☀️sol☀️

Vaknade tidigt, vilket jag inte trodde efter en trevlig kväll i uterummet i goda grannars sällskap. Solen sken redan då och att ge sig av på ett träningspass i sjön kändes riktigt lockande! En timma senare och efter 4000 m avklarade har vi nu avnjutit frukost (den andra för mig) på altanen intill poolen. Barnen badar och jag sitter som en hösäck i solstolen medan den andra sliter med tomt och projekt...

Inväntar att köra kors och tvärs för att lämna barn på kalas dagen lång! Är det så här söndagar är när de är som bäst?!

Morgonstund

Ah, att det vissa nätter kan vara så svårt att sova. Vid sju gav jag upp och stack ut på en morgontur. Skönt. Då jag gav mig iväg var det regn men efter fem minuter tittade solen fram. Nu har vi precis avnjutit både bad och frukost i solen! Vad dagen bjuder på vet vi inte än. Skulle gett oss av till Eskilstuna och parken zoo med barncancerfonden, nu blev det inte så. Istället tar vi en lugn dag hemma med poll och lite fix.

Trevlig lördag!

Den känslan

Vilken underbar upplevelse! Att återigen simma i bassäng var ju som balsam för själen! Känslan av att vara fri från våtdräkten, se botten, eller ens något och känna den välbekanta klordoften var ju oslagbar idag! Tur att vädret bestämde att passet blev inomhus!

Så vad simmades då?
Jo huvuddelen bestod av:

10(400 frisim fart 3 + 75 max) st 7 min

Kändes grymt lätt, antar att det till största delen berodde på att axlarna slapp dräkten. Sedan blev det en serie med snorkel och in- och avsim. Kul var det iaf!


I did it!

2,1 mil löpning. För första gången. Mentalt tog jag mig igenom det! Sprang inte värst fort, och hade massor av ork kvar. Men benen var bra trötta på slutet, sista 2 km kanske. Men jag fortsatte och jag gjorde det! Inte så värst trött, mest hungrig! Och törstig. Kommer garanterat springa denna rundan fler gånger! Distansen på amfibiemannen snart ✔️! 

Swimrun

Har hunnit med två swimrin-pass till. Kommit upp i dryga 4000 m simning på vardera pass. Att simma och springa i våtdräkt suger och sliter. För att inte tala om hur det är att simma med skor. Mycket märklig känsla. Skir flyter, likaså benen med våtdräkt. Detta i kombination gör att jag får ett onaturligt vattenläge där det i stort sett är omöjligt att sparka med benen. Men träning ger färdighet. 

Det var dock en befrielse att ta sig skorna och köra utan skor igår. Vilken skillnad. 


Drag, tryck och rotation fanns. Det gick att pressa på med benen ich farten kändes ok. Nu är det inte så många pass kvar till Vansbro. 3000 m på lördag, om en vecka och 1000 m på söndagen. Jag är taggad, bara den ordentliga farten och känslan vill infinna sig så! SM blir det tyvärr inget av. Läkarbesök går före. Trist, men sant. 

Och sedan, om en månad är det dags för amfibiemannen. Död redan innan, men det ska bli en kul utmaning. 

Idag, snart, styrka och ikväll tänkte jag försöka få in ett långpass löpning. På två timmar. Har aldrig sprungit två timmar i sträck och bör väl få in minst 2,2 mil löpning innan amfibiemannen. Och nästa v blir det inte. Så ja, det får bli idag när barnen somnat ikväll. 

Tagga!

Hmm

Ett konstigt rött märke har idag spridit sig på ryggen, runt själva ärret.

Vet inte om det syns, men det finns där och han har inte slagit i. Igår tycker jag att han var superpigg fram till två tre. Sedan en svacka för att däcka. Nya tag och däckad igen. Idag är det inte så bra hittills. Trött, ont och svårt med mittregionerna. Blir väl bra att det idag så ska göras miktionsbedömning. 

Annars vill jag ha sooool! Nu!

❤️tack❤️

Vilka underbara kollegor man kan ha! Omtänksamma och underbara. En nöjd krigare somnade med bågen bredvid, fjädrarna under kudden och pilarna prydligt lagda intill...

Moa skriver i ännu en ny uppskattad dagbok! Tack snälla ni, hur ska vi kunna tacka?! TACK


☀️några dagar med värme☀️

Hur underbart är det inte att solen faktiskt tittar fram då och då?! Kroppen värms upp och livet känns för stunden ganska behagligt! Jag älskar värme och skulle gärna tillbringa året runt i ett varmt land. Ok skulle kanske sakna skidåkning, men det är nog det enda. 

Midsommar visade ju sig inte från sin bästa sida rent vädermässigt. Vi började med en skön morgon jogg och kramades sedan med en däckad Hugo;

Fixade tårta;

Med massor av grädde och jordgubbar på.

Umgicks med vänner sipprandes på ett glas bubbel mest hela tiden. Femkamp i duggregn och svinkall sommar... Trots vädret var det superkul och mysigt att umgås med våra vänner. 

Kvällen slutade sent med små hjärtan i sängen;

På midsommardagens morgon var jag förvånansvärt pigg och gav mig ut på backintervaller;
Efter det blev det städning och plock hos grannar och lunch bestående av rester sedan dagen innan. Och solen tittade fram! Härligt.
Därför blev det på eftermiddagen poolbad i värmen!Igår startades dagen med ett kul swimrun-pass med totalt 4000 m simning och ca 7 km löpning. Efter det kom solen åter fram och poolen nyttjades hela dagen;


På eftermiddagen hade vi finbesök av fina vänner som stannade över middag. Kul! Hugo hängde i bra men blev galet trött och somnade på en sekund. Ont, trött, sår som gått upp gör att han idag intagit soffan. Själv njuter jag av stundtals blå himmel medan Moa är i kojan och leker. Skulle gärna lyssna till skratt och plask från Hugo, men idag låter jag honom vara.

Nytt inköp i form av skor till amfibiemannen, vilka ska invigas ikväll. Det blev tillslut ett par Icebugs, hade så gärna velat ha ett par Inov8,men fick till slut inse att de faktiskt var för stora att klampa runt i i 2,4 mil... Och min storlek som jag skulle behövt ha är slut ÖVERALLT. Imorse hanns det med en snabb intervallträning; 16x100 m med 15 sek vila mellan varje. Lite löpstyrka och bålstyrka på det. 

Ja, dagarna går och om bara två veckor befinner jag mig på jobbet!!! Jeho! Innan dess blir det Vansbro och kanske kanske SM i Sundsvall. Får se hur det blir med läkarbesöket som just nu är samma dag. Nu blir det snart dags för ännu ett samtal med onkologen.

Hoppas sommaren är här för att stanna... Hm, vet att regnet är på ingång, men jag vill ha soooool!


😢

Efter att Hugo hade några underbara timmar på förskolan med midsommarfirande är han idag totalt slut. Bokstavligt talat. Allvarligt?! Ska två timmar göra mos av honom? Feber, benen orkar inte, inte ont utan enligt honom själv vet han inte varför han inte mår bra. För han säger själv att han inte mår bra idag. Jag vill inte för mitt liv på något sätt inför honom påvisa att det kan ha med dagisvistelsen igår att göra. Han ska få se förskolan som något kul och bra. Inget man mår dåligt av. Det har han så det räcker iaf. 

Det påminner otäckt mycket om hur midsommar var förra året. Otaliga samtal till läkare och en kille som somnade var han än var. Han tillbringade tiden i en soffa, sovandes, eller i vår famn, sovandes. Och då var midsommardagen ännu värre. Hoppas han piggar på dig nu så vi slipper åka in.

Jag har fejat genom hela huset. Rent och fräscht. Så skönt! Annars brukar min städhjälp, Hugo, ligga i. Idag ville han men orkade bara soraya meddel i toan innan soffan återigen lockade.

Kom igen nu Hugo! Du klara det här utan sjukhus! 

Morgonrunda fick sparka igång dagen!

Då båda barnen vaknade vid sju idag bestämde jag mig illa kvickt att dra på mig löparskorna och springa en sväng ( och ja, jag ser vårt hus heeeela tiden och är inte mer än ca 200 m hemifrån ). Barnen låg i sängen och mös med och till Barnkanalen. Nu blev det dryga 17 minuter och en runda på 4 km. Kändes lite segt, men inte snabbt, och inte det minsta trött. Hade kunnat fortsätta ett bra tag till. Men när jag kom hem och ser att jag haft en snittid på 4.26 per km, ja då blev jag nöjd! Innan frukost. 


Möjligen kan löpstyrka, intervaller, backträning och trappsteg nu visa sig i form av resultat! 💪 frukosten bestod av ägg, grovt bröd, grönsaker, juice, kiwi, egengkord müsli och kaffe såklart och avnjöts med mina små hjärtan! 

Till Hugos stora glädje fick han idag vara med och fira midsommar på förskolan. Trots lite feber och trött imorse var det ett enkelt beslut att ta. Och han var så glad! Bästa förskolan👍! Helt plötsligt fick jag tid att riva av lite ärenden som bara skjutits upp i det oändliga för att han inte orkar hänga med. Och tiden utan barn finns aldrig när man vabbar. Ja på kvällen då, men då är det inte så många affärer öppna. 


Borrelia- inget att leka med

Tyckte inte jag kände så mycket av borrelian mer än utslag och lite klåda då och då. Tji fick jag. Har haft tre dygn med enorm värk och stelhet i halva ansiktet och sjukt ont i området där utslaget är. Idag känns det tack och lov lite bättre. Antagligen har penicillinen börjat verka. Försvinn. Nu.

Avvaktar

Samtal med onkologläkare som bedömt att cytostatika avvaktas och ny Mr görs om tio veckor. Däremellan sjukgymnastbedömningar, rehabbedömning, ortoped, utroterapeut. Skönt och vi kan pusta ut ett tag. Orken tryter, men det är ju inget nytt. Att spendera två dygn på sjön tog på krafterna och igår var det platt fall i soffan hela dagen. Lite lek på kvällen men annars helt slut. Idag samma lika. Så läget är oförändrat, men ingen är egentligen mer glad än jag. Ingen cytostatika nu i alla fall! Tack!En jäkla massa fönster...

Visst, härligt med mycket fönster som ger ljusinsläpp. Inte lika kul och härligt att putsa. Höll på från nio igår morse till tio på kvällen. Bara avbrott för mat, barn och träning. Känns i armarna idag. Och nu är det bara sex fönster kvar i uterummet. Ladda och tagga för det!

OW och swimrun

Vilket härligt pass. Och jag har övervunnit min rädsla för öppet vatten. Visst resoekten finns fortfarande, men nu njuter jag av att glida (kämpa för livet) fram i vattnet. Långa sträckor i kvällssolen och naturen tätt inpå. Våtdräkten passade även i år. Alltid rädsla för att den ska vara trasig eller helt enkelt inte passa då kroppsformen kan ändras en del på ett år😉. Sitter som en smäck. Dock än så länge mycket ovant att simma i. Axlarna tar stryk då det är stor skillnad mot utan dräkt. En vanesak helt enkelt. Nu har jag avverkat två pass och flera flera återstår. Tänk om känslan och formen sedan förra året satt i, det hade ju varit perfekt. Min teknik är ändrad, för att passa distanssimning bättre. Snart är det ett år sedan SM-guldet i öppet vatten bärgades. Hade gärna velat försvara det, vilket just nu verkar bli svårt då vi just den dagen är på sjukhus. Men vem vet. Kanske. Det rycker lite i mig att i alls fall få försöka...


Nöjd efter ett Swim-run pass igår tillsammans med min blivande lagkamrat på amfibiemannen. 1 1/2 timme höll vi på, ömsom sprang och ömsom simmandes. Folk som möter oss springandes i våtdräkt och badmössa måste ju tro att vi är totalt galna. Vilket vi i och för sig är...

Bästa prestationen stod nog Moa för. Otaliga meter i öppet vatten även hon tillsammans med sina bästa tränare som får henne att våga och att göra! Hade jag stått bredvid hade hon aldrig gjort det. Hon var himlans nöjd och glad och förklarade på väg hem att hennes största intresse just nu var öppetvattensimning...!

Idag är tanken ett styrkepass och till sist ett simpass i bassäng ikväll när vi är fulltaliga hemma. Upplägget känns bra. Amfibiemannen kommer bli tuff men rolig! 

Cancerbonusar...

Är man förälder till ett barn med cancer vet man antagligen vad då kallade Cancerbonusar är. Ett ord vi helst hade sluppit, men som vi ändå är oerhört tacksamma att få ta del av. Under det gångna året har vi fått äran att medverka och njuta av små stunder av oerhörd glädje. Syskonstödjaren är en stor del i detta som med glädje och engagemang ser till att syskon får en stund bara för att vara sig själva, utan tanke på cancer eller sitt sjuka syskon. Ett tillfälle att verkligen bara ha kul! Ofta handlar det om roliga aktiviteter. Och kanske sånt som vi helt enkelt inte alltid har möjlighet att göra på grund av det sjuka barnet. Saker vi annars hade gjort. Om inte cancern kom in i vårt liv.

Sedan finns det en rad aktiviteter som ordnas även för de sjuka barnen. Både på och utanför sjukhuset. Till exempel allt från korvgrillning till grönan eller Astrid Lindgrens värld. Fantastiska evenemang som är oerhört viktiga för sjuka barn och deras familjer.  Varje gång blir jag berörd. Dels av att få ta del av detta fantastiska, som under utan är ett rent helvete. Jag berörs av att de flesta barn just där och då ser relativt friska ut. Även om de kämpar för sina liv på fler än ett sätt. 

Sedan finns det små cancerbonusar. Att som idag faktiskt vab:a när solen skiner och plaska med fötterna i en iskall pool.

För stunden kan detta låta och verka som rena rama lyxlivet. Men något dom är helt säkert, jag hade med glädje varit utan alla, precis alla, dessa cancerbonusar, om jag bara kunde få ha ett friskt barn. Hade med glädje gått till jobbet imorse och längtar efter fredag eftermiddag och pool. Istället sitter jag här och försöker njuta av stunden. I väntan på läkarsamtal, kontroller, fler tider för läkarbesök och en ständig oro över hur hans framtid kommer bli. Veckan har han brottats med en stor trötthet och det är nog första dagen idag som han själv vill vara ute och inte ligga i soffan. Då är det lätt att glömma. Glömma och förtränga hur sjuk han faktiskt är. 

Så, dessa cancerbonusar är just bonusar, men jag hade hellre vara utan dem om han var frisk. Cancerbonusar har ett högt pris, men oxå ett oerhört högt värde!

Tack alla som gör de små och stora bonusarna möjligt. 

För övrigt bjöd morgonen på en tidig runda på 12.26 km i stekande sol. Första löpturen i linne för året... Galet. Är det oxå en bonus?! Nej, eller ja, men mest något som alla under en dag kannplanera in och som man bör ta dig tid till för sitt eget välbefinnande. Även för familjens. Det gäller som vanligt att prioritera och förfoga över dygnets 24 timmar. Att hålla huvudet i trim för att orka. För att rensa. Och även för att stärka sin kropp. Men också för stt föregå med ett gott exempel inför sina barn. Att röra på sig är naturligt så länge det inte går till överdrift.Mellis

Klart Sommarlovsbarnen ska ha smoothie!

Både innan och efter var det bad i poolen som lockade.

Annars har Hugo tillbringat dagen i soffan. Och hos kaninen Tilda. Eller på en madrass i uterummet. Och varit superstjärna för att han inte orkar det han vill❤️. Inte lätt alltid. Och jag som egentligen är emot tv-tittande i tid och otid liksom evigt spelande på paddan eller datorn. Men vad gör man i dessa lägen?! Det är ju typ det enda han orkar.Swimrun

Hade nästan glömt hur kul det var! Idag, med bävan, för det kalla vattnet, var det dags att återigen dra på sig våtdräkten. Det var inte så farligt kallt, eller ok, klart det var kallt, men 16 grader visade termometern och det var bra mycket kallare i Vansbro förra året. Passet avlöpte enligt följande;
2 km löpning
800 m simning
2 km löpning
1000 m simning
2 km löpning
1200 m simning

Faktiskt så är det väldigt befriande att simma i öppet vatten. Fridfullt, nära naturen, utomhus, glädje och lite skräckblandad förtjusning. För egentligen trivs jag ju bäst i bassäng... Hade oxå glömt hur kämpigt det faktiskt är att simma i våtdräkt och i öppet vatten för just axlarna. Men som sagt, hur kul som helst!!!

Trött, mätt, varm och belåten har jag nu kollat in Robinson finalen. Ett program jag gillar och har vid några tillfällen drömt om att gå vara med. Men bara på kul! Skulle ju vara grymt kul att se hur man ligger till på tävlingarna!

Sidan av ansiktet värker, grymt mycket. Hoppas penicillinen verkar snabbt.


Utslag-▶️ borrelia

Penicillin mot borrelia. Haft ett utslag drygt sex veckor som var litet, på kinden nära örat, men som blivit större, nu ut mot ögat. Tog mig upp till vårdcentralen och tydligen är det borrelia. Anledningen till att jag Åre dit är såklart dels att det blivit stort och är väl avgränsat men även att det faktiskt börjar göra ont, riktigt ont. Hoppas att det försvinner fort nu.

SOMMARLOv

Sådär. Vårterminen över och stora ❤️ Har nu sommarlov. Lite märkligt sådant med vab och sjukhusbesök. Men hon behöver i alla fall inte upp till skolan varenda dag. 

Sommarfina och under kvällen igår sprack det upp och blev ett strålande väder. Som vanligt firade vi med grillning och jordgubbar här hemma! Tack ni som var med!

Moa har slutat lågstadiet och kliver i höst till mellanstadiet. Hon sa hej då till en underbar lärare och tårtbuffen smakade underbart!


Vårt bidrag.

Nu ligger sommarlovet framför med ingenting inplanerat. Eller jo, det enda är vansbrosimningen för mig och Moa vilket vi slår samman med vistelse i Leksand och sommarland med våra underbara vänner! Annars är det hemma  som gäller, poolhäng och sjukhus...och jobb. Vi jobbar lite om varandra, men det blir bra det!

Om ca två veckor lär vi få att göra med små kaninbebisar oxå! Vera boar på och har dragit in all halm i sitt bo. Spännande! 

Vår som är en sann djurvän;
Kan det plötsligt hända?

Som bekant var vi i fredags på sjukhuset hela dagen. Verkligen hela dagen. Men. Det var en bra dag där. Alla läkare vi träffade under dagen hade koll på läget. De visste var Hugo befann sig. De visste symptom, vad som hänt, VARFÖR han var där. Vad som skulle göras och gås igenom. För första gången kändes det som att det var ett team kring honom som var väl insatta i hans mående.  Under dagen fick jag detta i min hand:

Kan ju bara hoppas att detta inom en snar framtid blir sant och att det är genomförbart för alla de barn som är i behov av det. Det skulle underlätta så mycket! Att inte varenda gång behöva dra HELA sjukdomsförloppet för IDELIGEN nya läkare som inte har en aning. Att kunna starta där senaste besöket avslutades. Att inte behöva sitta på akuten 10 timmar. Att det finns en samlad bild. Vi lär ju få se, för vår tid åå sjukhus är då rakt inte slut. Där lär vi få tillbringa lika mycket tid som vi gjort om inte mer. Det har ändå bara gått ett år och Hugo vill vi ha kvar i minst 90 år till!

Inlägg och uppdatering om hans mående kommer!

Vi hälsar Tilda välkommen


Här presenterar vi nu vår nya familjemedlem. Tilda. Hugos alldeles egen kanin. 

Bedömning

Som sagt, fredagen innebar undersökningar och lite svar. 

Först: magnetröntgen såg 'bra' ut. Som vanligt har tumören vuxit, men inte mer än vad som beräknas. Gissa om skönt att höra!!! Mirakel finns.

Dock finns en misstanke om ökad aktivitet i den. Vilket nu utreds vidare. Hoppas inte. Tydligen var det svårt att utlösa av Mr varför de ska granska igen. Om det visar sig får vi svar på onsdag hur de tänker kring behandling. Inte nu. Inte än. Ord som ekar i mitt huvud.
Med på onkologbesöket var en av de neurokirurger som opererade Hugo, överläkare från onkologen och de hade innan talat med ryggkirurgen och ortopeden. Wow. Samarbete 👍 för Hugos skull, för vår son. Kändes som värsta flowet ju. Nu är den här neurokirurgen såååå bra och så underbar på alla sätt och vis. Alla är överrens om att ryggen är kraftigt asymmetrisk och deformerad av dessa stora och komplicerade ingrepp han varit med om under senaste året. Ryggen borde vara rakare. Mer symmetrisk. Troligtvis orsakar tumören ett tryck både på skelett och nerver liksom muskler som orsakar svullnader. Så länge de försvinner vid vila och inte istället ökar behöver vi inte vara oroliga för just detta. Båda var imponerade över Hugos rörlighet liksom motorik. Vi fick svart på vitt att ingen operation liknande denna genomförts. De visste inte om det någonsin förekommit. Ingen trodde att han skulle kunna gå, ha de reflexer och den känsel han ändå har! Mirakel finns! Att efter en så här stor och så otroligt komplicerad operation har dessa förmågor är underbart enligt dem. Dessutom kommer Hugo som bekant genomgå otaliga fler.

Neurokirurgen vill i dag inte operera Hugo mer för att hans mår de ska bli bättre. Det är för riskabelt och skulle inte på något sätt gynna honom. Riskerna för stora. Skönt att slippa ännu en så stor operation som första. Men ändå vill vi ju bara ha bort den.

Enligt onkologen så kommer han behöva cellgifter senare och skulle kust nu må sämre än vad han gör om de sätter in det nu. Men, de ska återkomma om detta på onsdag efter ännu en neuro/onkologrond där allt ska vägas samman. 
Mycket talar för att Hugo har en slags hjärntrötthet rent neurologiskt. Vilket innebär att funktionerna finns men under en mycket begränsad tid. Rent kroppsligt tar de slut och hur han än då kämpar går det inte. Nu är frågan; hur kan han få hjälp med detta? Går det? Det kanske bara får vara så här?!

Enligt sjukgymnastbedömning är motoriken bra. Känseln över bål nedsatt, vilket är helt nytt. Tecken på ökad aktivitet?! Uttröttbarhet. Kunde inte stå på ett ben i slutet, men en liten stund i början.

Utologbedömning; ok med tömning, men inte fullt så bra att han inte känner sig kissnödig på en hel dag. Tecken på ökad aktivitet? Vilket också blir mycket påtaglig då han är helt slut och vid de tillfällen vi fått åka in akut eller blivit inlagda är det just kombinationen helt slut, inte kan stå, inte kan kissa samt inte kontrollera nr 2.

Vid samtal med neurologerna gjordes egentligen samma bedömning. Ögats nedsatthet finns kvar, oförändrat. Men det vet vi ju att just Horners syndrom aldrig försvinner. Styrka bra, känsel lite diffus här och var. Läkarna där har aldrig träffat ngn som genomgått en liknande operation med då stora och upprepade ingrepp. Inte heller de trodde att Hugo skulle kunna gå och fungera så väl som han gör. Även de bedömer att det är en slags hjärntrötthet i nervsystemet. Att Hugo verkligen blir så slut som han är. Och just nu är han så pass liten att han inte kan reglera eller tänka att han ska spara på krafterna. Han kör så länge han orkar, tills det tar stopp. Sedan däckar han och har han pressat sig själv för hårt resulterar det i dessa akutbesök. Han måste till sjukhus då. För det kan bli tokigt om signalerna i ryggmärgen inte fingerar som de ska. Riktigt tokigt. 

Så hur gör man som förälder för att tillvaron ska bli bra?! Tar med rullstolen överallt. Låter honom ta del av det sociala samspelet den tid han orkar. Svårt på förskolan med jobb osv. De bedömer att två timmar är lagom, hinner man ens starta sin arbetsdag då?! Eller ska han köra gärnet för att sedan vara däckad i tre dygn?! Vi har provar allt. Rent kroppsligt mår han bäst här hemma. Där han kan leka, vila, sova i den takt han själv vill. Men då missar han så otroligt mycket rent socialt och han missar sina vänner. Vi vill att han ska gå på förskolan och ha ett bra liv hemma och inte enbart ligga i soffan oförmögen att röra på sig. Vi vill jobba. Men vad är priset?!

Vi avvaktar just nu den sammantagna bedömningen och jag ber att det inte blur tal om cellgifter nu🙏.  Jag hoppas även att de kommer fram till en bra lösning på hans situation dagis/hemma. Men om tre-fyra månader är det dags för nästa operation...

Åh, älskade lilla kloka pojke!❤️


Ständig berg-och dalbana

Efter två riktigt bra dagar på Astrid Lindgrens värld är vi åter hemma i vardagen. Med läkarbesök och sjukhus varvat med ytterst lite jobb och några timmar på förskolan för Hugo. Moa är i skolan men hennes humör påverkas så mycket av att vara storasyster till en cancersjuk lillebror. Jag vet att trots, oro, magont, mastodonta humörsvängningar bland annat beror på just oro över sin lillebror. Men så klart att det även beror på utveckling och att hela tiden ha en mamma som har svårt att räcka till. Inte alltid så lätt att räcka till fullt ut då ena foten är på sjukhuset vilket liksom måste prioriteras. Samtidigt som jag inget hellre vill än att vara hemma när hon kommer från skolan... Eller bara att hon ska veta att jag kommer...

Hur som. Astrid Lindgrens värld bjöd på mycket roligt. Ömsom pigg ömsom däckad Hugo.
Teater.

Liten tjej på stor stol!

Hugo samtalar med Emil och familj!

Klubbpaus

Minsta klubban...

Pippiteater

Tankning...

Pippis träd

Igår var Hugo på förskolan en liten stund medan jobb utfördes. Innan var det en sväng till sjukhus. Han älskar dagis. Idag blir det två timmar till. Men han är bra slut idag;

Alltid dessa upp och ner. Just nu håller vi även på med urinmätning/kontroll inför morgondagens besök på ALB. Sim för övrigt lär gå till historien. Från morgon till kväll. Hela dagen fullproppad med undersökningar och läkarsamtal. Bra att de är samlade iaf! Åter till urinmätningen. Tycker mig minnas att det inte såg ut så här sist, flr drygt ett år sedan. Kan minnas fel, och vi får ju svar imorgon. Men tycker att det inte ser så bra ut. 🙏 hoppas jag har fel. I övrigt ser jag mest fram mot besöket på neuropediatriska mottagningen. De brukar ge mest och en underbar läkare! Känns bra att det blir av imorgon! 

Hoppas dagen flyter på, för kvällen bjuder på tjejmiddag här hemma med bästa bytanterna! Åh vad jag längtar. Ska bli grymt kul. Redan är det förberedelser som gäller. God mat, god dryck och trevligt sällskap. Att dessutom bara få omges av vuxna människor kommer tillföra mitt liv så mycket energi just nu. Ss jag att jag längtar?! Det gör jag!

Ständig berg-och dalbana

Efter två riktigt bra dagar på Astrid Lindgrens värld är vi åter hemma i vardagen. Med läkarbesök och sjukhus varvat med ytterst lite jobb och några timmar på förskolan för Hugo. Moa är i skolan men hennes humör påverkas så mycket av att vara storasyster till en cancersjuk lillebror. Jag vet att trots, oro, magont, mastodonta humörsvängningar bland annat beror på just oro över sin lillebror. Men så klart att det även beror på utveckling och att hela tiden ha en mamma som har svårt att räcka till. Inte alltid så lätt att räcka till fullt ut då ena foten är på sjukhuset vilket liksom måste prioriteras. Samtidigt som jag inget hellre vill än att vara hemma när hon kommer från skolan... Eller bara att hon ska veta att jag kommer...

Hur som. Astrid Lindgrens värld bjöd på mycket roligt. Ömsom pigg ömsom däckad Hugo.
Teater.

Liten tjej på stor stol!

Hugo samtalar med Emil och familj!

Klubbpaus

Minsta klubban...

Pippiteater

Tankning...

Pippis träd

Igår var Hugo på förskolan en liten stund medan jobb utfördes. Innan var det en sväng till sjukhus. Han älskar dagis. Idag blir det två timmar till. Men han är bra slut idag;

Alltid dessa upp och ner. Just nu håller vi även på med urinmätning/kontroll inför morgondagens besök på ALB. Sim för övrigt lär gå till historien. Från morgon till kväll. Hela dagen fullproppad med undersökningar och läkarsamtal. Bra att de är samlade iaf! Åter till urinmätningen. Tycker mig minnas att det inte såg ut så här sist, flr drygt ett år sedan. Kan minnas fel, och vi får ju svar imorgon. Men tycker att det inte ser så bra ut. 🙏 hoppas jag har fel. I övrigt ser jag mest fram mot besöket på neuropediatriska mottagningen. De brukar ge mest och en underbar läkare! Känns bra att det blir av imorgon! 

Hoppas dagen flyter på, för kvällen bjuder på tjejmiddag här hemma med bästa bytanterna! Åh vad jag längtar. Ska bli grymt kul. Redan är det förberedelser som gäller. God mat, god dryck och trevligt sällskap. Att dessutom bara få omges av vuxna människor kommer tillföra mitt liv så mycket energi just nu. Ss jag att jag längtar?! Det gör jag!

Ständig berg-och dalbana

Efter två riktigt bra dagar på Astrid Lindgrens värld är vi åter hemma i vardagen. Med läkarbesök och sjukhus varvat med ytterst lite jobb och några timmar på förskolan för Hugo. Moa är i skolan men hennes humör påverkas så mycket av att vara storasyster till en cancersjuk lillebror. Jag vet att trots, oro, magont, mastodonta humörsvängningar bland annat beror på just oro över sin lillebror. Men så klart att det även beror på utveckling och att hela tiden ha en mamma som har svårt att räcka till. Inte alltid så lätt att räcka till fullt ut då ena foten är på sjukhuset vilket liksom måste prioriteras. Samtidigt som jag inget hellre vill än att vara hemma när hon kommer från skolan... Eller bara att hon ska veta att jag kommer...

Hur som. Astrid Lindgrens värld bjöd på mycket roligt. Ömsom pigg ömsom däckad Hugo.
Teater.

Liten tjej på stor stol!

Hugo samtalar med Emil och familj!

Klubbpaus

Minsta klubban...

Pippiteater

Tankning...

Pippis träd

Igår var Hugo på förskolan en liten stund medan jobb utfördes. Innan var det en sväng till sjukhus. Han älskar dagis. Idag blir det två timmar till. Men han är bra slut idag;

Alltid dessa upp och ner. Just nu håller vi även på med urinmätning/kontroll inför morgondagens besök på ALB. Sim för övrigt lär gå till historien. Från morgon till kväll. Hela dagen fullproppad med undersökningar och läkarsamtal. Bra att de är samlade iaf! Åter till urinmätningen. Tycker mig minnas att det inte såg ut så här sist, flr drygt ett år sedan. Kan minnas fel, och vi får ju svar imorgon. Men tycker att det inte ser så bra ut. 🙏 hoppas jag har fel. I övrigt ser jag mest fram mot besöket på neuropediatriska mottagningen. De brukar ge mest och en underbar läkare! Känns bra att det blir av imorgon! 

Hoppas dagen flyter på, för kvällen bjuder på tjejmiddag här hemma med bästa bytanterna! Åh vad jag längtar. Ska bli grymt kul. Redan är det förberedelser som gäller. God mat, god dryck och trevligt sällskap. Att dessutom bara få omges av vuxna människor kommer tillföra mitt liv så mycket energi just nu. Ss jag att jag längtar?! Det gör jag!

Mot Astrid Lindgrens Värld

I skrivandes stund sitter hela lilla familjen på bussen mot Astrid Lindgrens Värld. Tack barncancerfonden att vi får tillfälle att följa med på detta fantastiska arrangemang! Regnet bokstavligen öser ner ute, men här inne har vi det ganska bra

Enligt väderprognos ska regnet upphöra strax efter elva, vilket borde bli perfekt då vi är framme vid halv tolv 👍.

Imorgon är vi hemma sent, då laddar vi om för otaliga sjukhusbesök med diverse undersökningar. Fredag blir en mastodont dag på ALB, från tidig morgon till sen eftermiddag. Ge mig kraft att ta mig igenom den dagen. Uroterapeut, onkologbesök, sjukgymnastbedömning, neurologmottagning, neuropediatriska mm... Någon gång mitt på dagen får vi svar på magnetröntgen som utfördes för en vecka sedan. Tills dess vilar bilderna i datorn, utan vår vetskap om vad de visar. Denna väntan är som en transportsträcka, något säger mig att de är oförändrade denna gång. Jag hoppas på det. Då skulle sommaren innebära lite lugn och ro från sjukhus och framför allt att vi kan andas ut i tre månader. Men, varför mår han som han gör? Från pigg till tvärslut och helt däckad. Känns inget bra att ingen vet och kan förklara. Men som sagt, på fredag vet vi mer hur tanken är. Förhoppningsvis.


Spanar ut i tunnelbanan och konstaterar att han bara ser tunnelväggen...


Morsdagsmiddag i storstaden!


Under läkning!
Snart kan vi ta bort plåster och se hur det ser ut! Tänk vilken förmåga kroppen har att läka. Frågan är hur många gånger den kan läka?! Skulle allt gå som planerat har vår lilla gosse ca 18 operationer kvar... Av stagen. Och förutsatt att de inte lossnar och att tumören håller sig 'i schack'. 
RSS 2.0