Underbara sol

Jag älskar soliga dagar. Finns inget bättre att njuta av. Sex futtiga och långsamma km på skidorna efterföljdes av lite korv- och köttbullsgrillning i den värmande vårsolen.

Jag har inte rört en fena sedan sm, och är helt orkeslös. Mina lungor klarar inte ens en promenad, men faktiskt att glida lite på skidorna på åkern var fridfullt och nyttigt.

En timma tillbakalutad i solen till sedan blir det bio:-).


Äggmålning

Långfredag, och trots att jag varit sjuk i två veckor känna det skönt att få ha en 'ledig' dag. Bara 37,6 i feber, sol och lediga barn.

Dagen började vi med att måla ägg. Alla åts upp i ett nafs så vi får måla fler sedan.

Dags att sparka igång dagen. Trots trött, ont i ryggen och rosslig ska jag hinna med, eller fixa ett skolarbete, ha lekkompisar till moa här och sedan mysa med mina tjejer ikväll!


Trött korv!

Tror min lilla korv, tillika älskade Hugo, var ganska trött häromdagen...

Tänk att denna lilla parvel sprider sådan enorm värme i mitt hjärta. Att få ta del av hans funderingar gör att varje minut är värd att uppleva med honom. Just nu ska alla kläder vara rosa, det är så fint mamma och jag vill ju vara din, står du väl...

Idag tittade han mig djupt i ögonen i bilen då vi väntade på att Moas skolbuss skulle komma och så sa han:

-Mammat, vet du, jag tycker verkligen förskräckligt mycket om dig. Du är min lilla knäppis.

Ja, så var det inte mer med det.

Fick en ganska rolig fråga av Moa imorse med då hon kommer ut från toaletten...

-Du mamma, jag har tänkt på en sak, det kanske är lite konstigt, men hur kan bajs liksom vara brunt? Det man äter är ju grönt, rött och ja, en massa andra färger, men bajs är ju bara brunt...

Ja....


SM i Södertälje

Förra helgen begav jag mig till Sydpolen, i Södertälje. Tyvärr blev det bara simning på söndagen eftersom jag inte var helt 100. Satan så kul det var. 1 guld. Simmade bara 1 gren. Det gav mersmak och så fort jag frisknar till nu kommer jag ladda stenhårt inför höstens långbanemästerskap. Då ska jag fasen inte vara sjuk.


OralB

Mitt i allt elände damp det ner ett paket i postlådan från Buzzador. Kunde inte kommit mer lägligt. Nu kan jag i alla fall få känna mig fräsch i munnen...

Jag har fått äran att buzza OralB- tandkrämen som sägs komma åt och göra susen på de ställen där tandläkaren först och främst kollar. Upp till bevis nu!


Check

Esofagit - check
Halsfluss - check
Hjärnhinneinflammation - check
Rotfyllning - check
Influensa - check
Kraftig dubbelsidig lunginflammation - check

Ja, mitt liv i korta drag sedan i september. Någon som vill byta???
Inte så kaxig just nu. Mina lungor har nog mått aningens bättre än vad de gör just nu... Dom mådde tydligen inte alls bra... Inte det minsta. Hoppas att penicillinen verkar asfort. Jag vill må bra. Dock förbjuden att simma på tio dagar... Minst. Kul. Nej.

Och säkert den bästa start man kan tänka sig på ett nytt jobb...

Bara lite bitter:-)

En vecka

Så, nu har första veckan på nya jobbet passerat.
Sammanfattningsvis: jag trivs mycket bra!
Det är omväxlande, intressant, frihet under ansvar men oxå jäkligt tufft ibland! Jag ångrar mig inte det minsta, lite yttepyttelite synd att skolan fortfarande hänger över mig. Men snart, två inlämningar bort, så är den klar.

Struktur och ordning, övertid som jobbas ihop får tas ut direkt, bara det funkar. Två timmar redan, men det tänker jag ta ut nästa vecka, mys med barnen!

Ja, så är det. Just ja, det dricks ganska mycket kaffe med...


Dåligt

Förlåt för sjukt dålig uppdatering, men vet inte riktigt var tiden tagit vägen. Tänker inte skylla på att jag inte har tid. Tid har man alltid. Alla har 24 timmar om dygnet att spendera och prioritera fritt. Frågan är väl vad man använder dem till... Så tänker jag.

Mina timmar har gått åt till att jobba, plugga, fixa mat och mysa med mina barn. Träning har det inte blivit så mycket av. Tanken var en lugn vecka eftersom det är sm denna helg. Tyvärr har jag fått i mig mjölk från diverse håll och kräkts som en gnu. Kroppen blir svag och bestämde mig för att vila idag och simma imorgon. Även om jag vill simma idag är det skönt med en dag hemma. Den ska spenderas med att handla, baka, fixa hemma, plugga och ta hand om Moa som är sjuk. Pluttan.

Imorgon blir det däremot 400 m frisim. En distans som passar mig, önskar bara att formen varit bättre, men efter höstens motgångar så får det vara så här.

God morgon förresten!!!


Vill äta nu...

Idag blir det smörgåstårta dagen till ära! Något jag verkligen älskar, men sällan kan äta annat än hemma...


Strålande

I alla bemärkelser...
Verkligen strålande att stora kräktes i natt... Hemma från skolan. Vet egentligen vad det var, men dålig var hon inte. Pigg, glad och hungrig.

Verkligen strålande att mamman fick något pluggat idag... Sista veckan och stressen smyger sig på innan det blir jobba av!!! Hade tänkt hinna klart med uppsatsen innan dess. Hmmm, vet inte om det är ett överkomligt mål, men analysen blev skriven idag, imorgon väntar korrigering och fix för att få ihop det bra. Tänk, två inlämningar kvar. Sedan har jag tre, i stort sett fyra, olika utbildningar! Det om något känns strålande... Nu kan jag snart titulera mig som psykolog, sociolog och beteendevetare. Alla kurser som ingår i socionomprogrammet har jag med.

Även solen strålade idag. Ibland från en klarblå himmel. Det fick mig och Moa som var pigg att ta på oss skidorna och ge oss ut i spåret en stund. Härligt!

Nyttig lunch tänkte jag. Men det slank visst med en bulle, eller två, oxå... Men vad gör det?! Jag äter dem med gott samvete och faktiskt, får jag inte en bulle om dagen så strålar inte jag...


RSS 2.0