Tryckte

Ja då, igår, ett enda litet knapptryck, så var början på uppsatsen iväg skickad. Gulp. Men himmelriket nådde mig redan igår kväll. Det jag skrivit var tydligen mycket bra, hade skrivit lite föööör mycket om det självbiografiska minnet vilket jag strök delar av och vips så hade jag en färdig och godkänd introduktion till ämnet identitetsskapande...

Jag behöver inte ens nämna att det var sjukt skönt va!?

Så idag har arbetet bestått av att transkribera intervju, för att imorgon ta itu med nästa. Metoddelen är snart klar, den med. Antar att det är samma sak där, lite för mycket skrivet, men hellre det än tvärtom.

Jag är bara så glad (och nöjd) över att det inte var något jag missat!

Snart slås datorn ihop för idag. En snabb dusch innan det bär av för träff med vän och en intressant föreläsning! Kul.


Vågar inte trycka på 'send'

Faktiskt så anser jag mig här med vara klar med min introduktion på 14 sidor, som ett första utkast till examensarbetet. Det är bara det att jag är så sjukt nervös för att skicka in det till min handledare. Jag är livrädd att han ska kritisera det och anse att det inte duger utan måste skrivas om... Jag är inte helt nöjd, men mer än igår. Däremot så vet jag inte vad jag kan göra för att det ska bli bättre i nuläget, utan hans kritik och feedback.

Men jag vågar inte trycka på 'send'. En spykänsla av nervositet, kan inte förmå mig till det ens... Kanske enklare att göra det ikväll, då jag inte med 100% säkerhet vet att han sitter på andra sidan skärmen...

Fast det där var nog mest en ganska befängd tanke...


Jobb på G

Min lilla lilla gubbe har fått ärva syrrans vinteroverall, byxor och jacka. Till skillnad från sin syster vägrar han att ta av sig kläderna. Som han så förståndigt förklarade så kan han behöva åka på jobb snabbt... Han har bott i detta sedan i söndagsmorse halv sju. Ett under att de fick av honom det på dagis igår.


Måndag 29/10

Måndag igen. Denna vecka är det som vanligt höstlov för grundskolorna här omkring, men inte för högskolorna... För att kunna ha Moa hemma några dagar blir det intensiv plugg med uppsatsen idag. Ska finslipa introduktionen för att förhoppningsvis kunna skicka in den imorgon, metoddelen börjar ta form, men vete17 om 5 sidor räcker. Kanske får lägga till lite blaj blaj och viktiga saker där... Vad tror ni, någon som skrivit exjobb i psykologi och kvalitativ metod som kan hjälpa mig?! Äh, det löser sig. Det kritiska är min introsuktion om det självbiografiska minnet. Är inte helt nöjd med den delen, tyvärr... Till saken hör att min handledare är både professor och forskare om just det självbiografiska minnet så inget kan liksom lämnas åt slumpen.

Några timmar ska även ägnas åt transkribering.
Asså det tar tid. Helt sjukt. Tror det tog 1 1/2 dag att transkribera en intervju... Galet. Det trodde jag inte.

Ja, så min vecka ser väl ungeför ut så. Nice. Mycket att göra. Gör inte saken bättre att jag är så sjukt trött och snurrig i huvudet heller...

Äh, har inte tid med detta nu!

Bakdag

Idag fick Hugo välja aktivitet. Han älskar verkligen att baka, igår chokladbollar, eller bollar, korvar... Idag tigerkaka och småkakor i alla dess former och smaker!


Nya tag

Sådär, redo för nya tag, äntligen! Inte lika positivt att ställa om klockan i hopp om en extra timmes sömn, som småbarnsförälder funkar det inte riktigt så...

Laddar dagen med frukt för en vitamin kick!


Skulle gärna hoppa över denna dag.

Denna dag skulle vi kunna radera, för alltid. Ibland ter sig livet inte riktigt som man vill. Just nu är en sådan period. Men det som inte dödar, det härdar va?!


Update

OK, jag vet, jag har inte varit den mest uppdateringsbenägna personen på sistone. På grund av personliga skäl så väljer jag att hålla det för mig själv och hoppas att det blir en liten ändring nu...
 
Hur som så tänkte jag bara inflika lite snabbt att Hugo både är napp och blöjfri. Blöja har han inte haft sedan i augusti, och han är verkligen duktig. Napparna lämnade han så glatt till kaninerna, vi vågade inte hoppas på en timma ens utan skrik efter nappar, men oj så bra det gick. Inte ett knyst. Stor säng kom liksom också i ett nafs...
 Tänk att liten blivit så stor... Åh, men han kommer alltid vara min minsting och världens goaste lilla kille! Det är inte klokt att en sådan liten människa kan sätta så stort avtryck i ens liv.
 
Självklart har han gjort det tillsammans med sin älskade storasyster, som han, liksom vi avgudar. Vilka framsteg en individ kan göra inom så många områden. Jag skulle snarare kalla henne för en minitonåring. Jo jag tackar ja. Vilka humörsvängningar, aldrig skådat dess like...
 
 
Det gäller att ta damen på rätt sätt...
 
Simtävling i söndags som hon genomförde med bravur. Det roligaste på hela tävlingen var enligt Moa att hon vann på en av lotterna...
 
Själv så är det hektiskt i skolan. Galet. Vet inte hur jag ska ro i land detta, men än så länge har det gått över förväntan, med VG på allt jag lämnat in, och jag som inte ens fattat vad jag babblat om. Tydligen något som fastnat då.
 
Tiden spenderas till att skriva Uppsats. Veckorna springer iväg, redan vecka 43, och snart har halva tiden gått. Gah, gäller att ligga i. Blir stressad av att bara ens tänka på det. Men egentligen så är jag nog innerst inne medveten om att jag ligger bra till tidsmässigt, men som vanligt vill jag helst ligga FÖRE mitt eget tidsschema, det är då jag finner ro för själen.
 
Idag väntar fyra timmars skrivande till, sedan badhuset med min ängel (ha ha, det är där hon trivs som bäst, där är allt frid och fröjd) sedan dags för egen träning som ska avslutas med middag på restaurang med la familia! Mys!
 
Imorgon blir det middag hos finaste vännen för la familia, sedan väntar däremot en tuff tid för mig. Inget jag vill, inget jag vill gå igenom, inget som lockar men ändå något som måste göras. Fan, när ska livet vara lätt att leva!? Jag menar har jag inte tillräckligt med värk och skit? Varför detta med?! Precis när jag kommit tillbaka till träningen, kunnat fokusera, nästan ta i max, men i alla fall hittat flyt igen och är på banan i träningsplaneringen inför sm, ja då kommer såklart nästa sak. Hur mycket pallar en människa? Jag vet, finns de som har det värre, och jag har mina som räddar mig från att dala.
 

Skön träning

OK, vet inte om någon som inte är simfreak skulle tycka det samma, om ens alla som är det tycker samma som jag... Igår var ett tungt pass, fast faktiskt riktigt roligt, om ni frågar mig. Nörd, jag vet.
Hur som en huvudserie på 60*100... De sista 30 var frisim med paddlar. Låg statidgt på 1.08, vilket jag faktiskt är nöjd med, men måste erkänna att axlarna gjorde lite ont i slutet. Men skam den som ger sig.
 
En riktig genomkörare alltså. Väntar med spänning på vad det kan bli idag.

Fredag igen!

Veckorna rusar iväg. Och eftersom det redan är fredag innebär det fredagsfika! Nedan kan ni skåda mina första Philadelphiabullar och en kladdkaka!

Inväntar mamma och pappa för lite mys! Annars kommer helgen garanterat bestå av jobb och plugg. Och bus med mina små älsklingar.


Plankstek för stora och små!

Mums, ingen mer kommentar behövs förf middagen igår...


Oct. 13, 2012

Måste erkänna att jag är död efter en lång dag med studier på avancerad nivå, bilkörning, bus med barn och som avslutades med ett glas vin och en film. Inskickad tenta gör att jag har ett mindre måste imorgon. Fasen vad jag ska mysa med mina älsklingar. Dessutom väntas ett trevligt dop, kompisbesök och träning!!!


Hugo bus

Passar på att sno syrrans mössa... Full av liv, min Hugo bus!


Fredagsfikat klart

Nu väntar vi bara på att gästerna ska dyka upp!


Kaninbebisar behöver oxå nappar!

Idag är det en stor dag för Hugo. Blöjfri sedan i somras (augusti närmare bestämt) och idag har han själv så duktigt förklarat att kaninbebisar också behöver nappar och att de kan få hans. Så, idag är det en stor dag för honom. Efter dagis ska vi åka till zooaffären, Hugos egen önskan, och lämna napparna. Hur ska detta gå??? Vågar inte ens tänka på det. Ibland sitter han liksom fast i dem. Men som han förklarade att när han är stor kan han köra grävmaskin med pappa, och eftersom han slutat med blöja så var han nästan stor. När man slutade med napp, ja då var man stor på riktigt.
 
Så vi får väl se om det blir till att jobba på måndag då istället för att gå till dagis...
 
 
Ingen mer nappsoppa hos oss inte:-)

Finaste tjejen

Årets skolfoto på min älskade unge!

Höst

Hur mycket jag än hoppas att sommaren ska komma tillbaka, så har jag nog insett att det inte kommer att ske. Tyvärr. Denna årstid tar kål på min kropp. Ändå måste jag erkänna att jag gillar hösten med dess färger och när luften är så där härligt klar! Höstkläder är lika inspirerande som sommarkläder, fast på att litet annat sätt. Mysiga sköna tröjor att krypa upp i soffan i en kulen höstkväll är ju inte helt fel.
 
Så här så det i alla fall ut imorse:-)
 

Regn och rusk, kanelbullar förgyllde dagen!

Dagen till ära, Kanelbullens dag, slängde jag böckerna åt fanders och bakade goda bullar! Dessa avnjöts i den mysiga lilla kojan efter ett familjebad i det alldeles för lilla badkaret.


Brödbak

Mitt i pluggandet blev det ett snabbt och enkelt brödbak.

17,5 dl rågsikt
1 msk bikarbonat
1 msk bakpulver
1 l fil
4 dl mörk sirap

Rör ihop, lägg i en smord långpanna, grädda i 175 grader i ca 50 min.

Åhhhh så gott!


Ny dag, nya tag

Känns motigt att ta tag i studierna idag. Vet inte varför, men det är så mycket så jag vet inte var jag ska börja riktigt. Bara att ta tag i liksom. Det segaste är alltid att börja. Sex härliga timmar framför mig!


Jisses

Dessa dagar, igår och idag, har jag pluggat så ögonen gråter nu. Sjukt mycket. Visst det är kul och intressant men dessa uppgifter tar kål på mig. Vet knappt vad jag svamlar om då allt är en enda röra i huvudet.

Ja ja, hur som mitt pm är godkänt av examinatorn vilket innebär att min studie är godkänd för att sätta fart med! Skönt. Ännu hårdare jobb väntas...

Bryter nu för idag och beger mig med min favorit Moa till badhuset för träning, först för henne och sedan för mig!


Air wick

På den stora toaletten doftar det nu gott! Jag använder bara två pinnar då doften blev allt för stark av fler. Det passar mig, men det är oxå lätt att prova sig fram!


RSS 2.0