Never ending story

Kan man bli mer galen eller!? Vad handlar detta nu om, jo FÖRSÄKRINGSKASSAN så klart... Finns det en enda vettig människa där som VET vad den pratar om? Ja, kanske en enda. Den vänliga mannen jag idag fick äran att samspråka med.

 

Förra veckan fick jag nästan luren i örat när jag ifrågasatte det den argsinta, snäsiga och otroligt otrevliga damen sa. Jag tyckte att det lät väldigt konstigt det hon sa. Och när jag vred och vände på det så blev hon om möjligt ännu mer arg... Antingen hade hon ätit huggorm till frukost eller också så hade hon helt enkelt vaknat på fel sida. Men sitta där det borde hon inte göra. Hon förstörde min dag kan man säga. Kanske gå en utbildning i service samt läsa på reglerna lite!?

 

OK, jag kan inte heller alla dessa regler, men jag jobbar för fanken inte där.

 

Antar att ni undrar vad det handlar om, jo det ska jag berätta.

 

Som de flesta vet så måste man vara sysselsatt 100% från och med den dag barnet fyller 1 år. Inga problem tyckte jag för en månad sedan ungefär. Jag pluggar ju 100% (och mer därtill) och antog att jag bara kunde bestämma själv hur mycket föräldradagar jag då ville ta ut. För säkerhetsskull så ringde jag till F-kassan för at vara säker (man vill ju liksom inte göra fel mot en sådan hemsk myndighet...). Fick då till svar att mitt studerande inte räknas som sysselsättning (?) om jag inte tar bidrag från CSN... (Konstig regel på ett sätt tycker jag, men förstår den efetrsom man inte annars har någon inkomst...). Det berättades för mig att om jag tar bidragsdelen kan jag studera som sysselsättning och kan välja hur många föräldradagar jag ska ta ut. Jag behövde inte rapportera in det till Försäkringskassan då de såg det i sitt system då man får bidrag...

 

Fixar och trixar med CSN och ringer dem för att kolla att allt är ok med fribelopp hit och dit.

 

Innan jag skickar in alla papper så tänkte jag att jag dubbelkollar en gång till bara så att någonting inte ska bli fel.

 

Sagt och gjort, ringer, plats 502 i kön. Blir uppringd av en satmara som snäser från början. Vilket får mig att ta fram den allra lenaste lilla stämman jag har. Bara för att späda på hennes sjuka beteende. Får till svar att jag inte alls kan ta bidrag på 100% studier samtidigt som jag vill ta ut föräldradagar... Nähä, tillbaka på ruta 1 alltså. Hon menar vidare att om jag ska ta birdag så kan jag enbart göra det de dagar jag inte tar ut föräldradagar. Jag ifrågasätter hur det fungerar om jag skriver att jag tar föräkdradagar mån, tis och halva onsdagen och sedan tar birdag på 50%, ja det skulle väl kanske funka. Vaddå kanske!? Ja ha, och om jag studerar på distans och alla sammankomster är under helger, kan jag då ta fullt med föräldradagar den veckan? Nähä, det kunde jag inte heller, men om jag jobbar en lördag så behöver jag inte ta fullt, men samtidigt kan jag ta fullt? Ja, det skulle gå bra. Och om jag studerar på kvällar och helger kan jag ta fullt då? Nähä, för är man mammaledig ska man inte studera utan man ska ta hand om barnet... Ja, det vet väl jag med, men han sover ju... Bla bla bla.

 

Efter mycket dividerande fram och tillbaka frågade jag:

Så du menar att om jag studerar på 100% kan jag ta ut 50% birdag och 50% föräldrapenning? Ja, det skulle man kunna göra, för de vet ju inte att jag studerar när jag är hemma!? Daaaaaaaa. Korkad.

 

Sagt och gjort, fyllt i allt, men tyckte liksom ändå inte att allt stämde. Så ändrade mig igen. Gjorde en massa ändringar hos Försäkringskassan och kände mig nöjd efetrsom jag nu inte skulle trampa någon på tårna...

 

Idag ringde dock en mycket trevlig person från just Försäkringskassan bara att förvisa siga om vilken ansökan som skulle gälla. Han var underbar att prata med. Och fick nu ett besked om att man får ta föräldradagar för alla dagar i veckan även om man har ett 100% birdag från CSN så länge det inte inkräktar på att jag är hemma med mitt barn. Skulle jag däremot lämna honom på förskola eller så så skulle jag inte få ta föräldradagar, men det fattar jag väl själv antar jag. Jag fick jobba så mycket jag ville under helgerna och kunde fortfarande ta ut föräldrapenning under alla dagar i veckan...

 

Mycket med det här, men nu känns det lite klarare, och jag har bestämt hur jag ska göra:-).

 

Allt löser sig till slut (kanske, historien är nog inte slut än:-)


Sömnlös, ensam i natten...

Ännu en låååång natt till ända. Vilket skittillstånd jag lever i just nu. När ska detta ta slut? Kommer det någonsin att ta slut? Svaret är att jag verkligen hoppas på att en envis forskare lyckas ta fram en medicin som HJÄLPER. Det verkar ju inte direkt som att de jag provat hjälper mig att må bättre, bara att bli helt avtrubbad i huvudet, men problemet kvarstår fortfarande; min kropp gör svinigt ont!!!

NU

BULLBAK igen. Hugo har kalas för hela tjocka släkten på söndag och idag var enda kvällen som det skulle hinnas med.

Dofta gott, smakar gott och min säng kallar gott...

Rastat barn...

Efter lunch idag begav vi oss till badhuset! Det gillades av båda två kan jag lova! Och faktiskt så trivs jag i den miljön, vilket lindrade lite för stunden:-)

Lite mellis blev det, macka och frukt.Sötnötar:-)

Skam den som ger sig

Ska inte klaga, finns de som mår tio resor värre än vad jag gör, men värken är inte nådig, och allt jag gör gör bara ont ont ont. Mitt humör har varit bättre, tårarna färre och orken aldrig så sviktande som nu. Men va fan, man lever ju bara en gång... Fast jag vet inte om jag är levande ens!? Men jag finns alltså måste jag ju leva... Eller!? Måste man verkligen det? Man kan ju faktiskt vara vid liv men fysiskt och mentalt befinna sig någon helt annanstans. Idag tror jag att jag varit närvarande fysiskt för att tillgodose mina barns behov, men mentalt har jag legat längst ner i en grav....

Men som jag sagt förr, hade jag inte haft min barn så hade jag varit där nere mentalt och fysiskt och psykiskt, men de hålle rmig uppe! Tack älskade varelser!

That´s life!

Hugo har ätit tårta!

Jag tror att han gillart...


Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Hugos födelsedag!

Idag fyller min lilla älskade prins 1 år! För exakt ett år sedan hade vi precis anlänt till förlossningen. Herregud så snabbt detta år har gått! Minns det som igår.

 

Dock tror jag inte Hugo fattade någonting av att vi kom in sjungandes med ljus och macka i morse...

 Nu hoppas jag att han somnar snart, för jag MÅSTE plugga!


Cliniderm-tävlingen avslutad!

Så, nu är tävlingen om att vinna ett litet kit från Cliniderm med underbara produkter avslutad.

De 2 som får var sitt litet brev på posten från mig är:

Malin Junghard

Hanna Fornhem

Svaren på frågorna är:

1) Vad innehåller alla produkter?

Alla Cliniderms ansiktskrämer innehåller en optimal sammansättning av fuktbindande ämnen, en s k klimatblandning, som ger extra skydd åt huden i det tuffa nordiska klimatet.

2) För vilka är denna produkt särskilt utvecklade för?

Cliniderm är anpassat efter den moderna kvinnan i Norden: en kvinna som lever ett aktivt liv och som varje dag ställs inför många beslut. 
3) Varför ska man använda ett serum?

Stärker hudens skyddsbarriär och motståndskraft för att stå emot yttre påverkan och motverka framtida ålderstecken.

 

Ett stort grattis till er!

2 pass

Har inte haft tid att lägga upp de senaste 2 simpassen, så här kommer de!

Lördag 22/1

4 (250 frisim f3 + 3*50 spec st ´55)

6*25 max med fenor

500 arm, pds, 9,7,5,3 takt

6*25 max med fenorFredag 21/1

 

8*100 arm

2*25 max uppifrån

3 (100+75+50+25) special

2*25 max uppifrån

2 (100+75+50+25) ben

2*25 max uppifrån

 

Ser kanske inte så mycket ut, men detta var huvudserierna i alla fall.


En tyst minut

Halleluja moment just nu! Hugo vaknade extra tidigt imorse (typ sju) och har inte sovit mer idag, men nu, äntligen, har han somnat. Jag slits så förtdärvat mycket mellan att tillfredsställa Moas behov samtidigt som att ta hänsyn till Hugos. Visst, man kan inte styra livet efter att han måste sova, men han sover ca 2 timmar på förmiddagen och 2 timmar på eftermiddagen fortfarande så då kanske ni förstår att det blir ett dilemma hur jag än gör... Idag var vi på Öppna Förskolan med underbaraste vännen och andra vänner:-). Och så klart alla söta barn. Hade en liten liten förhoppning att gossebarnet skulle somna då vi hade några ärenden att uträtt på stan, men icke.Så det var bara att ge upp den tanken och ändra till att om men han får mat INNAN han somnar så kommer han väl sova gott... Ja, men visst. Maten gick i utan problem (som vanligt) men inte att man kunde somna inte. Lunch kvart över ett på Lekrymden med Moas kille och världens goaste mamma fick det bli. Med magen full av mat och ny energi orkade han fara omkring ända till tre... Nu sover han som en stock i sin säng!!!

Och jag ska försöka börja med middagen så att någonting liknar en rutin denna dag:-)

Just ja, simning ikväll, det är rutin en fredagskväll i alla fall!

Gillar

Tulpaner gör mig på gott humör! Att se dessa på bordet får mig att må bra! Ett stort fång vackra tulpaner bör finnas i alla hem under våren! (Snart är det vår i alla fall... och drömma om den så länge det FÅR man göra!!!)


BadkillenMin Älskade lill abdpojke sover nu sött i sin säng, ännu en dag närmare året!

Dagens mat

Pasta Bolognese med salladBilden gör sig inte rättvis, det var godare än vad det ser ut. Gott!!! Och ja, jag åt upp ALLT!

FikaJa, ska som sagt iväg och fika med mina kära simpolare en stund innan jag hämtar Moa, och vad hände mer idag, jo blev bjuden in till nya trevliga grannarna på en fika EFTER att jag hämtat Moa. Ser ut som att dagen går i fikastundens tecken! Och inte mig emot som ni vet. Det roliga är att nuýa grannarna har en liten tjej som fyller ett år dagen innan Hugo, och såklart en kompis till Moa också. Dessutom verkar de grymt trevliga.

Kan dagen bli bättre!? Ja, kanske om jag sätter ner näsan i psykologiboken nu...


Redan skinande rent!

Japp, tro det eller ej, men det är redan ett totalt rent och skinande hus jag befinner mig i nu! Så jäkla skönt! Passade på att köra ett riktigt städrace innan jag lade Hugo eftersom jag blev utbjuden på fika:-) inann jag ska hämta Moa. Så jag försökte helt enkelt att hålla tussen vaken extra länge. Inte lätt. Han är verkligen beroende av sin sömn. Men i alla fall perfekt att ha städat så att jag kan softa lite nu. Ännu lite tidigt för kaffe för min del, men snart kommer väl suget krypande.

Fattas nu bara att fixa iordning tuplanerna som ska ställas fram på bordet. Det piffar lite extra!

Badrumsmattorna i tvättmaskinen är snart klara, ska torka och läggas på golvet. Vita såklart!

Naglarna målade och fixade med den vita lilla pennan! Känns lite lyxigt:-)

Som sagt, och som ni vet, gillar starkt att ha ordning och reda runt mig och gärna att allt är rent!!!


Tips!

Kan rekommendera denna nagelpenna, från Depend, för att få en enkel fransk manikyr. Hur lätt som helst att använda!

 

Billig, kanske inte superhållbar, men mina naglar slits ändå så mycket av att ständigt byta blöjor och plöja fram i klorvatten!

 


Nu - Psykologi

 

Nu sätter jag fart med sista intensiva läsningen för idag! Tycker jag hunnit med mycket idag, effektiv läsning. Tänkte ta tag i nästa kapitel, låter faktiskt mycket roligare än tidigare kapitel. Perfekt att dega i soffan med lite "hård" läsning och en godispåse, tycker jag är värd det, medans Mr Right är ute i garaget och barnen sussar söt!

 

Ha en underbar kväll!


Efter träning behövs det fyllas på!Finns det något bättre än att hugga in på nyinhandlat  och färskt grönt? Macka med lite olika sorters ost, macchésallad, ärtskott, krasse, tomat och en hög oliver bredvid!!!

Enkelt och gudagott!

Dagens pass!

Nu kom jag ihåg!!! Dagens pass!

Som jag skrev tidigare så skulle det bli ett lite mer konditionspass idag. Lagom jobbigt, men trött i armarna var jag!

En enda huvudserie som bestod av:

3 ( 4*50 ben st 1´
     3*100 ss fj, ry, br st 1.45´
     2*200 frisimsarm st 3´)

Avslutade passet med en kör återuppstående serie

8*25 MAX start uppifrån med 20 repetitioner av valfri styrkeövning direkt efter varje 25:a

JOBBIGT!!!

Still!? Jag!? Nej, jag skulle inte tro det!

Full fart hela dagen här hemma!Jag förstår inte hur denna lilla mannen kan hitta alla möjliga krypin här hemma. HELA tvättstugan full av tvätt och han klämmer sig in mellan pannan, tvätten och "vattengrejen" (ska egentligen byggas in, men har inte hunnit...). Men där satt han och verkade himlans nöjd:-)Upp i fönstret! Har lyckats ha sönder vasen med sin framfart, en ny ska inhandlas. Här kryper han upp så fort någon går, knackar på fönstret och vinkar. Mammas lilla tuss!

OK

NU MÅSTE JAG TA TAG I BOKEN och TA FRAM BULLAR UR FRYSEN!!!


Ut med det gamla, in med det nya!

Åhhh, vad jag vill kasta ut vårt soffbord och Tv bänk i ek och skaffa nytt i vitt! Tv bänken är rätt gammal, ca fem år, köpt för DYYYYYYYYYYYYRA pengar på Mio så jag antar att vi gjort en riktigt B-affär. Bordet har vi bara haft två år, ett bra bord, även det från Mio, alltså bra kvalitet, men jag är skitless på ek och vill ha vitt vitt vitt!!!

Kanske kan vara objekt för blocket!? Jag gillar inte att handla saker på Blocket, men kan tänka mig att sälja... Ha ha! Tror tyvärr inte att vi får så mycket för det, även om skicket är bra... Men kan vara värt ett försök.

Dessutom ringde Mr Right precis och sa att han var på väg hem, en uppgift för honom kanske? Liksom att försöka bli av med vagnar och babyskyddet!?

Skulle vilja ha en Emmaljunga Scooter till Hugo. Vagnar är inte heller en prisvärd affär känns det som. Herregud, köpte en ny liggdel till Hugo, av 2010-årsmodell, använd4-5 månader och inte en fläck på den, kostade 1900:- men antar att vi inte ens kan få hälften av det... Men ändå bättre att sälja än att låta det stå.


Tror dock att svart går fetbort, alla fläckar syns, liksom de gör på ljusa textilier. Men kanske en i
Fast nu var det ju inte vagnar jag egentligen ville diskutera, utan inredning.

Som sagt vill ha VITT! Det är fräscht, stilrent, långlevat och oslagbart snyggt! Läge för lite tjat!?

Ha ha! Tiden får utvisa vad det blir!


Kameran laddad!!!

Så nu kommer det snart lite nya bilder här på bloggen!

Det slog mig att...

... vår resa till Turkland säkerligen inte kommer bli lika smärtfri i år som den till Cypern förra året... Och då syftar jag framför allt på flygresan. Hugo är ju inte två än och får således inget eget säte, och han sitter ju gärna inte still i knät... Har en svag föraning om att han kommer springa fram och tillbaka i gången och flörta med alla andra passagerare. Får väl hoppas att de har överseende med det och flörtar tillbaka...

Herregud, att jag redan nu kan oroa mig för detta, men han är aktiv och det lär väl inte bli mindre heller... Ganska ovant, om jag yttrycker det så, mot när Moa var i samma ålder. Skulle kunna resa med 10 som Moa, men max 1 som Hugo och det är han själv...

Annat var det på resan till Cypern, då visste man var han befann sig:

 

Jag kan med 100% säkerhet säga att den kommande flygresan inte kommer se ut så här, snarare ett kaos med ett rännande litet charmtroll!


Härliga sol!

Idag lyser solen över vår by! Så härligt. Känns som attd et var ett tag sedan den strålade. Klarblå himmel och snön som är kvar gnistrar så fint! Humöret åker ju upp en bit av bara det! Tyvärr tar solen inte bort värken, men efter ett bad i karet igår kändes det pyttepytte lite bättre. Natten var lika hemsk som tidigare, men va fan, nu skiter vi i det!

Har precis lämnat Moa på dagis, stoppat Hugo i säng, lite tidigare än vanligt eftersom han vaknade redan sju i morse. Ska ta tag i min tjocka bok igen och drömmer om att kunna ta en härlig promenad ute, men tor inte dte blir så, vet att jag skulle må ännu sämre då. Så det får väl som vanligt bli kaffe och bulle!!! Mumma och mig gör det inte så mycket! Ha ha!

Ikväll blir det träning, ska bli kul faktiskt. Lite konditionsinspireratpass och hoppas att det är många roliga simkompisar där!

Ha en underbar dag:-)

Tisdag

Efter en natt av pina så tar jag nu itu med nya tag idag! Har precis varit på Kyrkans Barntimmar med Moa, vilket hon verkligen gillar. Och det lustiga är att alla tror att det är väldigt religiöst och kyrkligt, men icke. OK, de får lära sig Fader vår, Trggare osv men det är ju bara bra, lite allmänbildning liksom om vad Adam och Eva är... Så nu kan hon berätta för mig allt jag glömt...

Annars gör de en massa roliga saker; leker, syr, målar, pysslar, skriver och ja väldigt bra och pedagogiska saker som det läggs betydligt mer pengar på än vad det gör på förskoleaktiviteterna där. Mer genomtänkt alltså, vilket är bra!

Har stoppat Hugo i sängen och hoppas att han kan sova en stund. Måste hitta på lite att göra, kan inte sitta still här, även om jag behöver plugga, men det går ändå inte då Moa är hemma. Inte så kul för henne.

Kanske blir det badhuset efter lunch eller ett besök hos min älskade mamma och pappa. Börjar rycka lite i min längtan efetr mina föräldrar. Jag veeeeet, jag är "gammal" har egna barn, men vaddå, jag kan väl också sakna mina päron då jag inte sett dem på fem dagar:-)

En sak är i alal fall säker, ska ladda kamerabatteriet, det har varit slut bra länge vilket resulterar i att inga bilder blir tagna.

Ha en underbar dag alla glada!


Det syns inte på mig, men...

* Jag har nästan alltid ont någonstans. Varje dag. Varje stund. När det är som värst har jag ont överallt i hela kroppen. Som träningsvärk, fast värre, som aldrig går över.

* Ofta klarar jag knappt av att ta mig ur sängen på morgonen. Smärtan när jag rör mig är outhärdlig. Kroppen som en pinne som vägrar böja sig. Det tar timmar innan jag kan börja röra mig normalt.

* Jag är nästan alltid trött. Tänk dig själv att aldrig få vakna upp och känna dig utvilad. Att hela tiden bära tröttheten på dina axlar. Som en stor, tung säck. Och smärtan och värken i kroppen gör dig ännu tröttare. Gör det ännu svårare att sova.

* Fångad i ett ekorrhjul av smärta och trötthet.

Och det finns inget som kan få hjulet att stanna, bara gå lite långsammare ibland.


Jag skulle kunna göra ALLT för att göra detta synligt för dig.

Då hade du kanske kunnat förstå.

Förstå hur jag har det.

Hur jag egentligen mår

- där, bakom det du kan se.


Pain

Idag har inte varit någon vidare rolig dag för min kropp. Hade jag inte haft en vän på besök och lite fika hade jag förmodligen gått av av värk. När hon stängde dörren var det inte långt till tårarna. Ibland kämpar jag verkligen med mig själv för att hålla uppe "fasaden" om att jag mår bra.

Med viljans kraft och lek med barnen fick jag fram mat på bordet och dem i säng. Hade helst av allt lagt mig under täcket och aldrig vaknat mer, men tog tag i saken och ställde mig på räddaren i nöden, min crosstrainer. Efter exakt 26 minuter kom jag på mig själv med att känna efter och kände ingen värk...! Så härligt så jag tror inte ni förstår. Nu sitter jag här, nytränad, ätit en massa frukt, Idrottsgalan på Tv och väntar på att hoppa in i duschen. Och mår sååååå mycket bättre!

Som sagt, duschen, sedan oboy och macka med Mr Right som kommer hem från ett möte snart!

 

 


NI GLÖMMER VÄL INTE TÄVLINGEN!? Senast den 23 januari!

Jag har fått äran att som Buzzador prova och buzza Cliniderms nya, förhoppningsvis fantastiska, produkter!!!
Cliniderm finns och säljs exklusivt på Apoteket och är speciellt framtaget för oss som bor i Norden och dagligen kommer i kontakt med klimatet här. En specifik klimatblandning skyddar mot  nordens låga luftfuktighet och stora temperaturväxlingar, och innovationen Skin Protection System hjälper dig att maxa effekten av din hudvård. De nya förpackningarna är lufttäta, hygieniska och lätta att tömma. Och dessutom snygga på badrumshyllan!

Gå in på www.cliniderm.se för att läsa mer om dessa mirakelprodukter för oss i norden!

Nu har du chansen att bli en vinnare av 1 presentförpackning med Clinidrms prdukter!!!Det enda du behöver göra för att vara med i utlottningen är att svara på tre frågor samt motivera varför just du ska vinna. Enkelt va!? Då kör vi!!!

1) Vad innehåller alla produkter?

2) För vilka är denna produkt särskilt utvecklade för?

3) Varför ska man använda ett serum?

Kom ihåg att även skriva en motivering om varför just du ska vinna i kommentarer!!!

Ni mailar svaren på frågorna till mig  jojjo_37@hotmail.com senast den 23 januari.


Hugo GÅR!!!

Redan i december började han gå några steg, vilket hela tiden har ökats på till fler och fler steg. Nu är det mer regel än undantag att han tar sig fram i upprätt position. Så gulligt och det går ännu inte så fort men han skrattar hela tiden så jag antar att han tycker att det är himlans kul...

Tänk vad fort det går. För ett år sedan låg han tryggt och varmt förpackad i min mage. Och inte visste vi vad det var för en liten filur där inne. Men ut kom en underbar liten kille som jag känner utan och innan. Och som alltid är glad och äventyrslysten.

Nä, nu min bok och KAFFE från maskinen, underbart gott är "KENYA", min nya starka favorit tillsammans med en massa skummad mjölk!!!


Redan måndag - igen!

Helgen rent av swischade förbi i ett naffs, och vips så var det vardag igen. OK, som Mr Right sa, "dina dagar ser väl likadana ut ändå, vara sig dte är helg eller inte"... Ja, i och för sig, men det KÄNNS annorlunda då det är helg. Hugo den lilla busen har fått för sig att sova lääääänge varenda vardag, men av någon anledb´ning så vaknar han redan strax efter sju på helgerna... Urk. Idag fick vi väcka honom klockan åtta för att hinna lämna Moa i tid. Konstigt det där, men det slår liksom aldrig fel.

Vad dagen bjuder på idag är just nu kaffe och bulle under tiden som Hugo sover tillsammans med min tjocka bok... Sedan bär det av till Öppna Förskolan för att rasta av Hugo innan vi hämtar Moa. Vad eftermiddagen bjuder på vet jag ännu inte, vädret är trist och min kropp klarar inte av att vistas ute just nu så jag antar att det blir lite mys med Moa inne.

Alltså en ganska ordinär dag som inte bjuder på alldeles för mycket upplevelser, snarare blir den alldeles lagom...

Plugg!

Nu har tentan skickats in och jag har tagit tag i nästa kurs, Psykologi. Väldigt intressant och roligt, dock ganska invecklat ibland.

Psychology: Themes and Variations [With Study Guide]

Sjukt tjock bok, drygt 1000 sidor pärm till pärm och dyr, 1500:-... Om man vill ha en nyare upplaga. Turen var med mig och jag lånade den på bilblioteket, tror dock att jag ska köpa mig en, kanske en äldre version, känns som att detta är en bok man kommer att ha nytta av i alla moment. Känns jäkligt roligt att ta tag i detta nu. Inser att det kommer bli mycket pluggande, trodde kanske att det skulle vara svårare att läsa litteraturen på engelska, men tycker att det flyter helt ok. Det svåraste är nästan att omsätta det hela till svenska. Jag förstår då jag läser, hela innebörden och vikten av det viktigaste, men att får en fråga på svenska och svara på svenska med egna ord känns som den stora utmaningen.

Kul är det i alla fall och faktiskt ganska perfekt att studera intensivt då Hugo sover och sedan ta paus och göra något annat (leka...) och sedan åter sätta sig då han sover. Jag menar, istället för att bara softa i soffan eller surfa omkring på nätet....

Nu, fixa iordning mig, packa, väcka Hugo, dra till mamma och pappa, vidare till Huvudstaden, besöka läkaren och sedan SHOPPA! Suger lite i mina shoppingfingrar och pengarna vill gärna byta ägare nu!

Ha en underbar dag!

Morning!

Ännu en ny dag och nya tag! Idag blev vi väckta redan kvart i sju av vår Älskade lilla tuss. Han hade kissat genom HELA blöjan (antar att det hade med besöket i badhuset igår kväll att göra och den stora mängd vatten han fick i sig...). Så det var bara att pallra sig upp, byta och ta morgon. Men varför just idag!? När vi inte behöver gå upp. Han som alltid sover till efter åtta. Idag ska inte Mr Right jobba och Moa inte till dagis, så det kändes ju ganska typiskt. 

Fast ärligt, lite mysigt tycker jag eftersom det är sällan jag är uppe så dags nu för tiden. Dock blev han trött igen, sover nu som en stock, med resterande familjemedlemmar vakna. Ganska skönt det där, att bara kunna skita i allt runt omkring:-)

Annars då, jo, besök hos farbror doktorn idag. Ska lämna Hugo hos mamam och pappa och Moa får följa med så får vi lite egen mystid. Tänker inte ta med Hugo till den läkaren en gång till. Om ni minns så gick ju inte det så bra sist då han rev HELA rummet... På hemvägen blir det lite shopping med Moa. Tänk om bara drygt en vecka fyller Hugo 1 år. Vilket fantastiskt år det har varit (bortsett från den vedervärdiga värken).

Moa har blivit så stor, duktig på allt, lärt sig simma och hålle rpå att lära sig läsa (ja jag vet, fel ordning, men va fan...). Hugo har utvecklats enormt mycket. Gått igenom alla stadier man "ska" gå igenom under sitt första levnadsår. Och allt gör han med glimten i ögat.

Jag då, och Mr Right!? Har vi utvecklats något? Jodå, det rullar på och jag Älskar honom mest i hela världen! Och en gång sa en vän till mig att då  man får sitt andra barn då känner man sig verkligen som en hel familj, och ja, det stämmer. Det känns som vi är fulländade nu... Helt perfekt alltså.

Hus, 2 underbara barn, bil, jobb, ekonomi och en massa kärlek, så vi ska inte klaga!
Jag Älskar verkligen min familj, allt är så perfekt utom denna förbaskade värk. Men vad jag förstår så är det enda rätta att lära sig leva med den... Ska det vara så!? Jävligt lätt, eller inte. Men man har ju två val, leva med det och göra det bästa av situationen eller lägga sig ner och dö, jag väljer att leva här och nu med min familj!

 

Ha en underbar dag!ONT!

Ska klaga lite nu, så vill ni inte läsa, sluta nu och skit i att fortsätta!

Fan vad jag har ont!!! Det är helt sjukt att man kan leva med denna värk. Idag är en riktigt bad day. Skulle gärna byta med vem som helst, men tror inte att någon vill. Idag känns det verkligen som om någon hoppat på mig under hela min sömnlösa natt... Inte blir dte bättre av att jag sitter still heller. Inte att jag går ut heller för den delen.

Ska till doktorn imorgon, bokad tid sedan länge, och jag hoppas vid alla gudar som finns att han inte klämmer på mig. Det räcker med denna värk som är och jag vet inte heller riktigt vad jag ska göra där. Ska dit nästa vecka igen och träffa en sjukgymnast. Gav ju föga resultat sist...

Nej, jag kan inte ens skriva idag utan att det blir fel eller gör ont så ha en bra dag:-)

Jobbigt pass

igår körde vi ett pass som faktiskt var riktigt jobbigt. Lät inte så jobbigt, men tog man i på rätta stället var det skitajobbigt.

3 (6*25 max + 4*50 medley F2 + 3*100 F4)

10*100 arm/ben valfritt

Var död sedan.

Tulpaner

För mig är tulpaner VÅR, och jag vill ha vår nu! Trots att snön yr utanför fönstret och det är nästan en meter snö ute så gör tuplanerna mig glad!!!

 


Junibacken

Igår tog vi en liten (?) tur till Junibacken, jag och kidsen. Hade lite ångest över hur jag skulle lösa det hela med Hugo och hans sömn. Man får inte ha vagnen där inne så det blir ju lite knepigt. Och alltid slits jag mellan Moas vilja och önskemål och det jag vet egentligen är bäst för Hugo... Men igår var det Moas tur att gå först och hon ville ju så gärna dit! Ja ja, det blir som det blir tänkte jag.

Trodde hur som helst att lilltussen skulle sova på bussen in, men icke. Himlans bra alltså. Väl där tyckte han att det var superkul och var inte det minsta gnällig på hela dagen. Han slocknade dock som en stock så fort vi kom ut och jag lade honom i vagnen vid tvåtiden. Så det var en mycket lyckad dag!!!

Dessutom har busen börjat knata omkring. Helt plöysligt inne på Junibacken av bara ivern och farten att få se och röra allting där!

Vilken underbar känsla att han kunde gå bredvid mig och hålla mig i handen. Jag slapp bära honom!!! Jag tror bestämt att han börjar bli stor nu!Ha ha, hade napphållaren fäst i min ficka på tröjan om det skulle vara så att han behövde den. Jag satt ner och han kom från sidan och stod och sög på nappen en stund innan han knatade vidare... Ha ha!

OK, plats 502 i kön

Herregud, ringer Försäkringskassan och första gången kommer jag inte ens fram på grund av att det är överbelastat. Ringer nu, lite senare, och har plats 502 i kön.... Är det rimligt, eller!?

 

Måste kolla upp lite angående mina föräldradagar. Har massor kvar, vi har lyckats ta ut så minimalt som möjligt, bara 98 på ett år, och snart är Hugo ett vilket innebär att man måste ta ut fullt. Men är det samma regler då man är mammaledig från ett jobb, men studerar på heltid!? Sysselsatt i fem dagar ska man vara och det är man ju garanterat:-). Men hur som helst så är det bättre att kolla upp en gång för mycket, för att hamna i konflikt med dem är inget jag vill...


Skitnatt

Har jag sovit 1 timma är det bra. Vilken värk. Inte ens tabletterna hjälpte det minsta. Antar attd et har med passet igår att göra. Jag var nöjd då, men inte nu. För tufft för min kropp och kommer väl lida för det ett par dagar. Fan, varför ska det göra så ont?! Vad har jag gjort för att förtjäna denna värk? Jag vill bara ha bort den, NU!

Hoppas ni alla får en bra dag, solen skiner så passa på och njut. Jag ska dra iväg till Öppna Förskolan när Hugo vaknar. Tänka på något annat än att bara påminnas om allt som gör sjukt ont.

KRAM

Hur gör du?

Moa gör så här:ALLTID

En skön dag med mycket gjort

Dagen har varit en perfekt söndag med min kära familj! Började med att plugga, och jag tror att tentan är klar!!! Måste kolla upp ett datum och sedan kan jag skicka in den. Så jäkla skönt. Kanske därför dagen blev så bekymmersfri...

Kroppen har värkt som bara den. Träningen på kvällen gjorde underverk (för stunden...). Jag klarar inte av att vara ute och "leka" i denna kyla, även om det varit ganska milt väder idag. Skitsamma, för det var kul att umgås med alla goa grannar, käka korv, titta när Moa åkte skidor. Gissa om hon var duktig!? Det gick hur bra som helst för lillfisen. Hon drack blåbärssoppa och käkade sockerkaka med ett leende på läpparna.

 

Här är jag och Moa förra året, ganska precis ett år sedan och jag är höggravid. Första dagen jag ens fick röra på mig efter flera månader av sängliggande för att förhindra en förtidig förlossning. Gissa om jag var glad...

Imorgon återgår allt till det normala igen. Jag är mammaledig och Mr Right åker till jobbet. Moa lämnas på dagis och jag och Hugó drar en sväng till Öppna Förskolan! Lyx alltså! Känner att efter förra veckans jobb känns det så himlans kul att få vara hemma igen! Gillar att jobba, men Hugo ör lite liten än och nu tänker jag njuta de dagar jag är hemma och njuta av jobbet då jag jobbar! Perfekt om man kan kombinera det hela!

Att det blir Öppna Förskolan imorgon är bara bonus eftersom jag lyckades få tentan klar, till Hugos stora glädje!Exakt ett år sedan. Vilken kagge... Tur att det inte bara var pizza där...För exakt ett år sedan bäddade vi vagnen till Hugo!!! Jag lovar att han inte får plats nu...

Nu: SÄNGEN!


TRÖTT

Dagen avklarad och likaså tentan och simpasset!

Det blev ett syrapass idag och alla ni som är inbitna simmare vet att det är det värsta som finns. Man tar heeelt slut. Och jag menar verkligen helt slut. Först känns det lätt, efter första och andra, men sedan ok, kanske lite tugnt. Sedan är det som att simma rakt in i en vägg som man bara skjuter framför sig för att komma i mål... Bra liknelse... Syran bokstavligt sprutar ur öronen. Men det är bra träning.

Hur min kropp mår just nu, ganska ok, men jag vet at jag får lida imorgon. Idag gör det ingenting, för det var så kul! En annan typ av träning där man pushar varandra till att ta i.

Simmade

Eget tävlingsinsim

8*50 fjäril/frisim MAX med start uppifrån.

50+100+150+200+200+150+100+50 arm

bad och lite ben var också med.


Myssöndag hemma!

Härligt!!! Äntligen är vi hemma och lediga tillsammans! Inte så ofta, men gud så skönt det känns idag! Vi har bjudit in grannskapet till samma lilla grilldag som vi hade förra året. Ska grilla lite korv och så har Mr Right dragit ett spår så det blir åka skidor av för de som vill! Två sockerkakor står i ugnen som blir till kaffet.

 

Doftar redan underbart här hemma. Tyvärr hade jag inget vaniljsocker så det fick bli lite improvisation. Den ena blir med lime och vitchoklad och den andra klickade jag i lite nutella som var kvar sedan nyårsglassen. Hmmm, får väl se hur detta blir, det återstår att se. Ni som känner mig vet ju att jag gillar att hitta på lite egna och nya recept. Resultatet kommer senare!

 

Annars ska jag försöka plugga lite, tentan närmar sig, och sedan blir det simträning ikväll. Ska bli kul.

 

Kroppen värker och varsvullen som 17 i morse. Kunde inte dra i ringarna ens. Lite tabletter så är jag i alla fall på benen!

 

Ha en underbar dag så länge!!!

 


LängtarFörra året då vi var på Cypern. Gissa om vi alla längtar tills det i år bär av till Turkiet. Åhhh, vad vi kommer att mysa då! Bara att få njuta (och att försöka håva in Hugo överallt...) av att vara tillsammans, bara vi!!!

 

Kvalitetstid!!!


Morgondagen

I morgon bjuds det på ännu mera jobb! Kul! har verkligen varit kul att jobba denna vecka!!! Mycket att göra, mycket att fixa och full fart från början till slut. Precis som det ska vara.

Sedan kan jag ärligt säga att jag längtar tills jag slutar och Mr Right kommer med Moa så att vi kan gå på stan och shoppa upp hennes sparade veckopeng. Hon är duktig på att spara, lillfisen. Tror hon har drygt 200 kr. Men som hon sa en gång, mamma, jag tror jag lägger pengarna här i (sprbössan) för när jag får min veckopeng nästa gång så har jag ju mer. Köper jag godis nu så kommer jag ju äta upp det och då har jag ingenting kvar sedan...

Klokt!

Sedan längtar jag tills eftermiddagen och jag kan sjunka ner i soffan med en bulle och en hemmagjord kaffe latte!

På måndag tar pluggandet fart igen. Bara en dryg vecka kvar till tentan, den sista i denna flummiga etiska kurs. Har fortfarande inte bestämt mig vilka kurser det blir sedan, troligtvis Psykologi och en kurs om Barn- och familjerättigheter. MEN, det är mer än heltid, jag undrar om jag klarar det!? Med tanke på att jag har min lilla tuss här hemma och ska fixa bokföringen i Mr Rights företag... Fast det var inte specielt svårt kan jag påstå.

 

Men visst var det så, att man kunde beställa fler timmar till dygnets redan 24 via nätet!?

Skulle behövas...

 

 


Stolt Moa

Moa sov i natt hos en kompis för första gången! Tre månader var de då de träffades första gången. Snart fem år sedan. Igår fick hon sova över, lycka!!! Som hon längtat. Dock tyckte hon att det kanske kunde vara lite läskigt. Vilket hon aldrig sagt då hon sovit hos kusiner eller hos mormor och morfar eller någon annan i släkten. Men just första gången hos kompisen är nog skräckblandad förtjusning. Jag trodde kanske inte att hon skulle göra det, att det kanske skulle bli till att hämta henne, men icke!!!

Hon hade i alla fall haft hur kul som helst och det hade gått bra!

Tack snälla ni, ni anar inte hur glad och stolt hon var:-).

Jag skulle med vilja sova hos min kompis... Kommer ihåg hur mysigt det var när man var yngre. Tänk vad kul det skulle vara nu. Sitta och prata hur länge som helst och bara mysa utan att känna att man måste hem snart. Visst, ibland sover man hos någon då man varit på fest eller om det är något specielt, men jag menar med syftet att bara umgås och sova kvar...

Låter det konstigt!? Ja, men tyck det då...

Älskar dig gumman!


Hugos första tre steg!

Har alldeles glömt bort något stort!!! Hugo tog för 10 dagar sedan 3 små söta staplande steg, men blev alldeles förvånad av att han gick och kom på sig själv vilket resulterade i att han satte sig ner...

Flera gånger har han gått två-tre steg nu. Håller dock gärna något i handen eller fingret på väggen/möbeln som stöd. Hur mycket det nu hjälper...

Och vilken personlighet han fått sista tiden. Fortfarande lika glad, men shit vad han kan bli arg om han inte får öppna lådor och skåp här hemma. Nyfiken på allt och pekar och säger "E de?", så sött med hans röst och det lilla lilla pekfingret som är böjt på sitt eget lilla vis.


Kryper upp i fönstret och vinkar allt vad han kan när jag går hemifrån.


Har bytt från att stoppa toalettrullarna i toaletten till att stoppa dem i badkaret (mycket bättre, då går de i alla fall att använda, om än lite ofräscht...).


Leker titutt hur länge som helst och asgarvar!


Blivit världens gosplutt och är generös med både pussar och kramar.


Vill helst bara äta den mat vi äter. SJÄLV. Annars kniper han ihop munnen och säger nänänänä...


Lärt sig dricka själv (var ett tag sedan).

Flörtar med alla. Har försökt fånga det på kort, men det är svårt.

Vinkar hjärligt så hela han hoppar.


Gillar att borsta tänderna. Tack och lov!


Bajsar varenda natt så det stinker i hela huset. Byta lakan varenda morgon det första man gör är mindre kul...


Go´kväll!

I´m back! Sjukt dåligt att inte ta sig tid till ett enda fjuttigt litet inlägg. Men.... För att sammanfatta det kort, kroppen har strejkat, jag har jobbat, jag har pluggat, jag har tagigt hand om barn, jag har flängt hit och dit, jag har tränat för att vara snäll mot kroppen, jag har torkat bajs mitt i natten och jag har idag lärt mig att bokföra.

Säkert inte mer än alla andra underbara morsor där ute som sliter för att dagarna ska rulla runt med allt vad det innebär. Jag är imponerad av er!!! Ni är mina idoler, för helt ärligt talat så vet jag inte hur jag ska få ihop dygnets 24 timmar i september då jag börjar jobba. Ja ja, coola ner, men jag måste helt enkelt ha lite koll och veta hur saker och ting kommer att bli. Jobba heltid!? Nej, jag har massor av mammadagar att ta ut, men det ska funka på jobbet och med alla kollegor och arbetstider. Moa börjar skolan och får läxor, aktiviteterna kommer bli fler och jag vill träffa Hugo mer än 20 minuter på kvällen innan han hoppar i säng.

Livet har ibland en konstig riktning. När man är ung och har barn behöver man mycket pengar, man sliter med jobb fast man mest av allt bara vill vara hemma med sina små. Ta hand om dem, se dem växa upp och utvecklas, men man måste jobba för att ekonomin ska vara bra. Man har trots allt en hel del utgifter som förälder.

Sen då!? När barnen är stora och kanske till och med utflugna, då kommer vi sitta här, gå till jobbet, tjäna betydligt mer pengar än vad vi gör nu, ha mindre utgifter och vi har tid till att jobba häcken av oss, men kommer inte att behöva göra det (troligtvis inte i alla fall), är det inte konstigt!?

Ibland blir jag förundrad över hur systemet egentligen är uppbyggd. Missförstå mig rätt, jag gillar mitt jobb, älskar mina kollegor och tycker att dte är jätteroligt, men detta var en tanke som väckts inom mig den senaste tiden.

Så, alla ni som har barn och jobb, ni är fantastiska på att få Er tillvaro att gå ihop!!!

Hugo är inte direkt oskyldig till alla saker som lämnar spår av att en liten krabat dragit fram genom huset. idag fick jag världens största kram av honom när jag kom hem. Han var så glad att det sprätte i hela kroppen! Så det där bajset jag torkade i natt och fick tillbringa 3 timmar med en hoppandes Hugo gjorde trots allt inte så mycket. Det är liksom inte svårt för barn att kompensera upp sina små hyss...


???

har inge bra rubrik att komma med... Vet inte ens vad jag ska skriva.

Igår jobbade jag en heeeel dag. Det var lääänge sedan. Men kul och jisses vad mycket det var att göra. Helt överhopad med jobba. Känner att allt kanske inte blev helt färdigt igår, men jobbar imorgon igen så får ta tag i de saker som ligger då. Och jag lovar, jag jobabde non stop, bara break för lunch.

Lite småsnurrig i huvudet kände jag mig, men skönt att träna av sig lite efteråt. Idag är jag trött, kroppen värker som 17 och jag vill bara dra ett täcke över huvudet. Men vad möttes jag av i morse... Hugo vaknade vid halv åtta och jag kände en starkare och starkare stank ju närmare hans rum jag masade mig. Även idag hade han gjort det stora i typ hela sängen. Lovely start på morgonen att mötas av. Bara att för tredje dagen i rad bädda rent i hans säng och stoppa honom i badkaret.

T'änkte väl ta och fixa iordning mig nu för om en halvtimme kommer en mäklare som ska värdera huset! Spännande.

Och nej, vi ska inte sälja huset, vi ska förhoppningsvis lyckas lägga om lånen:-)

I kväll blir dte middag med världens bästa vänner! Längtar!

Simmat lite igen

Igår körde vi ett pass som inte var speciellt jobbigt, inte heller så långt.

20*75 medley

4*50 fart 1-4
4*100 fart 1-4

8*100 arm

10*50 ben

Men ganska soft och skönt pass!


Bullbak och plugg!

Tillbringade kvällen med Moa igår i soffan till Fångarna på foertet medan bullarna gräddades i ugnen. Luktade suveränt gott. För att inte tala om hur gptt det var att äta dem sedan. Det blev även lite lördagsmys med ost och kex och en massa oliver enligt Moas önskemål.

När Moa hade lagt sig plockade jag fram skolböckerna lagom till Mr Right kom in. Tydligen fastnade jag i pluggandet och kollade på klockan först när den var 2!!! Shit, och jag som skulle upp och träna. Men å andra sidan fick jag en massa gjort. Tyvärr såg jag ca 100 bullar under bakduken, så det var bara att ta tag i dem innan sängen väntade.


Min lille buse

Igår trodde jag i min egen lilla värld att Hugo skulle somna en stund efter att vi hämtat honom i Rimbo, men icke. Han hade betydligt roligare saker för sig där inne i rummet.

 

Blomman åkte i golvet liksom ljusstaken. Och vad hade han för sig nu när han skulle sova, jodå, samma sak, så nu har jag plockat bort ljusstaken, men blommorna ska fasiken stå kvar.

 

♥BUSE♥


Årets första träningspass

Idag var det årets första pass i bassängen. Ett ganska tufft pass, men ändå kul. Serien var lång, men den gick snabbt att plöja sig igenom. Vi simmade

2*100 medley f4 st 1.40
400 frisim teknikfart
2*100 medley f4 st 1.40
300 frisim teknikfart
2*100 medley f4 st. 1.40
200 frisim teknikfart
2*100 medley f4 st 1.40
100 frisim teknikfart
2*100 medley f4 st 1.40

8*125 arm med paddel (50fr+25vf+50fr) st 2´

8*50 fenben, fjkick mage/rygg

DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD!

2010 har blivit 2011

... och jag hoppas vid min gud att han gett mig nyårslöftet att min kropp ska få skonas från värken... Annars hoppas jag att 2011 blir lika bra som 2010!!!

Hade en underbar kväll med mina vänner igår. Jättegod mat som man kunde äta hur mycket som helst av!!!

 

Gillar min blåa klänning skarpt!!!

 

 

Många goda snittar fanns det att smaka på!

 

 

Förrätt bestående av "ruccolapesto/sås" på brödbit, Öjebytoast och Bruschetta som serverades tillsammans med nubbe! Gott! Supergott!!!

 

 

Varmrätt bestående av oxfilé, potatiskaka, varma fikon med peccoriniröra, rödvinssås och en lyxig sallad!

Efterrätt fick bli en pamiklösning då efterrättsgörarna tyvärr inte kunde koma. Synd och tråkigt, men vi njöt av hemmagjord glass med nutella och noblesse!!!

 

Moa myser med munnen full av noblesse hos mig! Vi sov alla till elva idag, herregud, vet inte när jag gjorde det senast. Annars har vi inte gjort så mycket idag, hämtat Hugo hos mormor och morfar. Han hade skött sig exemplariskt och sovit hela natten så de också fick njuta lite av sista dagen det gångna året!!!

 

Raketerna syns inte på grund av det kraftiga, och vackra, snöfallet som var vid tolvslaget!!!

 


RSS 2.0