Gucci

Nu finns denna äntligen i min ägo! Har suktat efter den i ett halvårs tid. Dock inte kommit mig för att införskaffa den. Men nu står den så fint i hyllan och luktar underbart!


Redo!


Nu har vi hämtat liggdelen till vagnen. Dock har vi inte orkat/hunnit/velat serva underdelen, det så kallade chassit än. Men Moa bäddade liggdelen igår och nu sover hennes dockor om vart annat. De vaknar ofta och vill gärna ha mat och måste byta blöja ungefär var tredje minut... Ha ha!


Tjockis i profil! Fasen, snart är det dags, inte ens en månad kvar... Där inne ligger en liten bebbe som läkarna anser måste vara kvar till den 7 januari. Då är det tre veckor innan beräknad födsel. Själva tycker vi att det funkar om det lilla knytet tittar ut från och med imorgon. Eller vad sägs om 2010-01-01 kl 01.01... Ha ha. Dream on. Annars tror jag att jag ärligt talat känner mig ganska redo för att föda detta lilla barn nu. Har ju haft ca 12 veckor på mig att förbereda mig med värkar/sammandragningar. Ganska, eller skitjobbigt ska jag säga. Ibland gör det så ont i flera timmar att jag inte kan andas genom värken. Envis som jag är skulle jag aldrig lyfta luren och ringa till förlossningen om det inte var absolut nödvändigt... Sjukhusskräck, JAG!? En aning då.

Det är tur att man har tid att förbereda sig på, för nu vill jag verkligen att den ska titta ut! OK, den kan vänta tills imorgon... Lite skraj att det ska gå fort bara så att vi inte hinner in i tid. Moa tog tre timmar på sig och enligt folk och fä så tar det oftast ca halva tiden med nr 2... I haaaaaaaaaaaihaaaaaaaaaaaaa. Ja ja, det löser sig. Men bara för att jag skriver detta nu så kommer den väl ligga kvar i magen till och med i mitten av februari och sedan ta ca 30 timmar att få ut... Vilken dröm...

Hur som helst så längtar vi verkligen efter bebisen nu! Och vi har verkligen ingen aning om det är en liten pojke eller ännu en liten flicka. Jag har haft på känn att det är en pojke (men det hade jag med Moa med) men drömt att det kommit ut både en flicka och en pojke. Magen är exakt i samma form som med Moa, något mindre bara. Men det vet vi ju enligt vad läkarna sagt att barnet inte är så stort. Spännande!


Ny söt tomte

Ok, jag vet, kanske inte behövs köpas en ny tomte nu, nu när allt ska bort. MEN, det var rea på Mio och jag såg en sådan här tomte hemma hos min underbara vän (som förresten ska bli mamma i juni, GRATTIS my LÖVE) och blev bara så förälskad i den att jag var tvungen att köpa den. Sista gubben ut och den fick ett hem hos oss.


Visst är den söt!? perfekt liten hustomte som jag med glädje ska plocka fram nästa år igen!

I sin mors fotspår


Hmmm, jag säger då det, vårt lilla troll leker att hon ska simma Vansbro... Hon är för rolig denna lilla dam. Och som hon så förnuftigt sa "Man måste börja träna i tid..."


GOTT NYTT ÅR!

Idag är det 2009 års sista dag. Kan det bli bättre nyårsväder!? Snö upp till knäna, lätt snöfall och kallt... I like it! Kommer ihårg millenium, fy satan vad kallt det var då. Vi var ett gäng tjejer som ordnade värsta festen. Hur mycket folk som helst och hade hur kul som helst, tills det så klart spårade ur och det dök upp en och annan oinbjuden gäst... Men hur som helst så var det ca 30 minus när det var dags att bege sig hemåt. Satan i gatan, de där nylonstrumpbyxorna frös nästan fast i skinnet.




Idag ska vi träffas runt klockan två och mysa med våra vänner. Ska bli kul att ses och äta god mat. Första gången jag bara är bjuden utan att jag ska fixa en massa innan. Känns egentligen inte OK, jag är liksom ingen passiv person, men just i år är det ändå OK. De har handlat och grabbarna ska tydligen laga mat. Jag och Mr Right lär väl torka idag... Inget bubbel här inte, kanske man till och med ska ta och sitta vid barnbordet!? Ha ha, nej då. Det kommer att bli så bra så och ännu bättre är att jag inte haft en enda värk sedan igår och liksom inte haft ens den minsta känning. Så nice och så skönt!

Jag önskar er alla ett super bra slu på detta år tillsammans med goda vänner. Skänker en stor tanke till alla ensamma där ute och vill och hoppas att det inte är någon som ska behöva vara ensam under 2010. I min perfekta värld skulle ingen behöva vara det. Jag kommer försöka ta hand om er som inte har någon där. ni vet vilka ni är:-)

Kram så länge!


Kallt som 17

Vaknade i morse (nio...) och det var svinkallt inne. Vi hade endast 15 grader... Och det är mitt fel. Mr Right hade bra gärna eldat som 17 igår, men just nu är jag ganska varmblodig av mig (undra varför) och klarar helt enkelt inte av när det är såååå kallt som 15 grader inne. Igår fick han helt enkelt inte elda för mig. Men nu är det tillåtet... Ha ha, vilken power jag har som gravid...

Appropå gravid så är det inte ens en månad kvar nu. Den 28 januari ska det tydligen bli av, även om det känts som att det är på G länge nu. Har legat med värkar varenda kväll, som kommer med ca fyra minuters mellanrum. Men med lite bricanyl och alvedon så lyckas jag tillslut somna och när jag vaknar känns det bra. Så skumt. Men en vecka kvar i sängläge sedan är det fullt ös framåt. Skulle inte förvåna mig om den lilla krabaten bestämmer sig för att komma ut i mitten av februari i stället. Då döööör jag, för att gå och ha så här ont är inget kul. Tur att man vet att det snart är över!!! Värkar är liksom inget kul. Men det kommer tillslut något bra av det och det är mer än vad man kan säga om en del andra människors tillstånd.

Jag hoppas att alla jag känner ska få må bra:-)

Jag vill åka skidor!!!

Ha ha! Gravida tjockbollen är ute på skidor. Jag älskar att åka skidor, men har liksom inte fått det i år (när det för en enda gångs skull kommer en massa snö som gör det möjligt) men såg så klart tillfället i akt att åka med Moa. Hon tyckte det var hur kul som helst. Hon ämpade sig runt hela spåret som Mr Right har gjort. Hoppas att det blir lite mer av detta, kanske senare idag!


Dockfanatikern


Jag har aldrig sett någon som leker så extremt mycket med dockor som vår Moa. Det är hela tiden och de ska med överallt!

Julafton 24/12 2009

Åhhh, vad härligt att vakna till en vit och kall jul! Så vackert och stämningsfullt!


Mr Right och en kompis var ute och tomtade i alla husen på morgonen. En tradition som deras pappor hade här i byn för sex år sedan ca som de nu tagit upp igen. Runt till alla hus för att bjuda på pepparkakor och glögg och godis till barnen. Mycket uppskattat av alla. Moa blev dock skit skraj då det susade förbi två tomtar på scooter och släde utanför fönstret!!!


Julgranen i väntan på den riktiga tomten som kommer med klapparna!


Efter en liten stund fick tomten en liten kram och Moa lovade att vara snäll tills nästa år...

 
Julmat ska det nu ätas massor av. Vi hade folk till och från hela dagen men det var bara mamma och pappa som stannade till kvällen och käkade med oss! Gott! men tur att man inte ätit så mycket julbord innan. Då längtar man inte riktigt till maten på självaste julafton!


Snöbilder!

Ända sedan snön kom så har det känts helt underbart de få studner jag mått bra och kunnat vara ute!

En liten snölykta som var svår att göra eftersom det inte var kramsnö... Smart att verkligen vara så envis att man får göra snöbollar utan vantar och förfrysa händerna! Men till en fyraåringsglädje, vad gör man inte!?


Mr Right i snön på altanen, spritt språngande naken! Vi bastade och var sedan ute och slängde oss i snön. Finns bara ett ord som sammanfattar det, KALLT!


Korvgrillning på det framskottade lilla berget på vår tomt! Gott!


Vi bjöd in alla grannar på korvgrillning och snöscooteråkning! Hur mysigt osom helst. Jag fastnade dock mest för den rykande varma chokladen.

Nytt Internet!

Åhhhhh, äntligen ett internet som funkar. Vårt mobila bredband var urkasst. Satt i en och en halv timma med att betala fyra räkningar, och det måste man liksom göra, det går ju inte att strunta i. Men gud så skönt det är att bara kunna slå på datorn och surfa ut i cyberrymden. Och så klart få skriva av sig lite här:-)

Så, nu blir ni inte av med mig... Ha ha!

Juldagen!

Hallåååååå!

Jag lever och är fullt frisk! Tyvärr har vårt internet haft en downperiod igen och jag har inte mått tillräckligt bra för att kunna skriva och hålla er uppdaterade, men idag kom jag helt plötsligt in!

Igår var det julafton och det var en underbart, men lugn, dag.

Min kära Mr Right var ute och tomta för alla hushåll i byn tillsammans med en kompis. Bilder kommer senare (om det går). De körde runt på scooter och bjöd på glögg och pepparkakor. Ha ha, de såg roliga ut och en rolig tradition som de säger sig ha återupptagit sedan Mr Rights pappa gjorde samma sak, om än betydligt mer berusad då han kom hem. Mr Right var förbjuden att dricka igår...

Klart vi glodde på Kalle och Moa tyckte det var hur kul som helst. Sedan kom tomten. Oj gissa om hon hade väntat, men hon var bra rädd. Mamma och pappa var här och avlöste i stort sett Mr Rights pappa. Käkade god mat och vi lär ha mat kvar för de närmaste tre veckorna!!! Hmmm, undra om man är sugen på julmat då!?

Idag blir det en sväng till min mamma och pappa där vi ska käka kalkon (!, mamma har fått ett ryck..) tillsammans med min bror och hans goa flickvän!

Kul!

Tänkte försöka mig på att ladda upp lite bilder senare om det nu kommer att funka!

Kram så länge!

Vila, vad är det!?

Trodde jag skulle hinna vila och lata mig lite idag innan vi ska på Luciafirande på dagis. Moa ska idag vara stjärngosse... Tydligen den enda. Mtigt. Men bra att hon har en egen vilja. Hur som helst så har jag tillbringat flera timmar hos läkaren och inte hunnit vila någonting. Jo, cirka 30 minuter under tiden de körde en CTG-kurva. Lite mysigt att höra bebisens hjärtljud! Nu är jag hemma och har hunnit slänga i mig en macka och ett glas cola. Hmmm, väldigt nyttigt, not, men jag kompenserade det igår då jag åt hur mycket grönsaksstavar som helst!

Hoppas ni haft en bra helg och att måndagen är vit av snö som den är här!!!


Kram kram

Tack Tack!

Igår hade vi lite Lussefika för våra kära vänner och se så fina saker vi (jag) fick!!!


Det är så himlans kul och vackert att få egna hemmagjorda saker!

Jag blev hur glad som helst! Tusen tack!

Världens sötase Lucia


Lussa lite för pappa som gärna sover lite längre än oss. Det bjöds på sång och pepparkakor med mjölk!
Och så klart en extremt fin sång!!!

4-års kalas

Då har vi firat klart kalasvågen för detta år. OK, ett litet kalas blir det imorgon, men bara jag, Mr Right och Moa. Moa ska få välja vad on vill äta, sist jag frågade sa hon fisk och potatis... Ja ja, vi får väl se vad morgondagen erbjuder.


Moas jättefina och goda tårta! Riktigt smarrig blev den och det bästa är att det fortfarande finns en stoooor bit kvar som jag kan mumsa på...
Alla fyra ljusen blåstes ut i ett enda andetag!

Kolakakor

OK, ni får receptet nu, annars kommer jag glömma det...

Kolakakor

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Balnda alla ingredienser och knåda ihop degen. Rulla till långa stavar och lägg på en plåt. Platta ut lite och grädda i ugnen på 180 grader i ca 5-6 minuter. Skär längderna på snedden medan kakan är varm. Låt svalna och ät massor!!!

Nyhetsmorgon i lugn och ro

Moa (min lilla älskling som jag saknar redan nu...) har sovit hos sina kusiner i natt. Riktigt tomt när man vaknar och inte hör de små fötterna som kommer trippandes från hennes rum in till oss... Och för att inte prata om den där mysiga lilla kramen man alltid får... Åhhh, ibland saknar man dem så man kan gå av. Men det finns ljusglimtar med. det är tyst!!! Fattar ni, alldeles tyst och man hör vad de säger opå nyhetsmorgon... Ingen som har en on knapp när ögonen öppnas och en off knapp när de stängs på kvällen...

Idag har vi kalas (igen, och gud så skönt att det är det sista!) för Moa. Hela tjocka släkten kommer för att fira att hon på tisdag fyller fyra år! Så det blir väl till att hämta henne snart och sedan baka tårta som hon vill ha. Det ska visst vara blåbär och hallon på den. Tänkte även försöka mig på att göra kolasnittar. Det är gott det!!!

Annars tror jag inte dagen bjuder på något särskilt, men skulle ha varit fruktansvärt skönt att ta en promenad ute. ser så härligt ut, men det får allt vänta till den 7 januari, då är det fritt fram!

Ha en underbar dag så länge!

SNÖ


Inte mycket men lite lite pudersnö ute! Jag hoppas som alla andra på en vit jul. Åhhhh, vad det skulle vara mysigt! Tänk en massa snö som ligger vit och kallt så att det inte smälter. Då kan tomten komma på sina renar i år!

Trevlig kväll

Igår hade jag en riktigt myskväll med min härliga kompis! Gud vad synd det är att man inte ses oftare bara för att ses. Det känns som att på hösten kryper in i sina boenden och kurar ner sig i sofforna...

Hur som helst så hade jag mer än gärna stannat längre, men Mr Right hade varit ute på äventyr (endast bestående av bowling och middag) så jag hade lovat att hämta honom.

Vi kikade i alla fall på film, "Änglar och Demoner". den var helt ok. Tog ett tag att komma in i den, men det var väl antagligen för att vi satt och babblade...


Tur att man har sina vänner, men som sagt synd att man inte ses så ofta, men imorgon ses vi igen hemma hos mig för lite luccefika! Nice♥

Ritdax

Har ritat lite på ena sidan med Moa! Tänk vad kul det kan vara att återuppleva ritblocken sedan barnsben:-)


Grrrr, ytterliggare ett brev till...

FÖRSÄKRINGSKASSAN

Att de inte kan hålla reda på alla papper som man skickar in... Betalar de mina frimärken med!? bara andra brevet denna vecka.

Glöggmys

En mysig kväll med vänner och lite skitsnack och julgodis!

 


Snygging där

Här har ni mig och min mage! Ha ha, inte så snyggt direkt, men den är a la naturell...


Syns inte så mycket från denna vinkel, men kortet är taget idag och den finns där under:-)


Lilla söta Mr Right leker med kameran och jag ser måttligt road ut...

Jehaaa, skitasnygg... Vi kom på att vi inte varit så effektiva att ta kort på magen som med Moa och det kan ju vara lite taskigt att inte ha något magkort... Så jag bjuder på detta:-)


Sim Em i Istanbul

idag startar sim Em i Istanbul. jag trodde att de skulle visa simningen på Tv, men icke. Inte försöken idag i alla fall. Så jag får vänta till 15t.55, då sänds semifinalerna och finalerna!

jag håller tummarna för Stina Gardell som idag simmar 200 meter medley. Heja Heja tjejen!

Glöggfika

Ikväll kommer två kära vänner på fika med glögg och julgodis. Åhhh, vad kul det ska bli att träffa dem igen. Och en sak som jag vet och är superduperglad för är att de ska bli föräldrar i vår!!! Grattis till er. Vi är så glada för er skull! jag hoppas att allt kommer att allt kommer att gå bra, men det är jag övertygad om att det kommer att göra!

hur som helst så ska de nu få äran att smaka av våra saffransbullar, pepparkakor och julgodis. Och framför allt ska jag njuta av att umgås med dom. Än är det ju många långa timmar kvar innan de kommer, men de ger dagen någonting att se fram emot!

Jisses vad less jag är på att ligga på rygg i soffan!


Good Morning but Bad day

Åhhh, vaknade i morse hur pigg som helst! Studsade upp ur sängen (eller det gjorde jag inte alls...) och kände mig som en ny människa. Inte en enda sammandragning så jag tänkte utnyttja dagen till att fixa och städa. Käkade frukost med Moa och skjutsade henne till dagis. Sedan drabbades jag av ett läskigt svimningsanfall. Allt blir liksom suddigt och jag blir yr och det känns precis som jag ska svimma. Det enda som hjälper är att ligga ner med benen högt och blunda. Så där är jag nu, liggandes på rygg med benen över soffryggen... Kul, verkligen skit kul.

Dessutom har jag en sprängande huvudvärk. Inget jag brukar ha, men har haft till och från senaste två veckorna. Mamma trodde det kunde vara början till havandeskapsförgiftning. Tyvärr är detta inget jag tagit tidigare med läkaren, känns som jag inte vill berätta mer hur jag mår och att jag bara gnäller... Men det kan ju faktiskt vara farligt. Åhhhh, fXn vad less jag ä'r på att vara ett preggo. Jag trodde verkligen att jag skulle tycka mycket bättre om att vara gravid denna gång än vad jag gjorde sist. Men det är ta mig fXn ännu värre. Aldrig mer kommer jag vara ett preggo. För att inte tala om hur det känns att vara en tjock och otymplig groda som tar sig fram i snigelfart... Tur att Mr Right tycker att jag är fin... hur han nu kan tycka det, men han verkar avguda  mig i även i detta tillstånd. Åhhh, vad jag Älskar honom för den han är♥.

Jag trodde verkligen att jag skulle gilla att vara gravid nu, men detta är inget tillstånd jag rekommenderar. Men ändå, mitt i allt detta så älskar jag magen och framför allt den som finns där inne!!! Tänk om den inte varit så liten, då hade den mer än gärna varit välkommen nu!

Hur som helst så om jag nu känner mig sjlv rätt så kommer jag att städa ändå. Trotsa mig genom huset eftersom jag älskar när det är rent och fint runt mig. Tur att Mr Right inte är hemma, då hade han blivit arg på mig...




Avslutat kapitel

Idag gick vår liulla pärla igenom besiktningen och stackars Mr Right slipper tillbringa fler timmar i garaget för att få allt att funka... Stackarn, igår var han hemma strax för tio. Han går upp kvart över fyra i veckorna, så jag fattar inte att han orkar... Men nu är den godkänd och kapitlet är avslutat för detta år!!! Och jag kan köra omkring i den!!! (Det bästa av allt)

Hoppas att ni får en underbart mysig och trevlig dag!

Kram

Morgonmys!

Ännu en dag med bara grått och regn ute. Vilken tur att mna "har tillåtelse" att vara inne  med tända ljus!

Har precis avnjutit en god och nyttig frukost. Proppmätt och ska nu mysa i soffan med Moa som är ledig från dagis idag! Gissa om hon snackar nonstop!?

Hoppas ni alla får en underbar och mysig dag idag!

 


Not passed

Jaha, som väntat då. Bilen passerade inte besiktningen... Hata bilar:-) Mr Right trodde verkligen att den skulle gå igenom besiktningen eftersom han varit SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ noga. Men tydligen inte tillräckligt:-) Besiktningsgubben måste varit extremt petig för han slog ner på handbromsen. Lite konstigt eftersom bilen står på handbromsen både i uppförs- och nerförsbacke... Ja ja. Stackars Mr Right, fick tillbringa två timmar till i garaget idag för att få ordning på den. Nu ska det väl vara 17 också om den inte går igenom. bara att åka upp och besiktiga om...

Bilar ska liksom bara rulla, utan problem, då är de bra att ha. Ungefär som datorer.

Ha ha!

Hoppas ni haft en bra dag!

Nu ska jag krypa ner bredvid min Älskade Mr Right och sussa kudde!

Kram på er!

Cornflakeschoklad

Hur lätt som helst. Perfekt för barnen!

Blockchoklad
Cornflakes

Smält chokladen och blanda ner så lagom mycket Cornflakes. Klicka ut med hjälp av en sked på bakplåtspapper. Låt stelna och ställ sedan kallt.

Man kan blanda i rispuffar, nonstop, kokos, russin eller egentligen vad som helst, bara man tycker om det. Jag gillar dock bäst orginalet med Cornflakes!

 


Mintkyssar

Nam nam för alla som gillar mint såklart!

1 äggvita
5 droppar pepparmint
3 1/2 dl florsocker

ca 50 g choklad

Vispa äggvitan fast. Tillsätt pepparmint och rör ner. Vispa ner florsockret, vispa till en smidig massa. Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna i rumstemperatur, gärna i ca 1 dygn. Smält choklad och droppa försiktigt ut på alla plattor.
(De ska vara lite mjuka i mitten)


Knäck

Jag gör alltid knäck med och utan mandel, enkelt och två sorter i en! I år hittade jag på en med lakrits också! Mumma!

2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 msk margarin

Blanda allt utom smöret/margarinet i en tjockbottnad kastrull. Låt koka under omrörning i ca 20 minuter tills det går att göra ett kulprov. Fördela i knäckformar och låt stelna.

Med Mandel
Rör i mandeln, gärna hackad, efter det att det går att göra ett kulprov. Fördela i knäckformar och låt stelna

Med Lakrits
Lakritsglassås
2 rullar Lakrisal, krossade

Blanda ner samtidigt som smöret och rör om ordentligt. Fördela i knäckformar och låt stelna.

Jag gillar Lakritsknäcken skarpt och kommer definitivt göra mer av den!


Saffranskola

Min personliga favorit i år. Låter inte så gott, men en härlig smak av kola och saffran gör dem underbart goda till glöggen!

3 dl grädde
50 g smör
3 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
2 påsar saffran

Blanda allt utom saffranet i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka under omrörning i ca 20 minuter, tills det går att göra ett kulprov. Blanda ner saffranet i smeten och häll upp i en bakplåtspappersklädd form. Låt stelna innan den skärs i bitar.

Fint att slå in i cellofan och ge bort i present.


Snöbollar

Mummma, för alla som gillar vit choklad!

200 g vit choklad
2 1/2 dl kokosflingor
1/2 msk färskpressad citronjuice

Smält chokladen. Blanda ner kokos och citronjuicen. Forma små bollar och rulla ev i ytterliggare kokos.
Låt stå kallt.

Perfekt för att barn ska kunna och orka göra!


Fikonbollar

Har inte smakat på dem än, men gjort dem. Känns som ett lite nyttigare godis!

250 g torkade fikon
1 dl rostade solroskärnor
2 msk honung
ev lite vatten

kokos

Skär/klipp fikonen i mindre bitar. Mixa fikon och solroskärnor, tillsätt honungen och mixa ihop till en smet. Tillsätt ev lite vatten om det känns tort. Rulla små bollar som i sin tur rullas i kokos. Låt stå kallt!

Mumsa med gott samvete!


Mumsiga Bitar

Riktigt smarrigt med en blandning av sött, salt coh choklad! Och otroligt lätt att göra!

300 g mörk choklad
3 dl blandade salta nötter
3 dl mashmallows

Klipp marschmallowsen i mindre bitar. Smält chokladen. Blanda nötter, marshmallows och choklad. Smeta ut på bakplåtspapper och låt stelna. Skär sedan i lämpliga munsbitar.

Perfekt tilltugg till allt!




Bountybollar

Lätta att göra och roligare än köpta!

50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
4 dl kokos

200 g choklad

Blanda smör, sirap, florsocker och grädde i en kastrull. Koka i ca 8-10 minuter. Dra av från plattan och rör i kokoset. Låt stå kallt tills smeten svalnat. Rulla till bollar eller korvar. Smält chokladen. Ta upp "kokosbollarna" med en tandpetare och doppa i chokladen. Dekorera gärna med något fint strössel och ställ kallt!

Mumsa på!


Tomtefudge

Barnsligt goda och man kan byta ut skumtomtarna mot vilket skum som helst om man vill varriera sig över året:-)

10 st skumtomtar
2 dl socker
1 dl grädde
50 g smör
100 g vit choklad

Klipp tomtarna i småbitar. Koka ihop allt utom den vita chokladen. Låt koka och rör om tills tomtarna "löst upp sig". Bryt ner den vita chokladen i smeten och rör tills den smält. Stjälp upp smeten i en bakplåtspappersklädd form och låt stelna. Skär i lagom stora bitar och njuuuut!


Julgodis!

Mumma, en liten tallrik för er som är sugna!

På bilden ser ni Cornflakeschoklad, Saffranskola, Tomtefudge, Lakritsknäck, Knäck utan mandel, Fikonboll, Mintkyss, Bounty, Knäck med mandel, Snöboll och Mumsiga bitar!

Recept kommer!


Tröttmössa

Oj oj oj, shit vad trött jag är idag. Idag var första dagen jag lämnade Moa på dagis och sedan åkte hem för att bara vila. Inget sjukhusbesök just idag. Så härligt!!! Och jag hann endast läsa tidningen sedan somnade jag  och sov över en timme. Ha ha, faktiskt två om jag ska vara ärlig. Detta har aldrig hänt och vet ni, jag känner mig precis lika trött fortfarande. Helt otroligt och jag vet inte vart denna trötthet kommer ifrån. Jag skyller på vädret, grått och trist och regn. Ca tio grader varmt. Åhhh, visst är det ett riktigt härligt vinterväder som man får otroliga julkänslor av... Or not!

Hur som heslt så måste jag upp på benen nu. Ska besiktiga vår skitbil om en timme. Och man vill ju gärna hinna fixa iordning sig innan. Vad sägs om kort kort kjol, stövlar, fixad till max, då borde de väl låta bilen passera? Och lägg därtill HÖGGRAVID!!! Vad tror ni, skulle det funka? Ha ha. Nej, det är inte riktigt jag, men fasen vad less jag blir om den inte går igenom. Mr Right har lagt ner många timmar på att få den ok så långt han kan, men i morse när jag körde Moa till dagis så lös en varningslampa... Skulle bara fattas... Ha ha. Och det skulle vara enormt skönt att veta att bilen är ok!


ONT

Ja, jag vet inte hur jag ska beskriva den känslan jag har idag. Känner mig bervös utyan anledning och har extremt ont i ryggen och i magen vid sammandragningarna. Plus attd et ilar till i hela mitt bäcken, precis som elektriska stötar som går rakt igenom. Tur att de bara håller i sig och känns i n ågra sekunder, men shit vad ont det gör. Har känt det till och från i ca en dryg vecka, men inte så här. Undra vad det kan vara...

Men det går säkert över!

2:advent


Söndag och 2:a advent. En dag då man riktigt kan unna sig att vara inne och mysa med god fika! Ute är det riktigt grått och trist så varför inte passa på utan dåligt samvete:-)

Moa ska på kalas idag och jag hade två planer, att besöka en kär vän och att ev följa med på kalaset. Men inser att det blir ingenting av det idag. Så jag ska i alla fall mysa i soffan med en bok!

Hoppas ni alla får en underbar söndag!

Lördag kväll; uppdatering

God förmiddag på er!

Hoppas ni hade en bra och skön lördag igår! Vi hade en extremt lugn lördag (ha ha vad annars...) Vi åt korv och mos, väldigt gott en lördag, men det var det som var enklast att göra avd et vi hade hemma. Gott!? Nej inte speciellt.

Efter det så bastade vi. Fixade med inpackning och grejer. Skönt. Kollade på Robinson Karibien och avslutade med nyaste Wallander; Läckan. Den var ok, men inget speciellt.
Wallander 20 - Läckan

Käkade varma mackor till filmen. Faktiskt riktigt gott!
Varma mackor

Somande sedan som stockar... Kul kväll, men välbehövlig!

14 december...

... kan bli det datum då vår lilla bebis föds!? Ja, man vet aldrig, och jag själv har ingen aning. Men en av mina kära vänner håller på med bland annat healing och mediumutbildning och sa att hon hade fått en känsla av att den 14 december händer det. Och jag tror faktiskt på sådant och framför allt på henne:-) Kommer inte att kunna släppa den tanken.

Men shit, det är bara en vecka kvar typ. Inte riktigt redo för det än... Och just den 14 december passar inte så bra... Kan man säga så, när passar det då!? Och jag antar att man inte kan påverka det så mycket själv... Hur som helst så fyller Moa år den 15 december och det skulle ju vara ganska skönt att ha lite mellanrum mellan dagarna... och framför allt att inte behöva vara på sjukhus när Moa fyller samt att jag antar att vi då kommer få stanna över jul:-)

Kommer dock aldrig kunna släppa den tanken nu, vi får väl se om det stämmer... Ska bli spännande.

Kalas igen:-)

Idag hade Moa kalas för sina dagiskompisar. De leker otroligt bra ihop och det var ett lugnt kalas om man jämför med det hon hade förra veckan då det var betydligt mer röj och stoj! Men jag är helt slut nu, så faktiskt riktigt skönt att slappa hela eftermiddagen...

Vår lilla kalspingla som rockar loss!

Moa har gjort sina egna inbjudningskort. Här får man inte hjälpa till att skriva längre! Otroligt roligt att hon är så pass intresserad av det.

 


Julgodis till jobbet!



En liten julpresent till jobbet med hemmagjort julgodis! Jag hoppas att det smakade bra!

Saffranskola som jag först inte tyckte lät så gott, men det var den verkligen. Fick för mig att göra små fina omslag om dem... Pyssel som kan göras i ryggläge:-) Receptkommer läggas upp sedan då ni kommer få se ett smakprov på det vi gjort!

Jag verkligen ÄLSKAR att pyssla och göra små fina saker, och godis är ju alltid gott, så det slinker gärna ner...

 


Sängläge...

Har idag varit på ytterliggare ett läkarbesök, men slipper fler till nästa vecka nu! Hur som helst så ser det inte superbra ut direkt och jag fick ordinationen SÄNGLÄGE i tre-fyra veckor. Kul, verkligen jättekul! Tyvärr så hade livmodertappen minskat ännu mer, och de vill då rakt inte ha en liten plutt bebis nu. Inte jag heller. Låter inget vidare kul med att tillbringa julen på sjukhus och missa den med vår Moa... Så ingenting kommer att hända här hemma nu:-)

Tur att jag redan har bakat julgodis och så. Blir en sväng till jobbet imorgon för att bjuda på lite gott samt fixa med läkarintyg och F-kassan. Åhhh, försäkringskassan, visst är dom underbara!? Varför ska jag skicka in ett nytt läkarintyg när jag var inne på Försäkringskassan den 24 september och lämnade in det försat face to face!? Fick till och med en kopia med en stämpel på av den som tog emot det... Vem betalar mitt porto tro? Kan jag kräva dem på det?


Uttråkad....

Jag har varit hemma en timma alldeles själv. Moa är på dagis och här ligger jag. Är satans trist alltså. Man får väl säga att det är tur att jag ska in till läkaren så att det inte blir en hel dag här i soffan... Även om det är trist att åka en timma för att besöka farbrodoktorn, men jag är tydligen ingen människa som riktigt kan njuta av att vara hemma.

Oj, sorry, jag bara klagar ju. Inte meningen. Jag är evigt tacksam för varje dag jag får vakna och väckas eller mötas av min underbara familj. Tänk att Moa var eviga morgon är som en solstråle. Kan det vara mer underbart!? Inte en enda morgon är hon trilsk eller sur. Kommer alltid och kryper upp och ska gosa en stund. Jag är så tacksam över att jag, eller vi, har fått henne till oss. Jag beundrar henne så och ser både mig och Mr Right i henne. Jag kan inte förstå att man kan känna sådan kärlek till en annan person. Och frågan är hur ska denna kärlek räcka för en till!? Jag kan inte förstå hur jag ska kunna hysa lika mycket kärlek till en liten till... Kan kärleken ta slut så att man inte har mer att ge? Nej, jag tror inte det. Enligt vad min visa mor sa så kommer man älska nästa barn lika mycket och jag hoppas verkligen att hon har rätt.

Ha en underbar dag så länge! Det är för övrigt ett alldeles underbart väder ute. Strålande sol, bitande kallt och alldeles vitt av frost! Åhhh, vad det hade suttit fint med en promenad. Tänk inte ens tanken:-) Ska i alla fall bege mig till badhuset innan läkarbesöket för att glida lite. Gissa om det ska bli skönt!? Alldeles tyngdlös i vattnet känns inte mina sammandragningar det minsta!


Dagens klädsel

Igår när vi var på BVC för 4-års kontrollen var jag bara tvungen att gå in på B Young (brukar typ aldrig handla där). Hur som helst så hittade jag en, enligt mig, ursöt topp. Tänk att jag fick på mig en XS trots att jag är gravid i typ v 34.... Tänkte först köpa en S, men insåg att när bebisen är ute kommer jag aldrig använda en topp som är på tok förstor och denna passar ju bra även nu:-)


Myspys


Lite mysigt i badrummet! Gillar dessa små stenar med trivsamma ord på skarpt!

She passed!

Då var kontrollen av de fyra upplevda åren för Moa avklarad. Hon klarade allt mycket bra! Galant!!! Tror att Moa tyckte det var alldeles för lätta saker. SKulle rita en gubbe, gjorde det lite snabbt och var väldigt snabb med att skriva sitt namn, två gånger så att BVC-sköterskan verkligen skulle se det... Hon var djupt koncentrerad då hon gjorde hörseltestet. Hon protesterade inte en enda gång. Åhhh, vad stolt mamma hon har idag! Lilla gumman:-) (Fast nu har hon ju blivit ganska stor) hela 97 centimeter lång och 16 kilo! Plutten!

Genomled en fika, men jag hade såååå mysigt med min lilla solstråle som alltid är glad!


4-årskontroll

Idag är det dags för Moa att gå på sin 4-årskontroll. Jag bävar lite för det. Hon är så lik mig när det gäller sjukhus och får en slags panik. Vi har försökt förbereda henne så mycket som möjligt. De ska göra syntest och hörseltest. Vi har talat om för lilldamen att hon kommer att få ha hörlurar och lapp för ögat och vi har till och med tränat... Får se om hon kommer att tillåta dem sätta på henne det...

Men det är skönt att få det gjort och en av våra bästa vänner ska vara där med sin sn exakt samma tid! Kul, då får vi ses en "extra gång"!

Har mutat Moa med att om hon är duktig så kan vi gå och fika sedan, det gillar hon och jag antar att hon kommer bli som sin mamma, en riktig fikatjej! Men vet inte om jag orkar, men får lida genom det för hennes skull, alltså att gå och fika idag. Annars orkar jag alltid fika!

Ska i alla fall bli kul och spännande att gå dit. Det är liksom ett test på att ens barn är normalt, hur man nu kan bedömma det... Vad är normalt!? För vem!? Anser att det till stor del beror på vad man gillar och inspireras av. Visst vissa grunder finns säkert som en 4 åring ska klara av, och det är bra att de kollar, men det känns som att det är ett stort test som ska genomföras och sådant kan jag bli lite grinig på.

Hur som heslt så ska vi dit idag så får vi se vad det ger!

Ha en trevlig dag så länge!

1:a december


Moa har själv tagit bilden och hon är så stolt över kalendern...

Tänk att det kan vara så spännande med adventskalendrar när man är tre år:-) Moa vaknade i natt, vid tre kanske och skulle öppna första paketet... Hon är helt inställd på att tomten varit där och hängt upp kalendern under tiden hon sov. Hur som helst så somnade hon om och sov till kvart i nio, nice! Och jag sov med...

 

Det första hon gjorde var att öppna paket nr 1, och blev överlycklig över sina trosor med Barbapappa! Ha ha! Jag säger bara det, tur att man har en tjej och inte en killa när det gäller paketkalendrar som ska fyllas. Inte direkt billigt och till småtjejer kan man i alla fall köpa lite småplock. Hårsnoddar, hårspännen, pennor, armband etc, men vad finns det till killar i småsaker!? Andra bra att ha saker är tandkräm, tandborste, badkulor, anteckningsblock... Hon är spänd på att få öppna imorgon igen:-)

 


Back in town

Hej här är jag igen!

Igår blev det ytterliggare ett besök på sjukhuset. Åhhhh, pallar inte mer. Så satans boring att jag tror jag döööör. Det var min första dag som sjukskriven på heltid. Och visst jag visste att jag skulle in på koll så lämnade Moa på dagis och sedan in till sjukan. Men det såg inte bra ut och jag mår ärligt talat inte så bra. I söndags kunde jag inte så rakt upp på grund av värkarna och vaknade och hade mega ont, men envis som jag är så ignorerar jag allt. Men igår hos läkaren så forsade allt ur mig och på ett sätt var det skönt att verkligen berätta hur det är. Tänk om det är något fel på bebisen!? Det verkar det dock inte vara. Allt ser ut som det ska förrutom att den är liten. 150 små hjärtslag per minut. Har hela tiden legat mellan 140-150- Huvvudet var neråt, börjar förmodligen fixera sig nu.

Det som dock inte var så bra var med mig. Värkarna bråkar och stökar med mig samtidigt som jag har svimmat en del gånger. Har relativt lågt blodtryck i vanliga fall, men ännu lägre nu. Så jag mår bäst när jag ligger ner:-) KUL KUL KUL

Ska in igen imorgon och på torsdag, så det är underbart att ha en dag hemma idag utan att behöva åka. Tror nog att den där sjukskrivningen kom som på beställning...
Men hallå, vad är det på Tv om dagarna!? Våra bästa år såg jag en gång när jag var sjuk och gick i gymnasiet, men det går fortfarande... Och ingenting har typ hänt...
Skulle ju sitta fint med ett mästerskap i simning nu... Och vet ni nästa vecka börjar Sim EM, den 10 december. Får hålla mig till tåls! Då kan dagarna fördrivas i ryggläge utan problem!

Men saknar jobbet♥


RSS 2.0