Firade med mellisfika dagen till ära!Hur gott är inte detta på en skala 1-100!?


Grattis vår Älskade Älskade Hugo...

... som idag fyller två år och firar det med feber... Han hann i alla fall öppna paket och bjuda barnen på dagis på isglass.Och så klart den årliga "ollonborren" eller "taggballen" om man hellre vill det...

Kan man radera en dag i livet...

... så hade jag garanterat valt denna dag. En avskyvärd dag i värkens klor. Kan inte ens beskriva med ord hur ont jag haft. Och har, men det är i alla fall bättre nu efter träningen. Många tårar som jag inte kunnat hejda mellan raderna jag läst...

Jävla piss skit helvetes jävla värk. HATAR.

Träning och tentaångest

Nästan 4000 meter i bassängen på en timma bestående av en huvudserie på

400 frisim + 100 medley
300 frisim + 2*100 medley
200 frisim + 3*100 medley
100 frisim + 4*100 medley

arm och ben

Annars har jag mest ångest över tentan som stundar. Imorgon är den över och jag hoppas hoppas hoppas att jag pluggat tillräckligt för att klara den... Gillar, som jag skrivit tidigare, inte alls dennan typ av tenta. Värsta värstaste.


Bööööö!

Böööö!

2-års trots eller vad!?

Jisses, vilka dagar... Helt klart en stor förändring från att kunna sova till över nio varje dag än att behöva väcka och dra upp Hugo som är mer dödän levande fem över sju... Då har han också sovit i tolv timmar...

Häromdagen då jag hämtade honom på dagis så var allt frid och fröjd tills han skulle ha jackan på sig. Ni som har barn, ni vet, en härlig situation uppstår där barnet beter sig som en livs levande, men skrikande, ål och på något sätt lyckas kravla sig ur både grepp och jacka med ena armen medan man passar på att få in den andra... Armar och ben överallt och alla på dagisavdelningen sitter i godan ro och äter mellis... Liiiite frustrerande. Att sedan slänga sig raklång på golvet och skrika verkar vara det nya när man inte får som man vill. Gärna precis bredvid mammans ben... Ofta resulterar detta i en pinsam situation med en svettig mamma som försöker le lite fint och käckt klämma iväg ett hejdå, vi ses imorgon... Ha ha!

Men faktiskt skiter jag i vad de tycker och tänker. Detta är något ALLA barn gör, som har en normal utveckling och det handlar om så mycket mer än bara trots. De är ju på väg att upptäcka världen och försöka förstå avd som är ett socialt accepterat beteende. Dessutom ska de ju bli små enskilda individer med egna unika tankar och ett beteende som är deras, enbart deras. Trots att jag vet allt detta så är det fXn inte lätt när man står där. Men falktiskt mycket enklare att tackla om man vet att det i slutändan gynnar barnet och resulterar i en liten självständig individ.

Igå skulle Hugo istället inte ta av sig jackan... Det är mer ok, han fick helt enkelt ha den på sig då han satt i soffan och kollade på Bob... Tillslut insåg han väl att han blev varm och kom och ville ta av sig jackan.

Imorse ville han ingenting. Det var fel på allt. Nog första gången som jag inte riktigt lyckades lirka med honom. Tillslut fick han på sig kläder, ny blöja och en macka i handen... Mot mina principer, men han vägrade sitta vid bordet, kastade maten, fick gå ifrån och inse att man inte kan bete sig så. Ja ja, jag hoppas att det var för att han var trött och det var skönt att han ville kramas och pussas innan jag lämnade honom på dagis...

Han närmar sig två, så helt osannolikt är det ju inte att det är den omtalade 2-års trotsen som närmar sig, även om jag hellre kallar det något annat än trots...Ha en fin dag!

Först skönt, sedan gott

Plugg, träning, dusch och nu lite smoothie och kaffe och såklart den dagliga Bullen innan pluggandet nu fortsätter!


Var går gränsen?

Varje dag kommer Moa hem och säger att X och X slår henne och några tjejer till och att de säger fula ord och är elaka. vi påtalade detta för fröken vid utvecklingssamtalet i höstas och det var också det enda som Moa inte gillade med skolan. Vi fick till svar att det verkade ha lugnat ner sig och att 'killar kan ju vara lite sådär' i den åldern...

Visst, absolut. Men, nu har Moa gått två dagar i skolan och likväl kommit hem båda dagarna och sagt att X och X slagit henne och några andra. Tidigare har vi sagt att killar gör si och så, att det är hör att de är kära osv, men idag kände jag bara att nu får det räcka. Det kan ju faktiskt utvecklas till något annat och hon som älskar skolan kanske snart inte vill gå dit. Hon talade om att det gjorde lite ont i hjärtat då de var dumma mot hennes kompisar eller mot henne och att hon kände sig ledsen över det.

Jag säger inte att hon är felfri, jag har bara hört hennes version, och vi har försökt att inte ta så hårt på det, men jag tycker inte det är ok längre och vi måste ju faktiskt ta det hon säger på allvar och lyssna. Det är vårat ansvar. Vi har oxå pratat om varför de kan tänkas hålla på så och om hon gör något för att påverka.

Så, nu har vi tagit tag i ett mail till fröken, jag tycker att sådant här ska uppmärksammas, hade det varit något av mina barn hade jag velat ha reda på det så att vi skulle kunna ta tag i det direkt. Killar är busiga, visst, men för den sakens skull ska det inte vara tillåtet att kränka någon annan genom handling eller ord...

Väntar på en kommentar hur fröken/narna upplevt detta....

Fortsättning följer.


Ny termin, ny bok...

Ja, på måndag börjar den nya terminen, innan föregående ens är slut... Har två tentor, måndag och onsdag nästa vecka, en skriftlig och en muntlig, gasch... Hur en kursstart som är obligatorisk ska klaras av samtidigt som en obligatorisk tenta är för mig en ekvation som inte går ihop, men det löser sig säkert... Antar att det blir en tiiiidig tenta då jag redan nu vet att jag inte får skriva efter de andra.

Här ser ni iaf boken som kom idag, ska bli faktiskt bli riktigt kul att grotta ner sig i...


Gokväll!

Ännu en dag är förbi, snart... Träning, plugg, mys i soffan och möte. Och tillslut en massa administrativa grejer som nu i stort sett är klara. Skönt. Otroligt skönt.

Inte lika skönt är den ångest jag fortfarande känner inför vårens kurser. Har ännu inte fått någon klarhet i det vilket stressar mig enormt. Jag hatar när jag inte har koll på tillvaron så att jag känner att jag kan hantera den. just nu är det så. Det är inte överskådligt och inte riktigt hanterbart för tillfället. K. A. O. S. skulle man kunna säga...

Skitsamma, igår hade jag och Moa en urmysig dag på Eriksdalsbadet. Bara vi. Mys. Bad och fika och mysiga bussturer. OK, badhus igen, men det var precis det hon ville och hon var mer än nöjd dessutom.

Kanske ska ta att ögna igenom lite papper innan det är dags att ta en date med kudden.

PUNKT.


Vardag igen!

Lite sorgligt nästan, men samtidigt såååå skönt. Har dock både strul och ångest över vårens studier som tydligen inte riktigt blev som det var tänkt. Inställd kurs i examensarbetet satte käppar i hjulet eftersom det var ett sent beslut och jag har nu endast reservplatser, och icke distans. Frustration till max.

Tänkte i alla fall ta ut det på lite träning så här på morgonen efter att ha lämnat Hugo på dagis och levererats till bussen. Sedan blir det råplugg resten av dagen:-)


Skruttgubben

Min lilla tuss har sedan igår varit sjuk. Han kräktes igår och i natt och har bara sovit hela dagen. Tydligen hade han, utom vår vetskap, men enligt Moa slagit i huvudet på dagen igår då jag jobbade... Men å andra sidan kan det lika gärna vara magsjuka... Ingen aning. Kaskadspya tyder väl på hjärnskakning enligt sjukvårdsupplysningen, men jag undrar jag...

Det är galet vad de små liven rasar i vikt så fort de inte äter. Fick i alla fall i honom lite vatten och ett hörn på en rostad macka nu på kvällen. Och lite cola, vilket han inte nes gillar. Den här mannen dricker bara vatten... Och oboy om han själv får välja:-)Jag tackar högre makter för att vi annars har friska, pigga och påhittiga barn. Hellre det än att de är som Hugo varit idag.

Ok, det har varit lugnt här hemma, vilket inte hör till vanligheterna, men ack så dystert utan hans små upptåg som aldrig slutar få mig att förundras.

Love U min lilla tuss!

Prinsessa som tittar på prinsessor!En nöjd liten sessa som beskådar alla isprinsessor!

Tack igen mamma för en underbar kväll!!!

Prinsessa som tittar på prinsessor!En nöjd liten sessa som beskådar alla isprinsessor!

Tack igen mamma för en underbar kväll!!!

Nyår

Hittade lite nyårsbilder;

image description

Salladsförberedelser på hög nivå. Både till barn och vuxna. God var den i alla fall!Barnbordet!... och vuxenbordet!... och ett lagom stelt smile...

Varför kan jag inte bara ta tag i pluggandet???

Varför har jag, som alltid är så disciplinerad, så sjukt svårt för att ta tag i pluggandet då Mr Right är hemma??? Började idag, insåg att det tar ca 1 timma att enbart LÄSA igenom SAMMANFATTNINGARNA... Det är 17 st... Så jag antar att det blir till att råplugga nu. Det är så sjukt mycket och tentaformen är återigen i form av ett tidsbegränsat, 30 minuter, test med 30 flervalsfrågor...

Vilket alltså innebär att man verkligen MÅSTE kunna HELA boken.

Just'e glömde säga att det är 1038 sidor på engelska... Galet. Men ärligt talat så inser jag att förra kursen som tenterades på samma sätt sitter kvar. Till fullo, så jag antar att det finns en tanke bakom.

Gahhhh, det är en vecka kvar och jag har redan ont i magen för denna tentan. Föredrar helt klart hemtentor med "svammel" frågor där det gäller att se och förstå samband och tänka kritiskt. Ja ja, bara att ta tag i det NU...Så ibland undrar jag faktiskt varför jag utsätter mig själv för denna stress och ångest som tentor av vissa slag kan ge... Men jäklarns så smart jag kommer bli:-)

Ok, ännu ett pass för er som är intresserade

3 (4*75) medley teknik
16*25 medley st ´30

4 (4*50) frisim fart 1-4 st 1

5 (400 arm + 200 ben + 2*100 spec)

Tröööött i armarna just nu, precis det som var menat antar jag...


Disney on Ice

Hade en underbart rolig och mysig kväll igår med mamma, syster och Moa.

Vi var i Globen och kikade på årets Disney on Ice. Förtrollande vackert och urmysigt att gå vi tjejer. Moa var salig och mycket nöjd!!!Tack mamma för en underbar kväll!

Några pass...

Idag, 6/1

2*400 frisim
4*200 medley
8*100 ben
16*50 medleyväxlingar
32*25 medleyTisdag, 3/1

12*50 medleyväxlingar

5(200 frisim f 1-4 + 150 br med tryck + 100 rygg fokus vändningar + 50 fjäril)

100 bad

40*25 MAX st 40´Måndag, 2/1

1500 + 800 + 600 + 400 + 200 + 100 frisim

10*25 vf med styrkeövning  mellan
10*75 arm, st 1.15
10*25 vf med styrkeövning mellan
10*50 fenben

Söndag 1/1

50*100 i olika konstellationer

Fredag 30/12 2011

20*50 medley

2 (800+400+200+100) spec första 25 i varje 100-ing
4 (200+2*100+4*50) arm

fenben


Hej hej hej

Jag veeeeet, så in i bängen dålig uppdatering. F´låt till er som hör av er...
MEN, ett stort men som boven i det hela är den fruktansvärda värk som tagit hela kroppen i sina klor. De senaste dygnen har inte direkt givit mig många timmars sömn. Dagarna har bestått av jobb, plugg, träning, laga mat, handla, fixa, leka med barnen och mycket mycket tårar. Då ingen sett. Men ingen behöver se, för ingen som inte varit här själv, vet hur hemskt det är.

Konstigt, men det finns en knapp som bara kör på så länge det finns andra i närheten. De som inte har tillgång till min fiende, för det har bara jag. Då jag lämnas ensam i dess klor innfinner sig en märklig makt från Fibromyalgin. Tårar, sveda och en tung klump som hoppar och dunkar på armar, ben, rygg, nacke och som gärna virar sina klor tills kroppen tar totalt slut. Då finns bara tårarna och det kan inte ens fibromnyalgin ge sig på. Något som den inte har makt över i alla fall.

Så egentligen har min vecka varit helt perfekt. Träffat en massa vänner, tränat alla pass, jobbat, pluggat, lunchat med vänner, lekt med mina älskade barn, umgåtts med min Älskade Mr Right, ätit massa god mat, gjort en massa roliga saker.

OM bara inte Fibromyalgin varit med ÖVERALLT vill säga, så hade det verkligen varit perfekt...


Nytt år nya möjligheter

Möjligheter finns det gott om, de ska bara tas på rätt sätt med! Bilder kommer snart, har haft alldeles för mycket att göra. Och för mycket värk som inte samarbetat med mig på rätt sätt. Men det kommer när möjligheten ges:-)

RSS 2.0