Godmorgon!

Eller god förmiddag kanske! Här har vi hunnit med en massa. Frukost mys med barn, lämningar hit och dit, läkarbesök och inlömning av en uppgift inom psykologisk testning i rättsväsendet. Ett nytt område för mig som är mycket intressant, dessutom högaktuellt.

Mer plugg, satsar tiden fram tills Hugo ska hämtas med litteratur om testning av personer i arbetslivet samt rekrytering. Sedan ska min lilla pluttskrutt få spruta, vaccination innan avresa kan liksom vara på sin plats. Föräldrarna hade visst glömt den lilla petitessen... Det måste göras, även om jag inte är rätt person att följa med. Det ska även kollas upp ang astma och krupp. Fortsättning följer.
Myseftermiddag med fika, matlagning och träning.

Just det, väskorna kanske ska packas med...


Fett nice!

En löptur och idag tog jag mod till mig att köra lite intervaller, 10•1000 m varannan hårt och varannan lufs. Slog nog mitt rekord, är ingen löpare, men 4.38 låg de som var hårda på, och för mig är det bra! Men nu är jag död. Dusch, plugg, PLUGG och maaaat. Tror jag ska sätta mig ute i solen med böckerna idag. Klarblå himmel och 15 grader!


Hur har detta hamnat i min telefon?

Tror min lilla skrutt varit framme och pillat på min telefon... Eller är det min fanbild?


Gott!

Inte mycket kvar av kakan...


Längtar

Snart, mycket snart kommer jag befinna mig här:Lägg till 30 vattenrutschbanor, 21 för barn och nio enbart för vuxna. Jag tror jag kommer trivas!!!!

Typ 4000 meter senare

Helgen swichade förbi lika fort som den kom. Hade hur som en underbar helg med diverse aktiviteter. Dagen har bestått enbart av plugg. Konstant. Insåg en rätt dum grej, för en gångs skull tog jag mig tid till att fixa lunch, toast och sallad. Tog tid att plocka fram, laga, äta och diska... Vilket tog ca 45 minuter av min pluggtid. Det jag insåg var att jag inte har tid att "slänga" bort den timman på att bland annat diska. Äta, helt OK, men inte resten. NÖRD jag är.

Tränat och simmat nästan 4000 meter, bra fart blev det, riktigt kul! Maxade 25:or bland annat och hamnade på 13.0. Helt ok efter 1 timma simning.

Nu har jag fyllt på lite energi. Mathavre med en massa goda tillbehör. Gott och nyttigt alltså! Så, åter till böckerna... Just idag startade en delkurs i Riskbedömning inom rätssväsendet och arbetslivet. Spännande!!!


Min lilla fis!

Gos med trött Hugo!


Tjabatjenahallå!

Städdag... Spöregn. Kallt. Usch och fy. Nu tar dagen odock en ny vändning. Goda vänner på fika med en kladdkaka med kolasås och grädde innan det vankas middag och träning hela kvällen!

Pizzabak

Igår blev det egengjord pizza till middag! Enkelt och gott med en smarrig till. Föredrog dock en toast själv, himlans fiffig fredagsmysmiddag.


Jordgubbar

Så gott till frukost!!!


Trött

Tänk vad trött man blir av shopping med mamma på stan... Nya badbrallor och solglajjer till avfärd mot Egypten inhandlat, och ett helt reseapotek dessutom!


Snabba skiftningar!

Häromdagen sol och glass, idag mörk och snöblandat regn. Blääää.


Tadaaaaa!

Goddag!
Träning, möten och plugg ska snart bytas ut mot en ledig helg med barnen! Väntar hem Moa om en timme, hämta Hugo, handla och hämta Moas söta kompis för lek och Fredagsmys. Antar att bad står på schemat, här hemma i badkaret... Trevlig fredag!
Skit i munsåret, jag vet att det finns där...


Spegelblankt

Ja, så kan det se ut innan simmare hoppar i poolen, sedan är det ett minne blott under ungefär två timmar. Go go go!


Tillåtet?

Hmmm, trist väder, läkarbesök avklarat, dugga 1 avklarad, kaffe urdrucket och nu en skål jordnötter för att avnjuta tillsammans med läsning om barnmisshandel. Paradoxalt.


Rubrik???

Ja, egentligen vad hade jag tänkt skriva nu? Inte något viktigt. Har inte hänt så mycket idag mer än plugg, mys med barnen ute i solen, mycket god kycklingwookmiddag, mysdusch med Moa, lite ompyssling av barn innan sagoläsning. Dagen har ändå varit som i ett töcken. JAG ORKAR INTE MED MER VÄRK JUST NU. Idag kom jag mig inte för att ta mig till träningen heller. Orkade inte ens packa väskan. Besviken eftersom jag vet at hade jag tränat så hade det känts lite bättre nu, men ändå stolt att jag sket i det. Ville inte, orkade inte, kunde inte.

Käkade en macka, men är fortfarande hungrig. Ha ha, konstigt det där, är sjukt hungrig då jag inte tränar, på ett konstigt mer sugande sätt. Kanske för att då man tränar blir det nyttigare mat som gör att man är mätt längre!? Förutom efter morgonträning, då äter jag hela dagen... Intresseklubben antecknar.

Har egentligen all tid i världen till att plugga nu. Barnen sover sedan sju typ, men nä, inte idag. Det räcker just nu. Ska bara njuta i soffan med något gott och  skita i allt.


Hmmm, vad säger resultatet?

Har gjort en rad uträkningar och jag inser att jag får samma svar som facit, halleluja, men frågan är om jag exakt fattar vad det säger!? Enligt mig borde detta ANOVA (one-way eftersom det är en inompersonsdesign (correlated)) test tolkas som följande:

ANOVA Summary
Source SS df MS F P
Treatment
[between groups]
Error
Ss/Bl
Graph Maker
Total
Detta innebär att tabellen visar att vi har en signifikant huvudeffekt av ljudmiljön.


Uppföljningstestet säger följande

Tukey HSD test

HSD[.05]=2.4; HSD[.01]=2.95
M1 vs M2   P<.01
M1 vs M3   P<.01
M1 vs M4   nonsignificant
M2 vs M3   nonsignificant
M2 vs M4   P<.01
M3 vs M4   nonsignificant

Data Summary
  Samples
1 2 3 4 5 Total
N
-X
-Mean
-X2
Variance 58.8095
Std.Dev.
Std.Err.


Här kan man se vilka medelvärdesjämförelser som är signifikant skilda från varandra. M1 står för tystnad och den är signifikant skild från M2 (Pratbuller) och M3 (trafikbuller). Dessutom är det en signifikant skillnad mellan M2 (Pratbuller) och M4 (Flygplansbuller). Om man tittar på de medelvärdena ser man hur deltagarna på gruppnivå har presterat i de olika ljudmiljöerna.

Alltså kan man sammanfatta det hela i löpande text med
en envägs-ANOVA visade på en signifikant huvudeffekt. Ett Tukey HSD uppföljningstest visade på signifikanta skillnader mellan prestation i tystnad och pratbuller (p<.01), tystnad och trafikbuller (p<.01) och mellan flygplansbuller och pratbuller (p<.01).


Så här kul har jag om dagarna just nu!

Klaga

Idag är ännu en dag som inte är speciellt rolig. Värken har varit konstant senaste två veckorna, utan ett enda uppehåll, dag som natt. Höll på att inte ens kunna kliva upp i morse, men det mååååste man, hur mycket det än tar emot. Drog på träningskläderna, men kom till gymmet utan skor. Hem för att plugga, drog ut och sprang, kändes yttepytte lite bättre efter det. Nu har jag återigen invarderats med värk från helvetet. Det går ärligt talat inte ens att ha byxor på sig... Illa. Dessutom kan man liksom inte träna hela tiden för att må bra. Har ingen lust att träna alls, men gör det för att jag vet att jag belönas med en lite lite lindrigare värk ett litet litet tag. Fan, tårarna har sprutat här idag, men nu är det dags att ladda om för att gå på en efterlängtad och trevlig middag! Tagga!!!

Statistikskiten struntar jag snart i. Alla uppgifter blir rätt, men jag fattar ju inte hur... Kanske är det så som fysikläraren en gång sa då jag undrade hur det kom sig att man gjorde på ett speciellt sätt 'Det bara är så'...


Producerat och avverkat

Suttit i fyra timmar, producerat 10 (ok då, 9 1/2) sidor text och avverkat 17 instuderingsfrågor till statistikkursen i psykologi. Fan, boooooring. Men antagligen har man igen det till examensarbetet om man lägger ner lite krut på det nu. Och till tentan då så klart. Men det är fasen inte kul, det kan jag lova. Uttråkade är bara förnamnet.

Nu låter jag den biten vara tills imorgon då jag tar tag i andra delen där det ska räknas ut för både parametriska och icke parametriska test med korrelation, standardavvikelse, t-test, Wilcoxon, Mann-Whitney, Friedman, Chi2-test, Spearman i olika program som SPSS, Excell, ANOVA osv osv... Roligt....

Byter till den betydligt mer intressanta delen The Process of Parenting och Kinisk neuropsykologi.

Over and out!

Debut

Så, då har dagen sparkats igång för längesedan. Upp i ottan för att följa med på Moas första simtävling borta. En nöjd Moa som simmade dom aldrig förr och passade på att avverka några hopp från 3:ans trampolin... Hon är tuff den här damen vill jag lova!

Jag tror brorsan bar minst lika nöjd som fick bada i fyra timmar, och av resultatet att döma är han nog ganska trött.


Sådär ja...

... då har det gått ganska många dagar igen. Har genomlidit några av de värsta dagarna i mitt liv vad gäller värk i kroppen. Herr Fibromyalgi har int evarit skonsam den här gången direkt. 24 timmar om dygnet har jag haft ständig värk som emellanåt förlamat min kropp från topp till tå. Varit sekunder ifrån att ringa läkaren och ta emot receptet på de starka tabletterna. Men jag vill inte det, så har avstått, även om önskan att få bort värken gjort det fruktansvärt frestande. Att träna har tagit emot, vilket det sällan gör annars. Har gått dit som i ett töcken, försökt avverka passet, gått hem och mått lite bättre för att sedan ligga sömnlös i tårar var eviga natt. Men jag står emot. Några dygn till. Hur länge överlever man utan sömn? Ska man tro på fakta som man läser så inte lika länge som utan mat. Sömn behövs för att reparera kroppen (är det ett hån mot mig eller) att lagra det man lär sig och för att få ny energi. Min är på den bottenlösa botten just nu...

Men som jag sagt förr, hade jag inte haft mina älskade älskade barn så hade jag aldrig klarat detta.


Några timmar senare

Och en massa tusen meter senare... så är jag ganska trött. Ni som simmar vet vad jag menar. Bara så trött som man kan bli av ett långt och hårt simpass. Inte alls som att bli trött av styrketräning, nej, detta är något annat. Men jisses vad nöjd man blir när man tar sig igenom dessa långa pass som kanske inte alltid är de roligaste.

Huvudserien idag var

1500 frisim
1000 1:a 25 i varje 100-ing i me ordning annars fritt
800 frisimsarm
600 frisim
400 me
200 frisim
100 spec

Sådär ja.

Fick knappt upp armarna över huvudet efter passet, men nu är det mat och vila som gäller till klockan nio imorgonbitti då vi kör igen.

BB står på schemat nu.

Pigg

Igår var en lång dag. Hugo vaknade fem... efter att ha varit vaken x antal gånger under dagen, sedan blev det lite fix för påskmiddag här hemma innan det bar av till jobbet. En bra dag på jobbet, fast ändå inte... Kul att jobba med underbar kollega, men ibland inser man vissa saker som är konstigt på vissa arbetsplatser...

Sedan bar det av till badhuset för att simma ett i mitt tycke roligt pass. Blev 1000 meter fjäril med bra fart och en teknik som stämde!

Hem och laga middag och invänta lite middagsgäster! Tack för en trevlig kväll alla.

Somnade som en stock och Hugo vaknade inte före halv åtta... Ok han var vaken vid fem och kom in till oss, men sedan somnade han om. - Lycka -

Har rensat hela klädkammaren och garderober på allt möjligt så en fika är precis vad jag behöver nu tillsammans med lite plugg. Ikväll blir det ännu ett simpass, som ryktas bli låååååångt.


Glad Påsk!

En riktigt glad påsk på er! Lite färg på köksbordet mot det annars så vita och svarta i detta hus! Gillar starkt detta ägg med liten annan design (Hugos från mormor och morfar sedan förra året).


Sparkar igång dagen nu

Sömn, vad är det? Galet att jag kan sakna något sååå mycket. Värk i kropp och en vaken liten herre i kombination här hemma verkar inte vara bästa receptet i alla fall.

Snart blir det jobb, träning och trevlig påskmiddag på det! Lovely! Men innan dess en kopp te från Lipton pyramidpåsar med smak av earl grey. Rekommenderas!


Påskpyssel

I veckan pysslade vi lite, kaos, men alla ägg skulle verkligen hänga på samma gren, på samma plats... Men ett fint litet ris med diverse saker fick han till.


Två timmars tuuuung simning avklarat

Morgonen bestod av ett tvåtimmars pass med ganska tung simning. Huvudserien var

4*200 special vila 25 + 2*400 frisimsarm paddel och dolme
4*150 special vila 20 + 2*300 frisimsarm paddel och dolme
4*100 special vila 15 + 2*200 frisimsarm paddel och dolme
4*50 special vila 10 + 2*100 frisimsarm paddel och dolme

Lite max ben och teknik med fenor gjorde att armarna var tunga tunga efter två timmar. Men ärligt talat känns det inte så farligt nu. Påsken kommer innebära en hel del träning, grundträning som bas för att bygga upp sig lite. Den tyngsta och den jobbigaste träningen, men som ändå är så viktig att ha för att orka och bli snabb genom syra och toppning sedan.

Fast i ärlighetens namn kanske den träning som jag gillar bäst...

Äntligen tar jag helg

Nu äntligen är huset nystädat, luktar lika gott som det skiner fint! Helgen börjas med ett glas rose och tända ljus tillsammans med Mr Right. Laddar på detta vis inför ett låååångt simpass imorgon!


Sol och vår... kanske

Inte om man ska tro väderprognosen för kommande dagar... Snö, igen, nej tack!

Ett tandläkarbesök från hell avklarades igår. Det var garanterat värre än att borra... Massa röntgenbilder, koll och pill i/på tänder, men ingenting kunde hittas. Så varför har jag så in i bängen ont?! Hur som så fick de för sig att typ spola tanden (!?) och verkligen rengöra med något medel ner mot tandköttet om det hade kommit in något litet som inte borde vara där då den lagades förra veckan. Hur det kändes!? Helt sjukt. Kändes som att de var under tanden med både vatten, instrumenthakar och tandtråd. Fick ett medel på som sved från hell och hade ännu lite mer ont då jag gick därifrån. Och såklart massa tusen fattigare. Tack tack tack!

Idag gör det precis lika ont. Inte bättre, men inte heller sämre. Jag vill ju inte att dte ska vara något fel och att de ska hitta något, men shit vad skönt det skulle vara om de bara såg något och kunde göra något åt det.
Två timmar har tillbringats med att bena ut en uppgift om neuropsykologiska utredningar, vilket jag tror att jag har grepp om nu. En kvar, måste bara vila skallen och det tänkte jag göra med en löptur i solskenet. Underbart väder ute juh!


Blåkulla!

Sådär, då är Moa skickad till blåkulla och jag kurerar mig med Alvedon mot tandvärk och ska ta tag i dagens examination.


Från...

tandläkaren, tentor, nöjd med resultat, täning, kryssning, bakning, barnvakt, tävling, träning, plugg, nöjd med resultat för att åter åka till tandläkaren...

Det var min vecka som gått det... Idag, om några timmar blir det åter tandläkaren (gahhhh, vill inte, men måste eftersom tanden fasen gör ondare nu än då...).
Sedan blir det mys med Moa innan träning och en middag med bästa tjejerna! Om jag kan äta då vill säga, antar att munnen kommer vara lika förlamad som sist och då satt bedövningen i till dagen efter. Härliga onsdag säger jag bara!!!

RSS 2.0