Schnyggggo!


Effektivitet gäller idag!

Tänk att det går at vara så effektiv ibland. Trots det önskar jag att dygnet ibland hade några fler timmar. Hmmm, vad skulle jag då göra de där extra timmarna??? Tror ni man skulle lägga sig ner och njuta då? Nej, tror faktiskt inte det, utan bara tycka att borde finnas ännu fler timmar...

GODKÄND PÅ STEG 2 I UPPSATSEN. Slutspurt nu då... Den ska vara inne i januari, men vill såååå gärna ha in den innan jul så att jag kan mysa med mina älsklingar i lugn och ro från den 18 december - 11 januari typ...

Snart kommer Moa, sitter och väntar på henne, då ska vi hämt yrvädret för att bege oss till en kompis. Mys!!! Och dagen kommer förhoppningsvis avslutas med först träning, ett par längder orkar jag nog, även om jag inte är helt 100 än, sedan Tv-mys för hela slanten.

Och, jag har skickat in 2 andra tentor. Mina axlar blir lättare och lättare. Fast vet i och för sig inte riktigt om man kan kalla det tentor... Lite för enkelt, eller så har jag fattat helt fel.

Spräckt!

Så, då har man tappat mobilen i gruset då... Spräckt glas och antar att det snart kommer att trilla ur en miljon glasflisor... Tur att jag har en försäkring. Så här blir korten... Schnyggggt.


Fettskönt!

Ha ha, kolla in rubriken, fettskönt, vad är det??? Inget jag använder mig av i vanliga fall, men just nu är det befogat och stämmer.

UPPSATSEN, STEG 2, INLÄMNAD.

Nu väntar jag alltså med hjärtat i halsgropen på att den ska bedömas för att sista delan ska göras. Lite nervöst är det, men skönt att få den bedömd innan man lämnar in slutresultatet. Vad den handlar om? Unga flickors identitetsskapande. Hur intressant som helst och funderar på at göra en fördjupning nästa termin!

Så eftersom den nu är inlämnad skiter jag i mer plugg idag och drar och hämtar mina tjuriga små änglar!


Host*snörvel*host...

Ingen feber och mår kanske aningen bättre, men hesheten vill inte ge med sig. Fast jag slipper ju att prata så mycket, vilket kan vara skönt från mina nära och kära som slipper höra på mig jämt...


Snö

Säkert, som inte undgick någon, så kom det årliga snöfenomenet hit. Alla blev häpna över den snö som föll. Men halllllå, konstigt eller? Snart december och ingen jättesensation direkt...

Idag är himlen klarblå och jag vill inget hellre än att gå ut och ta en promenad. Kroppen värker doc av både det ena och det andra, tror int ejag har någon feber, men halsen är inte bra och en jobbig hosta. Däckad alltså. Så idag ska dagen spenderas till att enbart läsa en massa kurslitteratur. Perfek, då kan jag vila samtidigt som jag pluggar, bara hjärnan som får jobba!

Ha en trevlig dag!

Potatismos i annan form


För att göra vardagsmaten lite roligare blev det i veckan små bakelser av potatismoset. Riktigt smarrigt så det rekommenderas verkligen, dessutom mycket lyxigare:-)

MellissmoothieFavoritmellis!

Prickar

Hittade ett par bilder i kameran när Hugo hade första "utbrottet" av prickar, som blev till många många fler prickar, men den ena var iaf "moderkoppan", den största.


Kärlek


Vet inte varför bilderna blev så suddiga!?

Tror jag vinner denna runda... Vickat gav ...

img_1826 (MMS)

Tror jag vinner denna runda... Vickat gav mig 324 poäng hur nu det var möjligt?!


NÖJD!!!

Wow, fick resultatet på en stor psykologitenta, en analys ur ett psykologiskt perspektiv och fick detta resultat:

Du har fått 44 poäng på din problemanalys och med de 2 poängen från enkätlaborationen blir dettta 46 poäng och ett A i betyg på moment 3.

Vilket innebär att det endast var 1 poängs avdrag:-) Trodde jag inte. Hade gissat på C eller så i betyg. Så detta var ju glatt överraskande och det måste ju innnebära at jag är sjukt bra på att analysera människor och dess beteende:-) Ha ha. I alla fall så blev jag jätteglad och det är ju ett bevis på att studierna ger resultat!

Sjuk

Åhhh, blir galen på dessa sjukdomar som avlöser varandra denna höst. Men faktum är att jag ligger i feber, ont i halsen och sjukdomskänsla i hela kroppen. Urk. Inte riktigt vad jag planerat kanske, fast det gör man väl aldrig...

I alla fall genomförde vi ett sexårsdisco igår. Alvedon och positiva tankar bidrog till att jag klarade av det. Men fy så dligt jag mådde sedan. barnen hade i alla fall hur kul som helst! Vilket röj. Fick passa på att rocka fett till Hits for kids. Det var faktiskt riktigt riktigt roligt. Moas kommentar om vad som var bäst med hela kalaset var " Att alla ville komma ". Tycker det var ganska gulligt sagt!
a
Tack ALLA för alla fina presenter. Så vi rensat och gjort plats för allt det nya nu. Nu har man ju en överblick om vad som finns i rummet... Och tänk, att jag var precis likadan då det gällde alla dessa block och pennor och små saker. Så... mamma jag förstår när ni tjatade om alla saker...:-)

Nu ska jag försöka plugga, en bok som jag rekommenderar alla som har barn att läsa: Pubertet - pest och pina, av Allan Guggenbuhl. Passar även när man har mindre barn och ger en stor förståelse till hur och varfö barn beter sig som de gör. LÄS DEN!!!


Väntar med en känsla av frihet

Nu har jag tillbringat hela förmiddagen till att knåpa ihop en uppgift. Känner mig i stort sett färdig med den, vilket är mer än jag trodde! Därför väntar jag nu hem min älskade lilla tjej med en känsla av att inte behöva plugga mer idag (ok, finns massor att läsa, men måste ha en bok till). Så himlans skönt. Vi ska ner på stan och shoppa för hennes födelsedagsdisco som är imorgon! Och fika lite så klart! Det kommer rocka fett med 27 st fem/sexåringar imorgon!!!


Förvirrande

Just nu befinner jag mig på den mest förvirrande föreläsningen ever med den mest förvirrade föreläsaren ever... Sitter mest och funderar på om det finns någon kärna i allt babbel. Det visar sig kanske eftersom det är två timmar kvar. Jag kommer antagligen vara lika förvirrad sedan!


Febrig Moa resulterade i picknick på varda...

img_4106 (MMS)

Febrig Moa resulterade i picknick på vardagsrumsgolvet... Med som hon sa: lyxiga take away muggar.... Verkar dock inte vara någon fara med denna dam nu.


Måndagstränad

Det tog emot, kroppen värkte som fasen, men på något sätt fick jag på mig en baddräkt och hamnade motvilligt i vattnet där jag faktiskt genomförde ett helt ok pass. Vilket nu gör att det känns lite lite bättre. Inte mycket, men lite och det glädjer mig!

Idag simmade vi:

En massa 100-ingar baklängesmedley (hate it)

8*75 arm med dolme och paddel, st 1.20
8*75 arm utan dolme, med paddlar, st 1.15
8*75 frisim st 1.10

en herrans massa 50:or ben


Slut på energi

Den dåliga uppdateringen beror delvis på att värken har tagit över min kropp. Finns inget jag kan göra. Försöker träna, men just nu är jag verkligen i dåligt skick. Måtte vintern snabbt bli till vår och sommar...


Haft en underbar helg i Köpendanmark! Bild...

img_5896 (MMS)

Haft en underbar helg i Köpendanmark! Bilder kommer, nu ska jag bota mjölken jag råkat få i mig... Det enda som hjälper är att spy och vänta ut det. Det först nämnda är gjort... Bara att vänta några timmar och otaliga toabesök nu då... Nice...


Haha, Moa bakar chokladbollar och blir vää...

img_9240 (MMS)

Haha, Moa bakar chokladbollar och blir väääldigt arg då Hugo stoppar dem i munnen på löpande band!!!


Moa har gjort tårta till sin älskade pappa!

img_2077 (MMS)

Moa har gjort tårta till sin älskade pappa!


Sparrissoppa med ägg!

img_3633 (MMS)

Sparrissoppa med ägg!


Heeeej!

Hoppas er torsdag började bra!

Det gjorde min. Moa kom upp då jag stod och gjorde frukost så vi hann med en liten mysstund bara vi. MYS o LYX! Sedan brakade det löst. Vi gick in för att väcka Hugo, DAGENS MISSTAG. Denna lilla underbaring som aldrig annars är på dåligt humör hade uppenbarligen inte sovit klart... Jisses, vilken fight, men med lockand om både titta på katt/bambi/häst/elefant (!?) så var han i alla fall tyst. Tills han kom till frukost bordet. Kastade sin napp allvärldens väg, leverpastekjen flög ocskå iväg. Men precis som han förstod att det var fel tittade han under luggen och det såg ut som om han skämdes... Och jag smälter ju liksom då... Men sitta skulle han inte och jag pallade inte att ta ännu en kamp, tiden springer av någon konstig anledning iväg på mornarna. Så unge herrn stod och åt...

Borsta tänderna gick som vanligt bra, men blöjan skulle han verkligen inte ha, inte kläder heller... Tillslut hade den svettiga mamman lyckats få på både sig själv och två barn kläder och iväg för att passa bussen för Moa. Hon som varit glad hela morgonen vände som en sida i boken och skulle inte alls åka buss... Tyvärr måste jag ju typ tvinga henne på bussen, börjar jag vela är det kört nästa gång, och bussen väntar liksom inte. Inte ens om den liten ledsen människa har så stora tårar att det skulle kunna bildas en hel flod. Det gör bra ont i hjärtat att skicka upp en 5-åring på bussen som är ledsen. ankar som finns med hela dagen. Som tur är vet jag, efter att ha ringt fröken, att hon inte var ledsen när hon klev av bussen utan att allt var som vanliogt.

Tur att den andra vinkade glatt till sin mamma idag...

Ja ni, är det inte den ena så är det den andra.Hur som så åkte jag hem och la in alla enkäter i SPSS (wow, lyckats!!!) filen och har åstadkommit en hel massa cirkeldiagram, korstabeller och spridningsmått... Efter det sken solens strålar så pass mycket att det resulterade i en liten löprunda, gissa hur skönt det var!!! Värken behövde botas och humöret steg igen!

Nu, flera timmar senare har jag snart åstadkommit slutresultatet av en psykologisk problemanalys. Och shit vad jag känner mig nöjd med mig  själv just nu. Men innan dagen är slut ska det bakas tårta, fixas mat, tvättas och pluggas för dugga 1.

Som ni ser så går dagarna och resan imorgon är så jäkla välkommen! Hoppas att pluggandet inte ska hänga över mig utan att jag hinner det jag tänkt idag!

Ha en underbar torsdag! Snart stundar helgen:-)


Sista simpasset för denna vecka!

Och så himlans skönt! Jag känner att min kropp behöver vila från simningen i ett par dagar, snart är jag tillbaka i bassängen, men först ska jag och Mr Right ut och resa, bara vi! Mr Right fyller 30 och det ska han firas med en vuxenresa. Strosande, shoppande och vuxna människor ska vi vara som bara gör allt i vårt eget tempo! Coolt:-))) Tänk, ingen som tjatar och ingen som stjäl uppmärksamheten.

Idag var det ett lagom pass, inte så jobbigt och inte så ansträngande. Lagom trött sitter jag nu i soffan och glor på Tv. Bonde söker fru, men har inte hängt med så tiden kunde ju ha spenderats på annat... Men ibland är det bara så skönt att sitta här och småäta och njuta av kvällen.


Det bor ett vilddjur hos oss...

Ja det är sant, för ett par veckor sedan flyttade det in ett vilddjur här. Den söta tama lilla varelsen som vi är vana i har nu upptäckt att det går att testa sina föräldrar till bristningsgränsen. Och det gäller ALLT. Det bor en stor stor tonåring i den lilla lilla kroppen som nu har upptäckt att det finns en massa saker som måste provas för att se om det är ok eller inte. Ur den söta lilla munnen som inte skrikit kommer det nu ord som vi inte använder här hemma i en decibel som får taket att lyfta. Skolan, den stora vida världen, och en vilja och försök till att skapa sig en egen identitet påverkar denna lilla människa på många sätt just nu. Tänk att till och med en sväng åt vänster kan bli så fel, liksom om man råkar fråga en sak två gånger, då är det kört...

Mitt i utvecklingen på väg att bli stor står fortfarande vår söta lilla flicka som vi älskar så mycket och vet inte riktigt hur man ska bete sig för att få sin vilja igenom men samtidigt få de underbara kramarna av mamma och pappa när man själv vill. Vi finns här för vår lilla skatt, på alla tänkbara sätt, genom att ge den kärlek som då och då behöver tankas.

Att vara förälder är ett livslångt arbete och jag är så tacksam för att mina föräldrar alltid funnits där, alltid kunnat handskas på rätt sätt. Jag hoppas att jag bär med mig de verktyg som ni gett mig och att jag kan förmedla dem vidare.
Tack för att ni alltid gjort det rätta och för att ni gett oss trygghet då vi som mest behövt det.

Ni är mina förebilder och att vet aat tni alltid ger kloka och goda råd är det bästa som finns!
Så här ser det ut på en föreläsning via te...

img_2297 (MMS)

Så här ser det ut på en föreläsning via telebild! Sjukt hur tekniken utvecklas!


Rester av en intagen bönsallad. Finn ett f...

img_0726 (MMS)

Rester av en intagen bönsallad. Finn ett fel, jag och bönor.... Nja går inte riktigt ihop. Men faktum är att jag tror min kropp behöver mer proteiner för att orka träna och inte ta från musklerna, och i brist på tid att hinna laga mat fick det bli äckliga bönor... Men med sallad och lite kryddor blev det helt ok. Lite sent på dagen bara att inta lunch klockan halv fyra. Men vaddå, har hunnit massor!


Taktik

Sitter med ännu en tenta... LIte kul, men mycket ansträngande. Har hittat en teknik som jag tror funkar ganska bra. Jag gör en fråga, tar en paus och gör en till osv... Låter som ett bra koncept. MEN ska kanske säga att en fråga tar cirka fyra timmar... Har hållt på en vecka snart och nu är det två frågor kvar. Alltså kan det sammanfattas som att frågorna är stora och komplexa, kräver mycket tankar och en förmåga att komprimera texten... Känns dock som jag sparat den svåraste frågan till sist... Hade jag varit smart hade jag börjat med den, men ville få igång lite flow, fast det ebbar liksom ut eftersom frågorna tar så lång tid...

B-uppsatsens första jutkast är inskickat, vilket känns skönt. Känns grymt bra att få skicka in det och få kommentarer och synpunkter så att man vet om man är på rätt spår eller inte.

Väntar på svar från förra psykologitentan. Den var stor den med, men inte lika svår som denna. Kan vara bra att ha den bedömningen innan man lämnar in denna..

Mycket pluggtjat nu, men då ska ni bara se hur soffan ser ut just nu. Tror att det är ca 15 böcker ÖÖÖVVVEEERRRAALLLLLT. Uppslagna kors och tvärs och mitt i detta lilla jag med datorn i knät.

Shouuuuuuuuuuuuuuuuuooooooot!


Inga inlägg - inga besökare...

Kan ju kanske finnas ett samband... Men tanke på den dåliga uppdateringen så inser jag att typ varannan dag är det många här inne och kikar. Ska skärpa till mig...


Dagens succé! Pizzamiddag framför Tv:n med...

img_3555 (MMS)

Dagens succé! Pizzamiddag framför Tv:n med Zhuzhu pets när lillbrorsan somnat var dagens önskemål, så så fick det bli!


Idag serveras det bakad potatis med skink-...

img_2227 (MMS)

Idag serveras det bakad potatis med skink- och tonfiskröror!


Luktar skit i hela huset!

Gahhh, det stinker ju för sjutton här hemma. Hmm, kan det bero på att jag för första gången i mitt liv ska göra rotmos??? Fatta, jag, rotmos. Sensation. Har aldrig tyckt om det men smakade hemma hos ma och pa och det var ju supergott, men ingen har talat om för mig att det luktar så här under tillredning...

Dagens pass

Efter tre riktigt hårda pass senaste dagarna var det idag dax för ett lite lugnare pass. Skönt för kroppen.

Fredagens pass var riktigt slitigt och jag tror att alla som körde var helt färdiga efteråt.

Idag simmade vi i alla fall en serie på

10*75 medley växlingar
8*75 sammansatt med fenor
6*75 arm utan paddlar
4*74 ben

Lite snabba 25:or på det.

Klart!

En effektiv dag

Jisses vad jag har varit effektiv idag. En stor eloge till mig själv. Jag tror att jag går på någon form av sparlåga för energin är i stort sett obefintlig. Senaste veckorna med sjuka barn och mycket i skolan och alldeles för lite sömn av både dessa skäl och värken har att sina spår. Till och med så att det är sjukt tungt att simma. En utmattande känsla som jag inte känt tidigare.

Hur som helst så har jag gptt igenom två föreläsningar med tillhörande kapitel i psykologin, avklarat den helvetiska sociologitenten som hängde som en snara runt halsen då timmarna på dygnet inte direkt är fler än 24... I alla fall skickade jag in den och har hunnit med att kommentera de andras. S K Ö N T. Så varenda liten minut, ja varenda sekund har tillbringats i litteraturens värld. Men vet ni, sjukt roligt och intressant också!!! Diskssioner som öpnnar upp för eftertänksamhet och nya infallsvinklar, OCH olika åsikter.

Imorgon blir det nya tag, då ska det produceras igen. Men tror att jag har det under kontroll och det är en befriande känsla eftersom jag tror at alla stressorer man kan utsättas för befann sig hos mig förra veckan.Lite skryt; men fick VG på den sjukt stora och svåra psykologitentan.

Funkar inte riktigt!

Vet inte om ni märkt det, men inläggen blir inte riktigt som jag vill. Något är fel med bloggen och jag hoppas det kommer ordna sig snart så bilder och text böoir som jag vill:-)

Några timmar senare...

... och en aning tröttare. Ett sjukt jobbigt pass igen. Jag är ju ingen sprinter vilket innebär att jag måste ta i som fasen för att det ska gå fort på korta sträckor. Och för er som känner mig så ger jag ju inte upp någonting. Idag kämpade jag verkligen med farten. att inte hamna i mitt malande evighetstempo... Detta resulterade i för mig helt ok 25:or och en mycket tröttare kropp med en hel del fler metrar i baggaget. Jag simmar hellre 5 stycken 400-ingar än 5 stycken 50:or max, vilket jag antagligen enbart delar med distanssimmarna...

Söndag, och ännu en vecka tillryggalagd...

Så, då väntar vi hem Moa och Mr Right snart som varit/är ute på havet och kryssar och firar en 60-årsdag. Trist och riktigt riktigt tråkigt att jag och Hugo inte kunde följa med. Men så är det ibland. Jag fick ju i alla fall tillbringa ytterliggare ett dygn här hemma... För ovanlighetens skull de senaste x antal veckorna. Var så urbota trött både i kropp och själ igår så det blev en seg kväll i soffan med en massa glass istället för mat... Spelande av wordfeud var det enda jag orkade sysselsätta mig med. Laddade för en tidig morgon, men hör och häpna, ungen sov till halv nio... Jag som hade en massa att fixa med idag och så försvann liksom bara förmiddagen... Vi bakade på Hugos begäran. Vita goda och frasiga kladdkakemuffins. Tror han kan ha haft i för mycket / för lite av vissa ingredienser. Men ka det bakas så ska det göras på barnens villkor då de är med. Överlycklig att få vispa, hälla och DISKA förflyttade vi oss in i badrummat för ett bad tillsammans. Vågade mig ut en stund med honom då jag tycker det ser ut som att alla koppor torkat någorlunda nu. Var till en 4H-gård och kikade på djur. Nu sover han och jag ska ta tag i lite plugg, orka... Sedan får vi se om det blir deltagande i KM och en 800-ing frisim. Beror på när de två efterlysta kommer hem. Annars blir det träning med bästa gruppen:-) So long!

Här ska bakas!!! Tyvärr ingen som vill/kan...

img_8800 (MMS)

Här ska bakas!!! Tyvärr ingen som vill/kan komma och fika, desto mer till oss!!!


Havrefras och yoghurt till mellis.

img_1268 (MMS)

Havrefras och yoghurt till mellis.


Dagarna blir inte riktigt som man tänkt sig

Denna vecka går till historien som en av de värsta. Två tentor, sjukt barn full med prickar men SÅ PIGG och ett annat barn med skollov... Hur kan man klyva sig eller klona så att det blir tre, eller gärna fyra för någon ska ju även ta hand om hem och allt vad det innebär. Dessutom är värken inte så schysst just nu. Att träningen blivit lidande bidrar ju med. Men snart, snart är denna vecka slut, och jag ser verkligen fram emot en ny veckqa som jag hoppas startar med nya tag. Men varför ska det vara så svårt för någon annan att bry sig!? Varför är det "tillskrivet" mig att vara hemma och skolan blir lidande? Nätternas pluggande till två-tre och dagar utan den minsta tid till plugg och vila har definitivt satt sina spår. Inte minst kändes det idag på kvällen simpass. Inte ofta som jag erkänner det, men idag tröt orken verkligen. Passet var i och för sig ganska tufft, men det var verkligen tungt och jag fick slita på ett helt annat sätt än vad jag är van vid. Dessutom missar jag såklart helgens trevligheter för att Hugo fortfarande har vätskande koppor... Skitkul verkligen. Känns som att jag kan dessa fyra väggar ganska bra nu... Och ja, det låter som att jag är less, och faktiskt så är jag det, men jag är inte långsint och snart är denna sjukdomsperiod över och då får jag ta nya tag. Men faktum är, jag ligger fasloigt efter i skolan. Si sådär 32 timmar på denna tenta... Bra, verkligen sjukt bra! Ha en bra kväll!

Don't touch!

img_7883 (MMS)

Don't touch!


Morgonkaffelatte! Ett ljus i dagens mörker.

img_7218 (MMS)

Morgonkaffelatte! Ett ljus i dagens mörker.


RSS 2.0