Hugo in action!


Så nu ställer han sig själv... Överallt.Och går med sin gåvagn!

Det är roliga saker som händer nu, men han är verkligen ÖVERALLT!

Igår

...simmade vi ett pass där huvudserierna var följande

2*400 frisim (1 fenor och 1 arm)

10*100 special vila 15

Inte så speciellt jobbigt, men maqn blir ju alltid trött av att träna.

Tyvärr så höll Hugo mig vaken hela natten i stort sett. Hur många tänder som helst på G. Träning var dt tänkt nu, men vet ärligt talat inte om jag pallar, fast å andra sidan så mår jag ju sååå mycket bättre i kroppen och just nu är det ganska illa...


Nej

Hade skrivit ett inlägg om mitt tandläkarbesök idag, men orkar intre skriva om det. Som ni vet är jag LIVRÄDD för tandläkaren och har verkligen Fobi för att gå dit. Var där för över fyra år sedan sist.Hur som helst så var det på darrande ben jag gick den långa gången upp mot tandläkarhuset. Det känns ungefär som "walking the line" eller något... Hade bytt besöket mot precis vad som helst. Såg hur pengarna rullade och hur mycket oro och ångest det skulle skapa. MEN, mina tänder var felfria, inte ett hål och inget konstigt alls. Så himlans skönt. Jag lovade ännu en gång att jag ska komma en gång om året... Får väl se hur jag ska hålla det... Ändå vet jag att man ska gå och att den snälla, trevliga och ödmjuka man jag går hos är specialist på tandläkarrädsla, så jag borde inte tycka att dte är så farligt, men det gör jag. Hatar det. Men nu är det gjrort och jag kan pusta ut!Rubrik efterlyses...

Dagens träning avklarad och jag lovar det blir inget mer pass idag. Vi har ju även träning ikväll, men utan mig. Jag orkar helt enkelt inte. Är totalt slut i kroppen och jag kan lova att under mitt 32-åriga liva har jag ALDRIG haft en sådan här träningsvärk. Fy säger jag. Kom knappt upp ur sängen och det gör till och med ont när jag INTE rör mig... Men jag antar att träningen tog som den skulle... Dessutom så lär det ju vara värre imorgon... Nice!

Ja ja, idag simmade vi ett jobbigt pass igen, när ska det vända!? Kanske hade det inte varit riktigt lika jobbigt om jag inte varit så slut!?

Simmade i alla fall idag

400 frisim + 8*50 frisim start ´45
300 frisim + 6*50 frisim start ´45
200 frisim + 4*50 frisim start ´45
100 frisim + 2*50 frisim start ´45

10*75 frisimsarm start ´1.05

Totalt blev passet 4200 meter. Inte så jättelångt men det räckte gott och väl.

Så vad bjuder dagen på nu!? Bullbak som är igång, rensa ogräs, bjuda ma&pa på fika, badhuset med Moa och sedan dö i sängen.

Ha en underbar söndag!


Crossfit

Hej och välkomna till ännu en lördag som övergår alldeles för fort i söndag...

Morgonen började strax efter åtta då Moa vaknade och frågade om jag visste vad ett smeknamn var... Ja sa jag och då sa hon att hon skulle väcka smeknamnet... Mr Right som vi sällan kallar vid hans riktiga namn... Plutten.

Hugo vaknade strax efter och hade gjort det stora lasset... Som vanligt varje morgon alltså. Äckligt att ta hand om det första man gör, men ju fortare desto bättre... Men han är alltid glad så man får helt enkelt se det positiva...

Frukost som är kaos... Med en liten pajas som nu verkligen börjar bli medveten om att han kan pocka på vår uppmärksamhet geonom att göra lustiga saker så vi skrattar eller skrika sina vrål så att vi tittar på honom.

Efter det bar det iväg till Moas Handbollsskola/gympa. Kul hade hon gillar det och hon gjorde mål... Vilket i och för sig alla gjorde, men gissa om hon var stolt...

Efter det var det full fart upp till min träning dit jag blivit medlurad. Crossfit. Skitkul verkligen, men asjobbigt. Herregud, jag är helt slut i benen. Focus låg på knäböj med vikter. Två och två skulle vi vara och huvudserien såg ut så här

springa 250 m medans den andra gör knäböj och så byta
20 armhävningar medans den andra gör knäböj och så byta
25 situps medans den andra gör knäböj och så byta
10 pull ups medans den andra gör knäböj och så byta

3 minuters "set" med 1 minuts vila emellan

2 varv.

DÖD!!!!

Nu gissar jag att jag inte kommer kunna gå imorgon och än mindre fattar jag hur jag kommer att kunna simma... 

SÅ VAD ÄR DÅ CROSSFIT!?

CrossFit Nordic har gjort en b ra sammanställning av vad CrossFit är, vi lånar den av dem så länge tills vi skriver en egen. Besök gärna deras sida; www.crossfit.se

CrossFit är ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.hinderbana

Människans värld är full av rörelser. Vi utför rörelser som stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Vi har gjort detta sedan urminnes tider. De är en del av vår design.

Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för övningarna som inkluderas i CrossFit-träningspass.

Träningen är väldigt effektiv och rolig! En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt. Eller en given tid under vilken du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Detta gör att du hela tiden kan se framsteg och tävla med dig själv eller en kompis. Du får svart på vitt varje pass hur du utvecklas! Det är sällan ett pass är längre än 30min.

Variationen i övningarna är central. Passen varieras med tid och olika övningar: tunga lyftmarie, lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner, löpning, rodd, hopp, simning m.m.

Men jag är för ung/gammal/otränad för CrossFit.

- FEL! CrossFit är gjort för att kunna anpassas till alla nivåer av fysisk färdighet. Rörelserna och passen kan modifieras så att det passar alla. Det går heller inte att ”träna något annat” för att komma i form nog för CrossFit. Då missar man hela poängen med att CrossFit är gjort för att bygga den bästa grunden för din fysik.

Men det ser så komplicerat ut.

- Ja, en del övningar är tekniskt svåra att utföra och tar tid att lära sig. Men som med allt så får man oftast ut vad man stoppar in. Alltså om du lägger tid på att lära dig tekniken så får du ut så mycket mer i form av balans, koordination, flexibilitet, smidighet, styrka, kraft. Du dig att använda din kropp som den var tänkt att användas. Det är också otroligt kul och motiverande att känna att man bemästrat en teknik efter mycket slit. Det är t.ex. inte många i dag som kan göra korrekta frivändningar eller knäböj!emily

CrossFit – Fitness i världsklass med 100 ord

Ät kött och grönsaker, nötter och frön, en del frukt, lite stärkelse och inget socker. Håll intaget på en nivå som stödjer träningen men inte kroppsfett. Träna de huvudsakliga lyften: marklyft, frivändningar, knäböj, pressar, stöt och ryck. Lär dig gymnastikens grunder; pull-ups, dips, repklättring, armhävningar, sit-ups, pressar till handstående, piruetter, volter, split och olika positioner. Cykla, spring, simma och ro hårt och snabbt. Blanda dessa element fem till sex dagar i veckan i så många kombinationer och mönster som kreativiteten tillåter. Rutin är fienden. Håll träningspassen korta och intensiva. Lär dig och utöva nya sporter regelbundet.


Ikväll efter, hör och häpna, Mr Right spelat fotboll (!?) så blir det taccos och sedan lite mys i soffan med vin för min del. Längtar verkligen efter det. Perfekt efter några timmar ute och mat i magen och förhoppningsvis sover de små änglarna då!

Ha en underbar lördag så länge!

Simma simma och simma lite till

Phu, trött som en åsna just nu!

Jobbade och stack direkt till träningen där jag i och för sig fick vänta ett tag på, så jag passade på att sola. Skönt. Och faktiskt så känner man sig lite fräschare... Hör inte till vanligheterna att jag solar, men ibland så!

Hur som helst så hade jag hellre tillbringat fredagskvällen i soffan än i bassängen. Var väl inte jättemotiverad att hoppa i direkt. Men vad gör man inte för att få simma... Passets huvudserie såg ut så här

4 (100 + 2*75 + 3*50 + 4*25)

Varv 1 frisim start 1.30, 1.05, 45, 30
Varv 2 fjäril start 2, 1.30, 1, 30
Varv 3 medley start 2, 1.30, 1, 30 (lite väl lång start...)
Varv4 frisim start 1.30, 1.05, 45, 30

Skönt och roligt pass!

Nu ska jag krypa ner brdvid min älskade Mr Right (som i och för sig redan sover...) och läsa lite innan jag ska möta en fullspäckad morgondag med början på Moas gympa, träning, fix och mys!


Vilka är ni!?

Hmmm, intressant att det är så många som läst här inne sedan klockan 23 igår... Men jag har ingen aaaaning om vilka det är som smygläser min blogg på nätterna... Men ni är så välkomna i alla fall!

Snart ska jag iväg till Öppna Förskolan med Hugo. Träffa vänner, hämta Moa, hem och fika med lite kompisar! Kul. Sedan är det snart kväll igen:-) Men jag har redan tränat när Hugo sov, duschat och fixat och bakat en kaka. Och dammsugit. Viken effektiv dag. Och solen skiner utanför, men det är ganska kallt, men ger en massa energi tydligen!

Idag har Hugo den lilla parveln fått tag på allt möjligt. Han börjar gå runt våra möbler, men hajjar fortfarande inte att man inte bara kan släppa taget när man är så liten... Men så söt och hela tiden med det härliga leendet i ansiktet.

Idag provar vi även en ny färg, en röd body, vilken han passar superbra i. Tycker det är så trist att alla killkläder är blå. Därför trotsar jag det och använder inte specielt mycket blåa kläder. Visst han har lite, men mest brunt, vitt och grönt. Och nu rött som inhandlades häromdagen. Och jisses vad han sliter kläder. I alla fall bodys. Säkert tre per dag. Dreggel, mat och vår livs levande golvmopp... Moa hade ju typ aldrig en enda fläck... Och ja, jag vet att man kan använda haklapp, men det är bara det att det blir värre med den på. Han sliter och drar i den hit och dit, även om vi tar på en "haklappströja" så det blir helt enkelt myndre skit om vi struntar i haklapp.

Ha en bra dag så länge!


Han växer

Glömde helt av, men igår var vi ju på BVC med min lilla favoritkille, nämligen Hugo! Han växer som han ska, hela 9300 gram och 71 centimeter lång... Moa var exakt lika stor, MEN DÅ VAR HON 14 1/2 MÅNAD... Hugo är snart 8... Men ändå så ligger han exakt på kurvan. Moa var liten och är fortfarande det, liksom jag.

Hur helst så visade Hugo upp hela sitt register. Han satt, kröp, ålade, gick på alla 4, jollrade om allt, sa "memma" och vinkade så glatt när vi gick. Helt enkelt var jag minst sagt en ganska stolt mamma som gick därifrån...

Idag var vi som jag tidigare skrev på Öppna Förskolan. Det var många barn där idag och han tyckte verkligen att det var kul. Riktigt social vill jag lova.


Han växer den lilla mannen!

 

 

 

 

 

 

 

 


Sent hemkommen

Jag är pigg, och klockan är över elva... Har liksom inte varvat ner än efter träningen. Sent att träna till halv tio och sedan åka typ en timma i bilen hem. Dock är det ju bara tisdagar som jag kör med klubben jag tävlar för, annars tränar jag ju här... Så man får stå ut. Kul att träna då det är så mycket folk i alla fall. Tyckte inte att passet var speciellt jobbigt, vi körde:

30*50 25 acc+ 15 uv+10 ss st1´
500 arm paddel och dolme 3,5,7,9 takt
10*50 skovel/ss medley teknikövning

Inte så värst jobbigt, det värsta var att simma 9-takt. Träna lungorna lite kanske... Höll ju på att dö av syrebrist de få 25:orna som det var 9-takt...

Så nu ska jag ta och borsta tänderna och försöka bli trött:-)

Nattinatt!


Ruggväder

Jisses vilket regnväder det är här idag! Inget vidare alls, men en bra anledning till att vara inne och tända en massa ljus. Även om vi inte varit det... Men tanken har i allla fall funnits där:-)

Har precis kommit hem efter en dag späckad med saker. Kyrkans Barntimmar med Moa, Öppna Förskolan med Hugo, Biblioteket, lunch på stan med vännen och handling... Matlagning och träning kvar av dagen alltså.

Imorgon blir en betydligt lugnare dag. Då ska det mysas med lilleman!


2 träningspass senare

Så, nu är jag pigg igen! Kroppen har som ni vet (om ni läser kontinuerligt) inte mått så bra, men idag efter att jag tränat känns det något bättre och jag känner mig pigg:-)

Moa hade ett leende igår igen i de 60 minuter hon tillbringade i bassängen... Hon verkligen älskar att simma, till min stora förtjusning!!! Det är verklig lycka som strålar från hennes ögon. Igår tränade de starter. Hjälp tänkte jag, men ungen går upp på pallen och "dyker" i. Shit vad duktig hon är. Jag är helt förundrad över att hon vågar och att hon kan ta alla dessa instruktioner så bra. Sedan simmade hon 25 meter "crawl". Hon sa att det vard et i alla fall och de var impade av att hon ens orkade. Men som hon sa förra söndagen så ska hon ju ta ett OS-guld i simning... Ha ha, vi får väl se.

Lite syra blev det, men inte så mycket. Tävlingen drog ut på tiden och viod halv åtta kände jag att vi var tvugna att bege oss hemåt eftersom Moa måste i säng och hon sover ju vanligtvis då. Synd, men det kommer fler tåg.

Nu ska jag ta upp Hugo som såklart vaknat precis då jag målat mina naglar... Som vanligt då. Sedan blir det lunch och kaffe med bulle för att sedan dra iväg till BVC för 8 månaderskontroll (shit, vad har dessa åtta månaderna tagit vägen?) Och efter det blir det fika med mamsen på stan! Nice!

Ha en underbar dag!

Bara för att alla skriver och pratat om valet och dess resultat så ska jag inte nämna det:-)

Fix inför hösten

Idag, eftersom vi redan röstat, har vi en dag hemma där det ska fixas inför hösten. Bort med utemöbler, poolen ska rengöras och torkas, ja och så vidare... Helt enkelt en massa att göra. Men som tur var vaknade Hugo för en liten stund sedan så jag kunde gå in och ta hand om honom:-)))))

Snart dags för fika med kaffe och bulle.

Jobbigt som satan kan jag lova

Jisses vilket mördarpass det var idag. Låter inte alls som det var jobbigt, men jag är helt död kan jag lova, och inte känns det bättre av att jag vet att vi har ännu en träning framför oss idag. Det är klubbtävling och vi i vår grupp ska köra många lopp som ett syra-pass. Och det mina vänner är det jobbigaste man någonsin kan köra.

Passet i morse såg ut så här

4 ( 5*100 ) st 2´

1:a hundringen special
2:a hundringen 75 special+25 frisim
3:e hundringen 50 special+50 frisim
4:e hundringen 25 special+75 frisim
5:e hundringen 100 frisim

och det fyra gånger... Låter kanske inte så jobbigt, men jag lovar att det som sagt var det...

Sedan lite arm och ben och man var ganska mör....


Jobb - check!

Hemkommen och nyfikad sitter jag nu med datorn i knät och lyssnar på Right here waiting med Richard Marx och Hugos joller inifrån hans rum... Just den låten var min absoluta favorit när jag gick i sexan sjuan... Herregud vad jag lyssnade på den låten... Hade spelat in ett helt kasettband med BARA den låten. Ha ha! Men faktiskt så tycker jag fortfarande att den är bra! Och dessutom kan jag den som ett rinnande vatten så jag kan ju dessutom sjunga med i HELA låten:-)

Mr Right och Moa är och handlar. Tydligen ska det lagas middag till mig, det var ett himlans hymlande om det innan de åkte... Men att få mat och dessutom att slippa laga den själv är ju aldrig fel... Efter middagen blir det bad och ev lite bastu med Moa efter det att vi stoppat lilltussen i säng. Ska bli skönt och riktigt mysigt. Vädret ute visar verkligen att hösten kommit för att stanna till min stora olycka...

Vi hade massor att göra på jobbet idag! Kul!!! Mycket bokningar och av varierande destinationer vilket är kul. För visst är det betydligt roligare att boka in en jordenruntare än en charterresa... Det kräver liksom lite mer tankeverksamhet vilket jag gott och väl kan lova är något jag behöver då jag är mammaledig... Har faktiskt sökt lite kurser på olika universitet och högskolor som ges på distans. Tyvärr gjorde jag det en aaaaaningens försent, men jag håller tummarna för att det ska finnas någon som har en plats över... Skulle just nu kunna tänka mig att läsa i stort sett vad som helst, så de jag kontaktat skiljer sig rätt mycket från varandra. Men det är alltid kul att lära sig nya saker och jag blir tokig av att inte få använda hjärnan till något vettigt...

Nu ska jag ta tag i tvätten och sedan snabeldraken för att få bort det värsta som dragits in från leran ute...
Fredagsträning

Ett kul pass (kanske inte låter så, men det var det). Och det kändes väldigt bra! Frisimmet och fjärilsimmet gick som en dans:-)

4 ( 8*100 )
Varv 1) frisim start 1.30´
Varv 2) medley st 1.45´
Varv 3) special (fjäril) st 2´
Varv 4) arm start 1.30´

Nu blir det sängen och imorgon ska jag jobba!

Nattinatt!


Välkommen sköna fredag!

Åhhhh, vad underbart skönt och gott jag sovit i natt! Hela 8 timmar utan att ens behöva höra Hugo. Inte ett ljud från grabben och nu syns även den tredje tanden yttepyttelite. Spmnade som en stock och inte heller kroppens värk kunde få mig ur drömmarnas land. UNDERBART! Pigg, det är inte vanligt, men idag är dte så! Nice! Började dagen med en underbar mysfrukost utan utspilld mjölk!

Hade en underbar eftermiddag igår oxå. Hämtade Moa på dagis och åkte raka spåret hem till mamma och pappa där det serverades en god fika (som vanligt såklart). Barnen lekte och blev överösta med fina presenter som deras pilot till morfar shoppat loss på. Kina, det är grejer det. Och så fina saker. Tack!

Själv fick jag också en massa roliga saker! Och inte fick jag betala heller:-) 2 urfina klockor, 2 par skor, ett par converse, vita som jag verkligen ville ha! tack snälla snälla pappa!

Och mamma hade köpt ett par örhängen till mig. Hade sådana förrut, men vår lilla man Hugo drar gärna ut mina örhängen och så försvinner de. Tack mamma!

Sedan mötte vi upp min älskade Mr Right på McDonald´s där vi åt en god (not) middag och röstade! Så nu är det klart. Barnen somnade som små änglar igår och vi körde ett städrace här på kvällen som firades med en städöl... Så man kan gott och väl inte skylla på att någonting är fel just nu. OK, värken, men jag tycker den har hållit sig något bättre i schack sedan förra helgen. Träning träning träning på lagom nivå.

Om någon timma får vi besök av underbara XXX och hennes söta son. Kakor i ugnen. Ska bli så kul, det var alldeles för länge sedan vi sågs över en fika.

Efter det ska vi en sväng till grannanrna och jag ska kanske in till jobbet med lite kakor (om det blir några över) och sedan blir det middag i lugn och ro innan jag drar och simmar. Längtar. Tänk ändå att man kan längta efter att få pressas hårt...

Imorgon väntar jobb:-)

Ha en underbar fredag så hörs vi.


Nyttig frukost är aldrig fel:-)

Akuten... IGEN

Samma rubrik igen som för bara någon vecka sedan.... Det är inte sant. Nu var det Hugos tur...

Han vaknade i tisdags efter att han sovit ganska oroligt med feber. Inte så mycket men lite. Som vanligt går jag min långpromenad då Moa är på Kyrkans Barntimmar. Han sover hela tiden, inte vanligt i vagnen. Få¨r lunch när vi kommer hem och somnar igen. Lite fika med grannar och så vaknar han otroligt varm. Tar upp honom och ska försöka ge lite mellisgröt. Men han vill inte ha. Inte heller likt min lilla tuss.

Så börjar han skaka. Den lilla kroppen skakde och blev alldeles konstig. Händer och fötter skakade mest och mun och händer blev alldeles blå. Ögonen var väldigt konstiga och det gick inte att få någon kontakt med honom.

Gissa om jag var rädd?! Jag trodde på fullt allvar att han skulle lämna jordelivet...

Ringde så lugn jag kunde vara till Sjukvårdsupplysningen och de sa att vi omedelbart skulle åka till Akuten. Så jag böt på honom och han skakde fortfarande, dock lite mindre. Men han var helt borta då vi satt i bilen. Reagerade inte på någonting.

 

Fördelen med sjuka barn är att väntetiden på akuten är obefintlig! Vi fick komma in med en enda gång och han var fortfarande alldeles medtagen. De tog blodprov på honom och sa att ALLA barn brukar skrika, men han reagerade inte ens. Stackarn.

 

Troligen var det feberkramper han råkat ut för. Han proppades full av alvedon. En supp hjälpte inte så det blev två till. Och sedan var han något piggare så vi fick i alla fall åka hem efter hur många timmar som helst. Troligtvis så beror febern på att han får fler tänder och att den steg så snabbt. Men shit vad läskigt det var med skakningarna. Nu har vi lite medicin hemma om det skulle inträffa igen. En trygghet, helt klart!

Jag lovar, även om man ibland kan tycka att ens barn ska ta det lugnt så har jag hellre ett aktivt barn en ett som bara sitter håglöst... För man blir bra orolig. Tänk, man ska leva ett helt liv med en oroskänsla över sina barn eller är det bara föräldrainstinkten som helt naturligt träder in så snart man får veta att man är gravid!? Till och med då oroar man ju sig över att barnet ska må bra, även fast det ligger i ett tryggt förvar. När det väl är ute väntar en hel värld av nya saker man ska gå igenom och oron lär väl inte minska då barnen är äldre... snarare öka kan jag tänka mig. (Nu är jag nog ganska lugn som förälder och brukar inte oroa mig, men då det händer saker så sätterdet så klart fart på tankarna...)


Så den förväntade simträningen, som jag sett fram emot, fick ge vika för akuten.

Vill ha en kamera nu med. Hugo knatar runt med sin gåvagn och ser ju bara så söt ut!!! Han kan ännu inte resa sig helt själv, men antar att han snart gör det. Men gå, det är han bra på. Bara han lär sig att man inte bara kan släppa och kolla på annat...


Hata Flugor...

Fattar inte, men just nu har vi säkert 12 surrande och äckliga flugor inne. Två stycken attackerade mig i morse. Härligt att vakna 05.21 av två flugor... Och Mr Right som dödade flera stycken igår...

Måste nästan vara så att de drar sig till skit och nu är det ju några timmar sedan jag duschade efter morgonens träningspass... Ha ha! Och kloret har väl inte riktigt kommit till sin rätt eftersom det är enda sedan i måndags jag besökte badhuset... 

Just nu tar jag det ganska lugnt, Hugo sover och jag vill provocera någon... Vet inte varför men är på det humöret. Nästan så att jag funderar på att starta en blogg till där ingen ingen ingen vet vem jag är så jag kan skriva precis vad som helst. Visst, jag skulle kunna göra det här med, MEN jag vill gärna ha mitt jobb kvar och inte trampa alltför många på någon öm tå. Egentligen bryr jag mig inte så mycket vad folk anser och tycker, men det finns ju en del känsliga ämnen där man helt enkelt inte tycker lika och ibland får jag en väldans lust att just diskutera sådana saker för att jag tycker det är intressant att höra hur och varför människor tycker si eller så. Och det ger mig en massa att diskutera sånt, det öppnar nya dörrar för nytt tänkande eller till och med stänger mina dörrar för att eventuellt kunna ändra sig. Ibland attackerar jag Mr Right med mina konstiga tankar vilket han ganska snart tröttnar på... Jag tycker att man ska ha åsikter men att man måste kunna stå för dem och alltså kunna argumentera varför man just tycker så.

Bla bla bla... (verkar det som om jag har tråkigt just nu... JA!!! Jag kan inte ta det lugnt...)

Snart, när Hugo vaknar så blir det till att hämta Moa och sedan åka och hälsa på mina Älskade Päron! Längtar efter dem och de vill naturligtvis ha lite liv och rörelse hemma hos sig några timmar så att de inte glömmer av hur det är att ha två små som river i allt:-)

♥♥♥

Valet 2010

Pratas det om så mycket annat!? Jag har dock aldrig ägnat så mycket tid och engagemang för att verkligen sätta mig in i alla olika partiers syn på saker och ting. Kanske börjar man bli vuxen:-) Nä, men ju mer jag läser ju mer intressant blir det ju så klart. Och jag vet vad jag vill ha ut av de som ska styra, om det blir så får vi se, men jag vet i alla fall vad jag ska rösta på och imorgon ska vi förhandsrösta. Söndagen är vigd åt aktiviteter....

Jag anser att alla som kan ska jobba. Jag vill inte betala för de som går runt och lallar och får bidrag trots att de är kapabla till att utföra jobb, däremot vill jag inte att de (som jag själv, mitt ego talar) som verkligen vill jobba och sliter för att kunna ska bli utförsäkrade... Rimliga gränser.

Jag anser att skolan är en intressant fråga, gärna betyg från årskurs sex, inte mig emot.

Gynna egenföretagarna!

Låt föräldrar själva bestämma hur de vill ta ut sina föräldradagar. Det är väl upp till var och en, vem bryr sig om hur någon annan gör....!? Inte jag i alla fall.

Såklart ska sjukvården effektiviseras... Nej till vårdköer, ok till att välja privata alternativ...

Ja listan kan göras lång, men nu vaknade Hugo så då får jag väl ta upp Lillgubben, men kan ni gissa vilket parti jag röstar för:-)


Ännu en träning att lägga bakom mig:-)

Idag var det ett skönt pass och inte särskilt jobbigt. Simmar men en serie så tar det nästan en timma så passets huvudserie idag bestod av

3 (10*50 frisim + 200 medley)

Start 45´och sista varvet var arm.

En benserie och insim och avbad utgjorde hela passet. Imorgon väntar troligtvis träning i Täby, ska bli riktigt roligt!

Nu väntar en kopp varm choklad med vispgrädde! Mumma!

Passet igår, söndag

Hem lämna av Moa och tillbaka igen. Badhuset förstås!

Simmade en skön serie som det kanske tyvärr blev för mycket vila i... Men vad gör det, det är ganska skönt...

3 (4*200 + 4*50)

Varv 1) frisim st 2.50´
Varv 2) frisim med paddel st 2.45´
Varv 3) frisim med paddel och fenor st 2.45´

50:orna var ben rakt av st 55´

Idag skulle det inte vara någon träning, men nu blev det visst så! Inte mig emot, men det innebär att jag ska slänga av mig träninskläderna och sätta på mig lite mer anständiga kläder att lulla runt i. För självklart går jag hellre på ett simpass än att gymmträna...Om två månader är det dags för tävling igen, i Köpenhamn! Kul. Kanske inte direkt några sträckor som passar mig, men ska bli skitkul!

Invigd i klubben...

Igår var det första gången för Moa i simklubben. Jag hade kanske inga större förhoppningar om att hon skulle gilla det. Hon är ju bara fyra och vi tänkte att hon får väl testa eftersom hon kan simma, men trodde innerstinne att hon säkert är för liten. Hade egentligen velat ha in henne i någon märkestagning eller så, men i vår kommun tillåter de inte att barnen börjar innan det året de fyller sex...

Men, jag kan säga att ungen hade ett leende på läpparna i en timma. Det bara strålade om henne! Inte bang för någonting, var gärna först och provade... Hon har hittat sitt rätta element. Gick ju bara till magen på en del. Hon hängde på bra och även om hon kanske inte kommer lika långt som de andra på sina simtag, eftersom hon är så liten, så fattade hon alla instruktioner och var superduktig. Och så söt i sin badmössa och sina glasögon. Hon hade lugnt kunnat hålla på en timma till.

Jag vill bara inte att hon ska tröttna på det, så det får inte bli för mycket. Hon hade sagt till Mr Right (tillika hennes pappa...) när jag var och simmade sedan att hon minnsann skulle ta OS-guld, för en sådan medalj ville hon ha:-)

Hjärtat är helt enkelt målmedveten...

Ha ha!


Underbara helg!

Åhhh, vilken urmysig helg jag haft med min Älskade lilla Moa. Hon var faktiskt pigg som en nötkärna på lördagsmorgonen så det var inga tvivel på att vi skulle åka. Tog bussen ganska tidigt och tillbringade lördagen med att shoppa♥, gå på bio där vi såg "Prinsessan Lillifee", åt lunch, middag blev så klart Donken och sedan badade vi i poolen innan vi mös med en massa godis på hotellrummet. Åt en underbar frukostbuffé och var på Pelle Svanslöshuset innan vi tog bussen hem. Hann även med en god fika innan bussen gick. Helt enkelt en underbar helg med flickebarnet.

 

Det kommer bli många sådana helger eftersom det verkligen gav mersmak! Och Moa var så go hela tiden, hon uppskattar det verkligen vilken syns på hela henne och gör det hela ännu roligare!!!

 Charmtroll!


Vi satsar

Moa stackaren har inte alls varit pigg idag. Hon har legat i soffan hela dagen och haft 39,9 graders feber. Men peppar peppar ta i trä så var det bara 37,7 på kvällen. Vi satsar helt enkelt på en liten tripp imorgon, bara febern inte stiger under natten igen! Hon vill så gärna och jag vill så gärna. Tänk, ska ägna ett dygn åt bara min lilla flicka! Utan att behöva avbryta en enda gång! Mys på hög nivå kan jag lova!

Ha en underbar kväll!

GRATTIS!

Grattis vännen till den lille som nu äntligen kommit!

Hoppas ni mår bra!

Härligt pass!

Kvällens pass var helt i min smak. Jobbigt, långt men ändå så att man orkade hålla farten uppe! Nice!

Simmade bara en serie, dock ganska lång och den såg ut så här:

3 varv 4 ( 50 ben + 100 ss + 150 arm)

varv 1 frisim
varv 2 medley
varv 3 special (jag körde fjäril/frisim)

Trött i armarna nu då... Imorgon blir det väl  ett pass till på morgonen. Mr Right frågade om jag ens hann torka!? En ganska bra fråga, för håret hinner inte faktiskt inte dte... Ha ha!

Hur som helst så kändes det himlans bra att simma. Hittat draget och glidet. Kändes som att det gick fort och det är NICE!

Kroppen värker inte just nu, härligt! Så jag hoppas på en bra natt!


Svar till Sofie

Jag har fått en hel del frågor både via bloggen, facebook och via mail angående mitt inlägg om Fibromyalgi. Först och främst så var bloggen till för att jag själv skulle ha koll på hur jävligt det var med värken för att kunna berätta för sjukvården hur det var. Det var och är även ett sätt att skriva av mig värken, eller frustrationen över värken ska jag väl säga. Ibland har man så ont, men kan inte sätta ord på det och man vill inte tynga alla i sin närhet med det, då är det ett perfekt sätt att få ur sig det man känner. Ingen som inte är intresserad behöver läsa och jag behöver inte känna att jag klagar till mina vänner. Orkar man inte bry sig så behöver man det inte heller.

Om jag berättat för Moa om min värk... Ja, för två år sedan, hösten som jag minns som den värsta i mitt liv var jag tvungen att göra det. Hon hade en mamma som grinade hela vägen hem då jag jobbat och hämtat henne på dagis, både av värk och frustration av att inte ens ha krafti armen för att växla i billen. Att hela min viljestyrka gick åt till att fokusera på att koppla och dra i växelspaken. När vi kom hem såg hon mig sittandes på en pall, hängandes över spisen och rörde i pastakastrullen. Moa som då var snart 3 år, väldigt förståndig och stor för sin ålder, tittade på mig och frågade om hon skulle göra det där så jag kunde lägga mig på soffan. Det var hårt att se hennes stora blå ögon som verkligen inte ville se sin mamma lida.

Jag berättade för henne så gott jag kunde att jag hade väldigt ont men att det inte var någon fara. Hon trodde jag skulle försvinna sa hon och i det ögonblickt bestämde jag mig för att hon (och nu även Hugo)aldrig kommer att få se sin mamam så mer. Hur jävligt det än är så kommer jag göra allt för att inte visa dem hur jag mår. Det är heller inte kul att visa Mr Right, han tycker inte det är så kul att se hur dåligt jag mår ibland. Särskilt inte när man vet hur man är när man inte har den hemska värken hängande över sig...

Det värsta är dock att Moa vid ett flertal tillfällen sagt och pekat på att hon har ont. På exakt samma ställen som jag har... Hon har vaknat mitt i natten och haft superont. Nu vet jag inte om det kan vara växtvärk eller om det är fibromyalgi. Barn kan ju ha det och det är ärftligt. (Mamma har det). Och då jag tänker efter så har jag under hela mitt liv haft ont. Jag har dock trott att det är för att jag tränat så mycket och att det varit träningsvärk och utmattning av det. Massage som man fått av olika läkare eller tränare har jag aldrig gillat, det har bara gjort ont...  Så jag vet så här i efterhand att jag alltid haft ont och att det inte är normalt.

Jag och Mr Right har bestämt att vi inte ska prata om det så Moa hör eftersom vi inte vill att hon ska känna efter om hon har ont. Just nu är hon ju i en liten fantasivärld så man vet inte riktigt vad som är sant och inte. Men jag vill inte spä på så att hon känner efter. Däremot kommer jag alltid vara observant på det hon säger och nu vet jag även i vilka trådar jag ska dra i för att få komma till en bra läkare och kanske kan man då få göra det i tid så det inte behöver gå så långt...

Sömnen var välbehövlig!

Hade en mycket trevlig dag igår med min kära vän och hennes dotter i huvudstaden för besök på Junibacken. Var inte hemma före efter fyra och det var bara att köra igång med vanliga köret...

Efter att ha storstädat, kört crosstrainern och tagit hand om en febrig Moa så sjönk jag och Mr Right ner i soffan och bara slöade till Kniven mot strupen. Moa var pigg hela dagen men så helt plötsligt kom hon upp med 39 graders feber... Och hon som aldrig varit febersjuk i hela sitt 4-åriga liv... Lilla gumman. Väldigt ynklig kan jag lova. Idag är det bättre, men det blir en lugn dag inne. Med mys i detta nystädade hem. Ganska skönt faktiskt.

Jag somnade strax efter 10 och vaknade vid åtta i morse. Då väckte Hugo mig med sitt söta joller. En glad skit det där! Ett litet avbrott blev det då Moa var kokhet vid 3-tiden i natt, men det gick på ett gick. Tog nog febern, gav alvedon, fixade vatten och klappade om henne i sömnen. Har bara ett vagt minne av det och jag somnade om som en stock. Måste varit det där trista träningspasset på crosstrainern som gjorde att det gick bättre att sova! Jag vägrar nämligen att ta piller för att sova. Skulle aldrig kunna göra det när jaghar mina barn och Mr Right åker så pass tidigt som han gör. Hur som helst så var det underbart skönt att sova så många timmar. Men det kan även ha att göra med att vädret varit något bättre. Me like:-)

Så idag blir det alltså i stort sett nada att göra. Fixa lite mat och tänka ut vad vi ska käka till middag. Vill ha något gott, men vad är gott idag då!? Kanske en wok med grönsaker och kött?! Nja, är jag sugen på det tro!? Vet inte riktigt.

Kvällen kommer att avslutas med träning i alla fall, i simbassängen! Kul. Och morgonen imorgon kommer börja med simträning. Sedan packar jag och Moa våra väskor för att ha en underbar myshelg i en stad cirka sju mil bort. Vi ska bo på hotell (med pool såklart) och gå på bio, Prinsessan Lilliefee, shoppa, äta lunch och middag, mysa och bara va. Så jag hoppas verkligen att hon blir bra under dagen. Hon har längtat så efter det så jag hoppas att det går!

Nej nu ska jag ta och klä på mig.

Vadan alla poliser i byn!?

Skulle bara in och lämna Moa på dagis och blir stoppad av polisen. Självklart har bruden inget körkort med sig, plånboken låg kvar i skötväskan... Fick blåsa, negativt såklart, och bad tusen gånger om ursäkt för att jag inte hade körkortet med mig. Sa att jag kunde åka den knappa km hem, men det behövdes tydligen inte... Han ville inte heller ha mitt personnummer. Gud, jag måste ha charmat sönder honom...

Ja ja, åker 200 meter till och möter nästa polisbil. Lämnar av Moa och åker hem. Möter först en polisbil som stoppar bilar. Åker en bit till och nu står det två polisbilar där jag blev stoppad. Blir så klart stoppad igen, av samma snubbe. Ber att få åka hem och hämta körkortet (känns bäst för mig själv, men tror inte att han brydde sig det minsta...). Så hem och tillbaka igen. Men hallå, poliser här i byn... Har väl aldrig hänt tidigare... Och det skumma var att han liksom inte brydde sig om att jag inte hade körkortet med mig, det är väl böter på det annars!?

Gissa vad alla kommer att prata om här? Ögonen på Moa var i alla fall STORA. En livs levande polis som pratade med mamma...

JAG BESTÄMMER!!!

En dag i mitt liv....

Jag vaknar. Vaknar trött och stel i hela kroppen, fast jag lyckats sova två timmar i alla fall. Tar två Alvedon och en Ipren. Väntar. Väntar på att den värsta toppen av värk ska försvinna. Stiger upp. Jag måste och jag bestämmer att jag måste göra det nu!
Duschar varmt. Det hjälper. För stunden. Klär på mig och plockar fram frukost. Matlust? Nej, värken finns där. Men jag bestämmer att jag måste äta. Vet att det snart blir något bättre, snart.
Efter en och en halv timme har jag kommit igång någorlunda. Kroppen skriker efter att få vila i horisontalläge. Då känns det som bäst. Jag bestämmer att den inte får sin vilja igenom. Jag måste till jobbet. Jag vill jobba.
 
På förmiddagen känns det ganska ok. Vid tolv-tiden varje dag bränner tårarna. Jag bestämmer att jag inte vill gråta. Att jag ska klara min dag som alla andra. Räknar ner tills jag kan komma hem och bara få ha ont utan att någon ser. Jag bestämmer att jag måste laga mat. Sittande på en pall rör jag i pastagrytan. Fötterna och ryggen skriker, men jag bestämmer att det är viktigt för mig och min familj att äta tillsammans. Vi äter, men de ser att jag är plågad, men jag bestämmer att det inte är så farligt, att jag orkar några timmar till.

Kryper ner i ett varmt bad och känner hur värmen sprider sig och hur kroppen åter känns lite bättre. Badar länge och har den bästa stunden på hela dagen. Precis som andra. Jag har klarat ännu en dag och undrar om jag ändå inte inbillat mig att det gjort så ont? Jag bestämmer att så är fallet och går upp ur badet. Torkar mig och sätter på mig kläder. Tänker att nu kan jag städa lite. Börjar, men orkar inte stå. Ryggen och fötterna skriker igen. Jag bestämmer igen att det måste gå. Jag vill ha rent och fint. Jag vill bjuda mina vänner på fika. Jag vill vara som jag alltid varit. Den som fixar och grejar och alltid är glad! Jag bestämmer att det går. En liten stund. Jag kan sova sedan. I alla fall några timmar.

Jag vaknar igen. Tar två Alvedon och en Ipren. Jag bestämmer att jag ska klara ytterliggare en dag.

För jag bestämmer!

Mitt namn är Fibromyalgi.
Jag är en Osynlig Kronisk sjukdom och jag är nu din följeslagare för resten av livet.
Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig,
men DIN kropp kan känna mig.
Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill.
Jag kan orsaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör,
orsaka dig värk överallt.
Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och hade kul.
Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället.

Försök att ha kul nu!

Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibro-Dimma i utbyte.
Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa
eller svettas medan alla andra känner behag.
Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också.
Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag,
så kan jag ta det ifrån dig med.
Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar,
t ex det där viruset du aldrig blev fri från,
eller den där bilolyckan eller kanske var det de där åren
av förödmjukelse och trauman?

Hur som helst, jag är här för att stanna.

Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig.
Jag skrattar så jag kiknar.
Försök du bara.
Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare
innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt.
Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller,
tillsagd att du lider av ångest eller depression,
rekommenderad att prova TNS, bli masserad,
tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet
kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt,
förnedrad, uppmanad att rycka upp dig,

och MEST AV ALLT,

aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig,
när du klagar till läkaren om hur utmattandet livet är varje dag.
Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig
ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må
och om vilken utmattande sjukdom jag är.
En del av dom kommer att säga saker som-
"Äh, du har bara en dålig dag!"
eller "Ja jag kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 ÅR sedan."
utan att höra att du faktiskt sa 20 DAGAR sedan,
en del kommer att börja prata bakom din rygg,
medan du sakta känner att du håller på att förlora din värdighet
i dina försök att få dem att förstå.
Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa
och har glömt vad det var du skulle säga härnäst..

Avslutningsvis, ( jag hoppades kunna hålla denna del hemlig,
men jag antar att du redan listat ut det).
Den enda plats du kan få någon support eller förståelse från, angående mig,
är ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYLAGI.

Högaktningsfullt

Din Osynliga Kroniska Sjukdom


 

 


Fast i dess klor...

Så välbekant, men ändå tror jag varje gång det känns bättre att det aldrig mer kommer bli så farligt som det var sist eller jag kommer inte ens ihåg hur hemskt det är. Vad pratar jag om?

Jo, värken som innebär att man lider av Fibromyalgi.

Jag har under sommaren lyckats förtränga vilket rent helvete det är. Visst jag har känt av det, men mer som en dov värk som liksom ständigt befinner sig där. Eller då jag suttit i solstolen och försökt känna efter om det verkligen gör ont eller om det bara är inbillning. Då, kan jag lova, befinner jag mig i himmelriket. Sista dagarna har jag verkligen försökt förtränga känslan och smärtan som jag så väl känner igen, men nu går det inte längre.

Det var en låååååång natt som jag sluppit (och är så tacksam över det) ett tag nu, men vips så känns det som att alla nätter varit så. Jag har nog sovit max en timma totalt i natt. Annars har tårarna sprutat av smärta. Det är avskyvärt och jag vet att jag skrivit det förr, många gånger, inte min värsta fiende skulle jag önska en sådan natt. Inte dag heller. Jag har pressat mig till max idag. Moa har varit ledig från dagis, släpat mig till hennes aktiviteter samtidigt som Hugo inte sovit något nämvärt. Men det är tur att jag har dem. Jag MÅSTE klara av dagen för jag är deras mamma och de kommer aldrig aldrig aldrig få se hur ont det gör. Jag vill inte vara den som ligger på soffan och skiter i mina barn bara för att jag har ont. Men egentligen är det ju just det jag vill. Bara ligga, alldeles orörlig, inte göra ett skit, inte fixa och dona med mig själv för att allt ska verka bra. Hade jag inte haft min underbara familj så hade jag garanterat legat där och jag lovar att jag varit bra mycket sämre då.

Och tänk, det är ETT ÅR KVAR TILLS JAG BÖRJAR JOBBA, men redan nu oroar jag mig för att jag inte ska klara av det. Vilket nederlag det skulle vara och gissa om mitt självförtroende och självkänsla skulle försvinna totalt då!? Jag vill inget hellre än att gå tillbaka till jobbet och vara den jag är utan värken. Helt sjukt, att jag redan nu går och funderar på det, men så är det.

 

Det är långt kvar till sol och värme men det tål att väntas på:-)


Hata läkarvården

Grrrr, kan man bli mer irriterad på husläkarmottagningar...????

Idag hade jag ju telefontid med den läkare jag var hos i torsdags. Skulle ju få svar på proverna. Visst så ringde han och säger att allt såg bra ut. Frågar hur jag mår nu och jag säger som det är. Hade ont i halsen igår, fortfarande täppt i näsan och klarar mig inte utan nässpray... Ingen feber men fortfarande som en svag sjukdomskänsla i kroppen... Det tyckte han så klart inte var bra och sa att det är inte så bra att gå så länge som jag gjort (sedan i maj) och aldrig bli helt frisk. Nähä, är det inte???? Sedan säger fanskapet (ursäkta) att ja du får väl avvakta en vecka till ungefär så får vi se hur det artar sig... IGEN. Fast han då i meningen innan påstått att det inte verkar så bra eller att det ger med sig av sig självt...

 

Men som vanligt så sväljer man det läkaren säger med hull och hår och tackar så väldigt mycket bara för att han ringde... Alltså avvaktar jag en vecka till och hoppas på att bli bra:-)


Nedvarvning

Yezzzz, kidzen sover sedan 1 timma tillbaka... Moa helt slut efter sitt lilla gympapass. Så söta dom är. Hugo badade hela havet stormar i vårt badkar och jag sitter och glor på Ullared, nya avsnitt från och med idag. Vet egentligen inte om jag tycker att det är speciellt kul, TÖNTAR!!!

hur som helst så är det skönt att bara dega i soffan efter ett ganska tufft långpass. Egentligen borde det inte kännas så hårt, men efter helgens fjärilspass så var armarna trötta. Serien var lång, tog typ hela passet (utom in- och avsimmet) och bestod av:

1500 frisim
800 frisim paddel och fenor
400 frisim paddel och dolme
200 frisim fenor och platta
100 fjärilskick på rygg

Trött kan jag lova:-

Ny vecka, nya tag

Måndag igen! Ännu en vecka att lägga bakom sig!

Vill bara börja med att tacka våra kära vänner som var här och hjälpte oss att måla garaget iår! Tusen tack, trevligt sällskap och välbehövlig hjälp! Tack!

Och så klart ett stort tack till våra andra kära vänner osm bjöd på så god middag och så trevligt sällskap igår!!! Trevligt!

Men nu är det nya tag som gäller. Och shit så trött jag är. Min lilla uss hade ingen bra natt i natt. OK, han sov väl i stort sett hela tiden, men bökade och letade efter nappen, grinade i sömnen och verkade allmänt orolig gjorde att jag vaknat minst en gång i timmen hela natten. Skönt... eller inte. Känner mig ganska mör och inte gjorde det saken bättre att värken nu verkligen naglat sig fast i min kropp. Alltså krävs det nu mer träning men på en något lugnare nivå... Vill inte träna mer, orkar typ inte det... Men hellre det än att ha ont och proppa mig full av konstiga mediciner.

Så vad ska jag göra idag då? Hade tänkt börja på Rytmik med Hugo, men den börjar elva och han har ännu inte somnat. Han behöver sova på förmiddagen och jag vill egentligen inte väcka honom just då, men jag vill samtidigt gå på sången... Kanske blir dte öppna förskolan istället för just sång!? Jag vet inte. men det är alltid kul att ha lite aktiviteter. Har ju en timma på mig att bestämma mig...

 

Moa börjar på gymnastik idag, pluttgumman. Hon skulle promt ha tights och tröja, ingen gympadräkt här inte. Får väl se vad de andra har på sig, finns ju en chans att hon ändrar sig. På söndag börjar hon på simning. Kul! Får se hur det kommer att gå, de flesta är runt sju, men hon är duktig och jag tror det kan bli bra. Det är ju en individuell sport och ibörjan simmar man inte så mycket. Mest lär sig grunder och jag tycker det är bra. Hon måste vara sex för att få gå i kommunens simskola, vilket är jättekonstigt. Jag förstår det på ett sätt, men det borde ju finnas en fortsättningsgrupp där man får gå oavsett ålder om hon nu redan kan simma...

 

Nu skulle jag vilja soooooova, men får väl se hur dagen artar sig. Träning ikväll i alla fall!


Passet igår, söndag

Hann inte lägga in passet som vi körde igår morse så jag gör det nu... För den som är intresserad...

Huvudserie enligt följande

5*50 frisim st ´45
4 (100+75+50+25) fjäril
4*50 frisim st´45
10*75 frisimsarm st´1
3*50 frisim st ´45
4 (75+50+25) ben
2*50 frisim st ´1
50 bad
50 frisim

Gissa om jag var död efter det?! Hade en fruktansvärd syra i armarna under armserien. det var sjukt jobbigt och särskilt på morgonen då man liksom inte riktigt väckt kroppen än. Kände mig mer eller mindre som en zombie hela dagen...

Gahhhhahah

Herregud vad trött jag är!

Fick fika när jag kom hem från jobbet, mmm, kaffe och bulle är verkligen det bästa jag vet. Sedan var det lek med en busig Hugo medan Moa höll på med Youtube, fasen hon är bättre på det där än mig. Kände helt plötsligt att hon är STOR och jag tror det är ganska bra att man håller lite koll på damen. Både vad hon ser på på Tv och vad hennes flinka fingrar skriver på datorn. För hon skriver själv och man vet ju inte vad för sida som kan visas av misstag. men hallå, hon är ju bara fyra... Shit...

Nu är hon och Mr Right ute och cyklar, jag väntar på att de ska komma hem så jag kan susa in och köpa massa massa godis. Sjukt sugen på det. Hugo sover sedan en stund och jag höll på att somna i soffan. Galet trött. Men det blir mys nu och sedan såklart simning i morgonbitti. Orka... Just nu skriker min kropp av värk, men det ska vi råda bot på, kanske blir en bastu också.

Hoppas ni får en underbar lördagskväll.

Jag måste ha godis nu så jag hoppas de kommer snart!


Träning, lördag 4/9

Det blev ett pass imorse, uppe med tuppen och trodde jag skulle vara dödstrött sedan igår, men icke. Lite lagom stel kanske men inte så farligt.

idag var det ett rent fjärilspass, simmade 2500 meter fjäril typ... Jobbigt...

Huvudserien var i alla fall

10*25 fjäril
8*25 fjäril
6*25 fjäril
4*25 fjäril
2*25 fjäril

8*50 fjärilsben
6*50 fjärilsteknik draget
4*50 fjärilsteknik avslutet av draget
2*20 fjäril


Phu!

Simpasset ikväll för alla intresserade...

Så då var fredagen till ända, efter en intensiv dag med mycket god mat och fika om vartannat blir det nu några timmars sömn innan ett nytt träningspass och jobb.

Tack alla mina underbara vänner som jag träffat idag för att ni finna och har bjudit på så underbart god förtäring:-)♥

 

Dagens simpass och dess huvudserie bestod av följande

 

8*150 frisim/medley st 2.15/2.30

6*75 50 frisim + 25 special st 1.20

8*100 frisims arm st 1.30

6*50 ben valfritt st 1


nattinatt!


Gårdagens läkarbesök

Ännu en ny läkare... Galet. Varför har man sin egen husläkare!? Man får ju aldrig träffa dem ändå... Har jag problem med min värk så vägrar jag ta hela storyn för en ny läkare och kräver att få träffa min egen husläkare. Jag mailade henne sist och fick en tid ganska fort. Växeln kunde absolut inte hjälpa mig...

Hur som helst så gick jag ju till läkaren igår för dessa ständigt återkommande infektioner i form av förkylningssymptom. Sedan i maj har jag varit risig till och från. Så det var tredje gången jag gick dit för detta... Tidigare har de sagt att jag bär på något virus och att man inte kan göra något åt det. Men nu vill jag bli frisk! Tänk detta plus värken som kommer mer och mer... Fy, det vill jag inte.

Gav egentligen ingenting igår, men fick i alla fall ta en hel del prover. Bland annat på sköldkörteln, om jag har nedsatt imunförsvar, blodstatus och hej och hå. Får inte svar före måndag. Då blir det telefonkontakt med läkaren.

Jag vill kunna träna mer effektivt, inte tänka eller känna att man är lite risig hela tiden.

Så jag hoppas på ett sätt att det visar någonting så det går att göra något åt det.

Men får hålla mig till tåls tills på måndag!

Äntligen damp det ner!

Igår kom mitt efterlängtade paket från www.nelly.com . Alltid kul med nytt och det var lääääängesedan jag shoppade kläder till mig själv. Nu blev dte inte så mycket, men rea på plaggen gjorde det till en billig affär! Like!

Killah - Marzel Dress
Denna ser typ lika dan ut, den jag beställde fanns ej kvar och tyvärr har jag ännu inte fått tummen ur för att fixa kameran...

Only - Kasandra SS Stripe Top
Randigt såklart! Finare i verkligeheten.

Rut m.fl. - Amba Tube Dress
Tycker verkligen denna är ursöt! från Rut, mitt nya favoritmärke. Ursöta toppar, tunikor och klänningar. Precis i min smak.

Fredag, börjar helgen!

ja, det känns så. Fast att dagen knappt startat. Igår efter middagen, som bestod av laxtoast med klyftpotatis till, satte jag igång med storstädning. En riktigt rengörare och gud så skönt det var när klockan bara var halv nio och jag sjönk ner i soffan. I ett väldoftande hem, en kall öl och sovande barn. Nice:-)

Lika skönt att vakna på morgonen. Vi tände lite ljus i "höstrusket" och åt en taikonfrukost som vanligt. Hugo trycker i mackbit efter mackbit så det sprutar ur öronen samtidigt som han spelar pajas... Moa skrattar och han showar ännu mer. Fridfulla morgon...

Idag blir det ännu en späckad dag.

Ska på lunchdejt hos min favvo, vidare för fika hos underbara vännen, hem och fixa lite, middag hos grannar och sist men inte minst simträning. Längtar faktiskt dit, även om jag vet att passet kommer vara tufft.

Men först ska det mysas lite med Moa medan Hugo snart förhoppningsvis vill sova.


Godmorgon kära ni!

Gud vad gott jag sovit i natt! Flera timmar i sträckt och inte en enda gång hörde jag Hugo... Han kan ju som bekant böka på ganska bra även fast HAN sover. Var tvungen att smyga upp vid sju för att kika på honom och då låg han fortfarande och sussade så gott. Då hade han sovit i 12 timmar...!!! Nu ligger han och leker på golvet. Nej, han är inte still, men just nu ligger han ner i alla fall... Tänkte att han skulle ta och bli lite trött snart så jag kan stoppa ner honom i sängen och träna och städa lite. Efter lunch blir det en sväng på stan med bästaste vännen och hennes söta son. Sedan läkaren och efter det till en annan bästaste vän för lite fika. Oj, just ja, ska ju hämta Moa däremellan också.  Så dagen känns ganska fullspäckad!

Bullar blev bakta igår, närmare bestämt 103 stycken stora och goda vaniljbullar! Tyvärr höll bonden på att sprida gödsel utanför så den där riktigt goda doften kom inte riktigt till sin rätt...
Men god var dom!

Hugo är inte dte minsta trött så det blir säkerligen ingen träning nu på förmiddagen.

ha en bra dag så länge!

Fjärilshuset

Riktigt häftigt att få se så många olika och vackra fjärilar. Den ena var finare i färg och teckning än den andra. Och stora. Det kändes som jag klev rakt in i Thailand. Åhhh, jag vill åka bort!!! Hugo tyckte Papegojorna var roligast och Moa tyckte den lilla lilla giftiga grodan... Och Sköldpaddan.

Dock åt vi lunch där och jag beställde en macka som lät supergod, med chevreost, rödbetor och pumpafrön. Sallad och grönsaker lovades med. Men den var inte god. En stor besvikelse för en macka som kostade 65 kronor. Rödbetorna hade gjort den superblöt och osten var geggig ihop med salladen. Brödet inte gott... Ingen hit alltså och jag brukar aldrig klaga på mat...


Dagen började med strålande sol...

... sedan verkade den inte vilja skina mer... För nu är det spöregn. Trist. Men det gör faktiskt ingenting. Ingen kan säga att jag ska ut och måla (:-)) och jag har ändå tänkt ta tag i det där med bullbaket i eftermiddag. Åhhh, kan dom inte bara baka sig själva så jag kan få sätta tänderna i en saftig bulle!? NU!!! Och kaffe det ska jag snart fixa till mig.

Har hunnit träna, så skönt att det är gjort och kroppen mår bättre av det. Det blev 50 minuter crosstrainer och sedan ca 30 minuter styrka för överkroppen. Övningar riktade till simmare... Jobbigt, och jag bokstavligen hatar styrketräning, men jag vet att jag behöver och ska jag bli snabbare lär jag ju göra programmet som det ska vara...

Hugo sover fortfarande. Han har sovit sedan jag kom hem efter att jag lämnat Moa på dagis, och det var vid nio. Trött då då... Men å andra sidan hörde jag klart och tydligt att han låg och pratade mellan halv fyra och halv fem imorse, så inte undra på det.

Han är så söt min lilla tuss. När han inte ser mig kryper han omkring och ropar "memma, memma, memma" tills han får syn på mig. Då spricker han upp i världens leende och sätter även av i världens fart mot mig och jag får en puss eller vad det kan kallas. Pluttgubben. Han är bara för underbar. Än så länge har han inte kommit på hur man ställer sig upp själv, men såg att han drog sig upp i soffan på ett väldigt mystiskt sätt imorse. Så det dröjer nog inte så länge.

Jag hoppas ni får en underbar dag!


RSS 2.0