkologerna:
- tumören har vuxit.
- nytillkomna cystor
- tumörrester som påverkar och 'trycker / täpper till'.

Så; ny magnetröntgen inom 14 dagar istället för den 15 juni. Kan tycka att två veckor inte borde spela så stor roll. Men ja, så bestämdes det. Och egentligen struntar jag i vad som görs. Bara något görs så han kan få vara som vilken fem-åring som helst, slippa vara trött och ha ben som inte bär, slippa ha ont. Och slippa reflektera över varför han inte orkar som andra jämngamla. Slippa fundera på om han orkar det och det. Ja, helt enkelt få hjälp med att finns orsaken till ryggens utseende och den ökade tröttheten. Och Möre väl ett steg i det. Sedan får vi se och ta ställning när de vet vad Mr visar. 

Min krigare!Tagga

Ok, taggar för att fortsätta crosstrainerpasset. Bara 40 min kvar. Efter en ganska jobbig simtränibg bitvis igår är jag faktiskt lite trött i benen. Efter crosstrainern väntar stationsstyrka hör hemma. En vecka sedan musklerna fick arbeta på det viset så det lär gå tungt. Hugo slumrar, jag både tittar på nyheterna, bloggar och tränar samtidigt. Gäller att utnyttja tiden helt enkelt. Eftersom alla, så vitt jag vet, har 24 timmar till sitt förfogande, så gäller det att göra det bästa av dem. Jag hade såklart hellre varit på jobbet, men just idag och ett tag framåt går ju inte det. Träningen hjälper mig att tanka energi, att rensa, att orka, att knuffa bort min egen värk, att driva mig framåt, att palla med min annars ganska tuffa vardag vad det gäller Hugo. Finns inget alternativ för mig. Att bara sitta i soffan skulle förgöra mig. 

Crosstrainer är enformigt. Man blir megasvettig, man kan köra olika pass och olika intensitet. Så det funkar även om jag skulle föredra att gå ut och kuta... 

Annars taggar jag föör att rensa i landet och fortsätta jakten på maskrosor.SöndagsbestyrStartade dagen med min favoritfrukost! Såklart! 

På med träningskläder och dessutom regnkläder eftersom regnet stod som spön i backen... Cyklade till badhuset för att avverka nästan 4000 m i bassängen. Ett lagom, inte särskilt hårt pass, och det kändes betydligt bättre än igår. Då flöt jag knappt, tungt var det också. Direkt efter simningen väntade trappintervaller. Som vanligt nära dödenupplevelse, men en kul sådan! Efter det bar det av hemåt på cykeln igen. En varm och skön dusch väntade, riktigt gudomligt med tanke på hur frusen jag var. 

Satte en bulldeg och medan den jäste skjutsade jag in Moa för deltagande i syskonläger för syskon till de barn som är drabbade av cancer. Fantastiskt vad de ordnar❤️. Hon behöver detta, och det är ett härligt gäng!

Samtal från läkare från alla håll. Och tydligen ska vi nu infinna oss på onkologmottagningen imorgon. Gahhhh.  Samma visa igen. Men faktiskt så måste vi, läkarens ord ska man ta på allvar. Och jag vet inte, det han sa, ska jag oroa mig?! Nä, inte idag. Skjuter upp det tills imorgon iaf. 

Nu ska jag hugga in på en nybakt bulle och spela Den försvunna diamanten med Hugo. Och ja, han har redan fuskat eftersom han lagt ut alla marker och jag fick inte vara nära då. Så garanterat får jag alla bovar och han diamanten 😝

Tänk...

Att man kan vara så här glad efter sista skrubbduschen innan operationen... 


Iklädd landstingets snygga outfit! Viktigt att alla bilder skulle med...Denna gång bara ca 25 stygn... Ser ni bulan upp till till vänster? Stagets början. Nedtill precis vid randen blekfis/brunare... Så långa är de. I denna lilla rygg. 
Men faktiskt lite rakare än innan👍!

En till synes pigg kille, men jag livar, han kom in, satte sig i soffan och tvärslockna. Feber, ont och allmänt påverkad. Vi är inte utskrivna än, hoppas på det imorgon. 

Nu vill han se kort på sin rygg själv, vill se och jämföra. Men det ger redan nu komplex tyvärr. Funderar över sig själv i förhållande till andra. Varför det ser ut si och så eller att det är jobbigt när någon frågar... Mitt ❤️...


Permission

Att slippa ut från sjukhuset, andas frihet och frisk luft är en fantastisk känsla som jag verkligen uppskattar!

Vår kämpe klarade av en tuff dag och efter rejält med mediciner kors och tvärs blev det helt ok och i alla fall uthärdligt för honom. Igår mådde han så pass bra att vi fick välja på permission eller vara kvar. Lätt val. Permis! Som han njuter, och vi andra med, av att vara hemma. Kan knappt minnas att vi faktiskt var inlagda en månad förra året... Fast den sjukhusvistelsen var i och för sig i ett töcken på många sött och vis. Vi är laddade med smärtlindring och läkare bara ett nr bort. Hugo är pigg. Så härligt! Dock tror jag att han gärna ger sken av att vilja och orka mer än vad han egentligen gör. 

Onkologen ff med sin frånvaro... Kaos. Orkar. Inte. Ta. Det. Nu. 
Ingen vet varför han blir så trött och varför ryggen ser ut som någon hoppat och deformerat den. Avvaktar tvåveckor så får vi se. Dick är alla eniga om att den inte ser bra ut. Men ännu ett nytt ingrepp skulle inte vara bra. Och det vet vi ju så klart. Finns inte tillräckligt med ben att skruva fast stagen på ett bättre sätt. 
Nähä. Så då låter man ryggen svullna och Hugo bli orkeslös... Ah, vi vill ju inte heller att han ska opereras igen, men ska han behöva må dåligt hela tiden?! Och snart drar alla undersökningar för tumören igång igen. Och sedan för skoliosen. Och sedan är det åter dags för operation. Igen. Härlig cykel att leva i för en femåring.

Ah, skit samma. Just nu är han hemma, mår ok, är glad, kan gå, och vi är tillsammans! Underbart ❤️


Ser ut att bli en underbar dag!


Uppdatering

En kort uppdatering;
Operationen gick som planerat och till synes verkar det inte som stagen lossnat. De förlängde stagen med ca 1 1/2 cm. Hugo var mycket pigg efter operationen och var till och med uppe och gick i korridoren, som vanligt på clownjakt, igår kväll. Sedan vid åtta fick han jätteont trots medicinering. Somnade gott.

Men; vid halv ett vaknar han och tokskriker. Han har jätteont. Får morfin efter morfin blandat med klonidin och katepresan om vart annat samtidigt som alvedonen kontinuerligt tickar in i kroppen. Somnade. Samma procedur igen vid tre, fem och sju... 

Läkaren har nu varit här. Hugo grät sina tysta tårar under hela tiden. Han skriker av smärta av att lyfta armarna, att sitta upp och för att inte tala om när han skulle stå. Läkaren ska ännu en gång kolla på röntgenbilderna som togs tidigare. Ev ny röntgen idag annars imorgon. Fortfarande är alla överrens om att ryggen inte ser bra ut. Inte alls med dessa svullnade, knölar och blåmärken. Onkologen lyser fortfarande med sin frånvaro. Ortopederna menar att de inte kan se att detta har med stagen att göra. Kan ev vara slemsäckar som bildas pga irritation från något (?!) men ingen vet... Så, vad gör vi?! Vad händer med hans rygg? Han ska inte behöva ha det så här. Lägg till lite feber, vilket iofs är vanligt efter operation. 

Vi väntar och ser vad som händer. Denna väntan med ett barn som mår dåligt är ganska... Plågsam. Medan vi väntar tas kontroller ideligen, smärtteamet kommer senare, Barnkanalen surrar och folk rusar in och ut. 

Ute skiner solen från en klarblå himmel. Längtan ut är stor. Lite luft skulle sitta fint. Snart, är vi där ute igen och jag ska varsamt dra djupa friska andetag av den klara luften!

Vi krigar vidare mot denna skitsjukdom, cancer, som ingen ingen ingen ska behöva tampas med. Det är liksom inte bara tumören som man kämpar mot. Utan allt den ställer till med, allt som kommer till följd av en tumör är svårt att föreställa sig innan. Även om själva tumören mot för modan skulle försvinna, finns en rad sviter och komplikationer kvar. Som aldrig kommer försvinna.

Nu väntar vi in pappan. Skiftbyte för en stund.Tänk att det aldrig fungerar

Frustrerande.

Att all kommunikation och framför allt information inte går fram. Som vanligt är det ingen som vet vad den andre har sagt eller vad som gäller. Att det inte ens finns i journalen att Hugo inte ska emlas idag och inte få pvk utan sövas med mask och sedan ska pvk sättas. Att ingen vet exakt vad som ska göras under operationen av de som är här. Att onkologläkaren lyser med sin frånvaro. Alla skyller på den och den. Redan har vi dragit historien sex gånger. Men får typ svar på något helt annat som väcker nya frågor hos oss... Alltså; ge oss en samordnare. Nu är det Huddinge, det är Q62, Q82, Q84 och akuten. Plus hemmaplan... Sköterskan tyckte det var i alla fall tre fyra ställen för mycket. Och ja, jag håller med.

Men faktum kvarstår att ryggen ser allt sämre ut och att det tom är svullet ut mot halsen nu. Känns ju liksom inte riktigt bra om läkaren som ska operera inte sett detta och deg blir något knas. Jag vet inte, hur mycket kan man kräva, påtala, fråga, dubbelkolla innan man blir utslängd?!


Redo för clownjakt innan sängen!


Alla är med imorgon mitt ❤️! Strax innan kl 8 rullas han iväg. Jag vill inte vara med vid sövningen, men med en sjuk storasyster hemma, både av feber och oro, behövs pappan bättre där och det är bara att bita ihop. Hur läskigt det än är. Och jag kommer aldrig vänja mig vid den känslan, då ens barn rullas in i det sterila, till främmande människor, långt utom min kontroll... Men de är skickliga och gör sitt jobb. 

God natt!

Amfibiemannen

Haha.

Ja vad har jag gett mig in på? Amfibiemannen närmar sig och tydligen ska jag stå på startlinjen. Hua.

I lördags inleddes träningen för det. 7 km löpning, 3,1 km simning, 4 km löpning. Allt i maklig fart. Kändes inte så jobbigt.

Igår kväll, efter två intensiva dagar i badhuset blev det en lite tuffare löprunda. 6 km ned snittfart 4.29 per km. Vågade trycka på lite hårdare och det kändes ingenting i ryggen. Däremot fanns det mer att ge och både ben och knopp kändes pigga!

Hmmmm

Bilden talar sitt eget språk

Känns som att ryggen blir allt sämre. Och orken även den allt sämre. Ser ju inte riktigt bra ut någonstans. Nu har han även börjat klaga på smärta vilket såklart resulterar i smärtstillande. Benen orkar inte riktigt. Men som han kämpar.

Imorgon läggs vi alltså in, med operation på onsdag morgon. Det känns... ASJOBBIGT. Han har klarat tolv sövningar och två jätteoperationer det senaste året hur bra som helst. Vill inte mötas av detta igen. Men måste. Och det är klart att det går bra. Hoppas på att rehabtiden är relativt smärtfri och kort.

Men; here we go again...
Vet inte om ni kommer ihåg. Men direkt efter förra operationen blev vi kallade till onkologmottagningen för narkosbedömning, Mr och läkarbesök. Inte ens en vecka efter operationen. Det var en pina att sätta en nyopererad son med ett ca 30 cm långt sår på ryggen för att åka in. Vi bad om att det inte skulle bli så igen. Vilken vuxen hade liksom gått med på det??? Förmodligen ingen.

Men: nu har det hänt igen. I torsdags damp brev ner kallelser till onkologmittsgningen. Japp. Återigen samma. Operation onsdag. Besök på måndag. Förra gången fick vi åka hem på söndagen. Och tillbaka på måndagen. Finns ju en stor chans att det samma upprepas igen. Hur kan detta ske igen?! Exakt samma!!! Vad är detta för barnperspektiv ich var är det där med sammanhållen journalföring för att på bästa sätt underlätta för patienter?! 

Ja, ingen ide att bli upprörd, utan börjar med ett samtal så får vi se vad som händer.

Hur som, det ska bli bra att träffa läkaren igen då det uppenbart inte står så bra till med ryggen.Simiaden-final

Åh vad kul det är! Denna helg har vi återigen fått uppleva fantastiskt fina simningar av vår dotter! Pers på 25 fj, 50 ry och 100 me! Skulle oxå vilja persa fyra sekunder på två veckor! Två fina 7:e placeringar som bäst och en supernöjd tjej. Vilket är det viktigaste! Tyvärr blev det en megastor kallsup på 50 fr i starten. Men starkt att lägga det bakom sig och ta nya tag.


Hon är inte så stor... Hon till höger, även hon 05:a men nästan en halvmeter längre. Längden har alltså ingen betydelse 😉!

Så klart blev det en god middag, hotellövernattning, bad även där och en massa mys!

Hotellsängarna måste alltid invigas med lite hopp!

I pausen på söndagen begav vi oss till Tom Tits. Utforskande för barnen med en massa spännande experiment.❤️tack för en kanonhelg❤️

1:a maj

Startade maj månad på ett bra sätt. En löptur på dryga timmen och inte en susning om hur långt jag sprang. Solen strålade från en klarblå himmel. Åt ena hållet. Hemåt blev det allt mörkare och mörkare. Såg riktigt hotfullt ut ett tag. 

Dagen fortsatte med bakning, fikagäster (tack fina fina ni❤️) för att avlösas med spontanmiddag här med lika fina vänner! Helt enkelt en perfekt extradag hemma liksom!

RSS 2.0