Mor och dotter



Så kan det bli när en treåring får tag i kameran!

Dagen till ära...

är jag äntligen människa igen. Dock börjar någon form av hängighet smyga sig på. Jag hoppas verkligen inte att det är influensan som slagit till. Men det skulle inte förvåna mig eftersom många på jobbet känt sig risiga och några till och med varit sjuka. Jag vill inte bli sjuk! Två kvällar i rad har jag nu gjort en smarrig smoothie. Frysta jordgubbar och färskpressade apelsiner, riktigt gott och nyttigt!

Vår lilla dotter har tack och lov inte varit sjuk en enda gång. Hon har haft feber några kvällar, det visade sig att det var urinvägsinfektion, men det är också enda gången. Hon är ett riktigt fan av frukt och grönt, kanske är det en bidragande orsak!? Samtidigt så kan det vara bra att få lite av de motståndkrafter som kommer med förkylningar och så.

Låg och läste Emma på dagis i går kväll och får helt plötsligt höra en förskräckt Moa som utbrister:
Nej nej mamma, akta akta du klämmer sönder Emma...
Jag förstod ingenting, men efter en stund insåg jag att jag hade min tumme precis på Emma i boken...
Finns det någonting härligare än en 3-årings spontana kommentarer!?

Lite dagen efter...


Dagen efter...

Så var då gårdagens roliga slut... tyvärr. Väldigt roligt och bra musik som man lätt rycktes med i! Många glassiga drinkar blev det. Har svårt för vaniljsmakande drinkar, vet inte varför, men smaken tilltalar mig inte. Fast den gick i den med! Roliga människor som är ute förgyller kvällen.
Åkte taxi hem med ett gäng småtjejer som jag inte sett förrut. De bodde tydligem i stan och jag ska ju lite längre ut på landet. Men hallå, vad var det för fel på dem? Riktigt pantade, tjafsade om en tjuga vilket tillslut tröttade ut mig och jag betalade den delen av deras resa... Känns som att det kvittar. De skulle hur som helst betala 170:- för deras resa som var kors och tvärs genom stan. Men det tänkte de inte göra utan hade väl trott att de skulle slippa betala resan eftersom jag skulle en bit till... Taxichaffisen var snäll mot mig och förklarade för dem hur det brukade gå till. De kunde dock inte smälta detta utan gick ur bilen med mungiporna nere vid knäna... och hur de pratade, shit, var jag sådan när jag var 17-18 år? Stackars de människor som befann sig i min närhet i så fall. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om så var fallet...

Idag har det återigen varit barnkalas. Nu är det äntligen över!!! Men det har faktiskt varit riktigt roligt och framför allt så har ju kidsen otroligt kul ihop.

Har hunnit med en vegetarisk lasagne som var riktigt god. Hittade på receptet med det som fanns i kylen. Mumma! Kan rekommenderas om man vill ha lite variation till de vanliga köttfärslasagnerna!

Nu blir det dock horisontalläge i soffan!

Förberedelser....

Då var det lördag eftermiddag då och fredagskvällen blev precis så mysig som jag hoppats på!

Idag har det varit barnkalas, en månad för sent men så är det när man inte kan planera sina barnafödslar utan låter det komma precis i juletid... Idag var det dagiskompisar som kalaset var för... Dom har riktigt kul de små liven, sedan att man får hjälpa till med åtskilliga toalettbesök, nerkissade byxor, saft som spills ut och diverse andra saker hör ju också till. Jag kan dock inte hjälpa att jag tycker det är oerhört läskigt att torka andra barn. Förstår inte varför, men min lilla tjej klämmer bara blåbär... Håller typ på att spy då man måste göra detta på andras barn... Men nu är det gjort för idag.

Imorgon väntar en invation av tio barn, som tur är har alla föräldrar med sig vilket innebär att jag kan pusta ut vad gäller kiss och bajs...

Det närmar sig tjejkvällen. Ska bli så kul och jag tror alla är lika sugna att få se alla glassiga drinkar som jag är... Och få smaka på dem såklart! Favoriten just nu är After Eight. Mycket god. Men innan drinkarna träder in ska jag väl försöka fixa i ordning mig själv. Klänning blir det idag. Egentligen föredrar jag jeans när jag inte jobbar eftersom vi har dresscode på jobbet, men idag blir det kortklänning och tights. Hårfön är inhandlad av min snälla sambo, i och för sig så skulle den tydligen kommit i mellandagarna men jag har inte sett till d e. Som ett brev på posten dök den upp idag av alla dagar. Bara en liten piik behövdes....-) Och jag har saknat den, säkert fem år utan hårfön... Så man kan väl säga att den är välkommen in i mitt liv igen!

Kanske får ni se oss på www.mobergsbar.se

Ha en bra kväll så länge!

Tjejkvällar är det roligaste som finns


Imorgon gäller dock inte öl utan extremt tjejiga drinkar!

Sista dagen att jobba innan helg!

Åhhh, vad skönt, helg igen! Snart i alla fall.
Har sett fram mot denna fredag, och helg med för den delen, länge. Idag ska min sambo ha grabbkväll med öl, pizza och hockey såklart. Finns det en bättre anledning än detta för att ha en myskväll hemma hos mamma och pappa!? Pappa är borta så det blir mamma, min dotter Moa och jag, en riktig tjejkväll med mys i soffan! Moa somnar vid åtta sedan ska det pratas. Jag verkligen ÄLSKAR dessa kvällar... Varför det ska behövas en anledning till att ha dem, det vet jag inte, men det känns mer naturligt att åka dit och tillbringa en fredagkväll när det finns en orsak. Visst, hade varit kul att vara hemma med grabbarna men jag tror att de får roligare utan mig och kan vara riktigt grabbiga!!!

Antagligen blir det Let´s Dance. Ganska behagligt att tillbringa fredagskvällen framför det. Man kan prata samtidigt och kommentera alla dansanta par. Vissa fattar man tycke för och andra inte. vet inte vilket par jag gillar bäst, men Bagge är en klar favorit. Tycker väl att Kitty dansar bättre än Carl-Jan men antar att juryn inte tycker om hennes attityd, vilket jag kan förstå, men är det inte en danstävling?! Ja ja, det är ju till sist de som röstar som bestämmer och det tänker jag inte angagera mig i!

Och imorgon är det min tur att gå på en riktigt tjejkväll med mina bästa vänner! Vi ska ha drinkkväll och födelsedagsfira Tessan! Grattis i förskott! Jag lovar att det kommer att bli superkul. Håret ska tonas, ja, det är tid för det igen. Lite glans är aldrig fel. Åhhh vad kul det ska bli!

Äntligen julafton!


Snö!

Fortfarande snöfall ute! Jättemysigt, men det känns som om det kom en månad för sent. Tänk om det vard enna syn man möttes av då man steg upp den 24 december... Nu var inte fallet så och det är bara att sluta drömma att julen skulle vara en gång till...

Ärligt talat så är det mysigt med snö, men nu känns det som att den faktiskt kan få försvinna och framför allt att slasket inte fryser igen. Jag har redan lekt Bambi på hal is idag.

Tanken är svår, jag står i valet och kvalet, ska jag försöka ta firmabilen och sätta fart mot träningen när smabon dyker upp!? Skulle ju vara ganska skönt att röra på fläsket lite... men... mysigt att stanna hemma göra eld i spisen (som jag för övrigt har svårt att få fyr på...) och bara vara. Svårast är nog tanken på att jag ska kunna parkera en typ Jeep utanför träninglokalen... Tänk om man är tvungen att fickparkera? Bilen är stor och jag relativt liten så bara tanken att köra denna bil känns svindlande. Tänk om vår bil kunde bli lagad alldeles av sig själv så att jag i alla fall har en tanke mindre som begränsar mig!

Det blir antagligen "Sten, sax, påse".

Vilken dag!

Alla ni som umgås med en treåring vet att det tar på krafterna!  Till detta hör att dagen till ära var ledig utan jobb och utan dagis, men med en trasig bil. Nyss utflyttade till landet så är det svårt att ta sig någonstans. Det vill säga om man inte är tjurskallig. Och dottern var ju faktiskt lovad att åka till Junibacken idag... Sagt och gjort, på med kläder för att gå den långa vägen till den enskilda busshållplatsen för att åka den lilla bussen in... Som en skänk från ovan kommer en snickare från granntomten och undrar om vi vill ha skjuts! Klart vi ville, men egentligen vill jag ju bevisa att lantisar inte alls är lata...

Efter byte av bussar och raska promenader var vi så äntligen framme. Oj oj oj! Allt skulle göras, gärna fem sex gånger. Efter fem timmar hade jag fått nog men inte den lilla människan i en 3 årings kropp. Benen pinnade på upp och ner för trappor, rutschkanor och stegar. Med lite vuxen list så lyckades vi ändå ta oss tillbaka och återigen uppleva promenader och bussturer kors och tvärs för att komma hem.

Nåväl, ända hem kom vi inte. Det går inga bussar efter fem till landet... Bara att vänta på att sambon ska passera så att vi kan trycka in vagnen och oss själva i firmabilen... Sagt och gjort, men det var inte bara. Det var ganska fullt, om inte överfullt i bilen. Familjen Taikon, ja det är vi. Vi bjuder gärna på ett skratt!

Välkommen till min nya blogg!

Hejsan!

Det är jag som är Joseharaton, ett namn jag fick när jag var liten och var med min far på jobbet en dag högt uppe i det blå. Uppe i det blå kan man vara lite då och då, i olika konstellationer! Flyga flygplan är något som intresserar mig, ett måste för att på kort tid kunna upptäcka denna underbara värld vi lever i! Drömmar kommer som en naturlig del av vår värld, vad vore världen eller livet om man inte fick drömma?

Jag har inte bloggat tidigare men tycker om att skriva om både det ena och det andra, mina tankar är många och ibland ganska tokiga. Ni får helt enkelt se själva vad jag har att bjuda på!

Kram

RSS 2.0