Tre spa-ande tjejer

Idag har Moa sina söta kusiner här (ja, Hugos också såklart!!!) och de har nu spa-äbadat i två timmar! Rena, fina och mätta av nyttig smoothie! Tre tjejer på rad i vårt gigantiskt stora badkar eller inte. Jag har målat 30 naglar i olika färger... Ha ha! Jag hoppas att de somnar snart och sover gott hela natten.

 


Måste ventilera...

Inte klokt, kan de inte bara säga vad som gäller...

Jag är minst sagt arg och det är sällan jag är det om det inte är saker jag verkligen stör mig på. Känner att snart kommer detta gå ut över någon annan stackare...

Men för att göra en lång historia kort:

Redan i höstas frågade jag om det fanns någon möjlighet att kanske få hämta Moa vid tre på dagis och kanske lämna henne lite senare än nio, jag fattar ju med att har man 15 timmar så har man. Detta på grund av att jag pluggar och gör det när Hugo sover och den lilla mannen vill gärna sova till kvart i tre typ. Förr gick det att han sov två timmar på förmiddagen och två timmar på efetrmiddagen, men inte nu. Och jag kan ju för fasen inte tvinga honom att äta lunch tio när han inte vaknar före halv nio och äter frukost då för att han ska få sova innan 14.... Ja, ni fattar hoppas jag. Till saken hör ju att jag HAR RÄTT att ha Moa på dagis heltid efetrsom jag studerar, men har liksom inte behövt det och det vill jag ju inte heller. Men i alla fall så frågade jag om det var ok att ha henne 10-15 nu den månad hon har kvar så att Hugo kan få vakna av sig själv och jag hinna plugga... Ja, sa den snälla fröken, men idag visade det sig att det inte gick... Hon hade lovat för mycket... Jaha, tack för den. Vi är ju typ de som alltid följer tider, har ordning, aldrig missar något, tar med halva avdelningen hem och hämtar Moa så fort vi kan. Vaknar Hugo ett en dag så hämtar jag ju henne då.

GRRRRRRRR.

Tog saken i egna händer och mailade/ringde rektorn som så klart säger att jag kan ha henne där till 15 VARJE DAG bara jag abonnerar på den tiden. Varför har ingen jäXel berättat det för oss!? Jag antar att de vill ha barnen där så lite som möjligt, alltså mindre att göra... Det hade ju besparat mig en massa stress och framför allt att kunna plugga det jag tänkt medans Hugo sover de timmar han behöver...

Ja ja, känns det egentligen värt att bråka om då det är en månad kvar!? Annars gillar jag ju detta dagis och denna personal, men det kan lätt bli fel på vägen. Jag har ju ändå väckt honom i stort sett sedan hans första vecka i livet... Varje dag!


Testserie

Idag kom den, dags för en ny testserie. Det var länge sedan vi körde det, och för er som är inbitna simmare vet att det är jobbigt att köra alla typer av tester. Man vill ju bara så gärna köra snabbare än sist... Visa att träningen ger resultat.

Testserien
4*100
2*200
1*400
2*200
4*100

vila 10 sek rakt av.

Jag tog i, det kan jag lova. Som jag vet inte vad. Det kändes sjukt bra, hittat tillbaka till flytet som fanns vid SM, men som liksom varit borta ett tag. Mitt ansikte har en tendens att skifta i rött vid träning, men idag var det nog vinrött med inslag av typ blå läppar... Skämt å sido, men som sagt, jag tog i. Tyvärr hade ingen satt på klockan så jag har ingen aning om det gick fortare. Men jag tror det, med tanke på de snitt tider jag låg på.

Passet blev på nästan 5000 meter, bra för att vara 1 1/2 timme!

Nu ska jag käka, sedan ta tag i bokföring för att till sist plugga framför Big Brother...


P L U G G

Behövs bara ett ord idag, plugg. Har hunnit med ett helt kapitel om minnet bland annat. Intressant som sjutton och det får mig att förstå varför vissa människor glömmer vissa saker... Det innebär att jag nu bara har två kapitel på engelska kvar (ca 70 sidor per kapitel) för att sedan kunna börja repetera och plugga in allt... Ha ha! Underbart!

 

Tyvärr vaknade Hugo precis, trodde att han skulle sova bra mycket längre, men så är det väl alltid!?

Hann i alla fall med att uträtta ett par ärenden efter att vi lämnat Moa på dagis, ska susa och hämta henne snart och då blir det fika på stan och sedan lek i parken för att sedan åka och simma.

Ha en underbar dag för nu skriker hugo MAMAAAAAAAAAAAAA.


Fem ormar...

... på bara några dygn. Jag har sett 5 ormar sedan i söndags. Usch. 2 i söndags vid olika tillfällen, 2 idag under löprundan och 1 i vår vedhög... Stackars Älskade lilla Mr Right som var fyraq hus bort innan han stannade (HIHI). Han verkligen hatar ormar och är livrädd för dem. Och de är inte mysiga, eller hur!?

huggorm, huggorm+snok, snokar, svart huggorm

Skönt

Gav mig ut på en löprunda med intervaller efter middag och disk. Riktigt skönt och härligt att få lite ny energi och kroppen känns mycket bättre just nu än för tre timmar sedan. Jaghoppas attd et bidrar till att jag kan sova bättre i natt, och så klart att fågel flyger till någon annans hus och försöker ta sig in. Efter att ha jagat Hugo runt huset inser jag att de lilla gråsparven varit på ALLA fönster på den sidan av huset... Han kanske hade sin flygrutt just här innan vi byggde huset och kan nu inte fatta att han ska FLYGA RUNT HUSET och inte rakt igenom... Och inte den tiden på dygnet tack:-)


Nu

blir det kaffe

och lite fix vid datorn för att sedan ta med boken ut till solstolen innan vi åker och hämtar Moa!

Ha en underbar dag!!!


Påskhelgen

Åhhh, påsken har varit underbar. Träffat en massa trevliga vänner och familj. Underbart väder med sol och värme, vilket verkligen gillas!!! Är egentligen inget fan av påsken alls, men det underbara vädret bidrog till att jag kanske är lite mer positiv till att äta påskägg även nästa år...

Moa hade "fröknar" i ansiktet...



Hugo har tillbringat en hel del tid vif matbordet (alltså allt i sin ordning)

 

Själv har jag tillbringat mesta tiden så här:

... och i bassängen då. Men har fått riktigt mycket läst i psykologiboken, ätit många bullat och druckit många koppar kaffe!!!

 

Vi har haft en hel del vänner här och vi har grillat och njutit av både god mat och god efterrätt. Kan rekommendera denna, gjorde mangomousse med färsk passionsfrukt på igår, underbart gott!

Drog iväg till min underbara vän för att äta god mat och bara vara. Görs gärna om om jag säger så

Tänk att tiden bara springer iväg när man har kul och en massa att prata om. Och förvånansvärt mycket vin saknades i dunken dagen efter, men det var så gott med grillat och rosevin!!!

 

Tänk att en hel sommar nu ligger framför med mycket mer av denna vara! NICE!!!


Syrapass igen

Då var det gjort för denna veckan, det värsta man kan göra i simsammanhang, det vill säga att simma ett syrapass. Så sjukt jobbigt och det känns verkligen som att man ska spy. Idag vard et dock bara 8 st femtior. MAX. Efter helgens alla träningar så gick det ändå bra.

Huvuduppgiften var alltså

8*50 MAX i 3-mannalag DÖDSJOBBIGT!!!!

10*75 arm och lite annat smått och gott, men framför allt ett långt insim och ett långt avbad.

Helt slut

Idag var det ett jobbigt simpass. Men det var så otroligt roligt att alla som tränade var så peppade att klara av hela passet så det gick alldeles utmärkt. Huvudserien var

8*50 frisim st ´45
2 (100+75+50+25) ben
6*50 frisim st ´45
3 (100+75+50+25) special
4*50 frisim st ´45
4 (100+75+50+25) frisimsarm
2*50 frisim st ´45

Var ganska slut efter detta, väl hemma blev det en massa pyssel i trädgården och fika i solen. Ett besök hos Mr Rights syster och nu ska jag sticka iväg på en efterlängtad och underbar tjejkväll!!!


Döda fågeln...

Imorse igen, fem över fem, vaknade jag av den söta lilla fågeln som så snällt blivit min väckarklocka. Dock inte i en human tid enligt mig och inte heller lika vackert som att vakna till kvitter av en fågel... Nåja, inte så mycket att göra.

 

Fastnade i Super mario igår och hade hela 16 liv:-) Kom också bertdligt längre än vad jag gjort förrut, kul. Eller kanske inte egentligen, med tanke på att jag är lite för gammal för det där som Mr Right så snällt förklarade för mig igår. Men det var ju kul ju...

 

Sitter med frukosten i soffan och de andra sover. Ska packa väskan för att dra iväg till träningen. Ska bli kul och SKÖNT, just nu suger den sura Moa, sedan blir det hem mför att fixa i trädgården. Men hörrni, är det frost på nätterna nu? Vad kan man plantera då? De frön jag och Moa sådde och har låtit förgro (se där, en "floristterm dök upp...)har i stort sett vuxit ur sina små krukor och måste planteras om.

 

Ikväll ska jag äntligen få umgås med mina kära tjejer! Åhhh, vad det ska bli kul och precis vad jag behöver just nu. Blir antagligen lite grill och alldeles för många glas vin, och såklart en massa trevligt prat. LLÄÄNNGGTTAARR!!

 

Kom på att Hugo ramlade rakt ner i våra plattor igår, undrar just hur han ser ut i ansiktet idag? Stackarn. Hade han inte varit så lättväckt hade jag smugit in och kikat, och snusat lite på honom. Men det får vänta!

 

Ha en bra dag och njut i det underbara vädret!

Känns som att det var evigheter sedan det såg ut så här, men faktiskt bara typ en månad sedan lite drygt. Och nej, jag längtar inte tillbaka ett endaste dugg.


Dagens pass

Ett ganska skönt pass som bara rassalade förbi i en väldans fart. Kändes som att tiden gick fort och det sägs ju att den gör det när man har roligt:-)

Huvudserien idag

3 (2(4*50)) frisim fart 1-4
   3*100 frisims arm st 1.30
   8*25 ben


Glad Påsk



Hoppas ni haft en bra lååååååååååååååångfredag! Det har jag. Började dagen liksom igår att bli väckt klockan fem på morgonen av en psykotisk liten gråsparv som absolut måste sitta och picka på vårt sovrumsfönster... Inte roligt alls och efter två timmar var det bara att kliva upp och inse att jag inte skulle somna om... Det bar av till träning och sedan vidare för att skriva en labrapport om minne med några trevliga kurskamrater. Tack för kaffet, det blev en del:-) Men vi var effektiva och är så goptt som klara, SKÖNT!

Tack mamma och pappa för att ni kom och hjälpte oss att äta upp påskmaten! Så kul att se er igen!!!

Nu ska jag och min lilla trötta Mr Rigt glo på film. Hoppas verkligen att fågeln inte kommer imorgon.

Shit, det går undan

Skärtorsdag idag, lite ledighet tillsammans med familjen och nu har jag verkligen varit effektiv hela förmiddagen. BVC för spruta på Hugo, fixat Moa till Påskkärring, hon skulle tydligen till Blåkulla, lämnat henne på dagis, storhandlat, köpt jord och diverse fröer för att kunna så i landet, handlat det jag glömde * 2... Dammsugit och gett Hugo lunch. Ska ta tag i städning strax men måste bara ha en kopp kaffe först. Är helt slut faktiskt. Tyvärr gick solen i moln så det får bli att sitta inne...

Ja ja, ha en bra dag så länge, jag har massor att göra, helst INNAN han där inne vaknar.

Jäkligt jobbigt pass idag

Det var inget kul alls att simma idag... Buhuhuhu... Jag som var laddad som 17, men hör och häpna, simmade en huvudserie på 30*100, bara så tråkigt...

15*100 frisim st 1.30
8*100 frisimsarm st 1.30
4*100 medley st 1.30
2*100 ben st 1.45
100 BAD!!!

Så nu vet ni vad jag gjirde strax efter fem idag:-) Simmade ju i och för sig en hel del annat med, men detta var som sagt huvudserien.

Härliga stund

Nu sover Hugo och lugnet har intagit mitt hus en stund. Vi vaknade med ett ryck imorse, kvart över åtta, och den lilla mannen sov fortfarande... Han somnade sju igår och jag har inte hört ett ljud på hela natten. Konstigt, ändå kände jag mig trött när jag vaknade. Det var första natten på mycket mycket länge som jag verkligen sovit hela natten utan att störas av den förgrymmade värken. Men ändå är jag alltså trött... Konstigt. Kan tänka mig att det var träningen igår som gjorde min kropp sådär behagligt varm och skön samt attdet varit ett så underbart väder ett par dagar nu, och det, det gillar min kropp. Mjölkkänningen är också borta, kaffet som jag längtade så efetr igår har jag nu intagit och tänkte väl försöka mig på att plugga lite medans han sover. Jag verkligen njuter av tystheten eller att bara få lyssna på radion utan att han är där och rattar ideligen...

Efter att vi lämpat av Moa på dagis åkte vi för att fixa iordning lite saker till påskäggen. I år blir det välbehövliga Foppatofflor till både Moa och Hugo. Kul påskpresent va!? Fast jag tror faktiskt att Moa blir strålande glad, eller jag vet att hon blir det, och godis får hon ju av alla andra. Lite av oss i ett eget ägg tillsammans med sådana där "märken" som man trycker fast i hålen på Foppatofflorna... Det kommer bli kanon att ha i Turkiet!!!



Hugo stackarn får i alla fall inget godis, men han är säkert lika glad för det och kan bara gissa att han kommer använda själva ägget som en boll...

Igår letade jag överallt efter mina converse, en glad kille hade bäddat ner dem i dockvagnen och körde fullt race ute på tomten... Den ungen:-)

I eftermiddag blir det simträning, megapass ryktas det om. Långt och segt kommer det bli, men längtar riktigt efter att få simma lite nu. Annars blir dagen lugn, hade tänkt dra till Öppna Förskolan, men inser att jag nog inte hinner, det beror på när Hugo vaknar.

 

Lite mer kaffe kanske, ja tack!!!


Tack tack

Idag träffade jag mina underbara vänner och deras goa små killar! 3 små ettåringar som lullade omkring, så sött. Och Moa förstås:-). Tack för lunchen, ledsen att jag knappt fick ner någonting, men den lilla skvätt glass (ej laktosfri) som jag råkade få i mig igår satte sina spår, shit vilken spynatt... Men nu så börjar jag känna mig som människa igen.

Efter vi varit där åkte vi hem och mös medan Hugo sov (dock endast en timma idag, lite konstigt, men antar att han var för speedad eller något...). Jag och Moa drog på oss bikini och låg och snackade på altanen, goa lilla flicka:-) Jag behövde garanterat ta det lugnt för att inte kräkas kan jag lova. Sedan blev det full rulle när Hugo vaknade. Herregud, jag får spader. Så imorgon har jag bestämt mig för att inte plocka upp en pinal inna Mr Right kliver innanför dörren, ska bli intressant att se hur det kommer se ut här då...

För övrigt hittade jag Hugo så här idag

Så nu har jag bestämt att det blir barnsäkrade lådor och skåp i HELA huset för jag pallar inte att hela tiden plocka upp, stänga, säga ajajajaj, ta bort honom osv. Så det så.


Lite nytt



Fick ett ryck och införskaffade lite nytt ceriset till badrummet. Tänk att nya mattor och handdukar kan göra en så stor förändring!

Picknick i det "gröna"

Fortsatte vår utedag med att åka hem och fixa iordning lite mellis-matsäck för att gå ut i skogen och njuta lite. Hmmm, njutning vet jag ju inte direkt om det var, mest en massa spring efter Hugo som var ÖVERALLT... Tror att han satt still i max 2 sekunder åt gången. Jag lovar, han har en hel myrstack i byxan...



Pajas Moa...

Dagen acslutades med grillning, även det årets första:-)


Hugos första glass

Idag slutade Mr Right tidigare, så vi åkte och hämtade Moa på dagis och sedan tog vi en glass i det vackra vädret.
Mooohhhhhaaaaahhhhaaa



En kille som verkligen gillade sin första glass! Måste dock säga att denna glass från GB hade en mycket bra förpackning. Vanlig vanilj/chokladglass i en "pop-up" förpackning. Perfekt för små barn som gärna vill hålla i själva glassen annars!

Såklart fick Moa en glass med:



En lycklig Moa som till sin stora förtjusning fick en daimstrut... Nu får vi se hur magen reagerar. Jag hoppas verkligen att hon inte får ont och blir dålig i magen. Vi har varit benhårda på att hon endast ska äta laktosfritt efetrsom hon blev riktigt dålig då vi sa att de kunde prova "vanlig" kost på dagis.

Yez!

Då var den andra psykologitentan kirrad, så jäkla skönt och jag är fasen nöjd, hade bara 1,5 poängs avdrag vilket känns som mycket bra och ett bevis på att jag fattat allt rätt:-).

Och idag skickade jag även in nästa tenta. Kan tyckas som att det enda jag gör är att skriva tentor, och ja, nu har det varit en del, men det beror på att jag läser två kurser och tentorna ligger ju i stort sett alltid inom samma period. Nu är det dock ingen före slutet av maj eftersom jag än så länge inte har någon omtenta. Hur skönt är inte det???? I och för sig massor att läsa in till nästa, men det känns som jag är i fas!!!

Kvällsmacka och BB

Alla sover och jag har gjort en god macka (hoppas jag) och ska glo på Big Brother inna jag med dundrar i säng!



Avokado, ärtskidor, körsbärstomater och ost på grovt bröd!!!

Annars har dagen varit rätt soft. Fikat med goda vänner, pluggat, stekt mig i solen, hållt i träning, tränat själv, lekt med kidsen, plockat fram trädgårdsmöbler, shoppat en vit soft shelljacka och ätit godis...

Och förresten, så vet jag inte varför jag kollar på Big Brother, helt värdelöst, men jag är fast... 

 


Hata syrapass

Inte klokt, men jag hatar dessa syrapass. Kroppen skriker efetr syre men huvudet säger "snabbare snabbare snabbare", "bara hälften kvar", "kämpa nuuuuuuu". Ja så går tankarna varenda meter, eller i alla fall nästan... Sjukt jobbigt, men också så fruktansvärt peppande när vi alla kör mot samma mål.

Dagens pass var alltså:

10*50 MAX i 3-mannalag (man vilar alltså den tid det tar för lagmedlemmarna att simma och sedan kör man igen...)

Såklart var det en massa insim och avbad osv, men det känns inte som att det räknas vid ett sånt här pass....


Godnatt!



En trött och mätt Moa stupade i säng! Jag med snart och hoppas att Mr Right kommer snart!

Ha en trevlig kväll!

Taco-mys

Jag och Moa bestämde att vi skulle äta i lugn och ro och bara mysa vi när Hugo somnat. Vi fixade tacos precis somhon ville ha och åt i soffan förlåt Älskling, men det är ganska rart ibland...).



Och Kia, kolla in glasen från SM...

Ha ha, Moa valde att vi skulle "lyxa till det" med dessa fina 1:a plats glas... Så nu är de invigda:-)


Färsna 4H-gård



Åkte sedan till Färsna med Moa och hennes kpmpis och Hugo. Jisses, han är helt tokig i djur. Så klart kan han hur alla låter och pekar och stirrar och låter på en och samma gång. Hugo var helt lyrisk då han klappade kaninerna (ja, han var faktiskt försiktig...).

En mysdag med mina änglar

Dagen började, precis som den skulle, med att vi var på jobbet och betalade resan. Hann väl lagom ut därifrån innan Hugo hann riva HELA stället kändes det som. Men nu är den betald och det känns så skönt, helt plötsligt är det inte så långt kvar. Hur härligt ska det inte bli!?

Dagen blev ju inte direkt sämre av att solen sken och det var varmt och gött ute! Efter lunch somnade Hugo som en stock (i vanlig ordning alltså) och jag och Moa passde på att fika med alldeles för mycket godsaker!



Sedan passade jag på att plugga i den njutningsfulla solen medan Moa lekte med kompisen. Tycker att de två timmar av plugg var riktigt effektiva, eftersom jag även lade grunden för sommarens bränna...

Osminkad upptagen morsa med kaffet i högsta hugg...

Hann med att plantera en massa onstiga saker som ska "förgro" inne också tillsammans med Moa. Vad nu det ska vara bra för... Alla som känner mig vet ju att det ändå bara kommer att dö...

 

Så vad tycker ni, var de där två timmarna så effektiva när det gäller just pluggandet!? Ha ha! Men JAG tycker att jag hann läsa massor. Alltså nöjd och glad!


Tack för idag!

Nu checkar jag ut för idag, mös lite med Moa efter träningen och glor nu på Big Brother med min chipsskål, men nu börjar jag bli trött...



Imorgon väntar en ny underbar dag tillsammans med min asmå älsklingar. Saknar min stora såååå mycket just nu. Åhhhh, kan du inte bara vara här NU!? Men ska gå in och snusa på Moa eftersom hon sover i sin pappas säng, bredvid mig i natt! Mys!

Fredagens pass klart!

Så blev det lite träning idag med då... Jag skriver ju faktiskt bara upp simpassen här, men tränar faktiskt i stort sett varje dag. Förutom simning denna vecka har jag hunnit med två löppass samt två styrkepass med ca 45 minuters crosstrainer innan.

idag simmade vi en huvudserie

16*50 ben
8*100 frisim bra fart st 1.30
4*200 frisimsarm

Inte så jobbigt och lagom kul:-)


Är det inte en plastburk

så kan man roa sig med en klocka hur länge som helst!



Min lilla mekaniker, jag undrar vad det ska bli av dig? Han kan konsten att sitta läääänge och pilla och undersöka varje liten sak i alla dess olika vinklar.

Det ska börjas i tid






Hugo pluggar psykologi...

Mellis till tjejerna





Gott!

Påskris

(Egentligen hatar jag allt vad påskpynt heter. Tycker det är vidirgt fullt och hur sjukt är det inte att ha ett ris med fjädrar i... Moa har också pyntat, inte en fröjd för ögat kan jag lova...)

Och så klart Hugo som springer för fulla muggar...


Pyssel- och fixardag

Imorse bjöd vi in granntjejen, Moas kompis, till att tillbringa dagen med oss istället för att vara på dagis. Så redan då vi åt frukost kom hon och vi satte igång med att baka bullar i massor, fixa påskris, åka och handla, äta lunch och nu är de ute och leker en stund medan Hugo sover. Ska bjuda in en annan mammaledig granne till lite fika och sedan blir det kanske lite träning ikväll. Vet inte om min axel som gör förbannat ont pallar det, men skönt at komma iväg. Mr Right är borta hela helgen och han har fixat barnvakt så att jag kan träna (tack snälla rara söta älskling). Men jag saknar honom redan. Vill bara gosa ner mig i soffan med honom utan att göra något alls, men det får bli när han kommer hem.

 

Annars kommer vi ha en lugn helg. Måste dock komma ihåg att betala resan imorgon. Bara en dryg månad kvar tills vi beger oss av till varmare breddgrader. Gissa hur skönt och underbart det ska bli!? Hur skönt som helst!

 

Inget plugg idag, men vet ni vad, jag saknar det, måste liksom aktivera hjärnan på en annan nivå, men det blir kanske lite kvällslektyr i form av Kön och kognition... Ganska intressant kursbok och framför allt väldigt lättläst. Och varje kväll hinner jag bara läsa ett par rader inna jag somnar:-) Perfekt fölr en värkande kropp:-))

 


Vår i luften!


Nya utemöblerna! De blev helt ok på denna lilla altan, men egentligen hade jag velat ha de vita trämöblerna... Tror att detta blir bra i alla fall. Ölburken har gömts i snön och kom fram i tön...



En liten plantering vid ytterdörren som jag och Moa pysslade med häromdagen! Nu är det vår!!!

 

Och lite påskliljor (vilket jag inte är speciellt förtjust i, men de kommer ändå inte hålla så länge så de får stå där i några veckor för att sedan bytas ut till nya fina vårblommor!


Upptäckaren i världen



Tänk att en liten grön burk kan vara så intressant att man kan leka med den i över en halvtimma...



Hittade Hugo i städskåpet efter att han rivit ut hela slangen till centraldammsugaren och diverse andra saker...

Mellis-smothie



Hallonsmothie bjuds det på till mellis idag! Underbart ute på altanen med blicken över gärdet med span på en och annan bambi!

Stor sötnos


Nybliven mamma till Freja endast två minuter gammal...

Tänk om man såg ut sådär två minuter efter förlossningen... ha ha!

Liten sötnos


Tittut! Eller Titi som Hugo säger!

Bullbak



Nygräddade bullar finns för att njutas av nu! Vanilj- och kanelbullar blev det denna gång.

Sol

Idag då vi lämnat av Moa på dagis åkte jag och Hugo hem och var ute en stund i det underbara soliga och VARMA vädret! Alldeles underbart. Sedan gick vi in och storstädade! Så skönt att det verkligen är grundligt städat nu. Hugo sover och jag är typ död... Ska fixa lite kaffe och sätta mig ute i solen  (men den gick just i moln...) och plugga. Men just nu tar dte emot, kanske för at jag ligger i fas!? Ska i alla fall inte stöka omkring här inne mer nu. Hämta Moa och så blir det mellis i form av smoothie ute på altanen som hon önskade idag!

Ha en underbar dag!

Hmmm

Frågade såklart i morse på dagis om Moa hade sagt att jag slagit henne (!?), men det hade hon tydligen inte, däremot var det en massa andra barn som hade bråkat och slagits i lekhallen... om hon nu skulle kunna ha fått det därifrån liksom som en del i att ha något att säga om bråk... jag vet inte känns långsökt, men jag vill ju inte heller hålla på att fråga om och om igen. Hon svarar ju bara "Vet inte" på allt. Frustrerande... Som Mr Right sa så verkar det som att hon lever i Fablernas värld just nu...

Konstigt

Får en känsla av att Moa är arg på mig, tydligen hade hon sagt på dagis att jag slagit henne igår... Vad jag vet bråkade vi inte igår. Jag försökte dammsuga bort lite smulor på henne efter att hon äkat kex i soffan, men det fick jag inte. Hon fäktade och blev arg, men mer än så var det inte... Varför sa hon så??? Känns ju liksom inte riktigt bra. Skulle aldrig i hela mitt liv slå henne, vi har verkligen försköt att uppfostra både Hugo och Moa till att inte slåss, även om man inte alltid får som man vill, och mig veterligt så slåss ingen av dem. Det förekommer liksom inte riktigt i våra liv.

Kan det bero på att hon flera dagar velat ha uppmärksamhet av oss? Vilket hon har fått, men kanske fått vänta på den... Just nu är Moa inne i en period som jag upplever som att försöka göra sig självständig, liksom fri från oss i vissa situationer. Hon vill och kan så mycket och mopsar gärna upp sig men för att nästa sekund vara den där lilla plutten igen... Förpubertet antar jag att det kan kallas. Noll koll på armar och ben, snappar upp allt och vet bäst...

Men gud så mycket jag Älskar henne ändå!!!


Gnet

Rena rama gnetpasset. Flera 1000-ingar avlöpte varandra i en och en halv timme.... Kul !? Njae, vet inte det ja... Men långt blev det i alla fall och lite ont i axeln kom som en glad överraskning...

Lagom trött nu då i väntan på BB...

Ingen vår idag inte

Vilket väderomslag, från dryga 15 grader till 1 grad imorse... Brrr och buuuu. jag vill ju ha solen här, inte grått, trist och kallt, nu får det allt räcka:-(

I alla fall så blev det inhandlat lite nya trädgårdsmöbler till "lilla" altanen. Hade stor beslutsångest eftersom jag tror att det hade passat sjukt bra med vita trämöbler, men som alla vet är inte de så snygga efter ett tag och frågan är om det är värt att hålla på att slipa och måla säsong efter säsong för att det ska se schysst ut... Det värsta jag vet är skabbiga saker så det fick helt enkelt bli ett runt i mörkt aluminium. Svårt att förklara, men det kommer bild (så småningom). Det blev lite krukor och blommor som jag och Moa har fixat med när Hugo sov. Hon var så nöjd och har vattnat otaliga gånger redan... De lär ju inte torka i alla fall. Ha ha ha!

 

Nu ska jag dö i soffan, nattinatt!


Oj

Lite dålig uppdatering, men det finns som vanligt en rad orsaker att skylla på, men den enda anledningen är att kroppen gör bövelens ont. Nu har jag tränat ett pass med crosstrainer och lite lagom styrka som gynnar både kroppen och simningen och det känns lite bättre, härligt!

Snart bara två månader kvar till långbane-SM. Kanske skulle vara på sin tid att öka på träningen lite nu... Men kroppen säger något annat, och jag måste lyssna på den, annars kommer jag nog inte ens till Göteborg... Förhoppningsvis så är våren här med sina 15 grader idag, låt den stanna och bara bli varmare, då är jag mer än nöjd!


Dada!

Äntligen fick jag resultatet av psykologitentan, salstentan, och gud vad glad jag är, vet inte om jag fick ett B eller ett A, hoppas på sistnämda, men vet inte om det var 42 eller 43 man skulle ha för A... Jag hade 42 och fXn vad jag är bra...:-))))) Härligt, då kan man lägga den bakom sig och jag vet att jag fattat allt rätt och kan alla grunder!!! NICE!!!!

Väntar såklart med spänning på den andra psykologitentan, antar att resultatet kommer på måndag. Hoppas hoppas. Vill verkligen inte ha någon omtenta.

Nu ska jag fira med en massa god frukt och en kopp kaffe som belöning!

????

Lilla söta Mr Right.... Jag undrar hur detta ska gå... Han ska vara bestman på våra kära vänners bröllop (jisses vad kul det ska bli!!!) och han var och provade kläder idag. Jag frågade så klart vad de ska ha på sig. Ja, skjorta och väst och något skrynkligt runt halsen.... Öhhhh, vad är det? Inte slips och inte fluga och jag vet inte vad han menar. Inte scarf antar jag, får väl googla då...

Ahhhh, plastrong...


Skryngklig????? Undra om de vet vad de har gett sig in på????

Härlig familjefredag

Idag har min söta, rara och Älskade Mr Right varit ledig! Härligt!!! Synd bara att jag inte är riktigt pigg. Känner mig dålig, men har ingen feber i alla fall. Däremot har kroppen strejkat ett par dagar, sovit nada hela vecka och det börjar väl ta ut sin rätt... Men det är bara att bita ihop. Inte lätt, men det går.

Idag åkte vi därför till Leklandet i Upplands-Väsby. Stort och riktigt bra. Paradiset för barn. Moa och Hugo lekte och racade omkring hela tiden. Sedan blev det handling och nu ska jag fixa en Ceasar-sallad. Hur gott som helst och sedan blir det kanske lite lätt skvalp i vattnet. Ingen träning för min del, men man kan köra lite skovel och träffa kompisarna.

Imorgon är det skolbänken HELA dagen, psykologi, blir säkert hur bra som helst.

Yezzzz

Klarade första tentan i delkurs tre!!! Så skönt. Tänk att en grön liten ruta där det står KLAR kan betyda så mycket!!! Men det är som att varje gång faller en sten från mitt bröst som då känns lite lättare. Jag fick till och med utmärkt på uppgiften och att jag skulle skriva likadant på nästa uppgift:-). Känner mig helnöjd med det utlåtandet efetrsom jag HATAR alla uppgifter som rör genusfrågor hit och dit och la ner ungefär en kvart på att skriva ihop... Men fXn vad skönt.

Undrar dock när resultaten kommer på psykologitentorna, två stycken som jag mer än gärna vill ha reda på nu... Vill så gärna fixa dem med, men de var svåra och man vet aldrig. Tungt om jag inte klarar dem, så mycket mer jobb. Hur som helst har jag ännu inte vågat lämna tillbaka böckerna jag lånat på biblioteket utan lånade om ALLA (typ 15 st) idag ifall jag behöver dem...


Passet idag

Visste inte ens om jag skulle kunna simma idag, men det gick, även om det gjorde ont, och därför mår jag nu lite bättre:-)

Simmade en huvudserie:

400 frisim
2*50 special

300 frisim
4*50 special

200 frisim
6*50 special

100 frisim
8*50 special

och en benserie

50+100+150+200+150+100+50

Resultatet av en värkande kropp

Ja, det är det det blir då kroppen värker. Inget bloggande... Har verkligen inte orkat, all energi har gått åt till att vara uppe... Men idag är en gnutta bättre än igår. Skönt. Lider och skänker tankar till alla som inte mår bra:-)

Kvällsmys med Moa

Efter middagen idag drog jag ut på en löprunda, en mil ungefär, medan Mr Right var ute och lekte med barnen. Möttes av 2 överlyckliga barn som fick åka skottkärra! Jag tog en mysdusch med först Hugo i knät som sedan byttes ut till Moa... Skickade Hugo i säng och fixade en supergod fruktsallad.



Nu blir det "En unge i minuten" (ruskigt bra program som man gärna fäller en tår till) och plugg resten av kvällen!
Njuter av att inte jaga Hugo kan jag lova!!!

En helt vanlig eftermiddag med Hugo

Passade på att ta lite kort på Hugo... Ja, detta var ungefär under en halvtimme medans jag försökte laga mat...



Den glada lilla duracelkaninen som drar fram som en tornado här hemma.... Får man inte som man vill är det bara att skrika... Kanske inser han snart att man inte kan skrika sig till allt...

Jag älskar dock denna lilla parvel oändligt mycket, även om han är överallt och ingenstans.

Ny vecka med nya tag

Fast jag tror i och för sig att jag saknar de där tagen idag... Har sjukt ont i kroppen, den värker så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Det gäller att hålla sig någorlunda sysselsatt med det man kan. Det vill säga inga lyft, inte vara ute, ha STORA säckiga kläder för att de inte ska göra ont mot huden (skitsnyggt... ha ha!) och försöka komma iväg att träna för att inte gå sönder av värk. Vet inte varför den är så påtaglig nu, men av erfarenhet så vet jag att just vid väderomslag, som det ju varit till och från ett tag nu, är värre. Men kan ändå inte låta bli att vara besviken eftersom jag verkligen trodde att vi gick mot värme och lämnade skitvintern bakom oss... Det är en plåga att ens orka skriva på datorn, det tar sin tid, armarna orkar liksom inte, en obeskrivlig trötthet som ger som syra (om ni har tränat riktigt riktigt hårt så vet ni vad jag menar...) så fort jag gör någonting.

Säger återigen, att tur att jag har Hugo så att jag inte kan lägga mig ner och bara strunta i allt, för jag vet att jag hade mått ännu sämre då... Han får mig att verkligen ta mig upp eftersom han inte kan själv och jag måste finnas där för honom hela tiden (ja, för Moa med, men inte riktigt på samma sätt...).

Har försökt plugga men sitter jag gör det djävulskt ont, lägger jag mig ner går det i ca en minut, sedan måste jag ändra ställning...



Åhhhh vad jag längtar till sommaren nu, kan den inte bara komm NU!!!

Ha en underbar dag och ta tillvara på varenda minut, man vet aldrig vad som händer sedan...

 

 


Söndagens mördarpass

Shit, passet var dödens. Varken såg eller lät speciellt jobbigt innan...

Huvudserien som tog död på mig såg ut så här:

4*100 medley
8*25 12,5 max

4*100 special
8*25 undervattenskick med fenor

4*100 frisim
8*25 max med en styrkeövning mellan varje 25:a




Sängen väntar snart! Skönt!!!

Dagens planer...

... är många. Man kan lugnt säga att vi har fullt upp. Efter en långfrukost med gröt, ägg, juice, varma baguetter och en hel del goda grönsaker var det dags att röja lite i tvättstugan. Just nu är jag i slängartagen. Brukar bli det lite då och då. Slänger allt jag inte saknat:-). Nu är Moa och Mr Right ute i trädgården (brrrr, skulle aldrig få för mig att gå ut idag...). Jag och Hugo är inne och han skrotar runt för fullt. Moa ska på Bowlingkalas! Gud så kul, skulle jag med vilja:-). Då ska jag passa på att plugga (har äntligen fått boken till uppgiften som ska vara inne imorgon, bra där!!!) och fixa lite bokföring om Hugo sover. Sedan blir det fika och iväg till badhuset för simtävling för Moas del. Jag hoppas att vi hittar någon vänlig själ som vill leka lite med Hugo. Min gräns går till att släppa in honom i ett badhus fullt med folk och han inte får bada... I alla fall skulle det vara kul om vi båda kunde kika på Moa. Sedan full fart hem för middag och sedan tillbaka till badhuset för att träna själv... Sedan plugg för att bli klar med uppgiften och kanske hinner jag kika på BB... Ja ni ser, dagarna är inget problem att fylla med saker direkt.

Härligt!!!


Lördagens pass

Teknik, bara rent teknikpass! Så skönt, men teknik är också ganska jobbigt att simma. Passet blev ändå runt 3500 meter. Direkt till jobbet, hem för att fixa mat, leka mysa och tillslut kollapsa med ett glas rött i soffan...

Så jävla nöjd!!!

Jag klarade omtentan (den jag missade med 1 futtigt poäng!!!) dock tycker jag att omtentan var bra mycket svårare än första, jag fattade ju knappt frågorna. Men så himlans skönt!!! Nu kan man lägga den biten bakom sig i alla fall.

Nu ska jag softa i soffan nöjd som bara den!!!

Härliga tag i bassängen

Fy 17, jag är trött, men på ett positivt sätt! Värken blev tack och lov lite lindrigare av träningen, än så länge, hoppas jag hinner somna innan den övertar hela min kropp igen.

Simmade något så roligt som

3 ( 5*200 ) Varv 1: frisim teknik, varv 2: frisim fart 2, sista 50 MAX, varv 3: arm

Plus lite insim, 25:or och avbad, sedan är man ganska nöjd en fredgaskväll! Om tio timmar ligger jag där i igen...

Gahhhhhhhhhhhhhhh!

Dålig uppdatering

Kan bero på många saker just nu. Allra främst av den värk jag drabbats av. Inte nådigt just nu. En pina att ens ha byxor på sig just nu. Och ja, det gör förbannat ont att ha dem på. Men man mår liksom inte bättre om man lullar omkring i mjukisbrallor hela dagen...

Igår var i alla fall en trevlig kväll med världens bästa tjejer på restaurang. På med leendet och bara att bita ihop för att ens kunna sitta, men det är det värt. Imorse bakade vi lite bullar och sedan pinade jag iväg för att handla, vilket var ett måste, men gick typ som i trans. Det går inte att beskriva hur man mår då värken är som värst, men man vet att man lever, elle rinte... Ska i alla fall försöka pina mig iväg till träningen även om jag inte vill, men det brukar ju vara bättre efter det och det behövs eftersom det är jobb som väntar imorgon!

Have A Nice Day! -> H A N D

RSS 2.0