Och så varmrätten då...

img_0319 (MMS)

Och så varmrätten då...


Förrätt och varmrätt, förträffligt gott!

img_0890 (MMS)

Förrätt och varmrätt, förträffligt gott!


Tänk att det fanns en fjärrkontroll här me...

img_2833 (MMS)

Tänk att det fanns en fjärrkontroll här med! Men nu ska han sova hoppas jag!


Jönköping by night! Incheckade och ska sma...

img_5652 (MMS)

Jönköping by night! Incheckade och ska smart krypa till kojs. Blev inte så många timmars sömn i natt, men gårdagens och nattens trevligheter var helt klart värt att vara trött idag!


Morning

Godmorgon världen! Hmmm, pigg!? Nej, enbart trött och glad efter en underbart rolig bröllopsfest igår. och så klart ett superfint bröllop! Tack snälla ni för att ni ordnade ett så fint bröllop med tillhörande fest! Och så klart: STORT GRATTIS TILL FÖRSTA DAGEN SOM MAN OCH HUSTRU!!!!

Egentligen borde jag knoppa in och fortsätta sova en stund till. Inga barn hemma, men ändå har jag varit uppe en timma... Tänkte ta tag i att packa det vi ska ha med oss för i eftermiddag drar vi på Sverigeturné! Ska bli kul, ok då, kanske mindre kul att åka 60 mil med en 1 1/2 åring, men det ska nog gå bra. Blir lite stopp här och där och i kväll blir det att ta in på hotell. Mys med andra ord!

Nej, för trött för att hänga här och dessutom alldeles för rastlös, hmm, hur går den ekvationen till?????

I väntan på brudparet vid kyrkingången!

img_4005 (MMS)

I väntan på brudparet vid kyrkingången!


Redo för kyrkan!

img_8060 (MMS)

Redo för kyrkan!


What a picture?! Inbökad i en bil, fullast...

img_9935 (MMS)

What a picture?! Inbökad i en bil, fullastad av barn och diverse atiraljer som ska med till barnvakt. Milen avverkad i morse, skitjobbigt och alldeles för varmt, trodde på fullaste allvar att jag skulle svimma. Om några timmar bär det av på bröllop för våra bästa vänner där Mr Right ska vara bestman. Bara en fråga, hur kan man komma på samma dag som bröllopet är att man ska klippa sig?! Daaaa, jag blev en aningens aningens irriterad. Men i alla fall så börjar det ordna upp sig nu.


Here I come! Hugo i full fart, alldeles öv...

img_0964 (MMS)

Here I come! Hugo i full fart, alldeles överlycklig att få puttra omkring i traktorerna SJÄLV på Lådbilslandet i Nykvarn! Ett tips om man vill göra en liten utflykt som inte kräver så mycket!


Det gör mig gott att veta att detta är sis...

img_7149 (MMS)

Det gör mig gott att veta att detta är sista dagen att tillbringa i total kyla och dy!


Lövad brygga och simskoleavslutning!

img_1951 (MMS)

Lövad brygga och simskoleavslutning!


A new day!

img_3897 (MMS)

A new day!


53.47... Nöjd och svettig. Milen går snabb...

img_1595 (MMS)

53.47... Nöjd och svettig. Milen går snabbare och snabbare. Lägg till att banan är riktigt backig med branta backar i ca 4 km. Omtalat hård. Frågan är hur jag gör nu, känner att jag gärna skulle springa en timma, men banan är helt enkelt för kort och jag är för lat att vidga den just ny. Alltså ett problem, eller inte?!


Inte alltid som man tänkt sig...

Dagarna artar sig inte alltid som man tänkt sig då man vaknar. Men man klarar det mesta, man får bara omorganisera det hela lite. Allt löser sig på ett eller annat sätt, om lite lite mer omständigt än vad det var menat. Men vips så har man klarat av det med och då är det bara att blicka framåt och ta nya tag!

Där är jag nu, tar min dagliga paus med lite kaffe. Spelar spel med Moa och glor på Sim-VM. Lite segt med ett 1500-meters lopp.

Ha en fin dag så länge!

 


Mammaledighetstankar

Ska det vara så här!? Det är ju sommar, men vart tog det fina varm och sköna vädret vägen? Det som brukar ta min värk en bit bort från dess rätta plats!? Som tur är har jag hållt igång heeeela dagen, MEN tyvärr kommer det nu i efterhand och jag skulle kunna skrika mig hes, för så ont har jag. Detta konstiga väder med blåst, regn och ingen sol som vill stanna är inte något jag längtar efter, måtte det bli ordentlig sommar nu... Tyvärr susar ju sommaren iväg, alldeles för fort. Slutet av juli redan och snart augusti. Innebär att om två, tänk två, futtiga veckor ska Hugo börja skolas in på dagis... Denna lilla varelse ska liksom bli än mer självständig. Är inte det konstigt... Här har jag gått hemma i ett och ett halvt år och bara längtat nu på slutet att JAG ska få vara lite vuxen... Men nu, jag herregud, panik är bara för namnet. Ska det bli en vardag även för oss nu...

Mammalivet är liksom bra soft för oss i Sverige ändå. Anser att alldeles för många klagar över hur jobbigt det är. Visst, det ÄR jobbigt ibland, men det är väl allt!? Och anser man att små saker är jobbiga, ja hur ska man då kunna vara en bra förebild för sina barn!? Har bestämt mig för att aldrig uttrycka mig om att någonting är jobbigt inför dem... Jobbigt är att kanske springa en mil på max nivå och kräkas, men det är frivilligt, alltså borde det inte vara jobbigt att utföra det eftersom det finns någonting som driver en att genomföra det. Jobbigt är för mig så mycket mer. Och säger jag att det är jobbigt att springa, ja då kommer säkerligen mina telingar anse att det är jobbigt att ens gå ut och leka...

Nej ni, det finns andra, större, saker som kan vara jobbiga att hantera, men kanske inte en mammaledighet. Herregud, dagarna kan man planera som man vill i mycket stor utsträckning. Väckarklockan har jag knappt använt mig av på hela min mammalediga tid. Hur ska det gå!? Kommer jag ens minnas hur man ställer den? Nya rutiner och nya tag, men ändå kommer jag befinna mig i bubblan ett år till. Jag ska plugga, mer frihet än jobbet, men också mer disciplin för att klara av de 200% som ska läsas. Men jag kan planera efter eget behag.

Moa börjar skolan. Också det en förändring. Men mer redo än vad hon är kan man knappt vara...

Jag har i alla fall haft en underbar mammaledighet, som bara sprungit förbi. Tyckte det var igår jag satt här med pösmage, avslag och såriga bröstvårtor... Ha ha, uppenbarligen så var det ett och ett halvt år sedan i alla fall. Tittar man på Hugo så förstår man hur lång tid ett och ett halvt år är. Jisses så mycket han lärt sig. Åla, sitta, krypa, stå och gå (läs springa). Äta själv, busa, skratta och prata.

Herregud, ungen pratar ju!!! Inte mer än ord, men han kan redan en hel del och just nu så är GLASS favoritordet. Garvar ihjäl sig när han står och slår på frysen och säger GHLASCH på sitt eget söta vis. Och så tittar han på alla i hans närhet och lägger huvudet på sned och säger i tur och ordning till var och en "GHLASCH"... När han gått varvet runt och han fortfarande inte fått någon blir han arg... Riktigt arg.

Drar all världens väg på Bobby Car:en. På plattorna och på altanen går det ju bra, värre är det att få upp farten på gräset...

Nä, tiden för dagis är helt klart inne för denna lilla man. Jag tror (och hoppas) att han kommer älska det. Och fast det är med vemod jag lämnar ledigheten bakom mig så känner jag ett stort behov att få vara vuxen om dagarna igen. Kanske ego, men jag älskar att vara med mina barn, men det sociala livet där man gör rätt för sig kallar och det är inte mig emot just nu!!!

Moa min fina skrutt!

img_6875 (MMS)

Moa min fina skrutt!


Latsimmat

Hmmm, gissa vad min lilla fis valde idag då hon fritt fick välja vad vi skulle hitta på!? Jajemän, utomhusbadet i blåsten... Hon tyckte det var perfekt; mamman kan simma, dottern leka, leka tillsammans och sedan äta glass... Söta! Men jag körde att lätt pass, lite skönt var det allt även om det var extremt lugnt.

Sedan har Moa nu en liten söt kompis här och jag hör hur de fortfarande ligger och pratar, med stängd dörr såklart! De har badat, busat, lekt, käkat chips och godis i tältet och lyssnat på saga. Om inte de är trötta nu så är då i alla fall jag det. Helt slut, så kanske ska man ta och nana kudde redan nu...

Ja ja, gnatt!

SMS-inlägg

img_9198 (MMS)


Väggdekoration, små tänkvärda budskap som ...

img_1185 (MMS)

Väggdekoration, små tänkvärda budskap som skapar harmoni! Inte bästa bilden eftersom solen ligger på, men tänk till vintern med en snön som vräker ner, mörkt, brasan sprakande, en filt och ett glas rött vin, känns redan nu stämningsfullt!


Nöjd!

Så häårligt att ha huset renstädat, dricka kaffe och fika med Moa och glo på simning medans Hugo sover. Finns det något bättre än denna stund mitt på dagen!?

Shit vad varmt det var i natt. Vaknade av att jag badade i svett (riktigt härligt alltså). Nu är det lite skönare luft och jag funderar på om jag och Moa ska hitta på något, men vad!? Det blåser som fanken ute även om solen kikar fram då och då. Men skönt ute, nej det verkar inte riktigt så. Kanske får hon bestämma så ser vi vart vi landar...

I efetrmiddag kommer hennes söta kompis hit, ska bli kul och mysigt! Kanske kan de två få lite liv i Mr Right!? Jättekul söndag... Jag verkligen hatar när en hel dag går åt till att bara vara bakis och inte göra någonting. Så om möjligt är jag väl ännu mer uttråkad nu än vad jag var igår...

Nu final på 400 meter frisim så det ska jag i alla fall ägna mig åt ett litet tag.

Islatte! Ny favorit när det är varmt!

img_3942 (MMS)

Islatte! Ny favorit när det är varmt!


Yezzz! Färdigstädat hus, kliniskt rent, ba...

img_4011 (MMS)

Yezzz! Färdigstädat hus, kliniskt rent, bara mig själv att ta tag i nu då! Sen blir det att glo på sim-VM när Hugo sover, perfekt väder för att låtas göra det!


Morgonstund har guld i mun! Regnet öser ne...

img_5592 (MMS)

Morgonstund har guld i mun! Regnet öser ner och huset är tyst så nr som på nyheterna där den tragiska händelsen i Norge visas. Alla tankar sänds till dem. Fruktansvärt. Ord saknas.


Uttråkad...

Herregud vad jag är uttråkad... Jag har till och med betalt en massa räkningar flera dagar för tidigt för att jag verkligen inte har något att göra... Skulle ju behöva ta tag i att städa, men DET är faktiskt inte speciellt lockande en sommarkvällslördag. Mr Right är på svensexa och jag antar att det är full rulle där nu... Ha ha, jag är i alla fall glad övr att jag inte kommer vara bakis imorgon:-).


Lördagskul... Och jag är verkligen ingen l...

img_5333 (MMS)

Lördagskul... Och jag är verkligen ingen lekparksmorsa... Avundas min Mr Right som är på svensexa... Men lugn, vi har mysigt ändå! Sedan blir det soffhäng med Moa!


Tack!

Tack mina underbara vänner för en underbart trevlig kväll igår! Tyvärr invaderade flygmyrorna oss och idag hörde jag att de endast flyger en dag, så jag antar att det måste varit igår då... Det var strålande kul att träffa er alla och mycket mysigt att bara sitta och prata!

Lite trött i huvudet var jag nog imorse, men jag lovar att jag ganska raskt piggnade till efter att ha hoppat i gyttjepölen medans regnet strilade ner... En aning kall efter nästan två timmar i vattnet var det skönt med en varm dusch och en varm bastu! Efter det blev det en god kopp kaffe och sedan drog jag och Moa till utomhusbadet (!?) för ett träningspass. Lite folk och varmt och skönt i vattnet gjorde att det var riktigt mysigt! Moa simmade iväg, och tillslut hade hon simmat 200 meter! Riktigt riktigt bra. Mös en stund i bastun innan vi styrde kosan hemåt för att börja fixa mat tills brorsan och hans gravida sambo dök upp. Mysmiddag med fika efter och en hel del bus med barnen som nu slocknat alldeles utmattade...

Imorgon ska det badas med kläder och flytväst, ett bra brejk i bentagsövandet. Men riktigt bra resultat av endast en veckas simskola, mer än hälften simmar riktigt ok nu!!! Tror att i alla fall tre till kommer lära sig, de andra lär sig att våga flyta och doppa huvudet. Stora framsteg för den som inte ens vågar gå i första dagen!

Får se vad dagen annars bjuder på imorgon, Lådbilslandet står som en punkt, beror på vädret, sedan blir det middag och mys med underbara vänner! En mycket bra fredag med andra ord och uppladdning inför jobb på lördag!

Nu ska jag ta kväll, är dödstrött efter en vecka med värk och en massa roliga middagar kvällstid. Så nattinatt!


Kolla in, gula hallon, har aldrig sett det...

img_2217 (MMS)

Kolla in, gula hallon, har aldrig sett det tidigare, visste inte ens att det fanns: gott!


It's me tonight!

img_5764 (MMS)

It's me tonight!


Luktar skit! Herrejisses vad man stinker n...

Luktar skit! Herrejisses vad man stinker när man badat i sjön här nere. Dy. Trots tvättade badkläder och rengnuggad kropp sitter det i. Det är alltså inte för intet som den kallas 'liksjön' antar jag. Undra hur jag kommer lukta efter nästa vecka... Haha, kanske mest synd om Mr Right som tvingas ligga bredvid mig. För att inte tala om hur Moa luktade efter dy i kombination med klor...


Sol och simskola, precis som det ska! Tyvä...

img_8052 (MMS)

Sol och simskola, precis som det ska! Tyvärr hänger inte kroppen alls med idag, bit ihop nu!


Fibromyalgi

Fick en fråga om vad Fibromyalgi är och tänkte att jag ska försöka svara på det utifrån egen upplevelse av det och väågen till en diagnos och även hur det vetenskapligt presenteras.

Att få diagnosen Fibromyalgi tar ofta väldigt lång tid, så även för mig. Vägen till att få reda på att man faktiskt inte är frisk är krokig och kantas hela tiden av att man skickas från läkare till läkare, får värktabletter som inte fungerar och ideligen blir man misstrodd och blir betraktad som någon som hittar på elle rsom bara vill ha tabletter pga att vara fast i något slags tablettmissbruk. Även för mig var det så här. Det tog nog tre-fyra år innan jag verkligen fick bekräftelse på att jag inte hittade på. Ofta tar det betydligt längre tid. Och värken har ju funnits sedan barnsben, men jag har trott att alla kände som jag. Kanske att jag hade lite mer ont eftersom jag tränade så otroligt mycket. Trodde det var träningsvärk, kunde aldrig motta massage av landsslagsmassör, skrek av smärta bara då de petade på mig. Fick höra att det var växtvärk då mamma och pappa tog mig till läkare osv. Och som ung köper man det. En dag tog det stopp, Moa var två månader och jag tappade henne i sängen. Som tur var hade jag bara lyft henne ca 20 cm och det var madrass under, men mina händer orkade inte hålla. Innan hade jag tappat mjölkpaket, kastruller och you name it, men liksom bara skrattat bort det.

Jag är en person som  inte erkänner i första taget att jag har ont, vilket ofta är vanligt bland dem som har fibromyalgi. Därför sätter man på en mask. Hit men inte längre säger den. Det är ofta svårt för människor att ta sig innanför den, man vill inte visa sig sårbar. Vill inte ha ont. Tillslut gör kroppen så ont att man inte sover på flera flera nätter. Tårarna sprutar, det hugger, skär, bränner, svider och det går inte över. Armarna kan inte ens växla i bilen, alltså en livs levande trafikfara, grinar på jobbet för att det gör ont att sitta, le, prata, röra på sig osv. Men ingen ser. Ingen vet. Inte ens läkarna. Alla undersökningar gör ont, tar kål på en. Först det ena och sen det andra. Jag vandrade ständigt mellan olika läkare som tog prover, tryckte och klämde vilket så klart gjorde djävulskt ont. Att tårarna sprutade sket väl läkarna i. Där de tryckt kunde värken sitta i i flera dagar. Vid flera tillfällen kunde jag inte ens ta mig från läkaren för egen maskin. Illa illa illa. Men sant. Jag satt på en pall och grät då pastan hälldes i vattnet, kunde/orkade inte ens lyfta armen för att röra i kastrullen. Men så tänkte jag, mina barn ska aldrig se sin mamma så här. Bet ihop, fortsatte och fortsatte. Tillslut var jag en arg, irriterande och besvärlig patient. Men man måste vara frisk för att vara sjuk...

Tillslut, på egen begäran efter rekommendation från min syster, fick jag äntligen komma till en smärtklinik och till en specialist som till och med forskar på området. En hemskt smärtsam undersökning gjordes där varje tryck jag utsattes för satte hela min kropp i en smärtande vibration. Klarade inte mycket trygg på dessa sk triggerpunkter och fick då diagnosen Fibromyalgi. Han lärde mig mycket om sjukdomen. Aktiv som jag är måste jag inse att jag inte kan göra allt som alla andra, Lagom träning är helt ok och får mig att må bra. Elitsatsning går inte, tyvärr. Jag vet attjag kan bli bra, simma fort, men min kropp tål inte den träning som krävs. Syran i muna muskler kommer på tok för fort. Liksom att om jag inte tränar så värker min kropp sönder. Men jag tycker mig hittat ett sätt att hantera det nu. Jag vet vad som är fel och jag har verktyg att använda mig av, inte bara medicin som får mig att bli luddig, utan tankar, träning och acceptans.

Jag har fortfarande skov som sänker mig totalt. Hade jag inte haft min familj hade jag inte ens dragit täcket från ansiktet på flera flera dagar. Men jag måste, måste gå upp, finnas där som inget hänt, måste klara dagen. Nätterna är värst. FXN vad ont jag ofta har. Men lagom träning gör susen. Inte promenad, då dör mina fötter, inte skump upp och ner, men löpning och simning klarar jag av. Blir det för mycket säger kroppen ifrån och jag får sota för det. Riktig sota. Inget jag rekommenderar.

Tyvärr ser jag tendenser hos Moa. Hon har ont på exakt samma ställen, men jag vet var jag ska vända mig och jag kommer alltid vara på min vakt, vill inte att hon ska gå igenom samma sak som mig.

Så vad säger vetenskapen?

Värk

FMS-symtomen syns inte utanpå. Muskulaturen ser normal ut, lederna är inte deformerade och de flesta FMS-patienter rör sig obehindrat. Man måste vara medveten om att smärta är en subjektiv upplevelse; den är något som en människa känner/upplever mer eller mindre starkt, men det finns inga objektiva metoder som gör det möjligt att på läkarmottagningen avgöra om och hur ont en person har. Vid FMS brukar värken/smärtan beskrivas som molande, brännande men ofta också som stickande, skärande, huggande. Ibland hör man beskrivningar: som ”influensavärk” eller som ”någon drar en taggtråd under huden”, eller ”som besvärliga bett av ettermyror”.
Vid FMS flyttar värken ofta runt i kroppen. Den känns vanligen i hela eller större delen av kroppen, hos en del kan vara mest uttalad i den ena kroppshalvan. Detta är en iakttagelse som i sig starkt talar för att orsaken sitter i hjärnan. Värken pågår ständigt; få FMS-patienter har någon helt värkfri dag eller ens timme. Värken varierar i styrka; ofta på ett svårförutsägbart sätt. En oväntad händelse eller en psykisk påfrestning kan medföra ökad värk. Men också infektioner, liksom fysiska påfrestningar, särskilt upprepade, repetitiva rörelser, t ex skala potatis eller plocka ur en diskmaskin ökar ofta värken. Att använda händer och armar ovan axelhöjd, t ex för tandborstning eller kamning, ger mer värk. På arbetet är det särskilt vid ensidiga arbetsställningar eller repetitiva arbetsmoment t ex i snabbkassan, framför datorn eller vid ett löpande band, som värken ökar.
I en svensk doktorsavhandling (Hargu) påvisades för några år sedan att om man utsätts för kyla orsakar det en paradoxal värmekänsla bland FMS-patienter. ”Lagom” värme lindrar i allmänhet tillfälligt. Många står därför länge och ofta i duschen; kyla; fukt och drag brukar däremot ge en försämring. Många upplever att de blivit väderkänsliga; att de kan spå väder, att de känner väderomslag dagar före en förändring. Instabil väderlek brukar innebära att man mår sämre medan besvären lugnar ner sig under ett högtryck, särskilt sommartid. Besöker man varmare länder mår man ofta betydligt bättre men redan under flygresan hem brukar symtomen bli lika svåra som före utlandsvistelsen. Försiktig träning i varmbassäng upplever många som lindrande, men de som är överrörliga måste då se upp så att de inte tar ut sina rörelser för mycket. De kan då få mer värk istället, särskilt under dygnen efter. En del patienter klarar inte av att vara i varmbassäng på grund av antingen klorallergi eller urinvägs- eller genitala svampinfektioner.
Karakteristiska symtom på migrän har ca 1/3. Huvudvärk, särskilt i nacke-bakhuvud, är ännu vanligare, liksom smärta i eller bakom ögonen. Smärta i käklederna är ett problem som många tandläkare träffar på bland sina patienter. Denna form av lokal smärta, som ofta är förenad med tandgnissling och med svårigheter att gapa tillräckligt stort, är ett förhållandevis vanligt symtom vid FMS. Den typen av smärta kan t o m vara de första symtomen och ibland finns anledning att misstänka att det är den smärtan som inleder FMS-sjukdomen. I vanliga fall kan de här symtomen kunna åtgärdas genom tandslipning och/eller bettskena. Men har FMS brutit ut kan visserligen smärttillståndet i käkarna lindras, men behandlingen ger inga påtagliga effekter på den utbredda smärta som hör FMS till.
De allra flesta har särskilt besvärlig värk i nacke-skuldror-axlar. Smärtor i buken-bäckenet förekommer också ofta och många kvinnor har stora svårigheter att genomföra samlag på grund av smärtorna både under samlaget och efter. Värk under fötterna är ett relativt vanligt symtom som gör att en del patienter har svårt att gå även kortare sträckor. Det motverkar då deras behov av att motionera t ex med promenader.
Patienterna ger olika beskrivningar av var värken sitter. En del upplever att den sitter ytligt; de är då extremt känsliga för även en lätt beröring; de kan ha svårt att ha kläder på överkroppen och stå ut med trycket från resårband. Andra uppfattar att värken sitter i muskler eller i muskelfästen medan andra menar att smärtan går på djupet, kring eller inuti ben och brosk.
Att värken upplevs sitta på många ställen i kroppen, men att den inte har en utbredning som motsvarar den kroppsyta som en viss nerv täcker, förbryllar dem inom sjukvården som inte har förstått att värkens upphov finns i hjärnan och inte ute i kroppens muskel- eller nervvävnad.
Ständig smärta kan vara en mycket stark signal som inte lämnar en oberörd. Smärtupplevelsen har man tidigare trott beror på skador i muskel- eller andra vävnader. Under 90-talet fann man att så inte var fallet. I stället råder det numera i stort sett enighet om att upplevelserna orsakas av att hjärnan blivit smärtöverkänslig (sensitiserad) och att den därför feltolkar signaler från kroppen: en lätt rörelse eller beröring kan uppfattas som en intensiv smärta. Det finns emellertid inget fel i det område på kroppen varifrån signalerna kommer. Smärtan sitter alltså inte där den känns!!

(Illustration: Hans Walday)

Traditionella värkmediciner och de läkemedel man använder vid reumatiska sjukdomar, inklusive artros, har knappast någon effekt vid FMS. Förklaringen är alltså att sjukdomen inte sitter i muskler, brosk eller leder. Använder man ändå sådana läkemedel måste man se upp med eventuella biverkningar, särskilt från mage-tarm. På senare tid har det kommit andra typer av läkemedel som behandling: Tramadol respektive Lyrica. De påverkar smärtmekanismer i centrala nervsystemet och kan därför ge FMS-patienter lindring men det är dessvärre inte ovanligt att dessa preparat kan ge biverkningar.


* Jag har nästan alltid ont någonstans. Varje dag. Varje stund. När det är som värst har jag ont överallt i hela kroppen. Som träningsvärk, fast värre, som aldrig går över.

* Ofta klarar jag knappt av att ta mig ur sängen på morgonen. Smärtan när jag rör mig är outhärdlig. Kroppen som en pinne som vägrar böja sig. Det tar timmar innan jag kan börja röra mig normalt.

* Jag är nästan alltid trött. Tänk dig själv att aldrig få vakna upp och känna dig utvilad. Att hela tiden bära tröttheten på dina axlar. Som en stor, tung säck. Och smärtan och värken i kroppen gör dig ännu tröttare. Gör det ännu svårare att sova.

* Fångad i ett ekorrhjul av smärta och trötthet.

Och det finns inget som kan få hjulet att stanna, bara gå lite långsammare ibland.


 

Jag skulle kunna göra ALLT för att göra detta synligt för dig.

Då hade du kanske kunnat förstå.

Förstå hur jag har det.

Hur jag egentligen mår

- där, bakom det du kan se.

Sedan är det så, som jag lad eupp för väldigt länge sedan, det är jag som bestämmer, inte alltid lätt, men jag står fast vid det...

 

En dag i mitt liv....

Jag vaknar. Vaknar trött och stel i hela kroppen, fast jag lyckats sova två timmar i alla fall. Tar två Alvedon och en Ipren. Väntar. Väntar på att den värsta toppen av värk ska försvinna. Stiger upp. Jag måste och jag bestämmer att jag måste göra det nu!
Duschar varmt. Det hjälper. För stunden. Klär på mig och plockar fram frukost. Matlust? Nej, värken finns där. Men jag bestämmer att jag måste äta. Vet att det snart blir något bättre, snart.
Efter en och en halv timme har jag kommit igång någorlunda. Kroppen skriker efter att få vila i horisontalläge. Då känns det som bäst. Jag bestämmer att den inte får sin vilja igenom. Jag måste till jobbet. Jag vill jobba.
 
På förmiddagen känns det ganska ok. Vid tolv-tiden varje dag bränner tårarna. Jag bestämmer att jag inte vill gråta. Att jag ska klara min dag som alla andra. Räknar ner tills jag kan komma hem och bara få ha ont utan att någon ser. Jag bestämmer att jag måste laga mat. Sittande på en pall rör jag i pastagrytan. Fötterna och ryggen skriker, men jag bestämmer att det är viktigt för mig och min familj att äta tillsammans. Vi äter, men de ser att jag är plågad, men jag bestämmer att det inte är så farligt, att jag orkar några timmar till.

Kryper ner i ett varmt bad och känner hur värmen sprider sig och hur kroppen åter känns lite bättre. Badar länge och har den bästa stunden på hela dagen. Precis som andra. Jag har klarat ännu en dag och undrar om jag ändå inte inbillat mig att det gjort så ont? Jag bestämmer att så är fallet och går upp ur badet. Torkar mig och sätter på mig kläder. Tänker att nu kan jag städa lite. Börjar, men orkar inte stå. Ryggen och fötterna skriker igen. Jag bestämmer igen att det måste gå. Jag vill ha rent och fint. Jag vill bjuda mina vänner på fika. Jag vill vara som jag alltid varit. Den som fixar och grejar och alltid är glad! Jag bestämmer att det går. En liten stund. Jag kan sova sedan. I alla fall några timmar.

Jag vaknar igen. Tar två Alvedon och en Ipren. Jag bestämmer att jag ska klara ytterliggare en dag.

För jag bestämmer!

 


Ghlasch!

img_7917 (MMS)

Ghlasch!


Svettig morsa färdig! 8 sköna km och kropp...

img_6518 (MMS)

Svettig morsa färdig! 8 sköna km och kroppen känns betydligt bättre. Värken är lindrad och jag är såååå glad att jag verkligen drog på mig dojorna och gav mig iväg. Tvekade länge, hade egentligen för ont, men jag vet ju resultatet och nu är jag där! Mat, dusch och handling innan en trevlig kväll!


Snart! Snart, om några timmar kommer min s...

Snart! Snart, om några timmar kommer min stora lilla älskade ängel hem! Det är på tiden för jag börjar verkligen inse hur tomt det är utan henne! Ska bli mysigt att sitta och höra på allt hon har att berätta, en hel del kan jag tro. Kanske ska bi ta en riktig myskväll med damen?! Men först blir det en löparrunda och sedan middag med mamsen och papsen i samband med att de lämnar Moa! Mys! Btw så försöker jag värma upp min arma värkande kropp från dagens simskola. Inte lätt och varenda del värker så jag blir alldeles gråtfärdig... Hoppas en löparrunda kan ordna lite frid i den!


Ännu mera bär, blåbär och bigaråer! Detta ...

img_2160 (MMS)

Ännu mera bär, blåbär och bigaråer! Detta till 'Lotta på Liseberg'!


Brrrr

Idag drog alltså simskolan igång. Har varit en hel del fix med papper hir och försäkringar dit, men tror att jag fått iväg allt nu, utom pengarna till SLS. Men lugn, bara lugn det kommer... Försäkringar är viktiga grejer det... Förrutom allt fix så var det SVINKALLT i vattnet. Har ingen aning om det lilla gradantal termometern hade stigit till, men första gruppen kändes helt ok, tyvärr så är det 10 min mellan grupperna och det blåste rena rama nordan. Hann dårå bli en aning kall i min våta lilla baddräkt. Så på slutet av sista gruppen kunde jag knappt prata för att tänderna ofrivilligt bara ville skallra. trots varm dusch och bullbak samt stek i solen var det svårt att få upp värmen.

Och nej, ingen våtdräkt eller vadarstövlar här inte! Barnen gör som jag, visar jag att det är kallt gör de också det. Här ska badas i två hela veckor... Brrrrr (rimmar på Grrrrr). Dessutom luktar man bra mycket skit från gyttjepölen vi håller till i. Svintp och tvål is da shit!
Tyvärr tar kroppen mycket stryk av att det är så kallt. det värker så mycket i HELA kroppen av den eländiga fibromyalgin att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Tyvärr har jag ju gett mig in i detta så jag anar att det bara är att stå ut, även om tårarna bränner sönder ögonlocken! FXN vad ont det gör. Det hamrar, det bränner, det svider, det bultar och det skär... Men ingen ser, det är bra tur det, tror liksom inte att någon hade velat se mig känna detta...


Mmmmmm!

img_5362 (MMS)

Mmmmmm!


Saknar! Inte klokt vad jag saknar min söta...

Saknar! Inte klokt vad jag saknar min söta, älskade, lilla Moa. Hennes ständiga pladdrande skulle nu vara som ljuv musik i mina öron! Antar att hon har massor att berätta när hon kommer hem och att jag då får min dos... Tur att jag vet att hon har det bra med mormor och morfar! Ni är sååå snälla, älskade päron!


Bullbaket i full gång! Visade sig vara ett...

img_8151 (MMS)

Bullbaket i full gång! Visade sig vara ett perfekt sätt att varvat med solstolen värma upp en frusen kropp efter två timmar i vattnet. Brrrrrrr. Man kan ju hoppas att vinden avtar och solen tittar fram även på morgonen i morgon!


Några meter i bassängen

Var grymt skönt att simma idag. Lite väl mycket moln på himlen för min smak, men solen tittade ändå fram rätt mycket. Framför allt så är det så härligt med luften utomhus om man jämför med i ett badhus...

Idag blev det två relativt långa serier:

8 (100+75+50+25) medley

20*75 arm

Punkt.

Kolla in vilken fart mina icke gröna fingr...

img_2706 (MMS)

Kolla in vilken fart mina icke gröna fingrar satt på dessa vackra blommor!


Mitt på dagen ta igen sig!

img_2354 (MMS)

Mitt på dagen ta igen sig!


Härligt! Synd att det mest var moln.

img_0526 (MMS)

Härligt! Synd att det mest var moln.


Byr bye nu blir det simträning!

img_1759 (MMS)

Byr bye nu blir det simträning!


Bus i sängen när det ska bäddas rent!

img_9484 (MMS)

Bus i sängen när det ska bäddas rent!


Nytt nagellack i den fina och somriga färg...

img_8024 (MMS)

Nytt nagellack i den fina och somriga färgen 'Pink lemonade'. Me like!


Istället för att plocka ur kontainern dric...

img_7497 (MMS)

Istället för att plocka ur kontainern dricker jag ett glas rose och äter oliver och potatisskruvar       Medan ögonen vilar på friidrott på tv! Var i alla fall ut och lyfte lite stolar, för syns skull och för att se att han sköter sig...


Världens bästa present!

I år fyller lilla Mr Right 30 år och jag har fixat världens bästa present. Till och med så bra att jag också längtar extra mycket på att han ska fylla år.

Litet krux bara, det är fyra månader kvar...


Go´kväll

Just hemkommen från en asjobbig löprunda. Jobbat för mycket och sovit för lite denna vecka för att det skulle kännas tipptopp. Men skönt nu när jag sitter och eftersvettas lagom mycket i väntan på att hoppa in i duschen och sedan knalla ut och hjälpa Mr Right att städa ur kontainern. Bara det att det finns såååå många andra viktiga saker att göra just då... Eller oxå tycker jag bara att det är dötrist att städa ur den...

 

Känns så konstigt att Moa inte är hemma. Hon ska med min underbara mamma och pappa som tar med henne till Euro Disney. Åhhhh, vad snälla ni är. Hon har berättat det för ALLA och ärså förväntansfull en femåring kan bli. Hon såg så lycklig ut då de åkte iväg härifrån idag. Även helt sjukt hur mycket tid man plötsligt får för Hugo. Ocj kvällen för sig själva... Nu märker man verkligen att det är stor skillnad på att ha ett och två barn. Man växer ju in i det så fort när man får andra barnet, liksom bara att gilla läget, men så när den ena av dem är borta så vet man knappt var man ska göra av tiden som "blir över". Har hur som helst busat som sjutton med min lilla tuss efter att jag kommit hem från jobbet, fikat med mamma och pappa, vinkat av Moa och städat.

Kom för övrigt på nu att vi glömt äta middag... Ha ha. Tänk, det var väl så det var då det bara var vi... Man tog det liksom som det kom, barnen gör ju att det krävs en aning mer planering med allt.

Näpp, nu duschen!


Mys med Hugo till Fåret Shaun... Han njute...

img_9342 (MMS)

Mys med Hugo till Fåret Shaun... Han njuter av att syran inte är hemma. Nu ska han i säng och jag ut och springa. Btw, har sjukt ont i en tand, har nog aldrig haft ont utom då visdomständerna växer, men nu lär jag få borra vill jag lova. Dessutom skiträdd för tandläkaren.


Lyx! Frukost i stillhet alldeles ensam. Ty...

img_6224 (MMS)

Lyx! Frukost i stillhet alldeles ensam. Tyvärr kommer jag inte träffa mina små idag alltså får jag då istället konstatera eftersom det bär iväg på middag direkt efter jobbet Men men man kan inte få allt! Ha en trevlig dag!


Ready for work! Idag skippas skjortan, för...

img_7894 (MMS)

Ready for work! Idag skippas skjortan, för varmt.


Tankar!

Som ni sett så är jobbet i fokus just nu, men det är inte enbart därför bloggandet blivit lidande. För tillfället snurrar alldeles för mycket tankar runt i huvudet på mig. Har svårt at reda ut en del och oron finns ständigt där. Orkar och vill inte just nu dela med mig av dem, kanske gör jag det en dag, kanske inte. Får se åt vilket håll de fortsätter att snurra åt och hur slutet blir. Jag hoppas att oron kan skickas åt fanders, men än kan jag inte släppa... Tyvärr. Jobbet räddar mig just nu från att tänka ännu mer...

Imorgon blir det i alla fall en underbart rolig och mysig parmiddag vid vattnet!

Vår uteserveringen

Ska bli nice!!!


Jobbar!!!

Och jaaaa, jag vet, sjukt dålig uppdatering, men tusen tack till er alla som skickat kommentarer:-)!!!

Jag jobbar för fullt och det är hur mycket som helst att göra, vilket är kul! Alla ska ut och resa, helst igår, känns det som. Man kan lugnt säga att den så "stillsamma" mammaledigheten som rullar på i sin egen takt byttes ut till att verkligen ha koll på allt och alla. Första fem minutrarna slösade jag bort med att vara orolig för att jag skulle ha glömt något, men icke. Det sitter i ryggmärgen (hmmm, förutom den fina lilla tågbiljetten som kom ut på fel skrivare, sånt händer, och jag var för snabb...). Det är bokningar till alla världens hörn och har redan samlat på mig massor att pyssla med! Sjukt kul att få göra något mer man är bra på än att byta blöjor (jippie för att jag är en stjärna på det...).

Och ni, tänk lyxen att få äta i lugn och ro, kändes nästan overkligt i går att inte behöva kasta i sig maten mellan att rädda bestick, glas och mat att fara i golvet... Nu kan man äta upp innan maten svalnar och få bli behagligt mätt istället för att svälja allt i en tugga... Ljuvligt! Gud så jag har saknat mitt jobb! Dagarna går i en rasande fart och vips så har man jobbat över nio timmar och dags att bege sig hemåt igen. Tyvärr bara några dagar kvar innan jag tar mammaledigt igen.

Shit hörni, vad glassigt det låter... Kommer sakna min underbara kollegor och jobbet, samtidigt som jag säkerligen kommer njuta av att få vara med mina älsklingar med. Snart tar ju inskolningen fart, både dagis och skola. Och pluggandet... Har jag gjort rätt val som dissar jobbet ett år för studier!? Hoppas det, och jag kommer ju jobba en hel del ändå, men lite konstigt känns det.

Ska ta en runda i huset och pussa på mina små, sedan blir det kvällsmacka och bums i säng!!!Nystädad! Härligt, känns helt plötsligt ly...

img_2652 (MMS)

Nystädad! Härligt, känns helt plötsligt lyxigt att åka i denna!


Virkad spets! Lite smått romantiskt och in...

img_0560 (MMS)

Virkad spets! Lite smått romantiskt och inte alls min stil egentligen, men älskar denna klänning! Nelly.com!


Kommer mer

På grund av det underbara vädret är det inte så att tiden räcker till för att blogga så mycket. Tyvärr. Som ni vet, ni som följer bloggen, så gör jag det för egen del, men nu har det mest blivit små korta inlägg utan direkt någon tanke bakom... Så någon dag ska jag sätta mig ned och ta tag i det. Dock hinns det inte med just nu.

För hör och häpna:

JAG SKA UT OCH STÄDA BILEN

Vem hade kunnat ana det, men ska passa på nu när Hugo sover. Sedan bär det av till doktorn för att göra en magnetröntgen på ryggen. Jag hoppas att de hittar felet eller det som sitter där så jag kan göra något åt det, fast egentligen vill man ju inte att de ska hitta något...

 

Och imorgon blir det jobb, hela veckan!!! Underbart att få vakna, äta frukost och lunch utan barn, komma hem och busa med dem som sjutton med all barnenergi jag samlar under dagen! Och bra att Mr Right får känna på hur det kan vara vissa dagar, även om det i stort sett alltid är alldeles underbart!

 


Stolt som få!

Idag drog jag iväg på ett morgonsimpass. Så skönt att simma i utomhusbassängen, synd att vi inte har så många träningar där. Och så klart gick det inte att hålla min fina lilla älskling Moa hemma. Hon bara SKA MED. Är ju i och för sig inga problem, hon kan simma och roar sig bra själv så sagt och gjort hon följde med. Medan jag simmade ett ganska slappt pass, som ändå blev 3950 meter, så simmade, badade och lekte hon.

När jag var klar så ville hon simma långt och mycket... Hon simmade, och simmade och simmade, vilket resulterade i två nya simmärken:


Järnmärket

Silver Hajen

Och kom nu ihåg att denna lilla dam endast är fem år... Hon slutar aldrig att förvåna mig, hon kommer komma långt med sin vetgirighet och vilja av stål. Men jag kan ändå inte låta bli att känna ett styng av oro av att hon hela tiden har så stor press på sig själv... Allt hon gör klarar hon hittills och ska helst göra allt med perfektionist innan hon kan tillåta sig visa oss... Vi försöker att inte ha så stora krav på henne på vissa områden, men hon fixar det så bra själv... Inte bra alls. Dessutom är hon världens sämsta förlorare i spel. Men det är ett bra sätt att träna på att man inte alltid måste vara bäst och att vi älskar henne lika mycket även om hon förlorar...

Svårt, man vill inte bromsa hennes utveckling, men det får inte gå för fort heller.

Hmmmmm.


Dagens tillbehör! Egen odlad sallad, tomat...

img_8178 (MMS)

Dagens tillbehör! Egen odlad sallad, tomat, avokado och stekt aubergine serveras till Lökmakaroner, min favoritmat då jag bodde hemma. Bryn lök och köttfärs med de kryddor du vill ha och blanda ihop med nykokta makaroner. Älskart!


Sjukt nöjd! Milen avklarades på ganska pre...

img_3144 (MMS)

Sjukt nöjd! Milen avklarades på ganska precis 55 minuter. Jag vet, kanske inte så bra, en gång i tiden gjorde jag under 40 minuter, men då tränade jag sjukt mycket. Sist jag sprang, ca två veckor sedan gick  det på 60 min. Jag springer framåt och tiderna blir bättre. Precis som det ska vara. Nu ska jag äta lite sen bus med mina älsklingar!


Godmorgon! Njuter av mitt morgonkaffe ute ...

img_9023 (MMS)

Godmorgon! Njuter av mitt morgonkaffe ute på altanen endast till poolens behagliga skvalpande. Resten av familjen sover och jag ska ge mig ut på en löparrunda! Ljuvliga morgon, hör inte till vanligheterna att egentid  ges denna tid på dygnet! Godmorgon världen!


Dagens tips; mousserande i solnedgången!

img_5057 (MMS)

Dagens tips; mousserande i solnedgången!


Dagens middag; grillade hamburgare i solen!

img_5295 (MMS)

Dagens middag; grillade hamburgare i solen!


Ligger fortfarande kvar och myser, min fin...

img_6529 (MMS)

Ligger fortfarande kvar och myser, min finaste!


Sitter och läser högt för sig själv...

img_3828 (MMS)

Sitter och läser högt för sig själv...


Godmorgon! Bus i mammas och pappas säng! H...

img_1741 (MMS)

Godmorgon! Bus i mammas och pappas säng! Hugo helt fascinerad av att Moa spelar Nintendo. ännu en underbar dag och snart har Mr Right semester! Kanske fira med lite bubbel ikväll?!


Mohahhhaha

En riktigt sur Moa skulle promt sova med foppatofflorna på. För skor ska man minsann ha på fötterna...


Lunch som blev middag

Tonfisksallad är underskattat!


Vit kladdkaka


Hmmm, funkar det!? Javisst! Har länge tänkt att jag ska testa, men har inte riktigt vågat, men gjorde det idagoch den blev riktigt riktigt god! har gjort förr med vit choklad i, men nu uteslöt jag kakaon och tog lite mer mjöl och vaniljsocker istället!

Till detta serverades det björnbärsgrädde!

125 gram smör
2 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl (drygt)
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och rör ner. Blanda de torra ingerdienserna och vänd ner i smeten. Häll i en smord och bröad form. In i mitten av ugnen i 30 minuter i 150 grader!

 


Tips! VispskålHar sååååå länge funderat på att köpa en vispskål med "lock" så att det inte ska stänka då man vispar, har bara inte fått tummen ur, men så till min stora glädje sprang jag på en på (hör och häpna) ÖoB, 2liter, för ynka 29:-!!! Som hittat och nu är den även invigd!

Fjärilshuset


Spenderade gårdagen med mina underbara vänner och alla barn i Hagaparken med Fjärilshuset och picknick inna vi drog vidare till Skytteholm för lite sol och bad för barnen! En underbar dag som borde göras oftare!

Dock kunde jag inte skriva igår då jag råkade ut för en liten olycka genom att min lilla Huligan Hugo petade ett finger rakt in i mitt öga i tisdags. Det tog 40 minuter innan jag ens kunde se NÅGONTING. När Mr Right kom hem låg jag bara och skrek av smärta, i flera timmar. Ringde sjukvårdsupplysningen minst fyra gånger och frågade om det verkligen skulle göra sååååå ont. Tydligen gör det det om man får ett sår på hornhinnan och ögat är väldigt känsligt. (jo tack, jag vet...). Ögat läker bäst av sig själv vid sådana skador efter ca tre dygn. och så rätt de hade. Idag, två dygn efteråt gör det fortfarande ont, men jag känner hela tiden att det blir bättre och bättre. Tack gode gud för det.

Idag steker vi på altanen varvat med bad i...

img_7546 (MMS)

Idag steker vi på altanen varvat med bad i poolen! Hunnit med lunch och fika med min kära vän och hennes Goa barn! Nu myser jag och Moa medan Hugo sover en stund. Härliga sol som värmer oss idag. Kanske lite mer kaffe snart?!


Bakar kaka innan frukost till Hugos stora ...

img_1478 (MMS)

Bakar kaka innan frukost till Hugos stora glädje! Mumma


Rensar

... och sliter mitt hår. Fick tristess eftersom Hugo nu sovit tre timmar och mitt kaffe är uppdrucket för längesedan. Därför tog jag tag i mina pärmar, fullproppade med papper från alla föreläsningar och uppgifter den gångna terminen. Gud så skönt. Och dessutom blev det riktigt bra. Trivs som de flesta vet när det är ordning och reda runt omkring mig.

Undra om jag ska dra igång nästa projekt; simskolan. Det är en väldans massa som ska fixas i och med det. Men orka... Njaeeee. Skulle dock behövas eftersom imorgon är vi borta hela dagen, helgen går åt till äventyr och sedan jobbar jag hela nästa vecka. Så ja, kanske då...

Igår simmades det

Det blev en testserie, som förvånande nog gick riktigt bra. Det bästa var att jag kom ca 200 meter före de andra och kände att jag hade mer att ge:-) Inte så jobbigt som det brukar va och flytet var riktigt bra. Sista ordentliga organiserade träningen på heeeela sommaren, så på sätt och vis var det ju synd att man ska tagga ner nu...

Men ganska skönt!!!

Testserie för er som inte vet

4*100
2*200
400
2*200
4*100

vila 10 sek rakt av! Sluttiderna jämförs från ett tillfälle till ett annat...


Nu ska jag njuta av min dagliga kaffe latt...

img_4973 (MMS)

Nu ska jag njuta av min dagliga kaffe latte! Lugn och ro, denna tid på dagen är bara min!


Min ständiga skugga bevakar mig

Skuggan som hela tiden befinner sig på ett obehagligt avstånd ger inte vika. Nej, den har naglat sig fast och vill inte försvinna. Ja, det är värken jag pratar om, fibromyalgin, som inte låter mig vara. Nu tycker jag att denna ständiga följeslagare kan sticka långt åt skogen. Jag vill inte ha den efter eller på mig... Nu får det vara nog.

Tyvärr finns det inte så mycket jag kan göra åt det mer än bita ihop och finnas där för mina barn. Det syns inte utanpå, om man inte ser förbi det ytliga eller dröjer sig kvar en extra stund vid min blick. Där kan man skymta smärtan, en sorg som jag försöker göra allt för att ingen ska se.

Jag vill inte betraktas som sjuk och svag, för det är just så jag känner om det syns. Jag känner mig svag för att jag visar hur illa det egentligen är, därför har man jag en "mask" som jag drar på mig varje morgon och som inte många kan dra av. Jag är alltid på språng, även om jag inte alltid vill, men skulle jag lägga mig ner så känns smärtan bara mer och det blir än svårare att förneka den.

Hur som helst, jag tyckte det kändes lite lite bättre. Solen gjorde sitt, men idag har vädret varit sämre och därmed kroppen. Men att blotta mig riktigt för någon som inte står mig nära finns inte i min värld. På ett sätt lite ironiskt att grannarna inte har en aaaaaning om att varje steg, varje rörelse och varje gång jag tar hand om deras ungar gör det så ont att jag bara skulle kunna skrika. Men det är inte det de ser, nej, hurtbulle som fixar, donar, tränar och far och flänger, de fattar inte hur jag orkar... Nej, så kan det vara, men jag gör det för att slippa tänka, känna och påverkas av fibromyalgin. den påverkar mig tillräckligt vareviga natt.

Men egentligen, vad gör det, jag har en underbar familj som tar mig genom varje dag och som verkligen gör livet värt att leva trots att det gör så förbenat ont. De får mig att "glömma" och se det underbara som finns framför mig varje dag! Det är så jag ser på livet, framåt, inte bakåt, försöka komma vidare en dag till. Och jag vet, att rätt som det är finns det några få dagar som ibland näst intill är värkfria och då känns allt bara så lätt. Dessutom finns det andra som är drabbade av värre saker så att gnälla över att ha lite ont är inte riktigt melodin...

Det lilla orosmolnet finns dock där, vad kan det vara i ryggen!? Läkaren var lite oroad eftersom ryggraden inte direkt ser ok ut med två kotor som sitter alldeles för långt till vänster om de övriga kotorna och att jag reagerar så starkt på beröring just där. Tar man där eller om läkaren trycker lite så blir jag först illamående, sedan kallsvettas för att till slut svimma. Jag tyckte inte att det kändes så farligt då hon tryckte där, men jag kan verkligen inte kontrollera det som händer. Antar att det har med det autonoma nervsystemet som skickar signaler till hjärnan. Detta oroade dem en hel del tydligen. De vet ännu inte vad det kan vara, och väntar fortfarande på att få en kallelse till magnetröntgen. Vilket jag slår vad om inte går speciellt fort, och definitivt inte nu när semestrar ska intas...

Å andra sidan så vill jag tro att om de skulle misstänka att det var något jätteallvarligt så skulle det väl antagligen gå superdupersnabbt!? Eller kanske inte när det gäller sjukvården i den här kommunen.

 

Jaja, lite tjat och gnat:-)


Njuta av sommaren!

img_2162 (MMS)

Njuta av sommaren!


Så mycket kärlek!

img_3138 (MMS)

Så mycket kärlek!


Här ska göras stuvad spenat!

img_0880 (MMS)

Här ska göras stuvad spenat!


Kalasdags! Mina sötaste idag på barnkalase...

img_9902 (MMS)

Kalasdags! Mina sötaste idag på barnkalaset! Gott med tårta ju!


Tack

Tack kära vän för en underbart rolig fest igår! Supergod mat och trevliga människor. Riktigt lyckad kväll och dessutom mår jag bra idag! Ingen bakissöndag här alltså även om man är liiiite trött. Vaknade kvart över nio med hjärtat i halsgropen, barnen sov, Mr Right sov och om 45 minuter skulle vi vara på barnkalas.... Men vi hann och nu sover Hugo igen, verkar som en bra dag för det efetrsom det är grått och trist. Ska passa på att gå ut och pilla lite i trädgården.


Det small...

Jisses vilket åskoväder som drog förbi och tillbaka igen i natt. Nog det värsta jag upplevt och smällarna var faktiskt lite läskiga. Konstigt att det inte syntes ett spår av det när vi gick och lade oss vid halv två, tre timmar senare slår typ blixten ner i huset... Tv:n har i alla fall pajat, men verkar som dator och telefon klarat sig denna gång. Hmmm, tre veckor sedan allt slogs ut.


Sen middag! Pasta med tomat och basilika (...

img_0525 (MMS)

Sen middag! Pasta med tomat och basilika (egen odlat) sås med lite fetaost. Gott!


StorstädatHar gått lös i barnens garderober och rensat, sedan dammat, tvättat och STÄDAT grundligt. Riktigt skönt att ha det gjort och perfekt eftersom vädret inte känns alltför underbart idag så det passade riktigt bra. Nu får man ju även in en massa nya kläder i Moa och Hugos garderober, antar att det lär behövas till hösten eftersom båda två växer så det knakar. En hel kasse till grannarna och två till den lilla/e parvel som kommer i augusti/september. Åhhhh som jag längtar, jag ska bli FASTER!!!!


I detta nuRegnar det massor på vår altan, men ängen utanför vår tomt uppskattar nog regnet mer än vad jag gör!

En massa att fixa med

... tillsammans med en kaffe latte framför datorn:

 

Försäkringsfrågor, samtal, högskoleanmälan, simskola you name it...

 

Men nu är jag en bit på väg och funderar på att dra iväg och simma lite idag igen.


RSS 2.0