Kaninmys

Ny hage och allt; Passade vi på att mysa med världens snällaste kanin. Hon är så go!


Annars har kvällen inneburit en massa tårar både i hopp och förtvivlan. Vi är rädda båda två, jäkligt rädda för framtiden. Hoppet lever dock hos båda och Hugo kommer vinna!

Slut

Jisses. Så trött som jag var idag under simpasset har jag nog aldrig varit. Kanske inte heller kämpat så... Men ibland är det kul att pressa sig lite extra och jaga sekunderna. Att se att de kapas ger en kick. Trött i ben, armar, lungoroch huvud. Sista gick på ren vilja.

Nu, efter återhämtning, mat, dryck och proteinshake är jag typ fit for fight igen... Eller nej, jag är föööör trött. Överallt.

Morgonpass

Morgonen startades med mys med två änglar! Vi alla älskar frukost och att sitta och prata. Tror mina barn ärvt från båda sina föräldrar att dagen ska börjas med en trevlig och ordentlig frukost. Yoghurt, grönsaker, frukt, ägg, hemmagjord müsli , bröd och kaffe finns varje dag framme.

Efter skolbuss och dagislämning blev det samtal med läkare och påbörjande av papper till försäkringskassan. Sedan gav jag mig ut på efterlängtad löprunda. Gud vad jag saknar det på bara två dagar. Rensade huvudet ordentligt på alla tankar medan benen matade på!

Igår kväll körde vi ett tufft syrapass. Det var ett tag sedan då jag kan lova att syran sprutade ur öronen. Inte långt men hårt.


Myspyskväll med gänget

Äntligen!
Alla i träningsgänget samlade. God mat, skratt och en massa prat gjorde kvällen!
Mina Asics

Idag drog jag på mig löpardojorna efter att jag och Moa varit och storhandlar.

Favoritmärket på löparskor är helt klart ASICS. Love them! Så jäkla sköna. Idag avverkades drygt sex kilometer med snitt tid 4.41 per km. Kändes alldeles lagom, inte för hårt men ändå lite ansträngande. Tror inte att det finns något som slår en morgon med solsken, fågelkvitter och en runda med ASICS... Ok då, kanske ett simpass i en 50:a utomlands med värmande sol...
Funderingar

Många barn med hjärntumör klarar inte den tuffa kampen mot cancern. Allt för många med just hjärntumör är det barn som skulle suttit på den fjärde stolen. Ni vet, den där reklamen där en stol är tom.

Att drabbad av hjärntumör innebär komplicerade operationer där tumörer oftast inte kan tas bort i sin helhet. Då behövs kompletterande behandling. Antingen cellgifter eller strålning. Eller både och. Otroligt tuffa behandlingar för ett barn. Operationer i hjärnan och centrala nervsystemet innebär också risk för olika komplikationer. Att strålas medför hämmande av hjärnans utveckling. Cellgifter medför nedsatt immunförsvar och risk för att lättare drabbas av virus etc.

Detta gör mig otroligt rädd. Klart jag utgår ifrån att allt går bra. Men fakta är fakta. Att just nu leva i en ovisshet om vad läkaren anser vara bästa behandling, hur Hugo kommer klara detta, om han råkar ut för komplikationer vid någon av de två komplicerade operationerna han ska genomgå tär. Om tre veckor har han genomgått den första, och antagligen just i detta nu, genomgår den andra. Och vi har ingen aning om hur han är när han vaknar upp. Inte ens läkaren kan väl om tre veckor ge ett klart besked. 

Detta är tankar som jag motar bort, men de finns där och gnager då och då. Helst vill jag att tumören ska tas bort nu, helst igår. Samtidigt vill jag aldrig i mitt liv utsätta mitt barn för dessa operationer. Men vi har inget val. Har aldrig fått något val av läkarna. Det har bara funnits hur och när. Inget om.

För första gången i mitt liv är jag oerhört rädd för framtiden. Jag vill skydda Hugo från allt ont och hoppas väl fortfarande på att få vakna upp och säga att det var en dröm.

Fan vad rädd jag är.


Obekymrad och glädjens tid. Innan allt blev en centrifug av läkarbesök och oro.

Hur gott?!Potatismos, fläsk, löksås och sallad. Svårslaget!

Ett litet ögonkast

Stt snegla till på dessa värmer lite extra, de för mina tankar till en underbart fin person som ger av sig själv till andra. Tack snälla, Moa och Hugo vattnar dem med omsorg, och det är tur att mamman inte gör det. Då hade de väl antagligen redan varit ett minne blott.
Ta ingenting för givet

Tänk att det ska till ganska stora, allvarliga, saker för att det som redan finns i vardagen ska uppskattas. Många gånger har jag hört att livet får en ny vändning då det inträffar saker. Och ja, visst är det kanske så. Men allt som händer har inte en mening, det finns ingen mening i onda saker. Meningen börjar väl egentligen då man utgår ifrån det som är och tillför livet mening utifrån det... Jag ser ingen mening i att Hugo blev sjuk, men jag kan tillföra och leva för  honom så att hans liv får mening utifrån hur situationen ser ut.


Vid ett fåtal tillfällen i mitt liv har jag känt ångest och oro, det är vid stora allvarliga händelser, och tänk att det många gånger är detta vi måste uppleva för att uppskatta de små vardagliga händelserna som annars obemärkt rullar förbi. Livets ytterligheter. Försök se de små små delarna som ger livet mening i sin helhet i stället för att bara se de stora, mindre roliga händelserna, och fråga vad de har för mening...

Min stora lilla tjej tillbringar ett par dagar hos mormor och morfar, hon har det underbart där, men galet vad jag saknar henne. Det är tomt, redan efter fem minuter saknade jag 'mamma, maammmma, maaaaaammmma'. Men denna längtan efter henne får mig att inse vilken mening hon tillför mitt liv. Samtidigt som jag njuter av att bara få rå om Hugo och egenmysa med honom på ett sätt han inte är van vid. 

Att höra dem både berätta hur mycket de saknar varandra får mig också att inse och förstå sammanhanget i meningen med att vi är just den familj vi är.Älskade älskade ungar!

Lev för det som finns, här och nu, och ta det inte för givet.


Solnjutning

Dagen började som sig bör med x-antal längder i bassängen. För er som orkar räkna blev det 4400 meter i en 25 meters bassäng. Passet avslutades med en styrkebana vilket i stort sett dödade mina muskler... Ok, tog inte i, vågar väl inte riktigt, men kul att vara tillbaka!

Efter det kom en fin present av en underbar människa tillanvändning. Här ska planteras! Innan jag tar itu med det tillsammans med mina små blir det kaffe och altanhäng!


Vintertrötta ben och fötter är inte vackert enligt mig... Inte på mig själv i alla fall. Så nu gör jag ett helhjärtat försök att ändra på det!

SOL!

En ny erfarenhet

Njurstensanfall.

Värre än stt föda barn-smärta.
Jag som trodde jag var hungrig efter träningspasset, fick håll och att det tog för lång tid mellan träning och mat... Då ryggslutet och vänster sida gjorde bövelens ont och jag kissade blod var enda alternativet att bege sig till akuten. Ganska snabbt konstaterades det att det var ett kraftigt njurstensanfall. Mådde då ok så fick åka hem med suppar i form av Spasmofen att ta vid nästa anfall. Gick och la mig i Hugos säng, då han krupit upp på min plats bredvid min sovande blivande man. Jag somnade vud halv ett och allt ländes ok. La medicinen bredvid mig för att ha till hands om det skulle behövas. 

Vaknar strax efter tre i smärtplågor från en annan planet. Då jag vaknade skakade jag, svettades och kräktes. Ålade i svett, som fick det att glida bra, till min sovande hälft. Fick inte fram ett ljud men han fattade ganska snart att jag hade sjukt ont. Han ringde ambulansen medan jag försökte andas. Fortfarande skakandes och svettandes kom jag tillbaka till sängen och var nig vit av smärta när ambulanspersonalen kom. De satte infart och började med smärtlindring direkt. Eftersom jag hatar nålar och sjukhus fattar jag knappt att de fick sätta denna, men var nog borta i smärta. Ambulansfärd till sjukan där jag fick mer smärtlindring. Röntgades och de såg en njursten på ca 5 mm. 
Svimmade och kräktes av en blandning av smärta och läkemedel.

Sedan kom stenen ut. Cool, för det är verkligen en sten!

Men vill nig inte uppleva det igen. Nu hoppas jag att vi får fira påsk o lugn och ro.

Ha, just'e, missade ju prov-och avsmakning av vår bröllopsmeny igår... Vi har fått ställa in och boka om det två gånger redan på grund sv sjukhusbesök med Hugo, så det var lite nu eller aldrig. Mr Right och svåger gillade det och jag litar på dem...GLAD PÅSK


Vår!

Hur underbart är det inte att snöra på sig joggingskorna, ge sig ut och mötas av sol ovanför, omgiven av blåsippor och vitsippor samtidigt som fåglarna kvittrar?! Underbart uppfriskande, helande och renande skulle jag påstå. Passet bestod idag av backintervaller. Nära dödenupplevelse många gånger, men med omgivningen var det lätt övervinneligt! 

Mitt i stånkandet och flåsandes ringde läkaren. Bara för att liksom. Bara för att kolla läget innan påsk. Gulligt och tryggt. Och vi vet var vi ska vända oss om det behövs. Aldrig någonsin mött denna typ av läkare tidigare. 

Ja, idag hade kunnat vara dagen då Hugo skulle opererats. Tack för att det inte är det. Men ändå inte. Sjukt jobbig väntan, men vill väl samtidigt att den dagen inte ska komma... Då kommer jag sätta rekord på vad jag än gör på grund av oro, frustration, ångest, raseri uppblandat med lättnad för att tumören förhoppningsvis kan avlägsnas, om än lite.

Nu börjar påsken och jag ska ta cykeln och hoja och hämta Hugo! Ikväll blir det simttäning igen. Imorgon med, men dessutom bröllopsmenyavsmakning och trevlig middag på kvällen!
Igår var ingen bra dag

Konstigt, några dagar känner man sig ganska stark och så kommer en sådan dör jobbig dag, precis som att man ska 'straffa sig själv' för att man försökt fokusera på annat. Eller som att verkligheten kämpar för att komma ikapp. Det är sådana dagar de outtalade tankarna slår till. Död finns där hela tiden, men är mer eller mindre närvarande. De behöver antagligen få komma fram för att sedan tryckas tillbaka för någon dag igen. 

Tack ni underbara människor som finns för oss, ni vet vilka ni är! 


Hårdträning

Morgonen började som vanligt med en stadig frukost innan vi begav oss till badhuset. Idag stod max-pass på schemat. Alltså hårt hårt hårt.

Inte så långt men istället kvalitet.
Efter ett ganska långt insim körde vi:
6(8x25 + 200 paddel)
Varv I frisim Max st 40
Varv II ben hårt/löst
Varv III vattentramp
Varv IV uv kick fenor
Varv V frisim med fenor st 25
Varv VI frisim paddel st 25

Trött. Syra. Ont.
Men nöjd!!!

Då solen skiner passar vi på att vara ute innan det vankas tjejmiddag här hemma. 

Fredagsmys!

Då Hugo följde med morfar hem hem till mormor efter en hel dags tapetserande så passade jag och Moa på att ha en tjejkväll med Kinamat och godis. Fast det bara var fredag. Moa orkade dock bara en bit, ha ha! Helt obeskrivligt skönt att ägna 100% åt finaste tjejen!

Gott var det! Kröp ner under täcket och kollade lets's dance och bara pratade!

Älskade unge, stoppatiden.nu!!!!


Sorry CAMILLA

Svarade på dina kommentarer men måste råkat radera dem. Kan du se dem? Inte jag.

Det här med vänner

Är det nu det märks, vilka som är ens vänner som finns där och ger energi oavsett? Det är märkligt hur tydligt det blir ibland. 

En del relationer är livslånga andra är korta. En del är starka och andra är svaga. En del stöttar medan andra stjälper. En del är rädda medan andra är fromma. En del suger energi då andra tillför.

En sak är i alla fall sann; alla reagerar olika beroende på i vilket sammanhang man befinner sig. Vad som finns i den egna ryggsäcken och vad man är rustad med har stor betydelse.

Själv har jag omvärderat, samtidigt som jag är mer förvirrad än någonsin. Aldrig någonsin tidigare har jag ställt mig frågan: vad vill jag och vad mår jag bra av?  Alla andra har alltid kommit före. Nu finns det inte längre energi att ge på 'onödiga' relationer, den energi jag ger vill jag tillföra på bästa sätt till de som oxå kan förvalta den.   

Varför har man relationer? Och på vilket sätt är de värdefulla?

Ett syskons oro

Att vara syskon till ett barn som drabbas av cancer är inte lätt. Att ständigt känna oro för vad som kommer hända eller ett utanförskap att inte få vara med vid olika undersökningar och läkarbesök väcker många frågor. Tack och lov att vår underbara tjej ställer frågorna till oss. Att hon kan tala om sin oro och sina tankar.

Men hur stöttar man upp som förälder? Vad och hur man än gör känner man dig otillräcklig. 
Ingen lätt match att gå det här. Låt det börja, vi ska slåss och vinna, och låt sedan allt bli som förr!


Världens bästa Moa!


Nya känslostormar

Ja, morgonen började exakt 7.20 genom att göra Hugos framtid mer verklig.

Nu vet vi, med säkerhet, att läkarna beslutat att operera in stag för den kraftiga skolios tumören i ryggmörgskanalen orsakat i samband med operationen för att, om det går, ta bort den elaka tumören. Men vi ska inte tro att det görs i samma operation. Troligtvis inte i alla fall.
De räknar med att ena dagen ta bort tumören, en operation på ca tio-tolv timmar. Låta Hugo vara i stort sett nedsövd till dagen efter för att då, i samm snitt gå in och operera in stag. Ytterligare en riskfylld och lång operation. Vi har också blivit varse om att de inte kan operera in stag som går att förlänga med magneter på utsidan eftersom han kommer göra upprepade magnetröntgenundersökningar och då får man inte ha magnetfält i kroppen. De stag man använder ska förlängas var femte/sjätte månad och bytas ut ca vartannat pr. Genom kirurgi. Så småningom stundar en steloperation. Lägg där till behandling för tumören. Men han kommer förhoppningsvis slippa korsetten. Han är en hjälte som kämpar och som kommer kämpa tillsammans med oss.

Mitt hjärta värker. Vår älskade Hugo, ingen, ingen, ingen, ska behöva genomgå detta. 

Fan, ta vara på tiden som är, ta inget för givet och skit i om det ligger ett par strumpor i ett hörn. Ta vara på stunderna i nuet, lev, älska och uppskatta allt ni har. Hur mycket vi än inte vill utsätta vår son för detta har vi inget val. Det har aldrig funnits ett 'om' vid läkarnas tal om operation utan bara 'att' och 'när'. 


Världens gladaste, alltid!

Skuldkänslor

Fast vi från läkaren har intyg på att vi ska vara hemma på heltid för att samla kraft och styrka inför vad som ska komma känner jag skuld få jag är det. En dag hemma igår. Måste erkänna att det var skönt. Nog för att jag vill jobba, mer än något annat, älskar mitt jobb, så ingav den lediga dagen ett lugn. Det är svårt att genomföra ett jobb bestående av mänskliga relationer och deadlines när man befinner sig hos doktorn hela tiden. Tror att läkarna har en poäng i det de säger...

Idag blir det kurs hela dagen med underbara kollegor. Ska bli kul, men också tungt...

Hugo har sedan igår natt haft ont i huvudet samt påstått att huset snurrar och att det känns som att han åker flygplan... Oron finns där. 

Önskar alla nya (och gamla) läsare en trevlig dag!

Dagen igår

Dagen igår var lång. En lång dag av intryck, möten, undersökningar, väntan och besked. 

Beskeden var inga nyheter. Magnetröntgen visade inte bättre bilder. Gav inga svar mer än att tumören vuxit nämnvärt. Alltså inte jättemycket, men den har vuxit på ca fyra veckor. De vet fortfarande inte om den går att operera bort, eller ens går att ta bort lite. Bara att operationen är avancerad och kräver mycket läkare... Jag bävar för operationen, men det måste göras. Komplikationerna som kan uppstå är många. För många, men vi har inget annat val än att låta honom opereras. Vilken behandlingsformer som sedan tar vid är för tidigt att säga. 

Styrkan var sämre i ena handen och kanske även känsel i fot. Tydligen så symptomen kommer. Annars verkar Hugo må bra. Tack och lov. 

Ikväll har han dock vaknat tre gånger på grund av korsetten men även klagat över huvudvärk. Bör jag bli orolig? 
Lek och bus på sjukhuset!

Hårdkörning

Två bra och tuffa simpass är avklarade. Och jag är nöjd med mitt genomförande. Trots en trötthet från hell gick det över förväntan och det finns så mycket som vill ut ur kroppen. En tävling inom kort skulle ge en fingervisning om hur jag ligger till. Tiderna som jag gör på träning är helt ok, för mig bra. Och det är kul, vilket är huvudsaken.

Taggad inför tävlingssäsongen, som jag hoppas blir av!

Bild från Stockholm triathlon 
Det roligaste jag gjort i tävlingsväg!


Äkta guld?

Simtävling betyder nu mer medaljer av ädlaste valör för vår fina tjej! Tre medaljer i sin åldersklass och guldet hoppas hon på är äkta...

Skönaste inställningen ever och beskrivningen av känslan av att få kliva överst på pallen slår allt. Jag önskar jag hade kunnat beskriva med ord, men det får inte fram den riktiga känslan hon förmedlade.


Att sedan driva omkring på Ikea efter fyra timmars bad var inte Hugos grej;

Men vi var nog desto nöjdare med att få strosa utan tjat!

This moment

Så där, en späckad dag skippar jag simträningen eftersom jag förmodligen hade sjunkit och laddade med pommes och burgare innan styrketräningspass a la stenhårt!
Lördagspyssel

Träning efter intagen frukost, ett tufft men ganska roligt pass. En snabb runda  för att inhandla något så roligt som kalklösninsmedel och en ny i-padladdare. Sedan jag kom hem har vi grävt upp säkert 100 jordgubbsplantor som ska planteras om. Solen strålar och Moa blir snart upplockad av en kompis och Hugo och jag ska på kalas. Sedan ska jordgubbplantorna ner i jorden innan vi beger oss till grannen för middag. Imorgon är det simtävling för Moa som står på schemat och sedan Ikea. Ja, det blir nog en bra helg det här!

Samtalet

Och så kom samtalet som vi väntat på, men samtidigt inte. Svaren på Mr har kommit. På måndag, då vi är inneliggande för andra undersökningar på Q82 ska vi träffa neurokirurg Bengt. Jag vet inget mer ångestframkallande... Vad vill vi ha för svar? Vad vill vi höra? Jo, att allt är bra. Tumören är borta, det vill vi höra. Men det kommer vi inte. Jag ber till högre makt att den inte har spridit sig med ryggmärgsvätskan upp i hjärnan. Snälla. Magen kommer att vända sig ut och in. Men tills dess ska vi leva livet.


Träning

Den senaste veckan har bjudit på bra och intensiv träning, precis som det ska vara under denna period. Fokus låg ju på SM som gick av stapeln i mitten av mars. Tyvärr utan mitt deltagande. Nästa år så. Nu blickar jag fram mot öppetvatten-säsongen! Ska bli kul och intressant att se hur utvecklingen varit! (Ja, ok, jag vet att det troligtvis inte blir mycket träning, eller tävling, fram över). Vansbro går av stapeln om tre månader. Tanken är att jag ska simma samtliga lopp. Taggad! Därför är träningen nu uppbyggnad på väg in i tröskelfasen och mycket kondition. Den typ av träning jag gillar bäst, men oxå den tyngsta mest psykiskt krävande. 

I lördags genomfördes flera pass. Simning, löpning och till sist deltagande i 'Spin of Hope'. Jag cyklade för Hugo, och för alla andra barn med cancer. Som en dåre trampade alla i lokalen på. Fantastisk stämning. Så summan av lördagen blev ett triathlonpass! Jag är taggad på det, så kul. Skulle vara sjukt roligt att få vara tränad, må bra och köra 
På som fXn i sommar.

Just nu är min kropp stark. Styketräningen varvat med kvalitetspass och kondition har passat mig.

Ägg och proteinpulver tillsammans med grönsaker och nötter varje dag har gjort susen.

Nu kör vi!


RSS 2.0