24 timmar senare...

... Ligger jag här igen. Shit vad trött jag är. Galet. En lång dag där klockan ringde redan fem. Jobbat i 13 timmar. Kom hem, kom på att jag jag fikat imorgon... Bakat, tvättat, duschat och kraschlandat i sängen nu.

En givande dag har det varit men nu säger jag god natt!


Resdag

Imorgon väntar en lång dag. Bil och flyg och det omvända. Redan i ottan lämnar jag hem och barn. Jag hoppas på en bra dag med effektiva möten och tider som passas. Ska ta tillfället i akt att plugga då tid ges. Känns knappt som jag kommit hem från träningslägret än. Och redan är jag på väg mot nästa anhalt...

Men nu är jag trött och dessutom känner jag hur tröttheten från all träning börjar smyga sig på. Passar alldeles utmärkt med en lång jobbdag imorgon och vilodag från träning!


Ville Viking i egen hög person!

Inte lätt att förklara för en bestämd och envis treåring att detta inte är lille skutt utan att det är ville Viking i egen hög person!


Träningshelg avslutad!

En härlig träningshelg med hela klubben avklarad. Stora som små har kämpat i ett antal timmar både i vattnet och på land. Efter många och långa simpass av god kvalitet ligger jag nu nöjd i min säng! Simning har varvats med styrketräning och löpning. Igår kväll trodde vi nog att träningen var klar för dagen, men vips var vi ett gäng iförda i träningskläder som gav oss ut på en underbar kvällsrunda. Jag trodde nog att jag efter detta slit i bassäng och på land skulle vara tröttare än vad jag är... Antar att tröttheten kommer imorgon. Grymt nöjd är jag i alla fall. Och sjukt trevligt och roligt har det varit att tillsammans med alla simgrupper få vara med om ett så bra träningsläger.

Tack värsta bästa gäng för den underbara joggen i den åländska solnedgången igår!!!


Morning!

Ny dag, sol, underbart. Dock inte lika underbart att vänta på tandläkaren... Hata. Förhoppningsvis sista behandlingen som har med denna rotfyllning att göra. Detta är värsta tänkbara ställe att vistas på... Enligt mig.

Dock väntar lite trevligare saker senare idag. Jobb med vårlunch och diverse möten.

Nu kör vi!!!

Tror min älskade flicka har lite vårspring i benen!!!


Träning

Sista tiden har träningen blivit lite då och då, utan kontinuitet. Det om något känns konstigt för en idrottare som mig... Jag vill träna, men huvudet går inte med på att jag tar i för mycket än...

Tyvärr blev det ingen simning igår. Idag blir det friskvård i form av intervaller hela vägen hem. Solen skiner och det osar vår!!! Jag är taggad på sm, bara träningen vill komma igång ordentligt.

I måndags blev det styrketräning för mina svaga små armar. Härligt.

Jag vill ta i mer än vad jag gör. Men detta är bättre än inget.

Och vet ni, snart är det vätternrundan. Dra mig baklänges. Kanske dags att ta sig ut på en cykeltur då???


Dagarna går

Dagarna rullar på, alldeles för fort. En mängd möte på jobbet är inbokade, finns ingen tid för fler direkt, men det trycks in på något sätt vilket gör att tiden går ännu fortare. Känns det som. Dygnet har fortfarande lika många timmar, liksom arbetsdagen fortfarande är lika lång... Men VAR tar tiden vägen? Imorgon är tiden vikt till att skriva, bara ett möte ska hinnas med. Och den obligatoriska friskvårdstimmen:-). Hur perfekt kan det inte bli att avsluta dagen en timma tidigare, träna på arbetstid genom att springa hem i utlovat vårväder med solsken?!


Tips; mackgubben

Här hemma kommer mackgubben på besök varje morgon! Dock blev det en flintskallig idag, vanligtvis brukar han även ha hår i form av krasse eller solrosskott...

Perfekt sätt att få barnen att äta grönsaker på morgonen.

Prova!


Försöker mig på ett svar...

Tack Camilla för din kommentar och fråga:-). Jag ska försöka svara så gott jag kan...
 
Jag lever än idag med herr Fibromyalgi, och (antar) att jag så kommer att göra resten av mitt liv. Det är ingen lätt kamp. Många gånger ett rent helvete.
 
Ett tag hade jag ett stort behov av att skriva av mig om smärtan fibromyalgin orsakar. Det har jag fortfarande periodvis. Jag hade efter många år turen att möta en mycket bra läkare. Mitt driv i min träning har varit räddaren. Tänker jag tillbaka på min träning då jag var yngre och simmade SUM-sim och junior-SM hade jag ständigt ont. Väldigt ont. Men jag trodde att det hörde träningen till. Att simmar man två pass om dagen plus lite styrketräning, ja då har man ont. Och har man ont så var det inte heller så konstigt att det gjorde ont med massage...
 
Jag slutade simma och blev så småningom gravid med min älskade dotter. Just under graviditeten upplevde jag för första gången hur jag faktiskt inte ständigt gick runt och hade ont. Jag hade ont, men det var så mycket bättre, en ren befrielse från hur det tidigare varit. Den älskade dottern tittade fram en dag i december. Det gick en månad knappt och värken naglade sig fast mer och mer. Nu värre än någonsin. Trots att jag grät varje dag och knappt orkade lyfta benen så kämpade jag på. Man blir härdad. Men det blev inte bättre. Bara värre och värre. Jag tappade allt jag höll i. Kastruller, grytor, mjölkpaket ja och till och med min dotter. Det var tur att vi inte hade sänkt sängen, så det blev egentligen inget fall för henne, Hon kom liksom aldrig ovanför madrassen med kroppen, men mina händer löd inte och gjorde så ont. Där och då fattade jag nog för första gången att det inte var ok att ha så ont. Sökte läkare och en lång ovisshet och runtskickande till så många läkare att jag tappade räkningen. Som många andra med fibromyalgi blev jag ifrågasatt och inte tagen på allvar. Men så tillslut hamnade jag rätt. Underbara person som hjälpte mig.
 
Jag har provat många vägar, gjort misstag och gjort rätt. Gör om, gör rätt... Jag har insett att utan träning mår jag så mycket sämre. Jag har också lärt mig, även om det är svårt, att för mycket och för hård träning också får mig att må sämre. Inte en bra kombination om man vill satsa lite på sin idrott... Jag har valt. Valt den bästa vägen för mig. Lagom för min kropp för att jag inte ska gråta av smärta varje dag. Jag vill aldrig mer tillbaka till det året där jag inte kunde växla i bilen, där jag inte kunde stå och röra i pastakastrullen, där jag inte kunde ha på mig ett par strumpbyxor eller ett par jeans, där jag inte kunde hänga tvätt... Allt på grund av den oerhörda smärta fibromyalgin för med sig.
 
Så vad gör jag? Var får jag min kraft ifrån till att hantera smärtan?
Ja, lagom. Allt är lagom och positivt tänkande. Det finns dagar då jag har så ont att jag inte kommer upp ur sängen. Har man barn måste man, det går med viljan. Jag är envis. De dagar jag mår så och egentligen bara vill dra en filt över huvudet och försvinna, det är de dagar som går att vända till något positivt. Valet är lätt. Att sitta i soffan eller gå ut och springa eller ställa sig på trampmaskinen? Jag VET att sitter jag i soffan kommer morgondagen vara katastrofal. Men går jag ut och springer i LAGOM takt eller ställer mig på crosstrainern i 20 min så räddar det mig.
 
Jag vet också att de dagar som känns bättre, de dagar då det känns som jag kan ta i finns. Jag vet att om jag en sådan dag simmar ett syrapass eller kör ett hårt intervallpass, så kommer jag få sota för det dagen efter.
 
Det gäller att hitta sin egen väg. Göra det som DU mår bra av. För mig har det svåraste varit att inse att min träning aldrig mer kommer vara av den kvalitet den en gång var. Men så får det vara. Det räcker med den ständiga smärta jag ändå har dag ut och dag in. Det handlar också om att våga säga nej. Något jag börjar lära mig. Det är inte lätt när man vet att kompisarna bestämt att ses. Man orkar inte, men gör det ändå. Och resultatet blir att man har så ont så att flera dagar framöver blir en pina. Det gäller att välja och prioritera. Inte alltid roligt att tacka nej, men till vilken nytta ska man plåga sig själv? Föreslå en träff i spåret... Det finns lösningar på allt!
 
Mina barn har till stor del räddat mig. Med dem i min närhet kan jag allt:-) Jag vill inte att de ska se sin mamma svag och ynklig, som den som är sjuk. Hade jag inte haft dem och min träning så hade jag garanterat mått sämre. Då hade jag legat i soffan då det är som värst och aldrig vetat att om jag bara genomlider 20 minuter av blodcirkulation, även om jag inte orkar, så får jag lön för det sedan.
 
Självklart finns det bra och dåliga perioder. Jag älskar värme, det får min kropp att göra lite mindre ont. Att basta, sola, bada varmt eller träna gör att jag blir varm. Bästa känslan.
 
Alla dagar kan jag inte påverka smärtan, då har den mig i ett järngrepp. Jag har mina små verktyg att till viss del använda, men ibland räcker de inte. Att ha ständig värk, att ha så ont gör ingen människa glad. Men att se att små små saker kan göra den värsta smärtan lite yttepyttelite bättre, då är det värt det.
 
Smärtan ska inte få styra mig utan jag försöker styra den. Att förebygga kulmen, att bestiga innan det blir för svårt gör min vardag lite enklare.
 
Jag är en positiv person med mycket energi. Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Jag hade valt ett liv utan smärta, men samtidigt har smärtan gjort mig till den jag är idag. Att faktiskt kunna hitta det ljusa i det mörka ger en gnista, en gnista som blir till en låga och som varar för evigt för att man aldrig blåser ut den...
 
Jag vet inte om detta är svar på din fråga, om inte så får jag försöka igen! Och du, jag hoppas verkligen att du får må bättre och klara av vardagen med din familj och ditt jobb (inom vilket område jobbar du, kan ju vara så att vi har mer gemensamt än sjukdomen)! Hör av dig igen om du vill!
 
 
 
 
 

Morning!

Ny dag fylld med jobb bestående av möten, skriva och inte minst lunch med bästa! En dag där det än så länge finns tid till att skriva... Ibland hinns det inte riktigt med, men idag ska jag lägga på ett kol.

Dagen avslutas med en sväng till ma och pa innan plugg är ett måste!

Äntligen torsdag som börjar med frukostfrukt!


Favvorätt

Detta är hela familjens favvovardagsrätt! Ser inte gott ut, men det är det, dessutom snabblagat, enkelt och ger massor av matlådor! Får jag presentera Lökmakaroner!!!!


På väg mot fredag igen

I fredags var första gången någonsin jag fick känna påsen där omtalade fredagskänslan... Kvart i fyra började folk röra sig hemåt. Jag gick tjugo över fyra och insåg att jag aldrig varit hemma så tidigt en fredag, och dessutom känna att det är två hela lediga dagar gjorde att jag blev alldeles salig på ett konstigt sätt.

Tanken var sedan att lördagen skulle bestå av plugg, men nä, det blev inte så. Pm:et får vänta. Istället mös vi med fika och sedan körde vi logistik på hög nivå. Jag på tjejkväll, mr Right på 40-års galej, barnvakt hit. Barnvakt dit. Ta sig hem, besöka vänner, fixa mat, Sean banan, träna, äta och simtävling för stora. Hem och packa om väskor för utflykt och träning. Packa jobbväska och kolla igenom veckan... Jisses, matt bara av tanken nu.

Imorgon blir det jobb och möte igen. Sedan lite träning och mat på det. SEN är resten av veckan fri från logistik utöver det vanliga.

Godnatt .


Hemmaträning

Måndag! För att logistiken även skulle fungera idag blev det lite hemmaträning med crosstrainer och simstyrka! Hade sååå gärna gett mig ut på en löptur i mina nya (snabba) skor. Drömde efter tjejmiddagen och mycket löpsnack att jag hade det där rätta löpsteget. Passade därför på att pressa in en löprunda igår i strålande sol. Insåg dock ganska snart att det verkligen bara varit en dröm... skit också... Men det kan ju vara bli bättre. Idag blev det iaf riktigt bra styrketräning. Kanske börjar jag få lite kraft efter alla sjukdomar... Underbart att få känna sig lite starkare!


OralB

OralB:s tandkräm har en alldeles speciell formula och nu har jag testat i drygt en vecka. Glatt överraskad att smaken finns kvar länge samt, det bästa, att tänderna känns rena länge.
 
 
1. Oral-B Pro-Expert verkar inom alla de åtta områden som tandläkare undersöker mest.

2. När du borstar tänderna med Oral-B Pro-Expert kommer du att uppleva en ny borstningsupplevelse allteftersom formulan börjar verka.

Först kommer du att känna den korniga konsistensen. Det är polyfosfatkristaller som gradvis kommer att lösas upp. Din mun kan kännas lite torr. Det är helt normalt. Tandkrämen har en låg vattenhalt och de aktiva ingredienserna reagerar med vattnet i saliven vilket orsakar känslan av torrhet. Du kanske även märker att det löddrar mindre än med en vanlig tandkräm.

Efter 5-10 sekunders borstande börjar tennfluoriden verka och belägger tänderna med en slät skyddande hinna.

3.Oral-B Pro-Experts åtta fördelar har blivit kliniskt bekräftade i över 70 studier, vilket påvisar teknologins säkerhet och effektivitet.
 
 
Jag har faktiskt fått en ny favorittandkräm och måste villigt erkänna att jag kommer lämna mitt trogna användande av Pepsodent...

      

Spenat...

Massor av spenat som någon inhandlat fick det göras spenatsoppa av. I bara farten blev det oxå spenat-fetaost och olivpaj, ost- och skinkpaj och köttbullar och makaroner.

Nu en kaffe i solen innan det bär av till kära vänner och träning!


Stockholmsutflykt

En liten tripp som innebär bil, buss och tunnelbana uppskattas av minsta... En liten trevlig stockholmsutflykt till världens bästa systeryster. Och äntligen fick moster träffa världens sötaste lilla gos!


Godmorgon!

Idag var det upp med tuppen som gällde! Även idag en klarblå himmel, men bitande kallt. Nu sitter jag på tåget och ska tillbringa jobbdagen med diverse möten i Boxholm innan den är slut, sent. Tänkte tillbringa tiden med att plugga tills jag är framme.

Ha en bra dag!


Underbart!

Avslutade gårdagens arbetsdag med en underbar lunkartur hem. Har inte sprungit sedan armen domnade i oktober (!). Vet dock inte om jag kan kalla det för att jag sprang igår, men underbart härligt har det. Strålande sol, fågelkvitter, porlande diken och svett som lackade i 7,5 km!


Godmorgon!

Seg idag efter en pluggkväll. Hatar grupparbeten. Lovar att det blir komplettering på detta, jag är inte nöjd. Det slutade med att vi tog hälften var och lämnade in ett arbete som inte är enhetligt vare sig innehållsmässigt, språkligt eller struktur. Inte kul, men skiter i det. Hon ska fXn inte åka räkmacka hela tiden.

Startar dagen med lite kaffe för att sedan ge mig ut i solen. Nice.


RSS 2.0