Wow

Helt galet, men jag fick VG på fördjupningskursen i socialt arbete. Den flummigaste jag någonsin läst, trodde att jag skulle köra på den, om möjligt ett G. Men VG!!!!

För att skryta lite mer så fick jag även VG i Sociologikursen, så nöjd så det är galet eftersom jag inte lagt ner något jobb direkt på det.

Jehooooo!


Bara lite borta...

För att lindra den värsta smärtan så är jag lagom hög på morgon och någon annan tablett samt lite syrgas. Men vet ni, mina värsta sågningar i huvudet har lättat lite...


Godmorgon

Sådär, ny morgon, lika ont i huvudet idag, men är glad ändå!
Gårdagen var hemsk. Huvudvärken slår till så fort tabletterna går ur kroppen, ca tre timmar efter att jag tagit dem. Och då snackar vi morfin. Grinade som ett litet barn. Kräktes av huvudvärken två gånger. Och nej, inte av tabletterna eftersom det var då de slutat verka...

Underbart.

Tydligen ska jag byta avdelning idag. Och förhoppningsvis träffa en BRA neurolog, men på detta sjukhus jobbar ingen neurolog... Får se hur det blir.

Ont har jag iaf, men bjuder på ett leende iaf, hoppet är det sista som sviker.


Ge mig ett nytt liv tack

Jag vet, många har det värre, men detta är inget kul. Vaknar av ett huvud som sprängs och som det sågas i. Somnade tidigt igår efter att både ha svimmat och kräkts. Vaknade som sagt av huvudvärken från hell, gick på toa, snubblade in i väggen, svimmade och fick morfin som inte hjälper mot huvudvärken.

Min arm är svag, på tok för svag och hjärnan vet vad jag ska göra då läkaren ber mig trycka/dra/vrida, men armen kopplar inte. En frustrerande känsla och jag vet inte vad som händer.

Just nu ställs jag in på ngn nervmedicin och morfinpreparat. Galet vad de kan trycka i en, jag som är emot piller.

Dessutom har jag kanyl i armen, trodde jag inte att jag skulle gå med på. Den har suttit sedan i fredags och ärligt talat så har jag vant mig.

Idag kommer doktorn som jag inte gillar. Hon igår var bra, riktigt bra, henne vill jag ha.

Summasumarium; jag mår skit.


Spending My time...

Återigen inlagd, vill hem! Men satan jag mår dåligt! Vill bara ha ett slut på detta nu. Just idag bet inget tjat på att få åka hem heller.

Huvudet lindras inte av annat än morfin, insåg dock vad jag stått ut med senaste två veckorna och hur ett huvud borde kännas.


Nä men...

För ovanlighets skull kör vi på två besök till idag då... Lite mediciner in i kroppen och man kanske blir som ny????

Tur att man har huvudet med än så länge så att man kan vara frisk för att vara sjuk...


Läkarbesök efter läkarbesök

Lördagen tillbringades på sjukhus. Kul. Nej.
Imorgon kommer jag tillbringa i alla fall förmiddagen på sjukhus. Kul? Nej.
 
JAg vet inte vad som riktigt händer med min kropp och mitt huvud. Ont gör det. Varje gång ska man gradera smärtan från 1-10. Ja, va fan tror ni, 11... Men nej, så säger jag inte. Utan jag jämför med smärtan vid mina förlossningar, där barnmorskan också fick samma svar. Jag står nog ut lite till utan smärtlindring. Ska det göra mer ont så avvaktar jag. Fast det gör så ont så man kräks. Så ja, en åtta nia då... Dumma dumma mig. Varför inte släppa spärren och tala om hur jävla ont det gör!?
 
I lördags fick jag göra det. Blev knackad på huvudet och tårarna kom. Läkarens svar var att "OJ, det gjorde visst ont..." . Ja, vad tror du, jag säger ju att jag har ont. Säger jag det så hittar jag inte på...
 
Aja, hur som efter som det inte gått över det minsta idag, trots morfintabletter, så skulle jag ju återkomma. Så ja det gjorde jag. Tydligen så hade provsvaren kommit från när jag låg inne och fick reda på att det behövdes en timma för mig, en akuttid fungerade inte. Och till min återbesökstid den 12 december gick det inte att vänta. Så imorgon klockan nio kanske jag får lite klarhet i något alla fall. Helt plötsligt gick det alltså att få en tid!? Och med orden att jag skulle uppsöka akuten om det blev outhärdligt idag och om jag inte står ut tills imorgon... Eller hur?! Skulle inte tro det...
 
Listan kan göras lång, men jag tar min sega kropp och värkande huvud och pallrar mig dit imorgon så får vi se. Kanske en och annan alvedon till kan funka!?

KLAR!

Hej på Er!
Nu, för 10 minuter sedan skickade jag in ett färdigt exemplar av mitt examensarbete. Hur skönt??? Mega mega super duper! Om den nu blir godkänd återstår att se, men 50 sidor korvstoppning om identitetsskapande är nu ett faktum. Hur som så har alla separata delar blivit godkända och det är skönt att den stränga professorn till handledare valt att göra så, att ta varje del för sig innan man sänder in den färdiga versionen. Känns i alla fall som att det mesta borde vara ok. Den 23 januari smäller det för opponering/försvarande av uppsatsen. Kommer lite halvt att dö, men genomlida det det ska jag!


Varm i hjärtat

Tack snälla för de fina blommorna! Blir varm i hjärtat av er omtanke varje gång jag ser dem!


Läget?!

Ja, listan kan göras lång. Efter konsultation med läkaren idag råddes jag till att ta mig till akuten, igen. Har inte gjort det än, avvaktar tills imorgon, men läget, ja inte är det bra... Men som sagt, det som inte dödar härdar...

Kommer däcka snart, nice fredagskväll, men mitt huvud strejkar och det går inte att bända upp ögonen längre.

Trevlig kväll:-)


Ännu mera yäz!!!

Fick tillbaka min resultatdel igår redan, utan anmärkning. Satan så skönt!!! Idag har jag försökt bortse från en huvudvärk från hell och skrivit klart min diskussionsdel. Samt annat fix som hör exjobb till. Resultatet är 49 sidor och ja, jag är så pass nöjd att den på måndag kan skickas in för granskning. Nervöst?! Ja, något fruktansvärt. Skönt?! Ja, verkligen! Fatta, det finns ett slut och jag ser det...


Milkshake

Dagens Fredagsmys var en vild chansning, milkshake för stora och lilla. Vilken höjdare, lilla busen passade på att dricka upp syrrans med när hon inte såg... Den mysiga stunden resulterade i ett inte lika mysigt mindre världskrig.


12 dagars ledighet

Fördelen med att plugga, om man klarar alla tentor och uppgifter, är att det faktiskt mitt i allt det hektiska kan förekomma lite vila. Nu är en sådan period, välbehövlig dessutom. Två delkurser är nu slut, vilket innebär ca 12 dagars pluggande på enbart 100%. Rena rama semestern. De 100% ligger på mitt examensarbete, vilket jag ligger bra till med. Skickade in Resultatdelen igår, väntar på att få svar, men vad jag förstår så kan det ta till nästa vecka. Detta innebär i alla fall 1 vecka med extremt lite i skolan att göra. Ska botanisera lite i den nya kurslitteraturen som ska lånas/köpas idag. Och jag menar verkligen lite, för mitt huvud gör så extremt ont att jag knappt kan titta. Efter en timma strejkar ögon och huvud.

Så gissa om detta brejk kommer lägligt!? Tror inte det kunnat komma bättre. Däremot hade man sparat allt till sista sekund, ja då hade man haft mega mega mycket att göra nu...

Relax!


Ångest

Inte utan en viss nivå av ångest trycke jag just iväg min resultatdel till min handledare. Vet inte, men just dessa moment är enormt ångestframkallande. Han är petig, kommer med kritik och konstruktiv kritik på samma gång. Även om jag ännu inte upplevt kritik riktad mot mitt arbete, så kan han såga detta till max just nu. Jag har ärligt talat ingen aning om hur jag analyserar en kvalitativ undersökning i teman och kategorier... Jag kan passera, jag kan stanna kvar och stampa lite till. Men skickas den inte in så kommer jag ingen stans. Fatta, 23 januari är detta över. Tills dess kommer det kräva mycket energi, förvirring och glädjetjut. Två har redan avfyrats. Vad blir det näst, tårar eller en suck av lättnad???

YÄZZZZ!

En bit på väg med min uppsats! Tidigare har jag fått introduktionsdelen godkänd och idag metoddelen! Så himlans skönt. Räknar med att vara klar med Analysdelen denna vecka, förhoppningsvis på fredag, gärna torsdag om det går. Har lyckats kategorisera och tematisera mina svar och strukturerar nu upp det i resultatdelen. Det går sakta. Orkar tyvärr inte så mycket åt gången och tankarna far lätt iväg på annat håll. Att ens försöka aktivera huvudet i läsandets tecken kan verka som en urbota dum idé, men det måste göras och dett aär väl sittandes i soffan en av de lugnare aktiviteter jag kan ta för mig just nu!?

Så skönt att de andra kurserna hade inlämningsdatum i söndags och idag, vilket innebär lite lugnt med dem fram tills den 26/11! Och jag säger bara , vilken jXvla tur att jag låg steget före med dem, annars had ejag kört på de uppgifterna med att inte ens kunna lämna in någonting... Nu är det liksom bara att hålla tummarna att ett VG fås även på dessa. Det skulle sitta fint. Tyvärr var de väldigt svåra uppgifter, så det tror jag inte, men skiter i det, det finns viktigare saker i livet och just nu är jag mer än nöjd om jag bara får godkänt!!! En sjuk mamma har inte så mycket krav mer än att barnen ska få ha sin mamma någorlunda på fötterna!

Redo

Jag ligger redo, redo för att höra läkaren säga att jag jan gå hem och invänta provsvaren... Nu helst!


Plugg

Tillbringar dagen efter gjord magnetröntgen på huvud/hjärna/ryggrad/ryggmärg med att försöka plugga lite.
Går då där, men inget som distraherar här inte...


Dagen, dagen går oavsett vad man gör...

Nu vill jag hem. Dör på detta.

För er som någon gång kommer göra ett ryggmärgsprov så var beredda på att efter att provet är taget så kommer ni kanske få en smärta av hell. Detta fick jag inte förklarat för mig, bara att det var en riskfri undersökning. Undersökningen i sig gick bra, sjukt ont att ta bedövningen, och när de sedan sätter nålen och träffar en nervtråd, det var inte skönt.
Den värsta smärtan kom i natt. Vaknade av att det kändes som att någon högg mig i ryggraden med en kniv gång på gång. Sedan spred sig smärtan utåt. Kräktes och skakade ett tag innan det avtog med hjälp av medicin. Detta har nu upprepats tre gånger och vad jag förstår så kan det vara så eftersom det är som ett sår i ryggrad och ryggmärg.

Tack för infon jag fick innan!!!


Fundering

Fått frågan vad jag gör på sjukhuset, men ja, en lång historia och orkar helt enkelt ta allt nu. Det kommer. Gör mest en massa undersökningar nu, det är ct och ryggmärgsprov som gjorts och imorgon väntar en magnetröntgen på huvud och ryggrad/märg!

Fortsättning följer.


Dagens plugg

Idag har min dag bestått av diverse tester av kroppen, evig väntan, ont som fan, konstiga känslor, men också mycket plugg. Har haft tid till att transkribera klart min andra intervju utan att ha något annat störningsmoment som kan distrahera mig. Så skönt så det går inte att beskriva. Nu sätter nästa fas igång med analys och tolkning av resultat. Äntligen kan jag gå vidare.
Sedan ägnades en stund till att sova på den gula landstingsfilten, och nu blir det mat och lite läsning.
Ska till och med bli kul att läsa lite eftersom jag bara suttit med uppsatsen och tentor senaste tiden.


Tidiga mornar

Ja, här blir man väckt halv sex varje morgon för provtagning. Lovely.


Kärlek

Mitt allt:-)


Tredje gången gillt...

Sådär, sedan igår kväll/natt befinner jag mig åter på ett av de ställen jag minst av allt vill vara på. Det som inte härdar dödar, men ärligt, då här dåligt har jag aldrig mått i hela mitt liv. Bara låt allt få en lösning och att jag nu blir frisk! Det enda jag vill. Fan, idag är jag inte stor.
Jag som skulle på kurs, mysa med barn och plugga hamnade i stället i ett rum med två tanter... Men fan, jag ser det positivt, detta stärker mig ytterligare!


Fina Älskade Barn

 
Älskade Älskade fina!
 
Jag ska inte sticka under stol med att det är påfrestande att ha barn ibland, att de promenerar på ens tålamod till bristningsgränsen, att man ibland vill ta dem ut ur huset och bara låsa och få vara ifred, men det skulle jag aldrig aldrig göra. Trots allt så är det ju det bästa jag har och glädjen över att de finns i mitt liv överväger allt:-)

Simtävling

Igår var världens finaste Moa på tävling. En tidig, mörk och dimmig, morgon gav vi oss i väg. En förväntansfull liten varelse studsade upp innan sex en söndag... Och oj vad duktig hon var. Tänk att hon väljer detta självmant, det är tufft av en liten på sex år att står bakom startpallen med allas blickar på sig. Alldeles omedveten om hur söt och gullig hon är. Som tur var fick de små hoppa i vilket underlättade diskningar. Hon simmade som ett skott = stolt mamma! Men å andra sidan hade inte det spelat någon roll, det viktiga är att få se den glädje hon har i ögonen när hon gör detta. På ryggsimmet såg man ett stort leende hela 25:an, för att gå i mål och direkt fråga om hon fick gå och bada... Ha ha!
 
Lyckan var total när hon för första gången fick gå upp och hämta en medalj på 25 meter bröstsim! Tyvärr visade det sig att medaljerna var slut, men ett tröstpris fick hon och nöjde sig med att medaljen kommer på posten. Duktiga söta flicka!
 
 
Inte nog med det, 25 frisim for hon iväg och landade på en tid sex sekunder bättre än sist, men det var och är hon helt omedveten om. Hon stack direkt och lekte med de andra barnen i bassängen bredvid.
 
Vi hade en grymt mysig dag, tillsammans med alla andra härliga simmarbarn och föräldrar som jaghar förmånen att känna!

Familjefoto

Tror det är det enda hittills där vi alla fastnat på samma...
 
Lycka, vad är det? Detta är lycka för mig. Många saker kan jag tillföra i mitt liv som inte får mig att må bättre, men att ta bort någon av ovanstående skulle få mig att bli fruktansvärt olycklig och tom.
 
- Kärlek -

RSS 2.0