Tränat klart för denna vecka

Vilket veckoslut, träningshelg med allt vad det innebär. Idag började jag dagen med ett syrapass i bassängen. Som jag skrev igår så hatar jag verkligen att köra stenhåda mjölksyrapass på morgonen. Men passet var kul ändå och huvudserien som så klart simmades med MAX-fart från pall var

8*50 frisim
100 fjäril

Så klart körde vi en del innan, blandade simsätt och olika farter. Var så där lagom trött i kroppen efteråt och hela dagen med för den delen.

Så ikväll var det åter dags att göra entre i bassängen. Passet var fart 2 och man behövde alltså nte ta i så mycket, men det var ändå jobbigt, kan ju bero på att jag körde en massa fjäril och blev en aningens trött i armarna.

10*200 där jag körde varannan fjäril och varannan frisim, start 3`.

Phuhuhuhuhu, nu är jag död i kroppen!

Såååå uttråkad att jag inte ens vill skriva...

Idag har jag inte haft lust med ett enda inlägg, fast jag haft tiden... Nu sitter jag i soffan sedan typ 1 1/2 timme tillbaka och bara snurrar runt på nätet. Sååå tråkigt att jag kan dö. Jag vill ut och festa, nu! Det var längesedan jag hade den känslan och inte blir det bättre av att jag vet att en av mina vänner ska partaja med ännu fler av mina vänner... Grrrrr! Vill med.

Annars då?

Ja tack bra! Var kul att jobba, spöregnade de fyra timmarna jag tillbringade där, klarnade upp när jag sprang hem (ja, ni läste rätt, jag sprang hem, men hann i alla fall byta från kalckarna till löparskor...). Väl hemma blev det dusch och kaffe. Moa har sin söta kusin här, än har de inte somnat... Vi grillade i alla fall och Mr Rights mamma var här och åt. Gott och mätt blev jag på köpet.

Så Hugo sover efter att ha kräkts ner mig, jag luktar gammal bebisspya men orkar inte byta tröja eftersom jag lika gärna kan gå och lägga mig snart...

Appropå att sova så vaknade jag fyra i morse... Tack kära fågel som gång på gång på gång flög in i vårt fönster eller satt på spröjset och hackade i rutan... Vaddå knäppgök (fast det var en gråsparv)!? Vaknade av ett konstigt ljud som liksom inte slutade men som inte heller var regelbundet. Gick upp och kollade och då ser jag denna knäppa fågel. Solen hade precis gått upp och att somna om var lönlöst att ens försöka sig på. Mr Right sa sedan att den även hade hållt på så på eftermiddagen igår. Den stackarn måste ju vara hjärndöd vid detta laget...

Snart hoppas jag kunna krypa ner i sängen, ladda inför ett TUFFT syrapass imoron och sedan lär jag väl krypa in i duschen. Hatar syrapass på morgonen. Så bövelens jobbigt!

Hoppas ni har en mer givande kväll.

Fredagens mördarpass

Jisses vad trött jag var efter träningen igår. Hade bra tryck i simningen i stort sett hela passet. Egentligen borde det inte varit så jobbig känsla eftersom det inte var ett extremt tungt pass. Antar att jag simmade mycket fortare än vanligt:-) Det gjorde jag, snittade ca 5 sek snabbare per 100-ing! Bra jobbat!

Huvudserien

8*100 frisim, start 1.30

4*200 frisim, start 3 (fick världens sendrag på den 3:e)

8*100 fjäril, start 1.45 Klarade alla utan att simma enarm!

10*50 ben, start 1

Sen dog jag i soffan till filmen "Bröllopsfotografen". den var kul! Mysfredag helt enkelt! Snart det bär det av till jobbet igen. Får skjuts in så det innebär att jag får springa hem... Det är städdag här i byn så det blir väl direkt dit.

Bye bye

Dopkort

Tänkte jag skulle ta ett fint dopkort på den lilla mannen, men han verkligen hatar dopklänningen så jag tror vi måste vara två för att liksom få till det. Ser ju lite skeptisk ut...


Grötfrukost

Går väl sådär kan man säga...

Han fick sitta i bumbostolen. Betydligt enklare att göra rent än barnstolen. Jag lovar att det blev ett bad sedan!


Jihaaaa!

Ja ha, hoppas ni haft en bra dag! Har som sagt kört ett städrace, fick väl vara fint tills Moa och kompis kom hem. Efter ett mellis här med jordgubbar och blåbär och sedan vattenfärgsmålning kan ni kanske tänka er hur det såg ut...

Jag fick spel och skällde på dem. Det var saker exakt överallt. OCH LÅT DE RENA KLÄDERNA I GARDROBEN VARA! Kände sedan att jag kanske inte var en så bra mamma i just det ögonblicket, men hallå, ibland finns det en gräns och den var nådd just då.

Kände mig hemsk och tänk att en tanke kom för mig... nä, kan inte skriva det just nu, den får hållas inom mig, men vill bra gärna skriva den så att det kommer ut ut ut, för idag brann det till...

Jag och min underbara goa Moa hade sedan en myskväll. Hon fick bestämma vad vi skulle göra och gissa vad hon valde, jo såklart om man är medlem i familjen bad så vill man ju bada... Så det blev den enda träningsfria dagen en tur till badhuset... Ha ha. Men det var mysigt att bara vara vi. Men sjutton så kallt det är i bassängen om man inte rör sig hela tiden. Hon är så rolig och har så underbara funderingar. Vi kan nästan sitta och prata som kompisar ibland (nivån är något lägre...) men hon är så med och så förståndig på något vis.

Nu är jag redo för att jobba imorgon och på lördag! Naglarna fixade och kläderna framtagna. Hoppas det ärspöregn ute så att alla vill resa och så klart så att jag inte missar min vän solen... Innan jobbet imorgon blir det dock besök av min underbara kollega och vän med hennes fina barn! Kul!

Så nu säger jag natti natt, men ska ta den där kvällsmackan först som jag inte vant mig av med än sedan graviditeten. Men vad gör det, jag njuter av den!

Vi har husdjur, ofrivilligt...

Fattar inte, men vecka efter vecka dyker de så snällt upp... Ser så mjuka och gosiga ut, MEN DET ÄR DOM INTE, DET ÄR DAMMRÅTTOR.

Men som vanligt så kör jag ett städrace varje torsdag. Oftast blir det på kvällen, då får man vara ifred, missar ingen rolig aktivitet eller fint väder på dagen. Men idag var och är en tråkdag så jag körde igång med en väldans entusiasm när jag kom från dagislämningen. Trodde Hugo skulle vakna ganska snart, så att jag skulle bli avbruten, men icke. Han sov som en stock i nästan två och en halv timma och huset är skinande rent i ytterliggare några timmar. Han med attdra av och tvätta klädseln till ena soffan... Bra jobbat. Nu är jag trött och kaffesugen. Och visst är man väl värd det nu!?


Onsdagen den 26 maj

Halva veckan snart förbi, vilket innebär att helgen återigen närmar sig med storm steg. Fredag och lördag ska tillbringas på jobbet, kul!

Idag blir det som sagt lite träning för att komma igång, sedan kommer mina favorit päron hit (har ju bara dem då, men de är ändå bäst) på en fika och i eftermiddag ska Moa dagis ha picknick. Så dagen går liksom ändå... Trevligt med picknick, hoppas verkligen på att vädret blir bra! Vi har suttit inne i lekhallen de 3 gångerna som vi varit där på grund av dåligt väder. Så det skulle ju vara himlans mysigt att verkligen få sitta ute nu!Och det höjer ju stämningen lite med. Ja ja, kul att träffa hennes kompisar från dagis och alla mysiga föräldrar!



Vi pratade faktiskt om att köpa sallad från typ pizzerian idag, det var verkligen längesedan så jag tror att det blir det. Mumma!

Ha en underbar dag så länge!

Drömpass

Igår åkte jag till träningen med en klump i magen. Hade sjukt ont i kroppen och bävade för att det skulle bli ett syrapass. Finns en tendens att det kan bli det på tisdagar...

Det var väl inget superlätt pass, men lagom jobbigt. Huvudserien var

3(800 frisim+100 ben) Sista 25:an i varje 100-ing i 800-ingen skulle vara max.

På slutet körde vi 4*25 max från pall, körde fjäril. Snittade dem på 14 sek, godkänt. Har mega ont i kroppen idag så det lär väl bli ett pass på crosstrainern.... men orka...

Tack för besöket!

Tack tack tack för att ni kom och förgyllde min dag! Kul att se er! För övrigt så har Hugo sovit sedan ni åkte:-). Ni fick alltså se den bästa sidan av honom!

Som ni ser så har jag haft besök av världens bästa XXX och Moas blivande man idag. Lite jobbigt bara, han ska ha nio barn, känns lite hårt att ha nio barnbarn, då kommer man väl aldrig att få njuta av att vara pensionär.

Ser så varmt och skönt ut ute, men det är det inte. Blåser små ilar och så fort solen går i moln blir det KALLT. Jag vill ju ha sol!!! Just nu skulle det vara bra rart att ligga i en solstol med en bra bok och bara njuta. Gärna något gott att dricka aller en glass.

Tror nog den dagen kommer, snart, hoppas jag!


Lustlös

Om en timma måste jag bege mig till träningen, ja inte ens det. och jag vill verkligen inte träna idag. Har ingen som helst lust. men jag vet att jag måste, dels för VM och inte minst för den hemska värken som jag känner kommer smygandes på mer och mer. Tacka vet jag tabletter, det tar i alla fall bort "toppen" av värken... Så det är väl bara att masa sig till träningen och se glad ut. För ingen där har någonsin sett mig arg, sur eller ledsen av värk. Blähhhh. Hoppas på att det inte blir ett explosivt pass, snarare skulle det vara skönt med ett konditionspass där man kan ligga i en jämn fart. Orka ta i... nej inte idag va!


Nya vita skor

Sneaky Steve - Lummicks Low
Nu äntligen har jag fått tag i ett par helt vanliga vita sneakers. Känns fräscht till sommaren och passar till jeans eller kjol eller vad man nu vill ha. Frågan är väl bara hur länge de kommer vara vita... Troligtvis inte alltför länge.


Längtar efter en ny dag!

Blääää, vill inte vara en pessimist, men jag brukar aldrig vara det, men just nu är det bara så, därför hoppas jag natten går fort som fXn och att jag kan sova och vakna upp utan värk... Hoppas kan man ju och imorgon kommer min kära vän på lite kaffe, och Moas pojkvän... Ha ha!. Hon får inte välja själv...

Hata värk i kroppen

Helt sjukt att den förbannade värken bara kan slå till som en blixt från klar himmel. Jag som tyckte jag mådde ganska bra och i varje fall kunde hantera värken har i natt och i dag insett att den just nu inte är hanterbar. Fasiken alltså. Kan inte solen och värmen komma tillbaka!? Sanälla, stanna här hos mig...

Det är verkligen avskyvärt vad ont det gör. Rakt genom hela mig. Körde trots det ett träningspass imorse, och ja, det blev liiiite bättre, men börjar känna att det värstaste börjar smyga sig på igen. Vill inte och jag är på ett konstigt sätt rädd för just den smärtan och värk som naglar sig fast, ja faktiskt helt skräckslagen.

Hade jag inte haft mina barn så hade jag garanterat inte kommit upp ur sängen idag. Men jag måste för deras skull och tur är väl det.

Önskar jag kunde peka på EN punkt, men har just nu ont överallt.

Inte lätt det här inte...

Hela dagen har jag tillbringat med att forska hur man startar en simskola... Inte lätt då det är en byförening och hur lön osv ska betalas ut... Någon som kan skänka en hjälpande hand...? Börjar ju dra ihop sig till att fixa så att allt är klart och man vill ju inte gärna ha skatteverket efter sig. Alternativet är ju att starta ett eget företag, men känner att det blir för stor apparat för att liksom bara ha det för skojs skull...

Underbart dopkort!

Lånade detta av Mr Rights syster

Våran Älskade lilla skruttunge, och en superbra präst!

Söndagspasset

Himlans kul pass idag. Tiden rusade iväg och det gick riktigt bra att simma hårt. Huvudserien var

4*100 frisim, fart 4, start 1.30
400 medley, fart 2

3*100 frisim, fart 4, start 1.30
300 medley, fart 2

2*100 frisim, fart 4, start 1.30
200 medley, fart 2

1*100 frisim, fart 4, start 1.30
100 medley, fart 2

Det var sjukt jobbigt med 100-ingarna, men ändå ett kul pass. Simmade en del arm och även lite 25:0r där 12,5 var max.


Kväll igen då

Då har även denna dag gått. vart tar de vägen? Hur som helst så har vi hunnit med en hel del. Som vanligt! Jag och Moa åkte in och hyandlade en pool idag. En liten, men tillräcklig för att ha på altanen så att hon kan plaska omkring. På väg hem plockade vi upp två av Moas kompisar som hängde på hem hit för att leka. Vänner på lunch och ännu en kompis till Moa... Vid fem la sig lugnet och kvällsracet kunde börja. Jag stack iväg till träningen strax efter sju. Mr Right fick enlugn kväll då båda sovit som stockar hela tiden. Skönt för honom:-) Nu när jag kom hem blev det en himlans nyttig fika efter träningen. Sockerkick av Äppelpaj med vaniljsås och varm choklad med grädde i... Ha ha, mycket nyttigt efter träningen...

Snart ska jag ta min bok, läser just nu Alfahanen, och krype ner i sängen, proppfull av godsaker och hög på socker...

Hoppas ni alla haft en bra dag!

Hellllu!

Dagen till ära regnar det hällregn ute! Faktiskt ganska skönt. Bara vara inne och slappa.

Dopet igår gick bra, som ett dop brukar göra. Gossebarnet fick rätt namn och min vän sjöng underbart fint i kyrkan för Hugo!

Maten räckte och blev över (som vanligt när jag är i farten...) Hur mycket sallad kvar som helst. Grannen fick en bunke och vi lär inte äta upp det som är kvar. Därför kommer lite vänner på lunch idag. Trevligt. Men shit vad trött jag är och en fruktansvärd värk i kroppen. Antar att det beror på att det inte blev ens i närheten av träning igår och dels att det är sämre väder. Men fasen vad ont det gör. Inget kul, känner mig mer elle rmindre som en zombie.

Lite bilder från igår, dock inte så mycket människor med eftersom jag inte vill lägga ut dem här.



Så vad händer mer idag!? Nada typ. Som sagt lunch med ett par kompisar (om de inte befinner sig på BB nu...) och sedan träning ikväll. Bara lulla omkring och vara. Nice för en gångsskull!

Morning

Hoppas ni mår bra! Not me, men det är inget ovanligt. Idag är det mycket som ska fixas ... Lika mycket som igår... Men i eftermiddag är dopet över och då ska vi bara slappa!  Skönt!

Hur som helst så hann jag med mycket igår, shit vad effektiv man är om man har begränsat med tid. Men det var inte vidare kul att trängas med en miljon andra på Flygis. Nu börjas det, alla dessa 08:or som ska ut till sina landställen över helgerna. Och inte ens kan de gå åt rätt håll i affären...:-)

Det var kul att jobba, så roligt att träffa alla härliga jobbarkompisar!

Nä ni, det blir nog inte så mycket mer än så här nu. Ska käka frulle och sedan sätta fart med alla bestyr!

Ha en underbar dag så länge!

Sänder en extra tanke till alla som har det svårt:-)

Kram

God förmiddag kära läsare!

Hoppas ni sovit gott! Det har inte jag. Vaknade först av en förbenande värk i hela kroppen. I med lite piller och tänkte somna om. Stördes av Hugos bökande så vid tre tog jag över honom bredvid mig och han sov som en stock upptryckt i min armhåla... Säkert jättemysigt:-) Jag tyckte det i alla fall ♥. Jag tror det är dags att flytta över honom till eget rum... men jag har nog lite separationsångest över det... Min lilla plutt får ju inte växa så fort ju... Annat var det med Moa. Där var nästa steg redan i tanken innan det föregående typ. Hur som helst så är hon ute, har varit det sedan nio... Och Hugo har sovit sedan nio. Lite konstigt, han brukar inte sova så länge på förmiddagen så jag blev lite paff. Hallå, vad ska man göra med all tid helt plötsligt? På något sätt planerar jag i huvudet ungefär vad jag ska hinna den 1 1/2 timma han brukar sova, men nu, över 3 timmar... Så det har blivit lite srykande av kläder till dopet, vattning av blommor, tagit fram kläder till att jag ska åka och jobba, fixat naglar, skrivit lista inför kvällens handling och morgonens att göra innan dopet, läst tidningen och druckit en kaffe latte i lugn och ro!!! Snacka om effektiv!!!

 

Snart kommer MrRight hem och då är det dags för mig att bege mig till jobbet. Blandade känslor inför en fredag eftermiddag, lättare att komma iväg en lördag på morgonen... men det ska ändå bli kul. Efter jobbet blir det som sagt handling tills imorgon och sedan raka spåret till simhallen för kvällens pass. Hem och kanske ta ett glas vin, vore ju en perfekt avslutning denna härliga dag...:-)

Vet inte om jag pallar träningen ikväll, tror jag fått en muskelbristning i låret. Halkade i diket igår och kände hur det liksom brast, som ett blixtlås, i låret. Gör megaont när jag rör benet, men inte annars så jag får väl testa, men jag ger inte upp i första taget och brukar pina mig ganska länge innan något är bevisat för mig.

Igår när barnen somnat vid halv åtta tog jag tag i skurtrasan så nu är huset skinande rent. Det går ju ganska snabbt när man får göra det i lugn och ro utan att en 4-åring ska hjälpa till och samtidigt dra fram allt!

Åhhh, som ni ser är min dag fullspeckad, det finns dock en sak jag verkligen vill hinna med. En underbar tjej som just nu inte mår så bra skulle jag vilja hinna ge en bölomma eller så, liksom något mer än bara min tanke. En blomma om än så liten, kan faktiskt pigga upp en del. Blommor är för min del förknippat med glädje och om jag bara kan skänka om än så lite till henne så vill jag verkligen det. Jag ska göra allt för att hinna med det, men under tiden så finns mina tankar där!

Nu har min skrutt vaknat!!! 


Blev dagen lugn tro!?

Nej, jag kan ju inte ta det lugnt. Trodde jag bara skulle ha en slappardag, men fick för mig att baka en smarrig äppelpaj och bjuda in hela byn typ... Full rulle blev det och diskmaskinen är återigen full... Men gott var det och jag är helt slut.

Nu blir det grillad korv med bröd till middag. Ganska gott faktiskt, men framför allt enkelt.

Dopklänningen

Resultatet, voala:

Smakisar

På måndag är Hugo redan 4 månader. Så vart har egentligen tiden från den 24 januari tagit vägen!? Tiden går alldeles för fort, men ett som är säkert är att jag njuter av att vara mammaledig och jag vet dessutom att jag har över ett år kvar hemma:-) Lovley

Igår tjuvstartade vi med några dagar med lite smakportioner... Eller portion och portion, ungefär ett kryddmått skulle jag tro. Gröt... Gick väl så där kan man säga. Han gapar men verkar inte riktigt fatta vad det är som kommer in i munnen och vad man ska göra med det. Vilket resulterar i att det mesta kommer ut och hamnar på kläderna. En rysning rakt genom hela kroppen, men han verkar tycka det är lite kul i alla fall.

Tror att han tycker syrran och leksakerna är roligare.


Familjen bad...

Så här såg det ut igår då vi tog vårt kvällsbad... Fråga mig inte vem som inspirerat Moa till den fina utstyrseln... Så dök hon i vattnet och sa att det var svårt att komma någonstans eftersom jag satt i vägen... Ja du, det är lite trångt i ett badkar...


Rubrik, vaddå?!

Har ingen rubrik till dagens inlägg och vet inte heller vad jag egentligen ska skriva om.

Men kan ju berätta att natten var lika som igår, Båda barnen sovandes från halv åtta tills nu typ. Bökat har Hugo gjort, man kan ju undra hur han själv kan sova då han både rör sig och grymtar... Men världens mysigaste när han vaknar.

Bakat klart till dopet. Gjorde kolakakor som jag garnerade med små fina blåa nallar på igår. Kolakakor tillhör några av mina favorit kakor.

Dopklänningen klar, vet inte om det håller och hoppas att ingen kikar närmare på den.

Idag blir det först träning sedan solstolen och njuta lite. Ikväll ska jag storstäda huset. Hade tänkt göra det på dagen, men har insett att på kvällarna utan tv får man gjort massor. Vi har bytt "operatör" så vi har bara 1:an 2:an och 4:an just nu, vilket gör att jag inte alls häckar framför Tv:n så då kan jag passa på att vara ute och fixa städningen ikväll. Det var väl ett kul kvällsnöje.... Men Mr Right kommer vara i garaget och brnen sover så då kan ju jag städa:-)

Idag gjorde det ont i mig att läsa en blogg. Jag vet hur sjuk personen är och hon har verkligen inte haft det lätt, önskar att hon fick vara frisk och slapp värk, ont och myndigheter hit och dit. Alla mina tankar finns hos dig idag:-)

Ha ha!

Jag och nål och tråd är ingen bra kombination. Ungefär som jag tillsammans med blommor. Jag trodde ju bara att det var att byta ut det rosa tyget till blått i dopklänningen... Men här skulle det sys fast med... Till och med så jag ringde ight för att höra om vi kunde döpa Hugo i rosa... Och vi bara måste ha denna dopklnninge eftersom den har varit i bruk sedan 1911 i min släkt... Det ni. Hur som helst så efter  många svordomar och suckar så sitter nu det blå tyget där i stället för det rosa. Hur det ser ut vete katten, inte klokt, snett och vint men han ska ju bara ha den på sig i en timma cirka... Antar att han inte kommer trivas i den eftersom han hatar då det är saker runt benen som filtar eller handdukar. Men denna enda gång som han troligtvis kommer bära klänning (eller vad vet jag) så får han helt enkelt härda ut... Ha ha. Jag hoppas ingen lägger märke till hur jag sytt fast det blå tyget.... Farmor skulle få spader, för att inte tala om den som gjort den...

Jag är i alla fall nöjd med att jag ändå fick fast det.

Moahhahhahhamohahhha

Godmorgon och mot VM!

Underbart väder, inte hört hur Hugo bökat i natt, båda barnen vaknade kvart i sju på strålande humör och dessutom somnade båda ca kvart i åtta igår. Shit vad man kan känna sig pigg bara av att få en natt med sammanhängande sömn. Jag skulle önska att jag inte var så lättväckt. Jag vaknar annars av att Hugo eller Mr Right typ bara vänder huvudet....

Hade dock sjukt ont i kroppen igår, antagligen eftersom jag inte tränat, trots det och några värktabletter sov jag alltså skönhets sömn i natt. Kroppen värkte son fXn på morgonen, men håller på med ett träningspass nu... Ja, faktiskt. Stått på trampmaskinen en timma och ska köra styrka nu efter att Hugo ätit... Perfekt med vila mellan...:-)

Har nu på morgonen även fått besked om vad jag ska simma på VM. Det blir 200 och 400 medley, 400 och 800 frisim samt 50 fjäril. Och lagkapp som det verkar. Börjar bli nervös och redan nu lite smått panik för att jag inte ska hinna träna mig i form efter graviditeten. Kroppen är väl i form, men styrkan fattas. Åhhh, jag vill ju så mycket och det är tur att det inte är fler grenar än fem. Vad jag förstod så var fem grenar det mesta man fick simma, exklusive lagkapp. Känns som jag har ganska tunga grenar, så den där 50 meter fjäril kommer bli grymt skön att simma!!! Nu är det liksom verklighet, VM i sommar!

Vet ni, nu när jag tränat klart och duschat ska jag dra på mig bikinin och gå ut på altanen. Där ska jag njuta av solen och fixa iordning dopklänningen. Perfekt!!!


Pluttungar


Våra Älskade små barn! Vad vore livet utan er!?

Dopförberedelser

Ja, det närmar sig. Som jag skrev tidigare så har vi turkost och grönt som färger så jag har pyntat lite:

Kladdkakemuffins med vitchokladgömma

Mumma! Dessa är supergoda, grädde med bär i är ett perfekt tillbehör!

75 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 1/2 dl vetemjöl

vit choklad

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smält smör och sedan de torra ingredienserna. Klicka ut smeten i formar och peta i en bit vit choklad i varje! Grädda ca 30 min i 150 grader.


Bakartagen!

Insåg att jag fasktiskt var tvungen att ta tag i bakandet av mina kladdkakemuffins med en gömma med vit choklad i till dopet. Hade ingen lust alls, solen gassade och jag satte mig på altanen, men vips så var den borta och jag fick en anledning till att gå in och baka och verkligen sätta fart. Så nu gräddas de för fullt i sina formar och doften är ju bara för ljuvlig. Moa käkar smet och Hugo sover (skulle jag med vilja göra) och i kväll kommer prästen hit. Kanske får han en!? Jag måste hur som helst göra minst en dubbel sats till och så vill ju jag också provsmaka... Lika bra att göra MASSOR alltså... Ha ha. Och perfekt att fylla på frysen med inför sommarens alla fika stunder!

Ingen rolig natt

Urk vad trött jag är, men antar att livet ser ut så med småbarn... Hugo har sovit men bökat omkring i sin säng HELA natten. Letat efter nappen, knorrat och kört snurrkarusell 100 varv. Tror jag somnade vid fyra och sedan vaknade han vid 5.42... Visst är det underbart? Men åandra sidan så kan vi inte klaga egentligen. Han sover ju i alla fall, men satan i gatan vad trött jag är. Nu är det bara att bege sig iväg på picknick och avslutningi kyrkans barntimmar med Moa.

Sova kan man göra i graven...

Seeegt

Urk, idag var det ingen rolig träning, såååå seeegt i armar och ben sedan igår. Men det är bara att bita ihop och kämpa på. Fast det var fasiken inte kul och nu känns det som jag ska döööö på kuppen. Helt slut. Simmade inte så långt idag heller bara strax över 3000 meter och huvudserien var

10*100 frisim med paddlar bra fart
10*50 ben med bra fart

URK, ett pass som inte i vanliga fall inte skulle varit det minsta ansträngande, men det var det. Trots den usla känslan var tiderna jag simmade på ganska OK.

Nya tag!

Sola sig lite till

Så nu har jag kommit hem igen och siter på altanen och solar! Gud vad jag älskar den där gula runda pricken på himlen! Kroppen känns så mycket bättre och jag känner mig lite stärkt efter läkarbesöket idag. Det gick bra och hon fattar liksom hur jag har det, men mer om det en annan gång. Så länge det är varmt och solen skiner på min kropp känns det såååå mycket bättre. För tillfället kan man glömma hur ont det gör och det är så skönt.

Egentligen borde jag ta och baka de där kladdkakemuffinsen som ska vara till dopet men inte för en sekund tänker jag göra det nu. Lämna solstolen... skulle inte tro det va. Det får allt bli ikväll efter träningen. Om drygt en timme måste jag packa träningsväskan. Orkar egentligen inte, men vet att jag mår bättre i kroppen efter och sover såååå mycket bättre samt att det snart bara är två månader kvar tills VM. Scary. Börjar bli stressad över att formen kanske inte vill infinna sig eller att kroppen ska strejka med värken. Tur att det är sommar och varmare. Inför EM för tre år sedan sa den ifrån rejält, det blev inget EM för min del. Var mäkta besviken därför ska inte Fibromyalgin få ta detta ifrån mig nu.

Ja ja, blaj blaj, nu är nu och just nu mår jag prima i min stol på altanen!

Dagen

Såååå vad händer idag då? Strålande väder! Moa ska till dagis och jag ska ta en promenix med bästaste vännen och hennes lilla söta bebis. Efter det blir det doktirn och sedan åter träffa vännen för fika innan vi ska hämta Moa. Hem och fixa mellis och middag och sedan tyräna.

Kvällen kommer att tillbringas i köket för att fixa inför dopet som är på lördag.

Så vi hörs:-)

Första rullningen

Nu är min lilla tuss i full gång med att rulla. Han verkar ha kommit på hur man gör och när han gjort det en gång blev det helt plötsligt det roligaste han vet. Så igår på kvällningen låg han på golvet och for fram och tillbaka i en timma... Och asgarva så där härligt som bara bebisar kan. Kanske har han glömt av hur man gör idag... Ha ha vi får väl se.

Hur som helst så verkar Hugo ha kommit in i sina rutiner igen efter att han varit sjuk. Nu somnar han som vanligt vid halv åtta (skulle säkert gärna somna tidigare... om han fick för oss) och sover till cirka kvart i sju. Perfekt. Dock är jag så lättväckt när jag sover att jag hör honom bara han vänder på huvudet. Men han sover ju i alla fall! Så skönt. Sedan vet man ju inte om det är rutiner som är här för att stannna, men det hoppas jag verkligen.

Har även börjat fundera på om vi ska flytta in honom i hans rum, men tycker på något sätt att han fortfarande är lite för liten för det än och hans rum ligger en bit från vårat... Men jag skulle sova bättre och säkert han med eftersom han är lika lättväckt som jag... Det räcker med att vi vänder blad i en bok eller tidning så grymtar han till... Dock är det SÅ SKÖNT att han nu sover i egen säng och verkligen gillar sin säng!


Träning avklarad

Syrapass.... vet ni vad det är? Jag vet det och särskilt just nu. Körde fjäril, asjobbigt, men mäkta stolt över mig själv att jag pallade trots att det kändes som jag skulle spy... Benen är fortfarande skakiga, men ska snart avnjuta en kopp kaffe!!!

Körde idag ett koort pass, men maxfart

2*100 fjäril
4*50 fjäril

start från pall.

800 % påslag...

Ja det är sant. Om man vill bli rik ska man ta och börja sälja kamerabatterier. Vårt batteri har som ni vet haft lite fnatt ett tag. Rätt som det är funkar det inte och då går det heller inte att ladda, men rätt som det är så funkar det. Därför tänkte jag att vi borde köpa ett nytt. Så jag gick till Expert och frågade vad det kostade... 899:-. Men de hade inget hemma och det var leverans tid och hej och hå...

Så jag pratade med pappa som turligt nog skulle till Peking. Så han fick alla siffror och detaljer på batteriet och köpte ett. För ca 70:-. Fatta, Expert lägger på drygt 800 %... Och jag kan upplysa er om att det är ett EXAKT likadant batteri, Sony, Bruksanvisning till och med på svenska...

Så jag undrar bestämt om jag kanske ska ge mig in i den branschen!? En sak som är säker är att jag ska ta det lilla batteriet och gå till Expert och fråga om de vet vad det kostar i Peking...


Simmat!

Jaha, efter en veckas vilande var det så dags att entra bassängen igen. Kändes ju sådär... Men väl där så inser man snabbt hur mycket man tappar på så kort tid. Vattenläget kändes sådär, men ju längre passet gick desto bättre kändes det. Så jag hoppas det känns ännu bättre imorgon. Dessutom hade jag verkligen tänkt simma i poolen, men den var ju full av ungar redan klockan åtta på morgonen. Tror inte det hade uppskattats så mycket om jag trängt mig ner där och zickzackat mellan alla barn... Eller stänkt på alla kärringar som inte vill bli blöta i håret (men hallå, bada inte då eller åk till ett annat hotell:-)

I alla fall så bestod passet idag av

10*100 frisim, start 1.30 fart 2

7*400 fr (fr, fr, fr, fr med fenor, fr med fenor och paddel, fr arm, fr ben) fart 2

Så farten var ganska lugn men lite seg i armarna blev man allt.

Min lilla filur!


Jag gillar verkligen svartvita bilder, måste bli bättre på att ta det!

Vad underbart livet kan vara!

Igen måste jag säga att vi haft en underbar vecka! Stekande sol varje dag, badat från tidiga morgonen till sena eftermiddagen. Har i stort sett tillbringat en timma på hotellrummet per dag, när vi gjorde iordning oss för middagen... Samt sovit om natten... Vi trodde nog att vi inte skulle kunna vara ute så mycket i solen med en bebis som vi faktiskt varit. Han har stormtrivts. Sovit och ätit hela dagarna. Varit uppe och legat och jollrat i vagnen, som han förövrigt tillbringade typ 24 timmar om dygnet i..., och i solstolen i skuggan.

Jag bjuder på ett axplock av en superbra och härlig familjesemester


Helt klart bästa platserna för en barnfamilj på flyget, en Boeing 767, rad 17. perfekt att stoppa en bebis i babyvaggan på väggen. Händerna fria för att läsa eller äta, stort benutrymme, nära till toaletten och nödutgången!!!

I väntan på baggaget på Larnaca flygplats. En modern och mycket "fin" flygplats.

Lite kallt i poolen så då får man bada i badkaret... Och det gjorde Moa med så klart!


Moa efter en dag i Bamseklubben! Denna dag hade de varit på honungsjakt och de hittade Bamses Dunderhonung och hon var lika stark som Bamse nu...

Bamse och hans vänner var på besök. Hon ville inte sitta i Vargens knä, han var lite läskig...

En vacker utsikt från poolområdet. Mysig liten strand där man har uppsikt på sina barn hela tiden! Så perfekt och så uträknat för att Barnfamiljer ska trivas...



Moa och jag leker med den "lilla" Dinoussarien i poolen.

Hugo mer än nöjd med sin Pingu-mobil!

Kvällsshow a la Blue Village! Det började alltid med Coco the Clown och minidisco! Även detta perfekt uträknat för barnfamiljen. Halv åtta, mamma och pappa kan sitta kvar och äta och dricka ännu mer medan barnen har kul... Du behöver faktiskt aldrig lämna hotellområdet... Ha ha!

Hugo var också vaken... Han sov varenda gång vi åt, vaknade då vi ätit färdigt och ville vara med en liten stund. Likadant vare sig det var frukost, lunch eller middag. Uppfostrad liten gosse...

Badtjejen nr 1. Hon simmade faktiskt ca åtta meter undervattnet utan puffar. Ganska bra för en fyraåring!

Eftermiddagslur för båda två. Moa somnade som en pirat, sedan var täcket och kudden lagom svart... Och jag HATAR ansiktsmålning, synd att de hade det tre gånger...

Hotellpoolen by night!

Kram från oss!

När jag ser dessa bilder ser det ut som att vi inte lämnat hotellområdet, men det gjorde vi faktiskt. Dock kom vi aldrig iväg till någon restaurang kvällstid. Det blev middag på hotellet varje kväll. Trist men bekvämt med barn och underbar mat. Annars tycker jag det är så mycket mer värt att gå ut och äta på kvällen, få en meny och inte buffe även om man har All Inclusive, men barnaktiviteterna drar för en viss familjemedlem just nu.

 


I´m back again!

Halloj!

Nu är jag hemma efter en underbar semester!!!! Och tro det eller ej, det blev lika mycket bad som alltid!!! Hinner inte just nu, men snart kommer bilder och lite om hur underbart vi haft det!!!

Badtjejen


Så här kul hade Moa för ett år sedan, ganska exakt då vi befann oss på Kreta! Helt klart den bästa semestern jag varit på! Och min älskade lilla tjej planerar redan hur hon ska bada imorgon och hur hon ska hoppa ner i vattnet... Ja, det är viktigt det. Man kan hoppa på sidan, rakt fram eller baklänges, men det kan vara lite läskigt så enligt henne är det bästa att hon börjar med ett vanligt hopp:-)

Hennes väska är packad, Bamseväska som är proppad med pysselböcker, spel och böcker... Vi lär ju få en del att göra på flyget om vi ska hinna med allt...

Hur som helst så ska det bli underbart, 28 grader och sol säger väderrapporten just nu!

Nu är det dags att hämta henne från dagis och som vanligt så sover Hugo... Bara att väcka honom igen... Lider nästan med honom att han aldrig får sova klart!


Check, check, check!

Idag var jag uppe med tuppen, äntligen blev efterkontrollen gjord och jag blev godkänd:-) Skulle ju varit där för cirka en månad sedan, men det har varit saker om vartannat och man får ju inte ta med sig sjuka barn dit... Dock är jag död nu... Åkte hemifrån sju för att ta mig till Danderyd via dagis innan kvart i nio. Tur att jag åkte då jag åkte, köer är inte kul. Klev in precis i samma stund som det blev min tur. Men nu är det avklarat i alla fall. Skönt.

Check!

Har nu försökt packa resväskor i dagarna tre... Vad ska man ha med till en liten som gärna kräks både på sig själv och sin mor... gärna ofta dessutom. Men jag antar att det finns tvättmaskin även där eller går de som bor på Cypern i smutsiga kläder eller handlar nytt varje gång det blir en fläck!? Skulle inte tro det och alltså säkert inget att bekymra sig över. Hur som helst så börjar jag se ett slut på packandet nu. Tur eftersom vi åker om 12 timmar... Moa ville ha med sig 20 klänningar... Lik sin mamma, men dags att inse att hon inte kommer använda alla... Men det kunde varit jag som sagt det "Men de kan ju vara bra att ha om...." lillpluttan. Varje dag hör jag mina egna ord ploppa ur hennes mun. Då slår det mig hur mycket man präglar sina barn...

Check!

Storstädat har vi också gjort! Alltid lika skönt att komma hem till ett rent hus med rena sängkläder osv!

Check!

Reseapoteket uppdaterat. Insåg att vi enbart hade "barnmedicin", salvor etc som gick ut 2007... Moa har ju aldrig varit sjuk, bara vattkoppor en gång, så vi har liksom inte tänkt så mycket på det. Men med den här lilla krabaten kan man tydligen aldrig vara säker. Så nu känns det som om jag blivit storkund på apoteket!

Check!

Inhandlat trevliga tidningar att ligga och slöläsa vid poolen!!! I Like!

Check!

Pass, pengar, p-piller och piljetter!

Check!

vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv vvv

Egen tid!?

Herregud.... det är inte sant vad saker man ALLTID har att göra... Rusa hit för att hinna det sedan dit för att hinna det... Och när får JAG den där lilla tiden alldeles ensam utan att 100 gånger bli avbruten av antingen en 4-åring då man matar den minsta eller bli avbruten av den minsta då man försöker leka med 4-åringen... När det inte är så blir jag ändå avbruten av någon av de tre hemma varanden och det spelar ju ingen roll vad jag gör... Till och med på dass blir man avbruten... Grrrrrr.

OK, jag kanske inte ska klaga, jag simmar och tränar ju en del som ni vet, men jag är iväg ca 2 timmar. Och då stressar jag dit och stressar hem för att jag vet hur mycket lättare det är att vara två vid läggdags osv... Men fasen ibland susar det i huvudet av trötthet vilket är fallet just nu. I TVÅ veckor har Hugo mer eller mindre varit vaken flera gånger per natt. Ända sedan han fick feber och precis då det känns som det ska vända ja då har jag bokat in vaccination som visar sig ge feber IGEN... Orka.

Jag vet vad en del säger, mannen då, jo, men han ska upp fyra och köra tio mil till jobbet, inte kan jag be honom vara uppe med grabben och lyssna på skrik hela natten... Eller kan jag det!? Ja egentligen, men jag är ju inte sådan. Jag kan själv (punkt) och vill ju inte att han ska köra av vägen av trötthet, dessutom är jag mammaledig. Men snart har mitt huvud blivit fullt av bomull, så trött är jag... Kanske i snitt 2 timmar sömn per natt... Och är inte han vaken så är jag vaken av värken... Gissa om det ska bli skönt att komma bort till värmen!?

Det bästa; Mr Right har lovat mig att då Moa är i Bamseklubben så ska han gå promenad med Hugo så jag kan slagga i solstolen... Det kan jag lova, det tackar jag inte nej till... Aldrig nej till en solstol!!!

Så då får jag egen tid:-)

(Sorry för lite klagan, men så är det just nu!)

Gårdagens träning

Simmade ett ok pass igår. Kroppen kändes tung, undra om jag börjar bli lite sjuk eller om det kan vara pollen på G?! Det är varken bättre eller sämre idag så då blir det träning även idag!

Igår körde vi en huvudserie som var

8 (125+75+25) med fart 2,3 och 4

Lagom jobbigt.

Helluuuuu!

Så där, nu är man i full gång med att packa. OK, ska erkänna att det är en del som ska med... Känns som att jag har gått ifrån att lätt kunna fylla en väska med "kan va´bra att ha"-saker till "att detta MÅSTE jag ha med" eller "behövs detta verkligen..." och alla 15 par skor som jag alltid bara måste ha med får nu stanna hemma på grund av barnkläder...

Helt enkelt en drastisk ändring i mitt liv...

Men å andra sidan så brukar jag aldrig lyckas med att ens använda hälften av det jag proppar ned. så kanske samlar jag ett och annat vuxenpoäng nu... Ofrivilligt.


Funbeat

För er som tränar mycket och vill föra någon typ av träningsdagbok så kan jag tipsa om www.funbeat.se

En riktigt bra sida där man fyller i sina pass och man kan gå tillbaka i tiden och kika på gamla pass och kommentera träningen. Användbart för alla!

Logo

Söndagens träningspass

Oj så tungt det var idag, men ändå gick det bra! Simmade bra på 100-ingarna dock kände jag fortfarande av benen sedan löpningen i fredags. Det var faktiskt värre än igår, men det brukar ju vända typ idag eller imorgon.

Huvudserien var

4 (5*100) frisim ss, medley ss, frisim arm paddel, frisim ben

10*50 max från pall med fokus start och vändning

 

har ingen aning om vad det blir för pass imorgon och det känns skönt för då slipper jag lägga energi på hur det skall simmas nu...


Söndag kväll 2/5

Helgen redan slut :( Åhhh, varför går den bara alldeles för fort varenda vecka... Egentligen ska jag väl inte hänga läpp, jag är ju ledig vareviga dag, mammaledig, vilket i och för sig är ett heltidsjobb, men det räknas inte riktigt. Men ändå, så längtar man liksom till fredagen igen. Och nu på fredag bär det äntligen av! den resan vi bokade och bara skrev "Infant" på lilla ofödda Hugo. Nu har han både namn och pass och skrattar åt allt! Ska verkligen bli enormt mysigt och kul att bara få vara vi! Moa räknar ner varje dag, hon minns Kreta förra året och vill så gärna resa nu igen (den till Egypten blev ju tyvärr inte av pga min trassliga graviditet). Hon ska även vara med i Bamseklubben. Hmmm, är egentligen emot det. Har man semester ska man väl umgås och njuta av varandra, men vi testar och kanske omvärderar jag min åsikt senare...

Blue Village - bästa semestern - alltid vid stranden.

Vad har annars hänt i helgen!? Jo, fredagen tillbringades hemma här med grillning tillsammans med grannarna. Trevligt och mycket gott. Sedan knallade vi i duggregn ner till Majbrasan och var hemma vid nio kanske. Ganska lagom.

Igår blev det en underbart god middag som bestod av grillade hamburgare, hemmagjorda och supergoda, hos våra trevliga vänner. Åkte hem med en extra tjej... Så söta dessa två fyraåringar. De lekte och käkade lördagsmys innan de skulle sova. Strax innan tio sov båda två och vaknade kvart i sju. Underbara tjejer det där!

Däremot hade Hugo inte en av sina bästa nätter. Han som brukar sova vaknade typ en gång var tredje timme och var kinkig, det enda som hjälpte var MAT... Så jag sov inget vidare i natt. Precis då jag somnat in ordentligt så började han igen... men det är bara att acceptera, inte så mycket att göra och vi har ju varit väldigt förskonade hittills... Men det var inte lika kul att masa sig iväg till träningen imorse, ganska trött...

Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Moa var på kalas och Hugo har legat i vagnen. Mr Right har hjälpt grannar med tomten och jag har vandrat mellan alla gårdar och pratat! Trevligt!

Fötterna filade och insmorda (behövdes) och händerna fixade med filning av naglar och lack. Känns lite fräscht faktiskt.

Väskorna nerplockade från vinden så nu ska jag ta och se över det som ska packas... Åh, snart bär det av!
Söndag
V 3 m/s. +14 / +13°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Söndag natt
V 2 m/s. +21 / +12°C.
Övervägande klart och uppehåll.
Måndag
NV 2 m/s. +25 / +12°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Tisdag
NV 1 m/s. +25 / +15°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Onsdag
NV 2 m/s. +26 / +14°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Torsdag
NV 2 m/s. +26 / +14°C.
Övervägande soligt och uppehåll.
Väderutsikter för kommande vecka... Inte helt fel och jag gillar det där runda gula!!!

Bilder på Cypern
Kanske ligger jag i någon av dessa solstolar om en vecka... I like!

Träningsvärk

Oj oj oj säger jag bara. Tror kanske att det blev lite för mycket löpning bara så där pang bom igår... Men det kändes så fruktansvärt lätt och då är det lätt att man tar i för kung och fosterland... Men jisses vilken träningsvärk jag har i benen idag... Uppe tidigt för att simma, men varje vändning var en plåga och det var riktigt segt i mina ben. Hur som helst så klarade jag av passet, en huvudserie som var

20*200 frisim start 3 min.

Lite ben och snabba 25:or gjorde passet komplett...

Nu återstår en mysig lördag med middag hos världens goaste och sedan snor vi deras dotter med oss hit. Hon ska sova här till Moas stora glädje!!!

RSS 2.0